Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 708
 444.hu/2015/11/19/hatarokat-zarnak-a-balkanon-azok-elott-akik-nem-harcok-elol-menekulnek
Nagyjából így kellett volna kezdeni...
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 472 — nabege2@yahoo.com
Tehát mi a megoldás?
Sobri Jóska
Mivel tudom, hogy nem vagy buta, gondolom te is leredukálod az életedben a kockázatokat...
több mint 10 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 446 — Panthers fan
Vallási fanatikusok...
 beta.finance.yahoo.com/news/isis-defector-explained-key-reason-180356055.html?ltr=1

Tepper takarodj!
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 192 — #NoStress
peterk!

Azért remélem érzed a különbséget, hogy lehugyozol egy muszlim országban egy muszlim templomot, vagy egy "keresztény" országban ugyanezt (jó surmóság mindenhol, ez nem vita tárgya😊 ). Tuti, hogy a 2 országban a 2 esemény így sem kerül azonos elbírálás alá.
Bár úgy érzem, ha fél Budapest/Győr/Miskolc/Pécs lángokban állna, téged akkor sem lehetne eltántorítana a nézeteidtől. Én értem, hogy 2-3 muszlimmal jól el lehet lenni, de 50e-rel már tuti nem. Én nem azt mondom, hogy minden muszlimot öljünk halomra, de túlszaporodni, milliókat beengedni TILOS!
NB2
Tehát mi a megoldás?
Sobri Jóska
Ne hozz még egy muszlimot!
Vagy hozz, program lesz bőven, hálóingkor gyesznyóvágás a mecsetben, csak erősidegzetűeknek, ingyen pálinka, zsákbafeleség, kövesztés, vagy kő vesztés, esetleg fővesztés, fejetlenség, ANARCHIA drágaazéletdrágaapia - azúriközönség ötkor verekszik
sutianap
A megoldás tehát megvan.
Már csak egy kérdés maradt: hogyan?
Vagyis milyen konkrét gyakorlati módon kivitelezhető események egymásutániságát követően tudod keresztülvinni ezt a megoldást.

több mint 10 éve
chvs 86
Szerintem tévedsz. Komolyan gondolod, amit leírsz? Eddigi hozzászólásaidból azt vettem ki, hogy éltél sokat külföldön muszlim közösségekben. Hát kíváncsi lennék, mi történne veled, ha mondjuk Birmingham ősi iszlám városában lehugyoznál egy mecsetet? Pl ebben az ősi iszlám városban két baptista ezt kapta : “You have been warned. If you come back here and get beat up, well, you have been warned.”
 www.bnp.org.uk/news/christians-warned-not-preach-birmingham%E2%80%99s-muslim-no-go-area
Pedig le sem hugyozták a mecsetet, csak a kultúrák együttélése, az európai normák alapján saját vallásuknak megfelelő tevékenységet folytattak. Fordítva természetesen ők terjeszthetik az igét bárhol, hisz a tolerancia jegyében ez így dukál.diverdoc
Ilyen újságból kiragadott példákkal mindent lehet "bizonyítani". Meg az ellenkezőjét is. Nálunk évente lerombolnak 1-2 zsidó sírhelyet, horogkeresztet festenek zsidó épületek falára, halál a zsidókra felszólítással. Mégse gondolnám, hogy Magyarországon a zsidóság veszélyben lenne. Viszont baromi jól fel lehet használni arra, ha a magyar antiszemitizmusról akar valaki papolni.

A lehugyozós példát egyébként azért írtam, mert (sajnos) megtörtént. Nyolc-tíz éve egy évfolyamtalálkozónk keretében Párizsba mentünk egy hétvégére, és egyik volt évfolyamtársam valag részegen, hazafelé menet a Grande Mosquée-nél gondolta elvégezni a dolgát. Igaz, nem konkrétan a mecset falát, csak a kerítésének a falát sikerült levizelnie, miközben teljes hangerővel magyar nótákat bömbölt bele az éjszakába. Meglett az eredménye, valaki arra járó láthatta és hívhatta a hatóságokat, mert öt percen belül ott voltak, és kapott egy kellemes kis cetlit párszáz euróról. Viszont a megbotránkozó pillantásokon kívül egyéb atrocitás nem történt. Fenyegető levelet sem kaptunk utána. 😊 Az egyik rendőrségi ügyintéző - mert, hogy az örsre kellett bemennünk az emberért - az arcberendezése alapján egyébként arab bevándorlónak tűnt - bár erre nem kérdeztem rá, úgyhogy lehet, hogy csak a gének játéka. 😊

Amit a muszlim világ egyes helyeiről írsz, azt elhiszem. Illetve tudom. Mondjuk pont Dubai azért éppen nem az a hely, ahol annyira ne engednék be a más kultúrát. Bár, a forma1-es pilótáknak pezsgő nem jár (ha jól tudom), de azért akkor amikor ott jártam, én mindenhol szabadon piálhattam - volna, ha piás lennék. Lényegében a tapasztalatom az volt, hogy túristaként kb. azt csinálhatok amit akarok, ha kifizetem.

De tisztában vagyok vele, hogy a muszlim világban sok hely van, ahol valóban ennél sokkal kisebb a tolerancia. Sokkal-sokkal kisebb. És még van a világon számtalan hely, ahol szintén. Afrikában is vannak ilyen helyek, meg távol-keleten, meg Dél-Amerikában is. Sőt, az USA-n belül is. Van ahova nem jó bemenni, ha nem spanyol ajkú vagy, máshová ha nem "afroamerikai", stb. A nyóckerbe se tanácsos időnként. 😊 De hibás gondolkodásnak tartom, ha ezeket a helyeket kellene mintaként véve az a reakciónk, hogy kontrában mi is azokat a normákat alkalmazzuk, fordítva. Arra, hogy Afganisztánban agyonlőnek, ha nem viselsz csadort, nem az a normális reakció, hogy akkor itt nálunk mi se engedjünk meg semmi "kultúrális kilengést", mert a rendszer nem itt rossz, hanem ott.
peterk2005
menthetetlen vagy
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
peterk!

Azért remélem érzed a különbséget, hogy lehugyozol egy muszlim országban egy muszlim templomot, vagy egy "keresztény" országban ugyanezt (jó surmóság mindenhol, ez nem vita tárgya😊 ). Tuti, hogy a 2 országban a 2 esemény így sem kerül azonos elbírálás alá.
Bár úgy érzem, ha fél Budapest/Győr/Miskolc/Pécs lángokban állna, téged akkor sem lehetne eltántorítana a nézeteidtől. Én értem, hogy 2-3 muszlimmal jól el lehet lenni, de 50e-rel már tuti nem. Én nem azt mondom, hogy minden muszlimot öljünk halomra, de túlszaporodni, milliókat beengedni TILOS!
NB2
Tehát mi a megoldás?
Sobri Jóska
Ne hozz még egy muszlimot!
Vagy hozz, program lesz bőven, hálóingkor gyesznyóvágás a mecsetben, csak erősidegzetűeknek, ingyen pálinka, zsákbafeleség, kövesztés, vagy kő vesztés, esetleg fővesztés, fejetlenség, ANARCHIA drágaazéletdrágaapia - azúriközönség ötkor verekszik

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
peterk!

NB2
Tehát mi a megoldás?

több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 472 — nabege2@yahoo.com
peterk!

több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 959 — Lucas Scott
És még disznóhúst is vehetek néhol, a földről felszedve, ocsmány mocskos pultokról, úgy hogy közben szinte leköpnek, és pestisesként elfüggönyzött helyen, külön kell fizetni.
diverdoc
Elég érdekes, mert én ahol lakom a házzal szemben van egy kopt bolt, és ott minden rossz dolog van: alkohol és disznóhús, de én itt sosem ennék disznót, szóval kb szeptember óta csak tengeri dolgok, csirke meg marha. Amúgy nagyon fura ez az egész világ. Itt talán a szigeten tényleg befogadóbbak (van olyan bár, ahol árulnak sört is), de ez hosszú időkre nyúlik vissza, mert ez volt mindig is a diplomáciai központ, most is rengeteg nagykövetség van itt jelen.
Voltunk a piramisoknál szombaton, és rajtunk kívül volt 3 nyugati turista még összesen. Többi mind helyi volt, és mindenki a feleségemmel akart képet készíteni (ez hihetetlen meglepő tud lenni, de már hozzászoktunk, oda is állt, erre a biztonsági őr zavarta el a suhancokat). Majd szerintem írok jövő hétvégén egy follow up bejegyzést az Off topikba, de ott lesz biztosan kvázi politikai témájú feszegetés is.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 228
Ha minden igaz robbantani készültek Hannoverben, Merkel alatt.
Amadeus91
Fikció, de te foglalkozol német politikával, így tőled kérdezem:
Ha felrobbantják, de túléli, szerinted mit változtatott volna a politikáján? Változtatott volna egyáltalán?
Sobri Jóska
Nem, idealistább annál. Ő ebből a szempontból menthetetlen, a szavazói jelentős hányada nem kér az egészből, a bajor testvérpárt elment a zsarolásig, a belügy és penzügyminisztere folyamatosan vele ellentétesen nyilatkozik, még sincs semmi. Reálisabb, hogy beüt egy párizsihoz hasonló bumm, és elzavarják a sajátjai. (A CSU 5 perc alatt tudja bedönteni a jelenlegi német kormányt)
Merkel a Schmidt fémjelezte végtelenül toleráns irányzat utolsó képviselőinek egyike, lenne rá 10 euróm, hogy egy tökösebb - szintén cdu - kancellár fogja követni, neki pedig az utolsó ciklusa.
több mint 10 éve
Amadeus91
Fikció, de te foglalkozol német politikával, így tőled kérdezem:
Ha felrobbantják, de túléli, szerinted mit változtatott volna a politikáján? Változtatott volna egyáltalán?

több mint 10 éve
több mint 10 éve
Ugyan már.... Európában már most sok tízmilliós muszlim kisebbség él. Megkövezik egymást? Neked ugranak, ha piásan látnak az utcán? Lelőnek, ha lehugyozod egy Mecset falát? Vagy egy templomét? A kultúrák igenis tudnak együtt élni. Itt is, ott is. Ezt bizonyítják a mindennapok. Nem csak az enyém, tiéd, de még diverdoc mindennapjai is, aki "ott" él. Igaz, rendeszeren idejön és kiírja magából a frusztrációját a helyzet miatt, mégse robbantani megy, hanem magzatvédő programot indít nekik. Önként, saját döntéséből.
peterk2005
Szóval igen "itt" is tudnak a kultúrák együtt élni, ha azok a kultúrák mindent feladnak, ami az iszlám kulturát "sérti". És tudod mit? ezzel nincs is semmi bajom, hisz én jöttem ide alkalmazkodnom kell, és alkalmazkodok is, mint ahogy a többiek is. Csak ez fordítva nem működik. Na ezzel van a bajom.

diverdoc
Hasonló érzésem volt nekem is a törökök között annak idején, pedig én zömében már itt született generációsok között tengődtem, javarészt Berlinben.
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 413 — The only discipline that lasts, is self discipline
Tök mindegy, hogy mit akar 95%, ha nem tud. A fenti posztod egyébként a tökéletes példa vagy jogalap a Dub féle "fasiszta" megközelítés létjogosultságára. Ne haragudj, de a fent általad leírtakból milyen álláspont, milyen vélemény tükröződik?! Ez csak dekadencia, fingreszelés, szófosás. Az én nem létező hétköznapi életszemléletem alapján.Sobri Jóska
Mennyiben különbözik az a fingreszelés, hogy elmondom, hogy a 95% mit szeretne attól a fingreszeléstől, hogy te meg elmondod, hogy az 5% dönt, és ezért szétteszed a kezed? Magyar analógiával élve, azért mert a magyar demokrácia nem működik még annyira sem, mint a tőlünk nyugatabbra levő, én legalább annyira legitimnek vélem azt az álláspontot/megközelítést, amelyik leírja, hogy ez nem tetszik, mint azt, amelyik szétteszi a kezét és azt mondja: ez van, úgyse lehet mit tenni.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 413 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szerintem tévedsz. Komolyan gondolod, amit leírsz? Eddigi hozzászólásaidból azt vettem ki, hogy éltél sokat külföldön muszlim közösségekben. Hát kíváncsi lennék, mi történne veled, ha mondjuk Birmingham ősi iszlám városában lehugyoznál egy mecsetet? Pl ebben az ősi iszlám városban két baptista ezt kapta : “You have been warned. If you come back here and get beat up, well, you have been warned.”
 www.bnp.org.uk/news/christians-warned-not-preach-birmingham%E2%80%99s-muslim-no-go-area
Pedig le sem hugyozták a mecsetet, csak a kultúrák együttélése, az európai normák alapján saját vallásuknak megfelelő tevékenységet folytattak. Fordítva természetesen ők terjeszthetik az igét bárhol, hisz a tolerancia jegyében ez így dukál.diverdoc
Ilyen újságból kiragadott példákkal mindent lehet "bizonyítani". Meg az ellenkezőjét is. Nálunk évente lerombolnak 1-2 zsidó sírhelyet, horogkeresztet festenek zsidó épületek falára, halál a zsidókra felszólítással. Mégse gondolnám, hogy Magyarországon a zsidóság veszélyben lenne. Viszont baromi jól fel lehet használni arra, ha a magyar antiszemitizmusról akar valaki papolni.

A lehugyozós példát egyébként azért írtam, mert (sajnos) megtörtént. Nyolc-tíz éve egy évfolyamtalálkozónk keretében Párizsba mentünk egy hétvégére, és egyik volt évfolyamtársam valag részegen, hazafelé menet a Grande Mosquée-nél gondolta elvégezni a dolgát. Igaz, nem konkrétan a mecset falát, csak a kerítésének a falát sikerült levizelnie, miközben teljes hangerővel magyar nótákat bömbölt bele az éjszakába. Meglett az eredménye, valaki arra járó láthatta és hívhatta a hatóságokat, mert öt percen belül ott voltak, és kapott egy kellemes kis cetlit párszáz euróról. Viszont a megbotránkozó pillantásokon kívül egyéb atrocitás nem történt. Fenyegető levelet sem kaptunk utána. 😊 Az egyik rendőrségi ügyintéző - mert, hogy az örsre kellett bemennünk az emberért - az arcberendezése alapján egyébként arab bevándorlónak tűnt - bár erre nem kérdeztem rá, úgyhogy lehet, hogy csak a gének játéka. 😊

Amit a muszlim világ egyes helyeiről írsz, azt elhiszem. Illetve tudom. Mondjuk pont Dubai azért éppen nem az a hely, ahol annyira ne engednék be a más kultúrát. Bár, a forma1-es pilótáknak pezsgő nem jár (ha jól tudom), de azért akkor amikor ott jártam, én mindenhol szabadon piálhattam - volna, ha piás lennék. Lényegében a tapasztalatom az volt, hogy túristaként kb. azt csinálhatok amit akarok, ha kifizetem.

De tisztában vagyok vele, hogy a muszlim világban sok hely van, ahol valóban ennél sokkal kisebb a tolerancia. Sokkal-sokkal kisebb. És még van a világon számtalan hely, ahol szintén. Afrikában is vannak ilyen helyek, meg távol-keleten, meg Dél-Amerikában is. Sőt, az USA-n belül is. Van ahova nem jó bemenni, ha nem spanyol ajkú vagy, máshová ha nem "afroamerikai", stb. A nyóckerbe se tanácsos időnként. 😊 De hibás gondolkodásnak tartom, ha ezeket a helyeket kellene mintaként véve az a reakciónk, hogy kontrában mi is azokat a normákat alkalmazzuk, fordítva. Arra, hogy Afganisztánban agyonlőnek, ha nem viselsz csadort, nem az a normális reakció, hogy akkor itt nálunk mi se engedjünk meg semmi "kultúrális kilengést", mert a rendszer nem itt rossz, hanem ott.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Ugyan már.... Európában már most sok tízmilliós muszlim kisebbség él. Megkövezik egymást? Neked ugranak, ha piásan látnak az utcán? Lelőnek, ha lehugyozod egy Mecset falát? Vagy egy templomét? A kultúrák igenis tudnak együtt élni. Itt is, ott is. Ezt bizonyítják a mindennapok. Nem csak az enyém, tiéd, de még diverdoc mindennapjai is, aki "ott" él. Igaz, rendeszeren idejön és kiírja magából a frusztrációját a helyzet miatt, mégse robbantani megy, hanem magzatvédő programot indít nekik. Önként, saját döntéséből.
peterk2005
Hát ha már megszólítattam, akkor a idejövök megint, ahogy szoktam rendszeresen és kiírom a frusztrációmat.
Pedig le sem hugyozták a mecsetet, csak a kultúrák együttélése, az európai normák alapján saját vallásuknak megfelelő tevékenységet folytattak. Fordítva természetesen ők terjeszthetik az igét bárhol, hisz a tolerancia jegyében ez így dukál.
Hogy megköveznék-e egymást azt nem tudom, valószínű bonyolultsága miatt más módszert alkalmazna, mint pl Darmstadtban a pakisztáni úr.
 www.atv.hu/kulfold/20150929-becsuletgyilkossag-apja-fojtotta-meg-a-darmstadti-muszlim-lanyt/hirkereso
És ha arról beszélsz, hogy a kultúrák "itt, közöttük" mennyire jól együtt tudnak élni tévedsz. Én itt a lehető legliberálisabb emirátusban élek, és mégis rendkívül sok korlátom van. Az iszlám megsértése, az istentagadás itt csak börtön, egy határral arrébb, jelenleg halálbüntetés. Ramadán idején egy kurva pohár vizet nem tudtam meginni, 5-6 órás műtét után hulla szomjasan, pedig aaz itt élő közel 2 millió nem muszlimnak kurvára nem kellene a kultúrája miatt szomjan halnia ekkor sem. A hinduknak hozzátartozik a kultúrájukhoz sok minden ami itt tiltott "bálványimádás", én láttam az egyik emlékfájuk eldózerolását a kultúrák együttélése jegyében. Dubai városában ahol közel millios katolikus lakosság van egy, azaz 1 db templom a St Marys van (ennyit engedélyeztek, és ezzel ki is pipálták a kultúrák együttélését, és nagylelküségüket), ahol óránként vannak a misék angol, francia, lengyel, urdu, tamil, tagalog, szingaléz, malajalam, malankara, konkani és még ki tudja hány nyelven) Ezen kívül még a dubai emirátusban Jebel Aliban van még egy templom. És összehasonlíthatatlan, hogy az itt élő expatok, (ahogy minket hívnak) nagy többségét ide hívták, intézményes keretek között telepítették be, hogy működtessék sokszor éhbérért az országukat, azzal az áradattal ami Európában landol(t). Igenis, hogy a kultúrák együttélésébe beletartozna, hogy pl lazán megihassak egy sört meccsnézés közben. Ezt itt Dubaiban saját lakásomban már megtehetem, még ha fel is jelentettek alkoholtartásért a kulturák együttélése jegyében, mert nekem van alcohol licensem, több hónapos küzdelem, utánajárás, és természetesen fizetés után. És még disznóhúst is vehetek néhol, a földről felszedve, ocsmány mocskos pultokról, úgy hogy közben szinte leköpnek, és pestisesként elfüggönyzött helyen, külön kell fizetni. És ez Dubai a legliberálisabb hely. Egy emirátussal feljebb Sharjahban egy sör birtoklásáért, disznósültért lesittelhetnek. Az összes öböl országban voltam (kivéve Saud Arabiat, de oda be nem teszem a lábam, bár biztos az együttélés ott is jól működik, de nem akarok véletlenül se kilógó térdért, imaidőben nem leállásért stb korbácsolást elszenvedni), és mindenhol roszabb. Oman és Qatar volt a legdurvább a kulturák békés együttélését illetően.
 www.independent.co.uk/news/world/middle-east/karl-andree-saudi-arabia-to-punish-british-grandfather-and-cancer-survivor-with-350-lashes-a6691676.html
ez a szerencsétlen már egy éve sitten van, az egész britt diplomácia nem tudja kihozni, és most fogják majd a 350 korbácsütést végrehajtani (értsd lassú kivégzés). Szóval igen "itt" is tudnak a kultúrák együtt élni, ha azok a kultúrák mindent feladnak, ami az iszlám kulturát "sérti". És tudod mit? ezzel nincs is semmi bajom, hisz én jöttem ide alkalmazkodnom kell, és alkalmazkodok is, mint ahogy a többiek is. Csak ez fordítva nem működik. Na ezzel van a bajom.
És hidd el, bármelyik keresztény templomot lehugyozhatod, nagy bajod nem fog esni nagy valószínűséggel, de nem ajánlom, hogy bármelyik mecsetet megpróbáld lehugyozni. De lehet én tévedek, ebben az esetben dobj egy selfit, amint egy mecset közelében brunyálsz, majd elbeszélgetsz Ali Hassannal a kultúrák együttéléséről.

Ui: nem vagyok szülész-nőgyógyász, soha nem foglalkoztam magzatvédelemmel.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 263 — #neverpunt
Valószínűleg, mert ezt a mondatodat már egyáltalán nem értem. 😀 Azt se nagyon tudom beazonosítani, hogy kik lehetnek a "liberók" (magyarok?, nem magyarok?, politikusok?, értelmiségiek?, média?), sem azt nem értem, hogy milyen korábbi vívmányok az ellenségek? 😊
peterk2005
Mit nem lehet azon érteni, hogy mely politikusok és ideológiák követői bagatellizálták el a tömeges bevándorlás okozta lehetséges társadalmi feszültségek és egyéb konfliktusok következményeit?
Mit nem értesz azon, hogy az elmúlt másfél évszázad liberális vívmányai a bevándorlókat prezentáló országokban nem ment végbe, sőt, az ottani társadalmakban ezek a vívmányok évezredes szokásokkal mennek szembe?
Arra a mondandódra reagáltam, hogy szerinted az európai ember (csak európai?, vagy a libero európai? vagy "nyugati", nem csak európai) hétköznapi életszemlélete elvált a konfliktusrendezés "hagyományos" formáitól, szerinted a világ nagy részén az ilyesmi háborús casus belli lenne. Namost én azért tudnék mondani pár tucat helyet szerte a világban - mindenféle kultúrából -, ahol rendszeresek az erőszakos cselekmények, mégsincs háború. Vagy sose volt, vagy évtizedek óta nincs (csak a példa kedvéért mondjuk India vs Pakisztán, a két Korea, Észak-Irország stb.). De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy szerintem ennek se füle se farka. A "hétköznapi ember életszemlélete" nem létezik.
peterk2005
Ha a két Korea egymás országában robbantgatna, nem csak a határ két oldaláról menne a farokméregetés, Pakisztán és India között meg perpill nincs "intézményesített" háború, de volt néhány az elmúlt félévszázadban meg kicsit lehűtötte a kedélyeket az a tény, hogy mindkét állam rendelkezik atomfegyverrel és emiatt jobban meggondolják egymás baszogatását államközi szinten.

több mint 10 éve
mustaine Tampa Bay Buccaneers Middle Tennessee Blue Raiders 10 330 — Chalk Dawk fan
Na még egy kérdőív:
 goo.gl/forms/c3k3yZ8uHF
Tudom, hogy utáljuk az ilyet, de valamilyen szinten ide kapcsolódik. Kb 2 perc végigszaladni rajta, nekem meg nagy segítség.

több mint 10 éve
Totálisan félreértesz. Nem a liberális vívmányokat szóltam le. Arról beszélek hogy a liberók most azok beengedése mellett szónokolnak, akiknek a korábbi vívmányaik (mert akkor még voltak) a legnagyobb ellenségük. atapapa
Valószínűleg, mert ezt a mondatodat már egyáltalán nem értem. 😀 Azt se nagyon tudom beazonosítani, hogy kik lehetnek a "liberók" (magyarok?, nem magyarok?, politikusok?, értelmiségiek?, média?), sem azt nem értem, hogy milyen korábbi vívmányok az ellenségek? 😊

Arra a mondandódra reagáltam, hogy szerinted az európai ember (csak európai?, vagy a libero európai? vagy "nyugati", nem csak európai) hétköznapi életszemlélete elvált a konfliktusrendezés "hagyományos" formáitól, szerinted a világ nagy részén az ilyesmi háborús casus belli lenne. Namost én azért tudnék mondani pár tucat helyet szerte a világban - mindenféle kultúrából -, ahol rendszeresek az erőszakos cselekmények, mégsincs háború. Vagy sose volt, vagy évtizedek óta nincs (csak a példa kedvéért mondjuk India vs Pakisztán, a két Korea, Észak-Irország stb.). De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy szerintem ennek se füle se farka. A "hétköznapi ember életszemlélete" nem létezik. Mindig is volt egy nagy többség aki békében akart élni, és volt egy kisebbség aki nem tudott békében élni. Ma is ez van. A forrongó iszlám saját területén belül is. A 95% ott sem akar mást, csak békében élni, erőszak nélkül. A politikai rendezésre meg lásd feljebb.
peterk2005
Tök mindegy, hogy mit akar 95%, ha nem tud.
A fenti posztod egyébként a tökéletes példa vagy jogalap a Dub féle "fasiszta" megközelítés létjogosultságára.
Ne haragudj, de a fent általad leírtakból milyen álláspont, milyen vélemény tükröződik?!
Ez csak dekadencia, fingreszelés, szófosás.
Az én nem létező hétköznapi életszemléletem alapján.

több mint 10 éve
Totálisan félreértesz. Nem a liberális vívmányokat szóltam le. Arról beszélek hogy a liberók most azok beengedése mellett szónokolnak, akiknek a korábbi vívmányaik (mert akkor még voltak) a legnagyobb ellenségük. atapapa

Arra a mondandódra reagáltam, hogy szerinted az európai ember (csak európai?, vagy a libero európai? vagy "nyugati", nem csak európai) hétköznapi életszemlélete elvált a konfliktusrendezés "hagyományos" formáitól, szerinted a világ nagy részén az ilyesmi háborús casus belli lenne. Namost én azért tudnék mondani pár tucat helyet szerte a világban - mindenféle kultúrából -, ahol rendszeresek az erőszakos cselekmények, mégsincs háború. Vagy sose volt, vagy évtizedek óta nincs (csak a példa kedvéért mondjuk India vs Pakisztán, a két Korea, Észak-Irország stb.). De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy szerintem ennek se füle se farka. A "hétköznapi ember életszemlélete" nem létezik. Mindig is volt egy nagy többség aki békében akart élni, és volt egy kisebbség aki nem tudott békében élni. Ma is ez van. A forrongó iszlám saját területén belül is. A 95% ott sem akar mást, csak békében élni, erőszak nélkül. A politikai rendezésre meg lásd feljebb.

több mint 10 éve
......
Sobri Jóska
Tulajdonképpen ebben meg is egyezhetünk, annyit hozzáfűzve, hogy remélem is hogy fordulni fog az a bizonyos kerék és a mi szempontunkból jobb irányba. Normális esetben persze az EU-nak is kellene lennie egy közép- és hosszútávú stratégiájának, amiről mondjuk népszavazással az egyes tagországok is szavaznak, és a dolgokat igyekezni eszerint befolyásolni.
...
Dub
Reméled... Mi... Normális esetben... Kellene... Népszavazás... ehh...
Azt hiszem javíthatatlanul idealista vagy.

Egyébként valószínűleg se Hitler, se az arab terroristák, se fasiszták, se kommunisták nem akartak rosszat a maguk torz nézőpontjából, az önnön viszonyítási rendszerükben, csak éppen annyira nagyon buták, hogy módfelett káros, ártalmas, az eredeti problémánál nagyobbat generáló módon fogtak hozzá a megoldáshoz.
Ez a végtelen emberi butaság az emberiség legnagyobb keresztje, és nincs a láthatáron a megváltás.

több mint 10 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
......
Sobri Jóska
Tulajdonképpen ebben meg is egyezhetünk, annyit hozzáfűzve, hogy remélem is hogy fordulni fog az a bizonyos kerék és a mi szempontunkból jobb irányba. Normális esetben persze az EU-nak is kellene lennie egy közép- és hosszútávú stratégiájának, amiről mondjuk népszavazással az egyes tagországok is szavaznak, és a dolgokat igyekezni eszerint befolyásolni. Egészen nevetséges, hogy egy olyan kérdésben sem, mint a mostani bevándorlás, nem sikerül 128 tanácskozás meg konferencia után sem megoldást találni EU-s szinten. Pedig ez csak az összproblémának egy (valószínűleg nem is a legnagyobb) hányada. Nyugodtan eldönthetnénk mi itt a fórumon 0 információval is a kérdést, totálisan más elképzelésekkel, annyira valószínűleg mi is jutottunk volna ennyi hónap elteltével mint az igen tisztelt EU-s vezetők. Lassan kiderül, hogy ennyi ember már a németeknek sem kell, mégis gyakorlatilag a csodavárás történik. A korábban egyszerre nem ekkora számban érkezőket sem sikerült maradéktalanul integrálni (és akkor finoman fogalmaztam), erre Merkel, Juncker meg a többi "vezető" válasza az, hogy mantrázzák tovább a már réges-rég megbukott szlogeneket (Monthy Python: nem süllyedünk jut róluk eszembe). Már előre eldöntötték, hogy közös erővel nem védik meg a görög-török határt és ezek után mennek a törökökhöz kvázi könyörögni? Erdogan előre halálra röhögheti magát, hiszen azt zsarol ki, amit gyakorlatilag akar cserébe (OV-nak ebben tökéletesen igaza volt). Ezt képes a "nagy" EU felmutatni, ami a kezdetekkor egy maximum közepes nehézségű határrendészeti kérdés lehetett volna ? Hogy a világ balekjaivá tették a kontinenst? Amit lassan egyébként már gazdaságilag és katonailag is meg lehet kerülni, vagy maximum másodrangú játékosként kell számításba venni. Lehet célszerű lenne elgondolkodni róla, hogy van-e egyáltalán értelme ebben a formában folytatni ezt az egész Uniós bohóckodást, vagy esetleg új, más érdekek és értékek mentén szerveződő szövetségeket kötni.
több mint 10 éve
Toca Minnesota Vikings 20 135 — Vikings fan
Az a bajom, hogy mindenki nezeteket / múltbeli eseményeket hasonlítgat össze, ezzel elodázva a mostani döntést / felelőségválalást.
Most van egy rohadt nagy fenyegetés a ISIS őket kell legyőzni ennyi. A többi ugyanolyan belemagyarázat mint ami a kerítésnél volt.
Ha akarnak megoldást találni akkor megcsinálják ha csak látszatmegoldást akarnak akkor ugyanúgy megfogják tenni.
Csak rá kéne ébrendni európának hogy hiába verik a mellüket a világ lehagyta őket mint a huzat .
több mint 10 éve
Szerintem viszont a jelen kor problémáira nem lehet ezen "humánus" rendszer keretei között megfelelő és hosszabb távon is működőképes választ adni.
......
Dub
Így igaz.
És te mégis megpróbálod.
Pedig igazad van, tényleg nem lehet, még neked se sikerülhet.
Egyszerűen túl sok emberről, túl nagy problémáról, túl átláthatatlan, kezelhetetlen információról van szó.

Az én meglátásom (nem megoldásom vagy válaszom, csak meglátásom a jövőről) az, hogy ahogy eddig mindig történt a történelem során, a következő évtizedekben is markánsan fordulni fog a világ kereke. De hogy hova, a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján megjósolhatatlan.
Vagy a globális pénztőke, a nemzetközi óriáskonszernek, vagy egy kellően elszánt és eltökélt fanatikusokból álló csoport, vagy valakik, akik most eszünkbe se jutnak szerzik meg a világ feletti valós uralmat, és megszűnnek a nemzetállamok, elsöpörnek, kiírtanak népeket, vallásokat, kisebbségeket, cégeket, véget ér a demokrácia, és valami sosemvolt (számunkra) elbaszott világ lesz a Földön.
De hogy a sok ezer jövőről szóló sci-fi melyike, vagy melyikéhez hasonló fog megvalósulni, egy olyan, ahol a Weyland-Yutani-Google a főgóré, vagy ahol a Nagykalifa, esetleg a Főmérnökség, számomra teljesen mindegy. Nem aludnék jobban, ha tudnám, hogy a világot majdan irányító Energiakonszern vezérigazgatója magyar származású lesz, se rosszabbul, ha kongói vagy jordán. Persze valószínűleg kínai lesz, de ez is lényegtelen számomra.
Úgy érzem, hogy te is, én is annyi befolyással bírunk ezekre a dolgokra, mint Wojcieh Najsarek a 2. Világháború végkimenetelére...

több mint 10 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
...Dub
És nem, nem lehet kerítéssel, határfolyóba lövetéssel, származási alapon, bőrszín alapján a szeparálást megejteni, mert egy terrorszervezet akkor is be fog jutni, gondolj csak a sok bomlottagyú wasp amerikaira, vagy egy vikingárja Breivikre, a Fehér Özvegyre, vagy akár az ISIS-hez csatlakozó osztrák, német, svájci, angol szőke, kékszemű fehérekre.

Én úgy látom, hogy nem az a gond a "magyarságtudatoddal", "fasizmusoddal", "agyhaláloddal" (lényegtelen minek definiálódik), hogy kibassza sokaknál a biztosítékot, vagy hogy túl radikális, netán embertelen.
Én személy szerint egy biztonságos világért bevállalnám a fasizmust (ha nem is faji, származási vagy vallási alapon, vagyis a nácizmust nem, hanem sokkal inkább szellemi, anyagi, hasznossági alapon, de persze ettől még a fasizmus fasizmus) - ha működne.
De ez a fő ellenérv, hogy ezek a metódusok nem működnek.
Hogy a radikalizmusod mögött nincs megvalósítható alternatíva, nem ad valós megoldást semmilyen problémára. Úgy is mondhatnám, hogy butaság. Nem azért mert erőszakos, vagy ijesztő, hanem mert nem működőképes és kivitelezhetetlen.
Sobri Jóska
Szerintem viszont a jelen kor problémáira nem lehet ezen "humánus" rendszer keretei között megfelelő és hosszabb távon is működőképes választ adni. Volt időszak, amikor még lehetett volna (csak akkor a nyugatnak fontosabb volt a gazdasági érdek), most már véleményem szerint késő. Csak idén alsó hangon 1 millió bevándorló érkezését várják, ha nekik csak a 0,1% olyan, aki hajlamos lehet a terrorizmusra, akkor már csak 900-950 potenciális jelöltünk maradt a frissen érkezettek közül (feltételezem, hogy párat sikerült kiszűrni a múltja alapján). És akkor a már itt lévőket számításba sem vettük, pedig nagyobbrészt őközülük kerülnek ki. Ilyen mennyiségű veszélyforrást szerintem egy titkosszolgálat és rendvédelmi szerv sem képes ellenőrizni és kiszűrni. Kezelhetetlen mennyiségű potenciális veszélyforrás, legalábbis jelen keretek közt. Ha ez a humánus és "nem lehet általánosítani" felfogás marad, annak csak a pusztulás lehet hosszú távon a vége. Maximum bízni lehet abban, hogy legközelebb sikerül a titkosszolgálatoknak megtalálni a tűt a szénakazalban és a következő 10 próbálkozásból csak egy fog sikerülni. Aztán néhány évtized múlva már terrorcselekményekre sem lesz szükségük, elnézve a születésszámokat, megoldják majd szavazással, demokratikusan, hogy eljöjjön az őáltaluk áhított világ.

Vagy legyen egy hatalmas kiépített titkosszolgálati, kvázi besúgó hálózat ezen eseményeket megelőzendő, mondjuk katonai ellenőrzőpontokkal, fallal és jó kis törvényi háttérrel megtámogatva? Épp Izraelben fut most egy hasonló szcenárió több-kevesebb sikerrel, ha kettőnknek kéne megtárgyalni és eldönteni ezt a kérdést, azt mondom, ez már egy egész jó kiindulási alap lehetne. Ha csak idáig jut el az ember, már akkor is elég jól elhagytuk, a ma divatos nyugat-európai "értékrendet". Gondolok ezalatt a kötelező sorkatonaságra (kell valaki az ellenőrzőpontokra), de legfőképp azon elvre, hogy egy kiterjedt "besúgó" hálózatot az aktuálisan politikai hatalmat megszerzett párt vagy vezető nem feltétlen csak a potenciális terroristák megfigyelésére tudja felhasználni. A többi része meg már csak propaganda és máris veszélyesen kezdjük elhagyni a demokrácia talaját. Erre nem mondhatod, hogy működésképtelen rendszer, hiszen Izrael egészen jól elprosperál így. Természetesen lehet neked szimpatikus pártot választani, de igazából a legfőbb, életbevágó kérdések terén nem tér el a véleményük. Legalábbis én olyan pártról még nem hallottam, aki komolyan labdába rúgott volna ott, mondjuk ilyen felkiáltással, hogy bontsuk le a kerítéseket, számoljuk fel a katonai ellenőrzőpontokat és próbáljuk meg integrálni a palesztinokat. Az emberek vélt vagy valós félelmeire alapozva, némi propagandával, egy ilyen rendszer igenis megvalósítható és működőképes. Nincs szükség még személyi kultuszra sem, maximum addig, amíg a tömegtájékoztatás révén az emberek már zsigerből elutasítanak minden olyan próbálkozást, ami mondjuk megengedőbb lenne a legfontosabb kérdések terén.

A másik verzióm az erőszakosabb, piszkosabb megoldás. Az elsőnek is alapfeltétele a további bevándorlás megelőzése, akár erővel is, illetve a még kiutasíthatók kiutasítása. Az eltérés a már állampolgárságot kapottak kezelésében van. Az első verzióban egyszerűen törvényileg teremtenék olyan helyzetet, hogy ne nagyon akarjanak itt maradni és önként távozzanak előbb-utóbb, míg ebben az esetben kvázi egy kontroll alatt tartható polgárháborús helyzetet teremtve tüntetném el a nem kívánatos elemeket. Ehhez elég egy kellően erőszakos, de nem túl nagy kisebbséget felfegyverezni (hogy ha már nem lesz rájuk szükség felszámolhatóak legyenek), hogy lépjenek fel az általunk nem kívánatosnak tartott elemekkel szemben fegyverrel, egyszerre lehetőleg több helyen és lehetőleg kétes elemek ellen (tehát legalább az elején ne válogatás nélkül, lehetőleg kerülve a nőket és gyerekeket amíg lehet). Hivatalosan természetesen tagadni mindent, majd kicsivel később katonailag vérrel és vassal felszámolni az egészet. Aki ellenáll annak értelemszerű a sorsa egy katonai fellépés során, aki megadja magát vagy egyáltalán nem csinált semmit, de veszélyforrás lehet, azt pedig megvádolni terrorizmussal vagy annak támogatásával, megfosztani az állampolgárságától és valahova jó messzire "Guantanamo 2"-re szállítani az ügye elbírálásáig. Aztán 1-2 hónap múlva megállapítani, hogy mégsem bizonyítható egyértelműen, hogy támogatta a terrorizmust és ott a sivatag közepén elengedni. Természetesen az állampolgárságát nem kapná vissza. Az általunk felfegyverzetteket is felszámolni, párat kinevezni bűnbaknak pár év börtönnel, aztán kis idő múltán mehet minden a régi kerékvágásban, a problémás elemek nélkül. Ehhez kísértetiesen hasonló megoldásokért sem kell nagyon messze nézelődni, elég csak a szomszédba. Az általad említett Breivik-féle őrültek, illetve az iszlamizálódott fehérek felszámolására meg már egy normál méretű titkosszolgálati rendszernek is elégnek kell lenni. Persze 100%-os biztonság sohasem lesz, de ha bőrszín és vallási alapon megszűröd, akkor jóval csökkented a veszélyt. Igen, mindezek ártatlan áldozatokkal is járnának, de a robbantgatások is azokkal jártak. Erőszakot csak még nagyobb erőszak alkalmazásával lehet felszámolni. Ha nekem problémám van veled, hiába mondom neked, hogy döntsük el sör-virsli versenybe, ha te már eleve pisztollyal érkezel a vitát eldönteni.

A fentebb hosszan (bocs) felvázoltak csak ilyen késő este kipattant ötletek (tulajdonképpen egyik sem feltételez klasszikus értelemben vett fasizmust), lehet gondolkozni más megoldásokban is, de abban az egyben biztos vagyok, hogy a helyzet jelenlegi kezelése sehova nem vezet. Illetve vezet, 50-100 év múlva a saría-hoz. Minket ugyan hál-Isten ez a kérdés még nem érint annyira akutan, de botorság lenne azt hinni, hogy egy ilyen kis országként, hosszú távon ki tudnánk maradni belőle, ha Ny-Európa ebbe az irányba megy tovább (lásd már most is erőltetik a kötelező elosztást). Alternatívaként, esetleg lehet kérni felvételünket a "Szovjetúnió 2"-be, ha ki szeretnénk maradni belőle...