Soccer VB 2026
18 feliratkozó
2 hónapja
Színes tippjáték:Ki nyeri?
Spanyolország: Bálesz, Bazzani, dancogo, ervinator, Hanni, HanSolo, Heisman, mate93, NB2, Sebii, Sixo, Tony Adams, zemanla, zinedine5, Zolika (VILÁGBAJNOK)
Ki nyerje?
Spanyolország: Gorcsev, Heisman, NB2 (VILÁGBAJNOK)
Egyéb tippjáték:
VB tippelde
tipp.ly/hu/invite/?csoport=bowlhu-vb-2026&meghivo=19068
Negritis, a vajda
Fantasy
play.fifa.com/fantasy/join-league/HGF8CYXA
Ha kérik a ligakódot: HGF8CYXA
empty taxi
Szerkesztette: Löfli
19 napja
Mi lesz az Argentinokkal ha Messi visszavonul?Elköltözik a Falkland szigetekre a nép
Blevi
19 napja
Úgy látszik, én vagyok az egyedüli, aki nagyon várja az argentin-spanyolt.Remélem megint lesz egy vitatott Cucurella kezezés, és mehet a hőbörgés
nagylaza, főpohárnok
19 napja
Régen volt már ilyen egyértelműIgen, a spanyolok meggyőzőek voltak, egyetlen esélyt sem hagytak a francia offenzívának.
—vita nélkül—kinek is kell a döntőbe kerülni egy elődöntő után.
ozibozi
A tegnapi azért csücskös volt
19 napja
Inkább ezek a sztorik fontosak, tudom vótmá 😀Kéne egy AI kép, ahogy Messi a baba CR7-et mondatja.
www.nemzetisport.hu/foci-vb-2026/2026/07/egymilliobol-egy-az-eselye-a-furdetos-kep-keszitoje-messirol-es-yamalrol
dande2
19 napja
Nem kellett volna bemenni a cseréknek, meg kellett volna tagadni a játékot, vagy hogyan érted ezt?Megint kèrdezem, ki akadályozota meg az angolokat abban hogy a vezetès után ne játszanak ne próbálják meg birtokolni a labdát.....senki...csak saját maguk....Remélem a döntő eredmènykövetőben nagyon nagy kuss lesz mert úgyis undorító döntő ès senkit nem érdekel.......🤔🤨Undorító döntő lesz, de persze megnézem.
dande2
Több százmillió futballista, fiatal kölök és edző számára fog majd jelzésértékű üzenetet küldeni a....khm...mediterrán futball, hogy milyen játékkal lehet, sőt kell vébét nyerni.
Kampman
dande2
Ezt egyedül az edző rontotta el.
19 napja
Inkább ezek a sztorik fontosak, tudom vótmá 😀www.nemzetisport.hu/foci-vb-2026/2026/07/egymilliobol-egy-az-eselye-a-furdetos-kep-keszitoje-messirol-es-yamalrol
19 napja
Azt már Sebastian Kehl is megcsinálta kb 20 évvel ezelőtt.Bezzeg farkat mutogatni is csak Martinez szokott. Ja nemMost úgy csináltok mintha mèg sose nem láttatok volna ilyet 🤷Hat olyat h a cserejatekos a gol unneplese helyett idamegy az ellenfel jatekosanak k anyazni, ja valoban nem sokszor.
dande2
csebi
remontada
19 napja
A kèrdès alapvetően a cserèk berohanásárá vonatkozott az èn èrtelmezesmben, ami egy egy gólörömnèl számtalanszor megtörtént, ahogy csak az argentínok provokalnak mindig mindenkit.....de hát haters gonna hate ha ettől boldog az emberfia...Most úgy csináltok mintha mèg sose nem láttatok volna ilyet 🤷Hat olyat h a cserejatekos a gol unneplese helyett idamegy az ellenfel jatekosanak k anyazni, ja valoban nem sokszor.
dande2
csebi
Szerkesztette: dande2
19 napja
Bezzeg farkat mutogatni is csak Martinez szokott. Ja nemMost úgy csináltok mintha mèg sose nem láttatok volna ilyet 🤷Hat olyat h a cserejatekos a gol unneplese helyett idamegy az ellenfel jatekosanak k anyazni, ja valoban nem sokszor.
dande2
csebi
19 napja
Most úgy csináltok mintha mèg sose nem láttatok volna ilyet 🤷Hat olyat h a cserejatekos a gol unneplese helyett idamegy az ellenfel jatekosanak k anyazni, ja valoban nem sokszor.
dande2
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
19 napja
Most úgy csináltok mintha mèg sose nem láttatok volna ilyet 🤷
19 napja
Az egyébként mióta megengedett, hogy a cserék gólnál a pályára fussanak? Most is ebből indult a Bellingham tockos, mert az argentin odaszaladt hozzá a közös ünneplés helyett.Elméletileg nem megengedett, gyakorlatilag úgy tartatják be, ahogy a kapitányokon kívül elvileg senkinek nem szabadna reklamálnia.
Matthew99
19 napja
Az egyébként mióta megengedett, hogy a cserék gólnál a pályára fussanak? Most is ebből indult a Bellingham tockos, mert az argentin odaszaladt hozzá a közös ünneplés helyett.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
20 napja
Nos, én nem vagyok CR hater egyáltalán, de ha elolvastad , amit írtam, teljes játékidőre nem volt már olyan tényező, mint amit még ma is elvár tőle (és ő magától is) az ember. Elfogadom, hogy az edzői hiba is, meg a többiek formahanyatlása is, de mivel máshol nem látom játszani, a vb meccsekből kell kiindulnom.Ronaldo részhez:annyira unalmas már, ez a nettó emberhátrányozás. Nyilván nem olyan gyors, mint 10 éve, de a helyezkedése meglenne továbbra is, meg a skillek is megmaradtak (lásd az a lesgól).Szerintem sárga inkább.Meccsenként megtett 8,1 km. Valóban a legjobb.ha te nem latod, hogy a vilagbajnoksag legjobb jatekosa, akkor tenyleg menthetetlen vagy 😊)))))))) a 3 es 5 eves lanyaim szoktak igy hisztizni, amikor elfogynak az erveik. nagyon vicces vagy, kerlek ne hagyd abba 😀tiktokos osszeallitas helyett... 😀Pont ennyit néznek aranylabda-szavazásnál az eritreai szaGGértők.
Messi a vilagbajnokagon:
- legtobb gol (8)
- masodik legtobb golpassz (4)
- legtobb kialakitott helyzet (25)
- legtobb kialakitott nagy helyzet (8)
- legtobb sikeres csel (26)
- legtobb sikeres parharc (ground duel - 51)
eleg meredek, hogy 39 evesen az MLS-bol is a vilag legjobb jatekosa meg mindig. 20 eve folyamatosan a legjobb jatekos a futballban a 3 legnehezebb dologban: golloves, cselezes, helyzetkialakitas.
enjoy greatness 😊
mate93
KeyG
mate93
A statokból a felét már le is tudom szedni, ha első meccsen megkapja a pirosat.
Abban gondolom inkább remélem egyetértünk, hogy az piros volt.
KeyG
A kiemelt sorra mit kéne írni? Hogy ő legyen az éllovas majd negyven évesen futásban? Nyilván
Ki jöhetne szóba reálisan egy VBszépelegjobbja versenyen?
Mbappé, Olise, Haaland, Kane, Bellingham, Dembelé, Messi
Melyiknek adnád?
Én amúgy rühhellem ezeket az Aranylabda stb szavazásokat, arra valók, hogy egymásnak essenek a szurkolók (ugyanaz mint a season MVP az NFL-ben), kb szimpátia szavazás.
Az biztos, hogy 39 évesen Messi nem egy, a többiek által magával cipelt kiöregedett sztár, aki csak 11-es-ből tud gólt rúgni, hanem aktív részese a játéknak és szép akciógólokat rúg. C. Ronaldo már nem tudta ezt hozni, igaz, ott a válogatott sem olyan erős már, őt sokszor nettó emberhátránynak éreztem, főleg, ha 90 percet játszott.
csi77
Adott egy nem rossz portugál keret, ami bőven beégett már sokadszorra. És ez nem CR miatt van, persze hatereknek bármit lehet mondani, akkor is miatta lesz. Az összes többi nagy név leszerepelt, Fernandes láthatalan volt élete szezonja után, Vitinha, Neves mintha sosem jétszottak volna együtt, stb stb.
Az edző sara ez, nem tudott olyan taktikát kialakítani, ami mindenkinek, de főleg csapatszinten megfelel.
Nézzük meg Messit, a primejában ment a sarazás mindig, hogy nem tudja átmenteni a formát a válogatottba. Aztán jött egy hozzáértő edző, aki köré szabta a csapatot, kiemelte minden erősségét, és láss csodát, 39 évesen is Aranylabda esélyes.
Proxyi
Szóval, nekem teljes meccsen nettó emberhátránynak tűnt ezen a vb-n CR.
Messi ezzel szemben, bár Stez szépen leírta, hogy védekezésben szinte 0, támadóoldalon sokat hozzátesz, ami szintén edzői és csapattársi felfogás, hozzáállás | (ja meg a világösszeesküvő bíróké is 😊 | kérdése .
Én mindkét zsenit szeretem, de Messit (pl. pont azért, mert nem kifejezetten befejező csatár, mint CR) többre tartom.
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
20 napja
Nem igazan akarok valogatott edzokkel foglalkozni. Deschamps-nak olyan eredmenyei vannak, hogy befosok, jobbak, mint Scaloninak, de szamos valogatott edzorol gondolom ugy, hogy vagy olyan kapott anyagbol dolgozik, ami sikerre szuletett es nem o rakta le az alapjait, vagy szerencses volt. Deschamps peldaul az utobbi. Szerintem egy szar edzo, aki megkoszonheti a karrierje elejen jaro, akkor meg nem gyogyos Mbappenak, hogy vilagbajnok es Europa-bajnok lett, es azt is, hogy utana egy masodik vb-dontoben is ott lehetett kapitanykent, majd most egy elodontoben. Sot, egyenesen azt gondolom, a franciak rendre Deschamps hibai ellenete jutottak el sokaig, akar cimekig.Scalonisok mindennel egyetertek a hozzaszolasban, a kovetkezo vitaindito inkabb a te gondolataid tovabbfuzese.
Stez
Scaloni a legsikeresebb/legjobb valogatott edzo? a 21. szazadban biztosan.
leszogeznem, hogy nem ot tartom a vilag legjobb edzojenek, egyertelmuen tobbet tett le az asztalra Ancelotti vagy Luis Enrique, azok kozul akik valogatottak mellett klubszinten is dolgoztak az elmult evtizedekben. Scaloni klubszinten meg nem merte meg magat, nem is emlitenem ezert egy lapon az edzolegendakkal.
de ha kizarolag a valogatott szinteret es nagy tornakat nezzuk, nehez lenne vitatkozni Scalonival.
atvett egy olyan argentin valogatottat, ami orok masodik volt es 28 ev utan kupat nyert veluk. ahogy te is irtad, meg tudta csinalni azt, amit az elodei nem: csapatot epitett Messi kore es kivalo kozosseget hozott letre az oltozoben. szerintem taktikailag is rengeteget lepett elore, ezen a VB-n a meccselese es a cserei is nagyon ulnek, csak ugy mint a 24-es copa american, ahol peldaul a dontoben a 3 csere nyerte meg neki a meccset kolumbia ellen.
tehat Scaloni argentinaval:
2019 - copa america - 3. hely (ekkor meg csak par honapja volt a szovetsegi kapitany es a kesobbi gyoztes brazilia ellen kaptak ki az elodontoben)
2021 - copa america - gyozelem
2022 - vilagbajnoksag - gyozelem
2024 - copa america - gyozelem
2026 - vilagbajnoksag - minimum donto
utoljara 2019-ben, azaz 7 eve kaptak ki nagy tornan egyenes kiesesben a hazigazda brazilok ellen. azota 14/14 gyoztesen megvivott parharc.
nekem Del Bosque jutott meg eszembe a 21. szazadbol, neki volt egy VB es egy EB gyozelme is, de egyreszt o egy EB gyoztes gardat vett at Luis Aragonestol, masreszt a masodik vilagbajnoki szereplese oriasi blama, a csoportkorben bucsuzott. emiatt ugy gondolom, hogy Del Bosque karrierje patinasabb a klubtrofeak miatt, de ha csak a valogatott focit nezzuk, akkor Scaloni mar ot is megelozi.
mate93
De la Fuente meg szerintem tulertekelt, annak a csapatnak az alapjait, sot, meg rendszeret is Luis Enrique rakta le a spanyoloknal, De la Fuente azt vitte tovabb, minimalis valtoztatatokkal. De tokre erezheto, hogy noha valtoztatott, peldaul azokra a gondokra, amikre LE nem talalta meg a problemat, o sem tudta, pedig hany eve van mar ott (gondolok itt peldaul arra, hogy evek alatt nem tudott egy hatekony, true kilencest beepiteni a csapatba, es Moratakkal bohockodott o is).
Valojaban azt gondolom, most nem tul eros a szovetsegi kapitanyok sora, sokaknal meg csaloka az eredmenylista, mert nem azt tukrozik, hogy valaki milyen edzo, mekkora koponya es hogyan vegzi a munkajat. Ezaltal Scalonit sem akarom megitelni, mert o is egy jatekostol fugg peldaul, ha Messit kivennek ebbol a gepezetbol, osszedolne az egesz. Tehat ahogy Deschamps koszonheti Mbappenak a sikereit, ugy Scaloni is Messinek. En azt tudom, hogy Scaloni valamit jol csinalt, amit elotte szamos nagy nev nem tudott, es ez mindenkepp oriasi dolog. Valojaban, ennyi kell. De sorrendet nem tudok es akarok allitani a kapitanyok kozott.
En egyet tudok a vb ota, hogy Tuchel egy kifejezetten jo edzo klubcsapatnal, ha rovid tavrol van szo, mert akkor tud ujat mutatni es sikert elerni, viszont egy szar edzo, ha hosszu tavu epitkezesrol van szo. Es en, mint 94 ota angol drukker, nem kerek belole a jovoben. 😃 Nem fit a csapat melle, raadasul kidobta a kukaba Kane utolso nagy vb-eselyet is. Sokan meg bele sem gondoltak, mennyire kurva nehez evek varnak Angliara ugy, hogy meg csak a lathataron sincs olyan, aki utodja lehetne a klasszik kilencesunknek. Aki raadasul a szervezesbol es a vedekezesbol ekkora melot vesz ki. Birom Watkinst, birok en sokakat, akik szerintem jok lehetnek, akar... De kozel sem olyan szinten, annyira komplett jatekoskent, mint Kane.
Fiatal az angol csapat jo resze, nem kell a semmibol ujraepiteni, de jo par fontos poszton es szerepkorben viszont teljesen uj elgondolasra lesz szukseg. Es ezt lehetoleg nem Tuchellel kernenk szepen, mert ez a csavo tegnap konkretan megalazta az angol futballt azzal, hogy beallt vedekezni a hatvanadik perctol. Jobb szo erre nincs, mint a megalazta.
Lehet, hogy tenyleg ra kene menni Guardiolara, mert az angol edzok Howe-on kivul hurkak, de en Pepben sem hiszek, mint kapitany.. neki az kell, hogy minden nap keszulhessen egy csapattal, es minden jatekosba ugy verje bele, mi a dolga. Viszont Pep meg most vagy soha, ha most nem csap ra le az angol szovetseg, baszhatja, mert szerintem meg lesz egy csapata, aztan befejezi a faszba. Nekem nem 65 eves, kiegett Guardiola kell, foleg, ha mar pont Angliaban van, ott van a kozegben, ismeri a jatekosokat, a korforgast, etc.
20 napja
Messi nem vèdekezik? Konkrétan tegnap is ő akadályozott meg egy full kontrát a második fèlidőben ès kellett tepernie rendesen. Inkább arról van szó, hogy hatèkonyan teszi ès átlátja a játèkot mikor hova kell lèpnie, ès igen 39 èvesen kell is spórolnia az erejèvel. De nem egyszer lèp vissza, amit C Roni kb már soha nem tesz meg. De van is köztük pár èv ami már ezen a szinten számít.Scaloni? Igen Del Bosque a tökéletes hasonlat csak fiatalabb kiadásban. De emberileg is szakmailag abszolút a helyèn van. Del Bosquet is nagyon bírtam anno. Az meg hogy Messi haverjait válogatja be....hagyjuk már. Többet kèpzelünk bele innen távolról.
Messi, szent? Nyilván nem. Tèvednek javukra a bírók, többet mint átlag? Igen, lehet így látni....
Tud ez ellen bárki bármit tenni? Innen semmikèpp....
Engem ez zavar, hogy egyfolytában megint megy a vergődès. Ha elmondod egyszer ok, ha 2x rendben van, de hogy egy hónapon keresztül folyamatosan, ès aztán majd szeptemberbe megint lehet folytani ha nem a kedvem szerint alakul....ez felfoghatatlan....de Uplit (meg ki tudja kit fontos volt elüldözni csak hogy 1000x leírjam hogy csaaaalááás).
20 napja
Proxyi
236
Ronaldo részhez:annyira unalmas már, ez a nettó emberhátrányozás. Nyilván nem olyan gyors, mint 10 éve, de a helyezkedése meglenne továbbra is, meg a skillek is megmaradtak (lásd az a lesgól).Szerintem sárga inkább.Meccsenként megtett 8,1 km. Valóban a legjobb.ha te nem latod, hogy a vilagbajnoksag legjobb jatekosa, akkor tenyleg menthetetlen vagy 😊)))))))) a 3 es 5 eves lanyaim szoktak igy hisztizni, amikor elfogynak az erveik. nagyon vicces vagy, kerlek ne hagyd abba 😀tiktokos osszeallitas helyett... 😀Pont ennyit néznek aranylabda-szavazásnál az eritreai szaGGértők.
Messi a vilagbajnokagon:
- legtobb gol (8)
eleg meredek, hogy 39 evesen az MLS-bol is a vilag legjobb jatekosa meg mindig. 20 eve folyamatosan a legjobb jatekos a futballban a 3 legnehezebb dologban: golloves, cselezes, helyzetkialakitas.
enjoy greatness 😊
mate93
KeyG
mate93
KeyG
A kiemelt sorra mit kéne írni? Hogy ő legyen az éllovas majd negyven évesen futásban? Nyilván
Melyiknek adnád?
Én amúgy rühhellem ezeket az Aranylabda stb szavazásokat, arra valók, hogy egymásnak essenek a szurkolók (ugyanaz mint a season MVP az NFL-ben), kb szimpátia szavazás.
Az biztos, hogy 39 évesen Messi nem egy, a többiek által magával cipelt kiöregedett sztár, aki csak 11-es-ből tud gólt rúgni, hanem aktív részese a játéknak és szép akciógólokat rúg. C. Ronaldo már nem tudta ezt hozni, igaz, ott a válogatott sem olyan erős már, őt sokszor nettó emberhátránynak éreztem, főleg, ha 90 percet játszott.
csi77
Adott egy nem rossz portugál keret, ami bőven beégett már sokadszorra. És ez nem CR miatt van, persze hatereknek bármit lehet mondani, akkor is miatta lesz. Az összes többi nagy név leszerepelt, Fernandes láthatalan volt élete szezonja után, Vitinha, Neves mintha sosem jétszottak volna együtt, stb stb.
Az edző sara ez, nem tudott olyan taktikát kialakítani, ami mindenkinek, de főleg csapatszinten megfelel.
Nézzük meg Messit, a primejában ment a sarazás mindig, hogy nem tudja átmenteni a formát a válogatottba. Aztán jött egy hozzáértő edző, aki köré szabta a csapatot, kiemelte minden erősségét, és láss csodát, 39 évesen is Aranylabda esélyes.
20 napja
Scalonisok mindennel egyetertek a hozzaszolasban, a kovetkezo vitaindito inkabb a te gondolataid tovabbfuzese.
Stez
Scaloni a legsikeresebb/legjobb valogatott edzo? a 21. szazadban biztosan.
leszogeznem, hogy nem ot tartom a vilag legjobb edzojenek, egyertelmuen tobbet tett le az asztalra Ancelotti vagy Luis Enrique, azok kozul akik valogatottak mellett klubszinten is dolgoztak az elmult evtizedekben. Scaloni klubszinten meg nem merte meg magat, nem is emlitenem ezert egy lapon az edzolegendakkal.
de ha kizarolag a valogatott szinteret es nagy tornakat nezzuk, nehez lenne vitatkozni Scalonival.
atvett egy olyan argentin valogatottat, ami orok masodik volt es 28 ev utan kupat nyert veluk. ahogy te is irtad, meg tudta csinalni azt, amit az elodei nem: csapatot epitett Messi kore es kivalo kozosseget hozott letre az oltozoben. szerintem taktikailag is rengeteget lepett elore, ezen a VB-n a meccselese es a cserei is nagyon ulnek, csak ugy mint a 24-es copa american, ahol peldaul a dontoben a 3 csere nyerte meg neki a meccset kolumbia ellen.
tehat Scaloni argentinaval:
2019 - copa america - 3. hely (ekkor meg csak par honapja volt a szovetsegi kapitany es a kesobbi gyoztes brazilia ellen kaptak ki az elodontoben)
2021 - copa america - gyozelem
2022 - vilagbajnoksag - gyozelem
2024 - copa america - gyozelem
2026 - vilagbajnoksag - minimum donto
utoljara 2019-ben, azaz 7 eve kaptak ki nagy tornan egyenes kiesesben a hazigazda brazilok ellen. azota 14/14 gyoztesen megvivott parharc.
nekem Del Bosque jutott meg eszembe a 21. szazadbol, neki volt egy VB es egy EB gyozelme is, de egyreszt o egy EB gyoztes gardat vett at Luis Aragonestol, masreszt a masodik vilagbajnoki szereplese oriasi blama, a csoportkorben bucsuzott. emiatt ugy gondolom, hogy Del Bosque karrierje patinasabb a klubtrofeak miatt, de ha csak a valogatott focit nezzuk, akkor Scaloni mar ot is megelozi.
20 napja
Direkt nem akarod megérteni amit az ember mond? Soha egy szóval nem mondtam én se hogy ne tolnák a ti szavatokkal élve az Argentínokat, hanem azt mondom ugyanezt megkapja Franciaország is az egész kieséses szakaszban és az összes nagy csapat. Nem tudom már milyen nyelven írjam ezt le. Akkor következetesség van itt is mint a sporiknál pl:Rossz helyen vádaskodsz. Nem intéztem el, nyugodtan megnézheted meccs alatt pl írtam h Olise esete nalam egyértelmű piros. Annyival könnyebb lehet túllépni ezen hogy ennek ellenére a spanyolok jutottak tovább.Épp ezt mondom hetek óta hogy mindig csak az argentín meccsekről van szó, miközben számtalan példa van pl a Franciák "csalására". Egyik oldalt elintézed te is egy vállrándítással de hogy jön ez ide argentín meccsről beszéltem, másikra meg habzó szájjal ugrik mindenki mint a habzó szájú fideszesek.Argentinok mikor játszottak a franciákkal ezen a vb-n?Csak a Franciáknak a marokkó elleni kamu tizi, Rabiot gól előtti kezezése, Olise elmaradt piros lapjával mizu? És még volt pár véleményes szitujuk nekik is. Angolokról szintén nem beszélve. Jó lenne màr felfogni olyan szinten nem idevalók ezek a salvadori meg mindenféle sutyerákok akiknek a legnagyobb meccsük VB előtt valami Costa Rica-Peru barátságos meccs volt.Én nem vitatom h visszanezik hanem a következetességgel van problémám. Ha argentin ellen szabalytalankodnak vissza fújják a gólt ha Messi szabalytalankodik akkor nem, és őszintén szólva valahogy ezen a vb-n mindig úgy jött ki h argentinok javára tévedtek. Véletlenül …Megint csak az következetesség.Tudom hogy nehéz megérteni, de attól mert a TVben nem mutatnak valamit, a VAR bíróknak sokkal több kamerája van és folyamatosan nézik vissza az eseteket, kinagyítják, visszájátszák. Azonban csak akkor szólhatnak, ha clear and obvious error volt és erről van felvétel is.
Egyiptom meg nem adott góljánál szinte kinagyították, hogy az argentinnak a lábára léptek....itt csak nem is vizsgálták amikor Spence eltolta és Messi a lábára lépett.
Nem nagyították ki nem játszották vissza.... Az ilyenek miatt van tele töke sok embernek. Az egyiknek mindent is visszanéznek másiknak meg szinte semmit.... és ez a legnagyobb baj.
Akkor vagy mindent is kockázzanak ki vagy basszuk a VAR-t picsába....
Persze ez sem menti fel Tuchel nettó faszságát....
ThundersNFL AntiHarcosKlubAlapító
És a spori ezután is mondhatja, hogy nem nézi vissza, marad az ítélet, mert csak ő kezdeményezhet visszanézést.
zacknorb
csebi
remontada
Én az argentin meccsekrol beszéltem, nem az egész vb alatt. Valahogy az összes argentin meccsen az argentinok javára tévedtek, beleértve a var döntéseket is, vagy ha nem is tévedtek nem voltak következetesek nemcsak az egész tornán hanem meccsen belül sem.
Franciák javára is tévedtek, Olise belépője nalam piros és lehet két meccs is stb. De most az argentin meccsekrol volt szó.
csebi
remontada
Btw: én ezekre piros lap nélkül is osztanam az eltiltást. Nem való pályára az ilyen típusú “szerelés”.
(Ahogy a Marokkó meccsen is az volt a problémám h pl Kane eseten ez kifelé volt szabad nem tizi, nem következetes a var a vb-n).
De nyilván értem h egyszerűbb relativizalni, meg más, az argentinok szempontjából nem releváns dolgokra mutogatni mint elismerni hogy sorozatosan az argentinok javára tévednek ezen a vb-n is.
csebi
👈Argentín gól Zöldfokiak ellen lökés, szabálytalan gól visít mindenki
👈Angol Norvég meccsen ennél sokkal nagyobb lökésért elmaradt norvég tizi lapítás 1-2 ember kivételével
👈Messi elmaradt piros lapja nyitó meccsen azóta is vergődik mindenki, egyértelmű piros lap, lényegében nem osztott nem szorzott a VB alakulása szempontjából
👈Olise elmaradt piros lapja egyenes kieséses szakaszban sokkal nagyobb jelentőségű meccsen ami befolyásolja a torna teljes végkimenetelét akár az elintézve részedről is de legalább kiestek
👈 Taglaficio homorítása azóta is szintén vinnyogás tárgya
👈Mbappé színészmutatványa megmagyarázva de legalább megtolta a labdát
👈 nem argentín meccs példa: a csoda chip érzékeli a horvát játékos hajszálának a végét, egyértelmű az ő érintése véletlenül sem a portugálé
👈 a csoda chip nem érzékeli a kábélt de az épp kihulló horvát játékos hajszálát igen
Érted már?
Tolják Argentínát, tolják mindegyik nagy csapatot. Az se vita tárgya a játékosaik nagy része egy türhő paraszt. Következetességet vártok el, amikor ti se vagytok azok.
20 napja
Uruguaynak 4 van, a FIFA is elismerte mint vb címet a két, 1930-as vb-t megelőző 1924-es és 1928-as olimpiai győzelmet. Ezért is van 4 csillag a címeren.Ezt most csak én nem értem?Igaz, de szerencsére egyelőre több vb címük van, mint Argentínának. Bár ez valószínűleg kiegyenlítődik vasárnap.Szoros, de ők a dobogó második és harmadik foka.....Uruk? Parák?Tiétek a legparasztabb csapat VB-nEzt most magyarul is muciInkább titeket mert azért vagy 2 fokkal tűrhőbb paraszt az Argentín csapatÚgy látszik, én vagyok az egyedüli, aki nagyon várja az argentin-spanyolt.Ne aggódj. Mindegyikük itt fogja osztani mindkét csapatot
nagylaza, főpohárnok
remontada
remontada
nagylaza, főpohárnok
Gergőbácsi
Argentínának 3 vb címe van (1978, 1986, 2022), ami több mint a felsorolt két együttesnek együtt (Uruguay 2 -1930 és 1950, Paraguay 0).
3-nál több címe a németeknek és az olaszoknak (4-4), illetve a braziloknak (5) van, ők azonban nem voltak a diskurzus részei. Velük (GER-ITA) szemben egyenlítődhet ki esetleg vasárnap, de tényleg nem értem, mire gondoltál.
csi77
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
20 napja
Messi is pont ugyanugy emberhatrany az argentinoknal folyamatosan, ha vedekezesrol van szo. Csak a tamadasoknal fut, es ez lathato is, arra sporolja az erejet. Csak az a kulonbseg, hogy a portugaloknal senki sem volt kepes felismerni, hogy hogyan kell osszerakni a csapatot ugy, hogy Ronaldo nulla munkajat masok at tudjak venni, mivel hiaba klasszis a kozeppalya, ok nem azert klasszis jatekosok, mert az a szerepkoruk, hogy masok helyett vedekezzenek. Raadasul Ronaldo szerepkore teljesen mas, mint Messie. O baszik visszalepni labdaert, o egy szem kilenceskent csak all es varja, majd egybol be akarja fejezni. Egy lusta fasz lett. Messi is az, csak o sosem volt befejezo csatar, o egy iranyito kozeppalyas-szelso, akinek rengetegszer eleg az is, hogy hatralep a labdaert, majd harom tolas utan ad egy olyan passzt, hogy beszarsz, es gol lesz belole. Tegnap sem csinalt semmit az egesz meccsen, majd a semmibol adott egy olyan passzt, hogy beszartal. Es megint o volt a hos. Ronaldo erre mar teljesen alkalmatlan.Szerintem sárga inkább.Meccsenként megtett 8,1 km. Valóban a legjobb.ha te nem latod, hogy a vilagbajnoksag legjobb jatekosa, akkor tenyleg menthetetlen vagy 😊)))))))) a 3 es 5 eves lanyaim szoktak igy hisztizni, amikor elfogynak az erveik. nagyon vicces vagy, kerlek ne hagyd abba 😀tiktokos osszeallitas helyett... 😀Pont ennyit néznek aranylabda-szavazásnál az eritreai szaGGértők.
Messi a vilagbajnokagon:
- legtobb gol (8)
enjoy greatness 😊
mate93
KeyG
mate93
KeyG
Melyiknek adnád?
csi77
Es azert tok mas a helyzet a portugaloknal es az argentinoknal, mert Messi is lusta, ha vedekezni kell, nem is megy hatra egyaltalan, de viszont az argentinok kerete tudatosan ugy lett kialakitva, hogy a kozeppalya, de meg a szelso vedok is felturjak a palyat helyette, eltuntetve ezzel a vedekezesbeli hatranyt. Persze, patkany az argentin csapat fele, de tudatosan, es ez a dolguk, szantanak, tornek, zuznak, pont annyival tobbet, amennyivel kevesebbet Messi tesz hatul. Ruhellem Messin kivul nagyjabol az osszes patkanyt ott, de ossze van az teve szepen. Igen, minden Messin all vagy bukik, es ez sosem jo, ha ennyire egyvalakire raksz mindent, de Scaloni akkor is okosan megcsinalta ezt.
Tok nyugodtan meg lehet nezni, hogy elotte hanyan buktak meg azokkal a Messikkel, aki meg futott is rendesen a prime-jaban es vedekezett is tobbet - Sampaoli, Martino, Sabella, Batista, Maradona, de meg Pekerman is.
Tegnap konkretan meg az a Simeone is, aki full tamado, korabban meg csatar volt, az is arra a feladatra volt nevezve, hogy szantsa fel a palyat Messi mellett, szerezze a labdakat es probalja meg megzavarni az angol labdakihozatalokat. Es ennyit tett, faszinak fel ora utan ot faultja volt mar es semmi tobbet nem csinalt, mint szetrugott mindenkit kozben. De ez volt a feladata. Ahogy Enzo, Paredes es a teljes vedelem is takarit, feljebb lep es szantja be a teruleteket. Szar is a vedelem, mert konnyu mogejuk kerulni, de meg ezt is ellensulyozni tudjak azzal, hogy ket-harom helyett van hat-het olyan faszi, mint Enzo, aki a vilag legnagyobb retek suttyo ciganya gecije, de emellett ugy szantja fel a palyat a labdaval es anelkul is, sokszor a babat is torve, hogy csak nez az ember, hogy bir ez ennyit melozni.
Nem kedvelem Scalonit, papirpocsnek tartom, aki befekudt Messi akaratanak es a spanokat hivta be a valogatottba, de aztan szepen elkezdett jol belenyulni a csapatba, rajott, hogy hiaba volt kurva jo jatekos Dybala, de egyszeruen nem fit egy ilyen melos csapathoz, ami viszont Messi melle kell. Ezt jelkepezi De Paul, Palacios, Barco, de meg Nico Gonzalez is azert van, hogy szelso tamado letere Simeone mintajara ha kell, akkor takaritson Messi mellett. Alvarez sem tamadott nagyjabol semmit, mert Messi baljan felszantott mindent.
Egyedul Macca az, aki egy nagyon picit szabadabban jatszik, es a vedekezes mellett nyolcaskent Messi mellett szervez is, de azert, mert Messi rendre jobban kihuzodik a bal szel fele, mert ugy befele cselezve jobb lovohelyzetben lehet, emiatt Maccanak van helye, hogy kozepen feltorve akar becsatlakozzon a tamadasokhoz, akar szervezzen.
Tokeletesen latni lehet az argentin csapaton, hogy mire van felepitve, es azt is, hogy amugy legalabb ket-harom jatekos meg hajlando volt feladni Messi segitsegere azt a szerepkort, amiben amugy a legjobb (Alvarez peldaul teljesen). Es igazabol ezert is mukodnek ennyire jol egyutt. Nem jol jatszanak, szimplan csapatkent egyben vannak. Ha megnezem az argentin keretet, kb harom igazan technikas es kreativ jatekost talalok, Pazt, Alvarezt es Messit. A tobbi meg melos, es ennyi. Es megis, mukodik a dolog.
Es ez Scaloni ugyessege - na pont ez az, ami a portugaloknal nem volt meg az elmult sok evben, es amire ra is ment a vb-juk ugy, hogy allitom, az a portugal valogatott nevek alapjan rohogve erosebb, mint egy argentin. Aztan megis Messiek keszulhetnek dontozni.
Ez van. Es ezt Ronaldo sosem mossa le magarol, meg ugy sem, hogy valojaban nagyon nem csak az o hibaja, hogy ennyire visszahuzza a portugalokat, hanem legalabb annyira a kapitanyoke, akik keptelenek voltak ugy osszerakni a csapatot kore, hogy ellensulyozni tudjak az o hatranyait. Scaloni ezt meg tudta csinalni a masik oldalon, felaldozva tobb olyan nevet is, akinek a kihagyasa miatt anno kapta is az ivet, mert hogy ok jok, ilyen jatekosokat nem szabad kihagyni, bla bla.
20 napja
Messi helyében mit csinálnátok amúgy? Mennél valakihez szólni egy listával, hogy túlzottan nyomtok már engem? Igazából az a kérdés, hogy a játékost miért utáljátok?
Ha a gyerek kihisztizi este 8kor a csokit, akkor ki a fasz? a gyerek, vagy a szülő, mert odaadta?
Mert nyilván abban mindenki egyetért, hogy lehetne jobb bíráskodás amblokk, de ezek ehte ugyanazok a körök, mint amit leműveltetek anno a Pats, aztán a Chiefs, majd az Eagles esetében, ami egyben a legjobb bizonyítéka, hogy nincs is igazából senki nyomva, csak a sikeresek esetében zavaróbb ha nem a te csapatod.
Rosszul állok hozzá?
Don't talk the walk, Walk the talk!
20 napja
Rossz helyen vádaskodsz. Nem intéztem el, nyugodtan megnézheted meccs alatt pl írtam h Olise esete nalam egyértelmű piros. Annyival könnyebb lehet túllépni ezen hogy ennek ellenére a spanyolok jutottak tovább.Épp ezt mondom hetek óta hogy mindig csak az argentín meccsekről van szó, miközben számtalan példa van pl a Franciák "csalására". Egyik oldalt elintézed te is egy vállrándítással de hogy jön ez ide argentín meccsről beszéltem, másikra meg habzó szájjal ugrik mindenki mint a habzó szájú fideszesek.Argentinok mikor játszottak a franciákkal ezen a vb-n?Csak a Franciáknak a marokkó elleni kamu tizi, Rabiot gól előtti kezezése, Olise elmaradt piros lapjával mizu? És még volt pár véleményes szitujuk nekik is. Angolokról szintén nem beszélve. Jó lenne màr felfogni olyan szinten nem idevalók ezek a salvadori meg mindenféle sutyerákok akiknek a legnagyobb meccsük VB előtt valami Costa Rica-Peru barátságos meccs volt.Én nem vitatom h visszanezik hanem a következetességgel van problémám. Ha argentin ellen szabalytalankodnak vissza fújják a gólt ha Messi szabalytalankodik akkor nem, és őszintén szólva valahogy ezen a vb-n mindig úgy jött ki h argentinok javára tévedtek. Véletlenül …Megint csak az következetesség.Tudom hogy nehéz megérteni, de attól mert a TVben nem mutatnak valamit, a VAR bíróknak sokkal több kamerája van és folyamatosan nézik vissza az eseteket, kinagyítják, visszájátszák. Azonban csak akkor szólhatnak, ha clear and obvious error volt és erről van felvétel is.
Egyiptom meg nem adott góljánál szinte kinagyították, hogy az argentinnak a lábára léptek....itt csak nem is vizsgálták amikor Spence eltolta és Messi a lábára lépett.
Nem nagyították ki nem játszották vissza.... Az ilyenek miatt van tele töke sok embernek. Az egyiknek mindent is visszanéznek másiknak meg szinte semmit.... és ez a legnagyobb baj.
És a spori ezután is mondhatja, hogy nem nézi vissza, marad az ítélet, mert csak ő kezdeményezhet visszanézést.
zacknorb
csebi
remontada
Én az argentin meccsekrol beszéltem, nem az egész vb alatt. Valahogy az összes argentin meccsen az argentinok javára tévedtek, beleértve a var döntéseket is, vagy ha nem is tévedtek nem voltak következetesek nemcsak az egész tornán hanem meccsen belül sem.
Franciák javára is tévedtek, Olise belépője nalam piros és lehet két meccs is stb. De most az argentin meccsekrol volt szó.
csebi
remontada
Btw: én ezekre piros lap nélkül is osztanam az eltiltást. Nem való pályára az ilyen típusú “szerelés”.
(Ahogy a Marokkó meccsen is az volt a problémám h pl Kane eseten ez kifelé volt szabad nem tizi, nem következetes a var a vb-n).
De nyilván értem h egyszerűbb relativizalni, meg más, az argentinok szempontjából nem releváns dolgokra mutogatni mint elismerni hogy sorozatosan az argentinok javára tévednek ezen a vb-n is.
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
20 napja
Épp ezt mondom hetek óta hogy mindig csak az argentín meccsekről van szó, miközben számtalan példa van pl a Franciák "csalására". Egyik oldalt elintézed te is egy vállrándítással de hogy jön ez ide argentín meccsről beszéltem, másikra meg habzó szájjal ugrik mindenki mint a habzó szájú fideszesek.Argentinok mikor játszottak a franciákkal ezen a vb-n?Csak a Franciáknak a marokkó elleni kamu tizi, Rabiot gól előtti kezezése, Olise elmaradt piros lapjával mizu? És még volt pár véleményes szitujuk nekik is. Angolokról szintén nem beszélve. Jó lenne màr felfogni olyan szinten nem idevalók ezek a salvadori meg mindenféle sutyerákok akiknek a legnagyobb meccsük VB előtt valami Costa Rica-Peru barátságos meccs volt.Én nem vitatom h visszanezik hanem a következetességgel van problémám. Ha argentin ellen szabalytalankodnak vissza fújják a gólt ha Messi szabalytalankodik akkor nem, és őszintén szólva valahogy ezen a vb-n mindig úgy jött ki h argentinok javára tévedtek. Véletlenül …Megint csak az következetesség.Tudom hogy nehéz megérteni, de attól mert a TVben nem mutatnak valamit, a VAR bíróknak sokkal több kamerája van és folyamatosan nézik vissza az eseteket, kinagyítják, visszájátszák. Azonban csak akkor szólhatnak, ha clear and obvious error volt és erről van felvétel is.
zacknorb
csebi
remontada
csebi
20 napja
Argentinok mikor játszottak a franciákkal ezen a vb-n?Csak a Franciáknak a marokkó elleni kamu tizi, Rabiot gól előtti kezezése, Olise elmaradt piros lapjával mizu? És még volt pár véleményes szitujuk nekik is. Angolokról szintén nem beszélve. Jó lenne màr felfogni olyan szinten nem idevalók ezek a salvadori meg mindenféle sutyerákok akiknek a legnagyobb meccsük VB előtt valami Costa Rica-Peru barátságos meccs volt.Én nem vitatom h visszanezik hanem a következetességgel van problémám. Ha argentin ellen szabalytalankodnak vissza fújják a gólt ha Messi szabalytalankodik akkor nem, és őszintén szólva valahogy ezen a vb-n mindig úgy jött ki h argentinok javára tévedtek. Véletlenül …Megint csak az következetesség.Tudom hogy nehéz megérteni, de attól mert a TVben nem mutatnak valamit, a VAR bíróknak sokkal több kamerája van és folyamatosan nézik vissza az eseteket, kinagyítják, visszájátszák. Azonban csak akkor szólhatnak, ha clear and obvious error volt és erről van felvétel is.
zacknorb
csebi
remontada