Magyar foci csevegő
36 feliratkozó
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Sziasztok. Nem tudom ez e a megfelelő hely erre, remélem igen. Gödöllő és Isaszeg és környékéről keresek embereket akiket érdekel az amifoci és szeretnén kipróbálni vagy esetleg csapatot keresnek a környéken. Isaszegen van (alakulóban) egy csapat és csapattagokat keresünk. Edzések most még csak 1x vannak egy héten Szombatonként 15 órától. A edzések a vasútállomástól, gyalog kb. 5 percre lévő pályán vannak. Akit érdekel a dolog az írjon egy üzit. Sziasztok és sok sikert Mindenkinek.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Azért remélem tisztában vagytok vele, hogy 4 év a maximum nem kettő. Bár négy évet nagyon ritkán adnak, a fele a leggyakrabban alkalmazott büntetés. A zero tolerancia elve miatt mindenki azt hiszi a két év a maximum pedig a négy.A határozat szerint első alkalommal 2 év a maximális, nem 4.
Nekem csak az fura, hogy én ebben az egészben miért nem vettem részt.
cápa77
Idézném a határozatomban szereplőket:
"a 3. § (1) bekezdésének d) pontjában meghatározott doppingvétség elkövetése esetén
versenyrendszerben szervezett versenyen való részvételtől
ba) első alkalommal három hónaptól két évig,
bb) második és további alkalommal két évtől négy évig tartó eltiltást."
több mint 13 éve
Azért remélem tisztában vagytok vele, hogy 4 év a maximum nem kettő. Bár négy évet nagyon ritkán adnak, a fele a leggyakrabban alkalmazott büntetés. A zero tolerancia elve miatt mindenki azt hiszi a két év a maximum pedig a négy.Nekem csak az fura, hogy én ebben az egészben miért nem vettem részt.
Üdv Mindenkinek!Szerintem is erős a két év úszóknál bicikliseknél is van hogy csak egy évet kapnak.
Továbbá arról kaptam ígéretet, bár csak szóban, hogy nem velem/velünk akarnak példát statuálni. Nem tudom, de a 3 hónaptól 2 évig kiosztható eltiltások között a 2 év mégis arra utal.
Nagy Norbert (Yeti)Yeti66
Mivel ti voltatok az elsők (naivan reméljük az utolsók is) elég lett volna az egy év figyelmeztetésnek a többiek számára, hogy van ilyen is (sok csapat csak most tanulja érti meg ez komoly), és elég lett volna a "következezőket" a legszigorúbb büntetésben részesíteni, akiknek már volt negatív példa.
Nem értem miért mindig a végleteket követjük?
ce
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Üdv Mindenkinek!Szerintem is erős a két év úszóknál bicikliseknél is van hogy csak egy évet kapnak.
Akkor megszólalnék én (Nagy Norbert) is, mint a leginkább érintett a dopping-ügyben.
A döntő után, mikor beinvitáltak a vizelet,- illetve vérvételre, feltették a kérdést, ahogy cápa77 is írta, hogy milyen gyógyszerekkel, táplálék kiegészítőkkel éltem az utóbbi egy hétben. Hangsúlyozom, az utóbbi egy hétben. A tápkiegeket szépen fel is soroltam, gyógyszerrel nem éltem, viszont orrcseppel igen. Igen, azóta tudom, hogy az orrcsepp is annak számít. Továbbá, kb. 1,5 - 2 héttel a döntő előtt fejeztem be egy zsírégető rendszeres szedését. Ezt a zsírégetőt még valahogy 2010 elején, vagy még az előtt vettem, teljesen legálisan. Amiért ez fontos, hogy azóta, e termék betiltásra került, mint sok más.
Hogy ezt miért írom le? Mert a "kedves" Fegyelmi és Etikai Bizottság egy meghallgatásról biztosított, ahol megvédhetem magam. Erről mégis megfeledkeztek. Csapattársamnak meg is adták ezt a lehetőséget, viszont ő nem élt ezzel, mivel visszavonult a sporttól. Nem tudom miért nem volt idejük küldeni egy e-mailt, vagy egy levelet, hogy vegyek részt az ítélethozatalomon. De képzelheti mindenki, milyen érzés volt reggel 7kor a csapattársam telefonjára ébredni, hogy 2 évre el vagyok tiltva. Jah, mindezt a bajnokság kezdete előtt 3 héttel. De ez végül is lényegtelen.
Továbbá arról kaptam ígéretet, bár csak szóban, hogy nem velem/velünk akarnak példát statuálni. Nem tudom, de a 3 hónaptól 2 évig kiosztható eltiltások között a 2 év mégis arra utal.
Mindezek után, 26 évesen, erőm teljében, 4 bajnoki és 1 kupa ezüst után, azt kell mondanom, amatőr "karrierem" keresztbe lett törve egy 2 éves eltiltással.
Nagyon jól tudom, a tudatlanságom nem ment fel semmi alól és a véremben tényleg Ephedrine származékot találtak, de egy igazságosabb elbírálásra számítottam.
Nagy Norbert (Yeti)Yeti66
Mivel ti voltatok az elsők (naivan reméljük az utolsók is) elég lett volna az egy év figyelmeztetésnek a többiek számára, hogy van ilyen is (sok csapat csak most tanulja érti meg ez komoly), és elég lett volna a "következezőket" a legszigorúbb büntetésben részesíteni, akiknek már volt negatív példa.
Nem értem miért mindig a végleteket követjük?
A másik fontos dolog ebben a sportban pont az ephedrin az egyik leggyakrabban használt dopping szer kifejezetten meccs előtti "esemény" drog.
Tehát itt a mértéke is fontos lehet a döntésben.
Azért még egyszer. a büntetésnél, a nem büntetünk és a max között van még néhány tétel
pl aki megdagadja szerintem max
aki "nem elérhető" kétszer max
aki ad de "lebukik" ebben az estben feltételezhető hogy jóhiszemű az miért kap ugyanannyit mint akinél "nyilvánvalónak" tűnik hogy nem az.
Hol itt a nevelő szándék ez azt sugallja ne adj mintát így csak feltételezhető hogy volt valami, de biztosra nem mondható, büntetés letelte után "nyugodt" lelkiismerettel fogja az mondani adminisztrációs hiba miatt lett eltiltva.
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Üdv Mindenkinek! Akkor megszólalnék én (Nagy Norbert) is, mint a leginkább érintett a dopping-ügyben.
A döntő után, mikor beinvitáltak a vizelet,- illetve vérvételre, feltették a kérdést, ahogy cápa77 is írta, hogy milyen gyógyszerekkel, táplálék kiegészítőkkel éltem az utóbbi egy hétben. Hangsúlyozom, az utóbbi egy hétben. A tápkiegeket szépen fel is soroltam, gyógyszerrel nem éltem, viszont orrcseppel igen. Igen, azóta tudom, hogy az orrcsepp is annak számít. Továbbá, kb. 1,5 - 2 héttel a döntő előtt fejeztem be egy zsírégető rendszeres szedését. Ezt a zsírégetőt még valahogy 2010 elején, vagy még az előtt vettem, teljesen legálisan. Amiért ez fontos, hogy azóta, e termék betiltásra került, mint sok más.
Hogy ezt miért írom le? Mert a "kedves" Fegyelmi és Etikai Bizottság egy meghallgatásról biztosított, ahol megvédhetem magam. Erről mégis megfeledkeztek. Csapattársamnak meg is adták ezt a lehetőséget, viszont ő nem élt ezzel, mivel visszavonult a sporttól. Nem tudom miért nem volt idejük küldeni egy e-mailt, vagy egy levelet, hogy vegyek részt az ítélethozatalomon. De képzelheti mindenki, milyen érzés volt reggel 7kor a csapattársam telefonjára ébredni, hogy 2 évre el vagyok tiltva. Jah, mindezt a bajnokság kezdete előtt 3 héttel. De ez végül is lényegtelen.
Mindezek után, 26 évesen, erőm teljében, 4 bajnoki és 1 kupa ezüst után, azt kell mondanom, amatőr "karrierem" keresztbe lett törve egy 2 éves eltiltással.
Nagyon jól tudom, a tudatlanságom nem ment fel semmi alól és a véremben tényleg Ephedrine származékot találtak, de egy igazságosabb elbírálásra számítottam.
Nagy Norbert (Yeti)
több mint 13 éve
"Mixtura pectoralis FoNo VII. (köptető, mindenkinek ezt osztják vény nélkül)"Ez egy pettyet erős volt.
Mivel ephedrin származék ezért nem osztják vény nélkül. Még Patikusoknak sem (tudom szar a szóvicc és elnézést kérek érte).Ferron
Megnéztem, én tévedtem, valóban vényköteles. Azért hittem, h nem, mert nekem mindig van, amikor begyullad a mandulám. Mint pl. most is.
A defense lineman could tear apart a refridgerator with his teeth.
The offense lineman can tell you how to put it back together spring by spring...
több mint 13 éve
amikor felírja az orvos töltesd ki vele a két hozzászólással ezelőtt belinkelt eseti nyomtatványt és az eggyel ezelőttiben leírtak alapján csatold a doppingvizsgálat jegyzőkönyvéhezSzerintem még mindig nem értitek (vagy csak nem akarjátok) azt, hogy nem az a baj ha gyógyszert szedtek hanem az ha nem szóltok és nincs róla papír.
És ha van orvosi igazolás, bár nem tudom mi az, mert a vényt a patikus elveszi, akkor igazolva vagy, vagy mindenképp bukó??? :rolleyes:IdZItt csak két Tigers-es srác van és hol vannak a Wolves urak?csovika75Csak h tiszta legyen:
Az egyik Tigers-es srácban Ephedrine hatóanyagot találtak, ami megtalálható:
[list=*]
Coldargan orrcsepp, orrspray Hemorid kenõcs Hemorid végbélkúp Mixtura pectoralis FoNo VII. (köptető, mindenkinek ezt osztják vény nélkül) Nurofen Cold and Flu filmtbl. Rhinathiol Cold filmtbl. Zyrtec-D filmtbl. (antibiotikum, 80 kg felett ez "jár") [/list]
Szóval ha ezekből bármelyiket is szeded, szedted, bukó vagy a csapatod számára.e53m62
több mint 13 éve
Ferron
72
"Mixtura pectoralis FoNo VII. (köptető, mindenkinek ezt osztják vény nélkül)"Mivel ephedrin származék ezért nem osztják vény nélkül. Még Patikusoknak sem (tudom szar a szóvicc és elnézést kérek érte).
több mint 13 éve
IdZ
75
És ha van orvosi igazolás, bár nem tudom mi az, mert a vényt a patikus elveszi, akkor igazolva vagy, vagy mindenképp bukó??? :rolleyes:Itt csak két Tigers-es srác van és hol vannak a Wolves urak?Csak h tiszta legyen:http://www.mafsz.org/mafsz/index.php?blogid=2&catid=34KoriTEcsovika75
[list=*]
Coldargan orrcsepp, orrspray Hemorid kenõcs Hemorid végbélkúp Mixtura pectoralis FoNo VII. (köptető, mindenkinek ezt osztják vény nélkül) Nurofen Cold and Flu filmtbl. Rhinathiol Cold filmtbl. Zyrtec-D filmtbl. (antibiotikum, 80 kg felett ez "jár") [/list]
Szóval ha ezekből bármelyiket is szeded, szedted, bukó vagy a csapatod számára.e53m62
több mint 13 éve
Nos akkor a dopping vizsgálat menetének a nyolcadik pontja a következő:"Az edények lezárása után a sportoló és kísérôi egyeztetik a mintavételi jegyzôkönyv adatait a doppingellenôrrel, nyilatkoznak az elôzô hetekben fogyasztott gyógyszerekrôl és étrendkiegészítôkrôl, benyújtják az esetleges orvosi igazolásokat (TUE engedély). A mintavétellel kapcsolatos észrevételeket a megjegyzés rovatban közölhetik."
Ez szerintem elég világos eddig.
Az állandóan szedett gyógyszerekről kitöltött papírt pedig a felírás után azonnal meg kell küldeni a szövetségnek, mert az egy külön engedélyezési eljárás a MACS részéről. Nem árt ha van nálad ebből a papírból egy másolat az edzéseken illetve meccseken, hogy egy esetleges vizsgálat esetén csatolhasd a jegyzőkönyvhöz.
Ezen a linken (http://www.filedropper.com/doppingvetsegnelkul2005 ) találtok egy nagyon jól használható pdf-ben készült bemutatót, részletesen benne vannak, hogy milyen gyógyszereket lehet szedni a különböző tünetek enyhítésére (fejfájás, hasfájás, fájdalomcsillapítók, izomlazítók, sőt rengeteg táplálék-kiegészítő is szerepel benne). Ez az anyag nagyon jól használható úgy, hogy mielőtt elmész a gyógyszertárba megnézed milyen gyógyszerek közül választhatsz a fejfájásodra.
Például:
Fájdalom- és lázcsillapítók: Algopyrin, Antineuralgica, Aspirin, Aspro pezsgôtabletta, Black Current Coldrex Hot Rem por, Coldrex, Colfarit, Huma Asa, Kalmopyrin, Lemon Coldrex Hot Rem por, Neo Citrán, Panadol, Paracetamol, Quarelin, Rubophen, Saridon
Sajnos ez a kiadvány 2005-ös de ezen a linken (http://www.filedropper.com/2010tiltottgyogyszer0621) van egy táblázat a gyógyszerekről (név szerint) és meg tudjátok nézni, hogy azóta nem került-e fel a listára. Például a fent felsorolt készítmények azóta sem tiltottak. Aki pedig ennyiből nem tud választani tüneti kezeléshez az kérje orvosa és gyógyszerésze segítségét. 😊
Ha bejelented, és hozol a dokitól szabályos nyomtatványon igazolást nem vagy bukó.Ezt találtam:
Gondolod a sportolók nem szednek gyógyszert?cápa77
Az ominózus TUE dokumentum, ha csak egy alkalomra kapsz vmi szart:
http://www.masz.hu/images/stories/pdf-anyagok/tue/bejelento_nyilatkozat.pdf
Ez a másik pedig, ha pl. asztmára szedsz vmit AKKOR A SZEDÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT kell elbíráltatnod:
http://www.masz.hu/images/stories/pdf-anyagok/tue/standard_kerelem.pdf
Ezt mondjuk fel lehetne rakni a szövetségi oldalra.
Az viszont nincs meg, h a sima bejelentőt mennyivel az ellenőrzés előtt kell beadni, h érvényes legyen. Cápa?e53m62
több mint 13 éve
Segítség kérés:A Goats és a Tigers csapataitól kérnék elérhetőséget PM-ben.
Lesz rendezvény ahol toborozhatnak a szervezők elérhetőségét szeretném elküldeni.
Köszönöm
több mint 13 éve
Ha bejelented, és hozol a dokitól szabályos nyomtatványon igazolást nem vagy bukó.Ezt találtam:
Gondolod a sportolók nem szednek gyógyszert?cápa77
Az ominózus TUE dokumentum, ha csak egy alkalomra kapsz vmi szart:
http://www.masz.hu/images/stories/pdf-anyagok/tue/bejelento_nyilatkozat.pdf
Ez a másik pedig, ha pl. asztmára szedsz vmit AKKOR A SZEDÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT kell elbíráltatnod:
http://www.masz.hu/images/stories/pdf-anyagok/tue/standard_kerelem.pdf
Ezt mondjuk fel lehetne rakni a szövetségi oldalra.
Az viszont nincs meg, h a sima bejelentőt mennyivel az ellenőrzés előtt kell beadni, h érvényes legyen. Cápa?
The offense lineman can tell you how to put it back together spring by spring...
több mint 13 éve
Ha bejelented, és hozol a dokitól szabályos nyomtatványon igazolást nem vagy bukó.Gondolod a sportolók nem szednek gyógyszert?
Itt csak két Tigers-es srác van és hol vannak a Wolves urak?Csak h tiszta legyen:http://www.mafsz.org/mafsz/index.php?blogid=2&catid=34KoriTEcsovika75
[list=*]
több mint 13 éve
😊 tisztítás alatt....de köszi mindenkinek a figyelmet 😀Hova tűnt az Eagles molinó a Könyves Kálmán körúti kerítésről?vadibandiBiztos a molinótól is megvonta a támogatást a szövetségi elnökség.e53m62
több mint 13 éve
Hova tűnt az Eagles molinó a Könyves Kálmán körúti kerítésről?vadibandiBiztos a molinótól is megvonta a támogatást a szövetségi elnökség.
több mint 13 éve
Itt csak két Tigers-es srác van és hol vannak a Wolves urak?Csak h tiszta legyen:csovika75Ezt hol lehet megtalálni hogy mi lett a büntetés?JUNIOR#46http://www.mafsz.org/mafsz/index.php?blogid=2&catid=34KoriTE
[list=*]
Szóval ha ezekből bármelyiket is szeded, szedted, bukó vagy a csapatod számára.
több mint 13 éve
Hova tűnt az Eagles molinó a Könyves Kálmán körúti kerítésről?
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
"A sportoló lakcíme szerint területileg illetékes izraelita hitközségnél tett telefonos érdeklődés alapján, a vallási elöljáró akként nyilatkozott, hogy vér és vizelet minta adására vonatkozóan nincs tiltás hittételeik között."Akkor most a rabbi tudja rosszul? :rolleyes:
több mint 13 éve
Kori
1 169
Az egyik elméletileg negatív lett, a másik pedig nem doppingvétséget követett el, hanem doppingfegyelmit, ami más büntetési tétel alá esik! Szóval arra még várni kell!Ilyesmi. A büntetési tétel szerintem nem lesz más, csak az eljárás nem ugyanaz.
De addig amíg nincs hivatalos eredmény, közlemény, addig semmi sem biztos!Bruce
több mint 13 éve
Itt csak két Tigers-es srác van és hol vannak a Wolves urak?Az egyik elméletileg negatív lett, a másik pedig nem doppingvétséget követett el, hanem doppingfegyelmit, ami más büntetési tétel alá esik! Szóval arra még várni kell!csovika75Ezt hol lehet megtalálni hogy mi lett a büntetés?JUNIOR#46http://www.mafsz.org/mafsz/index.php?blogid=2&catid=34KoriTE
De addig amíg nincs hivatalos eredmény, közlemény, addig semmi sem biztos!
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Itt csak két Tigers-es srác van és hol vannak a Wolves urak?Ezt hol lehet megtalálni hogy mi lett a büntetés?JUNIOR#46http://www.mafsz.org/mafsz/index.php?blogid=2&catid=34KoriTE
több mint 13 éve
Kori
1 169
Ezt hol lehet megtalálni hogy mi lett a büntetés?JUNIOR#46http://www.mafsz.org/mafsz/index.php?blogid=2&catid=34
több mint 13 éve
Na megszületett az első két doppingvétség.Ezt hol lehet megtalálni hogy mi lett a büntetés?
Persze a harmadik vhogy várat magára.
Van erre egy érdekes kifejezés: egyenlő elbírálás.e53m62
Büszke vagyok arra hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek és hogy egy ilyen defense lehet velünk! (Vasyl Jordan Nyíregyháza Tigers QB)
több mint 13 éve
istvankovacs
53
És melyik csapatokbol választják a játékosokat és a korhatár mennyi?erről is vannak elképzeléseink, de pont azért kéne egy vezetőedző, hogy az ő terveit és elképzeléseit segítsük megvalósítani. ez vonatkozik a kiválasztásra is.Pályázat MAFSZ junior válogatott vezetőedzői pozícióracsovika75
A MAFSZ elnökség megbízásából az Edző Bizottság elkészítette a pályázatot, a junior férfi válogatott vezetőedzői pozíciójára. A pályázat tartalma letölthető: http://www.mafsz.org/mafsz/media/1/20110223-Palyazatjuniorvedzo.pdfjvic
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
És melyik csapatokbol választják a játékosokat és a korhatár mennyi? Pályázat MAFSZ junior válogatott vezetőedzői pozícióra
A MAFSZ elnökség megbízásából az Edző Bizottság elkészítette a pályázatot, a junior férfi válogatott vezetőedzői pozíciójára. A pályázat tartalma letölthető: http://www.mafsz.org/mafsz/media/1/20110223-Palyazatjuniorvedzo.pdfjvic