Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Az egyik ügyvéd a suliban fakadt ki, hogy "Mikszáth országa vagyunk baszd meg". Kb.Inkább itt, mint a tv, rádió v. a soccer topikban😊Én is gondolkodtam ezen, hogy vajon hova való. Viccország.
comment.blog.hu/2015/12/04/szijjarto_focicsapatat_is_kozvetiti_mostantol_a_kozteve
NB2
De igazából ezektől már semmi nem ugorja meg az ingerküszöbömet.
444.hu/2015/12/04/sesztak-miklos-kulon-miniszteri-biztost-allit-kisvarda-fejlesztesere
444.hu/2015/12/03/ahogy-fazekas-sandor-rokona-elvitte-az-allami-foldet-az-arveresen-azt-szinmuveszeti-iskolakban-kellene-tanitani
zinedine5
több mint 10 éve
Inkább itt, mint a tv, rádió v. a soccer topikban😊Én is gondolkodtam ezen, hogy vajon hova való. Viccország.
comment.blog.hu/2015/12/04/szijjarto_focicsapatat_is_kozvetiti_mostantol_a_kozteve
NB2
De igazából ezektől már semmi nem ugorja meg az ingerküszöbömet.
444.hu/2015/12/04/sesztak-miklos-kulon-miniszteri-biztost-allit-kisvarda-fejlesztesere
444.hu/2015/12/03/ahogy-fazekas-sandor-rokona-elvitte-az-allami-foldet-az-arveresen-azt-szinmuveszeti-iskolakban-kellene-tanitani
több mint 10 éve
Inkább itt, mint a tv, rádió v. a soccer topikban😊comment.blog.hu/2015/12/04/szijjarto_focicsapatat_is_kozvetiti_mostantol_a_kozteve
több mint 10 éve
yippiyaehyeahnakiveszimeg a szakállasok olaját?
cdn.liveleak.com/80281E/ll_a_s/2015/Dec/3/LiveLeak-dot-com-c5c_1449191417-RaqqaRockefeller_1449194003.png?d5e8cc8eccfb6039332f41f6249e92b06c91b4db65f5e99818bdd39f4f41d8d25b77&ec_rate=230

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
A cím nem hibás, mégis félrevezető. Engem legalábbis félrevezetett, amíg a cikket el nem olvastam...Nem általános megszűnésről szól a javaslat, hanem arról, hogy a jelenlegi 6 hónapról 2 évre legyen emelhető a határellenőrzés visszaállítása. Amit eddig is minden ország megtehetett - ha akart - saját hatáskörben. Ha átmegy a javaslat, az sem jelent általános változást. Kétlem, hogy a - minket igazán érdeklő - szlovákok vagy osztrákok meglépnének ilyesmit. (Ha meg is lépnek valami esemény miatt - pl. nagy sporteseménynél volt már rá példa -, az is rövid időszakra.) Inkább a franciák, luxemburg, stb. élhetnek vele, náluk vannak a gondok, nem errefelé. (Gondokon a terrorveszélyeztetettséget és a menekült jövés-menést is értem egyszerre.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
és megint a többség szívjon a kisebbség miatt...
több mint 10 éve
hvg.hu/itthon/20151203_Ket_evre_visszaallhat_a_hatarellenorzes"Két évre megszűnhet a schengeni övezet, és visszaállhat az uniós országok közötti határellenőrzés"
Azért remélem, hogy a migránsok továbbra is papírok nélkül jöhetnek.
Közben Tusk is átment nácirasszistába, és azt merte mondani, hogy bevándorlók 70%-a csak gazdasági bevándorló és lehetnek köztük terroristák is.
több mint 10 éve
Hát ja, Irán egy érdekes ország. (Persze melyik nem...) A politikai vezetésük nagyon ordas, de a civil világ (inkább civil underground) viszont elég "nyugatias". Már persze idézőjelesen. Mindenesetre a lakosság jelentős része felvilágosult, modern gondolkodású. Jól elcseszte a nyugat annak idején azzal az országgal a politikai kapcsolatokat. Egy kis ésszel ma komolyabb bástya lehetne, mint Szaúd-Arábia, amelyik biznisz szempontból tökéletes partner, de amúgy meg a gondok egyik kiindulópontja...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Üzletelek perzsákkal, törökökkel, arabokkal, de messze a perzsák a legkorrektebb partnerek. A politika más, azt meghagyom a politikusoknak, az az ő üzletük...

több mint 10 éve
Ja, már akik elmenekültek onnan 😊 az évi 600-1000 kivégzés, meg több tizezer bebörtönzés elöl.Én összehasonlítást írtam. Szerinted Szaud-Arábia jobb? Vagy Pakisztán? Az általam ismert átlag arab mentalitása közel áll az állami hivataloshoz, viszont az általam ismert irániaké távol áll.
Igor

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
Végülis jobban jártál hosszútávon?Anyagilag bárki (egészségügyi dolgozó) bárhová (Románia és Bulgária kivételével) megy jobban jár. De a pénz nem minden. Hosszútáv meg hosszútávon dől el.
Amadeus91

több mint 10 éve
Khmm...Iránhoz: Szinte a teljes közel-közép keleti palettát van szerencsém testközelből tapasztalni nap mint nap. Messze-messze az irániak a legnormálisabbak. Itt én velük vagyok a legszorosabb kapcsolatban. A déli hodomoniak szunnik, a többség perzsa sia, de mindkettővel jól ki lehet jönni.Ja, már akik elmenekültek onnan 😊 az évi 600-1000 kivégzés, meg több tizezer bebörtönzés elöl.
diverdoc
De trade partnert persze nem az udvariassági index alapján választunk persze (akkor mi is szarban lennénk..), és illeszkedik ez az eddigi sorba, Kina, Oroszország, stb...
Meglep hogy az afrikai diktatúrákkal egyelöre nem nagyon próbálkozunk..
Igor
privatbankar.hu/makro/szijjarto-egyelore-nagyon-bejott-a-deli-nyitas-287068

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Iránhoz: Szinte a teljes közel-közép keleti palettát van szerencsém testközelből tapasztalni nap mint nap. Messze-messze az irániak a legnormálisabbak. Itt én velük vagyok a legszorosabb kapcsolatban. A déli hodomoniak szunnik, a többség perzsa sia, de mindkettővel jól ki lehet jönni.Ja, már akik elmenekültek onnan 😊 az évi 600-1000 kivégzés, meg több tizezer bebörtönzés elöl.
diverdoc
De trade partnert persze nem az udvariassági index alapján választunk persze (akkor mi is szarban lennénk..), és illeszkedik ez az eddigi sorba, Kina, Oroszország, stb...
Meglep hogy az afrikai diktatúrákkal egyelöre nem nagyon próbálkozunk..
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Végülis jobban jártál hosszútávon?@DiverdocIdézek a válaszlevélből, melyet a klinikai központ igazgatója küldött " pillanatnyi intézetvezetőként tett elhamarkodott és felelőtlen kijelentéseim sajnálatos módon ellehetetlenítik az egyetemen a jövőbeni közös munkánkat". sajnos már nem otthon dolgozom.
Nem lehet kellemes, hogy 6+x évig kvázi a tanulmanyaidnak szenteled az életed, majd pár bevandorlo az ingyenesen igenybeveheto orvosi ellátás közben diszkriminal téged, kevesebbnek tart és lenez, azért, mert nő vagy.
@peterk
Érdekes, hogy elveszitette a hitelesseget nálad a szakorvos, miután "állatnak" -nem volt szep-, azaz kevesebbnek titulálta a bevandorlokat. Azt mondjuk nem értem, miért nem serelmezed, hogy ki nyilvánította először ki abbeli meggyozodeset, hogy a másik fél kevesebb nála.
Amugy az is szörnyű, hogy. Szent Imre kórházban az altatoorvosok 75%-a felmondott a nem megfelelő állapotok miatt. Gondolom nem két nap mire megfelelően pótolják őket. Habár én csak ügyvédi irodából tudok példát hozni, de mire egy bejaratott embert potlunk adott szakteruleten, az nem két nap, vagy egy hét. A másik "vesszoparipam" pedig a mentoszolgalatok elhanyagolasa. Mind infrastrukturális, mind személyi/juttatási szinten.
undisputedly
diverdoc
több mint 10 éve
Iránhoz: Szinte a teljes közel-közép keleti palettát van szerencsém testközelből tapasztalni nap mint nap. Messze-messze az irániak a legnormálisabbak. Itt én velük vagyok a legszorosabb kapcsolatban. A déli hodomoniak szunnik, a többség perzsa sia, de mindkettővel jól ki lehet jönni.Ebben az USA (Szaudi)-Orosz (Irán) háborúban (én legjobban a yemenit érzem) jelenleg én valahogy nem a vahabita isist támogató, talibán kormányt elismerő és nagykövetséget müködtető szövetséget támogatnám.
Gazdaságilag meg iszonyú potenciál van abban az országban.

több mint 10 éve
@DiverdocA első részhez nincs több hozzá fűzni valóm. Ott a fő gond mi vezethetettt oda, hogy az a nő így kiboroult. Amikor a yemeni kedves beteg rám dobta a monitort sok mindenen elgondolkoztam.
Nem lehet kellemes, hogy 6+x évig kvázi a tanulmanyaidnak szenteled az életed, majd pár bevandorlo az ingyenesen igenybeveheto orvosi ellátás közben diszkriminal téged, kevesebbnek tart és lenez, azért, mert nő vagy.
@peterk
Érdekes, hogy elveszitette a hitelesseget nálad a szakorvos, miután "állatnak" -nem volt szep-, azaz kevesebbnek titulálta a bevandorlokat. Azt mondjuk nem értem, miért nem serelmezed, hogy ki nyilvánította először ki abbeli meggyozodeset, hogy a másik fél kevesebb nála.
Amugy az is szörnyű, hogy. Szent Imre kórházban az altatoorvosok 75%-a felmondott a nem megfelelő állapotok miatt. Gondolom nem két nap mire megfelelően pótolják őket. Habár én csak ügyvédi irodából tudok példát hozni, de mire egy bejaratott embert potlunk adott szakteruleten, az nem két nap, vagy egy hét. A másik "vesszoparipam" pedig a mentoszolgalatok elhanyagolasa. Mind infrastrukturális, mind személyi/juttatási szinten.
undisputedly
A másikhoz. Az a legszomorúbb, hogy ez most kap publicitást. Vidéken már évek óta ez van. 2014 nyara. Akkor én vezettem az intézetet. Miután az egyetem vezetése szerződést bontott sporólási célból a vállalkozó orvosokkal (mindenki jelezte, hogy katasztrófa lesz), a munka ellehetetlenedett. Sorba kellett a betegeket a műtőasztalról leszednem. Közben a sajtóban ment a parasztvakitás, hogy a pécsi egyetemre inkább jönnek az orvosok mint mennek. A betegek természetesen nekünk, otthon maradottaknak estek "ha adnék pénzt persze megoperálnál te geci" stb .Írtam egy nyílt levelet (egyetemi körben nyílt), a vezetésnek melyben felszólítottam őket, hogy a valósággal ellentétes sajtóközleményeket ne adjanak ki, és őket tettem felelőssé a kialakult helyzetért, és megkértem, hogy álljanak ki a nyilvánosság elé. Idézek a válaszlevélből, melyet a klinikai központ igazgatója küldött " pillanatnyi intézetvezetőként tett elhamarkodott és felelőtlen kijelentéseim sajnálatos módon ellehetetlenítik az egyetemen a jövőbeni közös munkánkat". sajnos már nem otthon dolgozom.

több mint 10 éve
egész pontosan az atomprogramban való részvétel zavarAmíg a nemzetközi közösség képes szavatolni, hogy az atomenergiát csak békés célra használják, addig nincs ezzel baj, sem az ösztöndíjprogrammal. A Hezbollah meg jelenleg némi hasznos munkát is végez az IS elleni harccal. Az izraeli légierő pedig néha rendet vág köztük, nehogy túlságosan elkanászodjanak.
valamint kicsit furán néz ki hogy a közel kelet az egyik napon terrorista fészek a másik nap pedig MI fizetjük 100 irányi egyetemi tanulmányát
hvg.hu/gazdasag/20151130_Orban_reszt_akar_venni_az_irani_atomprogr
Negritis
több mint 10 éve
egész pontosan az atomprogramban való részvétel zavarvalamint kicsit furán néz ki hogy a közel kelet az egyik napon terrorista fészek a másik nap pedig MI fizetjük 100 irányi egyetemi tanulmányát
hvg.hu/gazdasag/20151130_Orban_reszt_akar_venni_az_irani_atomprogr
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
Gazdasági értelemben szerintem is racionális. Ilyen a világ. Csak akkor ezek után nem nagyon van mi alapján nyafognunk, ha az USA a "rendcsinálás" keretében egyúttal lenyúlja az olajbizniszt is a Közel-Keleten. 😊 Márpedig nekem mondjuk ez csípi a szememet. Akkor meg hogyan viszonyuljak ahhoz, ha Csányi Iránban bizniszel? (Mert ugye nem én vagy te fogunk ott pénzt csinálni.)ezen kívül nálam az Irán-Magyar kapcsolatok élénkítése csapta ki a biztosítékotMiért is? Mert csúnya emberek? Január 1-től az egész világ oda fog menni, és megpróbál minden szart eladni nekik. Nagyon sok pénzük van, és 40 évvel ezelőtti technológiával dolgoznak mindenhol (termelőipar stb.), és ha most mi nem adunk el nekik valamit, akkor jövő ilyenkor majd megteszik a németek.
nem tudom mást zavar-e
Negritis
Gyurma Pappa
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 10 éve
ezen kívül nálam az Irán-Magyar kapcsolatok élénkítése csapta ki a biztosítékotMiért is? Mert csúnya emberek?
nem tudom mást zavar-e
Negritis
Január 1-től az egész világ oda fog menni, és megpróbál minden szart eladni nekik. Nagyon sok pénzük van, és 40 évvel ezelőtti technológiával dolgoznak mindenhol (termelőipar stb.), és ha most mi nem adunk el nekik valamit, akkor jövő ilyenkor majd megteszik a németek.

több mint 10 éve
@peterk?
Érdekes, hogy elveszitette a hitelesseget nálad a szakorvos, miután "állatnak" -nem volt szep-, azaz kevesebbnek titulálta a bevandorlokat. Azt mondjuk nem értem, miért nem serelmezed, hogy ki nyilvánította először ki abbeli meggyozodeset, hogy a másik fél kevesebb nála.undisputedly

több mint 10 éve
az egészségügy szerintem egy lépésre van a teljes összeomlástólaz a baj hogy az eddigi kivándorlások miatt annyira túl vannak terhelve hogy lassan mindenki inkább lelép
mert kint rendezetebb körülmény, emberibb munkaidő és jobb pénz
havertól tudom nagyjából mi a szitu, de rám lehet cáfolni nyugodtan
ezen kívül nálam az Irán-Magyar kapcsolatok élénkítése csapta ki a biztosítékot
nem tudom mást zavar-e
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
@DiverdocNem lehet kellemes, hogy 6+x évig kvázi a tanulmanyaidnak szenteled az életed, majd pár bevandorlo az ingyenesen igenybeveheto orvosi ellátás közben diszkriminal téged, kevesebbnek tart és lenez, azért, mert nő vagy.
@peterk
több mint 10 éve
Úgy érted ez a kibúvó? (Jogsértés leleplezése jogsértéssel is lehetséges? Nem örülnék neki...)Csinálják, ha jogsértést fedez fel a riport nincs is gond, de itt ilyesmiről tudomásom szerint nem volt szó.Csak egy példát mondok:Nem feltétlenül. Számtalan olyan riport készült már (itthon is, külföldön is), amiben pl. a riporter rejtett kamerával rendőrt próbál megvesztegetni, vagy hamis pénzt váltani, stb. Nem tudom a pontos mikéntjét, de szerintem kell lennie erre valami kibúvónak, különben nem csinálnák. Pedig csinálják.
Ha bemész egy lakótelepi házba, és random lenyomogatod a kilincseket, majd amelyik lakás nincs bezárva, oda bemész, elemelsz ezt-azt, ez a besurranó tolvajlás, szinte soha senkit nem tudnak ilyenért elítélni, hisz mondhatja, hogy úgy hívta be a tulaj, hogy ajándékba kapta a mobilt, stb.
De ha újságíróként, az ostobaságról és a be nem zárt ajtókról írott cikksorozat részeként végigjárod a Budapest. 14.kerület Vezér út 57. számú épület C lépcsőház 40 darab lakását, onnan 3-ból elemelsz pár dolgot, majd visszaviszed, és ezt megírod, akkor biztos lehetsz abban, hogy eljárás indul ellened.
Sobri Jóska
peterk2005
empty taxi

több mint 10 éve
Csinálják, ha jogsértést fedez fel a riport nincs is gond, de itt ilyesmiről tudomásom szerint nem volt szó.Csak egy példát mondok:Nem feltétlenül. Számtalan olyan riport készült már (itthon is, külföldön is), amiben pl. a riporter rejtett kamerával rendőrt próbál megvesztegetni, vagy hamis pénzt váltani, stb. Nem tudom a pontos mikéntjét, de szerintem kell lennie erre valami kibúvónak, különben nem csinálnák. Pedig csinálják.
Ha bemész egy lakótelepi házba, és random lenyomogatod a kilincseket, majd amelyik lakás nincs bezárva, oda bemész, elemelsz ezt-azt, ez a besurranó tolvajlás, szinte soha senkit nem tudnak ilyenért elítélni, hisz mondhatja, hogy úgy hívta be a tulaj, hogy ajándékba kapta a mobilt, stb.
De ha újságíróként, az ostobaságról és a be nem zárt ajtókról írott cikksorozat részeként végigjárod a Budapest. 14.kerület Vezér út 57. számú épület C lépcsőház 40 darab lakását, onnan 3-ból elemelsz pár dolgot, majd visszaviszed, és ezt megírod, akkor biztos lehetsz abban, hogy eljárás indul ellened.
Sobri Jóska
peterk2005

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...