Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Mert a szexuális bűncselekmények - egyébként elferdített, kifordított - statisztikájáit kiemelni a kontextusból az nem az, ugye? 😊Zseniális felismerés. Utcai lopást pedig kb. 1000 az 1 arányban követnek el nagyobb számban szegények, mint gazdagok. Gyártsak egy gyors elméletet arról, hogy a szegénység erkölcsi romlásba dönt, vagy tovább tudod vinni magad is a fonalat? 😊leegyszerűsít, elferdít, axiómaként kezel, a másik szájába ad, vitát nyer.
peterk2005
jorge
Mondok egy hasonló statisztikát. London városában az EU (EU!) más országaiből érkező vendégmunkások - köztük több százezer magyar - között ötször akkora a bűnözési arány, mint tőzsgyökeres londoniak körében. Mire következtetnél ebből magunkra nézve?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
tldr.444.hu/2015/11/23/lesznek-meg-merenyletek-europaban-war-nerd-a-444-nekAkit tényleg érdekel a biztonságpolitika és nem csak a hőzöngés, annak itt van a war nerd interjú, végre magyarul.

több mint 10 éve
Zseniális felismerés. Utcai lopást pedig kb. 1000 az 1 arányban követnek el nagyobb számban szegények, mint gazdagok. Gyártsak egy gyors elméletet arról, hogy a szegénység erkölcsi romlásba dönt, vagy tovább tudod vinni magad is a fonalat? 😊leegyszerűsít, elferdít, axiómaként kezel, a másik szájába ad, vitát nyer.
peterk2005
több mint 10 éve
Irigylem a szemüvegedet.Én nem a szexuális bűncselekményekről (mint átfogó kategória) beszéltem, hanem az egyik abba tartozó tényállásról, a nemi erőszakról. Biztos vagyok benne, hogy a svéd jogrend is több tényállást ismer a nemi erkölcs elleni bűncselekmények körében.Zseniális felismerés. Utcai lopást pedig kb. 1000 az 1 arányban követnek el nagyobb számban szegények, mint gazdagok. Gyártsak egy gyors elméletet arról, hogy a szegénység erkölcsi romlásba dönt, vagy tovább tudod vinni magad is a fonalat? 😊
Tehát nagyjából 15x több nemi erőszakot követnek el, mióta svédország megnyitotta kapuit. Egy bírósági eljárásban bizonyítékként felhasznált tanulmány szerint 20x nagyobb az esélye, hogy egy svédországban élő muszlim lesz az elkövető, mint annak, hogy egy svéd felmenőkkel rendelkező svéd. A rendőrség szerint a nemi erőszak áldozatai sokszor kiskorúak.undisputedly
peterk2005
több mint 10 éve
Én nem a szexuális bűncselekményekről (mint átfogó kategória) beszéltem, hanem az egyik abba tartozó tényállásról, a nemi erőszakról. Biztos vagyok benne, hogy a svéd jogrend is több tényállást ismer a nemi erkölcs elleni bűncselekmények körében.Zseniális felismerés. Utcai lopást pedig kb. 1000 az 1 arányban követnek el nagyobb számban szegények, mint gazdagok. Gyártsak egy gyors elméletet arról, hogy a szegénység erkölcsi romlásba dönt, vagy tovább tudod vinni magad is a fonalat? 😊
Tehát nagyjából 15x több nemi erőszakot követnek el, mióta svédország megnyitotta kapuit. Egy bírósági eljárásban bizonyítékként felhasznált tanulmány szerint 20x nagyobb az esélye, hogy egy svédországban élő muszlim lesz az elkövető, mint annak, hogy egy svéd felmenőkkel rendelkező svéd. A rendőrség szerint a nemi erőszak áldozatai sokszor kiskorúak.undisputedly

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
amúgy van egy olyan mondás is hogy : "egy jó matematikus egy adathalmazból bármilyen állítás igazol, és az ellenekezőjét is""Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"Churchill örök érvényű szavai erre is helytállóak"Az lehet, de én holnapra kijózanodom." ?
csebi
Amadeus91
csebi
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
már ha tényleg ő mondta"Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"Churchill örök érvényű szavai erre is helytállóak"Az lehet, de én holnapra kijózanodom." ?
csebi
Amadeus91
csebi
több mint 10 éve
"Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok"Churchill örök érvényű szavai erre is helytállóak"Az lehet, de én holnapra kijózanodom." ?
csebi
Amadeus91
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
Churchill örök érvényű szavai erre is helytállóak"Az lehet, de én holnapra kijózanodom." ?
csebi
több mint 10 éve
Van egy könyv is de most nem találom, valami Rise and rise Putin authority , ijesmipipss.revues.org/3908A 6. és 8. fejezet érdekes lehet.
sutianap
Gogo

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
pipss.revues.org/3908A 6. és 8. fejezet érdekes lehet.
sutianap
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 10 éve
Tessön itt az összegző tábla is a vérengző vallásokrólkatpol.blog.hu/2013/01/21/_vitaposzt_vert_a_ver_istenenek

több mint 10 éve
katpol.blog.hu/2014/01/12/szarnyaszegett_sas_avagy_oroszorszag_nagyhatalmisaga_es_a_vedelmi_reformok_iii

több mint 10 éve
Feltételezésen és következtetésen kívül mi bizonyítja, hogy személyesen Putyin "szárnyaló megoldásai" voltak a két túszdráma megoldására választott módszerek? Van-e megerősített információ arról, hogy a parancsnoki lánc melyik tagja döntött az alkalmazandó eljárásokról és eszközökről?
Van-e megerősített információ arról, hogy milyen feladatszabás történt a politikai vezetés részéről a végrehajtó erők parancsnokai számára, beleértve az Alfát, OMON-t, a rendőrségi csapaterőket és a konvencionális katonai és helyi milícia alegységeket is (elérendő végállapotot és követelményeket, korlátozásokat fogalmaztak meg, vagy kitértek a végrehajtás módjára is)?
Ahogy én tudom, a fenti kérdésekre nincs válasz, csak találgatások vannak.
Beslan Commanders and LeadersKi lehet másolni a wikipédiáról a parancsnoki láncot, de ez önmagában nem válaszolja meg, hogyan alakult a helyszínen a különböző rendőri és katonai erők alá-fölérendeltsége, ki vezette a művelete(ke)t, ki volt a helyszíni parancsnok és ki miről döntött (dönthetett), főleg az orosz hadikultúra vezetés-irányítási hagyományait figyelembe véve.
V.Putin, V.Pronichev, A.Tikonov, V.Andrejev, O.Iljin, D.Razumovsky,
A.Perov vs. R.Kucsbarov, V.Kodorov
sutianap
Vlagyimir barátunk pont a terror csúcsán ér a magasba, s micsodi szárnyaló megoldásai voltak, a színházi altató, meg frontline bemenni az iskolai túszejtésbe, brafó, ennek a faszinak dögmindeggy csak legyen mindenki halot.sutianapHangulatkeltésnek kiváló, indoknak gyönge.
(A véleményed enélkül is megáll, felesleges szubjektív értékítéletet egy odarángatott, vagy igen - vagy nem megalapozottságú magyarázattal alátámasztani.)
Félreértéseket elkerülendő. eszem ágában sincs Putyint mentegetni, mert a politikai felelősség egyértelműen az övé.
A többire viszont nincs bizonyíték.
Az orosz antiterrorista szervek felelőssége boncolgatható, egyéni felelősség információ hiányában pontosan nem állapítható meg.
(Teljesen zárójelesen, csak az analógia kedvéért:
A városi legenda szerint a brit miniszterelnök 1980 májusában az iráni nagykövetség ostroma előtt utasítást adott az SAS-nek az összes túszejtő megölésére.
Akkor a te meglátásod szerint erre a pletykára alapozva a Nimród művelet Mrs. Thatcher "szárnyaló megoldása" volt?)
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 10 éve
JaVlagyimir barátunk pont a terror csúcsán ér a magasba, s micsodi szárnyaló megoldásai voltak, a színházi altató, meg frontline bemenni az iskolai túszejtésbe, brafó, ennek a faszinak dögmindeggy csak legyen mindenki halot.Hm-hm. Van erre valami forrás, miszerint Putyin személyesen adott parancsot a fentanil alkalmazására a Dubrovka esetében, illetve a páncéltörő rakétával történő átjárónyitásra Beszlánban?
sutianap
Gogo
Beslan Commanders and Leaders
V.Putin, V.Pronichev, A.Tikonov, V.Andrejev, O.Iljin, D.Razumovsky,
A.Perov vs. R.Kucsbarov, V.Kodorov
Ugye nem teljesen világos a parancsnoki lánc a SpecnazAlpha felé?

több mint 10 éve
Szerinted nem feltétele egy konstruktív vita kezdeményezésének, hogy megoldással állj elő, szerintem igen. Különben csak provokáció.Ahogyan írtam, szerettem volna mások véleményét is meghallgatni a témával kapcsolatban, mert érdekelt. Azt is elolvastam amit te írtál, talán tágul a látóköröm.
Hisz akkor mi a konstruktív vita célja, ha nem a megoldás közelebbhozatala?
Unaloműzés? Fingreszelés? Provokáció?
Vagy csak a szokásos liberálértelmiség brainfartja, hogy "vitázzunk a vitáért önmagáért", meg azért, mert "megtehetjük"?
Az olyan idealisták, liberális álértelmiségiek, mint te vagy Dub lehet, hogy élvezitek, hogy önmagában mindenféle megoldás nélkül összehordtok egy csomó adatot, hivatkozást, jól felháborodtok, kidühöngitek rajta magatokat, csak azt felejtitek el, hogy mindezen dolgok akkor lesznek valóban hasznosak, ha valamiféle megoldás kikristályosodása felé haladunk közben.
Érvet hozol a bevándorlás korlátozására, megszűrésére. Remek. Jó érv.
Akkor most arra is mondj valamit, hogy hogyan? Hogyan korlátoznád, hogyan szűrnéd meg? Milyen a gyakorlatban, a valóságban is alkalmazható módszert tudsz, ami azt eredményezi majd, hogy kevesebb lesz a nemi erőszak Svédországban, kevesebb terrorakció lesz Európában?
Ja, hogy nem tudsz ilyet?
Akkor valóban nem sok értelme adatokat, cikkeket citálni, és azt sugallni, hogy tudod mi a megoldás.
Mert ha - mint elismered - nem tudod, akkor honnan gondolhatod, hogy egyáltalán a problémát jól látod?
Mert az nem érv, hogy van egy problémád, amire nincs megoldás, ergo, az a probléma, amit te definiálsz.
Sobri Jóska
Nem sikerült értelmezned a szöveget, vagy én fogalmaztam pongyolán?
Mivel nem lehet egy ilyen egzakt problémára két soros választ adni, ez annál összetettebb, ezért senki, aki tisztában van ezzel a helyzettel -és ide soroltalak-nem tesz fel komoly szándékkal olyan kérdést, hogy mi a te megoldásod, mert tudja, hogy erről a problémakörről könyvtárak vannak megtöltve. Azt kérdezhetik, hogy mi a véleményed, de azt, hogy mi a megoldás, azt senki sem teszi értelmes ember, csak ha provokál.
Ugyanígy a bevándorlás korlátozásának módjait firtató kérdésed szintúgy provokáció.
Az "idealista", vagy "liberális álértelmiségi" pedig túl nagy szavak a te szádba -annak ellenére, hogy pont nem tartom magamat liberális álértelmiséginek-, amiket túl sokszor hánysz billentyűzetre.
Viszont érdekelne, hogy magadat milyen jelzővel illeted? Mert, hogy semmit nem tettél, csak beleböfögtél egy beszélgetésbe, amivel azt nem vitted előre. Felteszel kérdéseket, amivel provokálsz, de a hozzászólásodról süt az üresség.
Amikor Brédy kiégettségéről írtál oldalakon keresztül, minek citáltad a statisztikákat? Minek vetetted fel a témát? Kérdem én, te magad, a kis foteledből tudtál tenni azért, hogy Brédy ne legyen "kiégett"? Javasoltál neki edzésmunkát, beemelendő elemeket a gyakorlásába?
Segítettél neki kivideózni az ellenfelet?
Nem.
Akkor miért köpted tele a fórumot az irományaiddal? Volt gyakorlati haszna?
Nem.
Tehát nem volt más az itteni ténykedésed 99%-a, mint "brainfart"?
Szerkesztette: undisputedly
több mint 10 éve
Persze.Vlagyimir barátunk pont a terror csúcsán ér a magasba, s micsodi szárnyaló megoldásai voltak, a színházi altató, meg frontline bemenni az iskolai túszejtésbe, brafó, ennek a faszinak dögmindeggy csak legyen mindenki halot.Hm-hm. Van erre valami forrás, miszerint Putyin személyesen adott parancsot a fentanil alkalmazására a Dubrovka esetében, illetve a páncéltörő rakétával történő átjárónyitásra Beszlánban?
sutianap
Gogo
De ők nem beszélnek...
több mint 10 éve
Vlagyimir barátunk pont a terror csúcsán ér a magasba, s micsodi szárnyaló megoldásai voltak, a színházi altató, meg frontline bemenni az iskolai túszejtésbe, brafó, ennek a faszinak dögmindeggy csak legyen mindenki halot.Hm-hm. Van erre valami forrás, miszerint Putyin személyesen adott parancsot a fentanil alkalmazására a Dubrovka esetében, illetve a páncéltörő rakétával történő átjárónyitásra Beszlánban?
sutianap
több mint 10 éve
már megint a svéd nemi erőszakos példa .... nem tudom, hányszor lett kivesézve, elmagyarázva ez a statisztika, hogy mit kell és lehet ebbe belelátni.Churchill örök érvényű szavai erre is helytállóak
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
Én még emléxem mikor a komplett szélsőjobb akkora arabbarát volt, hogy jóhogynem elmentek Gázába. Most meg már csak az lesz, hogy igaza volt Izraelnek. Meg megy Pütyimhöz dörzsölőzés. Csak egy kis memoriter, Vlagyimir barátunk pont a terror csúcsán ér a magasba, s micsodi szárnyaló megoldásai voltak, a színházi altató, meg frontline bemenni az iskolai túszejtésbe, brafó, ennek a faszinak dögmindeggy csak legyen mindenki halot. haverod Pütyin?

több mint 10 éve
@SobriSzerinted nem feltétele egy konstruktív vita kezdeményezésének, hogy megoldással állj elő, szerintem igen. Különben csak provokáció.
Szerintem nem írtam, hogy tudok rá megoldást, vagy ha igen, akkor idézd be kérlek, mert én nem tudok róla. Egy konstruktív vita kezdeményezésének nem feltétele szerintem, hogy megoldással állj elő, hiszen ahogyan írtam, azért vetettem fel a témát, mert érdekel(ne) mások véleménye.
Amúgy nyilván kriminológusok és szakjogászok, pszichiáterek/pszichológusok , illetve politikusok/érdekvédők nagyon sokat tudnának a megoldási javaslatokról beszélni, mert könyvtárat lehet megtölteni vele. Mindenki aki azt mondja, hogy tudja a megoldást, az hazudik, ily módon ha feltételezem, hogy rendelkezel vitakészséggel és némi intelligenciával, akkor csak arra tudok jutni, hogy ez a kérdésed nem más,mint provokáció, hiszen te is tudod, hogy egyértelmű megoldás nincs.
A nyilvánvaló, és már korábban kidolgozott elvek, mint az oktatás, figyelemfelhívás, büntetőjogi iskolák ütköztetése, a jogszabályok szigorítása mind, mind kötelező módszer.
Mindazonáltal a mondandóm azért most került beírásra -és ahogyan írtam az első hozzászólásomban is-, mert most aktuális a nagyszámú muszlim közösség letelepítése/ befogadása és integrációja. A nemi erőszakkal kapcsolatos példám pedig azért került itt elhelyezésre, hogy a bevándorlás korlátozásának, megszűrésének érveként szolgáljon.
undisputedly
Hisz akkor mi a konstruktív vita célja, ha nem a megoldás közelebbhozatala?
Unaloműzés? Fingreszelés? Provokáció?
Vagy csak a szokásos liberálértelmiség brainfartja, hogy "vitázzunk a vitáért önmagáért", meg azért, mert "megtehetjük"?
Az olyan idealisták, liberális álértelmiségiek, mint te vagy Dub lehet, hogy élvezitek, hogy önmagában mindenféle megoldás nélkül összehordtok egy csomó adatot, hivatkozást, jól felháborodtok, kidühöngitek rajta magatokat, csak azt felejtitek el, hogy mindezen dolgok akkor lesznek valóban hasznosak, ha valamiféle megoldás kikristályosodása felé haladunk közben.
Érvet hozol a bevándorlás korlátozására, megszűrésére. Remek. Jó érv.
Akkor most arra is mondj valamit, hogy hogyan? Hogyan korlátoznád, hogyan szűrnéd meg? Milyen a gyakorlatban, a valóságban is alkalmazható módszert tudsz, ami azt eredményezi majd, hogy kevesebb lesz a nemi erőszak Svédországban, kevesebb terrorakció lesz Európában?
Ja, hogy nem tudsz ilyet?
Akkor valóban nem sok értelme adatokat, cikkeket citálni, és azt sugallni, hogy tudod mi a megoldás.
Mert ha - mint elismered - nem tudod, akkor honnan gondolhatod, hogy egyáltalán a problémát jól látod?
Mert az nem érv, hogy van egy problémád, amire nincs megoldás, ergo, az a probléma, amit te definiálsz.
Szerintem például lényegtelen a bőrszín, a származás, a vallás, a kulturális háttér, a fő baj az, hogy vannak okos és buta emberek.
És a buta emberek, bőrszíntől, származástól, vallástól, kulturális háttértől függetlenül buta dolgokat csinálnak.
És olyan sokan vannak, hogy erre soha, semmiféle megoldás nem fog születni, mindig is lesz egy csomó buta, aki butaságot, káros, haszontalan dolgot fog csinálni.
És ehhez még statisztikákat, cikkeket se kellett beidéznem.
több mint 10 éve
Ha el is olvastad a cikket akkor láttad, hogy a népszava mindössze a The Huffington Post.című lap internetes kiadásából vette át. (Most ez komoly??? Ezt fogadjuk el hiteles információnak??? OMG!! A Népszavának nyilván esélye se volt, hogy utánanézzen és nincs is jelentősége.Ezt a sztorit már több alkalommal is kivesézték itt is, illetve előszeretettel jön elő vele a kormányzati propaganda is. Csak egy dolgot tartok furcsának, amíg idén nem ért ide a menekültáradat, a kutya nem foglalkozott ilyen tanulmányokkal és a svédeket se hallottam panaszkodni arról, hogy mennyi nőt (eredeti) svéd nőt érne szexuális erőszak.Ezen a fórumon nem tudom mikor volt róla szó először, de a "nemzeti" oldalon már réges-rég a bevándorlóhullám előtt is volt ez téma. 2013 októberi cikk:
Klaci79
nemzeti.net/muzulman-nemieroszak-jarvany-svedorszagban-1474229.html
Ez ugyan nem magyar bejegyzés, de már 2005-ben is volt, akinél felmerült a téma:
fjordman.blogspot.hu/2005/02/muslim-rape-epidemic-in-sweden-and.html
Azokkal a cikkekkel biztos ti is találkoztatok a közelmúltban, melyek arról szólnak, hogy a menekülttáborokban mennyire elszaporodtak a szexuális jellegű zaklatások, nemi erőszakok. De linkelek azért egyet, a szélsőjobbos kötődéssel éppenséggel nem vádolható Népszavától:
nepszava.hu/cikk/1069992-noket-es-gyerekeket-eroszakolnak-meg-a-menekulttaborokban
Biztos ez is a fehérek hibája (vagy a táborokban nem muzulmánok, hanem UFO-k vannak), de persze lehet továbbra is védeni a védhetetlent...
Dub
Egyszerűen röhej, hogy bizonyos féligazságokat kiragadnak azok, akiknek nyilván az a jól felfogott érdekük, hogy terjesszék, jelen esetben a xenofóbiát. Szerinted nem védhető, szerintem pedig ezek a cikkek csak azt a célt szolgálják, hogy feszültséget keltsenek...de már megszoktam.
Svédországban azért ilyen sok a bejelentett nemi erőszak, mert a rendőrség máshogy jegyzi fel a bejelentéseket, mint máshol és kész. Mint mondtam, ha egy nő bemegy és azt mondja a rendőrségen, hogy a férjem minden nap megerőszakolt az elmúlt évben, az ott 365 eset, Norvégiában mondjuk csak egy. Ezek után nem lehet az almát, a körtével összehasonlítani. Ezek szerint egyébként a dél-afrikai Lesotho után itt követik el a legtöbb nemi erőszakot...oh
Borzalom, hogy mennyi marhaságot össze tudnak hozni annak érdekében, hogy hangulatot keltsenek. Bár kicsit sem kellene csodálkozni ezen, ha az állami média is állandóan ezt szajkózza.
több mint 10 éve
Ezt a sztorit már több alkalommal is kivesézték itt is, illetve előszeretettel jön elő vele a kormányzati propaganda is. Csak egy dolgot tartok furcsának, amíg idén nem ért ide a menekültáradat, a kutya nem foglalkozott ilyen tanulmányokkal és a svédeket se hallottam panaszkodni arról, hogy mennyi nőt (eredeti) svéd nőt érne szexuális erőszak.Ezen a fórumon nem tudom mikor volt róla szó először, de a "nemzeti" oldalon már réges-rég a bevándorlóhullám előtt is volt ez téma. 2013 októberi cikk:
Klaci79
nemzeti.net/muzulman-nemieroszak-jarvany-svedorszagban-1474229.html
Ez ugyan nem magyar bejegyzés, de már 2005-ben is volt, akinél felmerült a téma:
fjordman.blogspot.hu/2005/02/muslim-rape-epidemic-in-sweden-and.html
Azokkal a cikkekkel biztos ti is találkoztatok a közelmúltban, melyek arról szólnak, hogy a menekülttáborokban mennyire elszaporodtak a szexuális jellegű zaklatások, nemi erőszakok. De linkelek azért egyet, a szélsőjobbos kötődéssel éppenséggel nem vádolható Népszavától:
nepszava.hu/cikk/1069992-noket-es-gyerekeket-eroszakolnak-meg-a-menekulttaborokban
Biztos ez is a fehérek hibája (vagy a táborokban nem muzulmánok, hanem UFO-k vannak), de persze lehet továbbra is védeni a védhetetlent...
Szerkesztette: Dub
több mint 10 éve
Félek nem tudom most belinkelni hol is olvastam arról, hogy itt elsősorban nem a klasszikus nemi erőszakról van szó, bár nyilván erre gondolsz és a példával is ezt illusztráltad. Azok az esetek számítanak sokat, amikor például családon belüli erőszak során egy nő feljelenti erőszak miatt a férjét, hogy pl az elmúlt évben 25 alkalommal megerőszakolt, és ez innen kezdve 25 eset. Szintén nem szerepelhet a statisztikában a megerőszakolt muszlim nők száma sem, hiszen azt is fontos tudni, hogy az erőszakos ügyek száma akár muszlim családokon belül is a statisztika része lesz.
Ezt a sztorit már több alkalommal is kivesézték itt is, illetve előszeretettel jön elő vele a kormányzati propaganda is. Csak egy dolgot tartok furcsának, amíg idén nem ért ide a menekültáradat, a kutya nem foglalkozott ilyen tanulmányokkal és a svédeket se hallottam panaszkodni arról, hogy mennyi nőt (eredeti) svéd nőt érne szexuális erőszak.