Mock II./9.

Idei mock-draft áradatunk utolsó darabját olvashatjátok, benne néhány meglepőnek tűnő húzással és pár trade-del.

 

 

 

 

 

1. Detroit Lions: Matt Stafford (QB, Georgia)
Amikor új edző kerül egy csapat élére, általában szereti a saját kiszemelt irányítójával megkezdeni a gárda felépítését. Bár több ráció lenne egy offensive tackle vagy akár Curry draftolásában, de elsőként Stafford neve fog elhangzani a drafton.

 

2. St. Louis Rams: Eugene Monroe (OT, Virginia)
Az idei offseason fejleményei (főleg Holt elküldése) azt mondatja velem, hogy az elkövetkező évben nem Marc Bulger tündöklése és a domináns passzjáték fogja jellemezni a Kosok támadójátékát. És ha egy csapatnál egy Steven Jackson szintű futó áll rendelkezésre, akkor érthető is, hogy az ő megfelelő támogatása az elsődleges, mégpedig a kiváló futásblokkolónak számító Monroe draftolásával.

 

3. Kansas City Chiefs: Jason Smith (OT, Baylor)
A pass rusher OLB és a támadófal megerősítése egyaránt égetően fontos a Chiefs esetén, de ritkán szoktak top 3 picket (és top 3 fizetést) adni egy 3-4-es OLB-nek, erre a posztra sokkal könnyebb a későbbi körökben is megfelelő játékost találni. Elit OT viszont kincset ér, és idén is csak 4 van belőlük, közülük egy Kansas City-be vándorol.

 

4. Seattle Seahawks: Andre Smith (OT, Alabama)
A Seattle sok irányba mehet ezzel a pick-kel, de Curry vagy Sanchez helyett én mégis egy elit OT érkezését jósolom. Walter Jones még mindig a liga egyik legjobbja, de 35 évesen már a pótlására is gondolni kell. Smith talán a legtehetségesebb a 4 top OT prospect közül, és bár „kissé” balhés játékosnak tűnik, Jones mentorálása mellett képes lehet kihozni magából a maximumot.

 

5. Cleveland Browns: Michael Crabtree (WR, Texas Tech)
Akár trade lesz Braylon Edwards, akár nem, igen égető egy jó WR beszerzése a Cleveland számára, hiszen Winslow eligazolt, Stallworth várhatóan börtönbe kerül, így nem marad igazán célpontja a csapat jövendő irányítójának. Crabtree pedig posztoktól függetlenül is a draft 3 legtehetségesebb játékosának egyike.

 

6. Denver Broncos (from Cincinnati): B.J. Raji (NT, Boston College)
A Denver a Cutler-trade miatt megengedheti magának, hogy egy 3. vagy 4. körös picket bedobva az 1/12-ről feltrade-eljenek Rajiért. A Bengals számára jól jön a plusz pick, az Oakland, Jacksonville, Green Bay trió pedig hoppon marad, bár mindhárman szívesen látták volna Raji-t.

 

7. Oakland Raiders: Aaron Curry, (OLB, Wake Forest)
Crabtree és Raji kiment, viszont a draft legbiztosabb pickjének tartott Curry még elérhető. Curry kiválóan beilleszkedhet Morrison és Howard mellé a Raiders LB-sorába, és mivel combine eredményei is kiválóak voltak, Al Davis habozás nélkül le fog csapni rá.

 

8. Washington Redskins (from Jacksonville): Michael Oher (OT, Ole Miss)
A Jaguars hasonló helyzetben van, mint a Bengals, nincs égetően nagy szüksége a 8. helyen húzni, viszont egy plusz pick jól jöhet a csapatnak. A Redskins viszont jogosan fél, hogy a Bills – 49ers duó egyik tagja behúzná előlük az utolsó elit OT-t, így inkább megelőzik a bajt, és fiatalítanak egy nagyot matuzsálemi korú falukon.

 

9. Green Bay Packers: Brian Orakpo (OLB, Texas):
Jó 3-4-es védelem erős pass rush nélkül elképzelhetetlen, márpedig Green Bay-ben nem tolonganak az elit pass rusher OLB-k. Kampman várhatóan megoldja az egyik oldalt, a másikon pedig Orakpo mutathatja meg képességeit.

 

10. San Francisco 49ers: Everette Brown (DE/OLB, Florida State)
Bár a mockok többsége szinte tényként kezeli a 49ers – Sanchez „házasságot”, én úgy vélem, hogy Singletary túl defenzív felfogású edző ahhoz, hogy irányítóra pazarolja ezt a picket. Shaun Hill mutatott tavaly bíztató dolgokat, és Alex Smith is talán egyszer sérülések nélkül futhat neki egy idénynek. Egy jó pass rusher azonban nagyon kell a védelembe, így Brown költözik Friscóba.

 

11. Buffalo Bills: Robert Ayers (DE, Tennessee)
A top OT prospecteknek már se híre, se hamva, így a Bills a DE posztot próbálja fejleszteni, amire a tavalyi szerencsétlenkedés után rá is fér a javítás.

 

12. Cincinnati Bengals (from Denver): Max Unger (C/OG, Oregon)
Bár Unger elsőre túl korai picknek tűnhet, de a Bengals OL gondjai tavaly nem csak tackle poszton jelentkeztek, hanem a fal belsejében is. Unger univerzális játékos, aki jelentős minőségi javulást hozhat a középső trió munkájában, és ezáltal az egész támadójátékot javíthatja.

 

13. Jacksonville Jaguars (from Washington): Mark Sanchez (QB, USC)
Bár a Jaguars nem feltétlenül akart irányítót húzni, de 13. helyen Sanchez már nagyon jó húzásnak számít. Garrard mögött 1-2 év alatt mindent megtanulhat, és utána a Jacksonville egy NFL-kész, nagyon jó személyiségű irányítóval rendelkezhet.

 

14. New Orleans Saints: Malcolm Jenkins (DB, Ohio State)
Akár CB, akár FS poszton fog játszani, Jenkins mindenképpen segíthet életet lehelni a New Orleans hátsó alakzatába.

 

15. Denver Broncos (from Houston): Rey Maualuga (ILB, USC):
Kubiak egy plusz pickért cserébe segít borsot törni a régi csoportrivális Chargers orra alá, és a Denver behúzhatja az épülő 3-4-es védelme másik alappillérének a top 3-4 ILB prospectet. Igaz, hogy a két feltrade 2 középső körös picket kóstált, de a Raji – Maualuga duóra már lehet védelmet építeni, így megéri a dolog.

 

16. San Diego Chargers: Tyson Jackson (DE, LSU)
Maualuga kiesésével a Chargers helyzete egyszerű, jöhet Olshansky helyére az utód a 3-4-es DE-nek ideális Jackson személyében.

 

17. New York Jets: Jeremy Maclin (WR, Missouri)
Bár Freeman ésszerűtlen behúzása is napirenden van, de véleményem szerint a draft napján győz a józan ész, és Coles pótlását oldják meg Maclin draftolásával. A jó futójáték, és a Cotchery – Keller – Maclin trió pedig a meglévő 3 QB valamelyikével is elég lehet egy jó szezonhoz a brutálisan alakuló védelem támogatásával.

 

18. Houston Texans (from Denver): Chris Wells (RB, Ohio State)
Kubiak minden korábbi tiltakozása ellenére boldog lesz, ha Wells a 18. helyen az ölébe pottyan. A Slaton – Wells duó miatt pedig nyugodtan főhet a csoportriválisok feje…

 

19. Tampa Bay Buccaneers: Peria Jerry (DT, Ole Miss):
Jerry abszolút elit DT-nek számít, és bár Raji csillogása miatt egy kicsit háttérbe szorult, a Tampa nem lesz szomorú, ha a kiváló képességű játékossal pótolhatja Jovan Haye-t.

 

20. Detroit Lions: William Beatty (OT, UConn)
Ha az egyszeri head coach és GM húznak egy 1/1-es irányítót és leszerződtetik 60 millió dollárért, akkor szeretnék, ha az új srác lehetőleg túlélné legalább az első néhány fordulót. Ha azonban Jeff Backus védi a QB vak oldalát, akkor erre igen minimális az esély…

 

21. Philadelphia Eagles: Brandon Pettigrew (TE, Oklahoma State)
Westbrook mögé 2. számú futót később is lehet húzni, de ilyen jó TE nem terem minden bokorban…

 

22. Minnesota Vikings: Hakeem Nicks (WR, North Carolina)
Berrian személyében van egy olyan WR, aki tud egyenesen futni 60 yardot, most Nicks személyében egy olyan elkapó érkezhet, aki el is tudja kapni a labdát. Még akkor is, ha az olyan T-Jack-es módon van eldobva…

 

23. New England Patriots: Clay Matthews (OLB, USC)
Kell a frissítés OLB poszton, hiszen Vrabel tavaly már messze nem muzsikált fényesen, el is hagyta a csapatot, és nem igazán tolong mögötte az utánpótlás. Matthews sokoldalú játékos, aki képes lehet felül is múlni a nagynevű elődöt.

 

24. Atlanta Falcons: Evander Hood (DT, Missouri)
Gonzales megszerzésével az offense utolsó puzzle-darabja is a helyére került, lehet javítani a védelmen. Hood nagy segítség lesz a védőfal közepén.

 

25. Miami Dolphins: Darius Butler (CB, UConn)
Eric Green Randy Moss és Terrell Owens ellen? Viccesen hangzik, ugye? Valószínűleg a Dolphins stábja nem ugrálna örömében, amint ezt a macska-egér párharcot évente 2-2 alkalommal eljátsszák velük, így Butler érkezhet Miami-ba. Playmaker WR meg előkerülhet a 2. körben is.

 

26. Baltimore Ravens: Percy Harvin (WR, Florida)
A Ravens kreatív játékába jól illeszkedhet Harvin, aki mind WR, mind RB poszton okozhat meglepetéseket az ellenfeleknek, és sokkal jobb játékosnak számít, mint a helyi erő, Heyward-Bay.

 

27. Indianapolis Colts: Sen’Derrick Marks (DT, Auburn)
Egy olyan csoportban, ahol Steve Slaton, Chris Johnson és Maurice Jones-Drew szaladgál, egy csapat egyszerűen nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy nem épít futás elleni védelmet. A Colts is ráébred erre, és húz a védőfal közepére némi erősítést.

 

28. Buffalo Bills: Eben Britton (OT, Arizona)
Ha már a top prospectekről lecsúsztak, ezen a ponton húznak egy offensive tackle-t Peters pótlására.

 

29. Arizona Cardinals (from NY Giants): Louis Delmas (FS, Western Michigan)
Boldin a Giants csapatához vándorol, és feledteti Plaxico-t a new yorki szurkolókkal. Delmas pedig a Francisco-Holt párost igyekszik majd feledtetni, ugyanis a tavalyi szezonban is bebizonyosodott, hogy nem árt, ha akad egy használható FS is a csapatban…

 

30. Tennessee Titans: Sean Smith (CB, Utah)
Pan mellé megérkezik Stan is, azaz a 178 centis „törpe”, Finnegan párjaként a 190 centi fölötti Sean Smith lehet a másik kezdő corner előbb-utóbb. Ha a Tennessee komoly terveket szövöget a Super Bowl kapcsán, akkor nem is engedhetik meg maguknak, hogy ne legyen egy olyan fizikális corner a keretben, aki képes lehet megküzdeni az AFC magasra nőtt top elkapóival.

 

31. Arizona Cardinals: Knowshon Moreno (RB, Georgia)
Edgerrin James már nem igazán megoldás a kezdő futó posztjára, Hightower pedig soha nem is lesz az. Moreno ellenben kiválóan alkalmas lehet arra, hogy a passzjáték mellé a futójátékban is számoljanak az ellenfelek a Cardinals támadóival.

 

32. Pittsburgh Steelers: Jarrod Gilbert (DE, San Jose State)
Frissíteni kell DE poszton, hiszen idősödő, szerződésük vége felé közeledő játékosok játszanak itt. Gilbert 1-2 szezont még fejlődhet Aaron Smith mögött, majd a helyére léphet.