NCAA csevegő

33 feliratkozó

több mint 9 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 362 — no es importante
Történelmi döntés: az öt elit konferencia megszavazta a játékosok ösztöndíjon felüli, mindent fedező kompenzálását (+ 4500-5000$ évente). A négy évre szóló garantált ösztöndíjak bevezetése is átment, bár az SEC és a Big XII ágált ellene.baggio
Vagyis ezzel elismerődött, hogy eddig nem volt minden kompenzálva, és a 4-5000 dollárt a játékosnak/hallgatónak máshonnan kellett előteremtenie?
Honnan?Sobri Jóska
Diákhitelből vagy diákmunkából például. A következő őszi szemesztertől minden fedezve lesz.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 412 — #NoStress
Történelmi döntés: az öt elit konferencia megszavazta a játékosok ösztöndíjon felüli, mindent fedező kompenzálását (+ 4500-5000$ évente). A négy évre szóló garantált ösztöndíjak bevezetése is átment, bár az SEC és a Big XII ágált ellene.baggio
Vagyis ezzel elismerődött, hogy eddig nem volt minden kompenzálva, és a 4-5000 dollárt a játékosnak/hallgatónak máshonnan kellett előteremtenie?
Honnan?

több mint 9 éve
Történelmi döntés: az öt elit konferencia megszavazta a játékosok ösztöndíjon felüli, mindent fedező kompenzálását (+ 4500-5000$ évente pl. a Texas esetében). A négy évre szóló garantált ösztöndíjak bevezetése is átment, bár az SEC és a Big XII ágált ellene.

A kisebb konfok maguk dönthetnek, hogy követik-e ezt a gyakorlatot lehetőségeikhez mérten.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 198 — Deion Sanders for president!
idén és jövőre szilveszter napján lesz a két elődöntő, úgy lesz igazán érdekes a nézettség...baggio
csillagos ötös (Y)
úgyse mindig lehet szunyálni a sok vadbaromtól

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 9 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 534
szilveszter?! grat nekik...
több mint 9 éve
idén és jövőre szilveszter napján lesz a két elődöntő, úgy lesz igazán érdekes a nézettség...

---
több mint 9 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 198 — Deion Sanders for president!
Na mint várható volt pénzügyileg bejött a rájátszás! Épp ezért fogják idővel bővíteni szerintem.
A tévés nézettség csúcsokat döntött:

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 9 éve
danyly Miami Dolphins Georgia Bulldogs 8 439 — Dolphins fan
Nem lehet elég korán kezdeni? o_o

Bovada.com put UM’s odds at 75 to 1 to win the national title next season --- 35th-best in the country and tied with Michigan, Penn State, Utah, Washington and West Virginia. Ohio State is first (5 to 1), TCU second (15 to 2), FSU seventh (16 to 1) and Florida tied for 14th (33 to 1).

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 9 éve
bowl-nézettségek

---
több mint 9 éve
Shawn84 Philadelphia Eagles North Carolina Tar Heels 8 527
Egy kis color swap. Hogy néznének ki a mezek, ha a két egymás ellen játszó csapat színeket cserélt volna.
 imgur.com/a/c1otX
több mint 9 éve
Arra nem gondolsz, hogy "a zembereket" nem is érdekli?Sobri Jóska
Jajj, azért hülyeségeket ne irkáljunk már megint össze... Zolee amúgy is csak a költői kérdést tette fel, hogy miért nem nézik többen és látnak benne itthon is potenciált, de mikor a döntő 34 millió nézővel most állított fel új kábeltévés rekordot az USA-ban, ne hasonlítgasd már a elvont művészfilmek jegyeladásaihoz vagy a bridzshez a helyzetet, mert valamit muszáj ellenérvként felhoznod. Az X-faktoros példa pedig bicskanyitogató, de az megint más téma.

Igényt igenis lehet generálni olyan dolgok iránt, amit alapból nem érzünk szükségesnek vagy csak érdekesnek, a sport tv pontosan ugyanezt csinálta az NFL-lel, hogy ne menjünk messzire. Ugyanazokat a köröket nem fogom huszadszorra is lefutni, mint korábban, de nyilvánvaló ferdítéseket azért nem hagyok reakció nélkül. Hány embert érdekelt a Super Bowl 2004-ben és hány embert most itthon? Vagy ennyivel szórakoztatóbbá vált volna a liga az elmúlt 10 évben, hogy most már a magyarok ingerküszöbét is átugrotta? Na persze...baggio
De ez az NFL érdeme.
Ha az NCAA is egy cég lenne, egy liga, mely terjeszkedni kíván a tengerentúlon (vagyis Európában), akkor hidd el, hogy ugyanígy fel lehetne építeni 10 év alatt, és a nemzeti döntőt is megnéznék a kocadrukkerek és a fanatikusok egyaránt.Sobri Jóska
Ez így van, viszont ennek semmi köze nincs ahhoz, amit az előző hozzászólásodban írtál, sőt pont az ellentéte. Az NCAA amúgy szervezetként tényleg béna kacsa, viszont a konferenciák vagy akár a csapatok (Notre Dame, stb.) saját kezükbe vehetik az ilyen dolgok irányítását, volt is róla pl. nemrég szó, hogy a Pac-12 Kína felé terjeszkedik. Sőt a kiemelt 5 konferencia autonómiájával erősebb "nyomulást" várok majd e téren, mert pénzből sosem lesz nekik elég, potenciális nézőközönség pedig Európában is van, csak esetleg ők maguk még nem tudnak róla.

---
több mint 9 éve
biztos volt róla szó, Digi miért hagyta abba a college foci sugárzását?
illetve Eurosport miért nem lát benne nagyobb potenciált (mint anno a SportTV az NFL-ben)?

van erről vmi belső info? nem látnak bele kellő potenciált?ZERO_L
Kikerült a csomagból gondolom.
Egyes eseményeket egy sportcsatorna nem egyenként vásárol meg, hanem vesz egy csomagot, amiben van mondjuk olasz soccer, euroliga kosárlabda, lengyel férfi röplabda, krikettösszefoglalók, atp500-as versenyek európából, surf, skót rögbibajnokság, norvég női kézilabda, stb.
És ebből a csomagból adja le amit csak akar.

több mint 9 éve
ZERO_L New England Patriots 4 543 — situational football
biztos volt róla szó, Digi miért hagyta abba a college foci sugárzását?
illetve Eurosport miért nem lát benne nagyobb potenciált (mint anno a SportTV az NFL-ben)?

van erről vmi belső info? nem látnak bele kellő potenciált?

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 9 éve
Jajj, azért hülyeségeket ne irkáljunk már megint össze... Zolee amúgy is csak a költői kérdést tette fel, hogy miért nem nézik többen és látnak benne itthon is potenciált, de mikor a döntő 34 millió nézővel most állított fel új kábeltévés rekordot az USA-ban, ne hasonlítgasd már a elvont művészfilmek jegyeladásaihoz vagy a bridzshez a helyzetet, mert valamit muszáj ellenérvként felhoznod. Az X-faktoros példa pedig bicskanyitogató, de az megint más téma.

Igényt igenis lehet generálni olyan dolgok iránt, amit alapból nem érzünk szükségesnek vagy csak érdekesnek, a sport tv pontosan ugyanezt csinálta az NFL-lel, hogy ne menjünk messzire. Ugyanazokat a köröket nem fogom huszadszorra is lefutni, mint korábban, de nyilvánvaló ferdítéseket azért nem hagyok reakció nélkül. Hány embert érdekelt a Super Bowl 2004-ben és hány embert most itthon? Vagy ennyivel szórakoztatóbbá vált volna a liga az elmúlt 10 évben, hogy most már a magyarok ingerküszöbét is átugrotta? Na persze...baggio
De ez az NFL érdeme.
Ha az NCAA is egy cég lenne, egy liga, mely terjeszkedni kíván a tengerentúlon (vagyis Európában), akkor hidd el, hogy ugyanígy fel lehetne építeni 10 év alatt, és a nemzeti döntőt is megnéznék a kocadrukkerek és a fanatikusok egyaránt.

több mint 9 éve
keresztkérdés

a sakk mitől sport?

szóval amikor ilyen szemüveges, elhízott, élettelen fazonok ülnek egy asztalnál órákig, azt ne nevezzük már sportnak.

mondjuk az agy dolgozik, szóval szellemi sport. az "elme sportja". óriási.Zolee23
Egy sakkozó egy mérkőzés alatt kb. 3 kilót fogy.

De keresztkérdés:
egy unalmas nyomorgós dráma a filmvásznon mitől szórakoztató?

több mint 9 éve
Hendrix Utah State Aggies 1 551
keresztkérdés

a sakk mitől sport?

szóval amikor ilyen szemüveges, elhízott, élettelen fazonok ülnek egy asztalnál órákig, azt ne nevezzük már sportnak.

mondjuk az agy dolgozik, szóval szellemi sport. az "elme sportja". óriási.

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 9 éve

Igényt igenis lehet generálni olyan dolgok iránt, amit alapból nem érzünk szükségesnek vagy csak érdekesnek, a sport tv pontosan ugyanezt csinálta az NFL-lel, hogy ne menjünk messzire. Ugyanazokat a köröket nem fogom huszadszorra is lefutni, mint korábban, de nyilvánvaló ferdítéseket azért nem hagyok reakció nélkül. Hány embert érdekelt a Super Bowl 2004-ben és hány embert most itthon? Vagy ennyivel szórakoztatóbbá vált volna a liga az elmúlt 10 évben, hogy most már a magyarok ingerküszöbét is átugrotta? Na persze...

---
több mint 9 éve
igen, ez már erősen ízlés/igény kérdése, ami ebben az országban nem sok van. de nem vagyunk egyformák, hála az istennek.

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
több mint 9 éve
én fel nem tudom fogni, hogy ezt a ligát miért nem nyomják europában. a lőtéri kutya nem nézi, pedig zseniális.Zolee23
Többek közt az NFL óriási 1 vállalat, és profi football-t értékesít, míg az NCAA egy egyetemi szövetség, és a státusza amatőr .
Valamint technikailag az NCAA az NFL előszobája, olyan, mint egyfajta alsóbb osztály, míg az NFL az NCAA bestofja, évenként a kb 10ezer végzős legjobb 3-4-5 százaléka léphet feljebb, az NFL-be. Így adja magát, hogy Európában a "magasabb osztályra" van igény.
(Az USA-ban nincs ennyire markáns különbség a két liga "nyomása" között.)Sobri Jóska
én ezt értem, és valamilyen szinten egyet is értek vele. viszont kicsit úgy vagyok ezzel, mint kb. a moziban, hogy általában a kritikán aluli vígjátékokat, meg az agyon cgi-zett akciófilmeket nyomják. amiknek amúgy értéke nulla, meg 20 perc múlva elfelejtem hogy mi történt, de az átlagembernek bőven elég.

és persze ezáltal csomó minőségi filmet nem látnak az emberek, amiknek maguktól nyilván nem néznek utána, de ha ott lenne a kínálatban, esetleg megnéznék és úgy jönnének ki hogy "wáó".

jó nem teljesen ugyanaz, de értitek.

kedvencem meg faragóéknál ez a felszopkodás, hogy "de hát kérem ez az nfl, itt minden megtörténhet", "50-0 van, de nincs még vége, ez az nfl, itt minden megtörténhet".

és az sms-ek, hogy a hülyegyerek eladta a hűtőjét, hogy a sport tv-n nézhesse az nfl közvetítéseket. meg hogy holnap vizsgázik, de nagyon nézi a meccset, mert ez kihagyhatatlan. aztán amikor jönnek ezek hogy a 2 hónapos gyereke milyen szurkoló lesz, hát ilyenkor kitudnám baszni a tv-t az ablakon.

mindegy, nincs ezzel gond, elvagyok én az espn college pass-al, meg nem vagyok kíváncsi a világtalan magyar kommentátorokra, csak sajnálom, hogy ilyen jó meccsekről lemaradnak az emberek.Zolee23
Arra nem gondolsz, hogy "a zembereket" nem is érdekli?
Vannak a mozikban művészfilmek is, lemennek egy hónap alatt 1000 nézővel, míg egy új kritikán aluli Sandler vígjáték meg nyit 20000 nézővel első napon.
Gondolj arra, hogy ha neked profitot kéne előállítanod, akkor mit mutatnál be?
Egy olyan minőségi filmet amire eladsz egy hét alatt 500 jegyet, vagy egy olyan fos szart amire eladsz 5000 jegyet?
Ha a profit a célod, akkor nyilván az utóbbit.
Mivel pont erre van igényük az embereknek.
Badarság azt hinni, hogy azért nézik az emberek mondjuk az X-Faktort, mert ez van, nincs más.
Azért van X-Faktor, mert erre van az embereknek igényük, és egy profitorientált kereskedelmi csatorna csak kielégíti a valós fogyasztói igényeket.
Pl. te is NCAA Game Pass-t veszel, és egyetemi focit nézel, nem mondjuk bridzset vagy sakkot, pedig az sokkal "nívósabb" sportesemény, vagy nem operát esetleg tudományos előadást, ahnem sportot. 😉

több mint 9 éve
én fel nem tudom fogni, hogy ezt a ligát miért nem nyomják europában. a lőtéri kutya nem nézi, pedig zseniális.Zolee23
Többek közt az NFL óriási 1 vállalat, és profi football-t értékesít, míg az NCAA egy egyetemi szövetség, és a státusza amatőr .
Valamint technikailag az NCAA az NFL előszobája, olyan, mint egyfajta alsóbb osztály, míg az NFL az NCAA bestofja, évenként a kb 10ezer végzős legjobb 3-4-5 százaléka léphet feljebb, az NFL-be. Így adja magát, hogy Európában a "magasabb osztályra" van igény.
(Az USA-ban nincs ennyire markáns különbség a két liga "nyomása" között.)Sobri Jóska
én ezt értem, és valamilyen szinten egyet is értek vele. viszont kicsit úgy vagyok ezzel, mint kb. a moziban, hogy általában a kritikán aluli vígjátékokat, meg az agyon cgi-zett akciófilmeket nyomják. amiknek amúgy értéke nulla, meg 20 perc múlva elfelejtem hogy mi történt, de az átlagembernek bőven elég.

és persze ezáltal csomó minőségi filmet nem látnak az emberek, és ezeknek maguktól nyilván nem néznek utána, de ha ott lenne a kínálatban, esetleg megnéznék és úgy jönnének ki hogy "wáó".

jó nem teljesen ugyanaz, de értitek.

kedvencem meg faragóéknál ez a felszopkodás, hogy "de hát kérem ez az nfl, itt minden megtörténhet", "50-0 van, de nincs még vége, ez az nfl, itt minden megtörténhet".

és az sms-ek, hogy a hülyegyerek eladta a hűtőjét, hogy a sport tv-n nézhesse az nfl közvetítéseket. meg hogy holnap vizsgázik, de nagyon nézi a meccset, mert ez kihagyhatatlan. aztán amikor jönnek ezek hogy a 2 hónapos gyereke milyen szurkoló lesz, hát ilyenkor kitudnám baszni a tv-t az ablakon.

mindegy, nincs ezzel gond, elvagyok én az espn college pass-al, meg nem vagyok kíváncsi a világtalan magyar kommentátorokra, csak sajnálom, hogy ilyen jó meccsekről lemaradnak az emberek.

több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Cardale Jones-ban mekkora potenciál van/lehet egy jövőbeli NFL-s karriert tekintve? Alkat, erősségek, gyengeségek, miben kell javulnia, stb.Vrijbloed
Norris már Hundley elé rakja a boadon, tekintve, hogy utóbbi egyszer se tudott 3 egymás utáni meccset így lehozni 😊
three-way qb controversy szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy sose volt még a futballtörténelemben 😊 baggio
4 lesz az, Kenny Guion is bizonyítottHöri
Kenny Guiton, aki már 2014-ben is arénafocizott, szóval erősen kétlembaggio
LOL, valamiért arra emlékeztem, hogy tavasszal lesérült, de akkor lehet 2013-ban

több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 617
three-way qb controversy szerintem nyugodtan kijelenthetem, hogy sose volt még a futballtörténelemben 😊 baggio
Kenny Guiton, aki már 2014-ben is arénafocizott, szóval erősen kétlembaggio
Plusz szerintem borítékolható, hogy a Miller, Barrett, Jones trióból legalább az egyik távozni fog draft vagy (inkább) transzfer útján.
több mint 9 éve
Mivel az NFL az NCAA-ből fejlődött ki, nem is csoda. Csak Európában fordulhat elő, hogy a kommentátor kijelenti, nem tud semmit az NCAA-ről, majd saját NFL könyvéből idézve a sportág kezdeteiről tart kiselőadást xD

---
több mint 9 éve
(Az USA-ban nincs ennyire markáns különbség a két liga "nyomása" között.)

több mint 9 éve
Kenny Guiton, aki már 2014-ben is arénafocizott, szóval erősen kétlem

Cardale Jones-ban mekkora potenciál van/lehet egy jövőbeli NFL-s karriert tekintve? Alkat, erősségek, gyengeségek, miben kell javulnia, stb.Vrijbloed
McShay 3-4. körös prospectnek írja. Három meccsen volt kezdő, ebből annyit lehetett lemérni, hogy nagyon fizikális, vaddisznó alkata van és erős karja

---