MNF beharangozó - 8. hét

Írta: empty taxi — 2014. október 27., 11:33

Egy NFC East csoportrangadóval zárjuk a 8. játékhetet.

MNF beharangozó - 8. hét

Dallas Cowboys - Washington Redskins
2014. október 28. 1:30, AT&T Stadium, Arlington (TV: Sport2, ÉLŐ)

Folytatódik-e a Cowboys immár 6 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata? Papíron hazai pályán illene legyőzni az idén gyengélkedő csoportrivális Redskinst, azonban a fővárosiak a múlt héten a Titans ellen megszerezték 2. győzelmüket, így bizakodva készülhetnek Texasba.
Robert Griffin III kérdéses besorolást kapott a mai mérkőzésre, Jay Gruden azt nyilatkozta, hogy a meccs kezdetéig nem árulja el, hogy Griffin tagja lesz-e a mai aktív keretnek. Hiányában a Tennessee ellen biztató dolgokat produkáló Colt McCoy kezdhet a Washington színeiben. Akárki is fog passzolni érdemes lesz megnézni, hogy a minden várakozást felülmúló dallasi secondary mire megy a DeSean Jackson - Pierre Garcon - Andre Roberts elkapóhármassal, hogy tudják megoldani a két elkapásban jeleskedő összekötő, Jordan Reed és Niles Paul őrzését, továbbá Roy Helu személyében az aktuális Redskins QB-nak van egy kiváló checkdown célpontja is. A Dallas védelmét egyébként könnyebb a földön feltörni, ezért nem ártana, ha Alfred Morris visszatérne a korábbi években megszokott játékához, ráadásul ha sikerülne Morris vezetésével hosszú drive-okat pontokkal befejeznie a Washingtonnak, akkor kevesebbet lehetne pályán a liga 6. legtöbb pontját átlagoló Cowboys támadósor.
DeMarco Murraynek 87 futott yard kell ahhoz, hogy átlépje az 1000 yardos álomhatárt már a 8. játékhéten, ami valami elképesztő teljesítmény lenne. Tekintve, hogy Murray idén átlagosan 130.4 yardot futott meccsenként erre minden esély megvan. A rézbőrűek futás elleni védelme ugyanakkor mindössze 3.8 yardot enged cipelésenként, ami a 8. legjobb a ligában, a Keenan Robinson és Chris Baker vezette front7-ön nem könnyű keresztülfutni, de a Dallas támadófala idén kiváló munkát végez mind futás- mind passzblokkolásnál. Ebből a támadófalból fog hiányozni a jobb oldali tackle Doug Free, a helyére beállított Jeremy Parnell lehet a gyenge láncszem a pufifánkok között, pláne ha hozzávesszük, hogy a Redskins védelem legjobb játékosával, Ryan Kerrigannel fog legtöbbször szembenézni. Kerrigan idén már 6.5 sacknél tart és a szélső futások ellen is kifejezetten szépen dolgozik. Az ő feladata lesz elsősorban Tony Romo kibillentése a komfortzónájából, hiszen a Murray-féle futójáték árnyékában Romo is hoz egy stabilan magas színvonalú passzjátékot Dez Bryantre, Terrance Williamsre és Jason Wittenre alapozva. Tracy Porter mai játéka kérdéses egy combhajlító-sérülés miatt, esetleges hiányában Bashaud Breeland és David Amerson lenne a két kezdő cornerback, közülük a másodéves Amerson a rutinosabb NFL-játékos, ami nem sok jót jelent a dallasi támadósor ellen.
Kevés dolog van, ami a fővárosiak mellett szól előzetesen, de ne feledjük, hogy ez egy csoportrangadó, amit ráadásul fő műsoridőben rendeznek, az ilyen mérkőzéseken aránylag gyakran borul a papírforma.


Hozzászólások

több mint 9 éve
rva 22 — Me for President!
A Seahawks is valami 67 yardot engedélyezett meccsenként földön amíg a Dallas oda nem látogatott?
Ha úgy csinálja a csapat mint eddig, nem lesz baj, nem lehet baj. Szétfutjuk a washingtoni védelmet, Murray-nek buszsávokat nyitnak a fiúk a front 7-ben, annyi helye van. Ezek mellé a liga továbbra is egyik, ha nem a legjobb 3rd down konverziója jár, Romo elit számokat szór a mezőnybe mióta nem tőle egyedül függ a meccs kimenetele.
A védelem a közepes teljesítményével a szezon számomra is egyik legnagyobb meglepetése (mindenki rosszabbat várt) főleg a sok "no-name" embert figyelembe véve. (plusz Rolando McClain comeback player of the year)