NFL csevegő

82 feliratkozó

több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 446 — Így remélem megfelelek nektek.....
Vajon az Oakland, a Steelers, a Titans vagy mi meccsünket adják a Sport tvn? Hagyhattak volna a 7 órás sávba, akkor több esély lenne.... Ott legfeljebb az NFC north PO seedekről döntlkő meccsek maradtak, de az is csak akkor, ha ma nyer a Vikes.
több mint 6 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 468
Már meg is van az évtized utolsó alapszakasz NFL meccse.
 twitter.com/AdamSchefter/status/1208824803899170823
iktriad
Az nem idei meccs lesz, mert még egy év hátra van az évtizedből.
batyu
2020 már egy új évtized kezdete. A 20-as évekké. 😊
iktriad
A huszas évek kezdete, az évtized utolsó éve. A huszas évek nem egyenlő egy évtizeddel.

De egyébként jó választás, én is ezt a meccset választottam volna.
gabokocka
Egy évtized X0-tól X9-ig tart. 2020 a következő évtized első éve lesz.
Black_Adder
Nem.
Egy évtized 1-10-ig tart.
Nem volt 0. év.
gabokocka
0 valóban nem volt. Akkoriban az emberek nem jutottak még el arra a tudományos szintre, hogy a valami hiányát is jelölni kell + római számmal le se tudták volna írni a 0-t.

According to the ordinal convention of decades, the 203rd decade will begin on January 1, 2021, as the first year was the year 1, not zero. However, in the commonly-used form of decades, they are immune from the no-year-zero argument because of their titles, and thus the 2020s will begin on January 1, 2020. The correct answer depends on which decade is being referred to.

A legtöbb helyen 9-ben jönnek a top10 of the decade listák, díjak, stb (szerintem az NFL se fogja megvárni 2020-at az all decade teamjével) és senki nem használja, hogy a "203-ik évtized". Ezért a nem specifikus szóhasználatban az évtized 0-9-ig tart, ha a 202. évtizedről beszélsz, akkor nem.

Érdekes módon az évezred megmaradt a köztudatban 1-1000-ig, de ott meg is tartotta a szóhasználat az 1., 2., 3. évezred fogalmakat, ellentétben az évtizedekkel, amik így 0-9-ig tartanak.

Ebben a témában, mivel NFLről beszélünk, az NFL lesz a mérvadó, ne lepődj meg, ha náluk is ez lesz az évtized utolsó meccse.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 6 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 271 — Keep pounding
iktriad
batyu
iktriad
A huszas évek kezdete, az évtized utolsó éve. A huszas évek nem egyenlő egy évtizeddel.

gabokocka
Black_Adder
Nem.
Egy évtized 1-10-ig tart.
Nem volt 0. év.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 468
iktriad
batyu
iktriad

gabokocka

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 6 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 298 — Invisible man
Tegnap Maka azt mondta, hogy az OAK PO-ba jutásához kell a Cleveland meccs is, de az espn oldalán akárhogy kattingatok (Titans, Steelers bukta, Indy győzelem) a Cleveland meccs nincs ráhatással az Oaklandre.
NB2

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 28 264 — nabege2@yahoo.com
Tegnap Maka azt mondta, hogy az OAK PO-ba jutásához kell a Cleveland meccs is, de az espn oldalán akárhogy kattingatok (Titans, Steelers bukta, Indy győzelem) a Cleveland meccs nincs ráhatással az Oaklandre.
több mint 6 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 27 271 — Keep pounding
iktriad
batyu
iktriad

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 6 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 610 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
iktriad
lehet sikerült egy (majdnem) tét nélküli meccset választani?😊
NB2
NFC West ezen a meccsen fog eldőlni, meg akár az 1. kiemelés is

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 6 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 446 — Így remélem megfelelek nektek.....
iktriad
NB2
Hát ja, a Giants Eaglesnek több tétje van, 😛 : D
több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 28 264 — nabege2@yahoo.com
iktriad
több mint 6 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 590 — The only discipline that lasts, is self discipline
iktriad
batyu
Nem vetted figyelembe, hogy Iktriad egyúttal el is jinxelte a jövő évi utolsó fordulós meccset. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 640 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
iktriad
batyu
iktriad
 www.youtube.com/watch?v=2Sjj9e37nzc
több mint 6 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 924 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
iktriad
batyu
több mint 6 éve
batyu New England Patriots 630
iktriad

több mint 6 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 924 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner

Szerkesztette: iktriad
több mint 6 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Lehet h a sztori 1 hetes, de a Pats család Örök!
steelwolf

Sobri Jóska
Csalás nélkül mindenki tud 😕

több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 310 — #NoStress
Lehet h a sztori 1 hetes, de a Pats család Örök!
steelwolf

több mint 6 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 640 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Lehet h a sztori 1 hetes, de a Pats csalás Örök!
több mint 6 éve
 www.instagram.com/p/B55TeOWF9wc/?hl=hu
steelwolf
Egy hétig kerested a csevegőt? 😀

Btw, Peterk és Sobri...
Lemar. Tessék már végre megtanulni 😕
Wyatt
samuel L.
sutianap
A Louisvilleben egyszer sikerült őt is lencsevégre kapni. 😊 😊 😊
több mint 6 éve
Sobri kommentje meg valamiért kimaradt valószínű az is okozta a zavart.
Solymi
Az biztos.
Ne maradjon ki egy se, csak összezavarodsz. 😛

több mint 6 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 002
Én értem amit mondasz, de nekem ott hibádzik a téma, ha te tudod, hogy mi a probléma, akkor valószínű ők is tudják és mások is. Ezzel nem a te tudásodat akarom csökkenteni, csak rávilágítani arra, hogy valószínűsíthetően azért egy ekkora cégnél odafigyelnek a visszajelzésekre és folyamatosan finomítanak a módszeren, hogy minél jobb legyen az eredményük, hisz abból jön nekik a bevétel.

De benne van az is, hogy még így is hibádzik a módszer, amiről te beszélsz, de nem mutatsz rá, hogy például hol és miért... csak azt mondod, hogy pl. zavar ha kiírják a játékos grade-jét, mert az nem okés, mert arra nem való...de miért nem és akkor mire való, ha nem erre?Solymi
Látod, azt sem értetted meg, hogy mire vonatkozott a kritikám. 😊 (Ami laikusként teljesen rendben van, csak ha nem egy nyelvet beszélünk, akkor megvitatni sincs sok értelme. Ilyenkor egyszerűbb ha vagy elfogadod mert elhiszed rólam, hogy tudom miről beszélek, vagy ignorálod mert úgy gondolod hülyeség az egész.) Szóval én nem a módszertant kritizáltam. Annyira nem, hogy szerintem az egyik, ha nem a legkomplexebb és legértékesebb független sportanalitikai munkát a pff végzi. Legalábbis azok közül akiket ismerek. Egyáltalán nem a módszertan volt a probléma, hanem az, hogy ha sportkocsit gyártanak - ami sportkocsinak nagyon is jó! - akkor ne adják el traktornak, kombájnnak és quadnak is. És ne próbálják azt mondani róla, hogy bárhova elvisz, a tenger mélyére meg a nemzetközi űrállomásra is. (Azaz ne csináljanak belőle kvázi standardot, hogy már minden beszélgetés azzal indul, hogy a "pff értéke ennyi".)

Az említett meccsek elején megjelenő "grade" (ami pont hogy nem grade, hanem a pff posztonkénti sorrendben elfoglalt helye a játékosnak) egy ebbe a körbe tartozó probléma. Leírtam az okát is, hogy miért, Sobri Jóska is leírta más szavakkal. Ezek szerint nem volt világos, lejjebb megpróbálom neked mindjárt egyszerű példával elmagyarázni, de ezt ne kérd, hogy mindegyikre megtegyem. 😊 Ez szakmai egyszeregy, a közvélemény kutatót sem kérdezed meg, hogy miért 2433-as mintán végezte a kutatást. 😊 Vagy elfogadod, hogy annyin, vagy nem.

Egyébként ezzel a PFF is egészen biztosan tisztában van. Legalábbis az analitikai részleg. Csak éppen "valamilyen oknál fogva" (vagy mert a marketing részleg diktál, vagy mert Collinsworth dönt aki hülye a matekhoz, vagy mert tudják ugyan, de az üzleti érdek felülírja a szakmai standardokat, stb.) nem tartják magukat hozzá. Van amikor igen, de sokszor nem. És ez nem csak az elmlített grade (illetve rank) meccsek előtti megjelenítésében mutatkozik meg, hanem "komolyabb" bajok is vannak időnként. Például az, hogy (a grade-ek és a play by play értékek közötti összefüggések regresszív módszerrel való megbecslése után) az _adatokból_ kimutatható, hogy felülpontozzák azokat a játékosokat, akiket a college-ben is "szerettek". Ezt értsd úgy, hogy MEG SEM KELL kérdeznem Zolit arról, hogy miért pontozta mondjuk Mayfildet úgy ahogy pontozta, mert mindegy mit mond, látszik az adatokból, Éppen azért, mert matematikai módszerekkel dolgoznak ők is, amiknek vannak egyetemleges szabályai, és azok a szabályokat minden analitikus tudja alkalmazni. Én is. (Azt nem tudom eldönteni, hogy a folyamat melyik fázisában épül be a "hiba" - illetve azt időnként azért látni, ha már a legelején -, de itt meg bizony már a szkepticizmus szólal meg bennem, mert 20 év business világban eltöltött idő után az a tapasztalatom, hogy ilyesmi jellemzően presztízs okok, a mundér védelme miatt szokott történni. Értsd, túl ciki lenne egy agyonhype-olt college játékosukat azonnal lepontozni az NFL-ben.) És mondhatnék további _kimutatható_ problémákat is (például, hogy analitika és tudomány ide-vagy oda, a PFF-értékelésekben is felfedezhető a "pro-bowl" effektus, azaz "lauffal veszi észre" a nem hypeolt játékosok jó teljesítményét, és "lauffal" is mondd le róluk. Erről például azt gondolom, hogy ők is tisztában vannak vele, csak még nem sikerült - ha egyáltalán lehetséges - kiküszöbölni, mert a humán faktornak túl nagy a szerepe ebben. De az adatsorokból ettől még kimutatható ez is. Meg sok minden más is.)

Szóval akkor vissza az ígért magyarázathoz: Miért baj, ha azt írják ki, hogy például XY linebacker 62. a pff listán, 120 játékos közül? A válaszhoz tedd fel ezt a kérdést: ha ezt látod, akkor mit gondolsz az adott linebacker teljesítményéről? Megválaszolom én: azt gondolod, hogy a mezőny közepébe tartozik. Holott, ez nem feltétlenül igaz, mert lehet - és a gyakorlatban elő is fordul -, hogy a 120 linebacker úgy oszlik meg, hogy van 8-10 kiemelkedő, aztán van 70 jól játszó egymáshoz nagyon közeli teljesítményt nyújtó, végül van 35 átlagnál gyengébb, és 10 pocsék. Ami azt jelenti, hogy valójában a 61. helyre írt játékos is jól játszik. Annyira, hogy időnként a 11. és a 61. közötti különbség olyan pici, ami már "hibahatáron" belüli is lehet. Azaz, akár a 11. is lehetne 61. és fordítva. Ergó a sorrend nem mond neked semmit. Viszont, ha magát a grade-et írnák ki (azaz például 11. helyett azt, hogy 70.5, a 61. helyett meg azt, hogy 65.2), akkor rögtön láthatnád, hogy a különbség kicsi. Hogy miért nem ezt írják ki? Nagyon jó kérdés. 😊 A konkrét választ nyilván nem tudom, de nagyon erős a gyanúm, hogy azért, mert aki eldönti, hogy mit írjanak ki, az nem a pff analitikusaival konzultál, hanem mondjuk Collinsworth-el, akinek halvány f*ngja nincs erről a problémáról. 😊 (Megjegyzem, ha ENGEM kérdeznének meg, akkor én a grade kiírását sem javasolnám, mert azzal meg olyan gondok vannak, hogy a pff módszertanból adódóan bizonyos posztok "túl vannak értékelve", más posztok pedig alul. Ez nem módszertani hiba, ettől még a végeredmény tökéletesen használható, viszont azt eredményezi, hogy például tackle poszton sokkal magasabbak az átlagos grade-ek, mint center poszton, ezért ha egy tackle mellé kiírják, hogy 91.2, a center mellé meg azt, hogy 79.1, akkor ÉN, aki ismerem az adatokat, és a posztonkénti jellegzetességeket, tudom, hogy mindkettő a liga legjobbja a posztján, de egy laikus viszont azt fogja gondolni, hogy a tackle elit teljesítményt nyújt, a center meg átlagosat.)

(Rávettél, hogy többet írjak, mint amennyit érdemel. Pedig nem kéne, mert egy csomó időmet elb*szom rá ... teljesen fölöslegesen, mert 1 hét múlva már senki nem fog emlékezni rá, és újra lesz aki megkérdőjelezi majd. De ez alkalommal, neked, szívesen. 😊 )
peterk2005
Ezzel az egyszerű példával már érthető a problémád, Sobri kommentje meg valamiért kimaradt valószínű az is okozta a zavart.

Az általam kiemelt részhez annyit, hogy de, érdemel a téma ennyit. Kettő, az emberek többsége pont az ilyen hozzászólásokért, információmorzsákért jár ide, szerintem.

Úgyhogy köszönet a kommentedért, mert nem hiábavaló.

De amúgy sokszor tényleg sokat írsz, feleslegesen túlbonyolítva, körülírva a mondandód, mikor egyszerűbben, tömörebben is le tudnád írni a dolgokat 😉

Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 6 éve
steelwolf

Btw, Peterk és Sobri...
Wyatt
Nem teljesen értelek!
A lényeg h nem mertem a Pats topicba beletenni, mert szegény anyám nem bírná a csuklást!
steelwolf
Egyhetes a sztori, szerintem volt a Pats-topicban is már akkor :d
Wyatt
Ja a sztorit azt tudom, csak a képet nem láttam még!..
steelwolf
a kép meg több éves... 😛
batyu
Az anyja meg csuklik úgyis más miatt.

több mint 6 éve
batyu New England Patriots 630
steelwolf

Btw, Peterk és Sobri...
Wyatt
Nem teljesen értelek!
A lényeg h nem mertem a Pats topicba beletenni, mert szegény anyám nem bírná a csuklást!
steelwolf
Wyatt
steelwolf
a kép meg több éves... 😛

Szerkesztette: batyu

több mint 6 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 739 — capitaine du château de Vienne 1487
steelwolf

Btw, Peterk és Sobri...
Wyatt
samuel L.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
steelwolf

Btw, Peterk és Sobri...
Wyatt
Nem teljesen értelek!
steelwolf
Wyatt