MNF beharangozó - 12. hét

2016. november 28., 21:40

Olvasnivaló a lefekvés előtti könyv helyett.

MNF beharangozó - 12. hét


Philadelphia Eagles - Green Bay Packers
2016. november 29. 2:30, Lincoln Financial Field, Philadelphia

Az utolsó szalmaszálban reménykedő csapatok feszülnek ma egymásnak Philadelphiában. Ez az állítás elsősorban a vendégekre igaz, akik rég nem látott mélyponton vannak. Zsinórban négy vereséget szenvedtek el és a 4-6-os mutatójuk ha tovább romlik, végképp búcsút inthetnek az idei rájátszásnak. A hazaiak egy kissé jobb helyzetben vannak. Az 5-5-ös mutatójuk ellenére azonban a divíziójuk utolsó helyén találják magukat, holott a szezon előtt egy ilyen mérleggel akár még a csoportelső helyet is odaadhattuk volna a sasoknak. Idén viszont óriásit lépett előre az NFC East. A Packers mellett azonban az Eagles sem hangolt jól erre a mérkőzésre múlt héten az NFL egyik legnehezebb stadionjában kaptak ki Seattle-ben, és az utolsó 4 mérkőzésükből ők is mindösszesen csak egyet tudtak megnyerni.
A sérüléseket illetően komoly hiányzók vannak mind a két oldalon. A hazaiaknál térdsérülés miatt nem lesz bevethető Ryan Mathews (RB) és a kimondhatatlan nevű Halapoulivaati Vaitai (T) sem. Mathews játéka kezdett bíztató lenni, azonban a Seattle elleni sérülést nem tudta kiheverni, így minden bizonnyal a veterán Sproles kaphat több lehetőséget. Vaitai pedig már amúgy is beugró embernek számított Lane Johnson eltiltása után, így újabb átszervezést igényel majd a pótlása. A vendégeknél biztosan kihagyja a mérkőzést Kyler Fackrell (LB), Demetri Goodson (CB), TJ Lang (G), JC Tretter (C) és Blake Martinez (LB) is. Jó hír viszont, hogy az utóbbi mérkőzéseken kritikán aluli cornerback sorba nagy valószínűséggel vissza tud térni a másodéves Damarious Randall, valamint a LB Jake Ryan is. Rajtuk kívül Don Barclay (G) kapott még kérdéses besorolást.
Green Bayben az utóbbi hetek eredményei miatt lassan káoszhangulat kezdett eluralkodni, és többen kezdték el kikiabálni a csapatból a McCarthy (HC), Capers (DC), Thompson (GM) trió valamelyikét vagy épp az egész bagázst. Ha a csapat nem tud javítani, vélhetően a szezon végén lesznek akiktől meg fog válni vezetőség. Az Eaglesnél miután kiderült, hogy Wentz lesz az idei irányító, sokan átmeneti évként tekintettek erre az idényre, ahhoz képest a csapatnak jelenleg reális esélye van a rájátszásra és az 1/2-es irányító mindenképpen bizakodó játékot mutat. Ha ezt a mérkőzést otthon meg tudják nyerni, csak egy döntetlenel fogja őket megelőzni a Redskins a WC helyért vívott csatában, bár rajtuk kívül persze ácsingózik még pár csapat arra a pozícióra.
A Green Bay-t az elmúlt hetekben egyértelműen a levegőben verték meg. Se a corner sem a safety munka nem működött és amint az ellenfél irányítójának volt ideje, ízekre tudta szedni az egységet. A Wentz vezette támadósor azonban csak a 27. a levegőben, ráadásul Vaitai hiányában előfordulhat, hogy Wentz többször kell gyorsan elengedje a labdát. Nem lesz ez másképpen a túloldalon Rodgers esetében sem. Tretter és Lang hiányában a támadófal közepén az a Barclay kaphat szerepet, akit már tavaly is többször küldtek a drukkerek melegebb éghajlatra borzalmas játéka miatt. Ha ő nem jön rendbe a mérkőzésig, vagy ott nem tud elfogadható teljesítményt nyújtani, akkor az idei második körös Jason Spriggs pótolhatja, aki 3 héttel ezlőttig még soha nem játszott egy snapet sem guardként. Mindenesetre nem jó előjel, ha a csapat Fletcher Coxal, Brandon Grahamel vagy éppen Connor Barwinnal kerül szembe.

A mérkőzésen a hazai csapat lesz a találkozó esélyese. Wentz a Packers secondary ellen jó napot foghat ki, ha az elkapói végre néha kisegítik egy-egy labda elkapásával, és a futójáték is tud yardokat hozni. A Packersnek pedig meg kell próbálnia az erős védelem ellenére is pontokat tenni a táblára, bízva Rodgers és az elkapók játékának további javulásában és minél többször nyomás alá helyezni az irányítót, hogy ne legyen ideje nagy játékokra az Eaglesnek.