Kerekasztal - A szezon előtt

Hét szerkesztőnk ült össze, hogy az eljövendő idény legalapvetőbb kérdéseire választ találjon.

Kerekasztal - A szezon előtt

1. Kik játszanak Super Bowlt?

sb

Rajnai Gergely (Rajna): A Giants és a Texans. A Giants a címvédő, sokat nem gyengültek a kulcsfontosságú pozíciókban, amíg a védőfal a régi és a támadók is tudnak extrát hozni a fontos pillanatokban, addig esélyesnek kell őket tartani. A Texans egy egészséges Schaub-Foster duóval szintén remek lehet az idén jóval gyengébb AFC-ben.

 

Kiss Ferenc (Fucu): San Francisco 49ers és a Houston Texans.
A Frisconak már tavaly sem kellet sok a döntőbe jutáshoz, de idén van még két célpontja (Mario Manningham és Randy Moss) Alex Smithnek és egy rövid yardos futásoknál remekül használható futó (Brandon Jacobs). A védelem nagyon erős. A Texansnak mondhatni most vagy soha. Egyben vannak, remek a futójáték és a passzjáték is. A védelem soha nem volt ilyen erős még Mario Williams távozásával sem fogják megérezni, ahogy azt a tavalyi szezonban láthattuk. 

 

Somoskövi Gergely (somos): New Orleans Saints és Baltimore Ravens
A Saints évről évre a kiváló támadójáték-közepes védelem koordináta-rendszerben mozgott, ami az alapszakaszban bőven elég volt, a rájátszásban viszont többnyire akadt egy csapat, akit nem sikerült túltermelni pontokat tekintve. Steve Spagnuolo érkezése viszont hozzáteheti az egyik szükséges elemet egy újabb SB-hoz, míg a másik fontos elem a bounty miatti dac lehet, annyira közel vannak játéktudásban egymáshoz az élcsapatok, hogy egy ilyen plusz motivációs tényező nagyon sokat érhet.
A Ravens nagydöntője már tavaly is Lee Evans kezében és Billy Cundiff lábában volt, és bár ott nem jött össze a dolog, de ezek a tapasztalatok aranyat érhetnek egy újabb kiélezett PO-meccsen. Ráadásul Ray Lewis és Ed Reed várhatóan utoljára veselkedik neki, így a társak értük is küzdhetnek kettőzött erővel. 

 

Kocsis Gábor (gabokocka): Green Bay Packers és a Denver Broncos.
A Packers a tavalyi playoffot eléggé "elbénázta" egy majdnem tökéletes alapszakasz után, a csapatuk nem gyengült, szerintem tanultak a hibájukból és most egy darabig nem hibáznak. Az AFC-ben hosszú idő után rendszerváltás következhet be, a szokásos csapatok helyett újak jelentkezhetnek be a trónért, gondolok itt a Texans-ra, Chiefs-re vagy a Manning által vezetett Broncos-ra. A régiek közül a Steelers-t és a Patriots-ot sem írnám le, azonban valami azt súgja, nagy éve lesz a Denvernek. 

 

Zandler Gábor (gabtsi): Green Bay Packers vs. Denver Broncos.
Az Aaron Rodgers vezette passzjáték ellenszerét nem nagyon látom a mezőnyben. Ha a Giants védelem hátsó alakzata fel tud zárkózni a front szintjéhez, akkor lehet ismétlés, de nehéz elképzelni. A Broncos a tavalyi évben irányító nélkül nyerte a csoportot, majd verte a Steelers-t. Tavasszal igazoltak egy négyszeres MVP-t, és ezzel összeállt a liga legkreatívabb offenzív koordinátora, egy agresszív védelem és Manning, aki emberemlékezet óta nem játszott hasonló színvonalú támadófal mögött. Veszélyes kombináció, én nem tennék ellenük. 

 

Vass Ádám (vassadi): Patriots - Packers Super Bowlt várok. Bill Belichick csapatának védelme sokat javulhat, ha az újoncok beválnak, az offense pedig a szokásos színvonalúnak ígérkezik ebben a szezonban is. A Packers-t is változatlanul a liga legerősebb gárdái között kell számon tartanunk, feljavuló védelemmel a „sajtfejűek” is megismételhetik a két évvel ezelőtti SB-menetelést. 

 

Gergelics József (Soldados): Azt gondolom, hogy a jóval gyengébbnek tűnő Amerikai főcsoportból (AFC) a Houston Texans számára bőven elég lesz az a plusz faktor, hogy ismét Matt Schaub irányt majd, nempedig a januári rájátszásban sérülése miatt szerephez jutott, akkor újonc TJ Yates. A másik konferenciából sokkal nehezebb tippelni, mert több kiemelkedő csapat van, elég ha a 49ers rettegett védelmére, a Packers félelmetes támadósorára, vagy éppen a kiegyensúlyozott címvédőre, a New York Giantsre gondolok. A tippem mégis a Detroit Lions. Matthew Stafford és Calvin Johnson irányító-elkapó párosa az egyik oldalon, a brutális védőfal pedig a másik oldalon aranyat érhet. 

 

2. Melyik gárda lesz a legnagyobb pozitív, illetve negatív meglepetés?

meglepi

Rajna: A Raiders és a Steelers. A Raiders-t a legtöbben az AFC West utolsó helyére várják, holott rendkívüli tehetségekkel bírnak, akik akár a csoportgyőzelemért is küzdhetnek, ha nem sérülnek meg. A Steelers viszont nem volt meggyőző tavaly a mérlege ellenére, és nem hiszem, hogy sokat javulnának, a csoport harmadik helyére várom őket.

 

Fucu: pozitív - Chicago Bears: Újra együtt a Cutler-Marshall páros, kiegészülve Alshon Jeffrey-vel remek passzjátékra számíthatnak a Szeles Városban. Feltéve ha a támadófal is úgy akarja. Ha a védelem is odateszi magát a Packers is megfogható.

negatív - New York Jets: A támadók valami katasztrofális előszezont produkáltak és lehet, hogy a védelem jó, de ha 50 percet lesznek a pályán mérkőzésenként nagyon hamar elfáradnak majd. A csapatmorálnak sem tett jót Tim Tebow érkezése. A csoportban nagy harcban lesznek a Dolphins-szal az utolsó helyért és valószínűleg a legjobb draft poizícióért is. 

 

Somos: pozitív - Kansas City Chiefs: A Chiefs már 2 évvel ezelőtt is megmutatta, mire képes, és a kulcsemberek a tavalyi sérüléshullám után felépülve, a nem túl erős csoportot kihasználva újra rájátszásba repíthetik a gárdát. Hihetetlen mennyiségben zsúfolódott össze a tehetség a csapatban, egyedül QB-posztra jutott belőle kevés, de ezt akár képes is lehet elfedni a többi csapatrész.

negatív - Houston Texans: Hiába a tavalyi menetelés, a kiválóan összerakott keret, rossz előérzetem van a csapattal kapcsolatban. Schaub 5 houstoni szezonjából 3-szor kihagyott legalább 5 meccset, Andre Johnson sem szokta mostanság végigbírni az idényeket, a fél kezdő támadófal távozott, és ugyan a védelem kiválóan muzsikált tavaly, Ryans és Williams távozása mégis visszaüthet. Túl sok kérdőjel ez ahhoz, hogy valamelyik ne váljon valósággá és rondítson bele a Texans idényébe. 

 

Gabokocka: pozitív - Kansas City Chiefs: Már tavaly is igen kevés választotta el a Chiefs-t a playofftól úgy, hogy meghatározó emberek sora dőlt ki. Idénre ők felépültek, csendes offseasont zártak, így Charles-szal, Moeakival, Berryvel a fedélzeten sok mindenre képesek lehetnek. Szerintem egy főcsoport döntő is kinézhet nekik, ha Cassel sem gondolja másképp.

negatív - Cincinnati Bengals: Tavaly valósággal berobbant az NFL élmezőnyébe az újonc Andy Dalton által irányított Bengals. Ezek után véleményem szerint egy kis visszaesés következik idén és negatív mérleggel zár a csapat. Azt azért zárójelben megjegyzem - hogy ne essenek nem a Cinci rajongói - jó úton jár a csapat, most csak egy rövid kisiklás jön a még fiatal, hektikus csapat életében, a következő szezon már róluk fog szólni az AFC északi divíziójában. 

 

Gabtsi: Pozitív - Jacksonville Jaguars: Gabbert vállán a teher, be kell bizonyítania idén, hogy tehetségéhez mérten képes vezetni a csapatát. A Maurice Jones-Drew holdout nagyban segítette őt, hogy vezérré váljon, hiszen a csapat legfontosabb játékosával ellentétben, ő végigdolgozta az offseasont a társakkal. Mutatott fejlődést, persze az éles meccs más kávéház, de ha valóban tud nyomás alatt is játszani, akkor versenyben lehet a Jax a playoffért. Nagyon alulértékelt védelem, jó támadófal és futójáték, és már elsőszámú célpont is van. A divíziómeccseken jól kell teljesíteni, de közel nem megoldhatatlan az idei menetrend.

Negatív - San Diego Chargers: Minden évben elmondják az okosok, hogy ez vízválasztó szezon Norv Turner számára, aztán bármi történik, helyén marad. Az idény végeztével szerintem nem lesz nagyon kérdés; túl nagy a konkurencia már a csoportban ahhoz, hogy a Chargers versenyben tudjon maradni. Az NFC déli csoportja sem fogja megkönnyíteni az életüket. A sérülések már most komolyan érintették a csapatot, Rivers két legfontosabb társa esett ki hosszabb-rövidebb időre. Nem jó előjel, nem lepődnék meg egy igen magas draftpicken sem. 

 

Vassadi: Az AFC-ből a Bills-től, az NFC-ből a Seahawks-tól számítok pozitív meglepetésre. Előbbi idén végre playoff-kaliberű csapattá érhet, szerintem megszerzik konferenciájukban az egyik wild card helyet, míg utóbbi a 49ers-t megelőzve az NFC nyugati csoportjának élén fog zárni. Negatív meglepetést a Titans-től várok, akik tavaly 9-7-es mérleggel épphogy lemaradtak a rájátszásról, de ebben az idényben jelentős visszaesésre számítok Mike Munchak tanítványaitól. Az előzetesen sokra tartott csapatok közül relatíve csalódást keltően fog szerepelni szerintem az Eagles, akiknél ezúttal is elmarad a régóta várt Super Bowl szereplés (legfeljebb a Divisional Roundig jutnak), és a Chargers sem tud majd előrelépni, idén sem sikerül kivívniuk Norv Turneréknek a playoff-részvételt.

 

Soldados: Mivel a Lions már az előző idényben is rájátszásba jutott, így mást választok. A Kansas City Chiefs lehet az idei meglepetés. Miután Romeo Crennel átvette a vezetőedzői posztot, mintha egész más csapatot láttunk volna. Az védelem – főleg a tavaly sérült Eric Berry safetyvel kiegészülve – aranyat érhet az AFC nem túl acélos nyugati csoportjában. A negatív meglepetést is ebből a divízióból várom, méghozzá az örökígéret San Diego Chargers csapatától. Szerintem Norv Turner nem éli meg a szezon végét vezetőedzőként. 

 

3. Kié lesz a 2013-as 1/1-es pick?

1/1

Rajna: A Vikingsé. A Minnesota újjáépül, ez nem tesz jót ez eredményességnek, ráadásul Peterson sérülékenysége aggasztó, nem is beszélve az NFC North erejéről. 

 

Fucu: Miami Dolphins. Bár kedvelem őket ez mit sem számít amikor a mutatott játékot látom. Új rezsim érkezett, de Joe Philbin nem úgy tűnik, mint aki tudná mit akar. Sok futást láthatunk majd tőlük, de ha azt levédekezik akkor nem hiszem, hogy Tannehill fogja megmenteni őket az átlagon aluli elkapósorral. 

 

Somos: Cleveland Browns. Újonc irányító, szedett-vedett elkapósor, féloldalas támadófal, sérülések, eltiltással szembenéző 1. számú CB, nem az a felsorolás, amit szívesen olvas az ember a szezon kezdetén. Ha ehhez még hozzátesszük az AFC North csoport többi csapatának erejét, nem tűnik túl bíztatónak a helyzet... 

 

Gabokocka: Miami Dolphins. A Barnák és a Delfinek közt gondolkoztam, végül Hópihéékre esett a választásom. Egészen érdekes csapat (le)építés folyik náluk, a használható, vagy ígéretes jövő előtt álló játékosokat elcserélik, miközben a pótlásuk nagyon nincs megoldva. Nehéz szezon elé néznek. 

 

Gabtsi: Miami Dolphins. Az egész idei év arról szólt a Delfinek számára, hogy teljesen új alapokra helyezzék a franchise-t. Tekintélyteremtés zajlik, elsősorban döntésekkel, talán inkább a pályán kellene. Kevés kivétellel valamennyi értéket áruba bocsájtottak, nyilván nem az idei évre terveznek. Ez a pályán is vissza fog köszönni, aminek nagyon csúfos eredménye lehet. Arra viszont tökéletes lesz az előttünk álló szezon, hogy az újonc irányító megszokja az NFL légkörét, eredménykényszer biztos nem nyomja a vállát. 

 

Vassadi: A Raiders. Ennél nagyobb átalakuláson aligha mehet keresztül egy csapat egyetlen offseason alatt, és a játékosállományban történt változások túlnyomó részével egyértelműen gyengült a gárda, elsősorban a védelemben. Nagy kérdés, hogy Darren McFadden végig tud-e játszani egészségesen egy teljes idényt, de azt is erősen kétlem, hogy Carson Palmerben maradt még annyi, hogy bármilyen komolyabb sikerhez tudná segíteni a gárdát. Az összes csapat közül az Oakland helyzete tűnik számomra az egyik legbizonytalanabbnak, és a végelszámolásnál véleményem szerint ők lesznek a liga sereghajtói. A közelmúlt ínséges draftjai után legalább igazi felüdülésben lenne részük ilyen szempontból a „fosztogatóknak”, és nem is kellene olyan messzire menniük egy új franchise QB-ért. 

 

Soldados: Miami Dolphins. Talán ha nem az újonc Ryan Tannehill kezébe adták volna az irányítást, akkor lehet, hogy a bivalyerősnek tűnő csoportban (AFC North) szereplő Cleveland Browns lett volna a választottam, de így ez a kiárusított csapat az elsőszámú várományosa az 1/1-nek. 

 

4. Ki fog egyénileg kiemelkedni idén?

jo

Rajna: Matthew Stafford és Doug Martin. Mindenképpen egy irányítót kell választani, mostanában ugyanis a passzjáték dominál. Csak azért nem Rodgers, hogy ne az első számú jelöltet válasszam, Staffordnak jó esélye van megismételni az ötezer yardos szezont. Az újoncok közül pedig Martinban látom azt, hogy kiváló számokat hozhat, és ezzel meglepetésre megelőzheti a Griffin-Luck duót.

 

Fucu: Ebben a passz orientált időszakban mindenképp egy irányító a legjobb választás. Szerintem idén Aaron Rodgers fog kiemelkedni és nem tartom lehetetlennek, hogy Drew Brees tavalyi rekordját is megdöntse. 

 

Somos: Calvin Johnson. Megatron egyszerűen tarthatatlan, ha a Madden átok is elkerüli, akkor akár Randy Moss TD-csúcsát is célba veheti. Ő az a játékos, aki sokkal többet jelent az irányítójának, mint az irányító neki. 

 

Gabokocka: Andrew Luckra teszem a voksomat, sztem képes lesz megdönteni Newton tavalyi rekordjainak jelentős részét. Hogy ebből a Colts idén mennyit profitálhat? 5-6 győzelemre jók lehetnek, de azt sem tartom kizártnak, hogy 50% körüli mérleget érjenek el. A rájátszás azért még odébb van. 

 

Gabtsi: Két feltörekvő nevet mondanék, az egyik a Panthers újonc játékosa a LB Luke Kuechly, akitől már újonc évében domináns teljesítményt várok, főleg a védőfal belsejének minősége nyújthat „segítséget” a kiteljesedéshez. Az év védő újonca cím fő várományosa.
A másik személy a Raiders másodéves elkapója Denarius Moore, aki már tavaly is őrületesen nagy játékokkal borzolta a kedélyeket. Egy teljes évi munka Palmerrel biztosan nem ártott, jóllehet némi sérülés azért hátráltatta. Okuk bőven lesz passzolni, Palmer fog is, nagyrészt Moore-nak. Nagy éve lesz véleményem szerint.
Csak még egy név: Geno Atkins. 

 

Vassadi: Az irányítóknál és a futóknál nagyjából ugyanazokat a neveket várom a különböző statisztikai kategóriák élmezőnyébe, akik tavaly is uralták a ligát. Calvin Johnsonon szerintem a „Madden-átok” sem fog ki, hasonlóan produktív idénye lesz a 2012-es, mint az előző volt. A fiataloknál Julio Jones-tól számítok nagy áttörésre, míg a védők részéről az újoncként egyaránt elképesztő szezont produkáló Von Miller és Aldon Smith végképp posztja legjobbjai közé fog emelkedni. 

 

Soldados: Támadóoldalon a már említett Stafford-Calvin Johnson duótól várok rendkívül sokat, másrészt pedig – egy kicsit hazabeszélve – Ben Roethlisberger és a Young Money elkapópárosa, azaz Mike Wallace és Antonio Brown hármasának tagjai lehetnek kiemelkedőek. Védelemből JJ Watt a nagy favoritom a kiugró szezonra. 

 

5. Mit vársz a kedvenc csapatodtól?

fans

Rajna: Nyolc győzelmet. A Titans-től azt várom, hogy kiegyensúlyozottan legyen kiegyensúlyozatlan, mivel a támadógépezet sokra viheti, de a védők fiatalok és nem elég jók. A Colts és a Jaguars gyengesége miatt egy ideig a playoffért is versenybe lehet a Tennessee, de a Houston sokkal jobb erőkből áll. 

 

Fucu: Az 5-11 és 8-8 közötti mérleget (Arizona Cardinals). Megjósolni nem lehet mi fog történni, de ahogy a támadófal kinéz és nincs egy stabil irányító addig jobb mérlegről nincs is értelme beszélni. A védelem és a special team nem tud minden héten 10-15 pontokat szerezni, hogy kisegítsék a gyenge támadókat.

 

Somos: Eddig is igyekeztem titokban tartani, hogy melyik gárdával szimpatizálok, ezután sem hoznám ezt nyilvánosságra. Vigyor 

 

Gabokocka: Pozitív mérleget és azt, hogy tovább menjenek a tavaly megkezdett úton. Biztosan lesznek buktatók, igen combos a sorsolás, nehezen érintheti a csapatot ha Camet utoléri a másodéves irányítók átka, de mindent egybevetve bizakodó vagyok, csak ne lenne ennyire erős a csoport... 

 

Gabtsi: Azt, hogy a Bengals egy erős közepes csapatnak megfelelően teljesít idén. Brutális a menetrend, ha tovább tudnak lépni a tavalyi évhez képest (elsősorban Dalton), akkor bármi benne van. A védelem, különösen a front kiváló egység, de egy banánhéjon mindig sikerül elcsúszni, hol sérülések, hol butaságok miatt. Abban bízom, hogy a DC Mike Zimmer nagyon várja már a jól megérdemelt HC állást, ezért idén végleg leteszi a névjegyét egy igazán domináns védelem élén. Ha ez így lesz, meglehet 22 év után az első playoff győzelem is akár. 

 

Vassadi: A Steelers esetében elsősorban arra leszek kíváncsi, milyen teljesítményt fog nyújtani az offense az új koordinátor, Todd Haley alatt. Amennyiben Haley rendszere a várakozásoknak megfelelő szinten működik majd, az akár döntő faktor is lehet a csoportelsőségért vívott küzdelemben. A defense hasonlóan jó lehet, mint azt megszokhattuk; tavalyhoz képest némileg futás ellen, de mindenekelőtt labdaszerzések tekintetében kell javulnia az egységnek. 10-11 győzelem minimum benne van ebben a csapatban is, ami már playoffot kell, hogy érjen. 

 

Soldados: A Steelers esetében bármit el tudok képzelni. Átalakulóban van a csapat, no nem újjáépítés, inkább fiatalítás. Minőségi játékosnak nincs híján a gárda, de olyan ikonok elvesztését minden öltöző megsinyli, mint Hines Ward, James Farrior, vagy éppen Aaron Smith. 8-8-tól, azaz a rájátszásmentes középszerű szezontól egészen az AFC elsőségig mindent el tudok képzelni. Utóbbi akkor lehetséges, ha a védelemben nem lesz akkora visszaesés és a támadósor azt a kiemelkedő szezont hozza, mint amit fentebb prognosztizáltam.

 

 

6. Van-e valami, amire különösen kíváncsi vagy a szezonban?

ize

Rajna: Arra, hogy az újonc elkapók miként teljesítenek. Sok reményteljes receivert draftoltak idén, de egyiktől sem várhatunk rögvest kiugró szezont, vagy mert nem elég érettek, vagy mert hátul vannak a rangsorban, vagy pedig mert a csapatuk passzjátéka gyenge. Ez azonban az a poszt, ahol gyorsan lehet akklimatizálódni az NFL-be, és a későn húzott játékosoknak is van esélyük berobbanni. Blackmon, Floyd, Wright, Randle, Jeffery, Quick és a többiek mind élhetnek az eséllyel.

 

Fucu: nincs. 

 

Somos: Leginkább arra, hogy mit találnak ki a védelmi guruk az egyre passzorientáltabb támadójátékok megfékezésére. 2005-ben összesen 2 irányító zárt 4000 yard felett, 2010-ben 5, tavaly pedig 10 QB passzolt legalább 4000 yardot, ráadásul hárman 5000 yard fölé is jutottak. Ritka az, hogy ezek a trendek örökké tartsanak, és ne szülessen meg rájuk előbb-utóbb a megfelelő védelmi válasz. 

 

Gabokocka: Mi lesz Tim Tebow-val a Jets-ben? Kap-e lehetőséget Mark Sanchez mögött (gyaníthatóan igen), és ha igen akkor tud-e élni vele? Mert az feltételezhető, hogy passzolni normálisan nem tanult meg, azonban a győzni tudás a birtokában van, adott esetben meg tudja-e ismételni a tavaly látott elképesztő fordításokat, diadalokat ezúttal zöld-fehér mezben. 

 

Gabtsi: Az újonc futókra, Martin már most kezdő, de arra számítok, hogy Wilson, Pead vagy Turbin is hamar konkurenciát jelent majd a sorban előttük álló, jó nevű veteránnak. Nagyon érdekel még miként alakul a másodéves WR-ek versenye az idény során. AJ Green, Julio Jones, Torrey Smith, Greg Little, Doug Baldwin vagy a már említett Moore mind mind kiválóan teljesített újonc évében, de idén már nagyobb figyelem lesz rajtuk. Nem biztos, hogy mindenki meg tud birkózni ezzel. Vincent Brown egy csúnya sérülés miatt sérült listán végezte, ellenben Jon Baldwin idén bebizonyíthatja, hogy át tudja venni Bowe-tól az első WR szerepet, ha túl nagy lennye a veterán játékos fizetési igénye. Igen jó kis csoport alakult a tavalyi WR osztályból, kíváncsian várom a folytatást. 

 

Vassadi: Andrew Luck és Robert Griffin III virtuális párharcára. A két újonc irányító közül egyénileg szerintem RG3 zár jobb évet, de a Colts játékosai többször vonulhatnak majd le győztesen a pályáról, mint a fővárosiak. 

 

Soldados: A Colts régi és új irányítójára. Személy szerint Peyton Manninget tartom minden idők legjobbjának a posztján, s nagy érdeklődéssel várom, hogy miként állja meg a helyét egy új csapatban, egy új rendszerben a Denver Broncosnál. Másrészt Andrew Luck mindenki által az egyértelmű 1/1, a jövő Peyton Manningje volt. Kíváncsi vagyok, ez mennyire igazolódik be, általában az ilyen nagy összehasonlítások nagyon rosszul szoktak elsülni. 


Hozzászólások

több mint 11 éve
Nemes samu09 Houston Texans 15 — I like the Texans, I like who we are
a houston addig fog menetelni amíg schaub le nem sérül és az új támadófal miatt erre nagyobb az esély mint tavaly. a csoportjukat valószínüleg megnyerik de ha schaub tényleg lesérül akkor a rájátszásban foster és tate kevés lesz. a niners-t pedig smith nem fogja döntőig vinni...talán ha harbaugh lenne az irányító is😀
több mint 11 éve
49ersfan San Francisco 49ers 6 — csúnyagonoszrosszkislány
Samuval ellentétben, azt gondolom, hogy az idei a mi évünk lesz! 😊 Alexnek végre olyan elkapói lesznek, akik "tényleg megfogják azt a labdát"! És persze Jacobs érkezését sem lehet figyelmen kívül hagyni! Én úgy gondolom, hogy most tényleg összeállt a csapat, nincsenek lyukak, az offense és a defense is egyaránt erős. Ha most nem, akkor soha! 😊

több mint 11 éve
Nemes samu09 Houston Texans 15 — I like the Texans, I like who we are
csak azt mondtam hogy smith nem viszi őket döntőbe 😉 mert figyeltem és jött manningham, jött jacobs és arra gondoltam ha jön még egy irányító akkor ezeknek nem lesz ellenfél 😀 és hiába 1/1-es smith szerintem ő nem elég "jó" 😊