Sean Payton a Broncos, DeMeco Ryans a Texans élén!

MNF beharangozó - 13. hét

Írta: Höri — 2015. december 7., 17:55

Az NFC keleti első helye a tét ma éjszaka, legalábbis ideiglenesen.

MNF beharangozó - 13. hét

Washington Redskins - Dallas Cowboys
2015. december 8., 2:30 (FedEx Field, Landover) - tv: sport2

Washington Redskins

- Mi történt múlt héten: Élre álltak a csoportban, 20-14-re legyőzve a New York Giants-et, nagyban a három labdaszerzésüknek köszönhetően. Így most a saját kezükbe került a sorsuk.

- Hiányzók: Egyedül Perry Riley Jr játéka zárható ki, de a linebacker mellett további hat társa szereplése kérdéses. Derek Carrier, Andre Roberts, Keenan Robinson, Chris Thompson és két depth CB sorsa dől el a bemelegítés során.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Jordan Reed 8 labdát és szezoncsúcs 98 yardot termelt múlt héten, DeSean Jackson pedig egy 63 yardos TD-vel jelentkezett. Ha a Kirk Cousins körüli emberek jó napot fognak ki, akkor veszélyes csapat a Redskins, ha viszont az irányítónak kell császárkodni, abból általában bukta van. Mindenesetre Cousins 68.4%-os pontossága a 2. legjobb az NFL-ben 2015-ben. A quarterback csak 11 sacket szenvedett el, ami nagy dícséret Trent Williams-éknek - ma Greg Hardy a 4.5 sackjét szeretné gyarapítani ellenük. Jó matchup ez, hiszen a Cowboys szerzi a legkevesebb labdát a ligában, és turnover-mutatójuk is -12.

 

Dallas Cowboys

- Mi történt múlt héten: Hálaadáskor a Carolina rajtuk is átgázolt, 14-33 lett a meccs vége, Tony Romo pedig rásérült a kulcscsontjára, miután pár labdát odaajándékozott Luke Kuechly-éknek.

- Hiányzók: Romo nem került IR-listára így meg kell említeni, hogy biztosan inaktív lesz, a többiek közül csak Jeff Heath játéka kérdéses, neki a válla fáj. Mo Claiborne két hét pihenő után újra pályára léphet.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Matt Cassel négy meccs alatt 809 yarddal tudta mozgatni csapatát kezdőként, múlt héten pedi gargabe time-ban 13/19 passza volt jó. Minti mindig, ma is az a lényeg, hogy túl nagyot ne hibázzon, hátha Dez Bryant és a védelem tud villanni annyit, hogy egy kevés pontos meccset megnyerjenek. Darren McFaddennek elvileg most jó meccse jön mert az előző négy fordulóban ilyen yardmennyiséggel zárt: 117, 32, 129, 11.


Érdekességek:
- Las Vegas 42 pontra számít, 3.5 pontos favorit a Redskins.
- Amennyiben nyerne a Dallas, 4-8 lenne a mérlege, a csoport többi tagjának pedig 5-7.
- Engedett yardokban top5-ös passzvédelme van a Cowboys-nak.
- Kirk Cousins zsinórban öt meccset nyert meg a FedEx Fielden. Hazai pályán idén 121.2-es passer ratinggel dolgozik.
- Jay Gruden bátyja, Jon lesz a meccs szakértője az ESPN-n.


Legutóbbi találkozásuk:

Tavaly december 28-án, ebben a stadionban könnyen győzött a Cowboys, 44-17 lett annak a vége, van miért visszavágni.


Mi történhet most?

Kevés pontos, sok puntos meccsre van kilátás, ahol a Redskins számára sokkal több veszítenivaló van. Nem láttuk még őket ilyen helyzetben, bár az egy héttel ezelőtti találkozójuk is komoly téttel bírt, ott underdogok voltak. Papíron több olyan játékosa van a fővárosiaknak, akik meccseket tudnak eldönteni. A fentebb szóbakerülők mellett Matt Jones, Alf Morris, Garcon is villanhat, és a védelem is veszélyesebb a labdára mint a Cowboys-é. Ezzel együtt, nem idegen a társaságtól, hogy lábon lője magát, borzasztó játékhívások és formaingadozás is borzolja a drukkerek idegeit egész évben, viszont ha itt most felszívná magát a rézbőrű banda, akkor komoly lépést tehetnének a rájátszás felé, ahol nem jártak Robert Griffin III első idénye óta. Nem túl nagy a tudáskülönbség a két fél között, így joggal lehetünk felcsigázva az éjjeli derbi előtt, főleg, hogy a tét is elé komoly.