Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
JéBé Green Bay Packers 7 916
1200 akciósan az étolaj! Nem az infláció kapott gyomrost, hanem én!
Klaci79
Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
eaglesmcnabb
hithű fideszesek meg vajon csak a coopban és a cba-ban vásárolnak?
(megjegyzem ott nem zavarja őket a drágaság?)
NB2
ismertem egyet, aki szerintem meghalni is csak a CBA-ban lesz hajlandó.
Amadeus the Young
Nalunk itt nyugdijas tavra csak az van, ekszerboltnak hivom. Rendszeresen latom hogy szerencsetlenek ide jarnak nagybevasarolni mert gyalog tavra, cipekedni csak ez van. Egy nagybevasarlas alatt 5-6 ezret biztos bennehagynak egy Aldi/Lidl-hoz kepest.
több mint 1 éve
kijo New Orleans Saints 553
Klaci79
Pennyben 829, én ebben a cudar világban csak oda járok, mint minden rendes proli, többi nekem flancolás 😀
eaglesmcnabb
NB2
..meg azok akiknél nincs más.
A szüleimnek már vittem fele és ritkában ugyan, de harmad áron ua.- a terméket mert náluk csak coop van.
kijo
És ha nem vagyok indiszkrét kire szavaztak?
zinedine5
A kérdés csak költői remélem. 😊
több mint 1 éve
ozibozi New York Giants 21 052
Klaci79
Minek az étolaj, csirkefarhatból úgysem könnyű rántotthúst csinálni.
Tactful Cactus
Farhátból igazi a leves jó szívvel-zúzával. Másnap hidegen a hűtőből kivéve megáll benne a kanál is…

Szerkesztette: ozibozi
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 261 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Klaci79
Tactful Cactus
Magyarok vagyunk, mindent bebundázunk!

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 405
Klaci79

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 616 — zászló zászló szív
 444.hu/2025/03/13/orban-becsapdaz-magyar-mashol-jar

A fizetős rész:

Az emberek megélhetésére, zsebére célzó, a Fideszt korruptozó-tolvajozó pályán. Magyar a kezdettől fogva figyelt arra, hogy ne húzza magára a „régiellenzéki” skatulyákat, és az Orbánból kiábrándult konzervatív szavazókhoz is beszéljen.

Az évértékelőre egyetlen közleményben reagált, ennek egyik fontos mondata, hogy Orbán semmiről nem beszélt, ami a magyar emberek életét érinti. A Pride-ról nem ejtett szót. Az Ukrajnáról szóló szavazásra is úgy reagált, hogy igyekezett eljelentékteleníteni a témát, álságosnak nevezte a felvetést, mondván, a következő évtizedekben biztosan nem lesz az EU tagja Ukrajna, és „sok milliárd forint közpénzért a magyar emberek megélhetését valóban érintő kérdésekről akarja elterelni a figyelmet”.

Ráadásul azzal a lendülettel ki is csavarta a Fidesz kezéből a témát, bejelentve, hogy ha már a Tisza párt is konzultációt indít, beveszik a kérdést plusz egynek, hogy ne kelljen költenie a Fidesznek, ezzel kvázi nullára árazva be az ügy fontosságát.

Amikor direktben rákérdeznek újságírók Magyarnál – mint például a Telex videójában –, hogy mit szól valamelyik ilyen ügyhöz, a válasz az, hogy nem kellene ráugrani a Orbán–Rogán-féle gumicsontra, amit azért dobtak be, „hogy addig se beszéljünk a megélhetési válságról” meg azokról, akiknek nincs pénzük fűtésre sem. A témák jövőbeni kezeléséről sem mond érdemit, „akkor megyünk át a hídon, amikor odaérünk”, zárta rövidre ezt a kérdést.

A másik stratégiája, hogy általános jogi szempontból közelíti meg a témát. Hiába szól a kérdés kifejezetten az LMBTQ-ról vagy a Pride-ról, általánosságban arról beszél, hogy mi áll most az alkotmányban és a jogszabályokban, és ha a Tisza lesz kormányon, akkor mindenkinek biztosított lesz a gyülekezési jog szabadsága. Ez arra is alkalmas Magyarnak, hogy elmondhatja, igenis megszólal minden közéleti témában.

Az Orbán által tolt megosztó ideológiai ügyek helyett Magyar megélhetésről, tűzifaosztásról, ózdi nyomortelepről, havi 146 ezerből élő tatabányai nyugdíjasról készít videókat. Az országjáráson egészségügyről, oktatásról, megélhetésről, kínai beruházásokról, elvándorlásról, a kormánymédia propagandistáiról beszél.
Látványosan kijött ez azon a roadshow-ján, amit az Ukrajnáról szóló Orbán-bejelentés utáni napon tartott Kisbéren: pár mondat után gyorsan rákanyarodott a nyugdíjas Irén néni helyzetére, akinek egy meggybefőtt is luxus.

A 2026-os választásokig mindenképp előttünk van a „húsvéti nagytakarítás” és a Pride, amiből simán lehet, hogy engedély nélküli felvonulás lesz, egyfajta polgári engedetlenség formájában. Közben a Fidesz-fiók MCC éppen egy lengyel ultrakonzervatív katolikus szervezettel munkálkodik az EU átalakításán, és itt van az élelmiszer-infláció, ami miatt a megélhetés egyre nehezebb lesz. Orbán Viktornak és Magyar Péternek is van bőven tere, hogy a saját stratégiájára ráerősítsen.
És egyelőre, a pollok szerint ez jó stratégia. És szerintem is.

Nagyon izgulok, hogy nehogy belebukjon Nagy Márton ebbe a CSOK ügybe, messze ő a legerősebb ütőkártyája a Tiszának, kiváló munkát végez, hogy működjön is a fenti stratégia.

több mint 1 éve
Bazsinho Buffalo Bills 1 259
Klaci79
eaglesmcnabb
Sparban vettem most 770 volt a saját termékes étolaj.
több mint 1 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 446 — Ajmo Vatreni
Klaci79
eaglesmcnabb
NB2
A szüleimnek már vittem fele és ritkában ugyan, de harmad áron ua.- a terméket mert náluk csak coop van.
kijo
És ha nem vagyok indiszkrét kire szavaztak?
több mint 1 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 156 — je suis poloska
A Magyar Posta díjemelése 2 év alatt 70% fölött van, az se kutya.

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 968
Klaci79
eaglesmcnabb
a nappal/éjjel műszak miatt elég sok időm van, ki is használom, így járok penny/aldi/lidl/tesco/sparba jó deleket keresve 😊
a heti legfontosabb magazin az akciós újság, bújom, mint a steelersdepot-ot 😀
több mint 1 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 657 — Poloska confirmed
Évek óta ugyanazt a 74%-os étcsokit vesszük a Lidl-ben. Most direkt megnéztem a digitális nyugtákban.
2023/3: 399 HUF
2024/3: 499 - 549 HUF
2025/3: 899

De gyanítom mindannyian tudnánk tucatnyi ilyen terméket írni.
Hanni
Azt én is szeretem és sokszor vettem, de mióta több mint 700, azóta nem vettem...
warr_b
Megeszünk heti minimum 2 táblát...
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 261 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Évek óta ugyanazt a 74%-os étcsokit vesszük a Lidl-ben. Most direkt megnéztem a digitális nyugtákban.

Hanni
Azt én is szeretem és sokszor vettem, de mióta több mint 700, azóta nem vettem...

több mint 1 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 657 — Poloska confirmed

több mint 1 éve
kijo New Orleans Saints 553
Klaci79
eaglesmcnabb
NB2
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 554
Klaci79
eaglesmcnabb
NB2
ismertem egyet, aki szerintem meghalni is csak a CBA-ban lesz hajlandó.
több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 28 254 — nabege2@yahoo.com
Klaci79
eaglesmcnabb
több mint 1 éve
eaglesmcnabb Cleveland Browns Virginia Tech Hokies 23 156 — je suis poloska
Klaci79

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 1 éve
Ejnye 😄

telex.hu/gazdasag/2025/03/13/nagy-marton-lakas-csok-magyarazat-lakastuz

több mint 1 éve
 telex.hu/belfold/2025/03/13/magyar-peter-orban-viktor-egeszsegugyi-allapot-ruszin-szendi-romulusz-zsirleszivas

😂

több mint 1 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 311
Repedezik a rendszer 🤔?

telex.hu/gazdasag/2025/03/13/catl-debrecen-akkumulatorgyar-per-kornyezethasznalati-engedely-szakvelemeny-hianyos

telex.hu/belfold/2025/03/13/pankotai-lili-serelemdij-nagy-lajos-gimnazium-pecs

telex.hu/belfold/2025/03/13/fovarosi-torvenyszek-dontes-mukodesi-engedely-fovarosi-kormanyhivatal-met-wesley-iskola-ivanyi-gabor
dande2
Az akkugyárnál simán benne van, hogy nincs megrendelés és ezzel tud a kínai cég kifarolni belőle, vagy legalábbis jegelni a projektet, amíg nem lesz az elektromos autók piacán változás. Az mégis mindenkinek milyen kínos, hogy felavatják aztán mégsem indul el a gyártás.
több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 207 — Chiefs GM
Repedezik a rendszer 🤔?

telex.hu/gazdasag/2025/03/13/catl-debrecen-akkumulatorgyar-per-kornyezethasznalati-engedely-szakvelemeny-hianyos

telex.hu/belfold/2025/03/13/fovarosi-torvenyszek-dontes-mukodesi-engedely-fovarosi-kormanyhivatal-met-wesley-iskola-ivanyi-gabor
dande2
nem kell félni, majd a Kúria rendbe fogja itt tenni a dolgokat.
Amadeus the Young
Vagy ha nem, majd visszamenőlegesen igazítanak kicsit a törvényeken 😊

több mint 1 éve
Repedezik a rendszer 🤔?

dande2
nem kell félni, majd a Kúria rendbe fogja itt tenni a dolgokat.
több mint 1 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 442 — Így remélem megfelelek nektek.....
Repedezik a rendszer 🤔?

több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 968
Klaci79
Hol, milyen olaj? Pár napja vettem Lidlben 2 literest 1.580-ért (Vita d'Or vagy mi a kurvaanyja, persze elég ócska).
warr_b
Venus 1 l Tesco....de 1400-ról lett sárgázva 1200-ra.
Én a majonéz-be inkább ezt teszem, mert ott eléggé kell a selymessége 😊
Itt amúgy Tesco extra szűz olíva 4500 (7dl), de van hozzá 900Ft-os kuponom...állandóan ezeket nézem...

Szerkesztette: Klaci79
több mint 1 éve
Klaci79
oliva olaj 6.000

Tej 8-900

Mandulás croissant 1.200

Gyros pitában 3.000
Amadeus the Young
várj, melyik olívaolaj mekkora kiszerelésére írtad?
slowmotion
 www.spar.hu/onlineshop/despar-extraszuz-olivaolaj-1-l/p/296465002
Amadeus the Young
Nade minek egy liter?
Még a covid elején vettem egy 250 milliset, a fele még megvan.
Ettől még brutál az élelmiszerinfláció, de egyedülálló, sokat melózó emberként minek neked egy liter olivaolaj? Vagy reformétrend és iszod magában?
Őszentsége Sobri Jóska
Szoktam főzni, nem vagyok egyedülálló, így nem csak magamra szoktam.

Beiktattam magamnak, hogy minden este munka után főzök, amolyan hobbi. Ha úgy jön ki, akkor éjjel. Napi 1-2 óra, amikor nem foglalkozom semmivel.