Soccer

41 feliratkozó

több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 672 — The Mathematician
Ja és el ne felejtsük megszámolni a négereket, Fradi-afrikázni aztán hangosan fröcsögni a rasszista csürhe Fradi-táborra 😀
Bálesz
na most hülyének azért nem kéne lenni
slowmotion
Itt volt tegnap olvasható, nem akartam idézni...
Bálesz
nekik sem.
slowmotion
Mea culpa, nem jól emlékeztem, magyar Afrika válogatottról volt szó.
Sajnos, vagy nem sajnos, ez a mai modern foci velejárója. Ezen és a sok légióson újra és újra kiakadni pont annyira ésszerű, mint meglepődni, hogy ha bemész a Balatonba, akkor vizes leszel.

Nyilván tök jó lenne olyan ütőképes csapatot nézni, ahol csak magyarok játszanak, de ez egyrészt még a válogatottnak sem megy, másrészt klubszinten láttuk, hogy mire elég.

Megszoksz, vagy megszöksz, ez van.
Bálesz
az a helyzet, hogy a magyar futball, de leginkább a fradi úgy akar megtanulni futni, hogy a járást kihagyja. nem lehet. az utánpótlásba kell önteni a pénzt, miközben a felnőttcsapat próbál szinten maradni. ha a felnőttcsapatba öntik a pénzt, az nem fenntartható, és addig marad így, amíg van pénz. ha az elfogy, akkor jön a blasz 1. (nyilván nem fog, mert mindenki feltöri a kis malacperselyt, meg mert ez amúgy egy következmények nélküli ország.)

de még ha esetleg nem is kezdünk el pattogni azon, hogy Robertson skót, Kelleher meg ír, akkor is: a Liverpool úgy tartja a szintet, hogy közben az akadémián nevelődött: Kelleher (ír válogatott), Bradley (északír v), TAA (angol v), Quansah (angol v bő kerete), Curtis Jones (angol v bő keret), Clark, McConnell (PL, EL tapasztalat), Koumas, Nyoni és Danns meg majd most fog terhelést kapni. és ott van Elliott, aki egy szezont húzott le az akadémián, aztán kinőtte, és ment kölcsönbe, hogy fejlődjön. 19 éves kora óta játszik az u21-esek között, az U21-es válogatott talán legjobbja. és ez azért van, mert az utánpótlást nem hanyagolják el.

nem azzal van a gond, hogy magyar csak mutatóban játszik a Fradiban. azzal van a gond, hogy ez miért alakult ki.
slowmotion
Nyilván felesleges egy liverpooli akadémiai rendszert a magyar utánpótláshoz hasonlítani, mert nem ugyanaz az univerzum.
Itthon alapjaiban kellene újraépíteni az egészet, de sajnos sokmindenkinek a jelek szerint nem áll érdekében.
Amíg pénzes apuci botlábú fia játszik a tehetségesebb helyett, csak mert a fater tejel, addig sok jóra nem kell számítani.

A Fradinál meg a kizárás után ment totál gallyra az utánpótlás, azóta is jó esetben középszerű. Sajnos.
Bálesz
ne csináljunk már úgy mintha a fradit minimálisan is érdekelné az utánpótlás
ott van hogy legyen mutatóba és annyi

hogy ha akarnák akkor igenis meg tudnák oldani hogy ne a nepotizmus legyen a releváns, de ők se akarják
amíg viszont az akarat hiányzik náluk addig igenis jogos kritika lesz

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Bálesz Indianapolis Colts Texas Longhorns 3 134 — Illegális gyakorló
Ja és el ne felejtsük megszámolni a négereket, Fradi-afrikázni aztán hangosan fröcsögni a rasszista csürhe Fradi-táborra 😀
Bálesz
slowmotion
Bálesz
nekik sem.
slowmotion
Sajnos, vagy nem sajnos, ez a mai modern foci velejárója. Ezen és a sok légióson újra és újra kiakadni pont annyira ésszerű, mint meglepődni, hogy ha bemész a Balatonba, akkor vizes leszel.

Nyilván tök jó lenne olyan ütőképes csapatot nézni, ahol csak magyarok játszanak, de ez egyrészt még a válogatottnak sem megy, másrészt klubszinten láttuk, hogy mire elég.

Bálesz
az a helyzet, hogy a magyar futball, de leginkább a fradi úgy akar megtanulni futni, hogy a járást kihagyja. nem lehet. az utánpótlásba kell önteni a pénzt, miközben a felnőttcsapat próbál szinten maradni. ha a felnőttcsapatba öntik a pénzt, az nem fenntartható, és addig marad így, amíg van pénz. ha az elfogy, akkor jön a blasz 1. (nyilván nem fog, mert mindenki feltöri a kis malacperselyt, meg mert ez amúgy egy következmények nélküli ország.)

de még ha esetleg nem is kezdünk el pattogni azon, hogy Robertson skót, Kelleher meg ír, akkor is: a Liverpool úgy tartja a szintet, hogy közben az akadémián nevelődött: Kelleher (ír válogatott), Bradley (északír v), TAA (angol v), Quansah (angol v bő kerete), Curtis Jones (angol v bő keret), Clark, McConnell (PL, EL tapasztalat), Koumas, Nyoni és Danns meg majd most fog terhelést kapni. és ott van Elliott, aki egy szezont húzott le az akadémián, aztán kinőtte, és ment kölcsönbe, hogy fejlődjön. 19 éves kora óta játszik az u21-esek között, az U21-es válogatott talán legjobbja. és ez azért van, mert az utánpótlást nem hanyagolják el.

nem azzal van a gond, hogy magyar csak mutatóban játszik a Fradiban. azzal van a gond, hogy ez miért alakult ki.
slowmotion
Nyilván felesleges egy liverpooli akadémiai rendszert a magyar utánpótláshoz hasonlítani, mert nem ugyanaz az univerzum.
Itthon alapjaiban kellene újraépíteni az egészet, de sajnos sokmindenkinek a jelek szerint nem áll érdekében.
Amíg pénzes apuci botlábú fia játszik a tehetségesebb helyett, csak mert a fater tejel, addig sok jóra nem kell számítani.

A Fradinál meg a kizárás után ment totál gallyra az utánpótlás, azóta is jó esetben középszerű. Sajnos.

több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 563 — Cowboys fan
Bálesz
slowmotion
Bálesz
nekik sem.
slowmotion

Bálesz

több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 292 — Lucas Scott
Asszondják Flick alatt máshogy néztek ki a Bayern játékosai. A Barcára is ez vár.

Sixo
Goretzka a COVID alatt pattintotta igy ki magat, mikor volt par honap, hogy nem voltak kozos edzesek.
de amugy meg kell nezni tavasszal a BL meccseket, amiken jatszott. egyik legjobb meccsei voltak a BL gyozelem ota. en azert sajnalni fogom, mikor eladjuk, mert kb olyan o mint Dardai volt a Herthaban. mindig jon egy uj edzo, aki vesz a helyere jatekost, aztan tavasszal hirtelen megint o a kezdo.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 2 028
Bálesz
slowmotion
Bálesz
nekik sem.
slowmotion

Bálesz
Azért a csehek ezt valahogy mégis megoldották.

Jelen helyzetben, ha a Fradi eredményt akar elérni, akkor muszáj külföldiekkel feltölteni a keretet, a gond ott kezdődik hogy annyira nincs saját nevelés, aki akár csak hasznos rotációban szerepet vállalhatna, hogy emiatt az NK keret -2 / -3 fővel van, hiszen min 4. saját nevelésű játékosnak benne kell lennie, így ők elveszik a helyet más jobb játékostól.

Sokat lehetne erről beszélni, hogyan lehetne egy jól működő rendszert felépíteni, nem csak a Fradi részéről, hanem más NB1-es klubbok részéről is, akik kinevelnek játékosokat, akikre a Fradi (mint a jelenleg legtehetősebb magyar klub) le tud csapni, de ettől nagyon messze vagyunk.

Az viszont örömteli, hogy vannak olyan klubbok, mint pl most a Debrecen ahol azért látszódik egy elképzelés és ha jól csinálják, akkor piaci alapon sem feltétlen omlana össze.

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 1 éve
Bálesz
slowmotion
Bálesz
nekik sem.
slowmotion

több mint 1 éve
Bálesz
slowmotion
Bálesz
nekik sem.
több mint 1 éve
Bálesz
slowmotion

több mint 1 éve
Bálesz
több mint 1 éve
Na induljon a menetelés. Rettegj Európa!
csipkelli
A magyar afrika válogatott....
ThundersNFL a Paraszt
azon jót röhögtem amikor szólt a ria-ria hungária. csodálom nem mondta be a szpíker, hogy sportszerűen szurkoljanak 😀
petey
MAGYARORSZÁG CSAPATA!
Mikey
A Poolban is ilyen lelkesen számold az angolokat lszi 😀

Vicc, hogy még mindig itt tartunk 😀
Bálesz
aktív rotáció része azért Gomez, TAA, CuJo, Elliott, Bradley, Quansah
+ Robertson, Kelleher
tud ennyit a fradi felmutatni?
Negritis, a vajda
Dibusz, Botka, Varga többnyire fix (Botka billeg időnként).Tóth Alex egyre többet játszik, Katona tavaly jó párszor játszott, Grubert meg majd meglátjuk.
De persze, számháborúzhatunk.
(Mondjuk sem Robbo, sem Kelleher nem angol, szóval azt a részt inkább hagyjuk)

Szerkesztette: Bálesz

több mint 1 éve
csipkelli 4 010
ha a Fradi üti a dánokat is, akkor már BL-csoportkör vagy van még további párharc?
törölt kristof
Akkor EL. A BL még egy kör.
több mint 1 éve
törölt kristof New York Giants Miami Hurricanes 1 345 — Browns GM
ha a Fradi üti a dánokat is, akkor már BL-csoportkör vagy van még további párharc?

The risk I took was calculated, but man, am I bad at math.
több mint 1 éve
Toto21 Chicago Bears 8 184
Hoppá En-Nesyri - > Fener . Tegnap Dzeko még mester 3-ast lött. Nem volt elég? 😀

Szerkesztette: Toto21
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 672 — The Mathematician
csipkelli
ThundersNFL a Paraszt
azon jót röhögtem amikor szólt a ria-ria hungária. csodálom nem mondta be a szpíker, hogy sportszerűen szurkoljanak 😀
petey
MAGYARORSZÁG CSAPATA!
Mikey

Bálesz
aktív rotáció része azért Gomez, TAA, CuJo, Elliott, Bradley, Quansah
+ Robertson, Kelleher
tud ennyit a fradi felmutatni?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
csipkelli
ThundersNFL a Paraszt
petey
MAGYARORSZÁG CSAPATA!
Mikey

több mint 1 éve
Sixo Los Angeles Chargers South Carolina Gamecocks 41 371 — LIGHTS OUT!
Asszondják Flick alatt máshogy néztek ki a Bayern játékosai. A Barcára is ez vár.

több mint 1 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 856 — Colts Fan
Dallinga megy Zirkzee helyére. Mondjuk az első holland profilját nem ismerem, de ő is fosta a gólokat a Ligue1-ben
Heisman nádor
Én még Cambiaghi-ra is kíváncsi leszek, kb aprópénzért vették meg az Atalantától, de nekem mindig is nagyon tetszett a játéka.
több mint 1 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 810 — "Montoya por favor!"
Dallinga megy Zirkzee helyére. Mondjuk az első holland profilját nem ismerem, de ő is fosta a gólokat a Ligue1-ben

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 512
csipkelli
ThundersNFL a Paraszt
petey
MAGYARORSZÁG CSAPATA!

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 487 — Csodabogár
csipkelli
ThundersNFL a Paraszt

több mint 1 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 275 — NFL bracket champion '26
Friss, ropogós:

Armin Gigovic (bosnyák, kp) FK Rosztov -> Holstein Kiel 1.8 millió EUR
Manu Sánchez (spanyol, hv) Celta Vigo -> Alavés kölcsönbe
Marco Curto (olasz, hv) Como -> Cesena kölcsönbe
Dimitrios Giannoulis (görög, hv) Norwich -> Augsburg ingyé
Johan Mojica (kolumbiai, hv) Villarreal -> Mallorca 1.5 millió EUR
Thijs Dallinga (holland, cs) Toulouse -> Bologna 15 millió EUR
Fisnik Asllani (német, cs) Hoffenheim -> Elversberg kölcsönbe
Jan-Carlo Simic (szerb, hv) AC Milan -> Anderlecht 3 millió EUR
Luka Romero (argentin, cs) AC Milan -> Alavés kölcsönbe
Rubén Sánchez (spanyol, hv) Espanyol -> Granada kölcsönbe
Marcos António (brazil, kp) Lazio -> Sao Paulo kölcsönbe

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 419 — Kinek mit intézett a kormánya
hová fajul a világ, Mourinho első tétmeccse a Fenerbache élén 4-3 lett?!
Löfli
Abból a Fenerből annyi fiatal törököt kell most kimenekíteni Dementor Józsi elől

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 852 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
hová fajul a világ, Mourinho első tétmeccse a Fenerbache élén 4-3 lett?!

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 687 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Úgy látszik közben a Dinamo Kijev is kifejezi nemtetszését a Partizan oroszországi haknija miatt. 😬😬😬😬
Tony Adams
Gurítottak egy hatost, jól tették. Mondjuk a retek szerbektől nem tudom mit várt bárki...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 687 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Te Löfli, a szingapúri Albirex Niigata-val mi a tosz van? Az elmúlt nyolc évben hatszor bajnokok voltak, most meg egyelőre tökutolsók.
warr_b
itt azt írják, hogy eddig főleg japánok voltak a keretben, de most már szingapúri fiatalokkal próbálkoznak 😀
 www.channelnewsasia.com/sport/albirex-niigata-local-players-singapore-premier-league-3767171
Löfli
Azt tudom hogy eddig japánokkal nyomultak, hiszen a japán Albirex "kihelyezett tagozata", de ezt a váltást nem tudtam, hát, nem annyira jött be a jelek szerint 😄

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"