samu09

Houston Texans

samu09
Lakhely
Debrecen
Utoljára láttuk
16 órája
Regisztrált
több mint 10 éve
Fórum hozzászólások
3 279


Utolsó 10 fórum hozzászólás

23 órája
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Ezt nem érti senki - ami múlt héten elhangzott -, hogy a G7 (asszem) államai megállapodtak abban, hogy nem fogják elismerni Oroszország területi gyarapodását. Az EU sem fogja és értelemszerűen az ENSZ sem. Innentől kezdve nem tud nyerni Oroszország, nem értelmezhető a győzelme, hiszen egy olyan állapotot tekintene győzelemnek, ami nem létezik a világ szemében.
Amadeus
Amikor majd Kína bekebelezi Tajvant, azt se fogja senki elismerni, de ezt a kínaiak leszarják, és ők győzelemként élik majd meg. És ez nekik elég is.
Sobri Jóska
Nem fogja. Kína nem olyan hülye, mint Oroszország.
Amadeus
Tibetet is behabzsolták.
Miért ne szabadítanák fel Tajvant?
Lebombázna az USA 1,4 milliárd embert?
Vagy gazdaságilag szankcionálják a világ legnagyobb gazdaságát, amire full rá vannak szorulva?
Sobri Jóska
Minden tisztelet mellett a tibetiek felé, de nem mindegy, hogy néhány jakszarral összekent 5000 méter feletti kopár hegyoldalról van szó, vagy a környék egyik kiemelt stratégiai fontosságú szigetéről.
somoskovig
Tudom, és nyilván fontos relativizálni, hisz ez a politika lényege.
De a kiindulópont az volt, hogy a nemzetközi közösség reakciója mennyire befolyásolja a proaktív felet.
Szerintem semennyire.
Se az oroszokat se a kínaiakat.
Sobri Jóska
Az USA nem azt mondta hogy nekimegy Kínának ha bemennek Tajvanra, hanem hogy katonákkal is kész megvédeni. Tehát tajvani földön. Lehet Kínának a legnagyobb szárazföldi serege, nem mindegy hogy a szalmakalapos tajvani gyalogság áll előtted vagy egy seales.
Ha az USA védené az ukránokat az oroszok már régen vissza lettek volna szorítva moszkvaig.
1 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
 hvg.hu/kkv/20220523_salatatorveny_vendegmunkas_tavol_kelet_magyar_kormany

szemét migránsok elveszik a munkát
Negritis
Akkor tényleg nem véletlen, hogy nálunk is a törökök után zöld utat kaptak az indiai vendégmunkások
r.baggio
Érdekes egyébként....azt mondják, biztos nem véletlen, hogy nincs magyar munkás. Folyamatosan mennek a hirdetések az airportalon, úgyhogy biztos így van. De vajon annyiért se lenne, amennyiért idehozzák a törököt, meg indiait?
Klaci79
A reptéri élet amúgy sem való mindenkinek. Hozzánk se nagyon tudnak embert felvenni meg amúgy jelentkező se sok van. Mondjuk az se lenne baj ha az újakat meg is fizetnék. Pedig kell az ember. Otthon már jeleztem hogy nyáron nem fognak látni mert olyan lesz a charter szezon hogy megszakadunk az ember hiány miatt.
6 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Személyes empirikus tapasztalataim alapján egyébként az apák meglehetősen költséghatékonyak, a saját igényeiket maximálisan kielégítik (nálunk pl a pazarlásba merült alkohol ismeretlen fogalom), másrészt az evolúciós folyamat során képessé váltak a gyermekeik által felhalmozott felesleg optimális felélésére is, sőt néha hálásak is érte, h van maradék (a két kérdéskör gyakran átfedést képez😃).
Willie Parker
Sógorom eleinte eleve úgy rendelt az étteremben, hogy csak valami levest kér, a két gyerek ételéből meg marad annyi, hogy éppen jóllakjon.
És nem is sváb 😊
slowmotion
Általában itthon is úgy szedek magamnak enni, hogy alapból kevesebbet, a két gyerek úgyis meghagy valamit, és csak akkor megy a kutyának, ha az én szűrőmön átjut 😀
9 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Elméletileg ugyanolyan fontos kellene hogy legyen.
davemayer
ha ugyanolyan fontos mind a 2
akkor az ukrán migráns miért jó és az arab miért rossz?
Negritis
Mert nem ugyanaz a kultúra. Dolgoztál arabokkal? Csak mert én speciel igen anno, és a problémaikat instant késeléssel oldották meg.
davemayer
Ahogy a bökönyiek is. De rájuk inkább igaz mint az afgánokra.
13 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
 www.origo.hu/sport/futball/20220510-komoly-valtozasok-jonnek-a-bajnokok-ligajaban-csoportkor-helyett-36-csapatos-fotabla-lesz.html
ennek amúgy látjátok értelmét, vagy csak nekem van nagyon reggel? 😊
NB2
💵💵💵💵🐪🐀
💵⚽
FLZOLI
Pontosan. Eddig ha szar volt a sorsolás, egy nagy csapat játszott a csoportban 5 alibi meccset noname csapatokkal ahol persze nem volt nézettség. Most kiscsapat naggyal nem is fog találkozni, elszórakoznak majd egymással, a nagyok meccseibol meg jön majd a közvetítési pénz. Egy percig se gondolja senki hogy kompetitivebb ligát akarnak létrehozni. A lényeg hogy a top csapatok bevétele évről évre egyre több legyen.
16 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Az a baj ( és ezt nem csak te teszed így) hogy úgy veszed mintha 2 teljesen különböző, szuverén ország háborúzna, holott a történelem és a háborút megelőző időszak nem ezt mutatja.
Az oroszoknak komoly gazdasagi és politikai befolyasuk volt/van Ukrajnára, pont ezért háborúznak mert ezt nem akarják elveszíteni.
davemayer
Az a baj, hogy azt hiszed, hogy ezután az ukránok bármiben közösködni akarnak az oroszokkal. Ez a hajó ott elment, hogy nem sikerült gyorsan bábkormányra cserélni a jelenlegit.
Vagy visszakérdezek. Szerinted ha ennek a pokolnak bármikor is vége lesz, akkor mondjuk orosz cégek fognak nyerni közbeszerzésket Ukrajnában, vagy fegyvereket vesznek majd tőlük, vagy nem fogják államosítani az oroszokhoz köthető vagyonelemeket.
Az, hogy egymásta zsavaznak majd az Eurovizión az nem az egység jele.
zinedine5
Nem tanultok a történelemből, most háború van igen, de nem tudhatod mi lesz ennek a szituációnak a megítélése 30 vagy 100 év múlva.
Azt hiszem ha ma visszatekintessz a 2.vh-ra és az ottani eseményekre, nem mondhatod hogy senki sincs kapcsolatban a németekkel, pedig az ő megítélésük sem volt valami fényes akkor meggyőződésem.
davemayer
100 év múlva?

Bocsánat. Arról nem szívesen nyilatkoznék.

Lehet, hogy 100 év múlva újra orosz érdekszféra lesznek, de most, kettő vagy öt év múlva tuti nem.
zinedine5
Azért a németeknél benne volt hogy eltakarították az akkori vezetést. Ha most megpuccsolnák putint és jönne egy demokratikus (😃) vagy egy puhább diktatúrát vezető jelölt, simán uzletelne mindneki az oroszokkal.
16 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Nem akarjátok Sobrit megérteni, ő arra akar utalni (amit én már a legelejen is felvetettem) hogy Ukrajna ezt nem tudja a jelen állás szerint megnyerni, ugyanis a maximum amit elérhet hogy visszaáll az egész helyzet a február elejire, de az meg nem lesz tartós megoldás. Ellentámadni meg öngyilkosság lenne.
davemayer
Nem akarok semmire se utalni, csak egyre több infó jut be az agyamba és egyre kevésbé áll össze az, hogy miként is lesz vége.
És mivel nem hiszem, hogy úgy lenne, hogy az oroszok győznének, így próbálom meglátni hogyan nyerhetnek az ukránok.

Amúgy van aki azt írta, hogy pár hét és ellentámadhat Ukrajna.
Amit én se hiszek, de ha technikailag lehetséges, akkor ez egy valós opció lehet arra nézve, hogy hogyan nyerhetnek.
Sobri Jóska
Nem nyer egyik sem, ez az usán kivül senkinek sem jó, ez az igazság.

Oroszok csak komoly károkozás árán tudnának nyerni, de az meg nem lenne győzelem. Az ukránok hogy nyernek, azt nem látom egyáltalán.

Az usa meg röhög rajtuk.

Amit én nem értek hogy miért nem keménykedtek jobban Kijevnél az oroszok, ezt a háborút csak Zelenszkij eltávolitásával tudták volna gyorsan megnyerni, erről meg már lecsúsztak.
davemayer
Pedig egyszerű. Amit műveltek az oroszok kijevnél, az volt a nagybetűs orosz hadsereg. Ennyire képesek. Papíron képzett haderő, meg a milliárdos fejlesztések amik ilyen-olyan yachtokra lettek elköltve. Meglett az eredménye.
16 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Olvasva a sok részletes és aprólékos hadászati eseményt lenne kérdésem.
Lát bárki bármi olyan szempontot, ami alapján -függetlenül ukrán harcászati sikerektől, Oroszországellenes szankciótól, bármitől- tud olyan kimenetel lenni, ami nem az, hogy a sokkal nagyobb, erősebb Oroszország nyeri ezt a háborút?
Hogy a "nyerés" konkrétan mi -pár megye megszerzése, nagyobb területek kiszakítása, ukrán bábkormány felállítása, valami elbaszott békeszerződés, ami korlátozza az ukrán önrendelkezést, stb.-, az végülis irreleváns, de el tud valaki valami racionalitás alapján képzelni egy olyan kimenetelt, amit "ukrán győzelem"nek lehet nevezni?
Mert még régebben olvastam egy hadászati könyvet, amiben többezer csatát és háborút vizsgálva az volt a konklúzió, hogy hiába a zseniális hadvezetés, taktika, stratégia, a győzelmet 90+ százalékban az erősebb sereg, a nagyobb haderő szerzi meg.
Sobri Jóska
Pillanatnyilag a nagyobb (bevethető) haderő az az ukrán. Csak mondom.

Számszerűen, az orosz hadsereg 1 millió 37 ezer fő, teljesen feltöltött állapotban. A háború kezdetekor az aktív szolgálatban levők száma 720-750 ezer fő. (fejből írom, bocs ha lesz benne pár ezer fő tévedés)

haditengerészet: 160 000
légierő :165 000
taktikai atomos bizbaszok :50 000
légidesszant :45 000
specnaz: 20 000
szárazföldi erők: 280 000

Ebből az atomtengeralattjárók, csendes-ócáni flotta, északi flotta, stb... alapból kiesnek a földrajzi távolság miatt, a szárazföldi erőkből pedig valamennyi még Szíriában, 16-20 000 pedig a Kaukázusban békefenntart, a grúz-abház, grúz -oszét, azeri-örmény vonalakon.

A távol-keleti régiót sem tudják üresen hagyni, valakinek ott is őrizni kell a házat, és van egy olyan alapszabály, hogy a frontszolgálat során egy egység kb 30 nap alatt veszít annyit a harcértékéből, hogy cserélni kell a személyi állományt.

Ha ezeket így kimatekozod, akkor orosz részről kb a teljes bevethető szárazföldi erő már Ukrajnában van, sőt, a balti-flottától küldtek tengerészgyalogosokat, mert helyenként már csak így tudják feltölteni az egységeket.

Nem mellékes, hogy korlátozott katonai akció vagy háború, mert ha háború, akkor el lehet rendelni a teljes mozgósítást, míg az első esetben nem. Ha viszont háború, akkor életbe lépnek a hadigazdálkodásra vonatkozó törvények is, kiviteli tilalom sok termékre, kvázi saját magukat korlátozzák az exportban. Nem opció.

Ukrajnában ellenben hadiállapot van, teljes mozgósítás, csak az korlátozza, hogy mennyi embert küldenek a frontra, hogy mennyit tudnak felszerelni, semmi más.

És akkor ki győz? Az győz, aki a kitűzött céljait nagyobb mértékben tudja elérni.

orosz célok: területszerzés, ukrán hadsereg "demilitarizálása", bábkormány, nyugati terjeszkedés korlátozása

ukrán célok: terület megőrzése, hadsereg fenntartása, kormány maradása, közeledés nyugathoz

Politikailag, gazdaságilag az oroszok olyan helyzetbe hozták magukat, hogy innen már nem tudnak nyerni. (nyugati piacok elmentek, finnek-svédek NATO-ba, stb... ezen a vonalon teljes bukta)

Katonailag megszerezhetnek és megtarthatnak területeket, de amennyibe ez kerülni fog nekik... avagy mit nyernek vs mit veszítenek, én pillanatnyi infók alapján nem látom hogy tudnának ebből jól kijönni.

Konkrét kérdésre válaszolva: az oroszok úgy nyerhetik meg, hogy hadiállapotot hirdetnek, teljes mozgósítás, bevetik amit még lehet, elfoglalják amit el akarnak, -és ezzel párhuzamosan csődbe mennek.
Jan
Vagyis a te szempontjaid szerint minden esetben az ukránok nyernek amikor nem az oroszok nyernek?
Akkoris, ha szétbasszák az országukat?
Jól értem?
Sobri Jóska
Nem értem ezt az akadékoskodást. Az oroszok listáján nem volt cél, hogy minél jobban bombázzák le Ukrajnát. Ukrajnának pedig a háború kimenetele létkérdés. Nyugatról csak hadianyagot érkezik, katona nem. Teljesen mindegy nekik, milyen állapotban lesz az ország miután kitakaritották az oroszokat, a lényeg hogy ne legyen orosz katona az országban.
Szerintem ha megtörténik az, hogy visszanyomják az oroszokat az ukrán határon túl, és egy ideig csend lesz, az ukrán nép azt se fogja győzelemként megélni. Max a politikai kommunikációban lesz az.
Btw itt egyik ország se fog nyerni. Az oroszok már olyan szinten mélyre mentek a nyugat szemében, hogy érdemi kapcsolat egy generáción át biztos nem lesz. Az ukranoknak meg majdnem ugyanennyi idő lesz újra felépíteni az országot. Kinek lenne ez győzelem?
20 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Én elégedett vagyok ezzel a drafttal. Az utolsó 2 választáson kívül az összes játékos azonnal kezdő lehet. Ötöst akkor adnék rá, ha a 13. helyen elhoztuk volna Hamiltont, a 2. körben meg jöhetett volna Green ha még bent lett volna. Remélhetőleg a futójátékot kicsit rendbe tudják tenni, ami Millst is segíteni majd. A Mack, Pierce páros jó lehet. Nick eddig elég jó GM-nek néz ki.
Merlin85
Ezek a pickek, meg a draft előtti és alatti cserék azt mutatják, hogy Easterby tényleg nem nagyon szól bele egyelőre. Meglátjuk meddig lesz szabad keze Nicknek.
22 napja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
1/15 Houston Texans (from Eagles via Dolphins)
Kenyon Green
G, Texas A&M
Ez némileg meglepett. Green egy jó játékos lehet, de itt még korai, ráadásul pont nem a guard volt a legégetőbb problémája a csapatnak. Voltak itt még bent jobb támadófalemberek és pass rusherek is. Értékelés: C+

(Renningan)

Nekem ez nagyon korai volt, csak 35. volt a boardomon, de a konszenzusoson is csak a 25. helyet foglalta el. Amúgy sem rajongok a guard húzásért a top15-ben pozíciós érték miatt, főleg ha amúgy millió hiányposztod van, ráadásul a blokkolási sémába sem vagyok benne biztos, hogy ő illett a legjobban. Persze Green ettől még egy jó játékos lehet, csak nekem itt értéken nagyon korai. Értékelés: C-

(katonadani)

Amikor tele van lyukakkal a roster, tényleg egy reach guard húzást kell ellőni? Ha már a poszthoz ragaszkodtak, akkor Zion Johnson nálam szintekkel jobb játékos, de ha a flexibilitást nézzük, akkor is. Elég nagy bust faktort látok Greenben, így ez egyáltalán nem tetszik. Értékelés: D

(chester)


Tudtam hogy nem kellett volna rákattintanom a cikkre. Miért dobál fel ilyeneket a Facebook?
Ja hogy csak a 35. volt a BOARDJÁN?!?4 Ezek a gyökér gmek nem nézték katonadani boardját, így senki sem az értékén ment ki🙁 pedig ő tudta. Talán majd jövőre hallgatnak rá.
De legalább nem fizetős cikk volt. Mondjuk külföldi szintén önjelölt szakértők értékelését összeollózni nem is nagy meló.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

4 hónapja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Megnyugodtam, hogy a sertéshús piacán is árrobbanás jön. Eddig rohadtul olcsó volt.
nagylaza
én a sajt árán kúrtam fel az agyam ...
Negritis
Gyerekek, 799 Ft 70 grammos a Pick téliszalámi.
Nem találok szavakat.
#JC6
Nagyon régóta ilyen drága
VvAlekosz
Az jó mer előző hónapban még 699-ért vettem, 1 éve meg 599-ért😂
#JC6
Engem a kakaós csiga ára bszott fel a sparban. Szerintem egész tavalyi évben meg azelőtt is 99 volt. Aztán szó szerint egyik napról a másikra 119. Tiltakozásul hat helyett csak négyet vettem aznap. Ráadásul szerintem évről évre kisebb. Lassan mindegy ha megsüttetem itthon szafis lisztből.
samu09
Ha megfigyeled, egy idő után mindenből kissebet sütnek, de az ára nő. Könnyű dolgod van, ha rendszeresen veszel belőle.

Sosem flejtem el, nem bírom a Mekit. Jó pár évvez ezelőtt ettünk ott, jó nagy volt a McChiken. Megkedveltem, de tényleg, ritkán mentem.
Két hete elhívott haver, a szendvics a tenyerem fele kb..
😀
#JC6
El kell, hogy keserítselek, de se a zsemle súlya vagy mérete, se a saláta adag benne, se a hús súlya vagy mérete nem változott az elmúlt évtizedekben. Mondjuk a szósz igen, de gondolom azt nem vetted észre... Peace😉
| Én 5évet húztam le mint étteremvez. a feleségem már 15éve, szintén ebben a poziban, uh kérlek hidd el |
nagir
Nem a zsemle kicsi hanem a pofátok nagy!😃
több mint 1 éve
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Tegnap megkaptam a 2. oltast..
Hat megfektetett rendesen!
Pedig nem sporoltom a paracetamollal...majd napi max adag ment el! Csak attol lettem jobban kulonbem borzongas,izuleti fajdalom,fekves!24 ora alatt ment le!
yooker
Egy medvepuszi’ tovább tart 😊
ozibozi
Azt akarod mondani hogy ne hisztizzek😀
Amugy most megint kezd rosszabb lenni🙄
yooker
Ki kellene menned a szabadba mert a vastag falakon keresztül nem találja a chip a frekvenciát. Addig csak keres ezért vagy szarul. Csak mondom 😃
több mint 1 éve
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Micsoda hét!

Az egyik topicban arról megy a picsogás h Brady a kecske vagy nem!
A másikban h Rivers HOF vagy csak gyerekgyáros!
..és még vissza vannak a konferencia döntők! 🙃
steelwolf
És Mahomes is hihetetlenül gyorsan meggyógyult. Elképesztő szerencse hogy játékra alkalmas lesz. 😃
samu09
Várható volt.
Robert Griffin 2.0???
🤘gaben🤘
Hátha nem. Csipem a gyereket. Gondolom nem volt választása. Félmilliárd lett betolva a gatyajába úgyhogy nem hagyjatták ülni. Biztos megmondták neki hogy ha kettőt lát Hillből annak dobja amelyik kevésbé homályos 😃
több mint 1 éve
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Régi téma már de most futottam ebbe bele 😀 :

több mint 2 éve
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Billnek mekkora mákja van mindig. Ez az AB ügy teljesen rányomja a bélyegét a szezonra és a kutya nem fog emlékezni rá hogy irányítóért járó ellenértékét adott egy átlagos tackle-ért mikor az Oakland 3. és 5. kört adott a steelersnek hogy brown a patsben játszon😂😂
több mint 7 éve
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Az FA nyitásáig nem sok megbeszélni való lesz és amúgy se nagy az élet ebben a topicban, úgyhogy csinálok egy bővebb összegzést a csapat szezonjáról. (Akkor kezdjetek bele, ha van elég szabadidőtök 😀)

A '14-es év kezdetével egy olyan szezont fejeztünk be, amit Super Bowl részvétellel kellett volna megkoronázni (én legalábbis ezt vártam). Ennek ellenére kemény küzdelemben a Houstoné lett az 1/1-es draft pick 2014-ben. Menesztették a teljes edzői stábot, és az új szezon kezdetére az addigi három irányító is el lett küldve.
Kinevezték HC-nek Bill O'Brient, és az ő kérésére érkezett a védelem irányítására Romeo Crennel, mivel BoB az OC szerepét is magára vállalta, olyan DC-re volt szüksége, aki nélküle is lehozza a meccset a védelem oldalán. A szabadügynök piac nyitásáig leginkább a staff kialakításán dolgoztak, BoB jobbára azokra az emberekre bízta a pozíciós edzői feladatokat, akikkel együtt dolgozott a Penn State-en.
Március elején elkezdődött a keret kialakítása az FA nyitásával:
Távozók:
Owen Daniels TE cut
Earl Mitchell DT -> Dolphins
Terrell McClain DT-> Cowboys
Bryan Braman LB -> Eagles
Joe Mays LB -> Chiefs
Darryl Sharpton LB -> Redskins
Antonio Smith DE -> Raiders
Ben Tate RB ->Browns
Sam Montgomery DE -> Cincinnati
Brice McCain CB -> Pittsburgh
Daniel Manning S -> Cincinnati (később visszaigazolt)
Wade Smith OG -> Seattle
Greg Jones FB
Matt Schaub QB -> Raiders
T. J. Yates QB -> Falcons

Érkezők:
Chris Clemons (FS, Miami)
Ryan Fitzpatrick (QB, Tennessee)
Andre Brown (RB, NY Giants)
Kendrick Lewis (FS, Kansas City)
Jerrell Powe (NT, Kansas City)
Tyson Clabo (OT, Miami)

Majdnem háromszor annyi ember távozott, mint érkezett, úgyhogy komolyan rá kellett feküdni a közelgő draftra. Az 1/1 birtokában könnyen be lehetett volna tölteni a legfontosabb posztot, az irányítóét. (Mallett csak a preseason előtt érkezett, így sokan úgy gondolták Fitzi személyében egy tapasztalt backupot igazoltak majd a rookie irányító mögé). Viszont úgy tűnt BoB nem talált olyan irányítót a prospectek közül, akire rábízta volna a csapatot. (Ismerve a történteket lehet jobb lett volna adni egy esélyt Bortles-nek vagy Carr-nak de könnyű utólag beszélni). A Houston végül is Jadeveon Clowney-t választotta először, és nem is lehet nagyon megszólni őket ezért. JC brutális atléta, pazar Combine és Pro Day állt mögötte, egyedül a hozzáállását nem tartották jónak egyesek. Egy ilyen védőjátékos érkezésével brutálisnak ígérkezett a Texans eddig is erős védelme. A Draft szépen lefolyt, és Su'a Filo és Nix III személyében két olyan játékost szereztünk, akik az értékükhöz képest sokkal később keltek el.
A Houston 2014-es draftja:
Jadeveon Clowney OLB South Carolina
Xavier Su’a-Filo G UCLA
C. J. Fiedorowicz TE Iowa
Luis Nix III DT Notre Dame
Tom Savage QB Pittsburgh
Joffrey Pagan DE Alabama
Alfred Blue RB LSU
Jay Prosch FB Auburn
Drew Hovell LS Oregon
Andre Hal DB Vanderbilt
Lonnie Ballentine Memphis

A Draft után a legnagyobb téma Andre Johnson holdoutja? (sértődése) volt. Az elkapó kiakadt, amiért nem szereztek számára megfelelő irányítót. Nem is jelent meg az edzéseken, viszont a Training Campre muszáj volt elmennie, mivel rengeteg pénztől esett volna el ha nem jelenik meg. Így tehát részt vett a TC-n, BoB meggyőzte, hogy fasza lesz az élet Fitzivel is.
Nem sokkal később, még a preseason kezdete előtt Clowney sérvet kapott, így pár hetet ki kellett hagynia. Az előszezonban nem is nagyon szerepelt, csak az Atlanta ellen villantott valamit a tudásából.
BoB ekkor még nem árulta el, ki lesz a kezdő irányító, az előszezonban még mind a hárman bizonyíthattak. Ahogy lefolyt a négy hakni meccs, Fitzit kinevezték #1 irányítónak, Keenumot cutolták és Ryan Mallett érkezett egy 2016-os 7. körös pickért (😀😀😀) cserébe.
Az előszezon során sikerült összehozni egy 2-2-es mérleget, és lehet, hogy ezek a meccsek nem mérvadóak, de az Arizona elleni 0-32 elég csalódást keltő volt.
Texans-Cardinals 0-32
Falcons-Texans 7-32
Texans-Broncos 18-17
49ers-Texans 40-13

A szezonnyitó előtt aztán kialakult a depth:
QB: Ryan Fitzpatric Ryan Mallett Tom Savage
RB: Arian Foster Alfred Blue Jonathan Grimes
FB: Jay Prosch
WR: DeAndre Hopkins Damarius Johnson
WR: Andre Johnson DeVier Posey
TE: Garrett Graham C.J. Fiedorowicz
LT: Duane Brown Jeff Adams
LG: Ben Jones Xavier Su’a-Filo
C: Chris Myers Ben Jones
RG: Brandon Brooks Xavier Su’a-Filo
RT Derek Newton Tyson Clabo
TE: Ryan Griffin Anthony Denham

DE: J.J. Watt Keith Browner
DT: Jerrel Powe Lius Nix III (Ryan Pickett)
DE: Jared Crick Joffrey Pagan
OLB: Brooks Reed John Simon
ILB: Brian Cushiing Mike Mohamed
ILB: Akeem Dent Justin Tuggle
OLB: Jadeveon Clowney Whitney Mercilus
CB: Kareem Jackson A.J. Bouye
CB: Jonathan Joseph Andre Hal
SS: D.J. Swearinger Eddie Pleasant
FS: Kendrick Lewis Daniel Manning

K: Randy Bullock
P: Shane Lechler
LS: Jon Weeks

Elérkezett az első meccs, vártuk, hogy Clowney felépült-e, és Wattal összepocsékolják RGIII-t.
Clowney játszott, és a Washington nem is tudott mit kezdeni a védelmünkkel, de ez leginkább Wattnak és Mercilusnak volt köszönhető, mivel J.D. megsérült a meccs elején, és nem is tért vissza.
Teltek a hetek, és kezdett kialakulni a kép a csapatról. Néha úgy játszottak, ahogy egy PO esélyes csapathoz illik, de volt amikor egymást blokkolták meg egy játéknál (Hopkins-Martin).

Schedule:
Week 1: Texans-Redskins 17-6 W
2: Raiders-Texans 30-14 W
3: Giants-Texans 30-17 L
4: Texans-Bills 23-17 W
5: Cowboys-Texans 20-17 L
6: Texans-Colts 28-33 L
7: Steelers-Texans 30-23 L
8: Titans-Texans 16-30 W
9: Texans-Eagles 21-31 L
10: Bye
11: Browns-Texans 7-23 W
12: Texans-Bengals 13-22 L
13: Texans-Titans 45-21 W
14: Jaguars-Texans 13-27 W
15: Colts-Texans 17-10 L
16: Texans-Ravens 25-13 W
17: Texans-Jaguars 23-17 W

Irányítók: Azt az elejétől kezdve láthattuk, hogy Fitzpatrick nem megoldás. Pontatlan volt, rengeteget akart futni, és lehetetlen helyekre akarta begyömöszölni a labdát, aminek rendre INT lett a vége. Legjobb pillanatait általában a 4. negyed végén hozta, vezette a csapatot, működött a no-huddle, de sose volt meg benne még az a kicsi ami a meccs eldöntéséhez kellett volna. Egyedül a 13. héten a Titans ellen hozott nagy meccset, 6 passzolt TD-vel zárta a meccset, de ezután meg sem tudta ezt az eredményt közelíteni. A 9. héten, az Eagles elleni vereség után el is vesztette kezdő pozícióját, és a bye week után a padról nézte a meccseket.
Ryan Mallettet akkor már sokan követelték a csapatba, és első kezdő meccse előtt azt nyilatkozta, minden héten úgy készült, mintha ő lenne a kezdő. Mallett a Browns ellen mutatkozott be mint kezdő, és nem is okozott csalódást. A karereje mérföldekkel megelőzi Fitzijét, a pontossága is sokkal jobb, és a duzzogó Andre Johnsonnal is megtalálta a közös hangot. 2 TD és 1 INT volt a neve mellett, de a legfontosabb az volt, hogy megnyerték a meccset. A következő héten a bemelegítésnél megsérült, de végigjátszotta a meccset, ami után kiderült, ki is dőlt a szezon végéig.
Case Keenum akkor került képbe, mikor Fitzi eltörte a lábát a Colts ellen. Visszahívták és 5 nap edzés után kezdőként ment a Ravens ellen, ahol TD-t nem szerzett, de megnyerték a meccset, és ezzel első győzelmét is megszerezte a Texansszal. Az utolsó héten dobott is egy TD-t. 52 passzkísérletéből egynek be kellett jönnie. Keenum nagy közönségkedvenc Houstonban, nem tudni mi lesz a sorsa, de azt mindenki tudja, ő sem megoldás hosszú távon.
Savage is játszott

Futók: Foster a szokásos teljesítményét hozta ebben a szezonban is. Ha egészséges volt, nehezen tudták megállítani (Steelers). Viszont ebben a szezonban is sokat volt sérült és ezúttal sem tudta befejezni a szezont. Cseréje Alfred Blue volt, aki elég szép statisztikát hozott össze magának, pedig nem sokat volt a pályán ha Foster játszhatott. Jonathan Grimes szépen játszotta a beugró szerepét, biztos rosteren lesz jövőre is, ha nem a Houstonén, akkor valahol máshol.

Elkapók: DeAndre Hopkins lépett elő első számú elkapónak ebben a szezonban. Megbízhatóan játszott, sokszor mentette meg Fitzit az INT-től, és bravúrokat is mutatott. Ő a Houston jövője, tömni kell labdákkal, mert akármelyik védelmet megforgatja. Andre Johnson egész szezonban duzzogott. Nem futotta rendesen a route-okat, ha futójáték volt, meg sem próbált úgy tenni, mintha útvonalat futna, pedig 2 embert is lefoglalna, rengeteget droppolt. Akkor jött meg a kedve mikor Mallett lett az irányító, és elkezdett játszani, de szezon végére megint elfogyott. Egy szezont még lehet eltölt Houstonban, de akkor nagyon össze kell kapnia magát mert egy veterán elkapót nehezen igazolnak nagy csapatokhoz (akkor már 35 éves lesz). Keshawn Martin kaphatott volna több labdát is. Ügyes gyerek, elég agilis hogy elszakadjon a védőjétől és meglógjon, de nem sokat volt a pályán. Devier Posey 4 éve a csapatnál van, de én egyetlen egy elkapására emlékszem még újonc évéből, ami TD-t és achilles szakadást eredményezett és nem is láttam az óta. Sokan kíváncsiak rá mit tud.

Összekötők: 4 TE volt rosteren, éppen ezért, és BoB rendszerét ismerve, rengeteg rövidpasszos TE elkapást reméltünk, ennek ellenére nem sokat voltak pályán, akkor is legtöbbször blokkolni. Pedig Griffin és Graham tavaly már bizonyítottak, C.J. pedig elég masszív egy alak. hátha jövőre többet látjuk őket akcióban.

Támadófal: Tavaly az egyik legnagyobb problémánk Derek Newton jelenléte volt. Nagyon rosszul játszott a srác, BoB mégis adott neki egy esélyt, és meg is hálálta. Talán ő fejlődött a legtöbbet tavalyhoz képest. Megbízható teljesítményt nyújtott, csak így tovább!! A másik oldalon Brown hozta a kötelezőt, Myers az egyik legmegbízhatóbb center a ligában, guard poszton pedig jól rotálták egymást a srácok. Még TC előtt derült ki David Quessenberry-ről, hogy rákja van, így vele nem is számolhattunk tovább. Pedig előtte olyan híreket olvashattunk, hogy már az első edzéseken bebiztosította magának az egyik guard pozíciót. Tulajdonképpen a falon nem múlt semmi ebben a szezonban. Fosternek törték az utat, az irányítókat megvédték (Fitzi kilométer hiányának köszönhetően törte el a lábát 15 yard futás után). Ha együtt marad ez a fal, jövőre még jobbak lehetnek.

Összességében a támadósor jól teljesített, csak egy irányító hiányzott. Megtapasztalhattuk, milyen ha nincs egy kiegyensúlyozott irányító a csapatban, és hiába a kemény védelem és a jó futó ha nincs aki vezesse a csapatot. 10-ből 5 pontot adok a támadóknak, mert láthattuk, irányító nélkül a védelemnek kellett összehozni a pozitív mérleget.

Védőfal: J.J. Watt. Ezzel be is fejezhetném ezt a részt. Nem sorolom miket csinált a szezonban, DPoY cím mindent elmond ez évi teljesítményéről, aki meg nem látta az elkapott TD-it nem is néz NFL-t. Mindent elmond róla az a „statisztika”, amit a két Jax elleni meccsen figyeltek meg, hogy Bortles többször (nem emlékszem már a pontos számra) nézett Wattra mint a saját elkapóira. Rendszerint két falember állt rá blokkolni (TE szóba sem jöhetett, mert olyankor biztos volt a tackle), kevés sikerrel. Abban biztos vagyok, hogy nem nyertünk volna a Bills a Jax vagy a Raiders ellen, ha ő nincs a pályán. Ergo neki köszönhetjük a pozitív mérleget. A másik DE Jared Crick volt. Nem sok momentuma volt, keményen gürcöl, leütött 6 labdát és összehozott 3,5 sacket, és Watt egyik legjobb haverja a csapatnál, hozta a kötelezőt. Jerell Powe volt a NT. A 140 kilós falember a Chiefstől jött, de sok vizet nem zavart, hivatalosan 16 meccsen játszott, de az uccsó pár héten már Pickett volt a kezdő. Összesen 10 tackle és 0 sack írható a neve mellé. Jövőre egy keményebb NT kéne a helyére aki jobban magára vonzza a figyelmet Wattról (Suh-Fairley). Pickett lett Powe sérülésével a kezdő, de neki semmilyen statisztikát nem ír a houston oldala 😀. A cserék közül Tim Jamison szerepelt a legjobban, 19 tackle és 1,5 sack van a neve mellett, és Joffrey Pagan is fent volt egy-egy snapre meccsenként. Nix III PUP listán kezdte a szezont, majd átrakták IR-re. Ha ennyire hagyják, hogy rendbe jöjjön az a keresztszalag szakadás, akkor jó lenne, ha jövőre 16-ból 19 meccsen pályán lenne.

Linebackerek: Jó lett volna úgy kezdeni ezt a részt, hogy Clowney egész szezonban őrületbe kergette az ellenfelet, de sajnos már az első meccsén térdsérülést szenvedett (MCL szakadás), és meg is műtötték másnap. Hat hét kihagyást jósoltak neki, amiből lett kilenc, majd ezután egy meccsen láttuk csak, hogy utána IR-re rakják és újra megműtötték a térdét, mert nem javult az állapota. Az se biztos, hogy a következő szezon kezdetére felépül. Értékelhető statisztikát nem tudott felmutatni. Nem úgy Brooks Reed, aki végigjátszotta a szezont, és voltak jó pillanatai. 40 tackle egy INT és 3 sack jött össze neki. Nem ILB-t játszott, ahogy sokan jósolták, de így is jó munkát végzett. Mercilus többet villogott nála, 5 sacket ért el 50 tackle-lel és nagy közönség kedvenc a srác. Clowney-val kiegészülve a 2-5-ös front seven elég komoly lehet majd. Hivatalosan Akeem Dent volt az egyik kezdő ILB, de folyamatosan rotálták egymást Mike Mohameddel. Utóbbi jobban játszott, viszont 67 tackle mellett „csak” egy INT jött össze neki. John Simon, Justin Tuggle, Jeff Tarpinian és Jason Ankrah voltak a csere LB-k, folyamatosan rotálva voltak, de döntő megmozdulásuk nem volt. A végére hagytam Cushingot. Sikerült felépülnie a szezon kezdetére, de látszott rajta hogy még nem a régi. Lassú volt, látszott hogy nem megy bele nagy ütközésekbe (a szezon vége felé azért már volt néhány komoly büntetése, Flaccot pl kétszer is keményen telibeverte). Egy éven belül kétszer szakadt el a keresztszalag ugyanazon a térdén, tehát érthető, ha időbe telik mire bízni kezd a lábában, de ha nem róla lenne szó, szerintem már cut lenne. Ha végigcsinál egy sérülésmentes előszezont és hagyjáák neki hogy a saját módján vezesse újra a csapatot, talán láthatjuk megint azt a Cushingot aki a rookie évében volt. 72 tackle és (ILB-hez képest kínosan kevés) egy sackecske jött össze neki.

DB-k: Amit ez a részleg művelt a szezon elején, az értékelhetetlen volt. Jackson és JoJo sérülésével Andre Hal és A.J. Bouye játszott a helyükön, de hiába szereztek sok labdát, a közepes és hosszú passzokat rendre benyelték, amiben persze a safety-k is benne voltak. Gyakran elváltották magukat és nem tudtak emberezni. A szezon vége felé már kezdtek ráérezni a dologra, és a két kezdő corner is visszatért és egyből feljavult a secondary játéka. Swearinger idén is egy állat volt. Még nem sikerült kinevelni belőle, hogy állandóan elkapás után érkezzen az ellenfélre. Sokszor odaért volna az elkapóhoz még mielőtt a labda, de ő inkább várt és bízott benne hogy akkorát tud ütni az ellenfélre hogy elejti a labdát. Blitzelésnél nagyon hasznos volt, és Kendrick Lewis-zal együtt több mint 140 tackle-t hoztak össze. Ha Lewis marad, jövőre komoly söprögető páros lesz Houstonban.

Wattnak a teljesítménye nálam 10-es, a védelemé 7-es. Volt olyan meccs ahol csak Watt jelentette a védelmet. A futást a szezon nagy részében nehezen tudták megállítani (Murray mondjuk szóhoz sem jutott ellenünk), de jó munkát végeztek. A védelem PO-hoz méltóan játszott, de ugye az irányító…
Sose volt gond a védelemmel Houstonban, nem is nagyon lehet többet írni róluk.

Special team: Semleges volt idén a ST. Nem engedtek Kick-off/punt return TD-t, viszont nem is szereztek. Randy Bullock mérföldekkel jobban teljesített tavalyhoz képest. 35 kísérletéből 30at berúgott, franchise rekordot érő 6/6 FG-t szerzett a Ravens ellen, az egyiket 55 yardról. Extra pontot nem hibázott, 40/40. Egy kísérletét sem blokkolták meg. Shane Lechler hozta a veterán magabiztosságot. 83 puntjából egyet blokkoltak meg, és 10 TB-t rúgott. Leghosszabb puntja a szezonban 71 yardos volt.

Ha a rostert nézzük és az ez évi teljesítményt, kicsit csalódást keltő hogy nem lett meg a PO. Viszont egy 2-14-es szezon után 9-7-et összehozni nem kis teljesítmény. Én 8-8-at jósoltam nyáron, alulbecsültem őket. BoB még jobb lesz jövőre, és most már muszáj meglennie a rájátszásnak. Elvileg igazolnak egy OC-t, mert sok volt BoB-nak nélküle. Kíváncsian várjuk ki lesz az.
Nagy szenvedés volt nekem néha nézni ahogy teljesít a támadó sor normális irányító nélkül. Azt mondják BoB irányító guru, de szerintem Fitzivel ő sem tud már mit kezdeni. Adjanak Mallettnek egy hosszútávú szerződést, éreztessék vele hogy ő számít első számúnak, BoB sokat dolgozott vele a Patriotsnál, nem igazolta volna le ha nem lát benne fantáziát. Egy meccsen láthattuk csak mit tud valójában, a másodikon sérült volt (Rogers is a rájátszásban, ki is estek…). Ha meg nem tudják szerződtetni, vállaljanak fel egy fiatal irányítót, mint Keenum vagy Foles (trade), és szenvedjenek velük egy-két évet (Foles-szal mondjuk nem kell), de nem érdemes idehozni a veteránokat. De én pl látok fantáziát Mariotában és érte vállalható is lenne egy feltrade, de jó lehet Hundley vagy Petty is.
Élőben néztem a szezonvégi díjátadót, és ugyanolyan képet vágtam mint Watt, mikor kihirdették a szezon MVP-t. Rogers is megérdemelte, de Watt volt nehezebb helyzetben egész szezonban. Ha igaz, hogy Erdőhorvátiban fog készülni szezon előtt egy faházban, akkor eléggé elszánt lehet. Ha jövőre a felét hozza idei teljesítményének, és PO-ba jutnak, Rogers 6ezer passzolt yarddal se lesz MVP

Márciustól a következő játékosok válnak szabadügynökké:
Kareem Jackson, CB
Brooks Reed, OLB
Ryan Pickett, DT
Danieal Manning, S
Kendrick Lewis, S
Ryan Mallett, QB
Derek Newton, OT

Ha Mallettet nem hozzák vissza, Jacksonnak mindenképpen maradnia kell. Nem pazarolhatnak még egy első körös picket nem irányítóra, márpedig Jacksont nem pótolhatná egy hátsó körös. Reeddel szerintem meg fognak egyezni, Newton pedig nem biztos hogy máshol megkapja ugyanazt az esélyt mint nálunk. Lewis-ra is szükség lenne jövőre, de kb 8 millió cap space-ből nehéz lesz kigazdálkodni mindenki visszaigazolását. Pickett és Manning felejtős. Lesznek idén jó nevű játékosok a szabadügynök piacon, fel lehetne tölteni a keretet. Rick Smith-nek ez lesz az utolsó esélye hogy összehozzon egy rendes draft class-t, különben repül. Ami igazán hiányposzt az irányítóén kívül, az a T és LB posztok. Nem lenne szükség nagy nevű játékosokra, csak mélységre, hogy megfelelően lehessen rotálni őket, és biztos lenne aki meglepetést okoz (pl Mohamed).

Szóval ez történt eddig, két hét múlva Combine. Remélem volt türelmetek végigolvasni, és aki még bírja azoknak utoljára hagytam a csapat ez évi statjait.

Yard/meccs: 344,6 (17.)
Pont/meccs: 23,2 (14.)
Passzolt yard/meccs: 209,5 (24.)
Futott yard/meccs: 135,1 (5.)
Összes támadó yard:
Houston: 5513
Ellenfél:5571
Összes futott yard:
Houston:2161 3,9 y/pls
Ellenfél: 1681 4 y/pls
Összes passzol yard:
Houston: 3352 7,1 y/pls
Ellenfél: 3890 6,7 y/pls
Sack:
Houston: 38
Ellenfél: 26
TD:
Houston: 40
Ellenfél: 36
Total tackle:
Houston: 1082
Ellenfél: 1120
Forced Fumble:
Houston: 17
Ellenfél: 11
INT:
Houston: 20 ebből 4 TD
Ellenfél 13/1

Legjobb egyéni statisztikák:
QB: Ryan Fitzpatrick: 312/197 2483 passzolt, 184 futott yard, 17 TD 8 INT, 2 futott TD
RB: Arian Foster: 260 1246 futott 327 elkapott, 5 passzolt yard, 4,8 futásonkénti átlag, 8 futott, 5 elkapott, 1 passzolt TD
WR: DeAndre Hopkins: 76 1210 elkapott yard, 6 elkapott TD 15,9-es (!) átlag.
DL: J.J. Watt: 78 tackle, 20,5 sack, 4 FF, 1 INT, 5 total TD, 10 pass deflection, 1 safety.
LB: Whitney Mercilus: 50 tackle, 5 sack, 2 fulmble
DB: Jonathan Joseph: 75 tackle, 2 INT, 2 FF, 11 pass deflection, 1 INT return TD.
2 hónapja
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Másfél évig voltam sorkatonai a légvédelemnél. (Tervtábla kezelő voltam)
Ilyen nincs, h nem látjuk, nem veszélyes, nem tudjuk mi az!
48 percet repült a légtérben! Már akkor látni kellett, mikor még be sem lépett...!
Jah, és a '80 as évek végéről beszélek...
zemanla
Ok, de ha semmit sem tudsz róla akkor lelövöd?
davemayer
Ha nem válaszol, nincs rajta jeladó, akkor egyszerűen lelövöd. Vagy legalábbis szólsz. Mindenkinek. Főleg annak aki felé tart. De nem másnap, hogy egyébként láttuk, semmi para.

Kicsi esélye van egy ilyen tárgynak, hogy polgári legyen vagy 👽 (Sobrinak kedvéért, nem bírtam ellenállni a prediktív bevitelnek 😀). Tehát katonai. Akkor meg lelövöd. Nem másnap küldöd ki kamuból kétszer a Grippeneket
Gyurma Pappa
Ok ti biztos jobban tudjátok, hagyjuk akkor, hajrá lőjjetek.
davemayer
Most konstruktív akartam lenni, most jöttem 😀

Drónokkal foglalkozom hobbi szinten, egyik havernak mg-i elemző drónos cége is van. Én imádom a robotokat és az önvezető drón az egyik amihez írtam már vezérlő AI-t (jó, hát kezdetleges reinforcement learning algoritmus, de jó móka, megtalálja a szántás végét a kódom, és ott megfordul). Ezek a cuccok ennél sokkal butábbak egyébként. De mindegy is.

Szóval ha el polgári drónnal berepülsz véletlenül katonai területre, többnyire instant lelövi valaki. Ezek a polgári drónok elég kicsit, a legnagyobb sincs 1t, szóval kézi fegyver leszedi. EU-ban szabályozott a repülés kell engedély meg minden.

Szóval nem egyszer történt olyan (nem itthon, de nem is közép európai országban), hogy simán lelőtték a drónját ismerősnek, mert kirepült az engedélyezett zónában, és úgy ítélte meg a légvédelem, hogy akár veszélyes is lehet, majd kérdés nélkül lelőtték.

Ehhez képest egy TU az nagyon nagy. A horvátoknak nem sok idejük volt észlelni, Zágráb elég közel van a határhoz, de nekik is látni kellett volna. 40 perc alatt a magyar légvédelemnek látnia kellett, és mivel egyértelműen katonai gép engedély nélkül, le kell volna lőni. Tudható az is hogy nem emberi vezérelt gép, így sokat gondolkodni sem kell
Gyurma Pappa
Elfogadom az álláspontodat, de szvsz ez a szituáció túl kényes ahhoz hogy csak úgy egyből lőjjünk. Nem tudom mi ilyenkor a protokoll amit követni kell, de pl biztos vagyok benne hogy ha pest irányába megy és ereszkedik akkor leszedik a picsába.

Már ha egyaltalán látták, mert ugye itt van olyan aki úgy képzeli el a szituációt hogy ülve alszik valaki a kalapját az arcára téve a radar előtt. Meg ugye viktátor, gratulalok...
davemayer
Mi a f@sz??😃
Kezdem a helyes következtetéssel. Ez egy kényes szitu volt. Valszeg a felszállás pillanatában észrevették. Azonosítatlan. Figyelték. Kovács főtörzs ült idegesen a radar előtt és egyre gyakrabban pillantott fel az órára. Már csak három óra a váltásig addig ne akarjon átjönni a határon ne én szívjak vele. Ez nagyon jön át fog jönni. Átjött bazmeg.
Na mit csinált a magyar légierő? Mindenki a parancsra várt. Addig hívta mindenki az egyel felette lévő elöljáróját amíg eljutottak ahhoz aki aludt és nem vette fel. Ekkor elindult lefele a parancs hogy kísérjék figyelemmel hátha nem lesz baj.
Mit csinált volna egy normális légierő? A repülési irányból következtetve készenlétbe helyezik a grippeneket. A határ átlépése előtt már levegőben vannak és fogadják az azonosítatlan ojjektumot. Ha egyenes vonalban halad kitérő nélkül, azért lövik le mert valószínűleg célra tart. Ha több irányváltással mozog, esetleg köröz akkor meg azért mert felderít. Itt nincs olyan, hogy hát biztos csak körülnéz. Katonai legijarmu bejelentés nélkül lépett be NATO területre ismeretlen céllal. Kérdés nélkül tűz. Az még csak tetézi az egészet hogy a szomszédban háború van.
A másik meg: ha Pest fele tart szedjék le? Szedjék le mielőtt magyar lakott terület fölé ér.
több mint 1 éve
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Megjött az eredményem: negatív lett. Csak most már nem tudom mitől nincs 4 napja íz érzékelésem. Idegesítő.

Szerkesztette: samu09
több mint 2 éve
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Aki bezárkózik, csak otthon ücsörög, de azérrt naponta kétnaponta eljár bevásárolni, az nagyobb veszélyt jelent magára és a környezetére mint akik pl néhányan összejárnak —megfelelő távolságot tartva egymástól—szomszédolni, iszogatni, bográcsozni stb.
De nem járnak vásárolni az emberek közé, inkább mindent odarendeltetnek. Most akkor ki és hogy dönt a felelőséggel való viselkedésről.
ozibozi
Én két-három naponta járok vásárolni. Nem szoktunk egy hétre vásárolni, eddig is elég volt kitalálni mit főzzünk, most meg pláne. Akkor is egy boltba megyek, régebben 2-3ba igénytől függően. Amúgy otthon ülök vagy dolgozok (muszáj bemenni).
Asszony lassan három éve itthon van. Első gyerek mire bölcsibe ment második már majdnem kibújt. Most hogy van ez a gebasz, csak az erkélyre jár ki, ami két gyerekkel eléggé frusztráló. Én vagyok az egyetlen aki kijár a lakásból. Múlt héten hazaérek melobol, aszongya menjünk kocsikázni, tökmindegy hova de megzavarodik huszonvalahány nap bezartságtól. Kocsiba be az egész család és csak mentünk három órán át. Nem álltunk meg sehol de neki ennyi is elég volt.
több mint 2 éve
samu09 Houston Texans 3 279 — I like the Texans, I like who we are
Szóval az FK podcast szerkesztői szerint a mai nfl ben a "futójáték szükséges rossz mert minden nfl csapat inkább az összes playben passzolna szíve szerint"..
Értem...
gordon
Matt Nagy úgy látszik hallgatta a FK podcastot, és úgy döntött, hogy ha a többiek is csak passzolnának szívük szerint, csak túl pussy-k hozzá, akkor f*ck it, majd ő megcsinálja.

Hát elsőre nem nagyon működött, de kitartás, a gyakorlat teszi a mestert.
peterk2005
Érdemes beleolvasni a bears topicba, Nagy konkrétan kijelentette, hogy ő alapvetően rpo-t hívott, csak Tru valahogy mindig passzt varázsolt belőle
r.baggio
Matt Nagy írogat a Bears topicba? Gyakrabban fogom olvasgatni 😃