NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 278
41
20:35 Florida vs Georgia [Jacksonville, Florida] - NET4+
NFL Draft 2025
9 feliratkozó
1 napja
no
7 206
Nem tudom hogyan eszkalálodott pont a QB draftra a beszélgetést, de jah baromi nehéz műfaj.Szerintem tok egyszeru. Ez nem minositi a scout munkajat. A 6.QB aki ki volt huzva. Egy 1/12-es barmilyen fantasztikus mas poszton kisebb eselyt adna nekik. Az az egy elso kor meg semmi meg kkor sem ha elpazaroltak.
Meg az egész draft is, csak ha vagy olyan hülye hogy elhiszed pl Weedennek meg Daniel Jonesnak, de pl Trubisky is totál wtf húzás volt Watson előtt, akkor utána ne takarózzunk azzal plz, hogy "jaj hát nem lehet előre megjósolni a jövőt".
Ebben a scouting műfajban sajnos benne van, hogy Wilsonok és Prescottok radar alatt maradnak, de a totál wtf húzásokat azért ne akarjuk már megmagyarázni.
Még hátra van jó pár meccs és fingunk nincs ki jelentkezik a draftra, de olyan jó lenne ha 2022höz hasonlóan(mínusz Pickett) jövőre is helyénkezelnék ezt a QB classt. Akkor kicsit elhittem, hogy talán változott valamit a világ, aztán jött a Bo Nix 1/12re...
ZERO_L
2 dolog a fix penz es az O mesterseges segitese hozta ezt magaval. SBradford magasabb atlaggal, osszesegeben tobb penzert irt ala mint ma az 1/1-es masfel evtizednyi capemelkedes ellenere.
A masik pontra meg LJ-nel nem kell tokeletesebb pelda, emberunk nem volt QB, de pontosan megert egy probat es talan csak Mahomes nyert tobbet mint o.
De a topon levo Maho-JA is maskeppen nezne ki 20 evvel ezelotti szabalyoknal. Hiaba a penz miatt a gyengebb QB-k is kapnak eselyt meg mindig megeri mert sokkal nagyobb eselyuk is van vele elniuk.
Amugy az elso pont mar eltunt bar a beidegzodesek valoszinuleg lasabban multak. RW a 6. kihuzott QB volt, Dak a 8.
Ma mar nem szamit annyira hogy nem tudsz dobni, vagy nem latsz ki a fal mogul, nincs eros karod de legalabbis nem kizaro ok. RW-nal az volt meg es oneki peldaul KMurray koszonhet sokat, le lett par tabu dontve ami mara ott tart hogy dobni nem tudo, nem kezdo meg egyetemen se, atletikus freaknek van eladva es elfarad meccs kozben QB siman harmadiknak elviszik top 4-ben.
1 napja
Nem tudom hogyan eszkalálodott pont a QB draftra a beszélgetést, de jah baromi nehéz műfaj.A '25-ös QB-kat miért írják, és a '26-osokat miért magasztalják fel? Aki ért hozzá, az elmagyarázná ezt a szitut?
ZERO_L
Ez volt Nandito alapkérdése
1 napja
Nem tudom hogyan eszkalálodott pont a QB draftra a beszélgetést, de jah baromi nehéz műfaj.Meg az egész draft is, csak ha vagy olyan hülye hogy elhiszed pl Weedennek meg Daniel Jonesnak, de pl Trubisky is totál wtf húzás volt Watson előtt, akkor utána ne takarózzunk azzal plz, hogy "jaj hát nem lehet előre megjósolni a jövőt".
Ebben a scouting műfajban sajnos benne van, hogy Wilsonok és Prescottok radar alatt maradnak, de a totál wtf húzásokat azért ne akarjuk már megmagyarázni.
Még hátra van jó pár meccs és fingunk nincs ki jelentkezik a draftra, de olyan jó lenne ha 2022höz hasonlóan(mínusz Pickett) jövőre is helyénkezelnék ezt a QB classt. Akkor kicsit elhittem, hogy talán változott valamit a világ, aztán jött a Bo Nix 1/12re...
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
2 napja
Willie Parker
15 346
Köszi, javítottam. Az emlékek összemosódnak, fejből írtam.Mayfield Másrészt belénevelték a felelősséget az Okie StatenTök jó és értő hsz, annyi college pontosítás, hogy Baker a Texas Tech-ből az Oklahomába került, onnan dtaftolták.
Willie Parker
Dzsokijuing
2 napja
Mayfield Másrészt belénevelték a felelősséget az Okie StatenTök jó és értő hsz, annyi college pontosítás, hogy Baker a Texas Tech-ből az Oklahomába került, onnan dtaftolták.
Willie Parker
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
2 napja
no
7 206
En meg egy dolgot tennek hozza. ha csak 20 egyetemmel szamolok, az akkor is kb 500 draftolhato jatekost jelent minimum ( nem tudom a szabalyt ). Ebbol az NFL-ben mondjuk 150-ig huznak kezdoket/kozelkezdoket maximum a tobbi projekt. leszamitva az osszes kategoriaban a buktakat es a pozitiv meglepetest a vegeredmeny is kb ez marad. Aminek a nagyja egy elfogadhato kezdot jelent ( a rookie papirja utan meg ebbol is sok kihullik ). Ha jon 5 QB az nflbe kb az csoda evnek szamit( ana?) Egyszeruen gyenge a konkurencia az egyetemen es ha most lecsokkentem hogy van 5 jo csapat akkor jatszik a max 4 eve alatt 10 komoly merkozest es nem csak a QB. Persze direkt tulzok es nem tudom de igy gondolom csak a szamok koltoi tulzottak.
Az egyenletben valahol hiba van de mielott baj lenne ez nem az egyetemek ellen van, azert mert alacsonyabb a szinvonal lehet izgalmas/latvanyos.........
Persze az is lehet megoldas hogy ezek fantasztikusak csak rossz kornyezetbe kerulnek, csak ez direkt van igy kitalalva es a tehetseg altalaban a felszinre tor. Es a mai QB-nak sokkal konnyebb dolguk van minden szempontbol megmutatni es jol jatszani csak a sokkal tobbet probalnak ki nem a "helyukon" huzva.
3 napja
Szóval rohadtul nem tudod, kiből mi lesz.Szerintem ezek a kulcsmondatok.
Szóval a drafton kell lépni, ha nincs bitang kereted. Az meg lutri.
Who knows...
Willie Parker
Vannak valószínűségek, de nincsenek bizonyosságok, fekete-fehér állítások játékosokról, és kurva sok múlik a draftolón, a személyzeten, rendszeren, random embereken, a draftolt személyiségén, munkamorálon, felfogásbeli képességeken, sérüléseken, magánéletbeli dolgokon, stb., ezek meg nem kalkulálhatóak, amikor egy draft előtt prognózis készül, hogy X top10-es tehetség, Y meg harmadik körös.
Utólag okosnak lenni pont annyit ér, mint előre hülyének, de ha 2024-ből nézzük, akkor sikeresebb volt a Seattle Wilsonnal a 75.húzással, mint a Colts Luckkal 1/1-en, vagy a Bears Jefferyvel 85-re, mint a Jax Blackmonnal 5-re.
3 napja
Willie Parker
15 346
Érdekes ez a QB kérdés, mert a tanulékonyság a legnehezebben mérhető, prediktálható dolog, pedig a legtöbb QB ezzel szembesül egyetem vs NFL átmenetben és minden OC váltásnál.Pl Mahomes Reidtől a második évében kétfajta playbookot kapott, egyre több spreaddel, egyre gyorsabb olvasás-kényszerrel.
Azóta a negyedik generációs PB-t játssza, tavaly túlzással redukálódott egy game menedzser szintre (ne értsétek félre), m az működött, most oda-vissza emelik be neki az RPO-kat, counter/reverse olvasásokat, h a pályát széthúzzák, középen kiürítsék.
A védelmek beálltak cover2-re, megette őket, majd feltörte a cover0-t, idén meg a quarterst gyilkolják vele, mert mindent tud.
Josh Allen lassabb progresszióval megy, mert Daboll után Dorsey nem mert neki diverzifikálni. Brady meg újra felírja neki az opciókat.
Goffot McVay cipelte magával, csinált belőle egy adogatórobotot, de a nehezebbet akkor nem tudta megoldani, mostanra megtanulta önerőből is, mert tapasztalt lett. Mondjuk durva skill személyzettel ő mindig jobb volt, nélküle nem annyira.
Lamar Jackson külön műfaj, mert őt a lábon haladásból tanították meg dobni, de az egyértelműsìtett passz szituációkban még mindig kiforratlan, tapasztalatlan, nincs is rászorulva PO-ig, ott meg eddig besült pont ezért.
Mayfield baromi gyorsan dolgoz fel infokat (nem véletlen az a Ramses beugrós győzelme), neki a karja nem követi le az agyát sajnos. Másrészt belénevelték a felelősséget az Okienál, ezért mindent magára vállal és ezt nem lehet kinevelni már belőle, nem is kell. Ezért lesz hektikus nem azért, mert tehetségtelen.
Szóval rohadtul nem tudod, kiből mi lesz.
A GM viszont QB húzásnál az olcsóságot nézi, nem a hosszútávot, mert FA-n azért prémium QB nincsen, csak defekttel.
Brady csakis a BB-s huzavona és utódkeresés miatt lépett le a Patstől, m nem kapott 200% bizalmat. Majd összeboronált egy erős rostert.
Rodgers defektes sok szempontból, de 1x-szer kijöhet belőle a fény, ami SB-ig megy, de mint látszik nagy kockázat.
Stafford eü-leg rottyant meg többször, kicsit Brees feelingje van/volt, bele is bukhatott vna a Rams a tradebe. Nagyot gurítottak, ritkaság.
Russ Wilsont én már a tradenél öregnek láttam. Speciális körülmények között lehet csak versenyképes.
Szóval a drafton kell lépni, ha nincs bitang kereted. Az meg lutri.
Stroud is nekiment a másodéves falnak, de semmit nem jelent, mert volt már jó, ami bíztató.
Daniels meg most bíztató, Love meg 4 év után az. Who knows...
Szerkesztette: Willie Parker
3 napja
A kiemelt részhez, ilyet, mintha nálad is fel vélnék fedezni tavasz óta, nem? 😊De Geno sem istenült meg, azért ne használjunk már ilyen totálisan túlzó jelzőket.Nem igazán követem már az NFL-t, megnéztem az elmúlt 10 draftot, és ha már az NCAA-ben egyertelmű lenne, hogy ki jön be az NFL-ben, akkor Purdy előtt nem visznek ki 8 irányítót, akik közül egyiket se ismerem, Lamar Jackson előtt nem Josh Rosent választják, vagy Prescott előtt nem Cookot, Kesslert, Hackenberget, Lynchet húzzák, akikről szintén nem sok minden jut eszembe. Vagyis inkább semmi.mert sok QB fel se tűnik egyetemi évei alatt, és csak az NFL-ben derül ki a tehetsége,Erre kérlek írj példát az elmúlt 10 évből
Őszentsége Sobri Jóska
r.baggio
Ha tovább nézem visszafele, akkor meg jönnek azok a hátsókörösök, akiket írtam (Russel Wilson, Brady, Unitas, Montana, Moon, Warner), akik szintén alátámasztják azt, hogy nem lehet előre leírni egy évfolyamot, vagy beokoskodva tudni, hogy ki miként válik majd be a profik között. Merthogy nem rajtuk, nem az ő képességeiken múlik. Sőt, úgy vélem legkevésbbé rajtuk múlik.
De látványos példa Geno Smith is, akiből évekig nem tudták kihozni azt, ami benne volt, és ha csak nem hisszük azt, hogy sokadik (11.) idényére hirtelen megistenült, akkor jogosan feltételezhető, hogy nem ő volt szar, hanem szarul használták.
Talán így pontosítanám -az ezek szerint félreérthetőre sikerült- fenti kiragadott mondatot.
Őszentsége Sobri Jóska
Volt tavaly egy nagyon jó sorozata, idén meg kb a helyére került.
Ő pontosan az aki. Egy top20as irányító, aki sosem lesz top10es. Pontosan nem emlékszem, hogy anno értékén vitték e ki, de nekem úgy rémlik hogy igen.
Statokban sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de a mondandóm lényege, hogy egy jó rendszer bár jobbá tud tenni egy irányítót, de valójában nem tud top 10be repíteni senkit. Statokban esetleg, de hosszútávon ki fog ütközni a zseni hiánya.
Geno Smithből sem lett volna sokkal több a jelenleginél. A hülye rendszer, kókler edző tette őt egy backup szintre, de ettől még az ő elherdálását ne tegyük egy lapon azzal mint amit a Colts pl Luckkal csinált.
(Jacksont megint felesleges emlegetni, ő egy speciális QB volt, ha valaki tudott vele mit kezdeni, akkor volt értelme kivinni ha nem akkor meg felesleges. És amúgy Ravensnek is kellett pár változást eszközölnie, hogy MVPt hozzanak ki belőle. Rosenhez meg kevesebb munka kellett látszólag, könnyebb volt NFLbe illeszteni, utólag lehet ezen okoskodik, de akkor nem volt ez hülyeség, nem jött be ilyen azért van)
UI.: évről évre egyre nagyobb a QB hype, olyan ma már nagyon ritkán történik, hogy valaki a semmiből egy elit szintre repül (oké, Purdyn most megint lehet bezzegezni, de várjuk ki a végét, hol lesz a srác padlója), meg ez is ilyen 15 évente egyszer történetek
Inkább pont a túlhypeolás jellemző, ami meg nyilván érthető, sok játékosba bele lehet szerelmesedni rövid idő alatt mert a felvételeket azért könnyű úgy összevágni, hogy jól nézzen ki, meg mindenki a köv Messiást várja szóval erre baromira nagy az igény
ZERO_L
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
4 napja
Mutogathatunk ra, hogy Goff 1/1-es volt, ergo oriasi talent, de kozben meg tizbol nyolcan rohogtek azon, hogy a Rams elvitte, ismetelgetve, hogy nem egy 1/1 kaliberu jatekos egy „normalis classba”.De pont ez az hogy senki nem beszél Goffról mint nagy tehetség. Ő egy gyenge classban volt 1/1, ahogy az idei is vélhetően az lesz.
Es Goff ugy ment el Detroitba, hogy konkretan a Rams fizetett azert, hogy valamelyik barom elvigye.
Stez
Csak az akkori még nem is volt mély, most legalább van 3-4 irányító akit be fognak kiabálni első körbe de első kettőben tuti kimegy 4.
Sajnos ha GM ként ilyen helyzetben vagy, akkor nehéz döntés előtt állsz mert gyenge QB classban QB needeskent kötelező QBt húzni, egyszerűen nem tudják megcsinálni a tulajjal, a szurkókkal, hogy ne adják el nekik a reményt (nyilván maguknak is nyernek időt ezzel, viszont hosszútávon ez rossz döntés)
Goff azért remek példa mert egyszerre rámutat mennyire fontos a rendszer. Lásd Fischer alatt kutyaszarok voltak, aztán jött McVay és ütőképes brigádot csinált és Goff is jól nézett ki. Viszont arra is rámutat ez a helyzet, hogy a rendszer nem elég és közepes QB csak jobban néz ki, de valójában nem lesz jobb.
SB-n ez ki is ütközött, hogy csak egy kicsivel több plusz kellett volna, de nem tudta hozni mert ő erre alkalmatlan.
Ezért is lett lecserélve Steffordra, akinek sikerült ezt a pluszt hozzáteni, mert ő tehetségesebb, jobb irányító volt mindig is.
Tegyük egymás mellé Goff késői labdáját a totálisan egyedül álló Cooksnak az endzoneba, amit sokkal de sokkal hamarabb meg kellett volna dobni meg Stefford no look dobását szintén a SB-ban Kuppnak.
Szerintem ez a két jelent nagyon szépen illusztrálja milyen egy jó QB és egy közepes QB egy jó rendszerben.
Lehet bármilyen jó a rendszered, egyszer el fog jönni az a pillanat, amikor az irányítódnak kell pluszt hoznia és abban a pillanatban hajadra kenheted a jó rendszeredet ott a pure talent fog dönteni.
"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
4 napja
UI.: évről évre egyre nagyobb a QB hype, olyan ma már nagyon ritkán történik, hogy valaki a semmiből egy elit szintre repül (oké, Purdyn most megint lehet bezzegezni, de várjuk ki a végét, hol lesz a srác padlója), meg ez is ilyen 15 évente egyszer történetekPlusz Purdy sem a semmiből jött, középiskolásként top25-ös recruit a posztján, egyetemen meg Fiesta Bowlozott, én azokat a neveket szeretném hallani, akik irányítóként tényleg kvázi ismeretlenként lettek használható NFL játékosok
ZERO_L
+
Scouts and agents are telling college QBs to not leave school until they’ve started 2+ years. The NFL doesn’t truly develop QBs anymore outside of rare exceptions. https://t.co/ymhewyDoFw
— Matt Miller (@nfldraftscout) October 29, 2024
Szerkesztette: r.baggio
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
4 napja
De Geno sem istenült meg, azért ne használjunk már ilyen totálisan túlzó jelzőket.Nem igazán követem már az NFL-t, megnéztem az elmúlt 10 draftot, és ha már az NCAA-ben egyertelmű lenne, hogy ki jön be az NFL-ben, akkor Purdy előtt nem visznek ki 8 irányítót, akik közül egyiket se ismerem, Lamar Jackson előtt nem Josh Rosent választják, vagy Prescott előtt nem Cookot, Kesslert, Hackenberget, Lynchet húzzák, akikről szintén nem sok minden jut eszembe. Vagyis inkább semmi.mert sok QB fel se tűnik egyetemi évei alatt, és csak az NFL-ben derül ki a tehetsége,Erre kérlek írj példát az elmúlt 10 évből
Őszentsége Sobri Jóska
r.baggio
Ha tovább nézem visszafele, akkor meg jönnek azok a hátsókörösök, akiket írtam (Russel Wilson, Brady, Unitas, Montana, Moon, Warner), akik szintén alátámasztják azt, hogy nem lehet előre leírni egy évfolyamot, vagy beokoskodva tudni, hogy ki miként válik majd be a profik között. Merthogy nem rajtuk, nem az ő képességeiken múlik. Sőt, úgy vélem legkevésbbé rajtuk múlik.
De látványos példa Geno Smith is, akiből évekig nem tudták kihozni azt, ami benne volt, és ha csak nem hisszük azt, hogy sokadik (11.) idényére hirtelen megistenült, akkor jogosan feltételezhető, hogy nem ő volt szar, hanem szarul használták.
Talán így pontosítanám -az ezek szerint félreérthetőre sikerült- fenti kiragadott mondatot.
Őszentsége Sobri Jóska
Volt tavaly egy nagyon jó sorozata, idén meg kb a helyére került.
Ő pontosan az aki. Egy top20as irányító, aki sosem lesz top10es. Pontosan nem emlékszem, hogy anno értékén vitték e ki, de nekem úgy rémlik hogy igen.
Statokban sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, de a mondandóm lényege, hogy egy jó rendszer bár jobbá tud tenni egy irányítót, de valójában nem tud top 10be repíteni senkit. Statokban esetleg, de hosszútávon ki fog ütközni a zseni hiánya.
Geno Smithből sem lett volna sokkal több a jelenleginél. A hülye rendszer, kókler edző tette őt egy backup szintre, de ettől még az ő elherdálását ne tegyük egy lapon azzal mint amit a Colts pl Luckkal csinált.
(Jacksont megint felesleges emlegetni, ő egy speciális QB volt, ha valaki tudott vele mit kezdeni, akkor volt értelme kivinni ha nem akkor meg felesleges. És amúgy Ravensnek is kellett pár változást eszközölnie, hogy MVPt hozzanak ki belőle. Rosenhez meg kevesebb munka kellett látszólag, könnyebb volt NFLbe illeszteni, utólag lehet ezen okoskodik, de akkor nem volt ez hülyeség, nem jött be ilyen azért van)
UI.: évről évre egyre nagyobb a QB hype, olyan ma már nagyon ritkán történik, hogy valaki a semmiből egy elit szintre repül (oké, Purdyn most megint lehet bezzegezni, de várjuk ki a végét, hol lesz a srác padlója), meg ez is ilyen 15 évente egyszer történetek
Inkább pont a túlhypeolás jellemző, ami meg nyilván érthető, sok játékosba bele lehet szerelmesedni rövid idő alatt mert a felvételeket azért könnyű úgy összevágni, hogy jól nézzen ki, meg mindenki a köv Messiást várja szóval erre baromira nagy az igény
4 napja
Ezt a Jeanty to Dallast egyre több helyen látom.Sajnos én is.
zacknorb
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
4 napja
Ezt a Jeanty to Dallast egyre több helyen látom.Amúgy szerintem Tetairoa fix nem csúszik 23ig.
4 napja
Csak mert ennyi munkát tettèl nem gondolnám hogy irónia, amit a QB prospecktekkel kapcsolatban írtál, de eleinte èreztem egy erős ilyen felhangot nèmelyikkel kapcsolatban. Mondjuk pl Allar már kijöhetne a draftra? Ez nekem új...de ha ki is jöhet mindenkèpp kellene neki mèg egy èv pláne ha idèn hosszabban kiesik.Hozzánk viszont előbb húznèk egy Slay utódot ha nem tudunk házon belülről valakit kinevelni addig vagy az OT posztra. De persze a DL nálunk mindig benne van a pakliban.
Egyébként respekt!
Szerkesztette: dande2
4 napja
Csak ha már szóba került, nem teljesen komoly indoklásokkal és sorrenddel, de valid scouting szempontokkal.1. Carolina Panthers: Shedeur Sanders, QB (Colorado)
Tepper fel szokott ülni a hypevonatra. Sanders egyébként jó belső órával bíró passzoló, aki pontosan időzít, döntéshozói készsége is teljesen rendben van, mindemellé kitűnő atléta. Hátránya, hogy fejben kicsit lassú, ha nem a megszokott egyensúlyi helyzetből, megszokott karszögben kell passzolnia, akkor pontossága visszaesik. Dobómozdulata kicsit lassú, hajlamos bámulni a célpontjait.
2. Tennessee Titans: Carson Beck, QB (Georgia)
Ideális méretekkel (6-4, 215) bíró fehér QB, az ilyen korán kimegy. Nem mellesleg pre- és post-snap is kiválóan detektálja, hogy zónával vagy emberezéssel néz szembe és mindhárom szintre pontos is. Karereje átlag feletti, szűk ablakokba is betalál. Jól érzi a zsebet, képes meghosszabbítani a játékot, de a lábaival nem fogja lehagyni a védőket. A zseben kívül is folyamatosan a célpontokat fürkészi. Karja jó, de nem kiemelkedő, nem ő fog 60 yardos bombákat szórni Mahomes vagy Allen módra. Általában pontos, de mély passzoknál adódnak néha problémái. Komolyabb fejlődést vártak tőle erre a szezonra.
3. New England Patriots: Travis Hunter, CB/WR (Colorado)
Mindkét poszton elfér az erősítés a Patriotsban.
Hunter mint corner zseinális ösztönökkel bír zónázásban. Nagyon érti az off-zone játékot. Kiváló anticipációs készségekkel bír, érzi merre halad a play. Kiváló labdaérzék jellemzi, amit kamatoztat labdaszerzéseknél. Biztos kezei vannak, tudja követni az elkapót. Ösztönei emberezésnél is megvillannak, off and bailnél minőségi route felismerő készséggel bír, ennek megfelelően befolyást szerez a törésponton, ragad az ellenfele csípőjére. Laza csípőjével meglehetősen fordulékony. Emberezésnél időnként túl aggresszív. Alkatilag kissé vékony, ez nagyobb elkapók ellen gond lehet, mélységben ekkor nem mindig tudja követni a labdát. Bail coverage-ben rövid útvonalokon kíváló, de mélységben verhető. Vékonyabb alkata futás ellen is gond, nem is mindig hajlandó teljes erőbedobással játszani futás ellen.
Elkapóként bárkinek képes kitörni a bokáját, ráadásul elkapás után is kihívás levinni. Robbanékonyságát mély útvonalakon és bubble screeneknél is kamatoztatja. Release-e a LOS-en zökkenőmentes, off/bail coverage mögé így könnyedén kerül. Útvonala töréspontján mozgásával rendesen tudja szívatni a védőket. Kezei biztosak, nem a testével kap el. LOS-ről távozva a stemjén kellene fejleszteni. Inkább a fürgeségére mintsem a pontosságra támaszkodik útvonalai során. Mélységi útvonalon pontosan kell neki passzolni, mert ha aluldobják, akkor nem igazán töri magát. Vékony alkata futásnál is problémás, ha aggreszívebb cornert kell blokkolnia, ráadásul itt sem mindig játszik teljes erőbedobással.
4. Las Vegas Raiders: Quinn Ewers, QB (Texas)
Kontrollált lábmunkával bíró irányító, aki akkor is magabiztosan dob, hogyha fel kell lépnie a zsebben. Jó döntéshozó, nem csinál egokérdést abból, hogyha csak a checkdown szabad. Pontos irányító, különösen látványos ez a mély labdáinál. Underneath útvonalakon is jól helyezi a disznóbőrt, ezért sok elkapás utáni yard van az átadásaiból. Beckhez hasonló dolgokat lehet elmondani az atletikusságáról. Nyugodt a zsebben, érzi a nyomást, képest időt szerezni magának, mozgásból jól dobja a rövid és a középhosszú passzokat. A Texas nagyon sokat RPO-zik, így a védelemolvasási képességéről keveset tudunk. Beckhez abban is hasonló, hogy karereje rendben van, de nem egy ágyú. Nem igazán képes dobásszögeket változtatni, csak stabil alapállásból pontos, sok labdáját sáncolják a LOS-en. Alapvetően jó döntéshozó, de ha rátolják a zsebet, hajlamos rossz dolgokat erőltetni.
5. New York Giants : Jalen Milroe, QB (Alabama)
Robbanékony irányító, aki a lábaival is képes nagy játékokra. Dinamikus karjával mélységben a pálya szélén is megtalálja célpontját. Jó, arányos testfelíptése nem hazudik, van ereje. Fiatal prospect, magasan van a plafon. Előfordul, hogy tiszta zseb esetén is inkább fut. A védelmi hívások olvasása terén fejlődnie kell. Kevés az anticipációs dobása, gyakran megvárja, hogy megforduljon a reciever és csak utána passzol. Nyomásérzékelése a zsebben nem a legjobb. Rajongói azt mondják róla, hogy egy gyorsabb és erősebb karú Jalen Hurts.
6. Jacksonville Jaguars: Will Johnson, CB (Michigan)
Kiváló méretekkel (6-2, 202), hosszú karokkal, kidolgozott izomzattal bíró cornerback. Emberezésben és zónázásban is használható, de legjobbját akkor nyújtja, ha látja az irányítót. Igyekszik megjátszani a labdát, ha erre nincs esély, akkor pedig igyekszik kiütni a játékszert az ellenfél kezéből. Erősen, jó technikával szerel. Irányváltási készsége időnként átlag alattinak tűnik, double move-okkal verhető. Nagy kockázatot vállal a labdaszerzés érdekében, ez helyezkedési hibákhoz vezet. Hajlamos rángatni az ellenfelét, ha az megverte mélységben. Népszerű párhuzam vele kapcsolatban James Bradberry.
7. Cleveland Browns: Cam Ward, QB (Miami-FL)
Touch passzai, sidearm dobásai kiválóak. Felépítése kitűnő a játékok meghosszabbításához. Jól érzi a zsebet. Megvan az agya is a játékhoz, legtöbbször kiszúrja a blitzelőt. Időzítése rendben van, karrierje eddig sérülésmentes. Végsebessége és agilitása hiányzik ahhoz, direktben lehessen rá futásokat hívni. Pontossága inkonzisztens, legtöbb eladott labdája dobásmechanikai hiba eredménye. Néha túlságosan bízik abban, hogy meghosszabbítja a playt, így felesleges sackeket nyel be. Egyedi dobásmechanikája miatt egyesek megkérdőjelezik a vállának és a könyökének a tartósságát. Ben Roethlisberger kisebb néger kiadása.
8. New Orleans Saints: James Pearce Jr., EDGE (Tennessee)
Ilyen karhosszt keresnek a scoutok egy passzsiettetőnél, mint ami neki van. Nem mellesleg ezt kihasználja, akár a kezdeti lökésről van szó passz ellen, akár a blokkról leválásról futás ellen. Nagyon fordulékony atléta, ráadásul az első lépésével is gyakran szerez előnyt, alacsonyan játszik, így körbe tudja kerülni a tackle-t. Rip move-ja szintén domináns, így nehéz az OT-nek megfelelően szögben maradni. Futás ellen hasznos akár zone akár gap sémával áll szemben. Motorja szintén rendben van, sípszóig játszik. Vékony teste és elképesztő atletikussága miatt coverage-ben is van benne potenciál. Nincs elveszve nagyobb térben, zökkenőmentesen vált irányt. Labdaérzéke sem utolsó. Plafonja magas, de van vele munka. Fizikai erőből nem domináns pass rusher. Bull rusha nem az igazi, a sebesség erővé alakítása szintén nem az erőssége. Stuntoknál, twisteknél gyakran kerül a földre ha duplázzák. Counterjeit jól időzíti, de kézhasználata kicsit ügyetlen. Erejének hiánya ki szokott jönni futás ellen a támadási ponton. Megvan benne a potenciál, hogy megtanulja, hogy a hosszú karjaival szerzett befolyást hogy alakíthatja produkcióvá. Erősebb tackle-ök ellen izmosodnia kell. A jelenlegi 242 fontjával max rotációs játékos lehet, de óriási potenciál lakozik benne. A linkelt videóban többek között J.C. Latham próbálja megállítani.
9. New York Jets: Drew Allar, QB (Penn State)
Christian Hackenberg után újra PSU QB a Jetsnél. Prototípus méret (6-5, 241). Erős karjával bárhova oda tudja dobni a pályán. Nem tökéletes beleállásból is jól dob. Megvan a sebessége ahhoz, kiérjen a nyílt területre. Igazi vezető, felismeri a blitzet, jól használja a hard countot. Jól érzi, hogy mikor van 1-1 elleni párharc a pályán, úgy helyezi a labdát, hogy a WR szerezzen befolyást. Zónázás ellen jó időzítéssel találja meg az elkapót. Megmutatta, hogy tudja olvasni a Hi-Lo koncepciót is, nem derogálni neki megdobni a checkdownt nyomás alatt. Ha a pálya közepét kell céloznia türelmes, fellép a zsebben, ha szükséges. Nem szokta odaerőltetni a labdát, ahol nincs szeparáció. Ha nincs szabad ember, kidobja a labdát a nézők közé. Erre a szezonra javult a pontossága, egyre több touchot látni a passzainál. Csípője kicsit merev, így oldalirányba nehezen menekül. Nem egy dinamikus veszély a lábaival. Lábmunkája alkalmanként lassú, szétesik. Néha túl széles terpeszből veszi át a dropbacket, így passz előtt ezt rendbe kell raknia. Hajlamos az option útvonalaknál túl hamar dönteni. Középhosszú és mély játékok esetén az olvasása nem konzisztens. Néha indokolatlanul erős passzokat dob rövid útvonalakon. Touch passzokat még mindig tanulja. Pontossága kérdéses időnként, meg kell tanulnia kontrollálni a karerejét. Ha off-script helyzetbe kerül, hajlamos veszélyesebb passzokat bevállalni. Emberünk megsérült a hétvégén, ezért lehet, hogy kihagyja az Ohio State elleni rangadót.
10. Miami Dolphins: Will Campbell, OT (LSU)
Kitűnő egyensúllyal, súlyelosztással és befolyással játszik. Ereje kitűnő, stabil alapállásának köszönhetően hatalmas erőkifejtést képes elnyelni. Gyorsan és hatákonyan horgonyoz le bull rush ellen. Combo blokkoknál feltalálja magát, halad a második szint felé. Mozgáskoordinációja és fizikalitása miatt fenn tudja tartani és be is tudja fejezni a blokkjait, drive blocknál is kitűnő. Vezéregyéniség. Ha egyedül hagyják, kifelé sebességből verhető. Karhossza átlagos. A linkelt videóban Dallas Turner az ellenfele.
11. Cincinnati Bengals: Tyleik Williams, DI (Ohio State)
Kellett már egy olyan választás, amikor helyi egyetemről érkezik prospect. Méretéhez képest mozgékony, így elég magasan van a plafonja. Lenyűgöző felsőtesti erejének segítségével távol tartja az OL-eket. Ha neki vannak jó helyen a kezei, gond nélkül válik le a blokkokról. Bullrushnál jár a lába, mellé erős is, így behorpasztja a zsebet. Van néhány pass rush move is a tarsolyában: rip, swim, hand-swipe, stick. Ha nem nyeri meg a párharcát passz ellen, akkor próbál sáncolni. Inkonzisztens, brilliáns játékok után egy olyan ember győzi le, aki nagyon nem az ő szintje. Hajlamos rossz irányba lépni a snap után, ráadásul a vállvédője is magasan van, így kettőzések ellen vannak bajai. Nem jól ismeri fel a blokkolási szándékot, különösen, down blokkal, combo blokkokkal és kettőzésekkel lehet zavarba hozni, ilyenkor ki tudják tessékelni a gapből. Kézhasználata tanulófázisban van, így még nem konzisztens akár passz-, akár futás ellen. Karhossza rövidnek tűnik, ebből NFL-szinten lehet baja.
12. Dallas Cowboys: Ashton Jeanty, RB (Boise State)
Erős futó, kompakt, sűrű testfelépítéssel. Elitközeli egyensúlyérzék kontakt után, nehéz levinni első szándékból. Türelmes futó, napkeltéig képes követni a blokkolóit. Robbanékony, gyorsulásának hála könnyen átér a védelem első rétegein. Oldalirányban robbanékony, visszavágásainál ez feltűnő. Magasan fut, passzblokkolási technikája finomításra szorul, végsebessége nem rendkívüli. A szegény ember LaDainian Tomlinsonja.
13. Los Angeles Rams: Benjamin Morrison, CB (Notre Dame)
Rövid távon fürge, oldalirányban mozgékony atléta. Backpedalban jó az egyensúlyérzéke. Coverage-ben jól helyezkedik, mélységben igyekszik kiszorítani az elkapót a pályáról, mellette a labdát is támadja. Szélső cornerként és a slot cornerként is használták. Ütem- és labdaérzéke révén megtalálja azt a legmagasabb pontot, ahol a labda elérhető. Futás ellen fizikális, hajlandó részt venni a játék ezen elemében is. Irányváltásainál kissé inkonzisztens, útvonalak töréspontján félrelökhető. Zárkózási sebessége nem ideális. Zónázás során a nagy játék reményében hajlamos elhagyni a rábízott felelősséget. 2 héttel ezelőtt kidőlt egész szezonra egy csípősérülés miatt. Népszerű párhuzam vele kapcsolatban Kendall Fuller.
14. Arizona Cardinals: Harold Perkins Jr., EDGE (LSU)
Még egy sérült, ő a UCLA ellen szakította el az ACL-jét. Több pozícióban bevethető, EDGE-ként és off-ball linebackerként is lehet jövője. Kitűnő ösztönökkel bír, hatással van a mérkőzésre, fontos pillanatokban képes a kulcsjátékokra. Futás ellen nincs meg az ereje, off-ball linebackerként nem olvassa elég jól a védelmet, karhossza és a mérete sem ideális.
15. Seattle Seahawks: Emery Jones Jr., OT (LSU)
Ha a csoporttárs az LSU-s juniort draftol, akkor mi is! Erős, hosszú karú játékos, aki a sípszóig játszik. Drive blockjait jó szögben helyezi el. Hatékonyan használja a kezeit, külső kezével elhárítja a swipe-ot, a belsővel pedig lassítja a befelé kontrázást. Agresszív, minél több ideje tart a játék, annál jobban dobja be magát, így képes nem egyszer kiütni az ellenfelét. Ha sikerült távoltartani az ellenfelet a QB-tól és az sáncolásra készül, azt is zavarja jól ütemzett lökésekkel, ütésekkel. Egyenes háttal, határeset lábmunkával dolgozik, súlyelosztása miatt irányváltásoknál zavarba hozható. Nem jó az egyensúlyérzéke, túl sűrűn végzi a földön. Szélső futásoknál a hatótávolsága megkérdőjelezhető.
16. Indianapolis Colts: Shavon Revel, CB (East Carolina)
Prototípus magasság és karhossz press coverage-hez és a reciever zavarásához az elkapási ponton. Elit zárkózási és egyenes vonalú sebesség. Megbízhatóan szerel és mellé még nagyot is üt. Szeptemberben ő is elszakította az ACL-jét. Nem sok igazán nagy tudású elkapóval került szembe. 900 snap alatt volt 11 zászlója, hajalmos rángatni az ellenfelét. Optimális esetben lehet ő az új Richard Sherman.
17. Tampa Bay Buccaneers: Mykel Williams, ED (Georgia)
Elit magasság, atletikusság, karhossz, tömege ellenére vékonynak tűnik, mintha laborban tenyésztették volna. Könnyed irányváltások párosulnak elit robbanékonysággal, így stuntoknál komoly fegyver. Szuperatléta, mellé még fáradhatatlan is, így más sebességi fokozattal közlekedik a pályán. Hiperaktív és fordulékony, így először inkább szélességben próbálkozik a tackle ellen, utána erőből. Ritka hajlékony, így befolyást szerez futás ellen magassága ellenére. Laza bokái miatt hihetetlen szűk szögben tud fordulni. Magas szintű védő futás ellen, a természetes befolyását párosítja a munkás kezeivel. One-gap sémában leválás után nem egy futó csomagolt már be. Bullrushnál az ellenfél testét támadja, külső lökéseivel valósággal lebontja a blokkot. Hosszú karjaival sáncol, ha nem ér oda a QB-hoz. 0-techtől wide-9-ig mindenhol használták. Combo blokkok ellen hatékonyabb lenne kicsit nagyobb tömeggel. Vállvédője időnként túl magasan van. Hajalmos túlságosan is az erejére támaszkodni. Relatíve nyers pass rusher, ez a számain is megmutatkozik. Néha csak nekimegy az ellenfélnek ahelyett, hogy helyesen használná a kezeit. Swim move-oknál precízebb kézhasználat kell tőle. Tanulja, hogy hogyan használhatná szinergiában az alsó- és a felsőtesti erejét. Counter move repertoárja bővítésre szorul, néha ráadásul el is késik vele. Optionöknél néha túl agresszív, így pozíción kívülre kerül.
18. Chicago Bears: Kelvin Banks, OT (Texas)
Passzblokknál jó lábmunkával, kifinomult kézhasználattal dolgozik. Érti, hogy mikor hol kell lennie a kezeinek ahhoz, hogy megakadályozza a rushert kifelé és lelassítsa az ellenfél kontráját befelé. Jó időben kellően alacsonyan érkezik meg a kettőzésekhez, combo blokkokhoz, először lök, utána kezdi el eltolni az ellenfelet az útból. Sebessége és agilitása is megvan ahhoz, hogy húzásoknál, screeneknél használják. A második és harmadik blokkolási fázisban nehezen tartja fent a blokkjait, közel kerülnek hozzá a védők, széles lesz a terpesze, így túl sokszor kerül a földre. A visszavágó futó képes összezavarni, lábmunkája elromlik, túljut rajta a védő.
19. San Francisco 49ers: Jonah Savaiinaea, OT (Arizona)
Széles test vastag végtagokkal, mellkasa akár egy hordó. Robbanékony a snap után, gyorsan felveszi a passzblokkoló pozíciót, gyorsan kiér a húzásoknál is. Erős lökéseivel visszanyomja a defensive tackle-t kettőzéseknél. Snatch-trap technikája hatékony, így elveszi a hosszú karú pass rusherek befolyását, gyorsan véget vet a párharcának passzblokkban. Átlag alatti atletikusság, agilitás, zárkózás. Sebességet erőve alakító rusherek ellen van gondja a lehorgonyzással. Szélességben támadó rusherek ellen túl korán nyitja a csípójét, így a belső vállánál lesz egy gyenge pontja.
20. Los Angeles Chargers: Colston Loveland, TE (Michigan)
Ugye nem gondoltuk, hogy Jim bácsi nem szerez be vkit a régi emberei közül. Loveland méretéhez képest átlag feletti atléta, elkapás után robbanékony. Elkapási sugara kiemelkedő, a legmagasabb ponton támadja a labdát. Jó útvonal futó akárhonnan is indul. Play action után mélységi veszély seam route-on. 2023-ban koncentrációs hibái voltak, amik elejtett labdákhoz vezettek. Futójátéknél dolgoznia kell azon, hogy megtartsa a befolyást, továbbá, hogy kellően alacsonyan legyen a vállvédője. Folytatnia kell a kondizást, fér még izom a testére. Egy erősebb, komplettebb Mike Gesickiről beszélünk.
21. Atlanta Falcons: Patrick Payton, EDGE (Florida State)
Hosszú karú pass rusher ritka nagy hatótávval. Robbanékony, kiválóan érzi a snap pillanatát. Oldalirányban hiperaktív, kis területi energiája különösen nagy kincs a hajlékonyságával kombinálva. Bokája, csípője is hihetetlen laza, így nagyon kis szögben tud fordulni és behatolni a zsebbe. Agilitása és villámgyors keze kiváló recept a futásblokkok lebontására. Snap után gyorsan tud nyerni, swim move-ja gyors és erőszakos. Alsótestével és hosszú karjaival meg tudja szerezni a befolyást. Be tudja etetni az OT-ket, úgy mozog, hogy kifelé hagynak neki helyet, ekkor hosszú karjaival megtámadja a tackle külső vállát. Mélyen és robbanékonyan kifelé dolgozva rip move-ja halálos. Hosszú karjait képes hatékonyan használni ha kívülről akarja megkerülni az ellenfelét. Jól diagnosztizálja a játékot, tartja a containt, majd gyorsan támadja a labdást. Hatótávja, karhossza, motorja üldözéseknél és második szándékú játékoknál is hasznos. 2023-ra fogyott ez meglátszott az erején. Tömegből néha nehezen kerül ki, ha ezt erőből kell megoldania. Nem igazán képes erősen megragadni az ellenfelét, így snatch move-val semlegesíthető. Ha a combo blokk elérte a mellkasát, bajban van. Laza a csípője, de a magassága miatt ez néha mégsem elég. Stuntoknál koordinálatlanok a kezei. Kezének ereje fejlődött erre az évre, de azért néha nem bírja befejezni a swipe-ot. Néha nehezen válik le a blokkokról. Könnyű alsóteste szélső futások ellen gondot jelenthet. 2023-ban gondjai akadtak ha soloban kellett szerelnie.
22. Baltimore Ravens: Aireontae Ersery, OT (Minnesota)
Nagyszerű test, tömeg, karhossz (6-6 330). Lökései és fogásai is extrém erősek. Erőközpontú védők ellen extrém erősen horgonyoz le. Méretéhez képest mozgékony, így képes letükrözni az ellenfél mozgását. Magas football IQ, ez a technikáján, stuntok/blitzek felvételén is meglátszik. Futójátékban felsőtesti erejével dominál. Eddigi karrierje sérülésmentes. Magassága miatt természetes dolog, hogy elveszti a befolyást. Nem elég atletikus ahhoz, hogy a második szinten vagy húzásnál veszélyt jelentsen. Első kick stepje nem elég mély, lábmunkája átlagos. Ritkán hibázik agilitásbeli hiányosságok miatt, viszont azok nagyon látványosak. Testéhez képest csekély az az erő, ami kijön a lábaiból.
23. Denver Broncos: Tetairoa McMillan, WR (Arizona)
Nagytestű elkapó, NFL-ben tradícionális magasság, tömeg, karhossz. Szép mozgású atléta a méreteihez képest. Elkapás után nagyszerű opció, erőből, agilitásból és ravaszságból is képes megverni az ellenfelét nyílt területen. Kitűnő elkapási rádiusz, így contested catcheknél, red zone targetként, back shoulder fade-eknél egyaránt használható. Több helyről is képes indulni, így könnyű neki mismatchet generálni. Route tempója a snap után lehetne intenzívebb. Nem képes playről playre eladni az útvonalait. Press coverage-t alkalmazó fizikális cornerek ellen nem nyer konzisztensen. Végsebessége megkérdőjelezhető, így nem biztos, hogy használható mélységi szélső elkapóként. Az idei draft Drake Londonje.
24. Philadelphia Eagles: Josaiah Stewart, EDGE (Michigan)
Elit robbanékonyság a snap után, kitartó, NFL-kaliberű speed rush. Ezek alapján az egykori Coastal Carolina játékos akár 1/1 is lehetne, de karja rövid, futás ellen átlagos, méretei miatt limitált szerepkörben használható.
25. Minnesota Vikings: Denzel Burke, CB (Ohio State)
Nagyon jó atléta és megvan a kívánt karhossza és magassága. Mozgékony, robbanékonyan fordul, hosszútávon is tudja tartani a lépést az elkapókkal. Többféle sémában press és off coverage-ben is használható. Futás ellen erős védő. Legyőzi a blokkjait, stabilan, fizikálisan és kellően agresszívan szerel. Sokat kockáztat ha a labda a levegőben van, állandóan az interceptionre megy, így alávág az útvonalnak, amiből helyezkedési hibák születnek. Alkalmanként magasan játszik, különösen off coverage-ben, ilyenkor az irányváltásai inkonzisztensek.
26. Houston Texans: Mason Graham, DI (Michigan)
Hatalmas pass rush upside-dal bíró ideális 3-tech. Ereje és mozgáskoordinációja kimagasló futás ellen. Kézitusában verhetetlen. Bokája, csípője merev, karhossza csupán átlagos.
27. Green Bay Packers: Jahdae Barron, CB (Texas)
Elképesztően sok helyen használható játékos. Kemény, erős védő futás ellen. Jó motorral bíró és vakmerő védő, ennek ellenére biztosan szerel. Okosan zónázik, tudja hogy szerezhet befolyást. Nagyon jó labdarzék, jól helyezkedik, támadja a labdát a levegőben, nagyobb elkapókra is ráállítható. Irányváltásoknál hajlamos hezitálni, mintha nem bízna a saját szemében. Kis területen fordulékony, viszont hosszútávú sebessége nem elit. Olyasmi védő lehet belőle, mint Desmond King a jobb éveiben.
28. Pittsburgh Steelers: Luther Burden III, WR (Missouri)
Dinamikus playmaker, aki nagyon jó nagy területen. Kitűnő punt returner. Elkapás után is képes nagy játékokra a robbanékonyságának köszönhetően. Több helyről is képes indulni, lehetőséget adva kreatív playhívásra. Hatalmas erővel játszik, konzisztensen tör át szerelési kísérleteket. Snapjei jelentős részében a slotból indul, press cover ellen inkonzisztens, vannak koncentrációs dropproblémái. Leginkább Curtis Samuelhez lehet hasonlítani.
29. Washington Commanders: Maxwell Hairston, CB (Kentucky)
Az egykori Raiders-futó Taiwan Jones unokaöccse. Playmaker labdaérzékkel, hosszú karokkal, football IQ-val, robbanékonysággal, kis területi fürgeséggel. Vékony, press-man technikája csapnivaló, sematikus limitáltsággal bír.
30. Buffalo Bills: Kenneth Grant, DI (Michigan)
Meglepően nagy területen használható. Első lépése gyors, több gapet is rá lehet bízni. Hatalmas upside-dal, többféle sémában is alkalmazható játékos. Fáradékony, hajlamos magasan játszani, futás ellen néha meglepően könnyedén rakják arrébb. Nyers prospect.
31. Detroit Lions: Nic Scourton, EDGE (Texas A&M)
Széles testfelépítésű, jó méretekkel bíró, prospect, aki ehhez képest lenyűgöző atléta. Fizikális a támadási ponton, van erő a lökéseiben. Hosszú karjaival távol tartja a blokkokat. Rip move-ja kidolgozott. Futásnál jól ismeri fel a blokkolási tervet, jól helyezkedik ellene. Pass rushban spin move-ja gyilkos, fürgeségét és hosszú karjait kihasználva üti le a passzblokkoló kezét és nyeri meg párharcát. Bull rushhoz adott a mérete és az ereje is, jobb OT-k ellen is össze tudja így roppantani a zsebet. Kezei aktívak, motorja jó pass rushnál. Átlag alatti gyorsulás a snap után ez kihat a sebesség erővé alakítására is. Nem játszik befolyással, különösen 2-pontos állásból, így bull rusherként és szélső futásoknál tudnak gondjai lenni. Futás ellen magasan van a csípője. Átlag alatti fordulékonység ha kifelé támadja az irányítót. Az új Cameron Jordan?
32. Kansas City Chiefs: Oscar Delp, TE (Georgia)
Szép mozgású, több helyen is használható játékos, aki aktív blokkolásnál is. Gyorsulása nyílt területen igencsak meggyőző, elkapás után is tud yardokat szerezni. Szerelési kísérleteknél nem a legjobb az egyensúlya, így kevés tackle-t tud áttörni. Blokkolási hatékonyságán lehetne javítani.
Szerkesztette: empty taxi
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
4 napja
Igen, talalsz peldat az igazadra, mint ahogy pontosan talalsz ugyanannyit az en igazamra. A legfrissebb MVP peldaul a tokeletes rendszernek koszonheti evek ota, hogy oda repitette, ahova, de lehet nyalazni Mahomesra is, de azert lassuk be, minden bizonnyal Reid nelkul kozel sem lenne ott, ahol. Mint ahogy az is erosen latszik, hogy Shanny rendszerebe meg egy kozepes jatekos is nagyon jonak tud tunni (es lehetne sorolni a hasonlo szakembereket).Én azért vitatkoznék ezzel az aránnyal még ha a pontos számot soha senki nem fogja tudni bebizonyítani, alátámasztani.Mahomes generational talent volt drafton? Es Allen, Goff, Burrow, Stroud, Love, Herbert, Purdy? Egyik sem. Sot, tobbseguk nem is 1/1 volt, aki meg igen, annak idejen megkapta, hogy egy normalis classban nem lenne az.A '25-ös QB-kat miért írják, és a '26-osokat miért magasztalják fel? Aki ért hozzá, az elmagyarázná ezt a szitut?Ez a QB class eléggé hajaz a Pickett, Willis, Ridder félére, senkit sem lehet geneational talent QB szintre és konszenzus 1/1-ra hypeolni.
Nandito
zacknorb
Aztan hanyszor bukott meg Darnold, Geno, Mayfield, de leirtak Goffot is, meg meg jopar embert. Az meg, aki a jelenlegi mezonybol az egyetlen generational talentnek volt beharangozva (Lawrence), kepes hetekre eltunni es hullamzo, mikor milyen arcat mutatja.
Reg nem az szamit, ki milyen franchise qb kvalitasokkal bir, hanem az, milyen rendszerbe kerul. Ahogy Brett Kollman mondta, a mai NFL-ben 70 egy iranyitonal 70 szazalekot ad, hova kerul es 30-at, hogy o maga milyen jo.
Stez
Tényleg fontos a környezet, viszont a tehetség (zseni, x-faktor) hiányát nem fogja sohasem kompenzálni a rendszer.
Lehet egy Goffot, Purdyt jó QBként eladni a pályán. Jó játékosokkal, jó rendszerben ez működni is fog, nagyon is jól. Viszont ahogy homokszem kerül a gépezetbe, akkor a legfontosabb játékosod nem fog tudni ezen felülemelkedni és ez óriási nagy baj csapatépítés szempontjából. Erre már nagyon sok példát láttunk.
Én személy szerint nem ilyen QBt szeretnék draftolni egy top pickkel. Szóval ha ilyen megközelítéssel keresel játékost, akkor bizony nagyon is sok jelentősége van a scoutingnak és nem szabad annyira elhanyagolni, mondván "ez csak 30%ban számít"
A rendszer nem fogja tudni kompenzálni az olyan fontos jellemzőket, mint a feldolgozási képesség, karerő, pontosság stb. Sok olyan dolog van ami nem tanítható vagy nagyon nehezen fejleszthető.
Playcallinggal, szisztémával ezeket el lehet rejteni igen, de bizonyos esetekben ennek hiánya ki fog ütközni és sajnos ezek nem csak az 50-0-s meccseken jönnek elő.
Én értem, hogy nagyon nehéz a scouting folyamat és nagyon sok az ismeretlen egy ilyen egyenletben, de azért Willis féle classról lehetett tudni jó korán hogy nem erős, ahogy Darnold meg Geno felé prospectekből is lehetett sejteni, hogy nem a következő Rodgers lesz belőlük. Allen is egy bust volt 3(?) évig és aztán sikerült összeraknia rendesen a játékát. Ez azért nagyon-nagyon ritka az NFLben.
Vannak és mindig lesznek a Wilson meg Prescot féle kivételek, de összeségében, nagy mintán azért látszik, hogy igazi talentet elől fogsz taláni, gyengébb prospectekből meg max egy oké QBt tudsz összerakni.
Kollman elméletét az is cáfolja, hogy még a 49ers is feltradelt egy top prospectért, mintsem beérje a maradékkal, bízva abban, hogy 70%ban a rendszerük úgy is megoldja.
(anno simán várhattak volna Mac Jonesra mint meh első körös prospect, pont ugyan ott lennének mint most Purdyvel, de ők inkább a sokkal több dimenzióban használhatóra mentek és égettek el nagyon sok draft tőkét ezért)
Nyilván Mahomes se lenne az aki, ha nem Reid kezei alá kerül, de bust se lett volna ez fix. Ahogy Reid sem nyert volna egy Darnolddal vagy Mariotaval, erre Alex Smith példája mutatt rá egyértelműen.
Szóval értem és egyetértek a rendszer nagyon fontos, de erősen tartok tőle, hogy bizonyos játékos értékelésben, nagyon félre tud vinni és meglehetősen torzít a megfelelő döntési szempontokon.
(nézzük meg Prescottot, nincs tele jó elkapokkal, nincs elit fala, vagy normális futójáték, lehet az OC teljesítmény is gyenge és mit kapsz tőle: legjobban fizetett QB teljesítményt? hát nagyon nem)
Eredeti kérdésre válaszolva:
Az én meglátásom szerint azért húzzák le ezt a classt mert kevés az egyértelmű, "tiszta" tehetség. Lesz majd akit felhypeolnak ez tuti, de nincs egy Lawrence, Williams akit már epekedve lehet várni. Sanders lehetett volna ilyen, de ő nem emelkedik ki egyetemi szinten sem. Sok oké prospect van, de nincs benne az a wow faktor.
26-os classban meg van egy Manning ez már elég, plusz a jövőévi általában mindig jobb, de ennek sincs semmi kézzel fogható bizonyítéka jelenleg, csak a megszokás.
ZERO_L
Mutogathatunk ra, hogy Goff 1/1-es volt, ergo oriasi talent, de kozben meg tizbol nyolcan rohogtek azon, hogy a Rams elvitte, ismetelgetve, hogy nem egy 1/1 kaliberu jatekos egy „normalis classba”.
Es Goff ugy ment el Detroitba, hogy konkretan a Rams fizetett azert, hogy valamelyik barom elvigye.
Porszem a gepezetben? Meg egy Brady is tudott szar lenni, amikor porszem kerult a gepezetbe, mint ahogy Manning es Rodgers is, mivel ez csapatjatek, es mindenkinek a teljesitmenye fugg a masik tiz tarsatol, mivel mindenkinek megvan a szerepe, ha valaki nem csinalja jol, akkor az ki fog hatni a tobbiekre is kisebb-nagyobb szinten, nyilvan posztfuggo.
Egyaltalan senkit sem erdekel, hogy Purdy milyen lenne a Coltsban, ha egyszer a SF-ben van es nagyjabol minden evben dontot jatszik a faszi, mindezt ugy, hogy eleg erosen hozzarakja azert o is a pluszt. Eredmenyesek vele? Igen. Akkor meg tokre mindegy, hogy a zsenialis draftszakik szerint o nem volt jo. Az a lenyeg, hogy annak legyen jo, aki elviszi, es ott tudjon korrektul jatszani.
Azt nem tudhatjuk, ki milyen lett volna, ha mas viszi, hiszen ez egy hipotezis, de azert ha megnezzuk, hogy egyes csapatoknak milyen siralmas vezetoseguk es edzoi nevsoruk van, ahol sorra buknak el x eve az oriasi talentek, akkor azert nem messze nem valoszinu, hogy egy Mahomes is mindenhol jo lenne. Leven teljesen mas nevelest es tanitast kap, teljesen mas lenne a dolga, lehet, hogy azt jatszatnak vele, amiben kevesbe jo.
En, miutan Manningen nottem fel, nyilvan ertem, hogy manapsag mikor egy 1/1 kaliberu talentet nezel, akkor valami Luck-szintu nagyon tiszta prospect kepe van az ember szeme elott, de hat valojaban meg ki a fraszt erdekel, mert csak es kizarolag az a lenyeg, hogy barkit is visz el az adott csapat, az legyen jo, a rendszer meg kiemelten fontos lesz, mert a legjobb koponyak jobbara tudjak, sejtik, hogy milyen stilusu jatekos kell az o rendszerukbe. Pontosan ezert jutott el odaig az NFL, hogy ha nem csak es kizarolag top1-rol, top3-5-rol beszelunk, akkorsok esetben jobban megeri rendszerre (es persze talentre draftolni, ertem ezt ugy, hogy nem viszed el top10-ben a 3. koros jatekost csak azert, mert nagyon fit, hanem mondjuk 1/10-re elviszel egy top25-30-as jatekost, aki nagyon fit), mint csak es kizarolag talentre, de egy esetlegesen nem fit jatekost, aki nem is generational talent, es meg at is kell szabnod a rendszered, hogy belole kihozhasd a valodi tehetseget.
4 napja
Nem igazán követem már az NFL-t, megnéztem az elmúlt 10 draftot, és ha már az NCAA-ben egyertelmű lenne, hogy ki jön be az NFL-ben, akkor Purdy előtt nem visznek ki 8 irányítót, akik közül egyiket se ismerem, Lamar Jackson előtt nem Josh Rosent választják, vagy Prescott előtt nem Cookot, Kesslert, Hackenberget, Lynchet húzzák, akikről szintén nem sok minden jut eszembe. Vagyis inkább semmi.mert sok QB fel se tűnik egyetemi évei alatt, és csak az NFL-ben derül ki a tehetsége,Erre kérlek írj példát az elmúlt 10 évből
Őszentsége Sobri Jóska
r.baggio
4 napja
mert sok QB fel se tűnik egyetemi évei alatt, és csak az NFL-ben derül ki a tehetsége,Erre kérlek írj példát az elmúlt 10 évből
Őszentsége Sobri Jóska
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
5 napja
...De ez azért hülyeség -ahogy arra Stez rámutatott- mert sok QB fel se tűnik egyetemi évei alatt, és csak az NFL-ben derül ki a tehetsége, részint az általa is leírtak miatt. Blanda, Starr, Staubach, Unitas, Montana, Brady, Wilson, stb. Mind hátsőkörösök, Warren Moont vagy Kurt Warnert nem is draftolták. És ezek mind HoF QB-k. (Vagy azok lesznek.)
Az én meglátásom szerint azért húzzák le ezt a classt mert kevés az egyértelmű, "tiszta" tehetség. Lesz majd akit felhypeolnak ez tuti, de nincs egy Lawrence, Williams akit már epekedve lehet várni. Sanders lehetett volna ilyen, de ő nem emelkedik ki egyetemi szinten sem. Sok oké prospect van, de nincs benne az a wow faktor.
26-os classban meg van egy Manning ez már elég, plusz a jövőévi általában mindig jobb, de ennek sincs semmi kézzel fogható bizonyítéka jelenleg, csak a megszokás.
ZERO_L
5 napja
Ha már annyit néztétek az a PFF mockot, ami egy hónapos, itt az újwww.pff.com/news/draft-2025-nfl-mock-draft-cam-ward-carolina-panthers-travis-hunter-jacksonville-jaguars
5 napja
Én azért vitatkoznék ezzel az aránnyal még ha a pontos számot soha senki nem fogja tudni bebizonyítani, alátámasztani.Mahomes generational talent volt drafton? Es Allen, Goff, Burrow, Stroud, Love, Herbert, Purdy? Egyik sem. Sot, tobbseguk nem is 1/1 volt, aki meg igen, annak idejen megkapta, hogy egy normalis classban nem lenne az.A '25-ös QB-kat miért írják, és a '26-osokat miért magasztalják fel? Aki ért hozzá, az elmagyarázná ezt a szitut?Ez a QB class eléggé hajaz a Pickett, Willis, Ridder félére, senkit sem lehet geneational talent QB szintre és konszenzus 1/1-ra hypeolni.
Nandito
zacknorb
Aztan hanyszor bukott meg Darnold, Geno, Mayfield, de leirtak Goffot is, meg meg jopar embert. Az meg, aki a jelenlegi mezonybol az egyetlen generational talentnek volt beharangozva (Lawrence), kepes hetekre eltunni es hullamzo, mikor milyen arcat mutatja.
Reg nem az szamit, ki milyen franchise qb kvalitasokkal bir, hanem az, milyen rendszerbe kerul. Ahogy Brett Kollman mondta, a mai NFL-ben 70 egy iranyitonal 70 szazalekot ad, hova kerul es 30-at, hogy o maga milyen jo.
Stez
Tényleg fontos a környezet, viszont a tehetség (zseni, x-faktor) hiányát nem fogja sohasem kompenzálni a rendszer.
Lehet egy Goffot, Purdyt jó QBként eladni a pályán. Jó játékosokkal, jó rendszerben ez működni is fog, nagyon is jól. Viszont ahogy homokszem kerül a gépezetbe, akkor a legfontosabb játékosod nem fog tudni ezen felülemelkedni és ez óriási nagy baj csapatépítés szempontjából. Erre már nagyon sok példát láttunk.
Én személy szerint nem ilyen QBt szeretnék draftolni egy top pickkel. Szóval ha ilyen megközelítéssel keresel játékost, akkor bizony nagyon is sok jelentősége van a scoutingnak és nem szabad annyira elhanyagolni, mondván "ez csak 30%ban számít"
A rendszer nem fogja tudni kompenzálni az olyan fontos jellemzőket, mint a feldolgozási képesség, karerő, pontosság stb. Sok olyan dolog van ami nem tanítható vagy nagyon nehezen fejleszthető.
Playcallinggal, szisztémával ezeket el lehet rejteni igen, de bizonyos esetekben ennek hiánya ki fog ütközni és sajnos ezek nem csak az 50-0-s meccseken jönnek elő.
Én értem, hogy nagyon nehéz a scouting folyamat és nagyon sok az ismeretlen egy ilyen egyenletben, de azért Willis féle classról lehetett tudni jó korán hogy nem erős, ahogy Darnold meg Geno felé prospectekből is lehetett sejteni, hogy nem a következő Rodgers lesz belőlük. Allen is egy bust volt 3(?) évig és aztán sikerült összeraknia rendesen a játékát. Ez azért nagyon-nagyon ritka az NFLben.
Vannak és mindig lesznek a Wilson meg Prescot féle kivételek, de összeségében, nagy mintán azért látszik, hogy igazi talentet elől fogsz taláni, gyengébb prospectekből meg max egy oké QBt tudsz összerakni.
Kollman elméletét az is cáfolja, hogy még a 49ers is feltradelt egy top prospectért, mintsem beérje a maradékkal, bízva abban, hogy 70%ban a rendszerük úgy is megoldja.
(anno simán várhattak volna Mac Jonesra mint meh első körös prospect, pont ugyan ott lennének mint most Purdyvel, de ők inkább a sokkal több dimenzióban használhatóra mentek és égettek el nagyon sok draft tőkét ezért)
Nyilván Mahomes se lenne az aki, ha nem Reid kezei alá kerül, de bust se lett volna ez fix. Ahogy Reid sem nyert volna egy Darnolddal vagy Mariotaval, erre Alex Smith példája mutatt rá egyértelműen.
Szóval értem és egyetértek a rendszer nagyon fontos, de erősen tartok tőle, hogy bizonyos játékos értékelésben, nagyon félre tud vinni és meglehetősen torzít a megfelelő döntési szempontokon.
(nézzük meg Prescottot, nincs tele jó elkapokkal, nincs elit fala, vagy normális futójáték, lehet az OC teljesítmény is gyenge és mit kapsz tőle: legjobban fizetett QB teljesítményt? hát nagyon nem)
Eredeti kérdésre válaszolva:
5 napja
Mahomes generational talent volt drafton? Es Allen, Goff, Burrow, Stroud, Love, Herbert, Purdy? Egyik sem. Sot, tobbseguk nem is 1/1 volt, aki meg igen, annak idejen megkapta, hogy egy normalis classban nem lenne az.A '25-ös QB-kat miért írják, és a '26-osokat miért magasztalják fel? Aki ért hozzá, az elmagyarázná ezt a szitut?Ez a QB class eléggé hajaz a Pickett, Willis, Ridder félére, senkit sem lehet geneational talent QB szintre és konszenzus 1/1-ra hypeolni.
Nandito
zacknorb
5 napja
Quinn Ewers nem jó prospect? Kezdő QB-ként látják a szakik?
I have been wounded but not yet slain. I shall lie here and bleed a while. Then I shall rise and fight again. The title of champion may from time to time fall to others more than ourselves, but the heart, the spirit, and the soul of champions remain in Green Bay.
5 napja
Majd megkapod Ewerst 😊www.pff.com/news/draft-2025-nfl-mock-draft-jaguars-wr-cb-travis-hunter-no-1-overall-qb-shedeur-sanders-las-vegas-raidersnem akarok alabama qb-t.
Travis Hunter - 1/1 (Jaguars)
Cam Ward - QB2 (Giants)
Alshton Jeanty - RB1 (Chargers)
törölt kristof
u.i.: bocsanat a crimson tide rajongoktol.
Ventura
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.