Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Ha már el kellett bukni, azt is lehet sokféleképpen és én igenis büszke vagyok rá, hogy elődeink nem adták meg magukat, hanem utolsó vérig harcoltak a német bajtársak oldalán. Egyébként is az átállás ára az lett volna, hogy a németek ellen kellett volna fordulni, ami az adott légkörben katonáink többségének számára elképzelhetetlen lett volna.Látszik, hogy nem tanultál történelmet, és egyetlen emberrel sem beszéltél, aki tényleg megjárta a háborút.
Dub
Volt szerencsém sok egykori pilótát barátomként tisztelni, amíg még éltek jó páran, és mindegyik kivétel nélkül megszállásként értékelte Március 19-et. Veszprémben még fegyvert is akartak fogni a repteret megszálló németek ellen. Kevésen múlott, hogy nem lett belőle harc.
Nem tudták volna, hogy mi a becsület, vagy bátorság? Nem hiszem. 70-80 évesen is több tartás volt bennük, mint manapság sokakban. Talán a nap mint nap 20-30-szoros túlerővel szemben vívott harc tette... Ki tudja.
Magyarok voltak, és nem németek, főleg nem fasiszták vagy nácik.
több mint 10 éve
a románok (akiket még az oroszok is megvetettek, ezért küldték őket az első sorokba Budapest ostrománál).DubSzóval szerinted a szovjet hadvezetés a román csapatok alkalmazásáról morális és érzelmi alapú döntést hozott, nem pedig racionálisan mérlegelte, hogy ezzel csökkenteni lehet a szovjet élőerő és haditechnika veszteségeit, illetve az emiatt felszabaduló erőket máshol vagy más időben lehet bevetni?
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 10 éve
Te sem vagy itthon, "félázsiai származék" vagy.Csak egy kérdés: aki minden szív fájdalom nélkül ölné halomra a muszlimokat (legyen az ártatlan vagy sem) az mivel jobb ember mint azok a tetvek, akik tegnap ugyanezt csinálták a nem muszlimokkal?Attól, hogy a saját földjét, kontinensét tisztítja meg. Ne felejtsük el, hogy a muszlimok itt nincsenek otthon.
Jughead
Dub
Pont.
több mint 10 éve
Szóval azt mondod, legyünk büszkék arra, hogy sok százezer honfitársunkat anno legyilkolták (és ehhez sokan még asszisztáltak is bőszen) és pl. Budapestet és az az ország nagy részét majdnem földig rombolták(a fővárost pl teljesen értelmetlenül) hogy egyesek pár hét előnyt kapjanak kicsivel nyugatabbra? Elég csipás az a szem ez esetben...Én őket nem tekintem honfitársamnak. Ami Budapestet és az országot illeti szerintem nem volt értelmetlen, bár kézzel fogható haszna csak a nyugatabbra élőknek volt belőle, amely részeket már nem érte el a vörös hadsereg. De ami a legfontosabb megmaradt a becsületünk, mi nem voltunk olyan kifordulós áruló kutyák, mint a románok (akiket még az oroszok is megvetettek, ezért küldték őket az első sorokba Budapest ostrománál). Ha már el kellett bukni, azt is lehet sokféleképpen és én igenis büszke vagyok rá, hogy elődeink nem adták meg magukat, hanem utolsó vérig harcoltak a német bajtársak oldalán. Egyébként is az átállás ára az lett volna, hogy a németek ellen kellett volna fordulni, ami az adott légkörben katonáink többségének számára elképzelhetetlen lett volna. Galántay Ervin volt Vannay-különítményes mondta talán egy előadásában, hogy az utolsó roham előtt odament hozzájuk a Vannay és azt mondta nekik, hogy az nem fordulhat elő, hogy ide román harc nélkül betegye újra a lábát és hogy a becsület többet ér mint az élet. Én erre a szellemiségre igenis büszke vagyok és példaképként tekintek rájuk.
iktriad
Amúgy felőlem nyugodtan törölhettek a szólásszabadság jegyében, túl fogom élni.
több mint 10 éve
Egyébként vicces, hogy ha nem lenne ez a Dubék által baromságnak titulált liberalizmus, akkor Dub és a hozzá hasonlók ezen kijelentéseikért, amiket itt megengednek keményen felelősségre lennének vonva. Elég abszurd, hogy a liberalizmust pont azok élvezik legjobban, akik a legjobban ellenzik. 😉Bár hozzátenném azt is, hogy én se értek egyet vele nagyjából semmiben, de azért az agyhalott stb. jelzőket erősnek érzem. 😉
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Nem tudtam hogy Vona Gábor is regisztrált a bowl.hu-ra...
több mint 10 éve
Valaki törölhetné már az agyhalottat,ezt nem érzem idevalónak.A némítás funkcióval feleslegesnek érzem ezt, az embert a megnyilvánulásai minősítik, igazából reagálni nem szabadna rá.
Blitzburgh

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Valaki törölhetné már az agyhalottat,ezt nem érzem idevalónak.Az elrettentő példa is néha hasznos lehet. 😀
Blitzburgh
Egyébként, mellékzöngeként: soha nem gondoltam volna, hogy egy amerikai foci fórumon találkozom fehér <-> nem-fehér ellentétet támogató gondolatokkal. Hogy tud valaki úgy amerikai focit nézni, hogy közben kb. úgy gondolkodik, hogy nézni jó, amikor egy fekete fut a kedvenc csapatod labdájával, csak közel ne jöjjön hozzám? 😛+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
StormST
Szerkesztette: iktriad
több mint 10 éve
Nem csak zsidó vagyok, hanem egy néger, buzi, cigány.El akartam volna kezdeni leírni, hogy miért vagy ostoba, de aztán eszembe jutott, te vagy az, aki büszkén hirdeti, hogy fasiszta. Értelmetlen lenne.Ezt a minősítést tőled megtiszteltetésnek veszem, zsidó.
dankodavid
Dub
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Valaki törölhetné már az agyhalottat,ezt nem érzem idevalónak.
több mint 10 éve
El akartam volna kezdeni leírni, hogy miért vagy ostoba, de aztán eszembe jutott, te vagy az, aki büszkén hirdeti, hogy fasiszta. Értelmetlen lenne.Ezt a minősítést tőled megtiszteltetésnek veszem, zsidó.
dankodavid
több mint 10 éve
Ami a szellemiséget illeti, örömmel tapasztalom, hogy egyre több fiatalnak nyílik fel a szeme. Bármennyit is mocskolták az eszmeiségünket, kitalálóik és vezetőik többségét megölhették anno, mégsem sikerült kipusztítani. 70 év hazudozás és agymosás sem volt elég rá, különösen igaz ez a Kelet-Európai országokra. Ja és mi nem fogunk innen elmenni sehova se, hogy egy régi számból idézzek: "idegen kutya, ez nem a te országod, itt közöttünk nem lesz maradásod".Szóval azt mondod, legyünk büszkék arra, hogy sok százezer honfitársunkat anno legyilkolták (és ehhez sokan még asszisztáltak is bőszen) és pl. Budapestet és az az ország nagy részét majdnem földig rombolták(a fővárost pl teljesen értelmetlenül) hogy egyesek pár hét előnyt kapjanak kicsivel nyugatabbra? Elég csipás az a szem ez esetben...
Dub
több mint 10 éve
Ezt a hozzáállást, amit te itt felvázolsz, csak az európai ember érzi magára kötelezőnek,...A civilizált ember érzi magára nézve kötelezőnek.
Kampman
Akik ennek az ellenkezőjét vallják, azok a tegnapi förmedvény elkövetői és elvbarátaik.
több mint 10 éve
Ez az én országom (kíváncsi lennék mivel bizonyítanád be az ellenkezőjét), de sajnálom és szégyenlem, hogy a tiéd is...Jézusom mennyi baromság egy helyen. Feketékről és fehérekről egy példa a sok közül. Amerikában pl a marihuána fogyasztók aránya közel azonos a feketék és a fehérek között, de a feketék 4× annyian vannak sitten miatta mint a fehérek. Gondolom véletlenül se a bőrük színe miatt, ugye? Nyilván csak rossz volt az ügyvédjük...Aha, most elővetted kb a legmarginálisabb bűncselekményt, ami talán nem is minden államban számít annak. Miért nem vetted elő mondjuk a gyilkossági statisztikákat?
Ajánlom ezt mai hajnali friss a videót 2:00től perctől fehérek és feketék helyzetéről...
www.youtube.com/watch?v=DpVOgYhriMk
Ami meg a többi mondanivalódat illeti. Az írásaid alapján te is kb olyasmi szellemiségű ember vagy, mint akik elkövették ezeket az embertelen gaztetteket, de szerencsé(nk)re általában az ilyenek mint te, beérik annyival, hogy csak leírják ezeket a brainfartokat szemben a terroristákkal. De gondolkodásmódban már kezet foghatsz velük.
iktriad
www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2013/crime-in-the-u.s.-2013/offenses-known-to-law-enforcement/expanded-homicide/expanded_homicide_data_table_6_murder_race_and_sex_of_vicitm_by_race_and_sex_of_offender_2013.xls
Most nagyon gyorsba 2013-as statisztikát találtam, de nem hiszem, hogy azóta jelentősen változtak volna az arányok. Hány százaléka is a lakosságnak fekete, mintha "kicsit" felül lennének reprezentálva? De biztosan ez is a rasszista rendőrség és a bíróságok hibája.
Ami a szellemiséget illeti, örömmel tapasztalom, hogy egyre több fiatalnak nyílik fel a szeme. Bármennyit is mocskolták az eszmeiségünket, kitalálóik és vezetőik többségét megölhették anno, mégsem sikerült kipusztítani. 70 év hazudozás és agymosás sem volt elég rá, különösen igaz ez a Kelet-Európai országokra. Ja és mi nem fogunk innen elmenni sehova se, hogy egy régi számból idézzek: "idegen kutya, ez nem a te országod, itt közöttünk nem lesz maradásod".
Dub
Szerkesztette: StormST

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 10 éve
El akartam volna kezdeni leírni, hogy miért vagy ostoba, de aztán eszembe jutott, te vagy az, aki büszkén hirdeti, hogy fasiszta. Értelmetlen lenne.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Jézusom mennyi baromság egy helyen. Feketékről és fehérekről egy példa a sok közül. Amerikában pl a marihuána fogyasztók aránya közel azonos a feketék és a fehérek között, de a feketék 4× annyian vannak sitten miatta mint a fehérek. Gondolom véletlenül se a bőrük színe miatt, ugye? Nyilván csak rossz volt az ügyvédjük...Aha, most elővetted kb a legmarginálisabb bűncselekményt, ami talán nem is minden államban számít annak. Miért nem vetted elő mondjuk a gyilkossági statisztikákat?
Ajánlom ezt mai hajnali friss a videót 2:00től perctől fehérek és feketék helyzetéről...
Ami meg a többi mondanivalódat illeti. Az írásaid alapján te is kb olyasmi szellemiségű ember vagy, mint akik elkövették ezeket az embertelen gaztetteket, de szerencsé(nk)re általában az ilyenek mint te, beérik annyival, hogy csak leírják ezeket a brainfartokat szemben a terroristákkal. De gondolkodásmódban már kezet foghatsz velük.
iktriad
www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2013/crime-in-the-u.s.-2013/offenses-known-to-law-enforcement/expanded-homicide/expanded_homicide_data_table_6_murder_race_and_sex_of_vicitm_by_race_and_sex_of_offender_2013.xls
Most nagyon gyorsba 2013-as statisztikát találtam, de nem hiszem, hogy azóta jelentősen változtak volna az arányok. Hány százaléka is a lakosságnak fekete, mintha "kicsit" felül lennének reprezentálva? De biztosan ez is a rasszista rendőrség és a bíróságok hibája.
Ami a szellemiséget illeti, örömmel tapasztalom, hogy egyre több fiatalnak nyílik fel a szeme. Bármennyit is mocskolták az eszmeiségünket, kitalálóik és vezetőik többségét megölhették anno, mégsem sikerült kipusztítani. 70 év hazudozás és agymosás sem volt elég rá, különösen igaz ez a Kelet-Európai országokra. Ja és mi nem fogunk innen elmenni sehova se, hogy egy régi számból idézzek: "idegen kutya, ez nem a te országod, itt közöttünk nem lesz maradásod".
több mint 10 éve
Egyébként, mellékzöngeként: soha nem gondoltam volna, hogy egy amerikai foci fórumon találkozom fehér <-> nem-fehér ellentétet támogató gondolatokkal. Hogy tud valaki úgy amerikai focit nézni, hogy közben kb. úgy gondolkodik, hogy nézni jó, amikor egy fekete fut a kedvenc csapatod labdájával, csak közel ne jöjjön hozzám? 😛

több mint 10 éve
Klaci79A muszlimok meglehetősen sokat tettek azért, hogy általánosítani lehessen őket. Nem minden muszlim terrorista, ezt nem mondja senki, de majdnem minden terrorista muszlim. És ha csak 1% esély is van arra, hogy 100-ből 1 kiolthat 10 ártatlan életet akkor a többi 99-et sem engedném be Európába. Oldják meg a gondjaikat saját földjükön. Ha nekik nem kötelező az ellen tenni, hogy a szélsőségeseik mit művelnek akkor nekünk se legyen már kötelező azzal foglalkozni, hogy éppen te jó muszlim vagy vagy nem. És a következő 20 évben 40-50 fősre duzzadó családod majd mind toleráns lesz és képes lesz beintegrálódni a többégi társadalomba,
Könnyebb persze az, hogy elzarándokolok európába majd verem a tamtammot, hogy szar a kaja és kevés a pénz amit kapok, mint, hogy tömegesen tegyenek az előítéletek ellen. Orrba szájba lehet hallani, hogy a muzulmánok 99% elitéli az iszlám államot. akkor mégis miért van az, hogy kb. Hezbollah és a IRGC harcol érdemben ellenük. [ direkt nem írom a pesmergákat, mert nekik megvan a jól kiszámított érdekük és az sem lesz fegyverer ropogástól mentes]
Kíváncsi lennék, hogy mit választanál: magyarázod az áldozatok családjának, hogy azért haltak meg a szeretteik mert én egy rohadt toleráns ember vagyok akik ellenőrizetlenül engedtem be a muszlimokat. Vagy a muszlimoknak magyarázod, hogy bocs, de ügyeljetek a sajátjaitokra ezért kívül maradtok.
Utóbbira sajnos gyávák Európa vezetői. Elfelejtették, hogy a sajátjaikért vállaltak felelősséget elsősorban, helyette legyünk mi toleránsak meg elnézőek és ne általánosítsunk.
Más:
Oroszországnak igen is tökéletes a helyzet. Ez a politika. De ha nincs a nagy demokrácia export és arab tavasz ami ugye messze nem orosz találmány, akkor most nem lenne az a helyzet, amit Moszkva bolond lenne nem kihasználni.
A törökök szerepével a kifogást továbbra sem értem. Nem akarják a pesmergákat fegyverben, ami azt hiszem nem ördögtől való gondolat és nem nehéz belátni miért nem. Nem akarják a szír menekülteket, itt sem értem miért lenne nekik kötelességük a nyakukba venni őket. Egészen addig amíg Ankara nem kirobbantója a dolgoknak, nem is lehet elvárni, hogy oldja meg. Bolond lenne. Hatalmas zsarolási potenciál van a kezében és most visszaadja azt amit Európától kapott amikor a török külügy Európa felé próbált fordulni. Elég jól dokumentált a törökök vacillálása, hogy a közel-kelet és az arab világ, vagy Európa felé forduljanak. Döntöttek, majd Európa is. Nem lehet feléjük egyetlen európai vezetőnek sem elvárása.
Merkelt a saját pártja fogja félreállítani, ha van alternatíva ha nincs. Mint Európa vezetője megbukott a migrációra adott válaszával. (már ha válasz az a hinta palinta meg képmutatás - törökök táboroztassák le szépen a szír határon a menekülteket - amit leművelt)
Európának pedig nem részei a muszlimok, Itt élnek, de nem részei. Nem Európa miatt, hanem saját maguk miatt.
több mint 10 éve
Ez egy érdekes kérdés, de szerintem a legegyszerűbb bőrszín alapján. Azzal a viszonylag kis számú megmaradó esetleges fehér muzulmánnal meg már félkézzel is elbírnánk/kiszűrnénk őket. Elképzelhető mondjuk, hogy egyik szeretett kisebbségünket is muzulmánoknak néznék egyesek, de szerintem ez egy vállalható veszteség lenne. 😊 A mecseteket lebontani az összeset porig. Pont ezek a terrortámadások mutatják meg, hogy nincs jelentősége hányadik generációs bevándorlóról beszélünk. Nyilván vannak bevándorlók akik nem feltétlen vallásosak, őket ugyanúgy nem kívánatosnak tartom itt, hiszen sokkal nagyobb számban kerülnek ki közülük bűnelkövetők, mint a fehér lakosság köréből. A világ bármely fejlett országát megnézhetjük az USA-tól kezdve Svédországon át, mindenhol messzi magasan felülreprezentált a színes bőrű bűnelkövetők aránya. Aki egy arabbal/feketével összeáll az számomra árulónak tekintendő, fehér létére menjen vissza velük a sivatagba. Ha ez kellett neki, akkor megkaphatja, csak nem itt. Én fennmaradásunk jövőjét egy fehérekből álló országban/kontinensben látom. Ha ez megvan, már nincs különösebb problémám akár a kultúrák keveredésével sem. Azt hogy egy francia pl mellém költözik és csigát eszik, amit én magam soha nem ennék meg, vagy hogy francia nyelvű zenét hallgat, ami számomra egy elég idegen hangzású nyelv, azt hiszem képes lennék tolerálni.Jézusom mennyi baromság egy helyen. Feketékről és fehérekről egy példa a sok közül. Amerikában pl a marihuána fogyasztók aránya közel azonos a feketék és a fehérek között, de a feketék 4× annyian vannak sitten miatta mint a fehérek. Gondolom véletlenül se a bőrük színe miatt, ugye? Nyilván csak rossz volt az ügyvédjük...
Dub
több mint 10 éve
Vicces, hogy pont a franciát írtad oda, ahol szerintem Európa régi népei közül a legmagasabb a nem-fehér lakosság aránya a "franciák" között, de kb. az összes volt gyarmatosító ország (Hollandia, Spanyolország, Nagy-Britannia) esetében a fehér <-> helyi párhuzam messze nem húzható meg. Meg hát kinek ki a fehér, ez is elég erősen vitát hozhatna...Ez egy érdekes kérdés, de szerintem a legegyszerűbb bőrszín alapján. Azzal a viszonylag kis számú megmaradó esetleges fehér muzulmánnal meg már félkézzel is elbírnánk/kiszűrnénk őket. Elképzelhető mondjuk, hogy egyik szeretett kisebbségünket is muzulmánoknak néznék egyesek, de szerintem ez egy vállalható veszteség lenne. 😊 A mecseteket lebontani az összeset porig. Pont ezek a terrortámadások mutatják meg, hogy nincs jelentősége hányadik generációs bevándorlóról beszélünk. Nyilván vannak bevándorlók akik nem feltétlen vallásosak, őket ugyanúgy nem kívánatosnak tartom itt, hiszen sokkal nagyobb számban kerülnek ki közülük bűnelkövetők, mint a fehér lakosság köréből. A világ bármely fejlett országát megnézhetjük az USA-tól kezdve Svédországon át, mindenhol messzi magasan felülreprezentált a színes bőrű bűnelkövetők aránya. Aki egy arabbal/feketével összeáll az számomra árulónak tekintendő, fehér létére menjen vissza velük a sivatagba. Ha ez kellett neki, akkor megkaphatja, csak nem itt. Én fennmaradásunk jövőjét egy fehérekből álló országban/kontinensben látom. Ha ez megvan, már nincs különösebb problémám akár a kultúrák keveredésével sem. Azt hogy egy francia pl mellém költözik és csigát eszik, amit én magam soha nem ennék meg, vagy hogy francia nyelvű zenét hallgat, ami számomra egy elég idegen hangzású nyelv, azt hiszem képes lennék tolerálni.Hogyan definiáljuk, hogy ki van otthon Európában? Az az arab/kínai/orosz/japán/amerikai/...... aki itt él 1-2-3 generáció óta, van mondjuk rendes állása, saját lakása, családja, mondjuk netán egy helyi lakossal házasodott össze, az otthon érezheti magát? Ezt a határt hol lehet meghúzni? Kinek kell aggódni, félni, rettegni, hogy egy kalap alá veszik másokkal?Csak egy kérdés: aki minden szív fájdalom nélkül ölné halomra a muszlimokat (legyen az ártatlan vagy sem) az mivel jobb ember mint azok a tetvek, akik tegnap ugyanezt csinálták a nem muszlimokkal?Attól, hogy a saját földjét, kontinensét tisztítja meg. Ne felejtsük el, hogy a muszlimok itt nincsenek otthon.
Jughead
Dub
Vagy a vallás alapján szelektáljunk? Ők meg irtsák ki vagy telepítsék ki a keresztényeket? Hogy tudod meg, hogy ki milyen vallású, razziákat tartasz a mecsetekben? Vagy akkor már a lakásokba is bemennél, nyomokat keresni a vallására az illetőnek? Az ateistákkal mi legyen?
StormST
Dub
Remélem időben kiderül, ha ilyen intézkedéseket akarnak hozni, mert én fehérként (igen, az vagyok, akárhány generációra nézve vissza) se szeretnék egy ilyen Európában vagy országban élni, se olyanokkal közösködni, akik ezt szeretnék...

több mint 10 éve
Ez egy érdekes kérdés, de szerintem a legegyszerűbb bőrszín alapján. Azzal a viszonylag kis számú megmaradó esetleges fehér muzulmánnal meg már félkézzel is elbírnánk/kiszűrnénk őket. Elképzelhető mondjuk, hogy egyik szeretett kisebbségünket is muzulmánoknak néznék egyesek, de szerintem ez egy vállalható veszteség lenne. 😊 A mecseteket lebontani az összeset porig. Pont ezek a terrortámadások mutatják meg, hogy nincs jelentősége hányadik generációs bevándorlóról beszélünk. Nyilván vannak bevándorlók akik nem feltétlen vallásosak, őket ugyanúgy nem kívánatosnak tartom itt, hiszen sokkal nagyobb számban kerülnek ki közülük bűnelkövetők, mint a fehér lakosság köréből. A világ bármely fejlett országát megnézhetjük az USA-tól kezdve Svédországon át, mindenhol messzi magasan felülreprezentált a színes bőrű bűnelkövetők aránya. Aki egy arabbal/feketével összeáll az számomra árulónak tekintendő, fehér létére menjen vissza velük a sivatagba. Ha ez kellett neki, akkor megkaphatja, csak nem itt. Én fennmaradásunk jövőjét egy fehérekből álló országban/kontinensben látom. Ha ez megvan, már nincs különösebb problémám akár a kultúrák keveredésével sem. Azt hogy egy francia pl mellém költözik és csigát eszik, amit én magam soha nem ennék meg, vagy hogy francia nyelvű zenét hallgat, ami számomra egy elég idegen hangzású nyelv, azt hiszem képes lennék tolerálni.Hogyan definiáljuk, hogy ki van otthon Európában? Az az arab/kínai/orosz/japán/amerikai/...... aki itt él 1-2-3 generáció óta, van mondjuk rendes állása, saját lakása, családja, mondjuk netán egy helyi lakossal házasodott össze, az otthon érezheti magát? Ezt a határt hol lehet meghúzni? Kinek kell aggódni, félni, rettegni, hogy egy kalap alá veszik másokkal?Csak egy kérdés: aki minden szív fájdalom nélkül ölné halomra a muszlimokat (legyen az ártatlan vagy sem) az mivel jobb ember mint azok a tetvek, akik tegnap ugyanezt csinálták a nem muszlimokkal?Attól, hogy a saját földjét, kontinensét tisztítja meg. Ne felejtsük el, hogy a muszlimok itt nincsenek otthon.
Jughead
Dub
Vagy a vallás alapján szelektáljunk? Ők meg irtsák ki vagy telepítsék ki a keresztényeket? Hogy tudod meg, hogy ki milyen vallású, razziákat tartasz a mecsetekben? Vagy akkor már a lakásokba is bemennél, nyomokat keresni a vallására az illetőnek? Az ateistákkal mi legyen?
StormST
több mint 10 éve
Hogyan definiáljuk, hogy ki van otthon Európában? Az az arab/kínai/orosz/japán/amerikai/...... aki itt él 1-2-3 generáció óta, van mondjuk rendes állása, saját lakása, családja, mondjuk netán egy helyi lakossal házasodott össze, az otthon érezheti magát? Ezt a határt hol lehet meghúzni? Kinek kell aggódni, félni, rettegni, hogy egy kalap alá veszik másokkal?Csak egy kérdés: aki minden szív fájdalom nélkül ölné halomra a muszlimokat (legyen az ártatlan vagy sem) az mivel jobb ember mint azok a tetvek, akik tegnap ugyanezt csinálták a nem muszlimokkal?Attól, hogy a saját földjét, kontinensét tisztítja meg. Ne felejtsük el, hogy a muszlimok itt nincsenek otthon.
Jughead
Dub

több mint 10 éve
Miért verne? Éppen annyira nem tud mit csinálni velük egy nyugaton szocializálódott muszlim mint egy európai keresztény. Én keresztényként felelős vagyok talán azokért mondjuk (próbálnak) zsidókat ölni? (aztán kiderül hogy akiket megölt, azok is keresztény emberek voltak)A világot nem lehet jó európaiakra és rossz muszlimokra bontani, mert ez már nem létezik. Éppen úgy található az egyik oldalon rossz ember, mint a másik oldalon jó. Csak azért elítélni valakit, mert muszlim és jobb életet akar magának és a családjának egyszerűen nevetséges.Klaci79Akkor az a kedves jó muzulmán verjen értelmet a kőkorszakban ragadt társainak a diónyi agyába és teremtse meg otthon a jobb élet lehetőségeit, Ne pedig parazita módon jöjjön oda ahol egyetlen elődje egy fűszálat nem tett arrébb és tiltakozzon, ha ugyanazt az ételt kapja ingyen amit az idősek otthonában a helyiek.
Blaise
Micsoda remek európai gondolkodás általánosítani a muszlimokat, mert muszlim követte el a vérengzést...de ez vonatkozik vajon a síitákra is vagy csak a magukat szunnitáknak valló embereknek kell menniük Európából? Nem mellesleg sokan közülük itt születtek és soha életükben nem voltak még muszlim országban.
De úgy látom már tényszerű, hogy nem francia állampolgárok voltak az elkövetők, hanem bevándorlók, akiknek szerinted nem felel meg a kapott étel. Én ezt még mindig nem láttam sehol leírva.
Az ami ma folyik, szerintem elsősorban Oroszország és Törökország hatékony közreműködésével tarthatatlan. Klaci79
Ezt kérlek magyarázd meg mert nem nagyon értem. Nyilván a törökök felhőtlenül boldogok hogy a kurdok fegyvert kapnak a kezükbe és most lehet az ISIL ellen harcolnak, holnap meg majd Kurdisztánért egy az afgán terephez meglehetősen hasonló tájékon. Láthattuk milyen "jól" sikerült lezárni azt a háborút.Igyekszem elmagyarázni. Ha kicsit bele próbálok gondolni, hogy kinek is lehetne érdekében ezt a nagy népvándorlást elindítani, találok egy olyan magyarázatot, ahol nincsenek igazán ellenérvek. Oroszországnak tökéletesen megfelel egy gyenge Európa, hiszen éppen az Ukrajna miatti intézkedések kellős közepén vagyunk. 4%-al zsugorodik az orosz gazdaság, a pénz egyre jobban romlik és az orosz emberek is egyre elégedetlenebbek. Ráadásul Asszad már az egyetlen aki közvetlen kijáratot tud biztosítani a Földközi-tengerre. Egy nagy felfordulás során Európa nem tud mit kezdeni magával, mert a nemzetállamok teljesen más véleményen vannak. Így be is jött Oroszország számítása. Az 510 milliós EU azt se tudja mit csináljon közel 1 millió menekültel, miközben egy-egy szomszédos országban legalább kétszer ennyi él.
Vagy Oroszország szerepe? Józan gondolkodású embernek be kell már látnia, hogy nincs Szíriában Asszadon kívül jó opció. Demokrácia? Még felvetni is nevetséges.
A Katar, meg Szaúd-Arábia által pénzelt ISIL meg a hasonszőrű al-Núszra front csak terrorállamot hozhat létre sáriával meg kövezéssel. Arról nem is beszélve, hogy milyen mészárlást csinálnának majd a siíta kisebbség körében.
Az okos nyugat belerúgott egy darázsfészekbe és már sokadszor nem tud mást csinálni mint futni a darazsak elől.
Blaise
Arról már csak félve ejtek szót, hogy a magyar menekült-ellenes kampány éppen azután indult el, hogy Putyin hazánkba látogatott.
Törökországgal pedig az a baj, hogy bár szavakban elkötelezett, de valójában szarik rá, hogy ki mennyiért szállítja az embereket keresztül az országon és teszi aztán hajóra, hogy valamelyik görög szigeten kikössenek. Törökországban egész falvak épültek rá erre az iparágra.
Kíváncsi leszek Holland vagy éppen Merkel válaszára, azt gondolom (remélem) valamilyen Európai megoldást tudnak majd felmutatni és nem süllyedünk mi is vissza a középkorba, ahogy itt néhány ember szeretné.
Klaci79
Merkel válasza már irreleváns, ezzel a terrortámadással az Ő politikai koporsójába beleverték a szögeket. A wilkommenkultur meg a multikultinak végleg vége. Egyetlen reális megoldás a kitoloncolása az iratokkal és tartózkodási engedélyekkel nem rendelkező egyéneknek, majd lezárni a határokat. Ha milliók akkor milliók és ha meghalnak otthon akkor legyen, de amíg a kormányokat európai emberek választják, addig a kormányoknak az európai emberek és nem az afrikai meg közel-keleti emberek biztonságát és jólétét kell szem előtt tartaniuk.Erről csak annyit, hogy Németországban Merkel politikájának nincs alternatívája. Az, hogy egy csak Bajorországban jelen lévő párt próbál nyomást gyakorolni rá, nem országos jelentőségű dolog. A szocdemek pedig talán még elkötelezettebbek a befogadás mellett. Illetve nem is a befogadás itt a lényeg, mert Németországban se akar senki befogadni ki tudja hány százezer menekültet vagy éppen gazdasági bevándorlót.
Ezt persze a történelmének rabságában sínylődő európavezére Németország képtelen megtenni. Mi meg szívhatjuk a fogunkat, mert egy ilyen tutíi-imutyi gyáva hatalom vezeti Európát.
Blaise
Egyszerűen az próbálják biztosítani, amíg nincs megfelelő megoldás a helyzet kezelésére, hogy ezek az emberek megfelelő bánásmódban részesüljenek. És ne úgy bánjanak velük, mint Törökországban vagy a balkánon.
Ha ez az európai gondolkodás nem helyes, akkor én örülök neki, hogy európai vagyok.
Akik pedig ezeket a merényleteket csinálták egyszerűen undorító férgek, de a megoldás nem lehet a muszlimok kitelepítésre, mert mára ők is Európa részévé váltak.
Szerkesztette: Klaci79
több mint 10 éve
A világot nem lehet jó európaiakra és rossz muszlimokra bontani, mert ez már nem létezik. Éppen úgy található az egyik oldalon rossz ember, mint a másik oldalon jó. Csak azért elítélni valakit, mert muszlim és jobb életet akar magának és a családjának egyszerűen nevetséges.Klaci79Akkor az a kedves jó muzulmán verjen értelmet a kőkorszakban ragadt társainak a diónyi agyába és teremtse meg otthon a jobb élet lehetőségeit, Ne pedig parazita módon jöjjön oda ahol egyetlen elődje egy fűszálat nem tett arrébb és tiltakozzon, ha ugyanazt az ételt kapja ingyen amit az idősek otthonában a helyiek.
Az ami ma folyik, szerintem elsősorban Oroszország és Törökország hatékony közreműködésével tarthatatlan. Klaci79Ezt kérlek magyarázd meg mert nem nagyon értem. Nyilván a törökök felhőtlenül boldogok hogy a kurdok fegyvert kapnak a kezükbe és most lehet az ISIL ellen harcolnak, holnap meg majd Kurdisztánért egy az afgán terephez meglehetősen hasonló tájékon. Láthattuk milyen "jól" sikerült lezárni azt a háborút.
Vagy Oroszország szerepe? Józan gondolkodású embernek be kell már látnia, hogy nincs Szíriában Asszadon kívül jó opció. Demokrácia? Még felvetni is nevetséges.
A Katar, meg Szaúd-Arábia által pénzelt ISIL meg a hasonszőrű al-Núszra front csak terrorállamot hozhat létre sáriával meg kövezéssel. Arról nem is beszélve, hogy milyen mészárlást csinálnának majd a siíta kisebbség körében.
Az okos nyugat belerúgott egy darázsfészekbe és már sokadszor nem tud mást csinálni mint futni a darazsak elől.
Kíváncsi leszek Holland vagy éppen Merkel válaszára, azt gondolom (remélem) valamilyen Európai megoldást tudnak majd felmutatni és nem süllyedünk mi is vissza a középkorba, ahogy itt néhány ember szeretné.Merkel válasza már irreleváns, ezzel a terrortámadással az Ő politikai koporsójába beleverték a szögeket. A wilkommenkultur meg a multikultinak végleg vége. Egyetlen reális megoldás a kitoloncolása az iratokkal és tartózkodási engedélyekkel nem rendelkező egyéneknek, majd lezárni a határokat. Ha milliók akkor milliók és ha meghalnak otthon akkor legyen, de amíg a kormányokat európai emberek választják, addig a kormányoknak az európai emberek és nem az afrikai meg közel-keleti emberek biztonságát és jólétét kell szem előtt tartaniuk.
Klaci79
Ezt persze a történelmének rabságában sínylődő európavezére Németország képtelen megtenni. Mi meg szívhatjuk a fogunkat, mert egy ilyen tutyi-mutyi gyáva hatalom vezeti Európát.
Szerkesztette: Blaise
több mint 10 éve
Csak egy kérdés: aki minden szív fájdalom nélkül ölné halomra a muszlimokat (legyen az ártatlan vagy sem) az mivel jobb ember mint azok a tetvek, akik tegnap ugyanezt csinálták a nem muszlimokkal?Attól, hogy a saját földjét, kontinensét tisztítja meg. Ne felejtsük el, hogy a muszlimok itt nincsenek otthon.
Jughead