Politika
64 feliratkozó
9 hónapja
CserPa az egyedüli fény ebben a fideszben.megvan ott is a BotkaLaci.
ervinator
10 év múlva függetlenként fogja vezetni a várost.
9 hónapja
CserPa az egyedüli fény ebben a fideszben.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
9 hónapja
Az egész brutál, hogy mennyire más buborékokban élnek emberek.Na, CserPa interjú a Partizánon 4 után, ezt holnap fix meghallgatom. Elkezdtem a DJ Jeszyset de egyszerűen többet ér a szellemi épségemPedig a vége zseniális. 😀
zacknorb
kittli
Jeszyt még pár évtizede ismertem bulikból, akkor még a pinák jobban tűzbe hozták, mint Jézus meg a sátáni erők, de akkor se tűnt teljesen normálisnak, deazt ki gondolta volna, hogy kokrétan megbuggyan. Én az apját se csípem politikától függetlenül, igazi pöcs, azért nem esett messze az alma a fájától.
9 hónapja
Na, CserPa interjú a Partizánon 4 után, ezt holnap fix meghallgatom. Elkezdtem a DJ Jeszyset de egyszerűen többet ér a szellemi épségemPedig a vége zseniális. 😀
zacknorb
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
9 hónapja
Na, CserPa interjú a Partizánon 4 után, ezt holnap fix meghallgatom. Elkezdtem a DJ Jeszyset de egyszerűen többet ér a szellemi épségem
Poloska vagyok.
9 hónapja
Az utolsó részhez hozzászólva, a vendéglátós vállalkozóknak van egy rétege, akik nagyon rossz hírét keltik a többieknek is. A dolgozóiról a huszonharmadik bőrt is lehúzó, szarrágó nagypofájú vendéglátós vállalkozóknál nem sok rosszabb van.g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/Hát igen,eleve nem vonzó a vendéglátós szakma a fiataloknak.Amikor én kezdtem olyan 30 éve,még versenyezni kellett egy munkahelyért,és mikor először dolgozhattam 4 csillagos szállodában,akkor madarat lehetett volna velem fogatni olyan büszke voltam.De sajnos eltűntek a szakma nagy öregjei,akiktől az ember kedvet kapott ehhez,a társadalom is változott,mert a nagyrésze kutyába sem nézi a vendéglátó dolgozót,szóval valahol érthető a tendencia.
kolléganőm ismerőse mondja, hogy a horvát tengerparti nyaralójukban szabad időpontok vannak júniusra, kolléganőm balatoni nyaralójában júniusra is üresség... elfogyott a pénz, de nagyon
remélem bármit kavar a felcsúti bohoc, a népharag elsöpri már végre
Ezen posztja valami kurva undorítóra sikeredett:
❌ A magyarok NEM akarnak meghalni Ukrajnáért.
❌ A magyarok NEM akarják, hogy a gyerekeiket az ukrán frontra vezényeljék, és onnan koporsóban jöjjenek vissza.
❌ És a magyarok NEM akarják, hogy a pénzük Ukrajnába menjen!
Ne hagyjuk, hogy a fejünk felett döntsenek!
VOKS❌2025
NB2
Lehetne változtatni,de ahhoz például olyan fizetések kellenének a szektorban,ami vonzaná a fiatalokat. Ehhez meg az kéne,hogy erős legyen a vásárlóerő,és így már körbe is értünk hogy miért van alagútban a szakma.
Ha jön egy szakács,és bérként megjelöl 600-800 ezres fizetéseket,azt nem azért nem fogom kifizetni neki,mert nem akarom,hanem mert nekem csak egy bevételi forrásom van,az étel- és itallap.Arra meg olyan számokat kell görbíteni,amit elfogad a vásárló.(És itt ugye megjegyezném a földrajzi elhelyezkedést is,hiszen más Szabolcsban üzemeltetni egy kocsmát,meg más Pesten a belvárosban)
Szerintem egy gazdaság erős mutatója a szolgáltatások üzemeltetésének körülményei.Szóval ha a szolgáltató szféra "haldoklik",az erős jelzése a társadalom fizetőképességének is.Sajnos évek óta rendkívül rosszak az ez irányú tapasztalataim,és bizony Fideszék ezzel sem nagyon foglalkoznak,hogy ezen változtassanak.Marad a mindenféle ilyen-olyan adó,a magasabb ÁFA,a Ráchel adó (turizmusfejleszési adó),a magas járulék költség,iszonyatosan magas energiaár stb. És próbálunk felszínen maradni,miközben az emberek meg azt hiszik hogy újabb BMW-t akarok venni,vagy jachtot Ibizán...
Foresz
Diákmelós éveim során(cirka 7 nyárról beszélünk), sajnos én is szinte kizárólag ilyenekkel akadtam össze. Pedig én vendéglátós suliba végeztem, de arra tanítottak meg ezek a nyarak, hogy ha csak nem az éhenhalás fenyeget, biztos hogy ebben nem helyezkedem el.
Oké, az utolsó nyaram 2014ben volt, de öreg vagyok baszki, és többek között az általad leirt gazdasági helyzet miatt is elhiszem hogy sok vendéglátós változtatott a mentalitásán, de pl. egy egy ilyen rossz élmény miatt az emberek ezekről az előítéleteiről nehezen szokik le.
És ez kelet Magyarország, gondolom milyen lehetett mondjuk egy balatoni vendéglátós helyen lehúzni egy fullos főszezont a “régi szép időkben”.
The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
9 hónapja
Európa szívében vagyunk, jó tudni, én azt hittem már a seggében, olyan sötétség van...www.facebook.com/photo?fbid=1268268321337430&set=a.347694613394810&locale=hu_HUmagyar-georgiai kormányzati csúcs.... csúcs az...
NB2
Beki
Csak én érzem egyébként, hogy ezek a mondatok is simán lehetnek egy EU-NATO kilépés előkészítésére rávezető szöveg? Hiszen ha a grúzok már belátták egyszer, hogy a nem jó a "globalista szirénhangoknak engedni", ha a másik oldalon az oroszok állnak, akkor nekünk is be kéne látnunk ugyanezt és dobni a már említett nyugati tömbök béklyóit és visszatérni az orosz medve lágy ölelésébe?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
9 hónapja
www.facebook.com/photo?fbid=1268268321337430&set=a.347694613394810&locale=hu_HUSzólhatnál hogy a kolostormalac FB oldalára dob. Ha most elkezdi a hírfolyamom fideszes hazaárulók posztjaival tömni, akkor szomorú leszek. 😉
NB2
9 hónapja
www.facebook.com/photo?fbid=1268268321337430&set=a.347694613394810&locale=hu_HUmagyar-georgiai kormányzati csúcs.... csúcs az...
NB2
9 hónapja
TGI Firday's-t évenete egy-két alkalommal legalább látogattuk, hétvégén este szinte mindig ajánlott volt foglalni.g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/Okay Italiában szombat 13:00-kor válogatni lehetett az asztalok közül, úgy, hogy hárman mentünk (mutter, asszony, én). Tavaly ilyenkor még sor állt az étterem előtt. Hét közben voltam a Café Vian nevű helyen, amire konkrétan nem ismertem rá, mert nagyon más szinten ment évekkel ezelőtt. Szintén válogatni tudtam az asztalok közül délben.
kolléganőm ismerőse mondja, hogy a horvát tengerparti nyaralójukban szabad időpontok vannak júniusra, kolléganőm balatoni nyaralójában júniusra is üresség... elfogyott a pénz, de nagyon
NB2
Amadeus az áttelelt poloska
Ugye most leadták a frachise-t, a néven kívül ugyanaz az étlap meg szinte minden más is. Szombat este foglaltunk asztalt, életem legfeleslegesebb hívása volt.... Mikor beléptünk két asztalnál ültek. Míg ott voltunk bő másfél óra alatt 3 asztalhoz jöttek még.
Mondjuk tavaly nyár eleje óta az árak közel harmadával emelkedtek....
9 hónapja
g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/Hát igen,eleve nem vonzó a vendéglátós szakma a fiataloknak.Amikor én kezdtem olyan 30 éve,még versenyezni kellett egy munkahelyért,és mikor először dolgozhattam 4 csillagos szállodában,akkor madarat lehetett volna velem fogatni olyan büszke voltam.De sajnos eltűntek a szakma nagy öregjei,akiktől az ember kedvet kapott ehhez,a társadalom is változott,mert a nagyrésze kutyába sem nézi a vendéglátó dolgozót,szóval valahol érthető a tendencia.
❌ A magyarok NEM akarják, hogy a gyerekeiket az ukrán frontra vezényeljék, és onnan koporsóban jöjjenek vissza.
VOKS❌2025
NB2
Lehetne változtatni,de ahhoz például olyan fizetések kellenének a szektorban,ami vonzaná a fiatalokat. Ehhez meg az kéne,hogy erős legyen a vásárlóerő,és így már körbe is értünk hogy miért van alagútban a szakma.
Ha jön egy szakács,és bérként megjelöl 600-800 ezres fizetéseket,azt nem azért nem fogom kifizetni neki,mert nem akarom,hanem mert nekem csak egy bevételi forrásom van,az étel- és itallap.Arra meg olyan számokat kell görbíteni,amit elfogad a vásárló.(És itt ugye megjegyezném a földrajzi elhelyezkedést is,hiszen más Szabolcsban üzemeltetni egy kocsmát,meg más Pesten a belvárosban)
Szerintem egy gazdaság erős mutatója a szolgáltatások üzemeltetésének körülményei.Szóval ha a szolgáltató szféra "haldoklik",az erős jelzése a társadalom fizetőképességének is.Sajnos évek óta rendkívül rosszak az ez irányú tapasztalataim,és bizony Fideszék ezzel sem nagyon foglalkoznak,hogy ezen változtassanak.Marad a mindenféle ilyen-olyan adó,a magasabb ÁFA,a Ráchel adó (turizmusfejleszési adó),a magas járulék költség,iszonyatosan magas energiaár stb. És próbálunk felszínen maradni,miközben az emberek meg azt hiszik hogy újabb BMW-t akarok venni,vagy jachtot Ibizán...
9 hónapja
Orbán: A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezetiszegény Bajnai Gordon. Már ő sem tudja számolni szerintem, hogy kiket "finanszírozott" mióta lelépett az országból.
Gyurcsányt legyőztük, de jött helyette egy másik szereplő, hiszen a demokrácia egy verseny. A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezeti. Azonban akik a háttérben finanszíroznak és irányítanak, azok ugyanazok
– mondta a miniszterelnök, és konkrét példákat is hozott: „A Tisza mögött is ugyanúgy ott van Brüsszel, a Soros-hálózat, a külföldi multik, a balos oligarchák” – az utóbbiak közül megnevezte Bige Lászlót, Bojár Gábort és Bajnai Gordont. Az újdonság Orbán szerint az, hogy Ukrajna is megjelent a támogatók között.
DISZKÓLIBERÁLIS!
Zajlik a 21. századi nyelvújítás rendesen.
Mikey
9 hónapja
Orbán: A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezetiAkkor ezek szerint van Diszkónzervatív vagy diszkóilliberális is?
Gyurcsányt legyőztük, de jött helyette egy másik szereplő, hiszen a demokrácia egy verseny. A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezeti. Azonban akik a háttérben finanszíroznak és irányítanak, azok ugyanazok
– mondta a miniszterelnök, és konkrét példákat is hozott: „A Tisza mögött is ugyanúgy ott van Brüsszel, a Soros-hálózat, a külföldi multik, a balos oligarchák” – az utóbbiak közül megnevezte Bige Lászlót, Bojár Gábort és Bajnai Gordont. Az újdonság Orbán szerint az, hogy Ukrajna is megjelent a támogatók között.
DISZKÓLIBERÁLIS!
Mikey
Most akkor szeretnék megszólítani a fiatalokat vagy már csak a nyugdíjasokra mennek rá?
Fiataloknál amúgy is rezonál MP, ha még rásütik azt is h vereti a tesó rendesen, akkor még többen fogják kedvelni mint a karót nyelt potrohost. Bár lehet h ő meg rámegy (vagy már ráment) a mulatós vonalra, hisz az az igazzzy.
OV valszeg érzékeli, hogy azokká vált az emberek szemében akik "ellen" anno harcolt és h valszeg neki is az lesz a sorsa, hacsak valamit nem talál ki.
Majd ő is megkapja a "Ruszkik, haza!" kiáltást.
9 hónapja
Full fura, hogy egy szó nem esett a tegnapi Puzsér által szervezett tüntetésről itt.Az ilyen Radics-félék miatt örülök, hogy MP külön úton jár, sok nem fideszes választót is taszít a folyamatos trágárkodás.
Magyar Nemzet már lehozta a tüntetés közepén, hogy megbukott, meg pár százan lézengtek, ofkorz..holott tele volt a tér..
Beszédek is jók voltak (Hadházy lógott ki lefele, de ott gondolom már elfogyott a mondandó a folyamatos tüntetések után 😀, illetve Radics volt indokolatlanul obszcén..)
"62 éves vagy, bm.g!"
bogjosi
Ács Dani, Stumpf András, Dévényi István és Lányi András is kiváló beszédet mondott, nekem a megosztó Pankotai Lili is tetszett és Puzsér is a jobbik formáját hozta.
Ja, és Lovasi dala király volt.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
9 hónapja
Orbán: A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezetiÉs ha az apja, az öreg Orbán is benne lenne, akkor ő Díszkőliberális lenne.
DISZKÓLIBERÁLIS!
Mikey
9 hónapja
K mobilnetről nem ment át a csatolás / túl gyorsan nyomtam meg a küldéstAjjaj MarciLinket meg majd a cica hozza? 😀
Gyurma Pappa
Nomac
444.hu/2025/06/11/besult-nagy-marton-arresstop-mutatvanya-majusban-gyorsult-az-inflacio-foleg-az-elelmiszerarak-miatt

9 hónapja
Orbán: A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezetiGyurcsányt legyőztük, de jött helyette egy másik szereplő, hiszen a demokrácia egy verseny. A régi baloldalt legyőztük, az újat egy diszkóliberális figura vezeti. Azonban akik a háttérben finanszíroznak és irányítanak, azok ugyanazok
DISZKÓLIBERÁLIS!
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
9 hónapja
Ahol a külföldi turistákra alapoznak ott ugyanúgy dübörög szezonban, ahol a magyar vendégek aránya jelentős, ott erősen érezhető a visszaesés -tulajok szerint
9 hónapja
Ajjaj Marcien meg azt hittem, hogy Gulyas Marci csinalt mar vmit 😀 kozben meg csak MP beepitett embere az.
Gyurma Pappa
mi lesz a kovetkezo? arrestop a nemet autokon (Teslan meg BYD-en szigoruan nem)?
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
9 hónapja
g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/Okay Italiában szombat 13:00-kor válogatni lehetett az asztalok közül, úgy, hogy hárman mentünk (mutter, asszony, én). Tavaly ilyenkor még sor állt az étterem előtt. Hét közben voltam a Café Vian nevű helyen, amire konkrétan nem ismertem rá, mert nagyon más szinten ment évekkel ezelőtt. Szintén válogatni tudtam az asztalok közül délben.
NB2
Több olasz étteremből panaszkodnak már a covid óta, hogy kurva nagy szar van mindkét fronton. Vendégek fogynak, szakácsok nincsenek.
Régóta mondogatom a környezetemben, hogy meg kellene végre érteni azt, hogy pénz nélkül szart sem lehet csinálni. Nem monopoly dolgok kellenek - csok, szép kártya meg ilyen faszságok - hanem pénz. Deákferik.
Abból lehet költeni, fejleszteni, embert foglalkoztatni, adóbevételt realizálni.
9 hónapja
g7.hu/kozelet/20250611/par-dolog-kezd-eltunni-a-magyar-vendeglatasbol-peldaul-a-vendeg-a-penztarcaja-es-a-szakacs/kolléganőm ismerőse mondja, hogy a horvát tengerparti nyaralójukban szabad időpontok vannak júniusra, kolléganőm balatoni nyaralójában júniusra is üresség... elfogyott a pénz, de nagyon
VOKS❌2025
9 hónapja
Full fura, hogy egy szó nem esett a tegnapi Puzsér által szervezett tüntetésről itt.Magyar Nemzet már lehozta a tüntetés közepén, hogy megbukott, meg pár százan lézengtek, ofkorz..holott tele volt a tér..
Beszédek is jók voltak (Hadházy lógott ki lefele, de ott gondolom már elfogyott a mondandó a folyamatos tüntetések után 😀, illetve Radics volt indokolatlanul obszcén..)
"62 éves vagy, bm.g!"
Szerkesztette: bogjosi
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
9 hónapja
24.hu/fn/gazdasag/2025/06/11/a-kormany-altal-elrendelt-arresstopok-mellett-is-tovabb-nott-az-inflacio/Tegye fel a kezét, aki mást várt. 😊
Na itt már csak a Brüsszel meg Tiszázás marad a nyomorékjainak xD
Beki
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
9 hónapja
Üres dunsztos üveg sem árt arrafelé slozi helyettCsütörtökön fogunk utazni vonattal a nyugati határszélre, pöttyet kezdek aggódni.3 napi hidegélelem, váltásruha, valami hálózsákféle és egész jó nyaralás lesz.
nagylaza, főpohárnok
Amadeus az áttelelt poloska