Politika

65 feliratkozó

több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 119 — #NoStress
Úgy olvasnék valami véleményt egy nem túl rendszerkritikus embertől a felsőoktatás ügyében?zinedine5
Én rendszerbarát (kapitalizmus) vagyok, ezért vállalom.
Igyekszem röviden, pragmatikusan:

A nem kötelező oktatás egyfajta szolgáltatás.
Az államnak nem tiszte ezt a szolgáltatást ingyen hozzáférhetővé tenni.
Ha az állam kellően jóléti megteheti, hogy a szolgáltatást nem a valós értékén (intézményfenntartásból, oktatók béréből, többi költségből, stb. egy félévre levetített valós áron), esetleg jelképes áron hozzáférhetővé teszi.
Nálunk erre nincs mód.
Ergó, logikus lépés elkérni az ellentételezést a szolgáltatásért.Sobri Jóska
Rendben, legyen teljesen fizetős akkor a felsőoktatás. Mindenki fizessen, ne legyenek állami helyek és akkor viszont a diákoknak legyen lehetősége arra, hogy beárazzák a magyar felsőoktatást olyan módon, hogy inkább külföldön fizetik ki a tandíjat - már ahol kell, lásd felvételi topik.
Hova tovább nyugodtan mindenféle bűntudat keltés nélkül mehessen minden magyar fiatal oda a világon ahova akar, ergo tegyük az egész országot kereslet-kínálati versenyrendszerbe. Amadeus91
Jó, legyen.

Úgy írod, mintha én nem magyaráznám, hanem csinálnám a politikát. 😊

A bűntudatról meg annyit, hogy az csak abban van, akinek van vaj a fején.
Bennem még sosem volt, elhiheted. 😉

több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 190
Úgy olvasnék valami véleményt egy nem túl rendszerkritikus embertől a felsőoktatás ügyében?zinedine5

Ha az állam kellően jóléti megteheti, hogy a szolgáltatást nem a valós értékén (intézményfenntartásból, oktatók béréből, többi költségből, stb. egy félévre levetített valós áron), esetleg jelképes áron hozzáférhetővé teszi.
Nálunk erre nincs mód.
Rendben, legyen teljesen fizetős akkor a felsőoktatás. Mindenki fizessen, ne legyenek állami helyek és akkor viszont a diákoknak legyen lehetősége arra, hogy beárazzák a magyar felsőoktatást olyan módon, hogy inkább külföldön fizetik ki a tandíjat - már ahol kell, lásd felvételi topik.
Hova tovább nyugodtan mindenféle bűntudat keltés nélkül mehessen minden magyar fiatal oda a világon ahova akar, ergo tegyük az egész országot kereslet-kínálati versenyrendszerbe.
több mint 13 éve
De pont a népszavazós brigádtól több mint orcátlanság az egészet így betolni a zemberek orcájába, megtoldva azzal, hogy hát kérem ettől még többen is fognak tanúni, meg ez ám nem tandíj, hányinger keltő.Kori
Az orcátlanság a hülye népszavazás, nem a mostani logikus költségtérítésessé válás.
Ne hidd el, hogy az volt az igazi gondolatuk a témában.
Meg ugye mindig az utolsó parancs az érvényes.
Ahogy az emberek szabadságát is az adja, hogy felülbírálhatják a hülyeségeiket, és dönthetnek másként.
Egy párt miért ne tehetné ugyanezt?

több mint 13 éve
Kori Baltimore Ravens 1 169

Nálunk erre nincs mód.
Valami ilyesmi, nyugaton is alapvetően a fizetős modell megy (nyilván diákhitel féle konstrukciókkal). Az sem éppen elitoktatás, ha gyakorlatilag mindenkit felvesznek valahová, aki jelentkezik és mindezt teljes állami finanszírozással, nyilvánvaló volt a pazarlás a rendszerben.

Nem az irány, hanem a hogyan a fő gondom. Persze X % ingyenes hely szociális, tanulmányi eredmények alapján kellene legyen, az van máshol is.

De pont a népszavazós brigádtól több mint orcátlanság az egészet így betolni a zemberek orcájába, megtoldva azzal, hogy hát kérem ettől még többen is fognak tanúni, meg ez ám nem tandíj, hányinger keltő.

Lehetett volna értelmesen, valódi egyeztetésekkel is átállni egy elfogadható rendszerre, ehelyett a szokásos maszatolás és végül a totális elkúrás az eredmény, bár ezen nem lepődik már meg senki.

több mint 13 éve
Arra senki sem gondolt Semjén esete kapcsán, hogy az ő kezét ugyanúgy isten vezette, mint a többi hittudósét évszázadokon át?!
Akkor pedig hogy írhatna mást, mint a többi?
Írja azt, hogy Jézus redbullá változtatta a vizet, vagy hogy a 12 apostol mellett volt 3 csereapostol, Abony, Szapár, és Ödön, vagy ő tudja az armageddon ellenszerét?
Egy katolikus iromány, ha van isten, eléggé kötött pályán mozog. Ha meg nincs isten, akkor az egész iromány eleve egy gyenge fantasy kisregény csupán.
Több belátást és keresztényi logikát testvéreim!

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Schemjén Zsolt is lebukott:
 hvg.hu/itthon/20121206_Semjen_ELTE_vizsgalat_eredmenyDzsokijuing
Mondjuk nem tisztem megvédeni, ám a Semjén-Molnár átiratoknál ugye magyar szokás szerint a föjjeb lévő szokta volt lenyúlni a kicsik munkáit, s időrendileg is előbbi a Semjén-mű. Tehát inkább Molnárra nézve kedvezőbb a lezárás.sutianap
Molnár Attila Károly elismert eszmetörténész, nem hiszem, hogy ő nyúlt volna egy világhírű teológus-szociológustól. Egyébként a kérdés ma úgyis eldőlt:
Dzsokijuing
No most nem dolgoztál ugye egyetemi tanársegédként?
sutianap
Nem, csak olvastam MAK-tól dolgokat és egy bekezdésébe több értelem szorult, mint a teljes semjéni életműbe.Dzsokijuing
Rendben. Annyira nem érdekelt a zsóti, de látom már 90-től belelógott a keze a bilibe. Csak aszontam általában ha FixYpszilon lenne, akkor éppeg fordítva működik. De ebből a szögből is dehonesztáló MAK-ra nézve.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve

Nálunk erre nincs mód.
Ergó, logikus lépés elkérni az ellentételezést a szolgáltatásért.

több mint 13 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 9 507 — Saturday Night Lights
Mondjuk nem tisztem megvédeni, ám a Semjén-Molnár átiratoknál ugye magyar szokás szerint a föjjeb lévő szokta volt lenyúlni a kicsik munkáit, s időrendileg is előbbi a Semjén-mű. Tehát inkább Molnárra nézve kedvezőbb a lezárás.sutianap
Molnár Attila Károly elismert eszmetörténész, nem hiszem, hogy ő nyúlt volna egy világhírű teológus-szociológustól. Egyébként a kérdés ma úgyis eldőlt:
Dzsokijuing
sutianap
Nem, csak olvastam MAK-tól dolgokat és egy bekezdésébe több értelem szorult, mint a teljes semjéni életműbe.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 255 — #neverpunt
(Megjegyezném a pár nappal ezelötti vitához, hogy ezek azok az apró dolgok amiért az emberek többsége úgy látja az egyházat ahogy.)
zinedine5
Harrach maga az egyház? Szerintem ez a nyilatkozat inkább jellemzi a politikust, mint a keresztényt.

több mint 13 éve
Kori Baltimore Ravens 1 169
 vastagbor.blog.hu/2012/12/07/a_kurva_internet_hat_nem_megoriz_mindent

hijjjAmadeus91
hatalmas 😊

több mint 13 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Dzsokijuing

több mint 13 éve

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 13 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 270 — Ajmo Vatreni
Mondjuk Harrach Péter szerint: "azért is súlytalan az ügy, mert nincsen jogi követkeménye." Bravó
(Megjegyezném a pár nappal ezelötti vitához, hogy ezek azok az apró dolgok amiért az emberek többsége úgy látja az egyházat ahogy.)
több mint 13 éve
Mondjuk nem tisztem megvédeni, ám a Semjén-Molnár átiratoknál ugye magyar szokás szerint a föjjeb lévő szokta volt lenyúlni a kicsik munkáit, s időrendileg is előbbi a Semjén-mű. Tehát inkább Molnárra nézve kedvezőbb a lezárás.

több mint 13 éve
 hvg.hu/itthon/20121206_Semjen_ELTE_vizsgalat_eredmeny

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 13 éve
 vastagbor.blog.hu/2012/12/07/a_kurva_internet_hat_nem_megoriz_mindent

hijjj
több mint 13 éve
minden jó és produktív lesz, aki mást mond az áruló.
több mint 13 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 270 — Ajmo Vatreni
Úgy olvasnék valami véleményt egy nem túl rendszerkritikus embertől a felsőoktatás ügyében?
több mint 13 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 101 — Így remélem megfelelek nektek.....
Akartok mondjuk PM-ben erről a kérdésről egy református lelkipásztorral beszélgetni! 😉?
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
 atv.hu/cikk/20121206_vizsgalat_gyongyospatan_hova_autozott_1_3_millioert_juhasz_oszkar
több mint 13 éve
Vrijbloed Baltimore Ravens 4 295 — No ghosts left to haunt you
 index.hu/kulfold/2012/12/06/huszonnyolc_evet_lehuzott_az_eszak-koreai_bortontaborban/
több mint 13 éve

több mint 13 éve
Rajna Tennessee Titans 7 998 — Nega Scott
kevés nagyobb maffia van az egyháznál...Amadeus91
Mint mindig, most is sikerült rámutatnod a lényegre és egy frappáns hozzászólással lerántani a leplet korunk egyik nagy titkáról.

több mint 13 éve
Jól sikerült:  hoffmannrozsa.com/

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 13 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 320 — zászló zászló szív
...
A HGY egy amerikai stílusú egyház, ott kis túlzással minden városban van sajátos felfogású, a hitet az ökumenikustól eltérően értelmező egyház, sőt a római katolikusok kisebbségben vannak (bár most a latinon miatt, ez már azért határeset kijelentés). Ott, egy ilyen jellegű egyház fel sem tűnik, itthon a figyelem középpontjába kerül. Pedig, ahogy te is írod, nincs kecskeáldozat, se rituális öngyilkosság hullám. Más az emberek "tűréshatára".
Gyurma Pappa
(Szerintem meg nem a "karizmatikus egyház" volta csípi néhány ember szemét a HGy-val kapcsolatban, hanem hogy - a pletykák szerint - a scientológiához hasonló bizniszegyházi vonásai vannak. Az elismert egyházi státust is furán kapta meg, kivétel mindenképp.
Másoknak meg azért nem tetszik, mert Isten és Jézus mellett, nagyon erősen imádják konkrétan Izraelt is.)Atari
Igazából az összes "önfenntartó egyháznak" vannak biznisznei, bizniszegyház vonásai. Azért a szcik egy kicsit más kategória, de ez nagyon kezd kifutni a topik keretei közül.

Némethék ellen volt minden: nyomázás, APEH vizsgálat, nem találtak semmit. Összeesküvést lehet keresni, de aztán kitudja mi van mögötte. Én inkább az előző hsz-emben a hívők szemszögéből akartam megfogni a dolgot, és nem más irányból.