Washington Commanders
28 feliratkozó
több mint 12 éve
Annyiban ellentmondanék ulpianus szavainak, ahogy megfigyeltem a Baylor játékát korábbról (ez nem volt valami nagy empirikus kutatás, lehet tévedek), ők sem gondolták, hogy RGIII kifejlődik erre a szintre. Hogy mire gondolok. Adott volt egy tipikusan színesbőrű QB, puff alárakták a shotgun spreadet, és az ehhez tartozó játékot. (sok futás RB és QB; néha passz de csak shotgunból, sok opció, nem kimondottan kötött playek) De legfőképpen tavalyelőtt Robert megvillantotta, hogy mozgásból is igen-igen pontos és a zsebben sincs elveszve, szép a dobómozdulata, nagyon korrekt spirált tud dobni, stb. Erre azt mondták, dejó, akkor hívunk több passzt, többet lehet erre építeni stb, nyilván idomították a playbookot is hozzá. Csak pontosan azok a dolgok amiket ulpi említ, nem lettek igazán elővéve szerintem. Mert még mindig shotgun spreadet játszottak, nem kellett neki 3-5 lépéses slanteket dobni center alól, ahonnan ha tényleg rosszul osztja ki a blokkokat a center, akkor hatalmasat kap. Nem akartak 'profibb' játékstílust, a csapat sem volt annyira erős, hogy elbírja 1 évre így a váltást, inkább bevettettek mindent a rendszer keretein belül; hagyták játszani ösztönből. Egyszerűbben arról is van szó, mindig van 3-4 lépés előnye a blitzelővel-passrusherrel szemben shotgun felállásban, akármilyen fal van előtte. Na erre írtam, hogy nem arra játszott a Baylor, hogy megvédjék, hanem hogy legyen mindig egy jó opciója. Szóval nem biztos, hogy a presnap readeket nem tudja elég jól, egyszerűen nem gyakorolta, nem tanították rá, nem volt rá szüksége. Persze ettől még nem lett volna baj, ha kiválóan érzi/tudja ezt, csak akkor Lucknak örülnénk 1/2re 😛. Volt is Lucktól egy elég nagy bemutatás RG3-nak annó a pro dayen, mikor Luck csak ezeket mutogatta, ami elég meglepő, mert ez nem szokványos...
De tökéletesen igaza van ulpinak amikor ezeket említi! Pontosan ez a legnagyobb kockázat Griffinben, mert a pályán való látást nem igazán lehet tanulni (kicsit fejleszteni esetleg...), ott van pl. Alex Smith, aki a játék minden aspektusát amit kell tudnia egy QB-nak tud is, de...
Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 12 éve
Ez még azért nekem kicsit magas... De én már egy ideje túl vagyok a "húúú TD" időszakon, és már nem azt figyelem. Amiket írtál. Szinte mindegyik hibát elkövette a 2010-es Illinois meccsen, illetve még annyi, hogy sokszor vagy rosszul méri fel az elkapó sebességét, vagy a routját nem látja jól. Bár lehet hogy a WR fut rossz routot, ezt nem tudom. Jó párszor láttam, hogy elég rendesen túldobta a célpontját. De ő intelligens, tehetséges, és nem utolsó sorban szorgalmas srác, meg fogja tanulni a leckét. Nem véletlenül mondtam, hogy az első évében nem szabad túl sokat várni tőle, ha a rookie évet "túléli" komolyabb sérülés nélkül, a második idényében már nagyon jó lehet.
több mint 12 éve
Azért RG3 is benne van azokban a blitzekben néha. Nem csak azt tessék nézni, hogy "hú mekkora dobás!". Az a leglényegtelenebb néha. Annál már csak az lényegtelenebb ,hogy TD vagy nem.Például elsőre is snap előtt pause varázslat. MINDEN snap előtt. A következőt kell nézni. Pre snap read (PSR). Vayis mit lát a kúbé, ami alapján döntéseket kell hoznia.
Hol áll a safety? Hány safety van? Milyen mélyen állnak a cornerek?
Ami jelen példánknál fontos: Hogy állt fel a DL? ÉS VAN-E BLITZELŐ ember? Ha van ,ki az és ohl van? KELL-E rá extra blokkoló?
Szóval RG3 sokszor ezt rosszul méri fel, és nem adja kia centernek ,hogy "Józsikám arra srácra valaki tegyetek rá, vagy a seggedbe dugom a lasztit". Mert a center nem biztos, hogy látja. Ekkor a center újra elossza a blokkokat, ha kell. Vagy maga lép fel a blitzre belül, vagy valamit tesz. Ha ez nem lehetséges, a QBnak tudnia kell, és szól a HBnek hogy maradjon blokkolni. Ha ez sem lehetséges, akkor ÁTHÍVJA A PLAYT.
Nem azért, de amikor RG3 áthív egy playt néha rosszabb lesz mint volt, és legtöbbször így sem elég jó. (Érdemes figyelni mindenkinél kiemelten ennek hatékonyságát. Legnagyobb király ebben Peyton Manning, nála külön ajánlom ezt, akár majd a Broncosban, vagy régebbi meccsen.)
Szóval nem engedjük rá 9es technikából a fos OTre a legjobb pas rushert, amikor egy OLB beáll 70esbe. Mert abból csak cummantyú leszen, hogy egy extrém példát mondjak.
Másik a blitzvakság. RG3 bizony legalább színtévesztő ezen a téren. A perifériás látás van akinél jobb ,van akinél nem. Van aki pásztáz, min Juli néni az ablakból, és van aki nem. Van aki fejben követi, hol tarthat a blitzelő "érzi" a nyomást, és van aki csak a becsapódást érzi. Van akinek jó a lábmunkája, és van aki tud szűk helyen is megtalálni hova lehet még állni, pánik nélkül.
RG3 érzi a zsebet, de nem bízik benne. Meg tudom érteni mondjuk. De ez nem jó ettől. A lábmunkája nem az igazi, nem "tapossa a vizet". Nem látja a blitzet sokszor. Nem követi le. Ha szemből jön, akkor nagyszerűen elkerüli, de egyébként néha elfeledkezik róla.
Tehát RG3nál a PSR, a center alóli snappek, a lábmunka, és a defense olvasása, offense olvasás (nem spreadet játszik majd a Skins, egész más ezt olvasni és kell, nem csak a D#t) a fő kérdés.
Tavaly például Tebow esetén is szidták a Bronco fanek az OLt, meg a pass protectiont. Van benne igazság. De Tebow is ludas volt benne, hogy blitzvakságban szenved. Borzalmas a PSRje. Áthívás gyakorlatilag nem létezik nála. Mert nem tudja mikor melyikre kéne. Inkább rögtönöz utána, ha jön a blitz. Így szétfut pass playeket, ami persze nem mindig jön be, mert a fal nem tud róla, hogy futás lenne és passzhoz blokkol. Nem őt akarom most elővenni,senki ne reagáljon erre itt. Írjon nekem PMet vagy menjünk a Jets topicba ezzel. Csak azért hoztam fel, mert meg lehet nézni, hogy bizony egy jó LOT is borzalmas számokat hoz, ha a QB rossz döntéseket hoz a kárára. Tessék majd megnézni Clady számait Peyton Manning előtt. És neki az a vakoldala, Tebownak nem.
Ezen kívül még sok dolgot kell nézni ezeken a videókon. De a lényeg, hogy próbáljunk többet látni, mint hogy "húú TD, bazzeg de nagy dobás volt! Király lesz ez a srác". Tudom van aki ezt is teszi, a többiek is tegyék ezt.
Érdekes például ,hogy hátsó lábról elvileg nem dobálunk. De néha muszáj. Dan Marino azt mondta, amikor megkérdezték, hogy
- Dan, mit néznél meg egy irányítónál elsőre, ami alapján eldöntheted, hogy jól dob-e?
- 100 hátsó lábról eleresztett labdát.
Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 12 éve
Köszi Höri!OTAs: May 21, May 23-24, May 19-21, June 4-7; Mini-Camps: May 4-6 (rookies), June 12-14
JASON LA CANFORA
Jabar Gaffney, Patriots agree to two-year deal
Rookie Card
több mint 12 éve
Kicsit fürgébb mint Rexy, ergo nehezebben fog menni...
több mint 12 éve
Egy szót elnéztem 😊Azt olvastam nagy lesz a váltás ...
de látom nem 😊
remélem azért nem fogják összetörni őt főleg nem JPP
több mint 12 éve
Itt más dline lesz azt se feledd el...Janekés ennek mi köze a Baylor játékához?
több mint 12 éve
Itt más dline lesz azt se feledd el...nem lesz nagy a váltás 😀, csak a snapeket pontosan fogja kapni, meg a futó majd talán visszazár blitz ellen... (nem úgy mint Ganaway 😀)pedig nem volt olyan rossz, egyszer-egyszer hibázott, de jobbról folyamatosan nyomás jött, és Blake sem egy jó center...sapkaEgyszóval szar az O Line. 😀 És ilyen fallal lett ilyen QB. Remélem nálunk azért jobb falat kap...apeszos
de azért a Baylor játéka nem arra épül, hogy védjük meg az irányítót, mondjuk nem véletlen játszik shotgunból folyamat. De amikor volt elég helye, nagyon szépen dobált.sapka
több mint 12 éve
😀 Ez szép volt... 😀 Akkor ha mondjuk Babin, vagy JPP begyalulja King Robertet, én is azt fogom mondani: a mi játékunk eleve ilyen... nem is kell megvédeni... 😀nem lesz nagy a váltás 😀, csak a snapeket pontosan fogja kapni, meg a futó majd talán visszazár blitz ellen... (nem úgy mint Ganaway 😀)pedig nem volt olyan rossz, egyszer-egyszer hibázott, de jobbról folyamatosan nyomás jött, és Blake sem egy jó center...sapkaEgyszóval szar az O Line. 😀 És ilyen fallal lett ilyen QB. Remélem nálunk azért jobb falat kap...apeszos
de azért a Baylor játéka nem arra épül, hogy védjük meg az irányítót, mondjuk nem véletlen játszik shotgunból folyamat. De amikor volt elég helye, nagyon szépen dobált.sapka
több mint 12 éve
nem lesz nagy a váltás 😀, csak a snapeket pontosan fogja kapni, meg a futó majd talán visszazár blitz ellen... (nem úgy mint Ganaway 😀)Egyszóval szar az O Line. 😀 És ilyen fallal lett ilyen QB. Remélem nálunk azért jobb falat kap...apeszosAz is. Én Cyril Richardsonról beszélek, az a rasztafejű 68-as, ő a bal tackle nem? Ritkán fogott meg LB-t szabályosan, vagy egyszerűen elmentek mellette.apeszospedig nem volt olyan rossz, egyszer-egyszer hibázott, de jobbról folyamatosan nyomás jött, és Blake sem egy jó center...sapka
de azért a Baylor játéka nem arra épül, hogy védjük meg az irányítót, mondjuk nem véletlen játszik shotgunból folyamat. De amikor volt elég helye, nagyon szépen dobált.
több mint 12 éve
Egyszóval szar az O Line. 😀 És ilyen fallal lett ilyen QB. Remélem nálunk azért jobb falat kap...Az is. Én Cyril Richardsonról beszélek, az a rasztafejű 68-as, ő a bal tackle nem? Ritkán fogott meg LB-t szabályosan, vagy egyszerűen elmentek mellette.apeszospedig nem volt olyan rossz, egyszer-egyszer hibázott, de jobbról folyamatosan nyomás jött, és Blake sem egy jó center...sapka
több mint 12 éve
Az is. Én Cyril Richardsonról beszélek, az a rasztafejű 68-as, ő a bal tackle nem? Ritkán fogott meg LB-t szabályosan, vagy egyszerűen elmentek mellette.apeszospedig nem volt olyan rossz, egyszer-egyszer hibázott, de jobbról folyamatosan nyomás jött, és Blake sem egy jó center...
több mint 12 éve
Az is. Én Cyril Richardsonról beszélek, az a rasztafejű 68-as, ő a bal tackle nem? Ritkán fogott meg LB-t szabályosan, vagy egyszerűen elmentek mellette.Ezt nem lehet megunni... 😛 Mondjuk az tisztán látszik, hogy a fal bal oldala légnemű...apeszosjobb oldal lesz az, legalábbis az RT elég halovány
kíváncsi leszek mennyire sikerül kinevelni belőle azt, ha összeomlik a zseb elkezdjen helyezkedni, és nem előrelépni 2-3 lépést. De azt bírom benne mikor van előtte kis terület és elindul... látszik volt kis gátfutó előélete, mintha felhőkön lépkedne. 😊
szerk. Texas ellen figyeljétek Robinsont is! OLB-t játsziksapka
több mint 12 éve
Ezt nem lehet megunni... 😛 Mondjuk az tisztán látszik, hogy a fal bal oldala légnemű...apeszosjobb oldal lesz az, legalábbis az RT elég halovány
kíváncsi leszek mennyire sikerül kinevelni belőle azt, ha összeomlik a zseb elkezdjen helyezkedni, és nem előrelépni 2-3 lépést. De azt bírom benne mikor van előtte kis terület és elindul... látszik volt kis gátfutó előélete, mintha felhőkön lépkedne. 😊
szerk. Texas ellen figyeljétek Robinsont is! OLB-t játszik
több mint 12 éve
ha még nem unjátok; Griffin munka közben:Ezt nem lehet megunni... 😛 Mondjuk az tisztán látszik, hogy a fal bal oldala légnemű...
Alamo bowl http://www.youtube.com/watch?v=2V3ihtxta9c&feature=relmfu
vs Oklahoma http://www.youtube.com/watch?v=txEtv2cJS90&feature=relmfu
vs Texas http://www.youtube.com/watch?v=6pbgG1r-RFM&feature=relmfu
vs Missouri http://www.youtube.com/watch?v=enl_E_mTUCM&feature=relmfu
vs Oklahoma State http://www.youtube.com/watch?v=8XnqD0HN-08&feature=related
vs TCU http://www.youtube.com/watch?v=BXhVCzXH7kY&feature=relatedsapka
több mint 12 éve
ha még nem unjátok; Griffin munka közben:Alamo bowl http://www.youtube.com/watch?v=2V3ihtxta9c&feature=relmfu
vs Oklahoma http://www.youtube.com/watch?v=txEtv2cJS90&feature=relmfu
vs Texas http://www.youtube.com/watch?v=6pbgG1r-RFM&feature=relmfu
vs Missouri http://www.youtube.com/watch?v=enl_E_mTUCM&feature=relmfu
vs Oklahoma State http://www.youtube.com/watch?v=8XnqD0HN-08&feature=related
vs TCU http://www.youtube.com/watch?v=BXhVCzXH7kY&feature=related
több mint 12 éve
A passzjátékoknál tavaly sem volt rossz a fal, és jelenleg (még) nem javult semmit. Ha csak olyan lesz mint tavaly, már jobb lesz az offense, mert King Robert nem gyökerezik le a zsebben mint Rexy. Tovább megyek, kedvenc Kuzinunk sem. A futójátéknál voltak problémák, és nagyon sok fog azon múlni, hogyan tudnak blokkolni Helunak. Kíváncsian várom.apeszosA futójátékkal se lesz gond, ha csak egy kicsit is megfelel az elvárásoknak RGIII és rá lesz kihegyezve a defese a LOS túloldalán.. akkor a futóknak is sokkal könnyebb lesz. Heluék elég jók voltak tavaly, velük idén se lesz gond szerintem.
Braves on the warpath!!!
Leszarom, hogy elment Daniella Heatley, akkor is hajrá Ottawa Senators 😊
több mint 12 éve
A passzjátékoknál tavaly sem volt rossz a fal, és jelenleg (még) nem javult semmit. Ha csak olyan lesz mint tavaly, már jobb lesz az offense, mert King Robert nem gyökerezik le a zsebben mint Rexy. Tovább megyek, kedvenc Kuzinunk sem. A futójátéknál voltak problémák, és nagyon sok fog azon múlni, hogyan tudnak blokkolni Helunak. Kíváncsian várom.
több mint 12 éve
Meg hogy lesz-e Hightower hogy erőből megoldja.mmmmm, sztem Moss marad. Legfeljebb szezon közben húzza le az öreg a vécén, ha lesz pár dropja még.
Braves on the warpath!!!
több mint 12 éve
Szerintetek kell még valakit kukázni, vagy élhető lesz az O falunk?agent Tszerintem jó lesz, jobb mint tavaly, passprot átlag feletti lesz, egyedül a futás támogatása a nagy kérdőjel egyelőre...
kérdés ki fog kezdeni guardban és hogy Brown mennyi esélyt kap, vagy még TC-ben elveszti a kezdő pozíciót
több mint 12 éve
Hát én azért várnék még a helyetekben Mossal... Ki tudja mi jár az öreg fejében. Kurvára fiatalít... És ezek szerint az sem gátolta ebben, hogy Gaffney a legjobb elkapónk volt tavaly. Meg ne lepődjünk. Az O fal marad a tavalyi szerintem, hacsak Brown helyén nem Smith fog kezdeni. Kukázni max a csere cseréjét tudnánk, az FA elején kellett volna valami jobb (és fiatal) nevet kihalászni.
több mint 12 éve
Szerintetek kell még valakit kukázni, vagy élhető lesz az O falunk?
Braves on the warpath!!!
több mint 12 éve
Én is jobban örülök, hogy Moss maradt, bár lehet, hogy Gaffneynek már több hasznát vettük volna.Mossnak még azért lehet egy jó éve. Egy jó tűrhető.
Portist sajnáltam annyira, mikor ment, mint ahogyan Santanát hiányolnám, ha távozna.
Braves on the warpath!!!
több mint 12 éve
kicsit sajnálom Gaffneyt, bíztam benne kaphatunk érte valami picket, lehet Moss elengedése lett volna ésszerűbb a formákat tekintve, de jobban örülök, hogy Moss maradt!
több mint 12 éve
http://nflhu.blog.hu/2012/05/01/gaffney_t_elengedte_a_redskins"A Washington Redskins csapata elengedte elkapóját Jabar Gaffney-t. A tegnapi napon már elvették Gaffney mezszámát ám a hidezuhany ma következett a számára. A wide receiver a 10-es számban játszott amit az új irányító Robert Griffin III fog viselni a következő szezontól kezdve, hiszen a Baylor egyetemen is ez volt a mezszáma.
Az elkapó korábban lenyilatkozta, hogy a csapat megpróbálja eltradelni. Erről Chris Russell-nek nyilatkozott a WTEM-AM rádióban. A tizedik profi szezonját tavaly befejező Gaffney a legjobb szezonját tudhatja maga mögött. 68 elkapásból 947 yardot (Redskins legjobb) 5 touchdownt szerzett. Tíz év alatt már megfordult a Houston Texans (2002–2005), a Philadelphia Eagles (2006), a New England Patriots (2006–2008) és a Denver Broncos (2009–2010) csapatánál is.
Lehet, hogy tavaly a legjobb volt, de mostanra már létszám felettivé vállt. Idén szerződtették Josh Morgan-t és Pierre Garcon-t. Továbbá a csapat tagja a tehetséges újonc elkapó Leonard Hankerson és a veterán Santana Moss."