samu09

Houston Texans

samu09
Lakhely
Debrecen
Utoljára láttuk
3 perce
Regisztrált
több mint 7 éve
Fórum hozzászólások
2 297


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Attól hogy nigát mondok még semmi rosszra nem gondolom csak időtakarékosabb mint leírni hogy színesbőrű ember. Avangersen egy fentebb említett illető ült mellettem a moziban és mikor a végén amerikakapitány odaadta Sólyomnak a pajzsot kiszaladt a számon hogy fekapitány és a gyerek nagyot röhögött rajta. Nem sértődött meg.
1 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
 www.facebook.com/332968243416537/posts/3136613753051958/?
gedam
Rossz topik. 😛
adam8
Pedig vicces 😃
5 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Brandon Dunn 3 év 12 millás szerződést kapott. Remélem nem vele akarják helyettesíteni Readert...
Merlin85
Mert mit jelentene? Drafton jön egy hatodik körös nt a clemsonrol és meg van oldva.
6 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Cole olcsón megtartható st játékos. Schoebertnek nagyobb piaca lesz.
9 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Erről hölgyek 😛 lemaradtatok 😊

J.J. Watt, Kealia Ohai get married in the Bahamas
 www.thescore.com/nfl/news/1947567
dande
Azóta nincs dpoy cím amióta összeszedte a hölgyet. Vagy ő boldog vagy a drukkerek. Nehéz dolog😃
10 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Offseasonben nincs látogatottság. Hargreaves elküldése várható volt. Nem hiszem hogy megpróbálják újraigazolni. Nem éri meg. Draftrol jobbat hoznak olcsóbban.
18 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Most én is elkövetem azt a szarvashibát, hogy egy pár percig komolyan veszem a válaszod és nem úgy tekintek rá mint egy troll n+1. gyenge kötekedési próbálkozása.

Plusz, a 15-20 éves dominancia
ZERO_L
Nem járok a Pats topicba, de bárhol máshol ha szóba kerül a New England te egyből harapsz. Ne egyél meg ha nem így van😃
Alapból nem értem miért írják mindenhol hogy vége a dinasztiának és eddig tartott a dominancia. What dominancia? Max afc eastben. Nekem az a csapat a domináns amelyik évekig megnyeri az adott kiírást. A Real évekig dominálta a BL-t, zsinórban háromszor nyerték meg. A Barca is háromszor nyert bajnokságot mikor Guardiola belépett az is dominancia volt. Az is az amit a Veszprém és a Szeged művel a magyar bajnokságban kéziben. A Pats akkor dominált max mikor egymás után kétszer nyerte meg a bajnokságot. Mondom mégegyszer nálam az a dominancia amikor egy csapat egymás után többször nyeri meg az adott kiírást.
Azt szerintem még a legelvakultabb Pats hater is elismeri, hogy amióta a BB-TB páros együtt nyomja, valami hihetetlen dolgot művelnek a pályán. Sőt, a hater ismeri el a legjobban amúgy nem lenne hater. De dominálni nem tudták az nflt abból a szempontból, hogy folyamatosan ők lettek volna a super bowl győztesei. Éppen ezért nem tudjuk milyen hatása lenne egy folyamatosan dominálni csapatnak a ligára.
19 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Egy év távlatában nehéz megítélni egy classt. Az NFL.comos szegértők kb egy szinten vannak a magyar fodball tudosokkal. Fantasyban 2 győzelmet jósoltak nekem C- gradel amiből 12 győzelem lett és elődöntőben kaptam ki. Ennyit erről.
25 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Egy két emberkére itt azért ráférne a pihenés úgy érzem, még az, hogy a közvetítés rossz az oké is de, hogy már az is zavaró mit mondanak egy szórakoztató rádióműsorban olyanok akiknek fingjuk sincs az NFL-hez?! 😀
rokaur
Én senkit nem ekéztem csak poenkodni akartam Sobrival. Nem azt figyeltem mit mondtak Ricsiről de a vicc miatt jól jött a felkonf 😃
25 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Reggel munkába menet hallgattam a rádiót és Balázsék olyat mondtak, hogy mivel SB hétvége van felhívják azt az embert aki az országban a legjobban ért az amerikai focihoz. Na mondom végre hallhatjuk Sobri hangját de csak Faragó Ricsit hívták fel.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

5 hónapja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Billnek mekkora mákja van mindig. Ez az AB ügy teljesen rányomja a bélyegét a szezonra és a kutya nem fog emlékezni rá hogy irányítóért járó ellenértékét adott egy átlagos tackle-ért mikor az Oakland 3. és 5. kört adott a steelersnek hogy brown a patsben játszon😂😂
több mint 5 éve
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Az FA nyitásáig nem sok megbeszélni való lesz és amúgy se nagy az élet ebben a topicban, úgyhogy csinálok egy bővebb összegzést a csapat szezonjáról. (Akkor kezdjetek bele, ha van elég szabadidőtök 😀)

A '14-es év kezdetével egy olyan szezont fejeztünk be, amit Super Bowl részvétellel kellett volna megkoronázni (én legalábbis ezt vártam). Ennek ellenére kemény küzdelemben a Houstoné lett az 1/1-es draft pick 2014-ben. Menesztették a teljes edzői stábot, és az új szezon kezdetére az addigi három irányító is el lett küldve.
Kinevezték HC-nek Bill O'Brient, és az ő kérésére érkezett a védelem irányítására Romeo Crennel, mivel BoB az OC szerepét is magára vállalta, olyan DC-re volt szüksége, aki nélküle is lehozza a meccset a védelem oldalán. A szabadügynök piac nyitásáig leginkább a staff kialakításán dolgoztak, BoB jobbára azokra az emberekre bízta a pozíciós edzői feladatokat, akikkel együtt dolgozott a Penn State-en.
Március elején elkezdődött a keret kialakítása az FA nyitásával:
Távozók:
Owen Daniels TE cut
Earl Mitchell DT -> Dolphins
Terrell McClain DT-> Cowboys
Bryan Braman LB -> Eagles
Joe Mays LB -> Chiefs
Darryl Sharpton LB -> Redskins
Antonio Smith DE -> Raiders
Ben Tate RB ->Browns
Sam Montgomery DE -> Cincinnati
Brice McCain CB -> Pittsburgh
Daniel Manning S -> Cincinnati (később visszaigazolt)
Wade Smith OG -> Seattle
Greg Jones FB
Matt Schaub QB -> Raiders
T. J. Yates QB -> Falcons

Érkezők:
Chris Clemons (FS, Miami)
Ryan Fitzpatrick (QB, Tennessee)
Andre Brown (RB, NY Giants)
Kendrick Lewis (FS, Kansas City)
Jerrell Powe (NT, Kansas City)
Tyson Clabo (OT, Miami)

Majdnem háromszor annyi ember távozott, mint érkezett, úgyhogy komolyan rá kellett feküdni a közelgő draftra. Az 1/1 birtokában könnyen be lehetett volna tölteni a legfontosabb posztot, az irányítóét. (Mallett csak a preseason előtt érkezett, így sokan úgy gondolták Fitzi személyében egy tapasztalt backupot igazoltak majd a rookie irányító mögé). Viszont úgy tűnt BoB nem talált olyan irányítót a prospectek közül, akire rábízta volna a csapatot. (Ismerve a történteket lehet jobb lett volna adni egy esélyt Bortles-nek vagy Carr-nak de könnyű utólag beszélni). A Houston végül is Jadeveon Clowney-t választotta először, és nem is lehet nagyon megszólni őket ezért. JC brutális atléta, pazar Combine és Pro Day állt mögötte, egyedül a hozzáállását nem tartották jónak egyesek. Egy ilyen védőjátékos érkezésével brutálisnak ígérkezett a Texans eddig is erős védelme. A Draft szépen lefolyt, és Su'a Filo és Nix III személyében két olyan játékost szereztünk, akik az értékükhöz képest sokkal később keltek el.
A Houston 2014-es draftja:
Jadeveon Clowney OLB South Carolina
Xavier Su’a-Filo G UCLA
C. J. Fiedorowicz TE Iowa
Luis Nix III DT Notre Dame
Tom Savage QB Pittsburgh
Joffrey Pagan DE Alabama
Alfred Blue RB LSU
Jay Prosch FB Auburn
Drew Hovell LS Oregon
Andre Hal DB Vanderbilt
Lonnie Ballentine Memphis

A Draft után a legnagyobb téma Andre Johnson holdoutja? (sértődése) volt. Az elkapó kiakadt, amiért nem szereztek számára megfelelő irányítót. Nem is jelent meg az edzéseken, viszont a Training Campre muszáj volt elmennie, mivel rengeteg pénztől esett volna el ha nem jelenik meg. Így tehát részt vett a TC-n, BoB meggyőzte, hogy fasza lesz az élet Fitzivel is.
Nem sokkal később, még a preseason kezdete előtt Clowney sérvet kapott, így pár hetet ki kellett hagynia. Az előszezonban nem is nagyon szerepelt, csak az Atlanta ellen villantott valamit a tudásából.
BoB ekkor még nem árulta el, ki lesz a kezdő irányító, az előszezonban még mind a hárman bizonyíthattak. Ahogy lefolyt a négy hakni meccs, Fitzit kinevezték #1 irányítónak, Keenumot cutolták és Ryan Mallett érkezett egy 2016-os 7. körös pickért (😀😀😀) cserébe.
Az előszezon során sikerült összehozni egy 2-2-es mérleget, és lehet, hogy ezek a meccsek nem mérvadóak, de az Arizona elleni 0-32 elég csalódást keltő volt.
Texans-Cardinals 0-32
Falcons-Texans 7-32
Texans-Broncos 18-17
49ers-Texans 40-13

A szezonnyitó előtt aztán kialakult a depth:
QB: Ryan Fitzpatric Ryan Mallett Tom Savage
RB: Arian Foster Alfred Blue Jonathan Grimes
FB: Jay Prosch
WR: DeAndre Hopkins Damarius Johnson
WR: Andre Johnson DeVier Posey
TE: Garrett Graham C.J. Fiedorowicz
LT: Duane Brown Jeff Adams
LG: Ben Jones Xavier Su’a-Filo
C: Chris Myers Ben Jones
RG: Brandon Brooks Xavier Su’a-Filo
RT Derek Newton Tyson Clabo
TE: Ryan Griffin Anthony Denham

DE: J.J. Watt Keith Browner
DT: Jerrel Powe Lius Nix III (Ryan Pickett)
DE: Jared Crick Joffrey Pagan
OLB: Brooks Reed John Simon
ILB: Brian Cushiing Mike Mohamed
ILB: Akeem Dent Justin Tuggle
OLB: Jadeveon Clowney Whitney Mercilus
CB: Kareem Jackson A.J. Bouye
CB: Jonathan Joseph Andre Hal
SS: D.J. Swearinger Eddie Pleasant
FS: Kendrick Lewis Daniel Manning

K: Randy Bullock
P: Shane Lechler
LS: Jon Weeks

Elérkezett az első meccs, vártuk, hogy Clowney felépült-e, és Wattal összepocsékolják RGIII-t.
Clowney játszott, és a Washington nem is tudott mit kezdeni a védelmünkkel, de ez leginkább Wattnak és Mercilusnak volt köszönhető, mivel J.D. megsérült a meccs elején, és nem is tért vissza.
Teltek a hetek, és kezdett kialakulni a kép a csapatról. Néha úgy játszottak, ahogy egy PO esélyes csapathoz illik, de volt amikor egymást blokkolták meg egy játéknál (Hopkins-Martin).

Schedule:
Week 1: Texans-Redskins 17-6 W
2: Raiders-Texans 30-14 W
3: Giants-Texans 30-17 L
4: Texans-Bills 23-17 W
5: Cowboys-Texans 20-17 L
6: Texans-Colts 28-33 L
7: Steelers-Texans 30-23 L
8: Titans-Texans 16-30 W
9: Texans-Eagles 21-31 L
10: Bye
11: Browns-Texans 7-23 W
12: Texans-Bengals 13-22 L
13: Texans-Titans 45-21 W
14: Jaguars-Texans 13-27 W
15: Colts-Texans 17-10 L
16: Texans-Ravens 25-13 W
17: Texans-Jaguars 23-17 W

Irányítók: Azt az elejétől kezdve láthattuk, hogy Fitzpatrick nem megoldás. Pontatlan volt, rengeteget akart futni, és lehetetlen helyekre akarta begyömöszölni a labdát, aminek rendre INT lett a vége. Legjobb pillanatait általában a 4. negyed végén hozta, vezette a csapatot, működött a no-huddle, de sose volt meg benne még az a kicsi ami a meccs eldöntéséhez kellett volna. Egyedül a 13. héten a Titans ellen hozott nagy meccset, 6 passzolt TD-vel zárta a meccset, de ezután meg sem tudta ezt az eredményt közelíteni. A 9. héten, az Eagles elleni vereség után el is vesztette kezdő pozícióját, és a bye week után a padról nézte a meccseket.
Ryan Mallettet akkor már sokan követelték a csapatba, és első kezdő meccse előtt azt nyilatkozta, minden héten úgy készült, mintha ő lenne a kezdő. Mallett a Browns ellen mutatkozott be mint kezdő, és nem is okozott csalódást. A karereje mérföldekkel megelőzi Fitzijét, a pontossága is sokkal jobb, és a duzzogó Andre Johnsonnal is megtalálta a közös hangot. 2 TD és 1 INT volt a neve mellett, de a legfontosabb az volt, hogy megnyerték a meccset. A következő héten a bemelegítésnél megsérült, de végigjátszotta a meccset, ami után kiderült, ki is dőlt a szezon végéig.
Case Keenum akkor került képbe, mikor Fitzi eltörte a lábát a Colts ellen. Visszahívták és 5 nap edzés után kezdőként ment a Ravens ellen, ahol TD-t nem szerzett, de megnyerték a meccset, és ezzel első győzelmét is megszerezte a Texansszal. Az utolsó héten dobott is egy TD-t. 52 passzkísérletéből egynek be kellett jönnie. Keenum nagy közönségkedvenc Houstonban, nem tudni mi lesz a sorsa, de azt mindenki tudja, ő sem megoldás hosszú távon.
Savage is játszott

Futók: Foster a szokásos teljesítményét hozta ebben a szezonban is. Ha egészséges volt, nehezen tudták megállítani (Steelers). Viszont ebben a szezonban is sokat volt sérült és ezúttal sem tudta befejezni a szezont. Cseréje Alfred Blue volt, aki elég szép statisztikát hozott össze magának, pedig nem sokat volt a pályán ha Foster játszhatott. Jonathan Grimes szépen játszotta a beugró szerepét, biztos rosteren lesz jövőre is, ha nem a Houstonén, akkor valahol máshol.

Elkapók: DeAndre Hopkins lépett elő első számú elkapónak ebben a szezonban. Megbízhatóan játszott, sokszor mentette meg Fitzit az INT-től, és bravúrokat is mutatott. Ő a Houston jövője, tömni kell labdákkal, mert akármelyik védelmet megforgatja. Andre Johnson egész szezonban duzzogott. Nem futotta rendesen a route-okat, ha futójáték volt, meg sem próbált úgy tenni, mintha útvonalat futna, pedig 2 embert is lefoglalna, rengeteget droppolt. Akkor jött meg a kedve mikor Mallett lett az irányító, és elkezdett játszani, de szezon végére megint elfogyott. Egy szezont még lehet eltölt Houstonban, de akkor nagyon össze kell kapnia magát mert egy veterán elkapót nehezen igazolnak nagy csapatokhoz (akkor már 35 éves lesz). Keshawn Martin kaphatott volna több labdát is. Ügyes gyerek, elég agilis hogy elszakadjon a védőjétől és meglógjon, de nem sokat volt a pályán. Devier Posey 4 éve a csapatnál van, de én egyetlen egy elkapására emlékszem még újonc évéből, ami TD-t és achilles szakadást eredményezett és nem is láttam az óta. Sokan kíváncsiak rá mit tud.

Összekötők: 4 TE volt rosteren, éppen ezért, és BoB rendszerét ismerve, rengeteg rövidpasszos TE elkapást reméltünk, ennek ellenére nem sokat voltak pályán, akkor is legtöbbször blokkolni. Pedig Griffin és Graham tavaly már bizonyítottak, C.J. pedig elég masszív egy alak. hátha jövőre többet látjuk őket akcióban.

Támadófal: Tavaly az egyik legnagyobb problémánk Derek Newton jelenléte volt. Nagyon rosszul játszott a srác, BoB mégis adott neki egy esélyt, és meg is hálálta. Talán ő fejlődött a legtöbbet tavalyhoz képest. Megbízható teljesítményt nyújtott, csak így tovább!! A másik oldalon Brown hozta a kötelezőt, Myers az egyik legmegbízhatóbb center a ligában, guard poszton pedig jól rotálták egymást a srácok. Még TC előtt derült ki David Quessenberry-ről, hogy rákja van, így vele nem is számolhattunk tovább. Pedig előtte olyan híreket olvashattunk, hogy már az első edzéseken bebiztosította magának az egyik guard pozíciót. Tulajdonképpen a falon nem múlt semmi ebben a szezonban. Fosternek törték az utat, az irányítókat megvédték (Fitzi kilométer hiányának köszönhetően törte el a lábát 15 yard futás után). Ha együtt marad ez a fal, jövőre még jobbak lehetnek.

Összességében a támadósor jól teljesített, csak egy irányító hiányzott. Megtapasztalhattuk, milyen ha nincs egy kiegyensúlyozott irányító a csapatban, és hiába a kemény védelem és a jó futó ha nincs aki vezesse a csapatot. 10-ből 5 pontot adok a támadóknak, mert láthattuk, irányító nélkül a védelemnek kellett összehozni a pozitív mérleget.

Védőfal: J.J. Watt. Ezzel be is fejezhetném ezt a részt. Nem sorolom miket csinált a szezonban, DPoY cím mindent elmond ez évi teljesítményéről, aki meg nem látta az elkapott TD-it nem is néz NFL-t. Mindent elmond róla az a „statisztika”, amit a két Jax elleni meccsen figyeltek meg, hogy Bortles többször (nem emlékszem már a pontos számra) nézett Wattra mint a saját elkapóira. Rendszerint két falember állt rá blokkolni (TE szóba sem jöhetett, mert olyankor biztos volt a tackle), kevés sikerrel. Abban biztos vagyok, hogy nem nyertünk volna a Bills a Jax vagy a Raiders ellen, ha ő nincs a pályán. Ergo neki köszönhetjük a pozitív mérleget. A másik DE Jared Crick volt. Nem sok momentuma volt, keményen gürcöl, leütött 6 labdát és összehozott 3,5 sacket, és Watt egyik legjobb haverja a csapatnál, hozta a kötelezőt. Jerell Powe volt a NT. A 140 kilós falember a Chiefstől jött, de sok vizet nem zavart, hivatalosan 16 meccsen játszott, de az uccsó pár héten már Pickett volt a kezdő. Összesen 10 tackle és 0 sack írható a neve mellé. Jövőre egy keményebb NT kéne a helyére aki jobban magára vonzza a figyelmet Wattról (Suh-Fairley). Pickett lett Powe sérülésével a kezdő, de neki semmilyen statisztikát nem ír a houston oldala 😀. A cserék közül Tim Jamison szerepelt a legjobban, 19 tackle és 1,5 sack van a neve mellett, és Joffrey Pagan is fent volt egy-egy snapre meccsenként. Nix III PUP listán kezdte a szezont, majd átrakták IR-re. Ha ennyire hagyják, hogy rendbe jöjjön az a keresztszalag szakadás, akkor jó lenne, ha jövőre 16-ból 19 meccsen pályán lenne.

Linebackerek: Jó lett volna úgy kezdeni ezt a részt, hogy Clowney egész szezonban őrületbe kergette az ellenfelet, de sajnos már az első meccsén térdsérülést szenvedett (MCL szakadás), és meg is műtötték másnap. Hat hét kihagyást jósoltak neki, amiből lett kilenc, majd ezután egy meccsen láttuk csak, hogy utána IR-re rakják és újra megműtötték a térdét, mert nem javult az állapota. Az se biztos, hogy a következő szezon kezdetére felépül. Értékelhető statisztikát nem tudott felmutatni. Nem úgy Brooks Reed, aki végigjátszotta a szezont, és voltak jó pillanatai. 40 tackle egy INT és 3 sack jött össze neki. Nem ILB-t játszott, ahogy sokan jósolták, de így is jó munkát végzett. Mercilus többet villogott nála, 5 sacket ért el 50 tackle-lel és nagy közönség kedvenc a srác. Clowney-val kiegészülve a 2-5-ös front seven elég komoly lehet majd. Hivatalosan Akeem Dent volt az egyik kezdő ILB, de folyamatosan rotálták egymást Mike Mohameddel. Utóbbi jobban játszott, viszont 67 tackle mellett „csak” egy INT jött össze neki. John Simon, Justin Tuggle, Jeff Tarpinian és Jason Ankrah voltak a csere LB-k, folyamatosan rotálva voltak, de döntő megmozdulásuk nem volt. A végére hagytam Cushingot. Sikerült felépülnie a szezon kezdetére, de látszott rajta hogy még nem a régi. Lassú volt, látszott hogy nem megy bele nagy ütközésekbe (a szezon vége felé azért már volt néhány komoly büntetése, Flaccot pl kétszer is keményen telibeverte). Egy éven belül kétszer szakadt el a keresztszalag ugyanazon a térdén, tehát érthető, ha időbe telik mire bízni kezd a lábában, de ha nem róla lenne szó, szerintem már cut lenne. Ha végigcsinál egy sérülésmentes előszezont és hagyjáák neki hogy a saját módján vezesse újra a csapatot, talán láthatjuk megint azt a Cushingot aki a rookie évében volt. 72 tackle és (ILB-hez képest kínosan kevés) egy sackecske jött össze neki.

DB-k: Amit ez a részleg művelt a szezon elején, az értékelhetetlen volt. Jackson és JoJo sérülésével Andre Hal és A.J. Bouye játszott a helyükön, de hiába szereztek sok labdát, a közepes és hosszú passzokat rendre benyelték, amiben persze a safety-k is benne voltak. Gyakran elváltották magukat és nem tudtak emberezni. A szezon vége felé már kezdtek ráérezni a dologra, és a két kezdő corner is visszatért és egyből feljavult a secondary játéka. Swearinger idén is egy állat volt. Még nem sikerült kinevelni belőle, hogy állandóan elkapás után érkezzen az ellenfélre. Sokszor odaért volna az elkapóhoz még mielőtt a labda, de ő inkább várt és bízott benne hogy akkorát tud ütni az ellenfélre hogy elejti a labdát. Blitzelésnél nagyon hasznos volt, és Kendrick Lewis-zal együtt több mint 140 tackle-t hoztak össze. Ha Lewis marad, jövőre komoly söprögető páros lesz Houstonban.

Wattnak a teljesítménye nálam 10-es, a védelemé 7-es. Volt olyan meccs ahol csak Watt jelentette a védelmet. A futást a szezon nagy részében nehezen tudták megállítani (Murray mondjuk szóhoz sem jutott ellenünk), de jó munkát végeztek. A védelem PO-hoz méltóan játszott, de ugye az irányító…
Sose volt gond a védelemmel Houstonban, nem is nagyon lehet többet írni róluk.

Special team: Semleges volt idén a ST. Nem engedtek Kick-off/punt return TD-t, viszont nem is szereztek. Randy Bullock mérföldekkel jobban teljesített tavalyhoz képest. 35 kísérletéből 30at berúgott, franchise rekordot érő 6/6 FG-t szerzett a Ravens ellen, az egyiket 55 yardról. Extra pontot nem hibázott, 40/40. Egy kísérletét sem blokkolták meg. Shane Lechler hozta a veterán magabiztosságot. 83 puntjából egyet blokkoltak meg, és 10 TB-t rúgott. Leghosszabb puntja a szezonban 71 yardos volt.

Ha a rostert nézzük és az ez évi teljesítményt, kicsit csalódást keltő hogy nem lett meg a PO. Viszont egy 2-14-es szezon után 9-7-et összehozni nem kis teljesítmény. Én 8-8-at jósoltam nyáron, alulbecsültem őket. BoB még jobb lesz jövőre, és most már muszáj meglennie a rájátszásnak. Elvileg igazolnak egy OC-t, mert sok volt BoB-nak nélküle. Kíváncsian várjuk ki lesz az.
Nagy szenvedés volt nekem néha nézni ahogy teljesít a támadó sor normális irányító nélkül. Azt mondják BoB irányító guru, de szerintem Fitzivel ő sem tud már mit kezdeni. Adjanak Mallettnek egy hosszútávú szerződést, éreztessék vele hogy ő számít első számúnak, BoB sokat dolgozott vele a Patriotsnál, nem igazolta volna le ha nem lát benne fantáziát. Egy meccsen láthattuk csak mit tud valójában, a másodikon sérült volt (Rogers is a rájátszásban, ki is estek…). Ha meg nem tudják szerződtetni, vállaljanak fel egy fiatal irányítót, mint Keenum vagy Foles (trade), és szenvedjenek velük egy-két évet (Foles-szal mondjuk nem kell), de nem érdemes idehozni a veteránokat. De én pl látok fantáziát Mariotában és érte vállalható is lenne egy feltrade, de jó lehet Hundley vagy Petty is.
Élőben néztem a szezonvégi díjátadót, és ugyanolyan képet vágtam mint Watt, mikor kihirdették a szezon MVP-t. Rogers is megérdemelte, de Watt volt nehezebb helyzetben egész szezonban. Ha igaz, hogy Erdőhorvátiban fog készülni szezon előtt egy faházban, akkor eléggé elszánt lehet. Ha jövőre a felét hozza idei teljesítményének, és PO-ba jutnak, Rogers 6ezer passzolt yarddal se lesz MVP

Márciustól a következő játékosok válnak szabadügynökké:
Kareem Jackson, CB
Brooks Reed, OLB
Ryan Pickett, DT
Danieal Manning, S
Kendrick Lewis, S
Ryan Mallett, QB
Derek Newton, OT

Ha Mallettet nem hozzák vissza, Jacksonnak mindenképpen maradnia kell. Nem pazarolhatnak még egy első körös picket nem irányítóra, márpedig Jacksont nem pótolhatná egy hátsó körös. Reeddel szerintem meg fognak egyezni, Newton pedig nem biztos hogy máshol megkapja ugyanazt az esélyt mint nálunk. Lewis-ra is szükség lenne jövőre, de kb 8 millió cap space-ből nehéz lesz kigazdálkodni mindenki visszaigazolását. Pickett és Manning felejtős. Lesznek idén jó nevű játékosok a szabadügynök piacon, fel lehetne tölteni a keretet. Rick Smith-nek ez lesz az utolsó esélye hogy összehozzon egy rendes draft class-t, különben repül. Ami igazán hiányposzt az irányítóén kívül, az a T és LB posztok. Nem lenne szükség nagy nevű játékosokra, csak mélységre, hogy megfelelően lehessen rotálni őket, és biztos lenne aki meglepetést okoz (pl Mohamed).

Szóval ez történt eddig, két hét múlva Combine. Remélem volt türelmetek végigolvasni, és aki még bírja azoknak utoljára hagytam a csapat ez évi statjait.

Yard/meccs: 344,6 (17.)
Pont/meccs: 23,2 (14.)
Passzolt yard/meccs: 209,5 (24.)
Futott yard/meccs: 135,1 (5.)
Összes támadó yard:
Houston: 5513
Ellenfél:5571
Összes futott yard:
Houston:2161 3,9 y/pls
Ellenfél: 1681 4 y/pls
Összes passzol yard:
Houston: 3352 7,1 y/pls
Ellenfél: 3890 6,7 y/pls
Sack:
Houston: 38
Ellenfél: 26
TD:
Houston: 40
Ellenfél: 36
Total tackle:
Houston: 1082
Ellenfél: 1120
Forced Fumble:
Houston: 17
Ellenfél: 11
INT:
Houston: 20 ebből 4 TD
Ellenfél 13/1

Legjobb egyéni statisztikák:
QB: Ryan Fitzpatrick: 312/197 2483 passzolt, 184 futott yard, 17 TD 8 INT, 2 futott TD
RB: Arian Foster: 260 1246 futott 327 elkapott, 5 passzolt yard, 4,8 futásonkénti átlag, 8 futott, 5 elkapott, 1 passzolt TD
WR: DeAndre Hopkins: 76 1210 elkapott yard, 6 elkapott TD 15,9-es (!) átlag.
DL: J.J. Watt: 78 tackle, 20,5 sack, 4 FF, 1 INT, 5 total TD, 10 pass deflection, 1 safety.
LB: Whitney Mercilus: 50 tackle, 5 sack, 2 fulmble
DB: Jonathan Joseph: 75 tackle, 2 INT, 2 FF, 11 pass deflection, 1 INT return TD.
5 hónapja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Szóval az FK podcast szerkesztői szerint a mai nfl ben a "futójáték szükséges rossz mert minden nfl csapat inkább az összes playben passzolna szíve szerint"..
Értem...
gordon
Matt Nagy úgy látszik hallgatta a FK podcastot, és úgy döntött, hogy ha a többiek is csak passzolnának szívük szerint, csak túl pussy-k hozzá, akkor f*ck it, majd ő megcsinálja.

Hát elsőre nem nagyon működött, de kitartás, a gyakorlat teszi a mestert.
peterk2005
Érdemes beleolvasni a bears topicba, Nagy konkrétan kijelentette, hogy ő alapvetően rpo-t hívott, csak Tru valahogy mindig passzt varázsolt belőle
r.baggio
Matt Nagy írogat a Bears topicba? Gyakrabban fogom olvasgatni 😃
25 napja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Reggel munkába menet hallgattam a rádiót és Balázsék olyat mondtak, hogy mivel SB hétvége van felhívják azt az embert aki az országban a legjobban ért az amerikai focihoz. Na mondom végre hallhatjuk Sobri hangját de csak Faragó Ricsit hívták fel.
5 hónapja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Trade terms, per sources ...
Seahawks get: DE Jadeveon Clowney
Texans get: 2020 third-round pick, DE/OLB Barkevious Mingo, LB Jacob Martin
Albert Breer
Beki
Mingot pár éve vágtuk ki szezon közben és BoB volt az edző 😂😂😂 Szánalom.
5 hónapja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
A meccsről: Az első félidőben szépen meg tudták védeni Watsont, és meglepően jól blokkoltak futáshoz is. Ez a Hyde-Johnson páros jó lesz nekünk. A Hopkins-Ramsey párharc kiegyenlített, volt, nem értem miért nem nyomták Stillst és Fullert labdákkal (mert képtelenek voltak tisztára játszani magukat). Meg kell nézni holnap az elemzést, de Watt megint el volt tűnve. Fumble recovery, meg pár hurry. Nagyon hiányzik mellőlle egy pass-rush szörny, mert ennyi sérülés után már nem várhatjuk, hogy egyedül egye meg a védelmeket mint fénykorában. Mercilust imádom, gürizik, mint a rabszolga, de nem jelent all-time veszélyt. Ha meg Wattot kiveszik ahogy eddig mind a két meccsen megtették, kb vége a pass rushnak. Hiába vesz ki két embert a blokkból, ha a többi nem tud odaérni.
Rohadtul idegesítő volt, hogy mikor már meghalt a játék, és jött az impro, a védőjátékosok sosem értek oda időben Minshewhoz vagy éppen a labdáshoz. Rengeteg yardot engedtek így.
Mikor jött a végén a td, és mentek a 2 pontra, örültem neki. A saját csapatom ellen beszélek, de reméltem, hogy sikerül nekik mert minden egyes vereség közelebb hozza BoB kirúgását. Marrone kicsapta a f@rkát az asztalra, és a győzelemre ment, Folesszal talán bejött volna.
A harmadik negyed arra ment rá, hogy a Houston végig futotta a pályát. Az, hogy ez sikerült, dícséretes, viszont nem értem miért írták bele a game plane-be, hogy félidei vezetésnél egyből kezdjék el húzni az időt. Rémes time-management. Ilyen elkapó gárdával ezt nem szabad. Csak egy Mercilus sacknek köszönhető, hogy lett egy TD és meglett a győzelem. Reid blokkja a legvégén pazar volt. Szerintem nem kevés különbség van köztük súlyban Fournettel, de betámasztott mint egy birkózó. Megint a D menti meg BoB seggét...

A héten olvastam egy elemzést a PFF-en Watsonról, illetve egy összehasonlítást Luckal, hogy mennyire sok esély van hogy úgy járjon mint a Coltsos kolega.

Összevetették Luck és Watson első 24 meccsét a ligában:
Passzjáték: Luck 1007 - Watson 907
Nyomás: 38,9%-45,8%
Sack+hit: 187 - 169
Quick pressure (snap után 2,5 másodperc vagy kevesebb telt el): 23,9% - 26,9%
Átlagos idő passzolni: 2,88s - 3,08s
Meccs 5 vagy több sackel és/vagy hit-tel: 22 - 18
Meccs 50% vagy a fölötti nyomással: 3 - 10

Ebből elsőre annyit lehet levonni, hogy elég szar volt nekik az elején. Mindketten meg tudják, meg tudták oldani lábon a playeket, ha az bedőlt. Mindketten sokat tartják a labdát, keresve a színtiszta targetet (bár Luckon sokat dolgoztak és meg lett az eredménye később). Mindketten kivártak az uccsó pillanatig, és benyelték az esetleges hitet, csak hogy minél tisztább legyen az elkapó. Mindketten bevállalták az ütközést, ha futniuk kellett (lsd Watson TD a Saints ellen). A PFF-nél ebből azt akarták kihozni, hogy Watson is Luck sorsára juthat, ha Ő, illetve a támadó(fal) sémán nem változtat(nak).
A cikk további részében statisztikákat sorolnak fel, mit is él át Watson a zsebben meccsről-meccsre.

A Houston támadó fala 2017 óta 31. volt passz blokkolásban és 32. nyomás engedésben. Watson átlagban 3 másodpercig tartja a labdát. Ez 2017 óta a második legtöbb a cikk által vizsgált 28 irányító közül, akik 100+ passzjátéknál voltak nyomás alatt. Ugyanitt a második legkevesebb a gyors-passz mutatója: 48,4%. Amióta a ligában van, Watsonnal csak a játékok 26%-ában hívattak play-actiont, pedig minden második játéknál kimozog a zsebből.
Nyomás alatt csak Riversnek, Wilsonnak és Bradynek van több TD passza Watsonnál (17), viszont Watson első nyomás alatt elért yard-átlagban: 7,8 és negyedik a passer ratingje: 84

Watsonnak a Saints ellen két "game-changing" dobása volt, de mindkettőnél benyelte az ütést.

Tavaly végre rájöttek, hogy a teljes támadó sémán változtatni kell Lucknál. Meg is lett az eredménye, amihez persze kellett Luck hozzáállása is (hallod Watson?!!?) A tavalyi szezonig 2,88 másodpercig tartotta Luck a labdát átlagban. 2018-ban ez lement 2,54re. Az átlagos passz-táv 9,5-ről 8,1-re esett vissza,a mély-passz százalég 14-ről 11-re. Az eredménye az lett, hogy Luck a játékok 29%-ában került nyomás alá, ami tavaly a harmadik legjobb volt.

Watsonra visszatérve, 2017 óta 493-szor passzolhatott üres zsebből: 354 competions, 4100 yard, 31TD/10INT 9 turnover, 115ös passer rating (jobb, mint BigBené és Rodgersé).

A lényeg, amire szerintem már elég régen rájöttek, hogy meg kell védeni Watsont, és akkor ragyog (mint minden tehetséges irányító, ha nem lehetetlenítik el a munkájukat). Nem értem miért ennyire balf@szok BoB-ék. Ez a tessék-lássék Howard pick a drafton és Tunsil megszerzése bármi áron is nem egy tudatos építkezés része. BoB már (szerintem) elvette a SB győzelem lehetőségét egy JJ Wattól és talán Hpkinstól is, pedig ezek az emberek nagyon megérdemelnének egy gyűrűt. Erre most megpróbálja Watsont is elpazarolni. Idejött mint QB-suttógó, de semmit nem tud kezdeni az irányítókkal. Mindig a csapat vagy az a b@szott nagy szerencséje menti meg a seggét.

De no para, 30 évvel idősebb nálam, egyszer biztos fogom látni a csapatot másik főedzővel...
3 hónapja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Viszont az tény, hogy Kovács Sanyi egyáltalán nem volt gáz a hajnalban előadott performanszával, ahogy Sixo sugallta, és ebben tartottam fontosnak árnyalni a véleménye alapján kialakulható képet.
Sobri Jóska
Úgy, hogy helyette engem dobsz be a busz alá és hosszú bekezdéseken át kínosnak, cikinek, kattantnak, kocsmai jellegűnek nevezed a szakmai beszélgetésem vele?

Pedig tényleg mindig megfogadom, hogy már nem jövök fel erre a fórumra.
Maka
Egy ilyen vita miatt csak visszanéztem mi történt. Általában ha sporttvn nézem a meccset automata kizárja már az agyam mit beszélnek a magyar közvetítők.
Igazából annyi történt hogy két kommentátor vitatkozott. Maka ezt a kis vitát itt a személye ellen indított támadásnak fogja fel. Bírni kell a kritikát, ennyi.
több mint 5 éve
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
basszameg......WattBondi
Visszanéztem a régi hozzászólásokat és ez volt Bondi reakciója mikor kihúzták Wattot 😀 Azóta talán megváltozott a véleményed? 😀
1 hónapja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Minden szezon végén össze szoktam szedni hogyan teljesített a csapat és a játékosok az alapszakaszban. Különösebb célom nincs vele, csak szeretem bogarászni a statokat. A playákat könnyebb értékelni, csapatszinten már nehéz az értékelés. Ezért a PFF-et vettem figyelembe, amit nem mindig szeretek, de még mindig ez érhető el legkönnyebben. Mivel bejutottak a PO-ba, nem ezek a statok fogják meghatározni a szezont.

Szóval a szezon: Mivel BoB a város lelkét is eladta a szezon elején, a PO-ba jutás még nem jelenti, hogy jól sikerült ez az év. Jó lenne végre legalább afc döntőt játszani.

Mivel a PFF-et a csapatok értékelésénél nem értem a legjobban, ezzel kezdem. Aki pedig ért hozzá megmagyarázhatja, vagy kijavíthat.
PFF adott egy overall gradet az összes csapat teljesítményére a 17 fordulót tekintve.
Ezek alapján:
OVR: 76,7, ami a 20. helyre lett elég az NFL-ben, az első egyébként a Saints lett 93,5-el. Amúgy a Texans értéke 17-ben 72,1 volt a 30. helyen és 92,4 18-ban, ami a 6. helyre volt jó. Tehát szerintük elég nagy a visszaesés tavalyhoz képest.
Az offense és a defense külön értékelést is kapott, és ezeken belül is le lett bontva a csapat:
Offense: 14. hely 75,6 pont (’17-ben 29. hely 63,7 pont, ’18-ban 14. hely 76,2), 1. hely Ravens 85,5 pont.
-Pass (gondolom passzolási hatékonyság): 14. 73,7 (’17: 28. 58,1, ’18: 9. 80,8) 1. Seahawks 90,5
-Pass blocking: 6.(!!! ecsém) 78,2 (’17: 32. 54,8, ’18: 23. 69,8) 1. Ravens 86,9
-Receiving: 12. 76,8 (’17: 14. 73,9, ’18: 6. 84,5) 1. Tampa 84,5
-Run: 4. 86,9 (’17: 23. 66,2, ’18: 17. 75,6) 1. Browns 88,8
-Run Blocking: 27. 51,7 (’17: 31. 50,9, ’18: 32. 42,9) 1. Eagles 88,3
És ezt már teljesen nem értem. Negyedik lett a csapat idén futásban, futásblokkolásban viszont 27. A Philly 88,3-mas futásblokkolásra 63,8 futás értéket kapott, a futásban első Browns pedig 51,7-et run blockra. Azért van egy kis összefüggés futásblokkolásban és futás kivitelezésében nem? Na mindegy.

Defense: 24. 64,4 (’17: 20. 76,8, ’18: 2. 90,3) 1. Steelers 91
-Rundefense: 21. 68,1 (’17: 6. 89,9, ’18: 2. 92,4) 1. Broncos 91,2
-Tackle (szerelési hatékonyság?): 26. 46,6 (’17: 19. 70,6, ’18: 18. 63,8) 1. Vikings 88,2
-Pass rush: 20. 69,1 (’17: 25. 65,2, ’18: 4. 77,8) 1. Steelers 90,8
-Coverage: 24. 53,3 (’17: 23. 68,7, ’18: 5. 90,2) 1. Pats 92,7

Igazából ez a rengeteg szám nem sok mindent árul el. A helyezések is ide-oda ugrálnak az évek alatt, nekem az a szembetűnő, hogy a passz és futás blokk jelentősen javult, a secondary szar helyett már csak átlagon aluli, és BoB még mindig nem tud egy rendes game plant összerakni.

Jöhetnek a játékosok értékei: Minden poszton a kezdőket és/vagy említésre méltókat írtam fel. Ezért nem esik szó a Bills ellen sorsdöntő 1st downt szerző Taiwan Jonesról. PFF értéknél a játékosra legtöbbször hívott támadási vagy védekezési formára adott számot vettem figyelembe. Azaz ha valaki ezer snapet volt a pályán, ebből 997szer passrush volt rá hívva, háromszor covarege, akkor a passrushra adott PFF értéket írtam fel.

QB:
Deshaun Watson. 997 snap, 591 passz játék, 495 passz, 333 sikeres átadás (67,3%), 3922yard 26TD 12 INT, 7,3YPA, 3 leütött labda, 44 sack és 25 drop. 413 futott yard, 7TD 5YPA.
Átlagosan 2,97 másodpercet töltött a zsebben passz előtt. Tavaly ez a szám 3,12 volt, 2017-ben pedig 3,46. A tavaly óta lefaragott 0,15 másodperc 20-al kevesebb sacket jelent. Amikor 2,5 másodpercnél kevesebb telt el passz előtt, 10TD-t és 4INT-et dobott, valamint csak négyszer sackelték. Ha ennél több időt vett igénybe a passz, illetve tovább maradt a zsebben, már 40 sacket nyelt be és 8INT-et dobott, viszont 16TD sikerült.
Amikor nem volt rajta nyomás, 75,2%-al dobált 18TD-ért 7INT mellett. Amikor nyomás alatt volt de nem blitzelték már csak 68%-a talált célt a passzainak 9INT-tel, viszont 20TD-t tudott így dobni. Mikor nyomás alatt játszott a passzpontossága 48,6%-ra esett vissza és 5INT mellett már csak 8 TD sikerült.
Passing direction: Legsikeresebben a pálya bal oldalára dobott 20+ yardos kísérleteket 430 yardért 5TD-vel és 2INT-tel. Legpontatlanabb a pálya bal oldalára a 10+ yardos dobásoknál volt. Ide csak 87 yard és 0TD illetve 1INT jött össze.
Saját meglátás, hogy nyugodtabb lett tavaly óta. Még mindig szeret futkorászni, de már többet vár az elkapóira mielőtt megindulna. A konzisztenciával nagy problémái vannak. 2019-ben az MVP formától a 3. számú QB-ig mindent láthattunk tőle. Mivel a nagy meccseken él a legjobban és a falnak előtte már van fogalma róla mi is az a pass protection, remélhetőleg a PO-ban csak a legjobb formáját látjuk.
PFF értékei:
OVR 81. (10. hely, első: Tannehill 92,5)
Pass 76,1 (14. első: Tannehill 91)

RB: Carlos Hyde lett a legproduktívabb futónk 1070 futott és 42 elkapott yarddal 6 futott TD-vel. Futásonként 4,4 yardot átlagolt. Első kontakt után 680 yardot ért el 2,78yardos átlaggal.

Duke Johnson 410 yardot futott és 440 yardot kapott el. Két futott TD mellett három elkapott TD-je is volt. Futásonként 4,9 yardot átlagolt. Kontakt után 302 yardot futott 3,64-es átlaggal.

Hyde remekül helyettesítette Millert, sőt, úgy hiszem nincs is már szükség rá. Hyde egy éves szerződést kapott 2019-re. Nincs értelme elengedni. Kora és piaci értéke miatt egy 2 éves 6-8milliós szerződés nézhet ki neki akárhová is kerül. Johnson remekül rotálta Hyde-ot, és elkapások terén is eredményes volt. Az ő szerződése 2021-ig tart. 2020-ban 4miliót keresne, amit most sokallok, de hátha megszolgálja majd. Miller is szabadügynök lesz idén. Nem hiszem, hogy megtartják, esetleg egy 3-4 milliós szerződéssel 2 évre.

WR: DeAndre Hopkins: 146-szor vették célba, amivel a második legtöbb passz ment felé az NFL-ben (első Michael Thomas 149-cel). Ebből 104-et el is kapott (71,2%) 1165 yardért és 7TD-ért. 11,2 yardot átlagolt elkapásonként és elkapások után 384 yardot tett még hozzá. A ’18-as 0 drop után idén 6szor is elejtette a labdát. A PFF 87,8-as gradet adott neki (első Michael Thomas 90,7).

Kenny Stills: 53 felé irányuló passzból 40-et kapott el (75,5%). 561 yardot és 4TD-t tett a közösbe. 14 yardot átlagolt, elkapás után 143 yardot ért el és csak kétszer dropolt. A PFF 75,5-ös gradet adott neki. 2020-ra még van szerződése, és szerintem Fuller helyét át is fogja venni (akit nem isértékeltem mert nem volt mit) a következő szezonban és nagyobb terhet fognak rá rakni. Fullert bírom és nagyon tehetséges, de ilyen porcelán testben nem sok haszna van. Kell valaki aki egy kicsit elvonja a figyelmet Hopkinsról, és Stillsszel erre van esély.

TE: Jordan Akins lett a legtöbbet használt TE idén 53/36 elkapással, 418yarddal 11,6 yardos átlaggal 2TD-vel és 252 kontakt után szerzett yarddal. PFF értéke 56,2.

Darren Fells: 47/34 elkapott labda, 341 yard 7TD, 10yard/catch és 165 yard kontakt után. PFF grade 66,1.Szerintem még mindig keveset hásználjuk a TE-eket, ahhoz képest amennyit pályán vannak. Lehet nem a legnagyobb tehetségek, de inkább ők kapják a labdát a 3&sok szituknál, mint a RB screen passzal -4 yardért.

OL: Laremy Tunsil: Hatalmas segítség volt az O-nak (bár még mindig nem érte meg a rá költött minden). 20szor engedett nyomást az irányítóra, ebből 3sack 0 hit és 17 hurry lett. Csak Nick Martin engedett kevesebb nyomást a támadó falból. Viszont 18 zászlót dobtak rá. A támadó fal többi része összesen gyűjtött 24-et. 2020-ban az 5. éves opcióval játszhat Houstonban, de mivel tudja mit adtak érte, és milyen értéket képvisel ebben az OL-ben, nyugodtan mondhatja azt, hogy addig a csapat felé se néz, amig nem kap egy zsíros szerződést. Elvileg azt nyilatkozta, szívesen játszana a Texansban, de hát ugye az NFL üzlet és mindenki annyi pénzt akar kihozni belőle amennyit lehet. Tunsil a Lane Johnson-Taylor Lewan-Trent Brown szinten játszik, ami mai értéken egy 5 éves 90 milliós szerződést jelenthet évi 18 milliós fizetéssel, ami rögtön a legtöbb lenne az LT-k között. Jelenleg akármennyit kérhet, nem létezik az a forgatókönyv, amiben megérné BoB-nak elengedni őt.
PFF értékei:
Overall: 75,8
Pass Block: 89
Run Block: 69

Max Scharping: Az újonc hamar bekerült a kezdőbe, mondjuk nem is volt nehéz dolga. 938 pályán töltött támadó snapjét végig LG-ként töltötte. 3 sacket engedett, mellette 3 QB hit és 22 siettetés szerepel és négyszer dobtak rá zászlót. Első szezonjából sok következtetést nem lehet levonni, főleg egy falembernél. 2-3 év múlva kiderül mi lesz belőle.
PFF értékei:
OVR: 56
PBLK: 72,8
RBLK: 48,9

Nick Martin: Harmadik NFL-es szezonja is közepesre sikerült. Nem lógott ki lefelé a csapatból, (ebből az OL-ből nehéz is lenne) de nem is volt húzóembere a támadó falnak. 1020 snapje alatt 2 engedett sack, 2 QB hit és 9 siettetés írható fel neki és négy zászlót dobtak rá. PFF 21. centernek értékeli az összteljesítménye alapján, viszont passz blokkolásban már 9. Korrekt center, nem nagyon lehet észrevenni a meccsen. Főleg hogy leginkább akkor esik szó egy falemberről, ha hibázik. 2019-ben kapott egy 3 éves szerződést 33millióért, amivel 2022 végéig marad a csapatnál.
PFF értékei:
OVR: 65,5
PBLK: 79,8
RBLK: 58

Zach Fulton: Második éve van a csapatnál és őt is az upgradek között lehet emlegetni. 955 támadó snapjét végig RG-ként töltötte, egy engedett sack, egy QB hit és 26 siettetés az eredménye. 8 zászlót dobtak rá.
PFF értékelése:
OVR: 52,5
PBLK: 73,9
RBLK: 43,9

Right tackle poszton két játékos kapott tartós szerepet. Az első körös Tytus Howard egyelőre nem váltotta meg a világot. 488 snapet volt a pályán amíg IR-re nem került. LG-ként kezdte 64 snapel, a második meccsen már RT volt. a 11. hétig 424 snap, 2 engedett sack, 2 QB hit és 16 hurry és öt ellene dobott zászló az eredménye. Mindenki tudja, hogy nem ő volt az elsődleges opció a drafton és valószínűleg a gyenge draft management vezetett Gaine kirúgásához. De már Howard az első körös, és ekppen is kell majd teljesítenie. Ha nem fog tudni fejlődni, lehet nemhogy az 5. éves opcióját nem hívják majd le, de hamarabb távozni fog a csapattól. Az ő esetében is 2-3 év kell hogy ítéletet mondjunk.
Roderick Johnson: A 12. héttől lett kezdő RT. Addig nem nagyon volt a pályán csak az ST-ben. 35 snapet volt LT, tehát még csak rotációs játékosnak sem nevezhető. Howard sérülése után 314 snap jutott neki RT-ként, 3 sacket, 3 QB hitet és 8 siettetést engedett és 1 zászlót dobtak rá. A jövőben is spec. team játékos lehet.
PFF értékei:
OVR: 67,9
PBLK: 61,6
RBLK: 68,4

Passz blokkolásban egyértelműen fejlődött az OL. Most egy kis állandóság kell nekik, hogy összeszokjanak. Ha Tunsil nem rendez cirkuszt az offseasonben, nyugodtan készülhet majd ez az egység.

Front7: JJ Watt: Csak a szezon felében tudott játszani, mégis meg kell említeni, mivel 52-szer helyezte nyomás alá az irányítót, a védőfal többi része összesen 74-szer. A 469 védekező snapből 146 esetben run block, 322-szer pass rush volt a feladata. 5 sack 16 QB hit 31 siettetés és 3 leütött labda van a neve mellett. Valamint 15 tackle és egy forced fumble és csak háromszor hibázott szerelést. A PFF 90,3-ra értékelte pass rush teljesítményét. Nagy szükség lesz egy egészséges Wattra a PO-ban. Meglátjuk este hogyan tér vissza.

Whitney Mercilus: 950 snap, ebből 250 run block, 367 pass rush és 168 coverage. Ebből 8 sack 6 hit 33 siettetés 26 tackle 4 FF 2INT és 10 missed takle jött össze. Watt nélkül nehezebb dolga volt neki is, PFF 58,4-re értékelte a pass rush-t.

Brennan Scarlett (PFF valamiért védőfalba sorolta, nem vitatkoztam): Stabil special team játékos, a védelemben csak 491 snapje volt. 2 QB hit 10 tackle és 2 FF jött neki össze. PFF run block értéke 63.

Jacob Martin kiegészítő játékos 220 snapel. 4 sack és 19 hurry után a PFF 58,7re értékelte a pass rush teljesítményét.

D.J. Reader: A védelem egyik legfontosabb emberévé nőtte ki magát. 622 snap, 3sack 11 QB hit és 21 hurry. 37 tackle és 75,4-es PFF érték. Kedvelem a játékát és szerintem jól teljesít NT poszton. 2020-ra már nincs szerződése. Rossz döntés lenne nem megtartani őt, ráadásul az lmúlt évek tendenciáit nézve ha elmegy akkor sajnos az AFC south valamelyik csapatában kötne ki.

Angelo Blackson: 427 snap 2 hit 7 siettetés és 17 tackle. 57,4-es PFF érték.

Brandon Dunn: 399 snap, 1 sack, 3 hit és 5 hurry valamint 11 tackle. Blacksonnal felváltva rotálták Readert és DE-ket. Dunn 55,5-ös gradet kapott.

Bernardrick McKinney: Nem akkora vezér, mint Cushing, viszont nem is annyira sérülékeny. A front7 agya, és méretei ellenére snapjei felét coverageben töltötte. 844 védő snap, ebből 306 run defense, 121 pass rush és 417 coverage. Két-két sack és QB hit, 11 hurry és két leütött labda. 70 tackle és egy FF került még a neve mellé. Tackling tljesítményére 80,6-ot kapott PFF-től. 2019-ben kapott egy 5 éves 50 milliós szerződést, érte nem kell aggódnunk.

Zach Cunningham: 943 snap, 342 run defense, 54 pass rush és 547 coverage. 3 sack és 11 hurry, 108 tackle és egy forced fumble. Amolyan hibrid LB-nek nevezhető, mert rendre hátra küldték zónázni és általában ő ment a TE-kel. Az már más kérdés, hogy egy elkapó TE rendre gondot okozott neki. Ennek ellenére PFF 89,2-es értéket adott neki.

Dylan Cole volt az alternatíva McKinney és Cunningham rotálására amíg meg nem sérült. Korrekt játékos lehetne, ha nem lenne egyfolytában sérült. Mivel 8 tackle és egy FF-re futotta a sérüléséig, és lejár a szerződése, szerintem nem tartjuk meg. ST-ben jól teljesített.

Secondary: Johnathan Joseph: A 35 éves cb idén is a csapat egyik stabil pontja volt. Látszik már rajta az idő, de évről-évre tud olyat mutatni, ami miatt még mindig játszhat Houstonban. 622 snap jutott neki, 46 tackle és 1INT sikerült. 78-szor vették célba az elkapóját, 48 elkapást engedett (61,5%). 627 yardot dobtak rá 2TD-ért és 3-szor büntették. Mivel nincs draft tőke, valószínűleg 2020-ban is a csapat tagja lesz. Kell a rutin, de szerintem már egyre limitáltabb szerepet fog kapni. PFF grade coveragre: 65

Lonnie Johnson Jr.: 531 snap 33 tackle, 52/33 engedett elkapás (63,5%). 429 engedett yard és 7 TD-t szereztek rajta. PFF értéke 31,7

Gareon Conley: Oaklandbe első körösként érkezett, de nem nőtt fel a feladathoz, és egyelőre Houstonban sem #1 CB. 2020-ban még lesz szerződése, de nem valószínű, hogy breakout év lesz. 412 snap jutott neki PFF 68,1-es gradet adott. Erre 21 tacklel 42/20 elngedett elkapással (47,6%), egy engedett TD-vel és 2INT-tel érdemelte ki.

Bradley Roby: 654 snap 68,9-es PFF érték. 60/37 engedett elkapás (61,7%). Egy TD-t kaptunk róla, két INT-et szerzett. Emelett egy sack, 34 tackle és egy FF sikerült.

Justin Reid: Már tavaly is felfelé lógott ki a secondaryből, de második évében egyértelműen e csapatrész legjobbja volt. Minden területen javított a statisztikáin 2018-hoz képest. Harmadik kör végi választás volt, de eddig egy gyöngyszem. 916 snap jutott neki, egy QB hit, két hurry, 66 tackle 33/23 engedett elkapás (65,7%) és 2INT jött össze ezalatt, illetve két TD-t kaptunk róla. PFF coverage érték: 80,4.

Jahleel Addae: 520 snap alatt 6 hurry, 34 tackle, 30/22 engedett elkapás (73,3). Egy TD-t engedett és két interceptiont szerzett.

Tashaun Gipson: 868 snap, három QB hit, két hurry és 43 tackle. 26/19 engedett elkapás, ebből 0 kapott TD. Három INT-et szerzett, PFF értéke 64,5.

ST: Ka’imi Fairbairn: Aktuális PO hero. Az alapszakaszban 25/20 értékesített field goal (80%). Egyes távolságokból elvgzett és értékesített rúgásai: 0-19 yard: 0/0. 20-29 yard: 5/5. 30-39 yard: 8/8. 40-49 yard: 6/4. 50+yard: 6/3. 81 kick-off-ot végzett el a szezonban, átlagosan 65,7 yardot rúgott, 4,13-mas hangtime-al. Egyszer próbálkozott onside-al, sikertelenül. Kirúgásai 46,9%-át hordták vissza (38), 18,7 yardos átlaggal, összesen 712 yardot. 42 TB-t rúgott. Nem a legjobb kicker a ligában, de látva idén több másik csapat szenvedését rúgó poszton, örülnünk kell. A Bills ellen megmutatta, hogy a tökei is a helyén vannak. PFF Grade: 61.

Bryan Anger: A második hét után igazolták le. 45-ször kellett puntolnia, 2094 yardért, átlagban 46,5 yarddal. Leghosszabb rúgása 71 yard volt. 20 yrdon belülre 28-szor ért a labda, blokkolt puntja nem volt és célterületre is csak kétszer lőtt. 17-szer hordták vissza a labdáját 3,1 yardos átlaggal, összesen 53 yardért. Egyik puntját sem hordták vissza TD-re. PFF grade 70,6

DeAndre Carter 14 kick returnből 308 yard TD nélkül. Átlag 22 yardos visszahordás, leghosszabb 31 yard. Egyszer sem kért fair catchet. 22 punt return TD nélkül, 214 yardért 9,7-es átlaggal, leghosszabb 23 yard. 19 FC mellett egyszer ejtette ki a labdát.
Ha valakit kihagytam, szóljatok, de szerintem a fontosabb statok össze lettek szedve.

21 játékosnak jár le a szerződése. Közülük Dylan Cole, DeAndre Carter és Roderick Johnson egy tenderrel megtartható. A fontosabb szabadügynökök Bradley Roby S, Jonathan Joseph CB, Ka’imi Fairbairn K, A.J. McCarron QB(?), Carlos Hyde RB, és D.J. Reader. Közülük Reader és Hyde megtartása lenne a legfontosabb. Fairbairnnel is meg tudnak egyezni szerintem normál áron. Kb. 60 millió lesz a cap space + amennyivel emelik majd az idei capet. A cap nagy része idén Tunsilra fog elmenni, így nagy mozgolódást a piacon nem várok.
2 hónapja
samu09 Houston Texans 2 297 — I like the Texans, I like who we are
Lehet szavazni, melyik meccs legyen a Sport tévén az utolsó fordulóból. Húzzunk bele, hogy a Texans-Titans legyen! 😊

 www.sport1tv.hu/sztori/88469/mit-kozvetitsunk-az-nfl-17-jatekheten/
Nandito
Nem tudom ér e valamit, de szavazás után ráfrissitek az oldalra és újra lehet szavazni. Ha igen beülök egy konnektor mellé egy bejglivel és műsorra rakom a meccset 😃

Szerkesztette: samu09