Kerekasztal, 2016. 10. hét

2016. november 11., 22:56

Igyekszünk életre kelteni egy régen közkedvelt cikksorozatot.

Kerekasztal, 2016. 10. hét

Három szerkesztőnk, név szerint Herczeg Ádám (Höri), Tóth Balázs (alatriste), valamint Kocsis Gábor (gabokocka) fogalmazta meg véleményét néhány aktuális kérdéssel kapcsolatban:

 

Jelenleg nagyon erősnek tűnik a Patriots, könnyedén jutnak-e a Superbowlba és szerzik meg az újabb gyűrűt Bradyék, vagy képes lesz valaki megállítani őket?

Herczeg Ádám: Nem állítja meg őket senki.

Tóth Balázs: Az AFC első kiemelése a legkisebb mértékben sem forog kockán. 7-1et várok a csapattól a szezon második felére is, amin maximum az változtathat, ha 1 vagy 2 héttel az alapszakasz vége előtt már meglesz a gárdának a AFC első helye. Az AFC döntőig szerintem sima az út, és a prognosztizált hazai pálya miatt ott is favoritok lesznek bárkivel szemben, de itt talán már nehezebb meccs jöhet. Ott olyan ellenfél, aki esélyes is lehetne a párharcban talán a Chiefs, esetleg ha beesnek a rájátszásba, és tud egy újabb PO formát hozni Flacco akkor a Ravens. A Raiders védelmét nem érzem elég erősnek hozzá, de lassan ők is megérkeztek a szezonba, ha tovább javulnak, talán. A Super Bowl pedig mindig más kategória. Könnyen lehet, hogy ha eljutnak odáig ott is őket fogja majd favorizálni a média, de meglepetéseket nem egyszer láttunk már. Mindezek ellenére nem várok bajnoki címet a Patstől. Túl nagy favoritok. 

Kocsis Gábor: Még csak november elejét írunk, ha másfél hónap múlva is hasonló állapotban lesznek, akkor lesz érdemes visszatérni a kérdésre. Tény, hogy jelenleg ők tűnnek a legerősebbnek, de messze van még a szezon vége, addig sok minden történhet.

 

A remek rajt után az elmúlt három mérkőzésen igen gyengén teljesített a Minnesota Vikings, úgy tűnik Norv Turner távozása se segített. Végleg elsüllyed a Vikingek hajója vagy sikerül a playoff felé kormányozni?

Herczeg Ádám: Elsüllyedni nem fog, de a playoff bye is messze van már. Jönni fognak további győzelmek, a red zone turnoverek limitálása és a special team munka kijavítása egyik hétről a másikra is kivitelezhető. Pozitív mérleget várok.

Tóth Balázs: Meglesz a rájátszás a Vikingsnak. Ezzel a védelemmel fognak még legalább 4 meccset nyerni. 9-7el pedig idén elérhető lehet a playoff az NFC-ben. Kis szerencsével 10-6, azzal pedig akár a csoportgyőzelem is jöhet, de ahhoz javítaniuk kell a divízión belüli mérlegükön. 

Kocsis Gábor: Nagyon fontos meccs vár rájuk a hétvégén a Redskins ellen, ha megint kikapnak az már komoly gödör, ellenben egy győzelem erőt adhat nekik és azt követően talán sikerül összekaparni azt a további három-négy győzelmet, ami elég lehet a csoportgyőzelemhez. Jelentősen megnehezítették a saját helyzetüket, mert szerintem ebből a csoportból csak a győztes jut a playoffba és jelenleg három csapat is hasonló eséllyel pályázik az NFC North trónjára.

 

Immáron 0-10-es mérleggel áll a Browns, sikerül-e győzelmet szerezni, vagy lemásolják a Lions korábbi - nem túl dicső - 0-16-os szezonját?

Herczeg Ádám: Valamelyik csoportmeccset sikerült behúzni, 1-15-ös lesz a mérlegük.

Tóth Balázs: Lesz győztes meccse a Brownsnak, legalábbis piszkosul drukkolok nekik. Hue Jackson alatt jobban néz ki ez a csapat, és látni benne hosszú távú potenciált, ami miatt megérdemelnének egy győzelmet. Az egyik hazai meccsük meglesz, talán egy rossz napot kifogó Steelers vagy Giants ellen. 

Kocsis Gábor: Több olyan meccs is volt, amikor győzelmet érdemelt volna a Browns, de végül pechesen vereséget szenvedtek. Úgy gondolom lesz legalább egy olyan meccs a maradék hatból, ahol ez megfordul és sikerül a lélektanilag fontos győzelmet megszerezni, ami sokat jelenthet a jövő szempontjából ennek a fiatal csapatnak.

 

Jól kezeli-e a Cowboys a QB helyzetet? Szerinted mi lesz az ügy vége és mit kéne csinálni?

Herczeg Ádám: Jól, mivel az játszik, akinek kell. Romót meg lehet próbálni elboltolni a holtszezonban, amíg még van csereértéke (még egy IR után nem lenne), ha a fizetése ezt meggátolja, akkor a padon elfér. Prescottot utol fogja érni a sophomore slump jövőre, de momentán olyan sebességgel robog a vonat, hogy kár lenne variálni. A vesztük az lesz, hogy a védelem megerősítését elhanyagolták, de majd csak a playoffban.

Tóth Balázs: Eddig még nem volt nehéz jól kezelni. De ha Romo 100%-os lesz és beesik egy gyengébb széria Prescottól, szerintem jönni fog a váltás. Prescott kezében minden adva van, hogy jól vigye ezt az offenset, nagyon vigyáz a labdára, de ha ebben jön egy kis megingás (szerintem jönni fog) visszakerül Romo. Három, talán négy negyed idejére, aztán az öreg újból menni is fog a betegszobába.

Kocsis Gábor: Eddig nem volt nehéz dolguk, hiszen Prescott jól játszott és Romo sem volt bevethető. A neheze most jön, hiszen előbb-utóbb biztos jön egy kis hullámvölgy az újonc QB játékában, Romo pedig játékra kész. Én ebben az esetben is hagynám Prescottot játszani, a szezont követően pedig elcserélném Romót, biztos lenne rá vevő.

 

Brutálisan alakul az AFC nyugati csoportja. Miként látod a helyzetet, be juthat-e onnan három csapat a playoffba, vagy kipukkad valaki? Ki nyeri a csoportot, ki marad le a playoffról?

Herczeg Ádám: Bemennek hárman, Raiders, Chiefs, Broncos sorrendben. Szegény Chargers másik két csoportot megnyerne pedig az AFC-ben.

Tóth Balázs: Elképesztő ez a csoport. A három erősen pozitív mérleggel álló csapat mellett még a Chargers is majdnem 50%-os. 3 csapatot fognak adni a rájátszás mezőnyébe és minden csapattól 11 győzelmes szezont várok. A csoportot szerintem a Chiefs (12-4) nyeri, de hogy mögötte mi lesz a másik két gárda sorrendje azt nem tudnám megtippelni. Nem lepődnék meg, ha mind a két csapatnak 11-5 lenne majd a mutatója.

Kocsis Gábor: Nehéz helyzetbe került a Broncos, nem elég, hogy a Raiders és a Chiefs is brutálisan erős, még a Chargers is van olyan szinten, hogy bárkit el tudjon kapni. Szerintem három csapat megy innen a playoffba, a Raidersben biztos vagyok, és az sem lepne meg, ha a San Diego egy remek decemberi sorozattal kipöckölné a rájátszásból a címvédőt.