Politika
65 feliratkozó
9 hónapja
telex.hu/belfold/2025/03/14/orban-viktor-pentek-kossuth-radio-interju-arres-inflacioÉvek óta ez mondják, de hát ehhez az SZJA mentesség nem lesz elég. 😀
A miniszterelnök szerint az a kormány célja, hogy az, aki gyereket vállal, ne járjon rosszabbul anyagilag, mint az, akinek nincs gyereke.
Hogy mi van?
Mikey
9 hónapja
telex.hu/belfold/2025/03/14/orban-viktor-pentek-kossuth-radio-interju-arres-inflacioFigy, a gyerek pénzbe kerül, nézd meg pl. őt, összehozott 5-öt, aztán az összes purgyét élete végéig hordja a hátán és lopja nekik a közvagyont, bezzeg ha az állam rendesen támogatta volna őt is, akkor nem kéne annyit lopnia nekik...
A miniszterelnök szerint az a kormány célja, hogy az, aki gyereket vállal, ne járjon rosszabbul anyagilag, mint az, akinek nincs gyereke.
Hogy mi van?
Mikey
Szerkesztette: StormST

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
9 hónapja
telex.hu/belfold/2025/03/14/orban-viktor-pentek-kossuth-radio-interju-arres-inflacioA miniszterelnök szerint az a kormány célja, hogy az, aki gyereket vállal, ne járjon rosszabbul anyagilag, mint az, akinek nincs gyereke.
Hogy mi van?
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
9 hónapja
A Coop-ot és a CBA-t hasonlítani a Penny/Aldi/Lidl/Spar/Tesco üzletláncokhoz nagyon szakmaiatlan. A Coop-ok nagyrészt úgy működnek, hogy van 5-10 boltjuk és egy adott településen vagy körzetben vannak jelen. Nincs országos/egységes árazási modell és egyébként is 5 nagyker van a Coop rendszerben, ahová egy-egy adott vevőközpont tartozik. Mindegyik nagyker eltérő stratégiát követ és ebbe gyakorlatilag nincsen beleszólása a franchise gazdának (CO-OP Hungary), egyébként is a vevőközpontok, akik gyakorlatilag a 3. szintnek tekinthetők (ők a kiskerek), a tulajdonosai a 2. szinten lévő Nagykerekenek és az 1 szinten lévő CO-OP Hungary-nek is.
Ez az Áfészokból jött hagyomány ami miatt továbbra is azokon az alapokon nyugszik a működés, de vannak már olyan nagyobb vevőközpontok, akik 100-150 bolttal rendelkeznek és a hatákonyságuk messze meghaladja a kisebb CBA-k és Coop vevőközpontok hatékonyságát és a coop rendszeren belül is jellemző a nagyhal megeszi a kishalat effektus, de ez nagyon lassan megy végbe.
A legnagyobb veszély egyébként az, hogy a Coop-ok megítélése kb a legrosszabb az országban. A CBA és a Reállal vannak egy szinten.
A külföldi láncok sokkal nagyobb tőkével rendelkeznek, nagyobb hátországgal.
9 hónapja
Nem, csak hozzászámolta az elmaradt ezres helyiértéket.Kivontad a decemberből a januárt?Basszus márciustól decemberig 221%-os növekedés. Az ét a tét.LidiSparban vettem most 770 volt a saját termékes étolaj.1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
Bazsinho
Március 13. 799.-
Március. 2. 759.-
December.30. 589.-
kittli
| Na jó megyek aludni, berúgtam. |
Tactful Cactus
ozibozi
9 hónapja
Kivontad a decemberből a januárt?Basszus márciustól decemberig 221%-os növekedés. Az ét a tét.LidiSparban vettem most 770 volt a saját termékes étolaj.1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
Bazsinho
Március 13. 799.-
Március. 2. 759.-
December.30. 589.-
kittli
Tactful Cactus
9 hónapja
Basszus márciustól decemberig 221%-os növekedés. Az ét a tét.LidiSparban vettem most 770 volt a saját termékes étolaj.1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
Bazsinho
Március 13. 799.-
Március. 2. 759.-
December.30. 589.-
kittli
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
9 hónapja
nah, itt akkor év végére pont, hogy lecsökkent az ár! 😁 (tudom, hogy..)LidiSparban vettem most 770 volt a saját termékes étolaj.1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
Bazsinho
Március 13. 799.-
Március. 2. 759.-
December.30. 589.-
kittli
Szerkesztette: bogjosi
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
9 hónapja
LidiSparban vettem most 770 volt a saját termékes étolaj.1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
Bazsinho
Március 13. 799.-
Március. 2. 759.-
December.30. 589.-
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
9 hónapja
A célcsoport az teljesen megvan....., beszűkült élettér, kevés információ, egyirányú hírek.Gondoltam megkérdezem.A kérdés csak költői remélem. 😊És ha nem vagyok indiszkrét kire szavaztak?..meg azok akiknél nincs más.hithű fideszesek meg vajon csak a coopban és a cba-ban vásárolnak?1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
(megjegyzem ott nem zavarja őket a drágaság?)
NB2
A szüleimnek már vittem fele és ritkában ugyan, de harmad áron ua.- a terméket mert náluk csak coop van.
kijo
zinedine5
kijo
Feltételeztem te sem vagy már tini, szüleid gondolom nyugdíj körüliek. Nincs náluk más csak Coop. Ha még odaírtad volna, hogy vidéken, falun, akkor nyert volna a célcsoport bingó.
zinedine5
Így könnyű az embereket meggyőzni bármiről.
9 hónapja
Attól függ, melyik. Ma vettünk ugyanott Vénuszt 949 HUF-ért.1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
9 hónapja
Gondoltam megkérdezem.A kérdés csak költői remélem. 😊És ha nem vagyok indiszkrét kire szavaztak?..meg azok akiknél nincs más.hithű fideszesek meg vajon csak a coopban és a cba-ban vásárolnak?1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
NB2
A szüleimnek már vittem fele és ritkában ugyan, de harmad áron ua.- a terméket mert náluk csak coop van.
kijo
zinedine5
kijo
Feltételeztem te sem vagy már tini, szüleid gondolom nyugdíj körüliek. Nincs náluk más csak Coop. Ha még odaírtad volna, hogy vidéken, falun, akkor nyert volna a célcsoport bingó.
9 hónapja
Nagyon off ez, de a gasztro topicban írd akkor majd meg kérlek, hogy melyek a jó márkák ezek helyett

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
9 hónapja
ja... és a despar termékekhez túl sznob vagyok, úgyhogy olasz hangzású márkát szoktam venni. (vicces amúgy, ott nyaraltunk két éve konkrétan pár kilométerre attól a gyártól, ahol elvileg a Bertollikat gyártják, de egy boltban nem láttam belőle)egy csomó despar cucc simán jó, de ez legyen ízlés dolga. viszont a bertolli egy olyan ritka nagy szar, amit nem nehéz átlátni. kóstold csak meg magában. keserű, avas mellékíz drágán a hülyéknek. nagyívben kerülendő, ha valaki nem akar ótvarra pénzt költeni. ugyanez van az olaszoknál a televágott barillával, abból is csak a rézcsöves almárka a jó (ami nyilván nincs itthon átlag boltban), egyébként sokkal jobb nem annyira ismert márkák vannak, amik nyilván olcsóbbak is
slowmotion
9 hónapja
Nalunk itt nyugdijas tavra csak az van, ekszerboltnak hivom. Rendszeresen latom hogy szerencsetlenek ide jarnak nagybevasarolni mert gyalog tavra, cipekedni csak ez van. Egy nagybevasarlas alatt 5-6 ezret biztos bennehagynak egy Aldi/Lidl-hoz kepest.ismertem egyet, aki szerintem meghalni is csak a CBA-ban lesz hajlandó.hithű fideszesek meg vajon csak a coopban és a cba-ban vásárolnak?1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
NB2
Amadeus the Young
9 hónapja
A kérdés csak költői remélem. 😊És ha nem vagyok indiszkrét kire szavaztak?..meg azok akiknél nincs más.hithű fideszesek meg vajon csak a coopban és a cba-ban vásárolnak?1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
NB2
kijo
zinedine5
9 hónapja
Farhátból igazi a leves jó szívvel-zúzával. Másnap hidegen a hűtőből kivéve megáll benne a kanál is…1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Minek az étolaj, csirkefarhatból úgysem könnyű rántotthúst csinálni.
Klaci79
Tactful Cactus
Szerkesztette: ozibozi
9 hónapja
Magyarok vagyunk, mindent bebundázunk!1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Minek az étolaj, csirkefarhatból úgysem könnyű rántotthúst csinálni.
Klaci79
Tactful Cactus

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
9 hónapja
1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Minek az étolaj, csirkefarhatból úgysem könnyű rántotthúst csinálni.
Klaci79
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
9 hónapja
444.hu/2025/03/13/orban-becsapdaz-magyar-mashol-jarA fizetős rész:
Az emberek megélhetésére, zsebére célzó, a Fideszt korruptozó-tolvajozó pályán. Magyar a kezdettől fogva figyelt arra, hogy ne húzza magára a „régiellenzéki” skatulyákat, és az Orbánból kiábrándult konzervatív szavazókhoz is beszéljen.És egyelőre, a pollok szerint ez jó stratégia. És szerintem is.
Az évértékelőre egyetlen közleményben reagált, ennek egyik fontos mondata, hogy Orbán semmiről nem beszélt, ami a magyar emberek életét érinti. A Pride-ról nem ejtett szót. Az Ukrajnáról szóló szavazásra is úgy reagált, hogy igyekezett eljelentékteleníteni a témát, álságosnak nevezte a felvetést, mondván, a következő évtizedekben biztosan nem lesz az EU tagja Ukrajna, és „sok milliárd forint közpénzért a magyar emberek megélhetését valóban érintő kérdésekről akarja elterelni a figyelmet”.
Ráadásul azzal a lendülettel ki is csavarta a Fidesz kezéből a témát, bejelentve, hogy ha már a Tisza párt is konzultációt indít, beveszik a kérdést plusz egynek, hogy ne kelljen költenie a Fidesznek, ezzel kvázi nullára árazva be az ügy fontosságát.
Amikor direktben rákérdeznek újságírók Magyarnál – mint például a Telex videójában –, hogy mit szól valamelyik ilyen ügyhöz, a válasz az, hogy nem kellene ráugrani a Orbán–Rogán-féle gumicsontra, amit azért dobtak be, „hogy addig se beszéljünk a megélhetési válságról” meg azokról, akiknek nincs pénzük fűtésre sem. A témák jövőbeni kezeléséről sem mond érdemit, „akkor megyünk át a hídon, amikor odaérünk”, zárta rövidre ezt a kérdést.
A másik stratégiája, hogy általános jogi szempontból közelíti meg a témát. Hiába szól a kérdés kifejezetten az LMBTQ-ról vagy a Pride-ról, általánosságban arról beszél, hogy mi áll most az alkotmányban és a jogszabályokban, és ha a Tisza lesz kormányon, akkor mindenkinek biztosított lesz a gyülekezési jog szabadsága. Ez arra is alkalmas Magyarnak, hogy elmondhatja, igenis megszólal minden közéleti témában.
Az Orbán által tolt megosztó ideológiai ügyek helyett Magyar megélhetésről, tűzifaosztásról, ózdi nyomortelepről, havi 146 ezerből élő tatabányai nyugdíjasról készít videókat. Az országjáráson egészségügyről, oktatásról, megélhetésről, kínai beruházásokról, elvándorlásról, a kormánymédia propagandistáiról beszél.
Látványosan kijött ez azon a roadshow-ján, amit az Ukrajnáról szóló Orbán-bejelentés utáni napon tartott Kisbéren: pár mondat után gyorsan rákanyarodott a nyugdíjas Irén néni helyzetére, akinek egy meggybefőtt is luxus.
A 2026-os választásokig mindenképp előttünk van a „húsvéti nagytakarítás” és a Pride, amiből simán lehet, hogy engedély nélküli felvonulás lesz, egyfajta polgári engedetlenség formájában. Közben a Fidesz-fiók MCC éppen egy lengyel ultrakonzervatív katolikus szervezettel munkálkodik az EU átalakításán, és itt van az élelmiszer-infláció, ami miatt a megélhetés egyre nehezebb lesz. Orbán Viktornak és Magyar Péternek is van bőven tere, hogy a saját stratégiájára ráerősítsen.
Nagyon izgulok, hogy nehogy belebukjon Nagy Márton ebbe a CSOK ügybe, messze ő a legerősebb ütőkártyája a Tiszának, kiváló munkát végez, hogy működjön is a fenti stratégia.

9 hónapja
Sparban vettem most 770 volt a saját termékes étolaj.1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
9 hónapja
És ha nem vagyok indiszkrét kire szavaztak?..meg azok akiknél nincs más.hithű fideszesek meg vajon csak a coopban és a cba-ban vásárolnak?1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
NB2
kijo
9 hónapja
A Magyar Posta díjemelése 2 év alatt 70% fölött van, az se kutya.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
9 hónapja
a nappal/éjjel műszak miatt elég sok időm van, ki is használom, így járok penny/aldi/lidl/tesco/sparba jó deleket keresve 😊1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
Klaci79
eaglesmcnabb
a heti legfontosabb magazin az akciós újság, bújom, mint a steelersdepot-ot 😀
9 hónapja
Megeszünk heti minimum 2 táblát...Évek óta ugyanazt a 74%-os étcsokit vesszük a Lidl-ben. Most direkt megnéztem a digitális nyugtákban.Azt én is szeretem és sokszor vettem, de mióta több mint 700, azóta nem vettem...
2023/3: 399 HUF
2024/3: 499 - 549 HUF
2025/3: 899
De gyanítom mindannyian tudnánk tucatnyi ilyen terméket írni.
Hanni
warr_b