New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 10 éve
Most komolyan, kivel kellett volna ennél többször futni? Jackson biztos nagyon aranyos, csak már nem tud futni/nem terhelhető. (Én nem hiszek spekulációknak. Volt egy hónapja a stábnak, hogy kiderítse, mire alkalmas. Erre.) Bolden futott párat, elkapott párat, de őt a tapasztalatok alapján nem lehet ST-ből kihagyni. Maradt White, vele is volt néhány (draw) futás. Csak ő nem első két down-on használható futó.S nem a futás hiánya ölte meg (már amennyire megölte egy szorosnál is szorosabb konferenciadöntő vereség), hanem az OT-k betlizése. Vollmer bokáját épeszű nyugdíjas nem cserélné el mostani állapotában, Cannon meg... f@szom! Hogy a bánatba futottunk volna két ilyen (állaőotú) OT mögött/mellett/rajtuk kívül??szerintem nem teljesen összefüggéstelen a kettő, mert igazából még gondolkodásra sem sikerült késztetni a denveri DL-t, hogy akkor most mi lesz, ami már egy kicsit lassította volna. úgy robbantak a backfieldre hogy egyáltalán nem tartottak a futástól, még egy nyomorult PA játékot se lehetett összehozni, mert az sem lassította egy picit sem őket. nem vették meg. mondjuk ilyen sebességgel valamennyi szinten tehették is. egy idő után már Brady is szellemeket látott, szétesett a lábmunka és jöttek az incomplete passzok nyomás nélkül is. kicsit kellett volna tehermentesíteni talán.
tomi-tomi
gabtsi
Tényleg számon kéritek, hogy a 3., 4. számú és utcáról felszedett futóval csak 14-szer futottak? Amit legfeljebb a szemükre lehet vetni, hogy nem volt minőségi tartalék Blount mögött. Talán ez sem véletlen.
De valójában a lényeg: szerintem 2014 óta nem a futójáték létezése, minősége dönt a Pats sikeréről.
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 10 éve
A régi ismerős DL Joe Vellano is future contract-ot kapott.
több mint 10 éve
Patriots signed LB James Vaughters to a future contract.Meg még ezt a párat a practice squadból (szintén future contract):
OL Chris Baker, WR DeAndre Carter, RB Joey Iosefa, DB Rashaan Melvin, OL Keavon Milton, S Cedric Thompson and DB Brock Vereen
Vaughters a Packers gyakorló csapatában vitézkedett korábban.
We are all PATRIOTS!
több mint 10 éve
S nem a futás hiánya ölte meg (már amennyire megölte egy szorosnál is szorosabb konferenciadöntő vereség), hanem az OT-k betlizése. Vollmer bokáját épeszű nyugdíjas nem cserélné el mostani állapotában, Cannon meg... f@szom! Hogy a bánatba futottunk volna két ilyen (állaőotú) OT mögött/mellett/rajtuk kívül??szerintem nem teljesen összefüggéstelen a kettő, mert igazából még gondolkodásra sem sikerült késztetni a denveri DL-t, hogy akkor most mi lesz, ami már egy kicsit lassította volna. úgy robbantak a backfieldre hogy egyáltalán nem tartottak a futástól, még egy nyomorult PA játékot se lehetett összehozni, mert az sem lassította egy picit sem őket. nem vették meg. mondjuk ilyen sebességgel valamennyi szinten tehették is. egy idő után már Brady is szellemeket látott, szétesett a lábmunka és jöttek az incomplete passzok nyomás nélkül is. kicsit kellett volna tehermentesíteni talán.
tomi-tomi
ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
Nem tudták eldönteni, hogy melyik oldalon segítsen be. 😀
"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 10 éve
Arra valakinek van ötlete, hogy Williams, mint blokkoló TE miért csak 16 play-t kapott a 83-ból?
TITO
JOHAN
Per Sempre Etern
This team was the best team in the AFC in the regular season and we won two games in the playoffs against two good football teams, the best team in the postseason. And that’s what this team is.
több mint 10 éve
Ezért mondom, h a futójátékot kell legalább közepes szintre fejleszteni és akkor minden oké. Nyilván ez inkább múlik a falon, mint a futókon.azok igenis elkapható labdák voltak, ha nem is tökéletesek. Lehet a PO nyomta agyon. Mindenesetre hiba volt erőltetni ennyire sztem.Hát, érzésem szerint nem estek az "igenis elkapható" kategóriába. Btw ilyet tud futóként:
(és nyilván a túlerőltetés senki esetében nem jó, de ha már igen akkor több értelme van a sztárjátékost nyomatni, főleg miután látszik, h az X faktornak szánt ember befuccsolt)
Szesze
www.nfl.com/videos/nfl-instant-replay/0ap3000000601074/Instant-Replay-Did-James-White-get-his-feet-in-bounds
Ez sem rossz:
www.youtube.com/watch?v=sgTffIpaW1s
Vereen-t persze az utolsó emlék miatt sokan a Hawks elleni teljesítményével azonosítják, de magunk között, az kiugró teljesítmény volt. Neki volt egy hasonló elkapása a Jets ellen, két különbséggel: ember nem volt a környéken (elváltotta magát a Jets védelem) és elé dobta Brady, nem mellé.
Illetve ez a play (elkapó RB számokon kívül LB ellen) kedvenc Pats play. Itt egy példa Vereen-nel, hogy milyen az igenis elkapható passz:
www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap2000000294275/Shane-Vereen-50-yard-catch
Akárhogy is, ennyire nem lehet csak Brady-re bízni a dolgot. Eleve feladni a futást, és hatvanszor dobatni Brady-t, üres backfield-el? Értem én, hogy le lehet vezetni papíron, hogy ez levédekezhetetlen, ha mindenki egészséges. Csak az ilyesmi általában ideig-óráig igaz, aztán már nem. A Seahawks ellen tavaly fényesen bejött. Az ott akkor zseniális húzás is volt. De azért előtte volt egy Colts meccs is, amelyiken 200+ yardot toltatok a Colts arcába a földön. Utána egy ilyen taktika eladható. Meg eladható alapszakaszban is, hiszen remek ez a csapat, elit a QB, az ellenfelek zöménél meg nincs remek csapat, elit QB.Nem csak a Hawks ellen. A Ravens ellen is ugyanez volt PO-ban. Már második idényben ez a filozófia, erre tették fel a tétjüket. Ebben a két évben több 50+ passzos meccse volt Brady-nek, mint a megelőző 12-ben. (A Colts nem jó példa, az a speciális eset. Szvsz senki nem veszi komolyabban a Pats futójátékot az NFL-ben, mert megmázsálják a Colts védelmet.)
De playoffban, a liga legjobb védelmei ellen, amikor már egy évnyi filmanyag van róla? Ennyire nem lehet Brady-re tenni mindent. Ha másért nem akkor azért, mert mi lesz, ha nem lesz mindenki egészséges? Akkor azért kéne valami B terv is.
peterk2005
S nem a futás hiánya ölte meg (már amennyire megölte egy szorosnál is szorosabb konferenciadöntő vereség), hanem az OT-k betlizése. Vollmer bokáját épeszű nyugdíjas nem cserélné el mostani állapotában, Cannon meg... f@szom! Hogy a bánatba futottunk volna két ilyen (állaőotú) OT mögött/mellett/rajtuk kívül??
Ellentétben a Ravens és a Seahawks elleni meccsekkel, itt volt szándék érdemi futójátékra, csak nem ment. Az sem.
tomi-tomi
több mint 10 éve
azok igenis elkapható labdák voltak, ha nem is tökéletesek. Lehet a PO nyomta agyon. Mindenesetre hiba volt erőltetni ennyire sztem.Hát, érzésem szerint nem estek az "igenis elkapható" kategóriába. Btw ilyet tud futóként:
(és nyilván a túlerőltetés senki esetében nem jó, de ha már igen akkor több értelme van a sztárjátékost nyomatni, főleg miután látszik, h az X faktornak szánt ember befuccsolt)
Szesze
www.nfl.com/videos/nfl-instant-replay/0ap3000000601074/Instant-Replay-Did-James-White-get-his-feet-in-bounds
Ez sem rossz:
www.youtube.com/watch?v=sgTffIpaW1s
Vereen-t persze az utolsó emlék miatt sokan a Hawks elleni teljesítményével azonosítják, de magunk között, az kiugró teljesítmény volt. Neki volt egy hasonló elkapása a Jets ellen, két különbséggel: ember nem volt a környéken (elváltotta magát a Jets védelem) és elé dobta Brady, nem mellé.
Illetve ez a play (elkapó RB számokon kívül LB ellen) kedvenc Pats play. Itt egy példa Vereen-nel, hogy milyen az igenis elkapható passz:
www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap2000000294275/Shane-Vereen-50-yard-catch
Akárhogy is, ennyire nem lehet csak Brady-re bízni a dolgot. Eleve feladni a futást, és hatvanszor dobatni Brady-t, üres backfield-el? Értem én, hogy le lehet vezetni papíron, hogy ez levédekezhetetlen, ha mindenki egészséges. Csak az ilyesmi általában ideig-óráig igaz, aztán már nem. A Seahawks ellen tavaly fényesen bejött. Az ott akkor zseniális húzás is volt. De azért előtte volt egy Colts meccs is, amelyiken 200+ yardot toltatok a Colts arcába a földön. Utána egy ilyen taktika eladható. Meg eladható alapszakaszban is, hiszen remek ez a csapat, elit a QB, az ellenfelek zöménél meg nincs remek csapat, elit QB.Nem csak a Hawks ellen. A Ravens ellen is ugyanez volt PO-ban. Már második idényben ez a filozófia, erre tették fel a tétjüket. Ebben a két évben több 50+ passzos meccse volt Brady-nek, mint a megelőző 12-ben. (A Colts nem jó példa, az a speciális eset. Szvsz senki nem veszi komolyabban a Pats futójátékot az NFL-ben, mert megmázsálják a Colts védelmet.)
De playoffban, a liga legjobb védelmei ellen, amikor már egy évnyi filmanyag van róla? Ennyire nem lehet Brady-re tenni mindent. Ha másért nem akkor azért, mert mi lesz, ha nem lesz mindenki egészséges? Akkor azért kéne valami B terv is.
peterk2005
S nem a futás hiánya ölte meg (már amennyire megölte egy szorosnál is szorosabb konferenciadöntő vereség), hanem az OT-k betlizése. Vollmer bokáját épeszű nyugdíjas nem cserélné el mostani állapotában, Cannon meg... f@szom! Hogy a bánatba futottunk volna két ilyen (állaőotú) OT mögött/mellett/rajtuk kívül??
Ellentétben a Ravens és a Seahawks elleni meccsekkel, itt volt szándék érdemi futójátékra, csak nem ment. Az sem.
több mint 10 éve
Oké akkor lehet, h elvileg logikus volt ez az elképzelés (nem vagyok képben ennyire veletek kapcs), de akkor is látszott h aznap nem működik, egyszerűen formán kívül volt White akkor ezek szerint, mert azok igenis elkapható labdák voltak, ha nem is tökéletesek. Lehet a PO nyomta agyon. Mindenesetre hiba volt erőltetni ennyire sztem.Én csak azt nem értem, h miért egyfolytában White-ra mentek a játékok amikor egyértelmű volt, h ő nem alkalmas arra amire használni akarják.Többen nem értik.
Szesze
White egyáltalán nem alkalmatlan elkapó RB. Ezt én nem értem. 😊
Bolden lehetett volna a másik RB erre a szerepre. Volt két-három meccs, amikor ő kapta ezt a terhelést; nem tudott ST-ben játszani - egy snap-et sem. Mit ad isten, ezt a két-három meccset bukta el a ST. (Kiemelten az Eagles elleni zakó.)
White volt az egyetlen 100%-os skill player. Gronk is közelítette; folyamatosan duplázták. Julian, Dola 50-75% között. Ezek alapján az a két-három hosszú play kifejezetten jó matchup volt: LB emberezik a legjobb állapotban lévő skil játékosod ellen. Nem voltak rossz passzok, de túl jók sem. Hogy a tökéletest ne is említsem. Ha csak egy bejön, akkor a Denver védelemnek alapvetően kellett volna változtatnia a siker receptjükön.
Szóval, szerintem jó elképzelés volt, ami nagy nyereménnyel kecsegtetett. Hiányzott 30-50 centiméternyi pontosság. Előfordult már ilyen NFL meccsen.
Btw ha ezeket a hosszúakat is Gronk-ra dobálja TB, akkor meg az lenne a mantra, hogy túlerőltette Gronk használatát. (Ahogy pár éve történt.) 😊
tomi-tomi
Szerkesztette: Szesze
több mint 10 éve
Akárhogy is, ennyire nem lehet csak Brady-re bízni a dolgot. Eleve feladni a futást, és hatvanszor dobatni Brady-t, üres backfield-el? Értem én, hogy le lehet vezetni papíron, hogy ez levédekezhetetlen, ha mindenki egészséges. Csak az ilyesmi általában ideig-óráig igaz, aztán már nem. A Seahawks ellen tavaly fényesen bejött. Az ott akkor zseniális húzás is volt. De azért előtte volt egy Colts meccs is, amelyiken 200+ yardot toltatok a Colts arcába a földön. Utána egy ilyen taktika eladható. Meg eladható alapszakaszban is, hiszen remek ez a csapat, elit a QB, az ellenfelek zöménél meg nincs remek csapat, elit QB.De playoffban, a liga legjobb védelmei ellen, amikor már egy évnyi filmanyag van róla? Ennyire nem lehet Brady-re tenni mindent. Ha másért nem akkor azért, mert mi lesz, ha nem lesz mindenki egészséges? Akkor azért kéne valami B terv is.
Az embernek az a benyomása, hogy az elmúlt egy évben történtek - a tavaly remekül bejött döntő, majd az azt követő "sűrű" offseason a deflategate-el, az eltiltással, majd annak törlésével, stb. olyan "csakazértis megmutatjuk" hangulatot csinált, hogy a csapat úgy kilőtt év elején, mint a rakéta. A végére viszont nem maradt energia arra, hogy kitalálják, hogy idén mi legyen a playoffal, playoffban. Mikor veszített az utolsó hat meccséből négyet a csapat? Szerintem soha, És előfordult valaha is, hogy így, B csapatok ellen leadjon egy home field advantage-et? Szerintem ez se fordult elő még soha. Teljesen karakteridegen a Pats-től és Belichicktől. A vasárnapi meccs is az volt. A defense-t még rendbe szedték menet közben, de offense oldalon én nem láttam (half time) adjusment jeleit. Kimentek a pályára egy elképzeléssel, és nyomták végig ugyanazt, pedig érezhető volt, hogy a game plan másre készült, mint ami a pályán történik. Arra készültek hogy megszerezzük az előnyt. Elkérték a labdát, hogy az első drive-ot Brady vezethesse, feladva a félidő végi - második félidő eleji dupla drive-ot, amit pedig Belichick gyak. sose ad fel. De az volt a terv, hogy megszerezzük az előny, aztán hagyjuk Manninget dobálni, hadd rontsa el. Nem lett meg az előny, sőt végig hátrány volt, mégsem volt semmi váltás. Én legalábbis semmit nem fedeztem fel.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Még csak annyit, hogy persze bosszantó vereség volt, de ettől még nagyon büszke vagyok az egész CSAPATRA!!!Ha pl. tavaly kikapunk a Ravenstől, vagy az SB-n a Hawkstól az számomra sokkal fájóbb, érthetlenebb lett volna, mert akkor a mindenki által sztárolt, méregdrága, teljesen egészséges DB csapatrész miatt buktunk volna.
Most meg egy összetákolt, sérülésektől sújtott O-falat múlt felül egy ligaelit passrush. Ezt számomra sokkal könnyebb feldolgozni 😊
Szóval továbbra is GO PATS!!!
Ui: Pár csillagnak (de egynek tuti!) lenne még hely az avataromon
több mint 10 éve
Van ám itt még valami, amit nem vesztek tekintetbe: azoknak a játékosoknak, akik több kevesebb időt voltak kénytelenek kihagyni, messze nem lehetett az erőnlétük tökéletes. Azért ennek 1 mile magasságban már van jelentősége. Gronkot mutatták is, ahogy a besavasodott izomzatát próbálták rendbe tenni. Rajta különösen látszott, hogy fizikálisan nincs a csúcson.Ennek is lehetett szerepe abban, hogy fizikálisan így felülmúlták az O line játékosait a denveri védők. Ez egyszerűen egy adottság, amivel a legjobb szakemberek sem kezdhettek semmit.
We are all PATRIOTS!
több mint 10 éve
Kicsit félreértettél.Funhun ezt hiányolta pedig volt belőle elég sok a meccsen, csak nagyon kevés jött be...kyobalupeterk2005
De mind1..Behúzható meccs lett volna ez, ha JMD picit hamarabb kapcsol, nem a 4. negyedben..
kyobalu
Nem ezeket az amúgy tán jónak tűnő matchupra feldobott 4-5 mélységi, hosszú passzt hiányoltam a mérkőzés 33. percéig, hanem:
- Whitenak dobott screen passzokat
- Oldalról induló slant útvonalat futó Whitenak dobott 5-10 yardos passzokat, amelyekből majd mindig 1st down lett
- Backfiledről induló Whitenek dobott checkdown passzokat oldalra, amire a rá figyelő LB lassan ért ki és simán lett belőle 1st down, vagy 7-8 yard
- Backfiledről induló Whitenek dobott 4-5 yardos passzokat a D-Line mögé
több mint 10 éve
Én csak azt nem értem, h miért egyfolytában White-ra mentek a játékok amikor egyértelmű volt, h ő nem alkalmas arra amire használni akarják.Többen nem értik.
Szesze
White egyáltalán nem alkalmatlan elkapó RB. Ezt én nem értem. 😊
Bolden lehetett volna a másik RB erre a szerepre. Volt két-három meccs, amikor ő kapta ezt a terhelést; nem tudott ST-ben játszani - egy snap-et sem. Mit ad isten, ezt a két-három meccset bukta el a ST. (Kiemelten az Eagles elleni zakó.)
White volt az egyetlen 100%-os skill player. Gronk is közelítette; folyamatosan duplázták. Julian, Dola 50-75% között. Ezek alapján az a két-három hosszú play kifejezetten jó matchup volt: LB emberezik a legjobb állapotban lévő skil játékosod ellen. Nem voltak rossz passzok, de túl jók sem. Hogy a tökéletest ne is említsem. Ha csak egy bejön, akkor a Denver védelemnek alapvetően kellett volna változtatnia a siker receptjükön.
Szóval, szerintem jó elképzelés volt, ami nagy nyereménnyel kecsegtetett. Hiányzott 30-50 centiméternyi pontosság. Előfordult már ilyen NFL meccsen.
Btw ha ezeket a hosszúakat is Gronk-ra dobálja TB, akkor meg az lenne a mantra, hogy túlerőltette Gronk használatát. (Ahogy pár éve történt.) 😊
több mint 10 éve
Szerintem le se játsszák a szezont, rögtön adják oda a Lombardi-t Irsaynek 😊Nem fogsz meglepődni a 2016-os jóslataimon!Höri szezon előtti elemzése szerint a Colts SB contender és Luck az MVP ! 😊Ez se igaz, tavasszal mindenki megmondta hogy a Colts a legjobb csapat, sőt nálunk még a Dolphins is jobb. Ennek fényében nem is olyan rossz ez a főcsoportdöntőbeli vereség.Ez a Pats jelenleg kb. a harmadik legjobb csapat a ligában és az első kettő van a döntőben.Nem igaz. Csak a negyedik, mert a legjobb a Steelers.
Kollega
Imitheking
cspeti98
Burkus
Höri
több mint 10 éve
Én csak azt nem értem, h miért egyfolytában White-ra mentek a játékok amikor egyértelmű volt, h ő nem alkalmas arra amire használni akarják. Egyébként én is egyértelműen a nulla futójátékot látom a legnagyobb hibának amit leginkább orvosolnotok kéne (és sztem lehet is), főleg h egy közepes futóteljesítmény már bőven elég lenne ahhoz h szinte levédekezhetetlen legyen ez az egység.
több mint 10 éve
Nem fogsz meglepődni a 2016-os jóslataimon!Höri szezon előtti elemzése szerint a Colts SB contender és Luck az MVP ! 😊Ez se igaz, tavasszal mindenki megmondta hogy a Colts a legjobb csapat, sőt nálunk még a Dolphins is jobb. Ennek fényében nem is olyan rossz ez a főcsoportdöntőbeli vereség.Ez a Pats jelenleg kb. a harmadik legjobb csapat a ligában és az első kettő van a döntőben.Nem igaz. Csak a negyedik, mert a legjobb a Steelers.
Kollega
Imitheking
cspeti98
Burkus
több mint 10 éve
Amúgy nem hiszem, hogy ha mondjuk egészségesen ki tud állni mindenki a falban, akkor olyan nagyon más lett volna a meccs képe. Esetleg Brady-t nem döngölik földbe annyiszor, de alapvetően a gond ott volt, hogy akkor is amikor volt elég ideje, akkor se talált elkapót. Amíg arról szól az offense, hogy Brady passzol, majd Brady megint passzol, addig a 3 men rush és 8 ember a backfielden ezt eredményezi, ha megfelelő minőségű emberekkel csinálják. Akkor is, ha Bradyhez csak időnként érnek fizikailag oda. Elég, ha folyton ott hadonásznak az orra előtt, és közben fogják a célpontokat. Volt már erre a korábbi években példa néhányszor. Szóval nem feltétlenül Brady-t kellene még jobban megvédeni (na jó azért ennél jobban kéne azt is), hanem például futni kéne... Így, hogy a futás veszélye gyakorlatilag nullára volt redukálva, így a denveri defense mást se csinált, mint Brady ellen védekezett. Ha lett volna futás, ezt nem engedhették volna meg ... és akkor nem kellett volna 3-4 mp-ekig megvédeni sem, mert könnyebben szakadnak el az elkapók.Szerintem itt ér össze a két téma. (A szar fal és a Degugli cut.)
peterk2005
Valószínűnek tartom, hogy a futásblokkolók draftolásában majd nem beépítésében és betlijében látja BB a hibát és ezt "varrja" Degugli nyakába az edzői stáb-FO. Lehet, hogy Kline, Cannon hosszabbításában is bíztak benne és most látszik, hogy ezek - vagy ezek közül néhány - hibás döntések voltak.
több mint 10 éve
Semmilyen felhúzott állapot nincs.. 😉 Nyugi..Visszanéztem a meccset, javaslom Mindenkinek.. Mindenki attól van eljárulva, hogy 3-4 emberes rush-al szétverte a Denver a falunkat és az elkapóinkat meg emberezéssel levették a pályáról, mert így több DB jutott mindenkire.. Visszanézve a meccset szinte minden play-nél tisztára játszotta magát valaki..Vagy Gronk, vagy Dola, vagy Jules, vagy White..Mindig lehetett volna egy 3-4. opció passzban..Még akkor is, amikor Julest és Dolát 2-4 ember őrizte..Egyszerűen nem volt ideje Bradynek a passzra, mert 2 másodpercen belül átjöttek a falon, és ütötték, verték egész meccsen..Ezen ment el a meccs, s nem a borzalmasan jó mencoverage-en..Mert az nem igazán úgy volt, mint ahogy most előadják..A hiper-szuper DB-k kaptak több, mint 300 yardot.. White volt alkalmatlan a Vereen, Lewis féle játékra..Neki kellett volna előre lépnie, de nem tudott..Különben a RB passzokat úgy nyeltétek volna, mint kacsa a nokedlit..kyobaluCalm down, nem ellenem játszott a Pats, hanem a denver ellen 😀 Javaslom, olvasd el amit FunHun írt. Nem 100%-ban láttuk ugyanúgy, de döntő részben igen. Kb. az is volt a mondandóm, amit ő írt. Olvasd el, talán ha ő írja, akkor nem idegesít annyira, mintha én írom. 😊
peterk2005
A meccset visszanézve az volt JMD terve, hogy a számokon belüli területet betömik Julian és Dola kereszt route-os, slant futásokkal, + Gronk is néha erre a területre indul meg a saját 1-2 védőjével..5 yardos ütempasszt ebben a területben 6 DB sem tud levédekezni..Gondolták, hogy erre fog harapni a LB és DB sor is, így a szélső területek viszonylag üresen maradtak..Ezért próbálták tömni labdákkal White-ot, Boldent..Csak nem jött be..White-nak ha jól emlékszem 13 labda ment..Ebből 5-öt szelídített meg 45 yardért..Az több, mint szar..Funhun ezt hiányolta pedig volt belőle elég sok a meccsen, csak nagyon kevés jött be..Ezért is írtam korábban, hogy White messze nem Vereen, Lewis szint..Ha megcsinálja a széleken a játékokat, akkor hasonló lett volna a passzséma, mint a Hóx ellen tavaly a döntőben..
Jobban figyeltek volna RB screenekre, és ezáltal jobban ment volna a pálya közepén a slant játék Juliannak és Dolának..Még akkor is, ha látványosan lassabbak voltak magukhoz képest a sérüléseiknek köszönhetően..
JMD tudta, hogy nagy nyomás fog jönni a falra, csak nem gondolta, hogy hárman is, így meg fogják oldani Brady űzését..
Neki jobban be kellett volna építeni az elkapásokba LaFellt és Martint..Valamint nagyobb szerephez kellett volna juttatni a meccs elején Jacksont..Főleg azért mert a Denver D# front7 a széleken támadott végig..Többet kell volna fent lenni a támadóalakulatunknak az első félidőben..
De mind1..Behúzható meccs lett volna ez, ha JMD picit hamarabb kapcsol, nem a 4. negyedben..
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 10 éve
Visszanéztem a meccset, javaslom Mindenkinek.. Mindenki attól van eljárulva, hogy 3-4 emberes rush-al szétverte a Denver a falunkat és az elkapóinkat meg emberezéssel levették a pályáról, mert így több DB jutott mindenkire.. Visszanézve a meccset szinte minden play-nél tisztára játszotta magát valaki..Vagy Gronk, vagy Dola, vagy Jules, vagy White..Mindig lehetett volna egy 3-4. opció passzban..Még akkor is, amikor Julest és Dolát 2-4 ember őrizte..Egyszerűen nem volt ideje Bradynek a passzra, mert 2 másodpercen belül átjöttek a falon, és ütötték, verték egész meccsen..Ezen ment el a meccs, s nem a borzalmasan jó mencoverage-en..Mert az nem igazán úgy volt, mint ahogy most előadják..A hiper-szuper DB-k kaptak több, mint 300 yardot.. White volt alkalmatlan a Vereen, Lewis féle játékra..Neki kellett volna előre lépnie, de nem tudott..Különben a RB passzokat úgy nyeltétek volna, mint kacsa a nokedlit..kyobaluCalm down, nem ellenem játszott a Pats, hanem a denver ellen 😀 Javaslom, olvasd el amit FunHun írt. Nem 100%-ban láttuk ugyanúgy, de döntő részben igen. Kb. az is volt a mondandóm, amit ő írt. Olvasd el, talán ha ő írja, akkor nem idegesít annyira, mintha én írom. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Basssssszuuuus....Sajnos még mindig ez az első szó ami eszembe jut a AFC döntő kapcsán.
Előttem páran már leírták, de visszanézve a meccset tökéletesen látszik, hogy azzal a taktikával vertek meg bennünket, ami már bizonyítottan működött a múltban is (Giants, Jets) csak még "megalázóbban", még profibban!
Blitz szinte nem is volt denveri részről! Minden LB és DB a backfielden volt és részben zónázott, részben szoros emberfogást alkalmaztak vegyesen.
Nagyon jól ki volt találva, hogy a fal közepét szinte egyáltalán nem támadták (érdekes lenne egy statisztikát csinálni, nézni erről...) és így az 5 falemberünkből mindjárt csak négy maradt a 3 vagy 4 passrussherre. Szépen felállították a D falukat úgy hogy mind a 4 d-fal ember a szélre húzodott és középre rendszeresen LB blitzet mutattak. Miller és Ware rendszeresen a RT, LT-n kívűlre állt fel, s onnan támadott sebességből, így szinte esélyünk sem volt Suhhoz hasonlóan duplázni őket! Mivel belül nem volt nyomás Stork rendszeresen csak toporgott mint a szaró galamb és kereste az emberét, besegített néha valamelyik G-nek, de mivel annyira széthúzták a falunkat így érdemben, ha be is segített, arra már nem volt idő, hogy a G segítsen a T-nek.
Mivel legtöbbször empty backfielddel álltunk fel, agy arra sem volt sok esély, hogy a szélről, RT-t, LT-t megverő embert egy RB megpróbálja kicsit is feltartoztatni...
Mindemellett Gronkot és JE-t rögötn a line of scrimmige-nél egyszer, de inkább kétszer jammelték azok a védők akik utána szépen felhúzódtak 5-10 yardra zónázni, és átadták az elkapóinkat a rájuk váró 3-4-5 DB-nek.
Ez a pár tizedmásodperces késleltetés, kizökkentés pont elegendő volt arra, hogy ne tudjanak azalatt a 1,5-2 mp alatt elszakadni, amennyi ideje esetleg volt TB-nek.
Semleges nézőként még lehet élveztem is volna, hogy mennyire fantasztikusan volt felépítve a denveri D, de így féltve TB-t az összetöréstől csak reménykedve tekintettem playről playre a képernyőre, hogy hátha végre nem középen akarunk futni, vagy hátha jön végre egy-egy checkdown, vagy slant passz Whitenak.
Mi a francért nem lehetett ezeket egészen a 4. negyedig játszani, amikor ez volt az amivel kicsit ki lehetett volna húzni ennek a passrushnak a méregfogát. Olyan szépen ment és mindig vagy 1st down, vagy x-ik és rövid következett.
Amit sajnos nem értek még mindig ezzel kapcsolatosan:
- Miért nem játszottuk azt az egész meccsen, ha már eleve feladtuk a futást, ami ez ellen a védelem ellen ment a 4. negyedben --- az RB passzokat (persze nem a hosszú felívelteket, hanem a rövideket...)?
- Miért nem a backfielden állt fel az RB, hog esetleg a mutatott LB blitzet Ő vegye fel és akkor Stork előbb kitolódhatott volna segíteni a fel szélére?
- Mi a szart csinált néha Williams blokkoló TE-ként a fel szélén?
Illetve amiket ezen kívül nem értek:
- Miért az alapszakaszban lőttük el azokat a kifejezetten jó trükkös játékainkat, szarul játszott feladott mérkőzéseken, amelyek most hihetetlen pluszt jelenthettek volna?
- Hova tűnt Scott Chandler?
- Miért hagytuk Manninget passzolgatni egy félidőn keresztül nyomás nélkül? kíváncsiak voltunk hogy tud-e még 10-20 yardokat dobni pontosan? Hát tud!
Szóval ez sajnos egy nyerhető meccs volt, de elb....tuk!
több mint 10 éve
Nem gondolnám, hogy DeGuglinak azért kellett volna mennie, mert szakmailag nem megfelelő munkát végzett volna. Ennél a franchisenál sohasem volt divat a bűnbakkeresés. Az tény, hogy az O fal betlizett vasárnap, de emlékeztetni szeretnék, hogy amikor az O fal a SB-ban betlizett, nem rúgták ki Scart.Sokkal valószínűbb, hogy nem tudott megfelelően együttműködni JMD-szel. Mindenhol azt olvastam, hogy nem egy könnyű ember az O line coach, ebben a csapatban meg senkinek sem lehet az egoja előrébb. Csak kivártak volna pár napot és az elemzések után küldik el. Szerintem csak az lehet a kirúgása mögött, hogy nem illeszkedett megfelelően a szervezetbe.
Még az is jó kérdés lenne (de sohasem fogjuk megtudni), hogy Scarnecchiának volt-e ebben szerepe. Szinte biztos vagyok benne, hogy Belichick folyamatosan konzultált vele, mind a két szezonban.
We are all PATRIOTS!
több mint 10 éve
Tavaly Vereennek 11 elkapása volt a SB-on, amikor a Seattle így levédekezte az elkapókat. Ha Lewis játszik - és White nem Lewis - akkor ment volna ez a játék, ergo valószínűleg változtatni kellett volna a Denvernek a védelmen, amitől több levegőt kaptak volna mélységben az elkapók. A másik tény, hogy Edelman gyakorlatilag játékra alkalmatlan állapotban volt, ezáltal képtelen volt szeparálódni, Gronkot meg néha hárman őrizték. (Dola szintén sérülten játszott, Lafell, Martin nem volt faktor.) Amikor slant route volt a hívás, szinte mindig sikeres volt a play, nem is értettem miért nem forszírozták. Mindegy, kár ezen elmélkedni, Phillips nagyon jó taktikát talált ki és a Denver D "felzabálta" az O-t. Más kérdés, hogy a Denver O nagyon gyenge, úgy, hogy a játékosok nem is sérültek (ezért nem hiszem, hogy sansza lesz a SB-ban.) 3 pontot sikerült csinálni a második félidőben úgy, hogy az is, csak egy egyszeri C.J. Anderson "meglógáson" múlt...Félreértés ne essék, mert kivételes képességű játékos Von Miller, Ware, Wolfe és Malik Jackson is a posztján, de nehogy már ne tudjon megállítani 5 ember (néha 6 is ) hármat, úgy, hogy kifejezetten erős pénzt kapnak azért a rohadt 3 másodpercért passzblokkoknál..A Denver se tud kivergődni Clady sérülése miatt a fal problémákból. Egy jó LT elvesztése sokat jelent, Solder kiesése nálatok is nehéz helyzetet teremtett.
Lehet itt töltelékekről, meg csere cseréiről beszélni az O# falban, de több mint szégyen volt amit ez a csapatrész művelt vasárnap, sőt az elmúlt két hónapban..Tudom, hogy Solder, meg a sérülések, meg ecetera, de aki az NFL-be érkezik, megkapja a 0,5-20 millió dollárt, hogy őrizzen, az dolgozza már ki a belét arra a 2-4 másodpercre..Ha 4 nehézsúlyú birkózót beállítanának a falba, tanítanák őket 3 hónapig az alapokra, jobb eredményeket tudnának elérni, mint jelenleg a saját játékosainak.kyobalu
Amúgy nem hiszem, hogy ha mondjuk egészségesen ki tud állni mindenki a falban, akkor olyan nagyon más lett volna a meccs képe. Esetleg Brady-t nem döngölik földbe annyiszor, de alapvetően a gond ott volt, hogy akkor is amikor volt elég ideje, akkor se talált elkapót. Amíg arról szól az offense, hogy Brady passzol, majd Brady megint passzol, addig a 3 men rush és 8 ember a backfielden ezt eredményezi, ha megfelelő minőségű emberekkel csinálják. Akkor is, ha Bradyhez csak időnként érnek fizikailag oda. Elég, ha folyton ott hadonásznak az orra előtt, és közben fogják a célpontokat. Volt már erre a korábbi években példa néhányszor. Szóval nem feltétlenül Brady-t kellene még jobban megvédeni (na jó azért ennél jobban kéne azt is), hanem például futni kéne... Így, hogy a futás veszélye gyakorlatilag nullára volt redukálva, így a denveri defense mást se csinált, mint Brady ellen védekezett. Ha lett volna futás, ezt nem engedhették volna meg ... és akkor nem kellett volna 3-4 mp-ekig megvédeni sem, mert könnyebben szakadnak el az elkapók.
(Futáson a passz melletti valamilyen másfajta veszélyt értek. Nálatok a futást időnként a RB screen passzok váltják, de a lényeg ugyanaz.)
peterk2005
több mint 10 éve
Visszanéztem a meccset, javaslom Mindenkinek..Félreértés ne essék, mert kivételes képességű játékos Von Miller, Ware, Wolfe és Malik Jackson is a posztján, de nehogy már ne tudjon megállítani 5 ember (néha 6 is ) hármat, úgy, hogy kifejezetten erős pénzt kapnak azért a rohadt 3 másodpercért passzblokkoknál..A Denver se tud kivergődni Clady sérülése miatt a fal problémákból. Egy jó LT elvesztése sokat jelent, Solder kiesése nálatok is nehéz helyzetet teremtett.
Lehet itt töltelékekről, meg csere cseréiről beszélni az O# falban, de több mint szégyen volt amit ez a csapatrész művelt vasárnap, sőt az elmúlt két hónapban..Tudom, hogy Solder, meg a sérülések, meg ecetera, de aki az NFL-be érkezik, megkapja a 0,5-20 millió dollárt, hogy őrizzen, az dolgozza már ki a belét arra a 2-4 másodpercre..Ha 4 nehézsúlyú birkózót beállítanának a falba, tanítanák őket 3 hónapig az alapokra, jobb eredményeket tudnának elérni, mint jelenleg a saját játékosainak.kyobalu
Amúgy nem hiszem, hogy ha mondjuk egészségesen ki tud állni mindenki a falban, akkor olyan nagyon más lett volna a meccs képe. Esetleg Brady-t nem döngölik földbe annyiszor, de alapvetően a gond ott volt, hogy akkor is amikor volt elég ideje, akkor se talált elkapót. Amíg arról szól az offense, hogy Brady passzol, majd Brady megint passzol, addig a 3 men rush és 8 ember a backfielden ezt eredményezi, ha megfelelő minőségű emberekkel csinálják. Akkor is, ha Bradyhez csak időnként érnek fizikailag oda. Elég, ha folyton ott hadonásznak az orra előtt, és közben fogják a célpontokat. Volt már erre a korábbi években példa néhányszor. Szóval nem feltétlenül Brady-t kellene még jobban megvédeni (na jó azért ennél jobban kéne azt is), hanem például futni kéne...
peterk2005
Mindenki attól van eljárulva, hogy 3-4 emberes rush-al szétverte a Denver a falunkat és az elkapóinkat meg emberezéssel levették a pályáról, mert így több DB jutott mindenkire..
Visszanézve a meccset szinte minden play-nél tisztára játszotta magát valaki..Vagy Gronk, vagy Dola, vagy Jules, vagy White..Mindig lehetett volna egy 3-4. opció passzban..Még akkor is, amikor Julest és Dolát 2-4 ember őrizte..Egyszerűen nem volt ideje Bradynek a passzra, mert 2 másodpercen belül átjöttek a falon, és ütötték, verték egész meccsen..Ezen ment el a meccs, s nem a borzalmasan jó mencoverage-en..Mert az nem igazán úgy volt, mint ahogy most előadják..A hiper-szuper DB-k kaptak több, mint 300 yardot.. White volt alkalmatlan a Vereen, Lewis féle játékra..Neki kellett volna előre lépnie, de nem tudott..Különben a RB passzokat úgy nyeltétek volna, mint kacsa a nokedlit..Valamint JMD a vasárnapi játékba egyáltalán nem tudta beültetni LaFellt a számokon kívűl...Ez meg hiba volt.. De most már mind1..
Elsősorban Brady-t kell jobban megvédeni, hogy jobban tudjon működni a passzjáték..Reméljük egy egészséges Gronkkal, Jules-al, Dolával és Lewis-al működni fog megint szépen ez a dolog..De kellene egy minőségi, magas WR a csapatba..Ezt várom az offseasonban..
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 10 éve
Félreértés ne essék, mert kivételes képességű játékos Von Miller, Ware, Wolfe és Malik Jackson is a posztján, de nehogy már ne tudjon megállítani 5 ember (néha 6 is ) hármat, úgy, hogy kifejezetten erős pénzt kapnak azért a rohadt 3 másodpercért passzblokkoknál..A Denver se tud kivergődni Clady sérülése miatt a fal problémákból. Egy jó LT elvesztése sokat jelent, Solder kiesése nálatok is nehéz helyzetet teremtett.
Amúgy nem hiszem, hogy ha mondjuk egészségesen ki tud állni mindenki a falban, akkor olyan nagyon más lett volna a meccs képe. Esetleg Brady-t nem döngölik földbe annyiszor, de alapvetően a gond ott volt, hogy akkor is amikor volt elég ideje, akkor se talált elkapót. Amíg arról szól az offense, hogy Brady passzol, majd Brady megint passzol, addig a 3 men rush és 8 ember a backfielden ezt eredményezi, ha megfelelő minőségű emberekkel csinálják. Akkor is, ha Bradyhez csak időnként érnek fizikailag oda. Elég, ha folyton ott hadonásznak az orra előtt, és közben fogják a célpontokat. Volt már erre a korábbi években példa néhányszor. Szóval nem feltétlenül Brady-t kellene még jobban megvédeni (na jó azért ennél jobban kéne azt is), hanem például futni kéne... Így, hogy a futás veszélye gyakorlatilag nullára volt redukálva, így a denveri defense mást se csinált, mint Brady ellen védekezett. Ha lett volna futás, ezt nem engedhették volna meg ... és akkor nem kellett volna 3-4 mp-ekig megvédeni sem, mert könnyebben szakadnak el az elkapók.
(Futáson a passz melletti valamilyen másfajta veszélyt értek. Nálatok a futást időnként a RB screen passzok váltják, de a lényeg ugyanaz.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond