MNF beharangozó - 11/30

Írta: Löfli — 2015. november 30., 14:26

AFC North csoportmeccs 1/1-es aspiránsokkal.

MNF beharangozó - 11/30

Cleveland Browns – Baltimore Ravens
2015. december 1., 02:30 (FirstEnergy Stadium, Cleveland) - tv: sport2

Cleveland Browns

- Mi történt a múlt héten: Pihentek (és buliztak).

- Hiányzók: Joe Haden sorozatban harmadik mérkőzését hagyja ki agyrázkódás miatt, a támadóoldalon pedig Andrew Hawkins és Taylor Gabriel nem játszhat ugyanezen okok miatt.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Hawkins és Gabriel kiválásával Dwayne Bowe és Brian Hartline kaphat több szerepet a két biztos célpont, Travis Benjamin és Gary Barnidge mögött. Josh McCown újra visszakerült a kezdőbe, legutóbb 505 yardot passzolt a Ravens ellen, most is lesz rá lehetősége hasonló számokat produkálni.

 

Baltimore Ravens

- Mi történt a múlt héten: Az év egyik legrosszabb mérkőzésén 16-13-ra nyertek a St. Louis Rams ellen.

- Hiányzók: Joe Flacco és Justin Forsett is IR-re került, előbbi ACL-szakadás, utóbbi kéztörés miatt. A támadóoldalról Eugene Monroe (LT), Kelechi Osemele (LG) és Marlon Brown (WR) játéka kétséges.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: A fél kezdőcsapat lesérült támadóoldalon, Matt Schaub 2013 decembere után lesz ismét kezdő irányító, miután a Raidersben tavaly Carr cseréje volt. Javorius Allen és Raheem Mostert fogja a labdákat cipelni, az elkapósorban szerencsére a múlt héten nem sérült meg senki. A támadófalból Zuttah kidőlése után most két újabb kezdőt vesztettek el, szerencséjükre a Browns védelem ellen még így is tudnak majd haladni.


Érdekességek:
- Josh McCown és Matt Schaub 146-szor voltak csapataik kezdő irányítói, de még sosem játszottak egymás ellen.
- Matt Schaub az utolsó hat mérkőzését elvesztette kezdő irányítóként.
- A két csapatnak együtt 5 győzelme van, utoljára a 2013-as Tampa Bay – Miami MNF résztvevőinek volt ennyi győzelme, olyan meccsen, amit a szezon második felében játszottak.
- Josh McCown eddig kétszer játszott a Ravens ellen kezdőként, mindkét mérkőzést hosszabbításban nyerte meg csapatának (Bears, Browns).
- A Browns utoljára 2007-ben verte meg egy évben kétszer a Ravenst.


Legutóbbi találkozásuk:
Az ötödik héten Baltimore-ban hosszabbításban nyert 33-30-ra a Cleveland, azóta viszont nem nyertek mérkőzést.


Mi történhet most?
Igazából bármi. A Clevelandé jelenleg az 1/1, valószínűleg nem akarják másnak adni, a Ravens kórházcsapatától viszont nem tudom, hogyan lehetne kikapni. Josh McCown biztos motivált lesz, hogy ismét megkapta a kezdő posztot Johnny Football lerészegedése után, neki idén jól ment, még pár jó meccsel akár jövőre is kezdhet valahol. Matt Schaub tavaly két mérkőzésen állt be a Raiders színeiben, két interceptiont dobott 10 passzkísérletből. A hazaiak védelmének problémáit valószínűleg nem a bye weeken oldották meg, Buck Allen könnyedén futhatna 150 yardot, ha lenne előtte egy támadófal. A Ravens védelem szintén könnyedén ad az ellenfélnek yardokat és pontokat, McCown két kedvenc célpontja pedig az előző találkozójukon 222 elkapott yardot produkált. Könnyen shootoutba fordulhat a találkozó, de egy puntháborút is el lehet képzelni, a katasztrófaturisták biztos jól fognak szórakozni a mérkőzésen, ha már a két csapat szurkolói nem.