NFL csevegő
82 feliratkozó
több mint 1 éve
www.coacheshotseat.com/CoachesHotSeatRanking.htm1:
Milyen érdekes dolog ez is. Néhány éve-évek óta mindenki mennyire nyálazott Pat Fitzgeraldra, Jimbo Fisherre, Brent Venablesre, Dana Holgorsenre, Mel Tuckerre, Matt Campbellre stb, most meg lehet, h az egyetemi progi is kirakja.
Ellenben Jim Harbaugh sem ért el semmi különlegeset, mégis foggal körömmel körbenyalják az alma materben.
Gus Malzahnt meg teljesen szem elől tévesztettem pedig mekkora zseninek tűnt ő is.
Willie Parker
ki volt az a mindenki, aki ezekre a nevekre nyálazott? itt a fórumon páran, akik nézték, ki lehet az NFL csapatukhoz az új HC?
Csak mert Tuckert (+ Harbaught) leszámítva kb egyiknél se merült fel reálisan soha, hogy NFL-be menjenek, 20-30-40 éve csak collegeben vannak.
A college fociban meg annyi változás volt az elmúlt pár évben (gondoljunk csak a csoportokra vagy a NIL-re), hogy nem feltétlenül csak szar munkát/eredményeket jelenthet, hogy egyik másik HC hot seaten van.
Harbaughra meg ennyi sztem elég:
en.wikipedia.org/wiki/Michigan%E2%80%93Ohio_State_football_rivalry#Game_results
+
Back to back CFP szereplés, az első 2 a suli történelmében az új playoff rendszerben.
Szerkesztette: Borbinho
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 1 éve
Illetve egy módfelett profán és szubjektív szempont: nekem az NFL meccsek jobban tetszenek, aminek sok, szintén szubjektív oka van.Nézni kell mindkettőt, ennyi a tanulság (ha nincs rá idő, az más tészta) elég csak most pl az Arena4-re kapcsolni, és élőben tudom megválaszolni bárki felvetődő kérdését 😊
Régen sok egyetemi focit néztem, volt rá kedv, idő, most még NFL-ben se mindet. Az elmúlt hónapban elcsíptem vegyesen NFL-t is és NCAA-t is, és az NCAA-k sokkal egyábbak voltak, de a minta messze nem reprezentatív.
Az biztos, hogy az NFL-ben tudom ki játszik, mire van esélye, ismerem a struktúrát, csapatonként ismerek pár játékost, de amikor pár napja belesodródtam egy talán 33-0-ra álló NCAA meccsbe, azt se tudtam ez bowl meccs vagy mi a tétje vagy ki a sztár.
Ahogy persze dartsban is ki lehet fogni egy sima nem-major versenyen is kurva jó meccset, de a VB a sport főeseménye.
Vagy a soccer VB ha szar is, mégiscsak odaültet, míg egy random kapcsolgatás során egy francia bajnoki, vagy angol másodosztályú meccs meg nem.
És olimpián kívül kevesek néznek kajak-kenut vagy taekwondot, én biztos nem, ott meg ha adják jöhet.
És olvasva a hosszú hsz-eket az a benyomás, hogy akinek van a témában véleménye, az a véleményéhez keres témákat, érveket, és aki jól keres az találni is fog, minden oldalon. Miközben ez egy csak kissé felcicomázott, feltunningolt, intellektualizalt ízlésvita, abban meg sose lesz konszenzus.
És akkor maradnak a szubjektív szempontok.
Őszentsége Sobri Jóska
www.coacheshotseat.com/CoachesHotSeatRanking.htmszeretnél beszélni róla?
Milyen érdekes dolog ez is. Néhány éve-évek óta mindenki mennyire nyálazott Pat Fitzgeraldra, Jimbo Fisherre, Brent Venablesre, Dana Holgorsenre, Mel Tuckerre, Matt Campbellre stb, most meg lehet, h az egyetemi progi is kirakja.
Ellenben Jim Harbaugh sem ért el semmi különlegeset, mégis foggal körömmel körbenyalják az alma materben.
Gus Malzahnt meg teljesen szem elől tévesztettem pedig mekkora zseninek tűnt ő is.
Willie Parker
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Willie Parker
15 391
www.coacheshotseat.com/CoachesHotSeatRanking.htmMilyen érdekes dolog ez is. Néhány éve-évek óta mindenki mennyire nyálazott Pat Fitzgeraldra, Jimbo Fisherre, Brent Venablesre, Dana Holgorsenre, Mel Tuckerre, Matt Campbellre stb, most meg lehet, h az egyetemi progi is kirakja.
több mint 1 éve
Illetve egy módfelett profán és szubjektív szempont: nekem az NFL meccsek jobban tetszenek, aminek sok, szintén szubjektív oka van.Régen sok egyetemi focit néztem, volt rá kedv, idő, most még NFL-ben se mindet. Az elmúlt hónapban elcsíptem vegyesen NFL-t is és NCAA-t is, és az NCAA-k sokkal egyábbak voltak, de a minta messze nem reprezentatív.
Az biztos, hogy az NFL-ben tudom ki játszik, mire van esélye, ismerem a struktúrát, csapatonként ismerek pár játékost, de amikor pár napja belesodródtam egy talán 33-0-ra álló NCAA meccsbe, azt se tudtam ez bowl meccs vagy mi a tétje vagy ki a sztár.
Ahogy persze dartsban is ki lehet fogni egy sima nem-major versenyen is kurva jó meccset, de a VB a sport főeseménye.
Vagy a soccer VB ha szar is, mégiscsak odaültet, míg egy random kapcsolgatás során egy francia bajnoki, vagy angol másodosztályú meccs meg nem.
És olimpián kívül kevesek néznek kajak-kenut vagy taekwondot, én biztos nem, ott meg ha adják jöhet.
És olvasva a hosszú hsz-eket az a benyomás, hogy akinek van a témában véleménye, az a véleményéhez keres témákat, érveket, és aki jól keres az találni is fog, minden oldalon. Miközben ez egy csak kissé felcicomázott, feltunningolt, intellektualizalt ízlésvita, abban meg sose lesz konszenzus.
És akkor maradnak a szubjektív szempontok.
több mint 1 éve
én biztos többet nézném, ha a tavaszi szemeszterben lenne.egyik szombaton van, a másik vasárnapNekem az a nagy szívfájdalmam, hogy szinte fullra egy időben zajlik az NFL szezonnal. Nyilván iskolarendszer miatt nem megoldható, de milyen népszerűsége, nézettsége lehetne még, ha mondjuk csak pár hónap különbséggel menne. Még pár évig régebben csináltam azt hogy letöltöttem, felvettem csomó meccset és tavasztól néztem pótlásnak, de se idő, se kedv nincs már erre miután azért jelentősen csillapodott kb. 10+ év után az amerikai foci fogyasztásom azért a kezdetek után. Bowl szezonvégi tévés meccsek közül bespejzolok azért párat majd.😊Alapvető probléma, hogy az emberek nem időmillionosok. Én nagyon szivesen néznék akár középiskolai focit is, ha lenne rá időm, azonban most már ott tartok, hogy a Panthers meccseit se tudom mindig nézni. Így nyilván csak egészen minimális idő jut college focira.Na ezt az érvet 100%-ig el tudom fogadni 😊
gabokocka
r.baggio
zavi27
ez nekünk rossz itt Európában, hogy éjszakázni kell
NB2
Ahogy gabokocka írta, egy hétvégébe néha örül az ember, ha 1 meccs belefér.
Ez nyilván nem javaslat végy kérés az átszervezésre, USA-ban tudtommal semmi baj a nézettséggel és így tűnik célszerűnek drafthoz meg mindenhez.
abban igazad van, hogy vannak akik nem azt nézik, amit szeretnek, hanem azt szeretik amit néznek, amit meg a tv közvetítés dönt el. Ehhez nem tudok mit hozzá tenni, mert az ilyen embereket nem értem, nem tudok a fejükkel gondolkozni. Ezért van, hogy a mai napig téma melyik meccset adja a magyar tv...Az hogy kinek melyik tetszik jobban NFL vs NCAA összevetésben azt hiszem mindenkinek a saját dolga. Ízlések és pofonok. Az emberek különböznek és ez egy jó dolog, az jár jobban aki képes ezt belátni és elfogadni.Black_AdderUgyanezt el lehetett volna mondani 20 éve egy NFL vs NBA "vita" kapcsán is, mielőtt a sport tv nekiállt amerikai futballt közvetíteni, aztán mára ott tartunk, hogy előbbit itthon is többen nézték Karácsonykor, mint az utóbbit.
Engem az zavar, hogy egy amfocis fórumon kell ilyen téves prekoncepciókkal, sok esetben kifejezett ellenérzéssel találkoznom, amire sose lehet az a magyarázat, hogy az emberek különböznek, mert ilyen alapon meg nincs értelme semmiről írni, maximum az eredménykövetőben megjegyezni, hogy touchdown!
r.baggio
A prekoncepciókkal az a baj, hogy ahhoz is kell érteni valamihez valamennyire, hogy az ember felismerje, nem ért hozzá. És egy másfajta intelligencia meg ahhoz kell, hogy amihez nem ért, arról ne írogasson "hülyeséget". Utóbbi visszaszorítása szerintem itt sosem volt cél, és nem is gondolom jó iránynak, akkor se ha valakit frusztrál, hogy másvalaki félinformációk alapján arra a következtetésre jut, hogy csak egyetemi edzőt ne. Majd 2-3 év után egy megbukott top koordinátor után rájön, hogy nem csak egyetemről jönnek szar edzők... Tavaly Broncos topicban - de lehet külföldi fórumon - voltak vélemények, hogy mindegy ki csak támadó felfogású legyen, alig több mint 10 évvel jmd után... Sokszor az ember lát egy eredményt és lát egy okot, és azt hiszi a 2 között korreláció van. Az meg idő és energia ignyes, hogy utánajárj, mit hogyan csinátl rosszul vagy jól. Egyszerűbb azt látni, hogy utóbbi 2 HC előtte DC volt, szar lett => támadó felfogású HC kell vagy épp hogy egyetemi edző volt szar lett => korábbi NFL ezdő vagy koordinártor kell.
Ahol meg beválik, senki nem foglalkozik, hogy milyen ezdő kell, örülnek hogy van egy jó edzőjük, más problémákon jár az agyuk...
Akárhogy is, mindegy igazad van-e vagy sem, ha a szavaid közül kiérződik az hogy téged "az zavar hogy...", az érvelésed kontraproduktív lesz. Mert pont azok tudják félretenni ezt az érzetet, akik a tv-s prekoncepciókat is félre tudják tenni.
Én pl most nagyon szívesen olvasnék arról, hogy melyik NCAA edző lehetne sikeres mondjuk a Broncos élén, mert amíg az én tudásom terjed, azok a sikeres program élén lévő egyetemi edzők, akiknek nincs okuk azt ott hagyni hisz ott ugyanúgy megfizetik és megbecsülik őket és én nem úgy gondolkozom, hogy minden egyes ember leghőbb vágya hogy Broncos HC legyen. Ellenben egy NFL koordinátornak egyértelmű szakmai előrelépés hogy HC legyen, tán még az óceán partoktól messze a kukorica földek közepén is...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 1 éve
inkább arra gondoltam, hogy ha egy hétvége alatt van esélyem minden más (sport) mellett mondjuk 2-3 teljes meccset megnézni max. akkor az NFL lesz nem az NCAA.egyik szombaton van, a másik vasárnapNekem az a nagy szívfájdalmam, hogy szinte fullra egy időben zajlik az NFL szezonnal. Nyilván iskolarendszer miatt nem megoldható, de milyen népszerűsége, nézettsége lehetne még, ha mondjuk csak pár hónap különbséggel menne. Még pár évig régebben csináltam azt hogy letöltöttem, felvettem csomó meccset és tavasztól néztem pótlásnak, de se idő, se kedv nincs már erre miután azért jelentősen csillapodott kb. 10+ év után az amerikai foci fogyasztásom azért a kezdetek után. Bowl szezonvégi tévés meccsek közül bespejzolok azért párat majd.😊Alapvető probléma, hogy az emberek nem időmillionosok. Én nagyon szivesen néznék akár középiskolai focit is, ha lenne rá időm, azonban most már ott tartok, hogy a Panthers meccseit se tudom mindig nézni. Így nyilván csak egészen minimális idő jut college focira.Na ezt az érvet 100%-ig el tudom fogadni 😊
gabokocka
r.baggio
zavi27
NB2
több mint 1 éve
egyik szombaton van, a másik vasárnapNekem az a nagy szívfájdalmam, hogy szinte fullra egy időben zajlik az NFL szezonnal. Nyilván iskolarendszer miatt nem megoldható, de milyen népszerűsége, nézettsége lehetne még, ha mondjuk csak pár hónap különbséggel menne. Még pár évig régebben csináltam azt hogy letöltöttem, felvettem csomó meccset és tavasztól néztem pótlásnak, de se idő, se kedv nincs már erre miután azért jelentősen csillapodott kb. 10+ év után az amerikai foci fogyasztásom azért a kezdetek után. Bowl szezonvégi tévés meccsek közül bespejzolok azért párat majd.😊Alapvető probléma, hogy az emberek nem időmillionosok. Én nagyon szivesen néznék akár középiskolai focit is, ha lenne rá időm, azonban most már ott tartok, hogy a Panthers meccseit se tudom mindig nézni. Így nyilván csak egészen minimális idő jut college focira.Na ezt az érvet 100%-ig el tudom fogadni 😊
gabokocka
r.baggio
zavi27
több mint 1 éve
több mint 1 éve
Nekem az a nagy szívfájdalmam, hogy szinte fullra egy időben zajlik az NFL szezonnal. Nyilván iskolarendszer miatt nem megoldható, de milyen népszerűsége, nézettsége lehetne még, ha mondjuk csak pár hónap különbséggel menne. Még pár évig régebben csináltam azt hogy letöltöttem, felvettem csomó meccset és tavasztól néztem pótlásnak, de se idő, se kedv nincs már erre miután azért jelentősen csillapodott kb. 10+ év után az amerikai foci fogyasztásom azért a kezdetek után. Bowl szezonvégi tévés meccsek közül bespejzolok azért párat majd.😊Alapvető probléma, hogy az emberek nem időmillionosok. Én nagyon szivesen néznék akár középiskolai focit is, ha lenne rá időm, azonban most már ott tartok, hogy a Panthers meccseit se tudom mindig nézni. Így nyilván csak egészen minimális idő jut college focira.Na ezt az érvet 100%-ig el tudom fogadni 😊
gabokocka
r.baggio
több mint 1 éve
Lúdas Solymi
8 027
Az egész persze továbbra is telejsen irreleváns a college HC-k vs NFL HC-k összevetésben. Azt hiszem különböző skill set kell a 2 dologhoz, mert az egyik felnőtt pénzt kereső profi embereket edz a másik pedig kihasznált ingyen "dolgozó" egyetemistákat. Teljesen máshogy kell motiválni. Illetve a csapatot is máshogy kell menedzselni, mert nem tudod 10+ évig megtarani a legjobbakat. Ennél fogva egy jó egyetemi HC tudása nem biztos, hogy átfordul NFL-be, és ugyanez igaz visszafelé is.Illetve azt is figyelembe kell venni az egyetemi csapatoknál, hogy teljesen más a recruit rendszer, azaz egy jól futó egyetemi programban, ahol van pénz és siker, oda könnyebben tudsz középiskolai sztárokat csábítani, mint egy kisebb programba. És ezek a választások lecsapódnak az NFL szintjén is, elég csak megnézni mely NCAA csapatok adják a játékosokat az NFL-be és hanyadik körökben.
Ha lenne valami recept a biztos HC választásra, akkor Broncos fanok nem szenvedték volna végig a vj, fangio, hackett hármas ámokfutását. De legalább nem NCAA edzők voltak egyébként lehet hogy nem váltak volna be ilyen jól...
Black_Adder
És lehet, hogy nem tudsz 10 évig megtartani egy játékost, de a recruit rendszer miatt folyamatosan van lehetőséged frissíteni és szinten tartani.
Anno Saban is kipróbálta magát az NFL-ben, aztán azt mondta, köszöni szépen, neki ez nem kell.
Ilyen szempontból Pete Carroll az egyik olyan edző aki NCAA és NFL szinten is hosszú távon tudott sikeres lenni.
Meg lehet azt mondani, hogy az NCAA emberközelibb vagy nagyobb érzelmi hullámvasutat ad, ezt adom, de szerintem a hullámvasút érzés megvan az NFL-ben is, csak itt nem szórakoztató, olyan mint Zuzuval beszélgetni, főleg ha a kedvenc csapatod csinálja.
több mint 1 éve
Alapvető probléma, hogy az emberek nem időmillionosok. Én nagyon szivesen néznék akár középiskolai focit is, ha lenne rá időm, azonban most már ott tartok, hogy a Panthers meccseit se tudom mindig nézni. Így nyilván csak egészen minimális idő jut college focira.Na ezt az érvet 100%-ig el tudom fogadni 😊
gabokocka
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Alapvető probléma, hogy az emberek nem időmillionosok. Én nagyon szivesen néznék akár középiskolai focit is, ha lenne rá időm, azonban most már ott tartok, hogy a Panthers meccseit se tudom mindig nézni. Így nyilván csak egészen minimális idő jut college focira.
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 1 éve
Az hogy kinek melyik tetszik jobban NFL vs NCAA összevetésben azt hiszem mindenkinek a saját dolga. Ízlések és pofonok. Az emberek különböznek és ez egy jó dolog, az jár jobban aki képes ezt belátni és elfogadni.Black_AdderUgyanezt el lehetett volna mondani 20 éve egy NFL vs NBA "vita" kapcsán is, mielőtt a sport tv nekiállt amerikai futballt közvetíteni, aztán mára ott tartunk, hogy előbbit itthon is többen nézték Karácsonykor, mint az utóbbit.
Engem az zavar, hogy egy amfocis fórumon kell ilyen téves prekoncepciókkal, sok esetben kifejezett ellenérzéssel találkoznom, amire sose lehet az a magyarázat, hogy az emberek különböznek, mert ilyen alapon meg nincs értelme semmiről írni, maximum az eredménykövetőben megjegyezni, hogy touchdown!
---
több mint 1 éve
Ouch. Többen nézték a Mayfield vs Wilson csatát, mint az 5 NBA meccset együttvéve. NFL and NBA viewership numbers from the Christmas games:
— Ari Meirov (@MySportsUpdate) December 28, 2022
NFL:
- Packers-Dolphins: 25.92M
- Broncos-Rams: 22.57M
- Bucs-Cardinals: 17.15M
NBA:
- 76ers-Knicks: 4.04M
- Lakers-Mavericks: 4.33M
- Bucks-Celtics: 6.03M
- Grizzlies-Warriors: 4.70M
- Suns-Nuggets: 2.49M
több mint 1 éve
Nem értem, hogy jön ez a 3.3 év ide, és lusta vagyok végig olvasni, de ez elsőre nagyon úgy tűnik hogy benne vannak a 0 esetleg 1 éves karrierek is. Szurkolói bázis tekintetében ezeket simán ki kell hagyni a statisztikából. Akiért rajonganak az emberek, azoknak ennél sokkal hosszabb karrierjük van, a legnagyobb kedvenceknek elérheti a 10+ évet is.NCAA összevetésben sokkal gyakrabban cserélődik le egész csapat, mint NFL-ben. Akkor is ha az átlag karriert ki tudják hozni 3.4-re valamilyen statisztika alapján.
Statisztika jó dolog, csak tudni kell használni.
Az egész persze továbbra is telejsen irreleváns a college HC-k vs NFL HC-k összevetésben. Azt hiszem különböző skill set kell a 2 dologhoz, mert az egyik felnőtt pénzt kereső profi embereket edz a másik pedig kihasznált ingyen "dolgozó" egyetemistákat. Teljesen máshogy kell motiválni. Illetve a csapatot is máshogy kell menedzselni, mert nem tudod 10+ évig megtarani a legjobbakat. Ennél fogva egy jó egyetemi HC tudása nem biztos, hogy átfordul NFL-be, és ugyanez igaz visszafelé is.
Ha lenne valami recept a biztos HC választásra, akkor Broncos fanok nem szenvedték volna végig a vj, fangio, hackett hármas ámokfutását. De legalább nem NCAA edzők voltak egyébként lehet hogy nem váltak volna be ilyen jól...
Az hogy kinek melyik tetszik jobban NFL vs NCAA összevetésben azt hiszem mindenkinek a saját dolga. Ízlések és pofonok. Az emberek különböznek és ez egy jó dolog, az jár jobban aki képes ezt belátni és elfogadni. Ne értsd félre, ha az okoz örömöt, hogy valakit meggyőzöl adjon esélyt az egyetemi focinak és megszereti, akkor folytasd, de gyakrabban alakul ki valami fölösleges és parttalan vita, irreleváns statisztikákkal és különböző mértékegységű dolgok összehasonlíátásval aminek a színvonala sportszakmailag ésvagy vitakultúrailag elmarad attól a szinttől, ami alkalmas egy külső szemlélő meggyőzésére akármelyik irányban.
Persze ha csak az a cél, mint a viták 99,9%-nak hogy a résztvevők úgy érezzék nekik volt igazuk, akkor a végtelenségig lehet folytatni
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 1 éve
A múltkori stat párja:Nobody else is even in the same stadium as the birds’ offense. They’re all playing tee ball down the road https://t.co/nC7cHSXXbO
— Bleeding Green Nation (@BleedingGreen) December 28, 2022
több mint 1 éve
Amúgy ez a 3,3 év hogy jön ki?😊 Meglepődnék ha csak 54-es roster játékosok lennének benne 😊Az NFLPA-t kérdezd, ez az ő statisztikájuk:
NB2
Kickers/Punters — 4.87
Quarterbacks — 4.44
Offensive Linemen — 3.63
Defensive Linemen — 3.24
Linebackers — 2.97
Cornerbacks — 2.94
Tight Ends — 2.85
Wide Receivers — 2.81
Running Backs — 2.57
League average — 3.3
---
több mint 1 éve
Amúgy ez a 3,3 év hogy jön ki?😊 Meglepődnék ha csak 54-es roster játékosok lennének benne 😊Hedkócsokra volt értve, nem?
NB2
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 1 éve
Amúgy ez a 3,3 év hogy jön ki?😊 Meglepődnék ha csak 54-es roster játékosok lennének benne 😊
több mint 1 éve
Nem, az történt, hogy pusztán csak hülyeséget írtál, mikor az NFL-NCAA közti különbséget állítottad párhuzamba más utánpótlásligákkal (különösen a teniszes példa megmosolyogtató), most meg azzal jössz, hogy a belefeccölt pénz nincs összefüggésben a sportszakmai színvonallal. Egészen nevetséges érvek ezek.Tehát a stadion mérete/mértéke/külseje határozza meg a benne játszott sport nívóját???És szerencsére nem üti a két liga egymást, szóval nyugodtan lehet párhuzamosan követni őket, de nem tudom miért kell szemrehányást tenni azok felé, akik inkább csak a csúcstermékre kíváncsiak. Mindenki ezt teszi, gondolom te sem követed árgus szemmel az ifi teniszt vagy bármelyik alacsonyabb “””farm””” bajnokságot az általad kedvelt másik sportágban.Ha mutatsz nekem még egy olyan "farm" bajnokságot, ahol nagyobb stadionok vannak, mint a hiperszuper csodaember profiknál, isten bizony elkezdem árgus szemmel követni.
ZERO_L
Btw Hue Jackson 3-8-as mérleggel nyitott másodosztályú csapatánál, szóval ennyit a "szakadékről". Ha létezne, akkor bizony fordítva is működnie kellene, de meg lehet nézni pl hogy a Kentucky-nál is mennyire jött be az OC-váltás, pedig a zseniális McVay/Shanahan-treeről jött az illető.
r.baggio
Te véletlenül nem maszekolsz Felcsúton hétköznaponként? 😉
Ez semmit nem jelent max annyit hogy iszonyat pénz van az egyetemi fociban is, lokálisan nagyon meghatározó, de ez sportszakmailag akkor is utánpótlás szint marad.
ZERO_L
Két alapvetést jegyeznék meg, aztán be is fejeztem, mert ennek így tényleg nincs sok értelme:
- a legjobb egyetemi edzők ma kb. ugyanúgy keresnek, mint Belichickék (hm, ebből biztosan semmilyen összefüggés nem vonható le tanulságként)
- az átlag NFL karrier 3.3 (!) év, aminél minden más major sporté is több, hát még ha egy átlagos európai soccercsapatra gondolunk
Azt érzem dehonesztálónak, és kifejezetten ezt is írtam, hogy a "college hc", mint olyan lett sokaknál pejoratív jelző, ami pontosan abból a fals képből ered, hogy az nfl-ben aztán tényleg minden csapat hiperszuper űrfutballt játszik, minden más meg farmliga, aminek semmi köze nincs ahhoz a csúcsteljesítményhez, amit az összes profi csapat hétről-hétre kivétel nélkül, konstans módon produkál.
---
több mint 1 éve
Tehát a stadion mérete/mértéke/külseje határozza meg a benne játszott sport nívóját???És szerencsére nem üti a két liga egymást, szóval nyugodtan lehet párhuzamosan követni őket, de nem tudom miért kell szemrehányást tenni azok felé, akik inkább csak a csúcstermékre kíváncsiak. Mindenki ezt teszi, gondolom te sem követed árgus szemmel az ifi teniszt vagy bármelyik alacsonyabb “””farm””” bajnokságot az általad kedvelt másik sportágban.Ha mutatsz nekem még egy olyan "farm" bajnokságot, ahol nagyobb stadionok vannak, mint a hiperszuper csodaember profiknál, isten bizony elkezdem árgus szemmel követni.
ZERO_L
Btw Hue Jackson 3-8-as mérleggel nyitott másodosztályú csapatánál, szóval ennyit a "szakadékről". Ha létezne, akkor bizony fordítva is működnie kellene, de meg lehet nézni pl hogy a Kentucky-nál is mennyire jött be az OC-váltás, pedig a zseniális McVay/Shanahan-treeről jött az illető.
r.baggio
Te véletlenül nem maszekolsz Felcsúton hétköznaponként? 😉
Ez semmit nem jelent max annyit hogy iszonyat pénz van az egyetemi fociban is, lokálisan nagyon meghatározó, de ez sportszakmailag akkor is utánpótlás szint marad.
Lassan kezdem elveszíteni a fonalat, én értem, hogy a körülmények akár még jobbak is mint egy NFL meccsen, remek hogy húzza a rezesbanda az ütemet, legalább tényleg van valami alapzaj, ez valakinek bejön valakinek nem. De én a sportértékről beszéltem, ami a pályán zajlik, sok embernek ez a prioritás és ebben keresi a csúcsterméket főleg ha olyan messze van tőle mint mi. Szerintem ez teljesen természetes jelenség.
Szerintem a szakadék abszolút jelen van mindkét irányba, csak kevés NFL-ben sikeres edző gondolja úgy hogy egyetemi szinten is kipróbálja magát, hanem inkább akkor beül a csatornához kevesebb munka lehet több pénz (lsd anno Gruden).
De én abszolút látom hogy pl egy McVay nem tudna egyetemi szinten annyira domináns lenni. Nagyon mást követel meg magától a főedzőtől és nem csak hogy más élethelyzetben lévő játékosokkal vagy körülvéve hanem az egész csapat építési szisztéma teljesen ellentétes.
Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy egy egyetemi csapathoz nagy százalékban inkább egyetemi szinten szocializálódott edző illik NFL-ben meg inkább NFL-ből válogatnék. Nem azt mondom, hogy nincs értelme átmeneteknek, de bele kell kalkulálni a negatív végkimenetel nagyobb valószínűségét. Szerintem ez természetes velejárója a két rendszer különbségének, de úgy érzem hogy te ezt valamiért dehonesztálónak tartod az egyetemi focival szemben.
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 1 éve
"Bad college football can be fun, even a joy, but bad NFL football is always just sad."dancogoEz jutott még eszembe 😊
"I only watch the highest level of football competition. Now time to watch the Broncos."
— Joseph Burton (@bellyflope) December 19, 2022
---
több mint 1 éve
nekem megfelel
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 1 éve
Pár hónapja előkerült ugyanez a téma egy másik topikban talán. Akkor azt írtam, hogy Magyarországrol érzelmi kötődés kell a college foci szeretetéhez, ezt most is tartom. Meggyőzni nem lehet a hipstert, hogy a kommersz termék a jobb, a popzenét kedvelő emberek sem az avantgárd, underground zenekar koncertjére járnak.Én nagyon kevés NFL-t nézek a Vikings meccseken kívül, tökéletesen összefoglalja a véleményemet az alábbi idézet a két liga közti különbségről:
"Bad college football can be fun, even a joy, but bad NFL football is always just sad."
Leírhatatlan, milyen hangulat van még egy SunBelt (fun belt) konf meccsen is, nemhogy pl Ann Arborban egy hazai Wolverines meccsen. Ezzel az NFL sosem fogja tudni és szerintem nem is akarja felvenni a versenyt. Évről évre olyan történetek, emberi sorsok tárulnak fel egy college idényben, ami miatt imádom azt a világot, az NFL pedig "csak" egy jéghideg valami ahhoz képest. Nyilván a játék sokkal gyorsabb utóbbiban, jobb játékosokkal, profikkal, akinek ez kell csőstül, megértem és elfogadom. Nekem a bénább, de emberibb college foci 😊
Egy példa csak: az európai NFL meccsek pl engem sosem hatottak meg, főleg hogy pár éve talán egy Browns-Jags meccsen is a legtöbben Pats mezben voltak. Nekem erre a kommerszre nincs igényem. Ellenben a dublini Northwestern-Nebraska meccsre 14 órát repültek a 0. fordulóban a Huskers fanatikusok, pedig sejthető volt, hogy szar a csapat. Nyilván voltak clevelandiek is páran Londonban, de elvesztek a tömegben.
több mint 1 éve
Tökéletes, hogy ez pont most került fel twitterre (Jimmy Johnson nfl-ben és ncaa-ben is bajnok)Jimmy Johnson talking about why pro football coaches don’t take risks (and he does) is still completely true 30 years later. Badass. pic.twitter.com/2IwFhrSH3c
— Kevin Clark (@bykevinclark) December 27, 2022
És pont azért hoztam fel Mike Leachet példaként, mert ő ennek a mentalitásnak a szöges ellentétét képviselte, a modern idők JJ-je volt
Szerkesztette: r.baggio
---