samu09

Houston Texans

samu09
Lakhely
Debrecen
Utoljára láttuk
5 perce
Regisztrált
több mint 8 éve
Fórum hozzászólások
2 758


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 órája
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Alkalmatlanok.
Mindenre.

Erre komolyan nincsenek már szavak.
Amadeus
"de nem erted, hogy a baloldal se lenne jobb???????" sobri jozsi
akszel
Amúgy faterból is kiindulva az ősfideszes szavazóknak annyi érvük maradt mindenre, hogy "képzeljük el mi lenne itt, ha gyurcsány kormányozna"

Hipotézisekkel mondjuk tényleg nem lehet vitatkozni
r.baggio
Orbán a régi Gyurcsány. Tehát mindegy. A mostani Gyurcsány egyelőre rosszabb mint a régi.
4 órája
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
A miniszterelnök szerint viszont a legaggasztóbb a kórházban ápoltak száma:
jelenleg 6867-en fekszenek bent, és Orbán azzal számol, ez a szám akár 15-20 ezer magasságába is felmehet a következő napokban, hetekben.


Ha ez igaz, akkor végképp nem értem, mire vártak a zárással, ennyi embert nem fog tudni ellátni a rendszer, gondolom nem tegnap reggelre számolták ki a trendet a matematikusok...somoskovig
A teljes magyar egészségügy ágykapacitása kb. 35 ezer ágy, és ebben benne vannak az elfekvők, rehabilitációs ágyak, stb. is. Ha ez igaz, az egészségügy nem térdre esik, hanem összeomlik b***meg. 😕
peterk2005
Nem 60ezer ágyat ürítettek ki tavaly? Rosszul emlékszem?
18 órája
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Lassan megkezdődik a FA, kíváncsi vagyok, mi a tervük, akarnak-e idén egyáltalán építkezni, vagy a maradékban fognak turkálni? Mindenesetre ha Watson tényleg nem fog játszani, de nem cseréloik el, akkor én hoznék egy jobb veterán QB-t mondjuk Newtont. Watt helyett meg Ngakoue, és el is fogyott a pénzünk 😀 A maradék apróból meg foltozgassanak. Ha biztos lenne, hogy Watson játszik, akkor meg centernek Corey Linsley, elég drága Oline-unk lenne.
Na mindegy, remélem a kivágások is folytatódnak, legfőképp Fultont várom már... Hacsak nem azt tervezik, hogy őt rakják át centerbe, az megint vicces lenne 😀
Merlin85
Az ezzel a hiba hogy senki nem akar majd ide igazolni. Még udfa se nagyon fog jönni.
21 órája
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Friss Jaguars fanként reméld azt..
iktriad
Nem kell hozzá sok idő, és MINDENKI Jax fan lesz ahogy nézem a név melletti logókat.
Már most a Jax drukkereké a legtöbb kedvelés az oldalon (115k) olyannyira, hogy majdnem dupla annyi, mint a második Colts fanoké. (65k).
Most jó lenni jaguárnak, tyuhajja...
Sobri Jóska
Minden offseasonben jó, csak a szezon ne lenne 😀
2 napja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Régi téma már de most futottam ebbe bele 😀 :

2 napja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Mondjuk új megvilágításba került, hogy igazából, hogy a protokoll változott.
Szóval hiába beszélem meg az orvossal, hogy legyen már bent ő, a protokoll nem engedi.
Ha 4-en várnak az ügyeletes szülészre vagy orvosta akkor sem lehet bent akit mi szeretnénk. Mert nem.
Hat a jó kurvaanyjukat.
Toca
mikor beszéltünk mi az orvossal erről akkor azzal kezdte, hogy most csak a magán a biztos. szerencsére nekünk térítik így nem akadály, de bele sem mernék gondolni abba, hogyan kezelnénk ezt a bizonytalan szitut ...
csebi
Nem gondolnám hogy mert nincs fogadott orvos, már nem jutna elég idő egy-egy nőre. Azért a szülészeten van elég rutin hogy megoldjanak egy sűrű napot. Mi Debrecenben mindkétszer fogadott orvos nélkül mentünk. Illetve elsőnél megkérdeztük a magán nőgyógyászt de már nem vállalt szüléseket. Szóval semmi probléma nem volt az ügyeletes orvosokkal. Rendszeresen jöttek ellenőrizni és ha kertünk valamit egybol segítettek. Tehát nem biztos hogy magánban jobb ellátást kapsz max a körülmények jobbak.
2 napja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Volt edzoje: Tennessee (kontender)
Testverei: Pittsburgh (kontender)
Felesege: Chicago
Szarmazas: Green Bay (kontender)

Keri, hogy engedjek el, mert mar nincs annyi ideje, hogy egy rebuildet kivarjon, es leigazol a Cardinalsba, amelyik iden a 9ers es Rams mogott a Seahawks-szal fog a 3. helyert versenyezni 😀

Az igen. Okos gyerek ez a JJ.
undisputedly
Ő tud focizni és ebből is él, de van aki csak ért hozzá és még okos is mellé 😉
ozibozi
Ismet visszajutunk a 2000-es evek elejei vitakulturahoz?

"Hogy mered kritizalni a sztarsportolot, majd akkor szolj, ha te is olyan szinten focizol blablabla".

Az nfl jatekosok fele, megkockaztatom, segghulye amugy.
Attol, hogy valaki fizikailag dominans es foldbe ver embereket, meg megkerdojelezheted a thought processet. Ha ez nem igy lenne, minden jatekos csak jo karrierdonteseket hozott volna, aztan latjuk nem ez a helyzet.
undisputedly
Azért Wattot nem sorolnám a hülye focisták közé. Nagyon okosan építette magát és brandjét is.
2 napja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Érdemes visszahallgatni a Balázsékat. Megint egy szakemberrel beszéltek és mondott érdekes dolgokat.
Matthew99
Nem nagyon tudom megtenni, pár szóban/mondatban összefoglalnád?
csi77
Pl hogy a kínai vakcina a 3. világnak készült. És lehetnek olyan hatásai amik később jelentkeznek. Illetve nem lehet összehasonlítani egy influenza oltással. Ő inkább a "nyugatit" adatná be magának még ha várni is kell -persze csak abban az esetben ha valaki megteheti tud távolságot tartani, otthon tud maradni... - mert hamarosan elég lesz belőle itthon. Belinkelem majd ha valahova felrakják.
Matthew99
Azt is tegyuk hozza, hogy azt is mondta, hogy a kinai is jobb mint a virust elkapni.
rokaur
Így van. Erre vonatkozik a csak abban az esetben rész. Sajnos én se tudtam elejétől a végéig meghallgatni, de biztos, hogy pótolni fogom, mert elég sok olyan kérdés felmerült ami engem is foglalkoztat.
Matthew99
Azt is mondta, hogy létezik náluk a harmadik fázis, csak nem foglalkoztak olyan dolgokkal, hogy több tízezer oldalnyi dokumentumokat küldjenek az EU-nak meg USA-nak meg aki kéri, mivel úgyis lesz elég ország aki megveszi. Akkor meg minek. Nem abban az értelemben készült a harmadik világnak hogy rossz minőségű lenne, hanem mert azok az országok nem kérdeznek olyanokat hogy hatásfok meg klinikai tesztek.
2 napja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
“...véletlenül bejutottak a wild cardba vagy megverték a bengalst vagy kikaptak” 😂

 youtu.be/KSLuDRYP2pU
3 napja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Remek.
Mai naptól a választott szülésznő és orvos sem lehet bent a remek új törvények szerint, mert nem írtak alá az ajanlatot. Ugyanebben a kórházban 17 felmondtak az intenzíven.

Narratíva a parlamentben:
Mi íj szuper kórházat hoztunk létre az MSZP alatt meg több kórház bezárt.

Ugye Sobri itt van az a rész amire azt mondod, hogy minket nem érint az Orban kormány döntése. Hat hogy a faszba ne érintene ...
Toca
Szülésre marad a magán
csebi
A szülés mondjuk eddig is kvázi magán volt 95%-ban, annyi különbséggel, hogy tényleg magánkórházba mentél és ott számlára fizettél vagy állami kórházban zsebbe fű-fa virágnak.
Side note: mikor szültünk magánkórházban, vezettük a költségeket (a 9 hónap alatti magánrendeléseket is beleszámolva), azokat összehasonlítottuk mostanáság szülni készülő ismerősök költségeivel (ők "hagyományosan" szülnek, értsd. állami kórház, mindenkinek zsebbe minden + a sülész orvos magánredenelése) és az jött ki, hogy mindennel együtt 45 ezer forinttal fizettem többet az egész procedúra alatt mindent (magánrendelések, vizsgálatok, magánkórházban 2 éjszaka, külön szoba, zuhanyzó + normális kommunikáció stb.) beleszámolva, mint ők, mínusz idegeskedés és feszengés, hogy hogyan is kell zsebbe csúsztatni. Értehetetlen, hgy aki kifizet több 100 ezret egyébként is egy szülésre, az miért nem nézi legalább meg, hogy mennyi lenne ez hivatalosan, magán úton. És amikor ezt elmondtam nekik az elején, annyi volt a rekació, hogy "dehát a doktor úrhoz járok már X éve magánba" jaoké.
MC12
Ez alatt azt érted, hogy az emberek 95%-a így szült? Mert ha igen, akkor elég érdekes képed lehet az országról. Nevezhetjük osztályvakságnak, ismert "jobboldali" betegség.
Lecsó
Igen azt. Én nem ismerek embert aki csúszópénz nélkül, pusztán az állami szolgáltatásokat használva, 0 ft-ot invesztálva szült volna. De Te biztosan 😊 Illetve mindig jön ilyenkor pár ember aki ismer valakit, aki ismer valakit akinek ez sikerült. Na ők kamuznak, vagy az 5%-ba tartoznak.
MC12
Invesztál, az, ebben a kontextusban.... de paréj módon tudsz fogalmazni hihetetlen.
FLZOLI
Mi a baj? A szülés folyamata invesztíciót igényel, babaruha, kiságy, vizsgálatok stb. és nagyon-nagyon reméled, hogy a végén egy egészséges gyermek jön haza.
MC12
Amiről te beszélsz az a gyerekvállalás költsége. A szülés folyamata amikor az asszonyból kibújik a gyerek. Nekem meg hat órányi angry birdsöt mert szó szerint nem történt semmi😃
Attól hogy valakinek van fogadott orvosa nem azt jelenti hogy magán úton szül. Attól még egy állami kórház állami finanszírozásból fizetett ápolói és bábái foglalkoznak a terhes nővel és az orvos egyszer-kétszer benéz.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

29 napja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Tegnap megkaptam a 2. oltast..
Hat megfektetett rendesen!
Pedig nem sporoltom a paracetamollal...majd napi max adag ment el! Csak attol lettem jobban kulonbem borzongas,izuleti fajdalom,fekves!24 ora alatt ment le!
yooker
Egy medvepuszi’ tovább tart 😊
ozibozi
Azt akarod mondani hogy ne hisztizzek😀
Amugy most megint kezd rosszabb lenni🙄
yooker
Ki kellene menned a szabadba mert a vastag falakon keresztül nem találja a chip a frekvenciát. Addig csak keres ezért vagy szarul. Csak mondom 😃
1 hónapja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Micsoda hét!

Az egyik topicban arról megy a picsogás h Brady a kecske vagy nem!
A másikban h Rivers HOF vagy csak gyerekgyáros!
..és még vissza vannak a konferencia döntők! 🙃
steelwolf
És Mahomes is hihetetlenül gyorsan meggyógyult. Elképesztő szerencse hogy játékra alkalmas lesz. 😃
samu09
Várható volt.
Robert Griffin 2.0???
🤘gaben🤘
Hátha nem. Csipem a gyereket. Gondolom nem volt választása. Félmilliárd lett betolva a gatyajába úgyhogy nem hagyjatták ülni. Biztos megmondták neki hogy ha kettőt lát Hillből annak dobja amelyik kevésbé homályos 😃
2 napja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Régi téma már de most futottam ebbe bele 😀 :

több mint 1 éve
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Billnek mekkora mákja van mindig. Ez az AB ügy teljesen rányomja a bélyegét a szezonra és a kutya nem fog emlékezni rá hogy irányítóért járó ellenértékét adott egy átlagos tackle-ért mikor az Oakland 3. és 5. kört adott a steelersnek hogy brown a patsben játszon😂😂
több mint 6 éve
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Az FA nyitásáig nem sok megbeszélni való lesz és amúgy se nagy az élet ebben a topicban, úgyhogy csinálok egy bővebb összegzést a csapat szezonjáról. (Akkor kezdjetek bele, ha van elég szabadidőtök 😀)

A '14-es év kezdetével egy olyan szezont fejeztünk be, amit Super Bowl részvétellel kellett volna megkoronázni (én legalábbis ezt vártam). Ennek ellenére kemény küzdelemben a Houstoné lett az 1/1-es draft pick 2014-ben. Menesztették a teljes edzői stábot, és az új szezon kezdetére az addigi három irányító is el lett küldve.
Kinevezték HC-nek Bill O'Brient, és az ő kérésére érkezett a védelem irányítására Romeo Crennel, mivel BoB az OC szerepét is magára vállalta, olyan DC-re volt szüksége, aki nélküle is lehozza a meccset a védelem oldalán. A szabadügynök piac nyitásáig leginkább a staff kialakításán dolgoztak, BoB jobbára azokra az emberekre bízta a pozíciós edzői feladatokat, akikkel együtt dolgozott a Penn State-en.
Március elején elkezdődött a keret kialakítása az FA nyitásával:
Távozók:
Owen Daniels TE cut
Earl Mitchell DT -> Dolphins
Terrell McClain DT-> Cowboys
Bryan Braman LB -> Eagles
Joe Mays LB -> Chiefs
Darryl Sharpton LB -> Redskins
Antonio Smith DE -> Raiders
Ben Tate RB ->Browns
Sam Montgomery DE -> Cincinnati
Brice McCain CB -> Pittsburgh
Daniel Manning S -> Cincinnati (később visszaigazolt)
Wade Smith OG -> Seattle
Greg Jones FB
Matt Schaub QB -> Raiders
T. J. Yates QB -> Falcons

Érkezők:
Chris Clemons (FS, Miami)
Ryan Fitzpatrick (QB, Tennessee)
Andre Brown (RB, NY Giants)
Kendrick Lewis (FS, Kansas City)
Jerrell Powe (NT, Kansas City)
Tyson Clabo (OT, Miami)

Majdnem háromszor annyi ember távozott, mint érkezett, úgyhogy komolyan rá kellett feküdni a közelgő draftra. Az 1/1 birtokában könnyen be lehetett volna tölteni a legfontosabb posztot, az irányítóét. (Mallett csak a preseason előtt érkezett, így sokan úgy gondolták Fitzi személyében egy tapasztalt backupot igazoltak majd a rookie irányító mögé). Viszont úgy tűnt BoB nem talált olyan irányítót a prospectek közül, akire rábízta volna a csapatot. (Ismerve a történteket lehet jobb lett volna adni egy esélyt Bortles-nek vagy Carr-nak de könnyű utólag beszélni). A Houston végül is Jadeveon Clowney-t választotta először, és nem is lehet nagyon megszólni őket ezért. JC brutális atléta, pazar Combine és Pro Day állt mögötte, egyedül a hozzáállását nem tartották jónak egyesek. Egy ilyen védőjátékos érkezésével brutálisnak ígérkezett a Texans eddig is erős védelme. A Draft szépen lefolyt, és Su'a Filo és Nix III személyében két olyan játékost szereztünk, akik az értékükhöz képest sokkal később keltek el.
A Houston 2014-es draftja:
Jadeveon Clowney OLB South Carolina
Xavier Su’a-Filo G UCLA
C. J. Fiedorowicz TE Iowa
Luis Nix III DT Notre Dame
Tom Savage QB Pittsburgh
Joffrey Pagan DE Alabama
Alfred Blue RB LSU
Jay Prosch FB Auburn
Drew Hovell LS Oregon
Andre Hal DB Vanderbilt
Lonnie Ballentine Memphis

A Draft után a legnagyobb téma Andre Johnson holdoutja? (sértődése) volt. Az elkapó kiakadt, amiért nem szereztek számára megfelelő irányítót. Nem is jelent meg az edzéseken, viszont a Training Campre muszáj volt elmennie, mivel rengeteg pénztől esett volna el ha nem jelenik meg. Így tehát részt vett a TC-n, BoB meggyőzte, hogy fasza lesz az élet Fitzivel is.
Nem sokkal később, még a preseason kezdete előtt Clowney sérvet kapott, így pár hetet ki kellett hagynia. Az előszezonban nem is nagyon szerepelt, csak az Atlanta ellen villantott valamit a tudásából.
BoB ekkor még nem árulta el, ki lesz a kezdő irányító, az előszezonban még mind a hárman bizonyíthattak. Ahogy lefolyt a négy hakni meccs, Fitzit kinevezték #1 irányítónak, Keenumot cutolták és Ryan Mallett érkezett egy 2016-os 7. körös pickért (😀😀😀) cserébe.
Az előszezon során sikerült összehozni egy 2-2-es mérleget, és lehet, hogy ezek a meccsek nem mérvadóak, de az Arizona elleni 0-32 elég csalódást keltő volt.
Texans-Cardinals 0-32
Falcons-Texans 7-32
Texans-Broncos 18-17
49ers-Texans 40-13

A szezonnyitó előtt aztán kialakult a depth:
QB: Ryan Fitzpatric Ryan Mallett Tom Savage
RB: Arian Foster Alfred Blue Jonathan Grimes
FB: Jay Prosch
WR: DeAndre Hopkins Damarius Johnson
WR: Andre Johnson DeVier Posey
TE: Garrett Graham C.J. Fiedorowicz
LT: Duane Brown Jeff Adams
LG: Ben Jones Xavier Su’a-Filo
C: Chris Myers Ben Jones
RG: Brandon Brooks Xavier Su’a-Filo
RT Derek Newton Tyson Clabo
TE: Ryan Griffin Anthony Denham

DE: J.J. Watt Keith Browner
DT: Jerrel Powe Lius Nix III (Ryan Pickett)
DE: Jared Crick Joffrey Pagan
OLB: Brooks Reed John Simon
ILB: Brian Cushiing Mike Mohamed
ILB: Akeem Dent Justin Tuggle
OLB: Jadeveon Clowney Whitney Mercilus
CB: Kareem Jackson A.J. Bouye
CB: Jonathan Joseph Andre Hal
SS: D.J. Swearinger Eddie Pleasant
FS: Kendrick Lewis Daniel Manning

K: Randy Bullock
P: Shane Lechler
LS: Jon Weeks

Elérkezett az első meccs, vártuk, hogy Clowney felépült-e, és Wattal összepocsékolják RGIII-t.
Clowney játszott, és a Washington nem is tudott mit kezdeni a védelmünkkel, de ez leginkább Wattnak és Mercilusnak volt köszönhető, mivel J.D. megsérült a meccs elején, és nem is tért vissza.
Teltek a hetek, és kezdett kialakulni a kép a csapatról. Néha úgy játszottak, ahogy egy PO esélyes csapathoz illik, de volt amikor egymást blokkolták meg egy játéknál (Hopkins-Martin).

Schedule:
Week 1: Texans-Redskins 17-6 W
2: Raiders-Texans 30-14 W
3: Giants-Texans 30-17 L
4: Texans-Bills 23-17 W
5: Cowboys-Texans 20-17 L
6: Texans-Colts 28-33 L
7: Steelers-Texans 30-23 L
8: Titans-Texans 16-30 W
9: Texans-Eagles 21-31 L
10: Bye
11: Browns-Texans 7-23 W
12: Texans-Bengals 13-22 L
13: Texans-Titans 45-21 W
14: Jaguars-Texans 13-27 W
15: Colts-Texans 17-10 L
16: Texans-Ravens 25-13 W
17: Texans-Jaguars 23-17 W

Irányítók: Azt az elejétől kezdve láthattuk, hogy Fitzpatrick nem megoldás. Pontatlan volt, rengeteget akart futni, és lehetetlen helyekre akarta begyömöszölni a labdát, aminek rendre INT lett a vége. Legjobb pillanatait általában a 4. negyed végén hozta, vezette a csapatot, működött a no-huddle, de sose volt meg benne még az a kicsi ami a meccs eldöntéséhez kellett volna. Egyedül a 13. héten a Titans ellen hozott nagy meccset, 6 passzolt TD-vel zárta a meccset, de ezután meg sem tudta ezt az eredményt közelíteni. A 9. héten, az Eagles elleni vereség után el is vesztette kezdő pozícióját, és a bye week után a padról nézte a meccseket.
Ryan Mallettet akkor már sokan követelték a csapatba, és első kezdő meccse előtt azt nyilatkozta, minden héten úgy készült, mintha ő lenne a kezdő. Mallett a Browns ellen mutatkozott be mint kezdő, és nem is okozott csalódást. A karereje mérföldekkel megelőzi Fitzijét, a pontossága is sokkal jobb, és a duzzogó Andre Johnsonnal is megtalálta a közös hangot. 2 TD és 1 INT volt a neve mellett, de a legfontosabb az volt, hogy megnyerték a meccset. A következő héten a bemelegítésnél megsérült, de végigjátszotta a meccset, ami után kiderült, ki is dőlt a szezon végéig.
Case Keenum akkor került képbe, mikor Fitzi eltörte a lábát a Colts ellen. Visszahívták és 5 nap edzés után kezdőként ment a Ravens ellen, ahol TD-t nem szerzett, de megnyerték a meccset, és ezzel első győzelmét is megszerezte a Texansszal. Az utolsó héten dobott is egy TD-t. 52 passzkísérletéből egynek be kellett jönnie. Keenum nagy közönségkedvenc Houstonban, nem tudni mi lesz a sorsa, de azt mindenki tudja, ő sem megoldás hosszú távon.
Savage is játszott

Futók: Foster a szokásos teljesítményét hozta ebben a szezonban is. Ha egészséges volt, nehezen tudták megállítani (Steelers). Viszont ebben a szezonban is sokat volt sérült és ezúttal sem tudta befejezni a szezont. Cseréje Alfred Blue volt, aki elég szép statisztikát hozott össze magának, pedig nem sokat volt a pályán ha Foster játszhatott. Jonathan Grimes szépen játszotta a beugró szerepét, biztos rosteren lesz jövőre is, ha nem a Houstonén, akkor valahol máshol.

Elkapók: DeAndre Hopkins lépett elő első számú elkapónak ebben a szezonban. Megbízhatóan játszott, sokszor mentette meg Fitzit az INT-től, és bravúrokat is mutatott. Ő a Houston jövője, tömni kell labdákkal, mert akármelyik védelmet megforgatja. Andre Johnson egész szezonban duzzogott. Nem futotta rendesen a route-okat, ha futójáték volt, meg sem próbált úgy tenni, mintha útvonalat futna, pedig 2 embert is lefoglalna, rengeteget droppolt. Akkor jött meg a kedve mikor Mallett lett az irányító, és elkezdett játszani, de szezon végére megint elfogyott. Egy szezont még lehet eltölt Houstonban, de akkor nagyon össze kell kapnia magát mert egy veterán elkapót nehezen igazolnak nagy csapatokhoz (akkor már 35 éves lesz). Keshawn Martin kaphatott volna több labdát is. Ügyes gyerek, elég agilis hogy elszakadjon a védőjétől és meglógjon, de nem sokat volt a pályán. Devier Posey 4 éve a csapatnál van, de én egyetlen egy elkapására emlékszem még újonc évéből, ami TD-t és achilles szakadást eredményezett és nem is láttam az óta. Sokan kíváncsiak rá mit tud.

Összekötők: 4 TE volt rosteren, éppen ezért, és BoB rendszerét ismerve, rengeteg rövidpasszos TE elkapást reméltünk, ennek ellenére nem sokat voltak pályán, akkor is legtöbbször blokkolni. Pedig Griffin és Graham tavaly már bizonyítottak, C.J. pedig elég masszív egy alak. hátha jövőre többet látjuk őket akcióban.

Támadófal: Tavaly az egyik legnagyobb problémánk Derek Newton jelenléte volt. Nagyon rosszul játszott a srác, BoB mégis adott neki egy esélyt, és meg is hálálta. Talán ő fejlődött a legtöbbet tavalyhoz képest. Megbízható teljesítményt nyújtott, csak így tovább!! A másik oldalon Brown hozta a kötelezőt, Myers az egyik legmegbízhatóbb center a ligában, guard poszton pedig jól rotálták egymást a srácok. Még TC előtt derült ki David Quessenberry-ről, hogy rákja van, így vele nem is számolhattunk tovább. Pedig előtte olyan híreket olvashattunk, hogy már az első edzéseken bebiztosította magának az egyik guard pozíciót. Tulajdonképpen a falon nem múlt semmi ebben a szezonban. Fosternek törték az utat, az irányítókat megvédték (Fitzi kilométer hiányának köszönhetően törte el a lábát 15 yard futás után). Ha együtt marad ez a fal, jövőre még jobbak lehetnek.

Összességében a támadósor jól teljesített, csak egy irányító hiányzott. Megtapasztalhattuk, milyen ha nincs egy kiegyensúlyozott irányító a csapatban, és hiába a kemény védelem és a jó futó ha nincs aki vezesse a csapatot. 10-ből 5 pontot adok a támadóknak, mert láthattuk, irányító nélkül a védelemnek kellett összehozni a pozitív mérleget.

Védőfal: J.J. Watt. Ezzel be is fejezhetném ezt a részt. Nem sorolom miket csinált a szezonban, DPoY cím mindent elmond ez évi teljesítményéről, aki meg nem látta az elkapott TD-it nem is néz NFL-t. Mindent elmond róla az a „statisztika”, amit a két Jax elleni meccsen figyeltek meg, hogy Bortles többször (nem emlékszem már a pontos számra) nézett Wattra mint a saját elkapóira. Rendszerint két falember állt rá blokkolni (TE szóba sem jöhetett, mert olyankor biztos volt a tackle), kevés sikerrel. Abban biztos vagyok, hogy nem nyertünk volna a Bills a Jax vagy a Raiders ellen, ha ő nincs a pályán. Ergo neki köszönhetjük a pozitív mérleget. A másik DE Jared Crick volt. Nem sok momentuma volt, keményen gürcöl, leütött 6 labdát és összehozott 3,5 sacket, és Watt egyik legjobb haverja a csapatnál, hozta a kötelezőt. Jerell Powe volt a NT. A 140 kilós falember a Chiefstől jött, de sok vizet nem zavart, hivatalosan 16 meccsen játszott, de az uccsó pár héten már Pickett volt a kezdő. Összesen 10 tackle és 0 sack írható a neve mellé. Jövőre egy keményebb NT kéne a helyére aki jobban magára vonzza a figyelmet Wattról (Suh-Fairley). Pickett lett Powe sérülésével a kezdő, de neki semmilyen statisztikát nem ír a houston oldala 😀. A cserék közül Tim Jamison szerepelt a legjobban, 19 tackle és 1,5 sack van a neve mellett, és Joffrey Pagan is fent volt egy-egy snapre meccsenként. Nix III PUP listán kezdte a szezont, majd átrakták IR-re. Ha ennyire hagyják, hogy rendbe jöjjön az a keresztszalag szakadás, akkor jó lenne, ha jövőre 16-ból 19 meccsen pályán lenne.

Linebackerek: Jó lett volna úgy kezdeni ezt a részt, hogy Clowney egész szezonban őrületbe kergette az ellenfelet, de sajnos már az első meccsén térdsérülést szenvedett (MCL szakadás), és meg is műtötték másnap. Hat hét kihagyást jósoltak neki, amiből lett kilenc, majd ezután egy meccsen láttuk csak, hogy utána IR-re rakják és újra megműtötték a térdét, mert nem javult az állapota. Az se biztos, hogy a következő szezon kezdetére felépül. Értékelhető statisztikát nem tudott felmutatni. Nem úgy Brooks Reed, aki végigjátszotta a szezont, és voltak jó pillanatai. 40 tackle egy INT és 3 sack jött össze neki. Nem ILB-t játszott, ahogy sokan jósolták, de így is jó munkát végzett. Mercilus többet villogott nála, 5 sacket ért el 50 tackle-lel és nagy közönség kedvenc a srác. Clowney-val kiegészülve a 2-5-ös front seven elég komoly lehet majd. Hivatalosan Akeem Dent volt az egyik kezdő ILB, de folyamatosan rotálták egymást Mike Mohameddel. Utóbbi jobban játszott, viszont 67 tackle mellett „csak” egy INT jött össze neki. John Simon, Justin Tuggle, Jeff Tarpinian és Jason Ankrah voltak a csere LB-k, folyamatosan rotálva voltak, de döntő megmozdulásuk nem volt. A végére hagytam Cushingot. Sikerült felépülnie a szezon kezdetére, de látszott rajta hogy még nem a régi. Lassú volt, látszott hogy nem megy bele nagy ütközésekbe (a szezon vége felé azért már volt néhány komoly büntetése, Flaccot pl kétszer is keményen telibeverte). Egy éven belül kétszer szakadt el a keresztszalag ugyanazon a térdén, tehát érthető, ha időbe telik mire bízni kezd a lábában, de ha nem róla lenne szó, szerintem már cut lenne. Ha végigcsinál egy sérülésmentes előszezont és hagyjáák neki hogy a saját módján vezesse újra a csapatot, talán láthatjuk megint azt a Cushingot aki a rookie évében volt. 72 tackle és (ILB-hez képest kínosan kevés) egy sackecske jött össze neki.

DB-k: Amit ez a részleg művelt a szezon elején, az értékelhetetlen volt. Jackson és JoJo sérülésével Andre Hal és A.J. Bouye játszott a helyükön, de hiába szereztek sok labdát, a közepes és hosszú passzokat rendre benyelték, amiben persze a safety-k is benne voltak. Gyakran elváltották magukat és nem tudtak emberezni. A szezon vége felé már kezdtek ráérezni a dologra, és a két kezdő corner is visszatért és egyből feljavult a secondary játéka. Swearinger idén is egy állat volt. Még nem sikerült kinevelni belőle, hogy állandóan elkapás után érkezzen az ellenfélre. Sokszor odaért volna az elkapóhoz még mielőtt a labda, de ő inkább várt és bízott benne hogy akkorát tud ütni az ellenfélre hogy elejti a labdát. Blitzelésnél nagyon hasznos volt, és Kendrick Lewis-zal együtt több mint 140 tackle-t hoztak össze. Ha Lewis marad, jövőre komoly söprögető páros lesz Houstonban.

Wattnak a teljesítménye nálam 10-es, a védelemé 7-es. Volt olyan meccs ahol csak Watt jelentette a védelmet. A futást a szezon nagy részében nehezen tudták megállítani (Murray mondjuk szóhoz sem jutott ellenünk), de jó munkát végeztek. A védelem PO-hoz méltóan játszott, de ugye az irányító…
Sose volt gond a védelemmel Houstonban, nem is nagyon lehet többet írni róluk.

Special team: Semleges volt idén a ST. Nem engedtek Kick-off/punt return TD-t, viszont nem is szereztek. Randy Bullock mérföldekkel jobban teljesített tavalyhoz képest. 35 kísérletéből 30at berúgott, franchise rekordot érő 6/6 FG-t szerzett a Ravens ellen, az egyiket 55 yardról. Extra pontot nem hibázott, 40/40. Egy kísérletét sem blokkolták meg. Shane Lechler hozta a veterán magabiztosságot. 83 puntjából egyet blokkoltak meg, és 10 TB-t rúgott. Leghosszabb puntja a szezonban 71 yardos volt.

Ha a rostert nézzük és az ez évi teljesítményt, kicsit csalódást keltő hogy nem lett meg a PO. Viszont egy 2-14-es szezon után 9-7-et összehozni nem kis teljesítmény. Én 8-8-at jósoltam nyáron, alulbecsültem őket. BoB még jobb lesz jövőre, és most már muszáj meglennie a rájátszásnak. Elvileg igazolnak egy OC-t, mert sok volt BoB-nak nélküle. Kíváncsian várjuk ki lesz az.
Nagy szenvedés volt nekem néha nézni ahogy teljesít a támadó sor normális irányító nélkül. Azt mondják BoB irányító guru, de szerintem Fitzivel ő sem tud már mit kezdeni. Adjanak Mallettnek egy hosszútávú szerződést, éreztessék vele hogy ő számít első számúnak, BoB sokat dolgozott vele a Patriotsnál, nem igazolta volna le ha nem lát benne fantáziát. Egy meccsen láthattuk csak mit tud valójában, a másodikon sérült volt (Rogers is a rájátszásban, ki is estek…). Ha meg nem tudják szerződtetni, vállaljanak fel egy fiatal irányítót, mint Keenum vagy Foles (trade), és szenvedjenek velük egy-két évet (Foles-szal mondjuk nem kell), de nem érdemes idehozni a veteránokat. De én pl látok fantáziát Mariotában és érte vállalható is lenne egy feltrade, de jó lehet Hundley vagy Petty is.
Élőben néztem a szezonvégi díjátadót, és ugyanolyan képet vágtam mint Watt, mikor kihirdették a szezon MVP-t. Rogers is megérdemelte, de Watt volt nehezebb helyzetben egész szezonban. Ha igaz, hogy Erdőhorvátiban fog készülni szezon előtt egy faházban, akkor eléggé elszánt lehet. Ha jövőre a felét hozza idei teljesítményének, és PO-ba jutnak, Rogers 6ezer passzolt yarddal se lesz MVP

Márciustól a következő játékosok válnak szabadügynökké:
Kareem Jackson, CB
Brooks Reed, OLB
Ryan Pickett, DT
Danieal Manning, S
Kendrick Lewis, S
Ryan Mallett, QB
Derek Newton, OT

Ha Mallettet nem hozzák vissza, Jacksonnak mindenképpen maradnia kell. Nem pazarolhatnak még egy első körös picket nem irányítóra, márpedig Jacksont nem pótolhatná egy hátsó körös. Reeddel szerintem meg fognak egyezni, Newton pedig nem biztos hogy máshol megkapja ugyanazt az esélyt mint nálunk. Lewis-ra is szükség lenne jövőre, de kb 8 millió cap space-ből nehéz lesz kigazdálkodni mindenki visszaigazolását. Pickett és Manning felejtős. Lesznek idén jó nevű játékosok a szabadügynök piacon, fel lehetne tölteni a keretet. Rick Smith-nek ez lesz az utolsó esélye hogy összehozzon egy rendes draft class-t, különben repül. Ami igazán hiányposzt az irányítóén kívül, az a T és LB posztok. Nem lenne szükség nagy nevű játékosokra, csak mélységre, hogy megfelelően lehessen rotálni őket, és biztos lenne aki meglepetést okoz (pl Mohamed).

Szóval ez történt eddig, két hét múlva Combine. Remélem volt türelmetek végigolvasni, és aki még bírja azoknak utoljára hagytam a csapat ez évi statjait.

Yard/meccs: 344,6 (17.)
Pont/meccs: 23,2 (14.)
Passzolt yard/meccs: 209,5 (24.)
Futott yard/meccs: 135,1 (5.)
Összes támadó yard:
Houston: 5513
Ellenfél:5571
Összes futott yard:
Houston:2161 3,9 y/pls
Ellenfél: 1681 4 y/pls
Összes passzol yard:
Houston: 3352 7,1 y/pls
Ellenfél: 3890 6,7 y/pls
Sack:
Houston: 38
Ellenfél: 26
TD:
Houston: 40
Ellenfél: 36
Total tackle:
Houston: 1082
Ellenfél: 1120
Forced Fumble:
Houston: 17
Ellenfél: 11
INT:
Houston: 20 ebből 4 TD
Ellenfél 13/1

Legjobb egyéni statisztikák:
QB: Ryan Fitzpatrick: 312/197 2483 passzolt, 184 futott yard, 17 TD 8 INT, 2 futott TD
RB: Arian Foster: 260 1246 futott 327 elkapott, 5 passzolt yard, 4,8 futásonkénti átlag, 8 futott, 5 elkapott, 1 passzolt TD
WR: DeAndre Hopkins: 76 1210 elkapott yard, 6 elkapott TD 15,9-es (!) átlag.
DL: J.J. Watt: 78 tackle, 20,5 sack, 4 FF, 1 INT, 5 total TD, 10 pass deflection, 1 safety.
LB: Whitney Mercilus: 50 tackle, 5 sack, 2 fulmble
DB: Jonathan Joseph: 75 tackle, 2 INT, 2 FF, 11 pass deflection, 1 INT return TD.
4 hónapja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Megjött az eredményem: negatív lett. Csak most már nem tudom mitől nincs 4 napja íz érzékelésem. Idegesítő.

Szerkesztette: samu09
10 hónapja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Aki bezárkózik, csak otthon ücsörög, de azérrt naponta kétnaponta eljár bevásárolni, az nagyobb veszélyt jelent magára és a környezetére mint akik pl néhányan összejárnak —megfelelő távolságot tartva egymástól—szomszédolni, iszogatni, bográcsozni stb.
De nem járnak vásárolni az emberek közé, inkább mindent odarendeltetnek. Most akkor ki és hogy dönt a felelőséggel való viselkedésről.
ozibozi
Én két-három naponta járok vásárolni. Nem szoktunk egy hétre vásárolni, eddig is elég volt kitalálni mit főzzünk, most meg pláne. Akkor is egy boltba megyek, régebben 2-3ba igénytől függően. Amúgy otthon ülök vagy dolgozok (muszáj bemenni).
Asszony lassan három éve itthon van. Első gyerek mire bölcsibe ment második már majdnem kibújt. Most hogy van ez a gebasz, csak az erkélyre jár ki, ami két gyerekkel eléggé frusztráló. Én vagyok az egyetlen aki kijár a lakásból. Múlt héten hazaérek melobol, aszongya menjünk kocsikázni, tökmindegy hova de megzavarodik huszonvalahány nap bezartságtól. Kocsiba be az egész család és csak mentünk három órán át. Nem álltunk meg sehol de neki ennyi is elég volt.
több mint 1 éve
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Szóval az FK podcast szerkesztői szerint a mai nfl ben a "futójáték szükséges rossz mert minden nfl csapat inkább az összes playben passzolna szíve szerint"..
Értem...
gordon
Matt Nagy úgy látszik hallgatta a FK podcastot, és úgy döntött, hogy ha a többiek is csak passzolnának szívük szerint, csak túl pussy-k hozzá, akkor f*ck it, majd ő megcsinálja.

Hát elsőre nem nagyon működött, de kitartás, a gyakorlat teszi a mestert.
peterk2005
Érdemes beleolvasni a bears topicba, Nagy konkrétan kijelentette, hogy ő alapvetően rpo-t hívott, csak Tru valahogy mindig passzt varázsolt belőle
r.baggio
Matt Nagy írogat a Bears topicba? Gyakrabban fogom olvasgatni 😃
5 hónapja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Na megvolt az előbb a teszt, a következő zajlott le:
Csengetnek, kinyitom
- Jó napot!
- Már majdnem hívtam a rendőrséget, azt hittem nincs itthon senki.
- Kopogott?
- Nem működik a kapucsengő tudja?
- Az 5-öst kell megnyomni
- Ja, én a hármast nyomtam
- Mit csináljak?
- Üljön le, fejet hátra....ne húzódjon el, én vagyok az erősebb. Siessünk még harminc címre kell kimennen nyolcig. Na most szájat kinyit. Oké.
- Van még teendőm?
- Várja az eredményt
Kifelé nyújtja a kezét hogy kezet fogjon. Kérdőn nézek rá. Erre ja, jolvan viszlát 😃
5 hónapja
samu09 Houston Texans 2 758 — I like the Texans, I like who we are
Annak idején bátorkodtam elmenteni ezt, mert annyira egyértelmű volt, hogy az nflben pénz többet ér mint az ember, ezért fel se merülhet hogy egyáltalán egy meccs is elmaradjon.
Amúgy nagyjából jól tippelt Józsi, mert millió fertőzött és százezer halottnál is több van.
Viszont úgyanúgy semmilyen adat nem állt a rendelkezésére, amiből levonhatta voltna, hogy nem lesz szezon, mint azoknak akik azt mondták lesz.
Már a komment írásának pillanatában lose-lose volt neki, vagy elbaszott pénz.
Tudom könnyű utólag okoskodni, de visszanézve nagy öngól volt ez az írás 😀