MNF beharangozó - 9. hét

Írta: Löfli — 2016. november 7., 16:53

Két mobilis irányító két remek védelem ellen.

MNF beharangozó - 9. hét


Seattle Seahawks - Buffalo Bills

2016. november 8. 2:30, CenturyLink Field, Seattle

Mivel egyik csapat sem hagyta el győztesen a pályát a legutóbbi két alkalommal, mindkét franchise-nak fontos lenne visszatalálni a helyes útra, hogy egy playoff helyet elcsípjenek. Ez a Seattle-nek mondjuk könnyebb lesz, mivel most is a csoport élén állnak, egy győzelemmel pedig még jobban elléphetnek a Cardinalstól, míg a Buffalonak a Wild Card helyhez is szerencse kell a jelenlegi állás szerint.
Sérülések terén ugyanolyan rosszul állnak, mindkét oldalon kulcsjátékosok hiányoznak ma este. A hazaiaknál Kam Chancellor (S) és Thomas Rawls (RB) továbbra sem bevethető, Michael Bennett (DE) pedig térműtétje után lábadozik, minimum 2 hetet ki kell hagynia, és kérdéses Bradley Sowell (LT) játéka is. A Billsnél a védőfalból ketten biztosan kihagyják a mai mérkőzést, Marcell Dareus múlt héten először lépett pályára a szezonban, de most ismét pihen ágyéksérülés miatt, és a rotációs játékos Corbin Bryant, és a visszahordó/elkapó Brandon Tate sem játszik agyrázkódás miatt. Jerry Hughes és Lorenzo Alexander, a két kezdő OLB kérdéses besorolást kapott, csakúgy, mint Shady McCoy (RB), Charles Clay (TE), és Cordy Glenn (LT), de ők valószínűleg játszanak.

A Seahawks támadósorát rengeteg kritika érte az elmúlt hetekben, és igazából akkor is, amikor nyertek, de a 19 szerzett pont elképesztően kevés. Mivel minden támadójáték alapja az offense line, nem csoda, hogy nem megy a szekér, ha egy volt egyetemi kosaras a bal oldali tackle-öd. Nyilván közrejátszik az egészben Wilson sérülése is, de amíg nem lesz rendbe téve a támadófal, nagy csodát nem lehet várni, plusz egy egészséges futó is kellene. A védelem cserébe minden tőlük telhetőt megtesz és szinte erőn felül teljesítenek, az előző két mérkőzésen 82 percet voltak a pályán, és így is csak 31 pontot kaptak.
A vendég Billsnél a négy meccses győzelmi széria után a csoportellenfelek ellen két vereség jött össze, ezért még nagyobb lépéshátrányba kerülnek a Miamival szemben is, ha ma is kikapnak. Itt is a futójáték hiányára lehet visszavezetni a problémákat, ha McCoy egészséges, szinte bármilyen védelem ellen 100 yardot szerez, nélküle viszont elveszettnek tűnik a támadósor, mert Tyrod Taylor nem tudja azt a szükséges pluszt hozzátenni, bár megbízható célpontok nélkül annyira nem is egyszerű. Visszatért a csapathoz egyébként Percy Harvin, aki tavasszal vonult vissza, most valószínűleg minimális szerepkört kap, de Rex Ryant ismerve biztosan ő lesz az egyik csapatkapitány a pénzfeldobásnál.
Hét pontos favorit otthon a Seattle, ami nem meglepő, tekintve a csapat hazai főműsoridős meccseinek mérlegét, de a Buffalonak Dareus nélkül is remek front7-je van ahhoz, hogy összeomlasszák a támadófalat, és egy kevés pontos, szoros védelmi csatát játsszanak.