NFL Draft 2025
18 feliratkozó
7 napja
Meglepi!Egy 7 éve halott projektet élesztettem újra, eddig 65 ismertető készült el.
A felhasznált források meglehetősen vegyesek: nfl.com, B/R, PFN, egyetemek honlapjai, Wikipedia...
1 napja
Honnan tudod, hogy Paytonnal ki a blue chip prospect? Ki donti el, hogy adott GM-nem ki szamit annak? Honnan tudod, hogy Paytonnal nem volt top3 talent Nix, es vitte volna el akkor is, ha elol huz? Ahany edzo, annyi felfogas, annyi rendszer, es ahany rendszer, annyi fele kulonbozo skillset lehet kiemelkedoen fontos, ezaltal olyan is lehet blue chip prospect valakinek, akirol a draft elott nem is gondolnak a legtobben.Most ha engem kérdezel, akkor szerintem igen, butaság volt Nixet kihúzni, mert nulla plafonja van/volt a srácnak. Ár/érték arányban reach volt az a húzás.Tehát akkor most is butaságot csináltak Bo Nixel? (Vagy a Commanders Danielsel?) Mert hogy Nix (Daniels) minden csak nem tökéletes prospect.De nem pont ezt a remek scoutingot kéne dicsérni és követendő példaként kezelni?Most is így gondolod Patrik? 😏Nagyon sok minden viccesen néz ki utolag. És sok mindennen gondolom úgy hogy megváltoztatnám a reakcióm.
2 óra 27-től 😊
Nagyon szeretem vissza nèzni ezeket
www.youtube.com/live/8FO_jCtUmu0?si=mDF7O3KN6yyY9cMa
dande2
De ott akkor/múltbeli tudásunk alapjan ezt a picket nem gondolom túlságosan máshogy.
Surtaint szerettem, ahogy elhangzik a videóban is. Sztem ő volt a legjobb prospect CB poszton, ami mem volt egyertelmu.
De akkor ott lehetőség lett volna QB-t húzni. Fájdalommentesen. És ki tudja hogy alakul? Megkimeltuk volna magunkat plusz 3 fájdalmas évtől, a Russel Wilson sagatól, stb. Surtain mennyit segitett a korabbi evekben hogy ne legyen ugyanolyan szar mint az elotte lévő években?
Nix pedig jól nez ki, de ki tudja hogy Payton kezei alatt Fields hogy nezett volna ki egy elit kozeli OL mogott.
Szal jah ez azok köze a pickek koze tartozik, ahol bármilyen fura de nem gondolom úgy hogy akkor jó döntést hoztunk akkor. Mivel itt elsősorban nem a játékost kritizáltam hanem
A kihagyott lehetőséget.
Van ezekben a videókban jóval több reakció amit azóta sokkal máshogy gondolok 😀 Mert nagyon benéztem egy játékost vagy rgy játékos-csapat házasságot
Patrik007
Azért Fieldsben is, napláne Jonesban is bőven voltak red flagek. És ezek nem olyanok, hogy "hát nincs tökéletes prospect", hanem legit red flagekről beszélünk. Meki konkrétan ez közepes (értsd, semmiben nem kiemelkedő) QB prospect volt.
Miért kell az ilyen prospecteket túlértékelni csak azért mert a pozijukban ott van az exponenciális növekedési faktor.
A Denver okos volt és nem dölt be a "mindenáron QB kell" mantrának. Kiválasztotta inkább a szintén fontos poszt legjobbját és többet nyert vele, mert hosszútávon gondolkodtak.
Szerintem ettől teljesen független a Wilson trade. Nyilván ha a QBt húznak nem jön Wilson, bár ki tudja ha olyan ótvar bust lesz az újonc, akkor lehet akkor is meglépik (bár nyilván kisebb rá az esély) .
Wilson trade-ben inkább az volt a sokkoló (főleg így már utólag), hogy mennyire nem számoltak azzal, ennyire beesik a teljesítménye és ilyen rosszul fog öregedni. Ez mind az érte kiadott pickeken és a látatlanban aláírt brutális szerződésén látszik.
(vetődik fel ilyenkor bennem a kérdés, hogy egy GMtől nem e elvárható, az ilyen kimenetellel való kalkulálás)
Egyébként teljesen jó stratégia amit csinált a Denver, persze QBt olcsóbb összeségében a draftról szerezni, de ha nincs megfelelő jelölt, akkor feleslegesen nem kell ellőni rá egy prémium picket, főleg ha más poszton meg elég jó játékost (magas beválási százalékkal) tudsz húzni
ZERO_L
Régebben úgy gondolkodtam mint te. De 8 év Denverét látva eljutottam oda hogy próbalkozni kell.
Mindenkivel nem természetesen. De ha ott vagy a top10 közelében és keesik egy első körbe gradelt (ráadásul kör elejébe) QB prospect akk húzni kell.
Okos volt és kihuztak Surtaint. Megint felteszem a kérdést hogy mire volt elég? Szenvedésre éveken keresztül.
Meg lehet fogni úgy is ahogy te gondolod, de nem történik semmi ha nem próbálkozol. Wilson tradek pedig 6-8 évbe egyszer tortennek. És mostanában abból se jön ki soha senki jól
Patrik007
Az hogy most POba jutott a csapat és nem top 10ben húznak, szerintem csak papíron mutat fejlődést.
Szerintem egy csapat akkor lép szintet, ha megvan a fr. QBja. Onnan lehet komolyan venni és akkor kezdődik el az igazi munka, hogy ezt, hogyan lehet igazán maximalizálni. (persze ez is nagyon nehéz feladat és könnyen el lehet rontani, lsd Colts-Luck párost)
Amíg ez nincs meg, addig teljesen másodlagos a mérleg, meg minden más is. Lehetnek kifutott eredmények, lsd anno Bortles-s Jags, Tannehill-es Titans, Daltonos Cinci, de végeredmény ugyan az lesz: nem vagy elég jó. Ez igaz arra aki top15ben húz és igaz arra aki a POban fut egy one and donet.
Szóval Surtainnel igen is többek vagytok mert nálatok van egy elit CB(szintén prémium poszt). Lehet degradálni az ilyen nonQB-s pickeket, amik valóban nem hoznak annyi győzelmet, viszont a csapat alapját megadják. Nem ártana ezeket is értékelni, mert elég megnézni pl a Jags vagy a Raiderst akik pazarolják az első köreiket, nézzük meg a keretüket, nem fogja egy fr QB matéria ezt megmenteni...
Szóval az én felfogásom szerint az az egyetlen járható út, ha nem találsz fr QB matériát a drafton, akkor csak azért ne húzz irányítót, mert az adott poszt ebben a sportágban a legeslegfontosabb, inkább húzz egy biztos bluechip játékost (tapasztalat alapján nem fogja sűrűn növelni a győzelmek számát hisz nincs jó QBd), aztán ha jön egy potenciális fr QB akkor rá le kell csapni, akár FAn/trade kapcsán akár drafton.
(Nix lehet rám cáfol és majd kinövi magát, de aki azt hiszi, hogy a Denver miatta jutott POba az szerintem becsapja magát)
Szerintem rossz következtetés, hogy csupán mérleg alapján ítéljük meg egy csapat fejlődését, státuszát. A Steelers évek óta hozza a papíron korrekt szezonokat, de tulajdonképpen egyhelyben toporognak, és képtelenek megoldani a QB kérdést (vagy már edző kérdés van?).
ZERO_L
Nem a PFF es tarsai fogja megszabni, ki mennyire jo, kinek ki ertekes, mi viszont nem latunk bele a GM-ek es az edzok fejebe, ergo azt sem tudhatjuk, ok milyen szempontok szerint hatarozzak meg a "blue chip" fogalmat jatekos es jatekos eseteben. Sosem szabad hinni a draft elotti sztoriknak, hazudik kivetel nelkul mindenki, sot, meggyozodesem, hogy szamos csapat fizet is embereknek, hogy kavarjanak szart, pletykaljanak, hogy ezaltal csuszhasson valaki, meg terjesztik a fake pletykakat is, hogy atverjek egymast. Olyan sakkjatszma veszi kezdetet minden ev december-januarjatol, hogy meg azt sem szabad elhinni, amit kerdeznek.
Es mindenki aszerint sakkozik es hazudik epp, ami annak erdeket szolgalja, hogy az altala epp blue chipnek tartott jatekos/jatekosok hozza keruljon.

1 napja
mert elég megnézni pl a Jags vagy a Raiderst akik pazarolják az első köreiket, nézzük meg a keretüket, nem fogja egy fr QB matéria ezt megmenteni...A Jaguarsnál nem a játekosokkal volt a gond vagy önmagában a drafttal, hanem a teljesen homály owner-GM-HC kombóval, amiből most az utolsó kettő megoldódni látszik. Figyeld majd meg az idei Jaxt, amikor simán PO-ba masírozik, és ki fog derülni, hogy az eddig gyengének vagy közepesnek gondolt játékosok egy normális felfogásban, rendszerben, HC-al alatt hirtelen, mintegy varázsütésre átlagon felülivé "változnak", ahogy Lawrence is top5-ös franchise GB-vá fog transzformálódni.
ZERO_L
A Raiders is érdekes lesz, mert ott is gatyába lett rázva a hátország, és ők arra lehetnek jó példa, hogy nem is kell franchise QB matéria a megmentésükhöz, elég egy Geno Smith.
Egyébként szerintem pont két olyan csapatot hoztál példának, ahol nem a kerettel volt a probléma, és nem is az irányítóval. Idén kiderül.

1 napja
Az a baj hogy generációs tehetségre várni lehetetlen feladat. Vagy honnan gondolod akkor hogy Fr, QB-t talál egy gárda? Egyaltalan hány QB-ra mondjuk azt hogy vele valós esélyei van egy csapatnak? 10-12? Több biztos nem. De inkább kevesebb.Most ha engem kérdezel, akkor szerintem igen, butaság volt Nixet kihúzni, mert nulla plafonja van/volt a srácnak. Ár/érték arányban reach volt az a húzás.Tehát akkor most is butaságot csináltak Bo Nixel? (Vagy a Commanders Danielsel?) Mert hogy Nix (Daniels) minden csak nem tökéletes prospect.De nem pont ezt a remek scoutingot kéne dicsérni és követendő példaként kezelni?Most is így gondolod Patrik? 😏Nagyon sok minden viccesen néz ki utolag. És sok mindennen gondolom úgy hogy megváltoztatnám a reakcióm.
2 óra 27-től 😊
dande2
De ott akkor/múltbeli tudásunk alapjan ezt a picket nem gondolom túlságosan máshogy.
Surtaint szerettem, ahogy elhangzik a videóban is. Sztem ő volt a legjobb prospect CB poszton, ami mem volt egyertelmu.
De akkor ott lehetőség lett volna QB-t húzni. Fájdalommentesen. És ki tudja hogy alakul? Megkimeltuk volna magunkat plusz 3 fájdalmas évtől, a Russel Wilson sagatól, stb. Surtain mennyit segitett a korabbi evekben hogy ne legyen ugyanolyan szar mint az elotte lévő években?
Nix pedig jól nez ki, de ki tudja hogy Payton kezei alatt Fields hogy nezett volna ki egy elit kozeli OL mogott.
Szal jah ez azok köze a pickek koze tartozik, ahol bármilyen fura de nem gondolom úgy hogy akkor jó döntést hoztunk akkor. Mivel itt elsősorban nem a játékost kritizáltam hanem
A kihagyott lehetőséget.
Van ezekben a videókban jóval több reakció amit azóta sokkal máshogy gondolok 😀 Mert nagyon benéztem egy játékost vagy rgy játékos-csapat házasságot
Patrik007
Azért Fieldsben is, napláne Jonesban is bőven voltak red flagek. És ezek nem olyanok, hogy "hát nincs tökéletes prospect", hanem legit red flagekről beszélünk. Meki konkrétan ez közepes (értsd, semmiben nem kiemelkedő) QB prospect volt.
Miért kell az ilyen prospecteket túlértékelni csak azért mert a pozijukban ott van az exponenciális növekedési faktor.
A Denver okos volt és nem dölt be a "mindenáron QB kell" mantrának. Kiválasztotta inkább a szintén fontos poszt legjobbját és többet nyert vele, mert hosszútávon gondolkodtak.
Szerintem ettől teljesen független a Wilson trade. Nyilván ha a QBt húznak nem jön Wilson, bár ki tudja ha olyan ótvar bust lesz az újonc, akkor lehet akkor is meglépik (bár nyilván kisebb rá az esély) .
Wilson trade-ben inkább az volt a sokkoló (főleg így már utólag), hogy mennyire nem számoltak azzal, ennyire beesik a teljesítménye és ilyen rosszul fog öregedni. Ez mind az érte kiadott pickeken és a látatlanban aláírt brutális szerződésén látszik.
(vetődik fel ilyenkor bennem a kérdés, hogy egy GMtől nem e elvárható, az ilyen kimenetellel való kalkulálás)
Egyébként teljesen jó stratégia amit csinált a Denver, persze QBt olcsóbb összeségében a draftról szerezni, de ha nincs megfelelő jelölt, akkor feleslegesen nem kell ellőni rá egy prémium picket, főleg ha más poszton meg elég jó játékost (magas beválási százalékkal) tudsz húzni
ZERO_L
Régebben úgy gondolkodtam mint te. De 8 év Denverét látva eljutottam oda hogy próbalkozni kell.
Mindenkivel nem természetesen. De ha ott vagy a top10 közelében és keesik egy első körbe gradelt (ráadásul kör elejébe) QB prospect akk húzni kell.
Okos volt és kihuztak Surtaint. Megint felteszem a kérdést hogy mire volt elég? Szenvedésre éveken keresztül.
Meg lehet fogni úgy is ahogy te gondolod, de nem történik semmi ha nem próbálkozol. Wilson tradek pedig 6-8 évbe egyszer tortennek. És mostanában abból se jön ki soha senki jól
Patrik007
Az hogy most POba jutott a csapat és nem top 10ben húznak, szerintem csak papíron mutat fejlődést.
Szerintem egy csapat akkor lép szintet, ha megvan a fr. QBja. Onnan lehet komolyan venni és akkor kezdődik el az igazi munka, hogy ezt, hogyan lehet igazán maximalizálni. (persze ez is nagyon nehéz feladat és könnyen el lehet rontani, lsd Colts-Luck párost)
Amíg ez nincs meg, addig teljesen másodlagos a mérleg, meg minden más is. Lehetnek kifutott eredmények, lsd anno Bortles-s Jags, Tannehill-es Titans, Daltonos Cinci, de végeredmény ugyan az lesz: nem vagy elég jó. Ez igaz arra aki top15ben húz és igaz arra aki a POban fut egy one and donet.
Szóval Surtainnel igen is többek vagytok mert nálatok van egy elit CB(szintén prémium poszt). Lehet degradálni az ilyen nonQB-s pickeket, amik valóban nem hoznak annyi győzelmet, viszont a csapat alapját megadják. Nem ártana ezeket is értékelni, mert elég megnézni pl a Jags vagy a Raiderst akik pazarolják az első köreiket, nézzük meg a keretüket, nem fogja egy fr QB matéria ezt megmenteni...
Szóval az én felfogásom szerint az az egyetlen járható út, ha nem találsz fr QB matériát a drafton, akkor csak azért ne húzz irányítót, mert az adott poszt ebben a sportágban a legeslegfontosabb, inkább húzz egy biztos bluechip játékost (tapasztalat alapján nem fogja sűrűn növelni a győzelmek számát hisz nincs jó QBd), aztán ha jön egy potenciális fr QB akkor rá le kell csapni, akár FAn/trade kapcsán akár drafton.
(Nix lehet rám cáfol és majd kinövi magát, de aki azt hiszi, hogy a Denver miatta jutott POba az szerintem becsapja magát)
Szerintem rossz következtetés, hogy csupán mérleg alapján ítéljük meg egy csapat fejlődését, státuszát. A Steelers évek óta hozza a papíron korrekt szezonokat, de tulajdonképpen egyhelyben toporognak, és képtelenek megoldani a QB kérdést (vagy már edző kérdés van?).
ZERO_L
De akkor még mindig ott tartunk ha szted Nix is hiba volt (én nem mondom hogy bízom Nixben egyàltalán btw. Sztem is van egy elég massziv plafonja.)
Hogy w Denver 10 éve alsó középcsapat és jol van az ha ez még folytatodik. Surtain meg szépen megunta volna ha még lemegy 2-3 év PO nèlkul. Szted az helyes hogy 2 évtizeden keresztül nézzen 6-7 gyozelmes csapatokat egy aktualis franchise? Mert nem is probalkoznak? QB nélkül semmire nem mész. Lehetnek kiugro idenyeid ahogy te is irtad, de nem leszel jo. Hiába lesz 3-4 blue chiped más posztokon
1 napja
Most ha engem kérdezel, akkor szerintem igen, butaság volt Nixet kihúzni, mert nulla plafonja van/volt a srácnak. Ár/érték arányban reach volt az a húzás.Tehát akkor most is butaságot csináltak Bo Nixel? (Vagy a Commanders Danielsel?) Mert hogy Nix (Daniels) minden csak nem tökéletes prospect.De nem pont ezt a remek scoutingot kéne dicsérni és követendő példaként kezelni?Most is így gondolod Patrik? 😏Nagyon sok minden viccesen néz ki utolag. És sok mindennen gondolom úgy hogy megváltoztatnám a reakcióm.
2 óra 27-től 😊
dande2
A kihagyott lehetőséget.
Patrik007
ZERO_L
Patrik007

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
3 napja
Mai penzum: Aireontae Ersery (OT) és Joshua Farmer (DT).

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
3 napja
Daniel Jeremiah top 50 prospects: Matthew Golden is WR1 in 2025 NFL Draft
4 napja
Ma valszeg csak 1 ember fér bele, ő Oluwafemi Oladejo (LB).Szerk. hazudtam, Trey Amos (CB) és Devin Neal (RB) is kész.
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
5 napja
Magyar hangja: Azahriah TamásMai duó: Quinn Ewers (QB) és Quincy Riley (CB).Trió lett, maradhat?
empty taxi
Azareye'h Thomas (CB) is fent van.
empty taxi
5 napja
Mai duó: Quinn Ewers (QB) és Quincy Riley (CB).Trió lett, maradhat?
empty taxi
Azareye'h Thomas (CB) is fent van.
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
5 napja
Mai duó: Quinn Ewers (QB) és Quincy Riley (CB).

Madden hates me.
6 napja
Darnyi Tamasrol van a tortenet, hogy kepes volt naponta orakon at a gyurut fogni, hogy nyuljanak a karjai. lehet Milroe is ezt teszi. vagy csak presbe rakta.Milroe had 8 6/8 hand size at the Senior Bowl—which was notable as its under the threshold of 9” hand size. Today he’s up to 9 3/8. https://t.co/Ysv1a4ZUxf
— Matt Miller (@nfldraftscout) March 1, 2025
Na most akkor azóta nyújtotta az ujjait?
gabokocka
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
6 napja
Mai duó: Quinshon Judkins (RB), Jordan Burch (DE).

Madden hates me.
6 napja
BTW 67 az a 65, felkerült ma Jaylin Noel (WR) és JT Tuimoloau (DE) is.
empty taxi

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
7 napja
BTW 67 az a 65, felkerült ma Jaylin Noel (WR) és JT Tuimoloau (DE) is.

Madden hates me.
7 napja
Meglepi!Holy shit, nagy király vagy!
Egy 7 éve halott projektet élesztettem újra, eddig 65 ismertető készült el.
A felhasznált források meglehetősen vegyesek: nfl.com, B/R, PFN, egyetemek honlapjai, Wikipedia...
bowl.hu/prospect-ismertetok/2025
empty taxi

7 napja
Meglepi!Egy 7 éve halott projektet élesztettem újra, eddig 65 ismertető készült el.

Madden hates me.
7 napja
Elvinni tuti elfogják, mert labdával a kezében elég gyors és intelligens, szar lett a ras is, de atletikus elkapásokat is megcsinálja, na meg szeparációban is az egyik legjobb a classban. Bondnak inkább mondanám fallernek a teljesítményét, mert ő mint elkapó, nem mutatott kimagasló skilleket egyetemen.Tez Johnson 4.55 😬Az meredek, főleg hogy 154 fonttal mérlegelt a combineon, ez így eléggé offos hogy bárki elvigye. Nem is rémlik bárki így hirtelen aki ilyen kis súllyal volt a combineon wr ként.
Cruyffista
kapitnono
Teznél 6.65 lett a 3 cone ami elit, és "clocked the fastest MPH of any WR during drills". Legrosszabb esetben 4. körben tuti elviszik.
7 napja
J.J. Nelson volt 156 font 2015-ben, őt az ötödik körben vitte el a Cards, 2002-ben Aaron Locket 155 fonttal, őt a hetedikben a Bucs.Tez Johnson 4.55 😬Az meredek, főleg hogy 154 fonttal mérlegelt a combineon, ez így eléggé offos hogy bárki elvigye. Nem is rémlik bárki így hirtelen aki ilyen kis súllyal volt a combineon wr ként.
Cruyffista
kapitnono

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
7 napja
Tez Johnson 4.55 😬Az meredek, főleg hogy 154 fonttal mérlegelt a combineon, ez így eléggé offos hogy bárki elvigye. Nem is rémlik bárki így hirtelen aki ilyen kis súllyal volt a combineon wr ként.
Cruyffista

7 napja
Here is a crazy Combine story: #Texas TE Gunnar Helm twisted his ankle on his false start on the 40-yard dash, then finished all the drills anyway. Said nothing until it was over. Had an MRI on Saturday to reveal a sprain. And will run again at his Pro Day. The pics are… yikes. pic.twitter.com/fi9Uus2ASa
— Ian Rapoport (@RapSheet) March 2, 2025

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
8 napja
Tez Johnson 4.55 😬Egbuka nem felmérőzött végül
Ayomanor 4.44 viszont elég jó, ő becsúszhat az első körbe, 9.56 Ras. Nálam top3 WR egyike
Jayden Higgins 9.87 ras prototipus méretekkel
8 napja
4.41“I think I’ll break the 40 record…4.1 or 4.20”4.39 😀
- Texas RB Jaydon Blue
Cruyffista
Na majd Bond
Cruyffista
Golden meg 4.30 😀
Bondnak ez nagy csúszást jelenthet.
8 napja
“I think I’ll break the 40 record…4.1 or 4.20”4.39 😀
- Texas RB Jaydon Blue