Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
Laki Tennessee Titans 1 668 — In Locker We Trust
"21 óra 20 perckor, miközben már tartott a Stade de France-ban a francia-német barátságos mérkőzés, egy robbanás történt a B bejáratnál. Két holttestet találtak a helyszínen, az egyikük öngyilkos merénylő volt, akin robbanómellény volt. Egy járókelő is megsérült a robbanásban."
A főügyész már csak nem téved.
Sajnos @Gogo hozzászólásából kiindulva az sem segített volna, ha ott helyben fejbe lövik..

"Obviously adding Matt Hasselbeck makes the Tennessee Titans a better team in 2011, but the long-term success of the franchise is going to hinge on the success of Jake Locker as an NFL quarterback."
több mint 10 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Rosszabb esetben távirányítással is robbantható, arra az esetre, ha az öngyilkos merénylő mégis meggondolná magát vagy olyan helyzetbe kerülne, hogy önerőből nem tud indítani.

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 10 éve
StormST Denver Broncos 12 503 — SB 50 Champion @ Grund
"The guard—who asked to be identified only by his first name, Zouheir—said the attacker was discovered wearing an explosives vest when he was frisked at the entrance to the stadium about 15 minutes into the game. France was playing an exhibition against Germany inside."

www.wsj.com/articles/attacker-tried-to-enter-paris-stadium-but-was-turned-away-1447520571

Néhány kérdésem van csupán és csak azért mert kezd rohadtul elegem lenni abból, hogy egy ilyen mocskos, undorító világban élünk.

Miután jegykezelő emberünk megtalálta ezen a patkányon a mellényt, miért engedte elmenni? Miért nincs arra egy kidolgozott terv, hogy ezekkel mit kell ilyenkor csinálni? Miért tudja felrobbantani magát percekkel azután, hogy kiderült mi a szándéka?
Laki
"While attempting to back away from security, Zouheir said, the attacker detonated the vest, which was loaded with explosives and bolts, according to Paris prosecutor François Molins."

Ebből a mondatból nekem az jött le, hogy nem engedték el, megpróbált elhátrálni és közben robbantott, két bekezdéssel lejjebb...
StormST
Bennem csak azért merült fel ez a kérdés, mert eddig úgy tudtam, hogy a stadionnál 1-2 ember halt csak meg a két merénylő robbantásakor, nyilván nem akkor robbantott tehát amikor bilincsbe verve körül állták az őrök.
(Amit egyébként tenniük kellett volna)
Laki
Mivel nincs timeline, így nem nagyon lehet tudni, hogy itt percekről vagy másodpercekről beszélünk, így szerintem inkompetenciát feltételezni kicsit elhamarkodott lenne...
StormST
A cikk szerint a 15. percben próbált bejutni a stadionba, az első robbantás hangját pedig a 17. percben lehet hallani a meccsen.
Így az tűnik kirajzolódni, hogy megpróbált bejutni, nem engedték be, távozott és felrobbantotta magát.
A problémám a dologgal az, hogy miért tudott egyáltalán elmenekülni?
Ezt akárhogyan is nézem, nagy mértékű inkompetenciát látok..
Laki
2 perc jegyellenőrzéssel, motozással együtt nem sok idő, ráadásul az ilyen bombákat általában úgy készítik el, hogy egy mozdulattal robbantható legyen lebukás esetén. Persze simán elképzelhető, hogy elbafaszkodta egy securitys, nekem nem ez jött le, ennyi...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 10 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
"Az egyik merénylő szír útlevéllel érkezett Európába október elején Görögországon keresztül."

Pedig milyen bőszen mondogatták, hogy szír agyebész mind.
Elképesztő, hogy egyesek még mindig támogatják, hogy mindenféle papírok nélkül jöjjenek be emberek százezrével az EU-ba, ahelyett, hogy csekkolnánk őket mielőtt beengednénk (már ha egyáltalán be kellene engednünk őket).
A most jöttek legnagyobb része csak tartja a markát és tojja kifele a gyerekeket a biztos nyomorba, de egyszer ők is ráébrednek, hogy az EU nem a kánaán. Na ők tökéletes emberei lesznek az ISIS-nek és utódjainak.
cartman023
Ezt a forgatókönyvet, ami most megvalósult, elég pontosan felvázolta néhány biztonságpolitikai szakértő már hónapokkal ezelőtt. (hogy a frissen bejutott szélsőségesek felveszik a kapcsolatot a régebben itt élőkkel, akik biztosítják a hátteret, az új fiú pedig -mivel nincs a hatóságok látókörében- szabadon mozoghat és megcsinálja az akciót) Azért emlékszem rá, mert én is belinkeltem vagy beidéztem egyszer.

Ez egy szörnyű dolog. Nem csak egyes emberek élete ért véget, vagy ment tönkre, de az érintettek családjai, barátai, egyéb közösségei szenvednek el most olyan traumát, ami véglegesen megváltoztathatja őket. Ez rengeteg embert érint nagyon súlyosan. Én nem vagyok valami nagy beleélős arc, de ha beülnék egy kávézóba a feleségemmel, vagy elmennék egy koncertre a haverjaimmal, ilyen történne velünk és túlélném, én nem is tudom hogy élnék utána...
Ezek az emberek most megpróbálják elhozni ide azt, amit a nyugat (tehát mi) elvitt nekik pár évvel ezelőtt: a háborút, minden velejárójával. És ez elég nagy baj.

Amikor ebből a terrorizmussal erősen fertőzött régióból sokezres nagyságrendben jutottak be ismeretlen személyazonosságú emberek a schengeni övezetbe, akkor számos hozzáértő ember elmondta-leírta stb... hogy ennek nagy valószínűséggel lesz egy ilyen következménye. Ilyen szempontból én nem vagyok megdöbbenve azon hogy megtörtént, csak azon hogy ennyire hamar és hogy ilyen durván.

És ne legyen tévedés: ennek politikai felelősei is vannak. Például azok, akik azt sulykolták az emberekbe, hogy ez az egész migrációs folyamat nem veszélyes, sőt, ez Európának tulajdonképpen jó. Ezáltal nagyon megnehezítették a dolgát azoknak, akik szerették volna elérni, hogy a dolgok a normális mederben folyjanak. Azaz: eldönteni hogy ki jogosult arra hogy belépjen és ki nem, ki jelent kockázatot és ki nem, és ennek megfelelően beengedni vagy nem beengedni egyes embereket.
több mint 10 éve
"The guard—who asked to be identified only by his first name, Zouheir—said the attacker was discovered wearing an explosives vest when he was frisked at the entrance to the stadium about 15 minutes into the game. France was playing an exhibition against Germany inside."

www.wsj.com/articles/attacker-tried-to-enter-paris-stadium-but-was-turned-away-1447520571

Néhány kérdésem van csupán és csak azért mert kezd rohadtul elegem lenni abból, hogy egy ilyen mocskos, undorító világban élünk.

Miután jegykezelő emberünk megtalálta ezen a patkányon a mellényt, miért engedte elmenni? Miért nincs arra egy kidolgozott terv, hogy ezekkel mit kell ilyenkor csinálni? Miért tudja felrobbantani magát percekkel azután, hogy kiderült mi a szándéka?
Laki
"While attempting to back away from security, Zouheir said, the attacker detonated the vest, which was loaded with explosives and bolts, according to Paris prosecutor François Molins."

Ebből a mondatból nekem az jött le, hogy nem engedték el, megpróbált elhátrálni és közben robbantott, két bekezdéssel lejjebb...
StormST
Bennem csak azért merült fel ez a kérdés, mert eddig úgy tudtam, hogy a stadionnál 1-2 ember halt csak meg a két merénylő robbantásakor, nyilván nem akkor robbantott tehát amikor bilincsbe verve körül állták az őrök.
Laki
Mivel nincs timeline, így nem nagyon lehet tudni, hogy itt percekről vagy másodpercekről beszélünk, így szerintem inkompetenciát feltételezni kicsit elhamarkodott lenne...
StormST
A cikk szerint a 15. percben próbált bejutni a stadionba, az első robbantás hangját pedig a 17. percben lehet hallani a meccsen.
Így az tűnik kirajzolódni, hogy megpróbált bejutni, nem engedték be, távozott és felrobbantotta magát.
A problémám a dologgal az, hogy miért tudott egyáltalán elmenekülni?
Ezt akárhogyan is nézem, nagy mértékű inkompetenciát látok..

"Obviously adding Matt Hasselbeck makes the Tennessee Titans a better team in 2011, but the long-term success of the franchise is going to hinge on the success of Jake Locker as an NFL quarterback."
több mint 10 éve

Laki

StormST
Laki

több mint 10 éve

Laki

StormST

több mint 10 éve

Laki

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 228

Laki
Ezt nem értem én sem. Megtalálják a bombát nála, aztán elengedik?!
több mint 10 éve

több mint 10 éve
Greengo Philadelphia Eagles Alabama Crimson Tide 9 284 — Eagles fan
"Az egyik merénylő szír útlevéllel érkezett Európába október elején Görögországon keresztül."

Elképesztő, hogy egyesek még mindig támogatják, hogy mindenféle papírok nélkül jöjjenek be emberek százezrével az EU-ba, ahelyett, hogy csekkolnánk őket mielőtt beengednénk (már ha egyáltalán be kellene engednünk őket).
A most jöttek legnagyobb része csak tartja a markát és tojja kifele a gyerekeket a biztos nyomorba, de egyszer ők is ráébrednek, hogy az EU nem a kánaán. Na ők tökéletes emberei lesznek az ISIS-nek és utódjainak.
cartman023
A terroristának teljesen mindegy, hogy papírokkal jön be az EU-ba vagy sem regisztrálva lesz vagy sem.
(hogy csekkolod őket? van egy lista, hogy kit képeztek terroristává?)
Ennek ellenére azt gondolom, hogy ez a tömeges beengedés nagyon el lett cseszve (regisztrálva is) Egyszerűen nem illenek be az EU-ba. Olyan nagy a kulturális szakadék, hogy ha akarnának sem tudnának teljesen beilleszkedni. Továbbra is a saját törvényeik szerint próbálnak élni ami totális ellentétben van az európai értékrenddel.
Franciaország amúgy a tökéletes példa erre.Nem kifejezetten a mostani események kapcsán...hanem a pár évvel ezelőtti gyújtogatás (fél Párizs lángokban) nyithatta volna fel az emberek szemét. Ott kijött az is, hogy nem feltétlenül az első (betelepülő) generáció okozza a problémát hanem az utánuk felnevelkedő 2-3....akik továbbra sem tudnak beilleszkedni és azokat az értékeket keresik(hiányolják) amiket a családjuk hátrahagyott a migrációval.

Szerkesztette: Greengo

E-A-G-L-E-S EAGLES !
több mint 10 éve
cartman023 Indianapolis Colts 977

több mint 10 éve
Blaise 2 113 — Fuck "Continuity"!
Klaci79
Nem állítom, hogy nincsenek nem muszlim terrorszervezetek, de csak a közelmúltból mondhatnál több muszlimot, mintha ahány nem muszlimot össze tudnánk szedni mondjuk internet nélkül. Aktívat meg főleg nehéz lenne.

Igen nagyon sok muszlim van és ha nem tudom mindet a már bent lévők mellett szemmel tartani, integrálni, egyáltalán kezdeni vele valamit akkor kitiltom/kitoloncolom/nem engedem be.
Ha épp nem terrorista az egyén akit beengedek, mert a többség azért nem az, akkor is feszültséget okoz, inegrációra képtelen, a befogadó állam nyelvét elsajátítani képtelen, a szociális ellátórendszert súlyosan leterhelő emberekről van szó, akik most már majdnem ott tartunk, hogy elvárják azt, hogy prioritásként kezeljük az ügyüket a saját bajainkkal szemben. Miközben a valóság az, hogy minden probléma mellett még potencionális biztonsági kockázatot is jelentenek a befogadóra nézve.
Nagyon sajnálom azokat akik képesek lennének beintegrálódni, de olyan horribilis összegekbe (és nem mindig pénzzel kifejezhető összegekbe) kerülne ezek kiszűrése ami nevetséges.
Nem arról beszélünk, hogy számolatlanul érkeznek a képzett, iskolázott nyelvet beszélő munkaerő áramlik be akik miatt érdemes pénzt és energiát nem sajnálva megszűrni a tömeget, mert építeni fogják azt az országot ahol végül kiköt.

Igen a terroristák itt születtek és szerinted ők, hogyan kerültek ide és mi volt az életútjuk? Ugyanez nem történhet meg csak most már akár milliókkal nagyobb merítésben?
Másik meg nyilván a terroristák sem annyira hülyék, hogy: áhh megjöttem, király már veszem is fel az öngyilkos mellényt. Amíg lehet biztosan hagynám a helyükben, hogy folyjon a migráció és amikor már amúgy is zárva a folyosó akkor lépek akcióba.

Világháború ki ellen? A muzulmánok ellen? Akik ha a nyugat bezárja a csapokat szomjan és vagy éhen halnak? De az biztos, hogy egy klasszikus háború megvívására képtelenek.

Oroszországra milyen módon fog visszacsapni a szíria helyzet? Mert Európára visszafolyt az a trutymó amit elindított (illetve társbérletben az államokkal), de az oroszokra nem látom mi lenne ilyen súlyos következményekkel. Hideg van mint a fene, nem is fogja babusgatni a migránsokat, ha történik egy terrorakció arra nem szavakkal fog válaszolni. A térség államaival a kapcsolata eddig sem volt jelentős, ez nem tudott romlani, sőt Iránnal még talán közeledtek is. Mit veszített? Kipróbálhatja élesben a haditechnikáját.

Ha az arab tavaszra úgy tekintesz mint egy organikus eseményre akkor sajnos tévedsz. Nem kell összeesküvés elméletekre ráhangoltnak lenni, hogy belelássuk az arab tavasz mögött meghúzódó erőket. És ezért mondtam a darázsfészket. Belerúgott a nyugat, majd nem tudta a darazsakat visszaterelni. Most meg ugye jajjgatunk a csípések miatt. H ez volt az érdekünk akkor ez egy szokatlan perverzió, vagy nagyfokú ostobaság. Sajnos egyik sem túl hízelgő opció.
Mit kellett volna tenni az egyiptomi zavargások idején? Nem kirobbantani/generálni azokat.
Pusztán annyit kellett volna belátni, hogy lehet a status quo nem demokratikus és lehet az emberi jogok sincsenek kőbe vésve ezekben az országokban, de ha megtöröm a status quo-t akkor 100%-ban biztos tervem legyen amit végig akarok és tudok vinni. Ahogy a példa mutatja csak az ideák voltak meg meg az elképzelések, És most lehet nem. Kadhafi öli meg a szerencsétleneket, hanem vízbe fulladnak mert valami lélekvesztőn próbálnak Európába evickélni miközben az országaik szépen kimerítik a bukott állam kategóriáját.

Azt hiszem a menekült kérdésben nem Erdogan jó pofizik Merkellel, hanem Merkel próbál Erdogannal. Amit a törökök szerettek volna Európától arra pont Merkellel az élen mondtak nemet (hogy ez helyes vagy nem most itt mindegy is, szerintem helyesen) most pedig Európa szeretne valamit nagyon a törököktől.
Az pedig, hogy mi lesz vele, majd meglátjuk szerintem elfogyott a lába alól a talaj.
több mint 10 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576
Szerintem a Marseillaise-ben minden lényeges benne van:

"Előre ország népe, harcra
Ma győzelem vár, hív hazánk!
Ellenünk tört a kény uralma,
Vérben áztatja zászlaját,
Vérben áztatja rút zászlaját.
Halljátok! Már küldi a zsarnok
Vad, bősz ölni kész rab hadát,
Letörnek népet és hazát,
Bosszút állnak ifjon gyönge lányon,

Hajrá, fegyverbe hát!
Ma harcra hív hazád!
Csak jöjj, csak jöjj, öntözze hát
rút vérük a határt!
Fegyverbe hát!"

Nem ül a zsarnok kénye rajtunk,
pokolra mind, a hitszegőt!
Boldog országot vív a harcunk,
boldog országban a jövőt,
Boldog országban a szebb jövőt!
És hogy ha kell, mind sorban állunk,
bár hív a dicső, hős halál,
Lesz újra majd ki sorba áll,
ellened, zord önkény úgy csatázunk!

(...)

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 10 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Kurvára letargikus hangulatban vagyok, most ezt be kell írnom ide is, de össze kellett foglalnom. Ha szerintetek egyáltalán nem idevaló, admin dobja ki.

10 éves vagyok, napköziből jövünk haza a húgommal (aki már majdnem 9) .A szüleink dolgoztak, ilyenkor nagyjából ötig-hatig elvoltunk, mint a befőtt, Fox Kids és Nickelodeon nézése, mint bele nem rohad az agyunk, matekleckét meg persze írjon, aki akar, majd összecsapjuk, mire este anya le akarná ellenőrizni.

Épp nincs semmi a tévében, úgy kapcsolgatunk, hogy az ujjunk sebessége mellett Havasi Balázs zongorajátéka kimerevített állókép, az mtv-n (vagy tv2?) ekkor tűnik fel egy pillanatra egy lángoló torony. Kapcsolunk is tovább, kit érdekel, azt se vártuk meg, míg a hangból kiderülne, mi is ez. Ja, persze: 2001 szeptemberének közepén járunk.

Anya később haza is ér menetrendszerűen, ma is úgy rémlik, hogy a lecke ellenőrzése aznap elmaradt. Anya megvacsoráztatott minket, csinált egy nagy bögre teát, és leült megnézni a fél nyolcas híradót. Egy pillanatra felém fordította a fejét, olyan kifejezéssel, amit sem azelőtt, sem azóta nem láttam rajta: teljes döbbenet. Még ekkor sem ijedtem meg, egész egyszerűen nem fogtam fel, miről szól, hogy a Történelem most ad egy elég komoly leckét az elkényelmesedett, minden jóba beleszokott, azt magának mindenek felett követelő Nyugatnak.

Egyetlen narráció maradt meg, de az sem a fél nyolcasból, hanem egy késő esti Híradóból. Most jó lenne emlékezni a hírolvasó nevére, azt biztos, hogy az egyikük Baló volt, de nem ő mondta, hogy:
"nem kívánhatunk magunkat ilyen híreket. Híradónk végére értünk".
Láttuk rajta, hogy a könnyeivel küzd, hogy akkor omlik benne össze az, amit stabil világrendnek képzelt egy hamis etetés nyomán.

Madrid napján nem voltunk otthon, így csak később tudtam meg, hogy azt is az al-Kaida csinálta, az emberek egyszerűen cafatokra robbantak, pont úgy, ahogy olyan sokan három évvel előtte. London viszont már sokkal mélyebben érintett: akkor már nagyon el szerettem - szerettünk - volna jutni abba a városba, és el is jutottun, még az év decemberében, életünkben először ültünk repülőn. Akkor még azt is élveztem az élmény újdonsága miatt, ma több mint 12000 km-nyi repülés után nincs utazási mód, amit jobban utálnék ennél.

Lehet abban valami, hogy az embert csak az érinti igazán, ami sokkal közelebb van hozzá. New York messze van tőlünk, talán soha el sem jutok oda, Londonban pedig kétszer is jártam a 7/7 óta. Végülis ez talán rendben van: ha mondjuk a szomszédnál tűz van, megnyugszom hogy nem nálam történt, de ha az én házam ég, az már bizony baj.

Tegnap este, illetve ma, az iszonyatos mennyiségű hír rendszerezése, ellenőrzése, szóval feldolgozása közben engem is elért, ami 14 évvel ezelőtt a profi hírolvasót: kevés kellett, hogy elsírjam magam. Összeomlott minden, amit biztonságnak, jólétnek hittem, maga a szabadság illúziója. Én a 25 évemmel már abba születtem bele, hogy nekünk jobb lesz, mindig ezt mondták az okos felnőttek. De nem nevezhetjük szabadnak magunkat, ha egy percig is félünk, én pedig félek, és még nagyon sokan félünk.

Hazafelé Iron Maident hallgattam, mint nehéz műszakok után mindig. Éppen ez a zenekar volt az, akik miatt megszerettem a rock/metalt, hogy alig hallgassak ma mást. Persze, mert a metal műfaján kívül soha, senki nem mondta ki, ami régen nyilvánvaló: Az emberiség saját végzetébe taszítja önmagát a beteges gondolataival, a háborúkkal, a természeti erőforrások felzabálásával, és mivel a gyertyát már régen ezerfelől égeti, így kurvára menthetetlen saját végzetétől.

Mindig jövőre
több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Székesfehérváron meg éljenezte a Waffen SS-t a lakosság...
Dub
Mert nem olvasták a Mein Kampf-ot.
több mint 10 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 105
A harmadik világ teljes kizsákmányolása a demokrácia exporttal és a háborúk keletre tolásával is mind ilyen jogos önvédelem mentén történtek, na persze.
baggio
Ha ez nekem szólt, akkor gondolom mondanom se kell, hogy az általad említett lépéséket én sem a jogos önvédelem kategóriájába sorolom.

Európa meg sosem irtózott az erőszaktól, ha az nem a közvetlen környezetében történt...baggio
A politikai elit nem, ők mint mondtam, az érdekeik szerint cselekednek, de a társadalom igenis irtózik tőle. Legalábbis 1945 óta mindenképpen.

Kampman
Pedig logikád szerint ezeket is nyugodtad odasorolhatod, mint racionális preventív lépések, hiszen ha nem mi irtjuk ki őket még szülőhelyükön, akkor majd ők fognak megfojtani minket saját ágyunkban.
baggio
Ezt az érvet soha nem használták, még titokban sem, szerintem.

több mint 10 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
Látszik, hogy nem tanultál történelmet, és egyetlen emberrel sem beszéltél, aki tényleg megjárta a háborút.
Volt szerencsém sok egykori pilótát barátomként tisztelni, amíg még éltek jó páran, és mindegyik kivétel nélkül megszállásként értékelte Március 19-et. Veszprémben még fegyvert is akartak fogni a repteret megszálló németek ellen. Kevésen múlott, hogy nem lett belőle harc.
Nem tudták volna, hogy mi a becsület, vagy bátorság? Nem hiszem. 70-80 évesen is több tartás volt bennük, mint manapság sokakban. Talán a nap mint nap 20-30-szoros túlerővel szemben vívott harc tette... Ki tudja.
Magyarok voltak, és nem németek, főleg nem fasiszták vagy nácik.
Lecsó
Székesfehérváron meg éljenezte a Waffen SS-t a lakosság, miután a Budapest felszabadítására indított Konrád III hadművelet során ideiglenesen vissza sikerült foglalniuk a várost a szovjetektől. Nem ugyanarról az időszakról beszélünk. Azt el tudom fogadni, hogy a német megszállás kelthetett ellenérzéseket katonáinkban, de pl Horthy kiugrási kísérlete nagyrészt pont a magyar tisztek ellenállásán bukott meg. Úgy közelítsd meg a dolgot szerintem, hogy ha muszáj harcolni mert már itt a front, akkor kik ellen harcoltak volna inkább, a németek vagy a fél országot végigerőszakoló szovjetek ellen?
több mint 10 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 375 — no es importante
A harmadik világ teljes kizsákmányolása a demokrácia exporttal és a háborúk keletre tolásával is mind ilyen jogos önvédelem mentén történtek, na persze.
baggio
Ha ez nekem szólt, akkor gondolom mondanom se kell, hogy az általad említett lépéséket én sem a jogos önvédelem kategóriájába sorolom.

Európa meg sosem irtózott az erőszaktól, ha az nem a közvetlen környezetében történt...baggio
A politikai elit nem, ők mint mondtam, az érdekeik szerint cselekednek, de a társadalom igenis irtózik tőle. Legalábbis 1945 óta mindenképpen.

Kampman
Pedig logikád szerint ezeket is nyugodtad odasorolhatod, mint racionális preventív lépések, hiszen ha nem mi irtjuk ki őket még szülőhelyükön, akkor majd ők fognak megfojtani minket saját ágyunkban.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 706
Blaise
[/quote]Az IRA vagy az ETA jut éppen eszembe, mint nem muszlim terrorszervezet. Igaz jelenleg nem aktívak, néhány éve azonban igencsak azok voltak.
A földön több mint 1,5 milliárd muszlim él, akik 99,9%-ának aztán semmi köze a terrorizmushoz. De igen van köztük így is elég sok, de ezért kitiltani embereket Európából? Ráadásul a terroristák jelentős része már itt született, nem idén "Merkel hívására" jött be. Csináljunk jó kis progromokat, mint a cári Oroszországban a zsidók ellen...mondjuk innen egyenes út vezetne a következő világháborúig.
Arra senkit nem lehet rávenni, hogy a szélsőségesek ellen harcoljon. Az emberek nagyobb része nem katona, nem lehet erre kényszeríteni senkit. Ettől függetlenül persze abszolút nem tartom normálisnak, hogy valóban gazdasági céllal is érkeznek ellenőrzés nélkül bevándorlók, de erre meg fogják találni a megfelelő megoldást.

Már kiderítették az első gyilkosról, hogy francia volt, 35 km-re élt Párizstól. Tehát nem a "rohadt" toleranciának köszönhető, hogy ott volt, hanem a francia érdekeknek.

Oroszországnak persze elnézed, hogy felhasználja a helyzetet. Ugyanakkor másnak nem, hogy az arab tavasz idején segítette a felkelőket, mert ez volt esetleg az érdeke? Nem tudom, hogy mit kellett volna tennie a világnak mondjuk az egyiptomi zavargások idején. Vagy végig kellett volna néznie, hogy Kadhafi tömeggyilkosságokkal szilárdítja meg hatalmát. Nem volt ez jó megoldás, ugyanakkor ezeknek a diktátoroknak a hatalmon maradása az észak atlanti szövetség nélkül is igencsak kérdéses lett volna.
Törökország szerepe természetesen nézőpont kérdése. Én nem hibáztattam őket, pusztán csak tényként közöltem, hogy simán végignézik, hogy a törökök szállítsák a menekülteket, közben persze Erdogan Merkellel jópofizik 2 héttel a választások előtt. De tessék csak csinálni, hiszen Törökország érdekei fontosak, mégiscsak a NATO 2. legnagyobb hadserege. Ugyanakkor nem kell meglepődni, ha a nagy tesze-toszaságból az jön ki, hogy az ISIS ott is robbantgat, ártatlanokat ölve.

De ez a kérdés azért másodlagos csak a vitában, mert még egyszer mondom, a mostani szír állapotoknak nincs köze ezekhez a támadásokhoz. Nem volt januárban se, amikor ugye a Hebdo ellen hajtottak végre merényletet. Az is egyértelmű, hogy ott is csak egy indok kellett. Most nem volt karikatúra, mégis halomra gyilkolták az embereket.

Merkellel pedig várnék. Te nem jós vagy, ha így lenne nem itt velünk fórumoznál. Lehet, hogy nem adott megfelelő választ a menekültkérdésben, ugyanakkor még mindig bőven van erre ideje. Ráadásul úgy tűnik még mindig, hogy ennek semmi köze a tegnapi estéhez.
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
szegíny fasiszták a nagy ínségbe kénytelenek néger focit nézni, közbe hull a könnyűk, mikor avilágosabb betuszkolja a sötétebbnek, átázik a kkk kámzsa, egy szennyállam szennybajnokságában, hát leklább ajrópai lenne, fajtabéli térdigszaros üvöltő vikingvérhez dörzsölőző kis kefebajszos. Na, árpádvérehejjnencsicskázikkutyákkal

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
baggio

Szerkesztette: Kampman

több mint 10 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 375 — no es importante

Európa meg sosem irtózott az erőszaktól, ha az nem a közvetlen környezetében történt...

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 446 — Panthers fan
Dub is ember, joga van leírni a rasszista nézeteit. Még ha ő a maga szerény képességeivel nem is érti, hogy a terroristák pont ugyanígy gondolnak (számukra is többet ér a becsület, mint az élet, meg vannak róla győződve, hogy helyesen cselekednek, amikor mészárlásba kezdenek).

Az már egy sokkal bonyolultabb dolog, hogy mi a fene zajlik a világban. Szerintem semmi köze a népvándorláshoz (az nem ok, hanem okozat), és az is csak egy pánikreakció, hogy ha nem lennének muszlim emberek Európában, akkor minden oké lenne hirtelen. Akkor durvulna csak el a helyzet, ha kollektíve a muszlimok ellen fordulna a "fehér" Európa. Eddig is az táplálta a terrorizmust, hogy el tudják hitetni, hogy a "nyugat" háborút folytat az iszlám ellen, és hát sajnos ehhez az USA és a szövetségesei (igen mi is, még ha érdemben a részvételünk irreveláns is) elég sok muníciót adnak. Ha a nyugati médiában ugyanolyan coverage lenne azokról a pusztításokról, amiket a "nyugat" végzett/végez a Közel-Keleten vagy Afganisztánban, mint az itteni terrortámadásokról, talán érthetőbb lenne, miért tud sikeres lenni egy daesh.

Nagyhatalmi, geopolitikai, társadalmi konfliktusok sora van a terrorizmus mögött, amiket primitív gyűlölködéssel nem lehet megoldani, csak konzerválni. Nem mintha lennének illúzióim a jövőt illetően, a helyzet romlani fog.

Tepper takarodj!
több mint 10 éve
Ezt a hozzáállást, amit te itt felvázolsz, csak az európai ember érzi magára kötelezőnek,...
Kampman
A civilizált ember érzi magára nézve kötelezőnek.
Akik ennek az ellenkezőjét vallják, azok a tegnapi förmedvény elkövetői és elvbarátaik.
Lecsó
Nézd, a szomorú helyzet az, hogy a világpolitikát érdekek mozgatják, az érdekeket pedig sajnos gyakran erőszakkal érvényesítik, kivéve Európát, aki irtózik az erőszaktól, még akkor is ha ez a jogos önvédelem keretein belül történne.