MNF beharangozó 2014/5. hét

Írta: Fucu — 2014. október 6., 18:58

Vajon a játékhét utolsó mérkőzése is olyan izgalmakat hoz, mint a hétvégén több találkozó?

MNF beharangozó 2014/5. hét

Washington Redskins – Seattle Seahawks
2014. október 7. 02:30, FedEx Field, Landover, MD

Sokat változott a két csapat a legutóbbi találkozásuk óta. Sokan emlékezhetnek a 2012-es Wild Card mérkőzése, amin ez a két csapat játszott ugyanebben a stadionban. Amikor is a Seahawks 14 pontos hátrányból fordított és nyert 24-14-re. Amikor Robert Griffin III. térde újra megsérült és nem tudta visszanyerni korábbi formáját.

Az előző játékhéten a Redskins már csütörtökön pályára lépett, de csúnya vereségbe szaladtak bele a Giants ellen. A Seahawks szabad hetét töltötte.
Kellett is a 11 nap pihenő a Washingtonnak.
Főleg Kirk Cousinsnak kell fejlődnie, mert a Giants ellen négyszer is eladta a labdát. A labdaeladások egyébként is benne vannak a játékában sokszor „csakazértis” oda akarja dobni a kiválasztott elkapójának. Ez nem fér bele a Legion of Boom ellen és érdemes lesz figyelni mennyi labdát fog dobni a Richard Sherman által őrzött elkapó(k)nak. Egyébként statisztikailag nem tűnik rossznak a Washington támadó alakulata. Passzok terén az 5., míg futott yardokban a 13. helyen vannak. Viszont itt jönnek képbe az eladott labdák és már valamennyire érthető is a három vereség. Alfred Morris teljesítménye kulcsfontosságú lesz, hogy terhet vegyen le Cousins válláról. Viszont a Seahawks rendelkezi a második legjobb futás elleni védelemmel a ligában, 72,3 yard/mérkőzés átlaggal. A sérülésekkel is meg kell küzdenie Jay Gruden alakulatának. A támadóknál a két TE, Niles Paul és Jordan Reed játéka, míg a támadófalból Trent Williams és Shawn Lauvao van kérdéses státuszban. Williams játéka igen fontos lenne, a Seahawks vak oldali pass rushnak a limitálása végett.

A védelem nagyon hullámzóan teljesít a fővárosiaknál, bár futás ellen a 7. (87yard/meccs), míg passzvédekezésben a 12. (237,3 yard/meccs) állnak. A Seahawks elle több kifejezetten veszélyes fegyvert kellene kikapcsolniuk. Az egyik Marshawn Lynch futásaiban mindig benne van a TD, igaz eddig csak 234 yardot ért el a szezonban, de azt 4,5-es átlaggal. A másik fegyver Percy Harvin, aki itt a különbséget jelentheti majd. Remekül hívnak rá playeket ezzel problémákat okozva az ellenfél védelmének. Russell Wilson zsebben tartása fontos lesz a hazai védelem számára és a két tackle, Okung és Britt, is verhetőek és akár egy-két sack is szerezhető Orakpoék számára. Zach Miller bokaműtéten esett át a bye week alatt és pár hétig nem áll Pete Carroll rendelkezésére, ami jó hír a Redskins védőinek látva a Giants elleni meccset és Larry Donnell teljesítményét ellenük. A másodéves Luke Willson veszi át Miller helyét a kezdőben.

A találkozó egyértelmű esélyese a Seahawks. Ezt támasztja alá az, hogy sorozatban nyolc MNF találkozót nyertek az elmúlt kilenc évben. Persze meglepetések történhetnek, de ahhoz a Washingtonnak a legjobb formájában kell játszania kedd hajnalban.