Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Pedig logikád szerint ezeket is nyugodtad odasorolhatod, mint racionális preventív lépések, hiszen ha nem mi irtjuk ki őket még szülőhelyükön, akkor majd ők fognak megfojtani minket saját ágyunkban.A harmadik világ teljes kizsákmányolása a demokrácia exporttal és a háborúk keletre tolásával is mind ilyen jogos önvédelem mentén történtek, na persze.Ha ez nekem szólt, akkor gondolom mondanom se kell, hogy az általad említett lépéséket én sem a jogos önvédelem kategóriájába sorolom.
baggio
Európa meg sosem irtózott az erőszaktól, ha az nem a közvetlen környezetében történt...baggioA politikai elit nem, ők mint mondtam, az érdekeik szerint cselekednek, de a társadalom igenis irtózik tőle. Legalábbis 1945 óta mindenképpen.
Kampman

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Blaise[/quote]Az IRA vagy az ETA jut éppen eszembe, mint nem muszlim terrorszervezet. Igaz jelenleg nem aktívak, néhány éve azonban igencsak azok voltak.
A földön több mint 1,5 milliárd muszlim él, akik 99,9%-ának aztán semmi köze a terrorizmushoz. De igen van köztük így is elég sok, de ezért kitiltani embereket Európából? Ráadásul a terroristák jelentős része már itt született, nem idén "Merkel hívására" jött be. Csináljunk jó kis progromokat, mint a cári Oroszországban a zsidók ellen...mondjuk innen egyenes út vezetne a következő világháborúig.
Arra senkit nem lehet rávenni, hogy a szélsőségesek ellen harcoljon. Az emberek nagyobb része nem katona, nem lehet erre kényszeríteni senkit. Ettől függetlenül persze abszolút nem tartom normálisnak, hogy valóban gazdasági céllal is érkeznek ellenőrzés nélkül bevándorlók, de erre meg fogják találni a megfelelő megoldást.
Már kiderítették az első gyilkosról, hogy francia volt, 35 km-re élt Párizstól. Tehát nem a "rohadt" toleranciának köszönhető, hogy ott volt, hanem a francia érdekeknek.
Oroszországnak persze elnézed, hogy felhasználja a helyzetet. Ugyanakkor másnak nem, hogy az arab tavasz idején segítette a felkelőket, mert ez volt esetleg az érdeke? Nem tudom, hogy mit kellett volna tennie a világnak mondjuk az egyiptomi zavargások idején. Vagy végig kellett volna néznie, hogy Kadhafi tömeggyilkosságokkal szilárdítja meg hatalmát. Nem volt ez jó megoldás, ugyanakkor ezeknek a diktátoroknak a hatalmon maradása az észak atlanti szövetség nélkül is igencsak kérdéses lett volna.
Törökország szerepe természetesen nézőpont kérdése. Én nem hibáztattam őket, pusztán csak tényként közöltem, hogy simán végignézik, hogy a törökök szállítsák a menekülteket, közben persze Erdogan Merkellel jópofizik 2 héttel a választások előtt. De tessék csak csinálni, hiszen Törökország érdekei fontosak, mégiscsak a NATO 2. legnagyobb hadserege. Ugyanakkor nem kell meglepődni, ha a nagy tesze-toszaságból az jön ki, hogy az ISIS ott is robbantgat, ártatlanokat ölve.
De ez a kérdés azért másodlagos csak a vitában, mert még egyszer mondom, a mostani szír állapotoknak nincs köze ezekhez a támadásokhoz. Nem volt januárban se, amikor ugye a Hebdo ellen hajtottak végre merényletet. Az is egyértelmű, hogy ott is csak egy indok kellett. Most nem volt karikatúra, mégis halomra gyilkolták az embereket.
Merkellel pedig várnék. Te nem jós vagy, ha így lenne nem itt velünk fórumoznál. Lehet, hogy nem adott megfelelő választ a menekültkérdésben, ugyanakkor még mindig bőven van erre ideje. Ráadásul úgy tűnik még mindig, hogy ennek semmi köze a tegnapi estéhez.
több mint 10 éve
szegíny fasiszták a nagy ínségbe kénytelenek néger focit nézni, közbe hull a könnyűk, mikor avilágosabb betuszkolja a sötétebbnek, átázik a kkk kámzsa, egy szennyállam szennybajnokságában, hát leklább ajrópai lenne, fajtabéli térdigszaros üvöltő vikingvérhez dörzsölőző kis kefebajszos. Na, árpádvérehejjnencsicskázikkutyákkal

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
A harmadik világ teljes kizsákmányolása a demokrácia exporttal és a háborúk keletre tolásával is mind ilyen jogos önvédelem mentén történtek, na persze.Ha ez nekem szólt, akkor gondolom mondanom se kell, hogy az általad említett lépéséket én sem a jogos önvédelem kategóriájába sorolom.
baggio
Európa meg sosem irtózott az erőszaktól, ha az nem a közvetlen környezetében történt...baggioA politikai elit nem, ők mint mondtam, az érdekeik szerint cselekednek, de a társadalom igenis irtózik tőle. Legalábbis 1945 óta mindenképpen.
Szerkesztette: Kampman
több mint 10 éve
A harmadik világ teljes kizsákmányolása a demokrácia exporttal és a háborúk keletre tolásával is mind ilyen jogos önvédelem mentén történtek, na persze.Európa meg sosem irtózott az erőszaktól, ha az nem a közvetlen környezetében történt...
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Dub is ember, joga van leírni a rasszista nézeteit. Még ha ő a maga szerény képességeivel nem is érti, hogy a terroristák pont ugyanígy gondolnak (számukra is többet ér a becsület, mint az élet, meg vannak róla győződve, hogy helyesen cselekednek, amikor mészárlásba kezdenek). Az már egy sokkal bonyolultabb dolog, hogy mi a fene zajlik a világban. Szerintem semmi köze a népvándorláshoz (az nem ok, hanem okozat), és az is csak egy pánikreakció, hogy ha nem lennének muszlim emberek Európában, akkor minden oké lenne hirtelen. Akkor durvulna csak el a helyzet, ha kollektíve a muszlimok ellen fordulna a "fehér" Európa. Eddig is az táplálta a terrorizmust, hogy el tudják hitetni, hogy a "nyugat" háborút folytat az iszlám ellen, és hát sajnos ehhez az USA és a szövetségesei (igen mi is, még ha érdemben a részvételünk irreveláns is) elég sok muníciót adnak. Ha a nyugati médiában ugyanolyan coverage lenne azokról a pusztításokról, amiket a "nyugat" végzett/végez a Közel-Keleten vagy Afganisztánban, mint az itteni terrortámadásokról, talán érthetőbb lenne, miért tud sikeres lenni egy daesh.
Nagyhatalmi, geopolitikai, társadalmi konfliktusok sora van a terrorizmus mögött, amiket primitív gyűlölködéssel nem lehet megoldani, csak konzerválni. Nem mintha lennének illúzióim a jövőt illetően, a helyzet romlani fog.
Tepper takarodj!
több mint 10 éve
Nézd, a szomorú helyzet az, hogy a világpolitikát érdekek mozgatják, az érdekeket pedig sajnos gyakran erőszakkal érvényesítik, kivéve Európát, aki irtózik az erőszaktól, még akkor is ha ez a jogos önvédelem keretein belül történne.Ezt a hozzáállást, amit te itt felvázolsz, csak az európai ember érzi magára kötelezőnek,...A civilizált ember érzi magára nézve kötelezőnek.
Kampman
Akik ennek az ellenkezőjét vallják, azok a tegnapi förmedvény elkövetői és elvbarátaik.
Lecsó
több mint 10 éve
Ha már el kellett bukni, azt is lehet sokféleképpen és én igenis büszke vagyok rá, hogy elődeink nem adták meg magukat, hanem utolsó vérig harcoltak a német bajtársak oldalán. Egyébként is az átállás ára az lett volna, hogy a németek ellen kellett volna fordulni, ami az adott légkörben katonáink többségének számára elképzelhetetlen lett volna.Látszik, hogy nem tanultál történelmet, és egyetlen emberrel sem beszéltél, aki tényleg megjárta a háborút.
Dub
Volt szerencsém sok egykori pilótát barátomként tisztelni, amíg még éltek jó páran, és mindegyik kivétel nélkül megszállásként értékelte Március 19-et. Veszprémben még fegyvert is akartak fogni a repteret megszálló németek ellen. Kevésen múlott, hogy nem lett belőle harc.
Nem tudták volna, hogy mi a becsület, vagy bátorság? Nem hiszem. 70-80 évesen is több tartás volt bennük, mint manapság sokakban. Talán a nap mint nap 20-30-szoros túlerővel szemben vívott harc tette... Ki tudja.
Magyarok voltak, és nem németek, főleg nem fasiszták vagy nácik.
több mint 10 éve
a románok (akiket még az oroszok is megvetettek, ezért küldték őket az első sorokba Budapest ostrománál).DubSzóval szerinted a szovjet hadvezetés a román csapatok alkalmazásáról morális és érzelmi alapú döntést hozott, nem pedig racionálisan mérlegelte, hogy ezzel csökkenteni lehet a szovjet élőerő és haditechnika veszteségeit, illetve az emiatt felszabaduló erőket máshol vagy más időben lehet bevetni?
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 10 éve
Te sem vagy itthon, "félázsiai származék" vagy.Csak egy kérdés: aki minden szív fájdalom nélkül ölné halomra a muszlimokat (legyen az ártatlan vagy sem) az mivel jobb ember mint azok a tetvek, akik tegnap ugyanezt csinálták a nem muszlimokkal?Attól, hogy a saját földjét, kontinensét tisztítja meg. Ne felejtsük el, hogy a muszlimok itt nincsenek otthon.
Jughead
Dub
Pont.
több mint 10 éve
Szóval azt mondod, legyünk büszkék arra, hogy sok százezer honfitársunkat anno legyilkolták (és ehhez sokan még asszisztáltak is bőszen) és pl. Budapestet és az az ország nagy részét majdnem földig rombolták(a fővárost pl teljesen értelmetlenül) hogy egyesek pár hét előnyt kapjanak kicsivel nyugatabbra? Elég csipás az a szem ez esetben...Én őket nem tekintem honfitársamnak. Ami Budapestet és az országot illeti szerintem nem volt értelmetlen, bár kézzel fogható haszna csak a nyugatabbra élőknek volt belőle, amely részeket már nem érte el a vörös hadsereg. De ami a legfontosabb megmaradt a becsületünk, mi nem voltunk olyan kifordulós áruló kutyák, mint a románok (akiket még az oroszok is megvetettek, ezért küldték őket az első sorokba Budapest ostrománál). Ha már el kellett bukni, azt is lehet sokféleképpen és én igenis büszke vagyok rá, hogy elődeink nem adták meg magukat, hanem utolsó vérig harcoltak a német bajtársak oldalán. Egyébként is az átállás ára az lett volna, hogy a németek ellen kellett volna fordulni, ami az adott légkörben katonáink többségének számára elképzelhetetlen lett volna. Galántay Ervin volt Vannay-különítményes mondta talán egy előadásában, hogy az utolsó roham előtt odament hozzájuk a Vannay és azt mondta nekik, hogy az nem fordulhat elő, hogy ide román harc nélkül betegye újra a lábát és hogy a becsület többet ér mint az élet. Én erre a szellemiségre igenis büszke vagyok és példaképként tekintek rájuk.
iktriad
Amúgy felőlem nyugodtan törölhettek a szólásszabadság jegyében, túl fogom élni.
több mint 10 éve
Egyébként vicces, hogy ha nem lenne ez a Dubék által baromságnak titulált liberalizmus, akkor Dub és a hozzá hasonlók ezen kijelentéseikért, amiket itt megengednek keményen felelősségre lennének vonva. Elég abszurd, hogy a liberalizmust pont azok élvezik legjobban, akik a legjobban ellenzik. 😉Bár hozzátenném azt is, hogy én se értek egyet vele nagyjából semmiben, de azért az agyhalott stb. jelzőket erősnek érzem. 😉
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Nem tudtam hogy Vona Gábor is regisztrált a bowl.hu-ra...
több mint 10 éve
Valaki törölhetné már az agyhalottat,ezt nem érzem idevalónak.A némítás funkcióval feleslegesnek érzem ezt, az embert a megnyilvánulásai minősítik, igazából reagálni nem szabadna rá.
Blitzburgh

---
több mint 10 éve
Valaki törölhetné már az agyhalottat,ezt nem érzem idevalónak.Az elrettentő példa is néha hasznos lehet. 😀
Blitzburgh
Egyébként, mellékzöngeként: soha nem gondoltam volna, hogy egy amerikai foci fórumon találkozom fehér <-> nem-fehér ellentétet támogató gondolatokkal. Hogy tud valaki úgy amerikai focit nézni, hogy közben kb. úgy gondolkodik, hogy nézni jó, amikor egy fekete fut a kedvenc csapatod labdájával, csak közel ne jöjjön hozzám? 😛+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
StormST
Szerkesztette: iktriad
több mint 10 éve
Nem csak zsidó vagyok, hanem egy néger, buzi, cigány.El akartam volna kezdeni leírni, hogy miért vagy ostoba, de aztán eszembe jutott, te vagy az, aki büszkén hirdeti, hogy fasiszta. Értelmetlen lenne.Ezt a minősítést tőled megtiszteltetésnek veszem, zsidó.
dankodavid
Dub
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Valaki törölhetné már az agyhalottat,ezt nem érzem idevalónak.
több mint 10 éve
El akartam volna kezdeni leírni, hogy miért vagy ostoba, de aztán eszembe jutott, te vagy az, aki büszkén hirdeti, hogy fasiszta. Értelmetlen lenne.Ezt a minősítést tőled megtiszteltetésnek veszem, zsidó.
dankodavid
több mint 10 éve
Ami a szellemiséget illeti, örömmel tapasztalom, hogy egyre több fiatalnak nyílik fel a szeme. Bármennyit is mocskolták az eszmeiségünket, kitalálóik és vezetőik többségét megölhették anno, mégsem sikerült kipusztítani. 70 év hazudozás és agymosás sem volt elég rá, különösen igaz ez a Kelet-Európai országokra. Ja és mi nem fogunk innen elmenni sehova se, hogy egy régi számból idézzek: "idegen kutya, ez nem a te országod, itt közöttünk nem lesz maradásod".Szóval azt mondod, legyünk büszkék arra, hogy sok százezer honfitársunkat anno legyilkolták (és ehhez sokan még asszisztáltak is bőszen) és pl. Budapestet és az az ország nagy részét majdnem földig rombolták(a fővárost pl teljesen értelmetlenül) hogy egyesek pár hét előnyt kapjanak kicsivel nyugatabbra? Elég csipás az a szem ez esetben...
Dub
Szerkesztette: iktriad
több mint 10 éve
Ezt a hozzáállást, amit te itt felvázolsz, csak az európai ember érzi magára kötelezőnek,...A civilizált ember érzi magára nézve kötelezőnek.
Kampman
Akik ennek az ellenkezőjét vallják, azok a tegnapi förmedvény elkövetői és elvbarátaik.
több mint 10 éve
Ez az én országom (kíváncsi lennék mivel bizonyítanád be az ellenkezőjét), de sajnálom és szégyenlem, hogy a tiéd is...Jézusom mennyi baromság egy helyen. Feketékről és fehérekről egy példa a sok közül. Amerikában pl a marihuána fogyasztók aránya közel azonos a feketék és a fehérek között, de a feketék 4× annyian vannak sitten miatta mint a fehérek. Gondolom véletlenül se a bőrük színe miatt, ugye? Nyilván csak rossz volt az ügyvédjük...Aha, most elővetted kb a legmarginálisabb bűncselekményt, ami talán nem is minden államban számít annak. Miért nem vetted elő mondjuk a gyilkossági statisztikákat?
Ajánlom ezt mai hajnali friss a videót 2:00től perctől fehérek és feketék helyzetéről...
www.youtube.com/watch?v=DpVOgYhriMk
Ami meg a többi mondanivalódat illeti. Az írásaid alapján te is kb olyasmi szellemiségű ember vagy, mint akik elkövették ezeket az embertelen gaztetteket, de szerencsé(nk)re általában az ilyenek mint te, beérik annyival, hogy csak leírják ezeket a brainfartokat szemben a terroristákkal. De gondolkodásmódban már kezet foghatsz velük.
iktriad
www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2013/crime-in-the-u.s.-2013/offenses-known-to-law-enforcement/expanded-homicide/expanded_homicide_data_table_6_murder_race_and_sex_of_vicitm_by_race_and_sex_of_offender_2013.xls
Most nagyon gyorsba 2013-as statisztikát találtam, de nem hiszem, hogy azóta jelentősen változtak volna az arányok. Hány százaléka is a lakosságnak fekete, mintha "kicsit" felül lennének reprezentálva? De biztosan ez is a rasszista rendőrség és a bíróságok hibája.
Ami a szellemiséget illeti, örömmel tapasztalom, hogy egyre több fiatalnak nyílik fel a szeme. Bármennyit is mocskolták az eszmeiségünket, kitalálóik és vezetőik többségét megölhették anno, mégsem sikerült kipusztítani. 70 év hazudozás és agymosás sem volt elég rá, különösen igaz ez a Kelet-Európai országokra. Ja és mi nem fogunk innen elmenni sehova se, hogy egy régi számból idézzek: "idegen kutya, ez nem a te országod, itt közöttünk nem lesz maradásod".
Dub
Szerkesztette: StormST

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 10 éve
El akartam volna kezdeni leírni, hogy miért vagy ostoba, de aztán eszembe jutott, te vagy az, aki büszkén hirdeti, hogy fasiszta. Értelmetlen lenne.
Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Jézusom mennyi baromság egy helyen. Feketékről és fehérekről egy példa a sok közül. Amerikában pl a marihuána fogyasztók aránya közel azonos a feketék és a fehérek között, de a feketék 4× annyian vannak sitten miatta mint a fehérek. Gondolom véletlenül se a bőrük színe miatt, ugye? Nyilván csak rossz volt az ügyvédjük...Aha, most elővetted kb a legmarginálisabb bűncselekményt, ami talán nem is minden államban számít annak. Miért nem vetted elő mondjuk a gyilkossági statisztikákat?
Ajánlom ezt mai hajnali friss a videót 2:00től perctől fehérek és feketék helyzetéről...
www.youtube.com/watch?v=DpVOgYhriMk
Ami meg a többi mondanivalódat illeti. Az írásaid alapján te is kb olyasmi szellemiségű ember vagy, mint akik elkövették ezeket az embertelen gaztetteket, de szerencsé(nk)re általában az ilyenek mint te, beérik annyival, hogy csak leírják ezeket a brainfartokat szemben a terroristákkal. De gondolkodásmódban már kezet foghatsz velük.
iktriad
www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2013/crime-in-the-u.s.-2013/offenses-known-to-law-enforcement/expanded-homicide/expanded_homicide_data_table_6_murder_race_and_sex_of_vicitm_by_race_and_sex_of_offender_2013.xls
Most nagyon gyorsba 2013-as statisztikát találtam, de nem hiszem, hogy azóta jelentősen változtak volna az arányok. Hány százaléka is a lakosságnak fekete, mintha "kicsit" felül lennének reprezentálva? De biztosan ez is a rasszista rendőrség és a bíróságok hibája.
Ami a szellemiséget illeti, örömmel tapasztalom, hogy egyre több fiatalnak nyílik fel a szeme. Bármennyit is mocskolták az eszmeiségünket, kitalálóik és vezetőik többségét megölhették anno, mégsem sikerült kipusztítani. 70 év hazudozás és agymosás sem volt elég rá, különösen igaz ez a Kelet-Európai országokra. Ja és mi nem fogunk innen elmenni sehova se, hogy egy régi számból idézzek: "idegen kutya, ez nem a te országod, itt közöttünk nem lesz maradásod".
több mint 10 éve
Egyébként, mellékzöngeként: soha nem gondoltam volna, hogy egy amerikai foci fórumon találkozom fehér <-> nem-fehér ellentétet támogató gondolatokkal. Hogy tud valaki úgy amerikai focit nézni, hogy közben kb. úgy gondolkodik, hogy nézni jó, amikor egy fekete fut a kedvenc csapatod labdájával, csak közel ne jöjjön hozzám? 😛

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 10 éve
Klaci79A muszlimok meglehetősen sokat tettek azért, hogy általánosítani lehessen őket. Nem minden muszlim terrorista, ezt nem mondja senki, de majdnem minden terrorista muszlim. És ha csak 1% esély is van arra, hogy 100-ből 1 kiolthat 10 ártatlan életet akkor a többi 99-et sem engedném be Európába. Oldják meg a gondjaikat saját földjükön. Ha nekik nem kötelező az ellen tenni, hogy a szélsőségeseik mit művelnek akkor nekünk se legyen már kötelező azzal foglalkozni, hogy éppen te jó muszlim vagy vagy nem. És a következő 20 évben 40-50 fősre duzzadó családod majd mind toleráns lesz és képes lesz beintegrálódni a többégi társadalomba,
Könnyebb persze az, hogy elzarándokolok európába majd verem a tamtammot, hogy szar a kaja és kevés a pénz amit kapok, mint, hogy tömegesen tegyenek az előítéletek ellen. Orrba szájba lehet hallani, hogy a muzulmánok 99% elitéli az iszlám államot. akkor mégis miért van az, hogy kb. Hezbollah és a IRGC harcol érdemben ellenük. [ direkt nem írom a pesmergákat, mert nekik megvan a jól kiszámított érdekük és az sem lesz fegyverer ropogástól mentes]
Kíváncsi lennék, hogy mit választanál: magyarázod az áldozatok családjának, hogy azért haltak meg a szeretteik mert én egy rohadt toleráns ember vagyok akik ellenőrizetlenül engedtem be a muszlimokat. Vagy a muszlimoknak magyarázod, hogy bocs, de ügyeljetek a sajátjaitokra ezért kívül maradtok.
Utóbbira sajnos gyávák Európa vezetői. Elfelejtették, hogy a sajátjaikért vállaltak felelősséget elsősorban, helyette legyünk mi toleránsak meg elnézőek és ne általánosítsunk.
Más:
Oroszországnak igen is tökéletes a helyzet. Ez a politika. De ha nincs a nagy demokrácia export és arab tavasz ami ugye messze nem orosz találmány, akkor most nem lenne az a helyzet, amit Moszkva bolond lenne nem kihasználni.
A törökök szerepével a kifogást továbbra sem értem. Nem akarják a pesmergákat fegyverben, ami azt hiszem nem ördögtől való gondolat és nem nehéz belátni miért nem. Nem akarják a szír menekülteket, itt sem értem miért lenne nekik kötelességük a nyakukba venni őket. Egészen addig amíg Ankara nem kirobbantója a dolgoknak, nem is lehet elvárni, hogy oldja meg. Bolond lenne. Hatalmas zsarolási potenciál van a kezében és most visszaadja azt amit Európától kapott amikor a török külügy Európa felé próbált fordulni. Elég jól dokumentált a törökök vacillálása, hogy a közel-kelet és az arab világ, vagy Európa felé forduljanak. Döntöttek, majd Európa is. Nem lehet feléjük egyetlen európai vezetőnek sem elvárása.
Merkelt a saját pártja fogja félreállítani, ha van alternatíva ha nincs. Mint Európa vezetője megbukott a migrációra adott válaszával. (már ha válasz az a hinta palinta meg képmutatás - törökök táboroztassák le szépen a szír határon a menekülteket - amit leművelt)
Európának pedig nem részei a muszlimok, Itt élnek, de nem részei. Nem Európa miatt, hanem saját maguk miatt.