MNF beharangozó - 12/28

2015. december 28., 14:29

Az év utolsó hétfő esti rangadója papíron a legjobbnak ígérkezik.

MNF beharangozó - 12/28

Denver Broncos – Cincinnati Bengals
2015. december 29., 2:30 (Sports Authority Field at Mile High, Denver)

Denver Broncos

- Mi történt a múlt héten: Egy jó első félidőt egy érthetetlen leolvadás követett (megint) a Steelers ellen, a vége 34-27, amivel lépéskényszerbe került a Denver, a helyük ugyanis még nem biztos a rájátszásban.

- Hiányzók: A meglehetősen hosszú edzésriportban említettek közül csak Omar Boldan és Peyton Manning játékára nem számíthat Gary Kubiak vezetőedző, mindenki más bevetésre készen várja a hétfő estét.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Brock Osweiler bíztató kezdés után az elmúlt hetekben már fejvakarós teljesítménnyel borzolta a denveriek idegeit, ami ezúttal nem fog beleférni. A Raiders vagy a Steelers nem túl veretes védelmei ellen látott problémák a Bengals ellen meghatványozódhatnak, ezért mindenképpen szükség lesz egy megfelelő haditervre az edzői stáb részéről. Pontzuhatagtól a másik oldalon sem kell számítani, ezért nem feltétlenül kell nagy terhet tenni a fiatal irányítóra, de azt a keveset, amit rábíznak, hiba nélkül kell hoznia.

Cincinnati Bengals

- Mi történt a múlt héten: AJ McCarron első kezdő mérkőzésén a lehető legszigorúbb értelemben menedzselte a játékot, a védelem hozta magát, kockázatos dolgokat nem kellett felvállalni, így simán nyertek Friscoban 24-14-re.

- Hiányzók: Tyler Eifert továbbra is agyrázkódás után lábadozik, míg a hasonlóképpen hetek óta maródi George Iloka az ágyékával küzd. Rajtuk és természetesen Andy Daltonon kívül mindenki bevethető.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: AJ McCarron képességeiről az elmúlt héten semmit nem tudtunk meg, ha ott volt a passz meglépte, ha nem volt ott inkább eldobta oldalra vagy felvállalta a sacket. Ez egy kiélezett meccsen valószínűleg nem lesz elég. Az interpection mentesség, amire az egykori Alabama QB oly nagy hangsúlyt fektet ezúttal is kulcskérdés, jóllehet a denveri védelem a legkeményebb kihívás, amit el lehet képzelni irányító számára. AJ Green visszatér, ami természetesen nagy segítség, de elsősorban a futójátéknak kell magához térni csipkerózsika álmából, ha a Bengals valóban győzni szeretne.

Érdekességek:
- Az engedett totál yardok tekintetében a Denver, míg az engedett pontok tekintetében a Cincinnati védelme a legjobb a ligában az idei szezonban
- Gary Kubiak vezetőedzőként öt mérkőzésből ötöt nyert a Bengals ellen
- A Bengals 1975 óta nem nyert Denverben
- Az örökmérleg 19-9 a Denver javára, hazai pályán 12-2


Legutóbbi találkozásuk:
Pontosan egy évvel ezelőtt, a 16. forduló hétfő esti meccsén nyert a Bengals hazai pályán 37-28-ra.


Mi történhet most?
Konzervatív játékra és nagy védelmi ütközetre számíthatunk alapvetően, ha csak valami váratlan történés fel nem borítja már korán az előzetes elképzeléseket. Két nagyon egyforma képességű együttes néz egymással szembe, a hazaiak védelme valamelyest jobb erőt képvisel, de nagyjából hasonló módon erősebb a Bengals támadó szekciója, különös tekintettel a falra. Nem valószínű, hogy a két irányító külön csatáját láthatjuk majd, sokkal inkább a futójátékra, és Kubiak oldalán főként ebből építve a play-action játékok nagy számára van kilátás. Megjósolhatatlan, hogy ki jön ki ebből jobban, és hogy valójában mire is képes elsősorban a vendég együttes ha McCarronnak teljesíteni kell. Papíron a hazaiak esélyesebbek, de az NFL-ben ez semmit nem jelent, másfelől nagyon apró különbségekről beszélünk. Hosszú idő után egy igazán érdekes hétfő esti meccsre van kilátás, amit a kezdő QB-k hiánya ellenére sem érdemes kihagyni.