Monday Night Football előzetes - 4. hét

2015. október 5., 15:28

Egyetlen nyeretlen csapat maradt az NFL-ben, a hétfő este Seattle-be látogató Lions.

Seattle Seahawks – Detroit Lions
2015. október 6., 02:30 (CenturyLink Field, Seattle) - tv: sport2


Seattle Seahawks

- Mi történt a múlt héten: Lenullázták a Chicago-t az első hazai pályás mérkőzésükön, leginkább az UDFA Thomas Rawlsnak és a speciális egységnek köszönhetően.

- Hiányzók: Marshawn Lynch combhajlító-izma nem jött helyre, biztosan nem játszhat, csakúgy, mint az elkapó Paul Richardson. Luke Willson összekötő játékára viszont nagy a valószínűség.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Thomas Rawls. Lynch kiesése miatt beugróként már múlt héten is remekül pótolta BeastMode-ot a draftolatlan újonc, és a vendégek futásvédelme sem a liga első felében található. Harmadik kísérleteknél Fred Jackson számíthat labdákra, és persze Russell Wilson is tud futni.

 

Detroit Lions
- Mi történt a múlt héten: Viszonylag simán kaptak ki a Denver ellen hazai pályán a Sunday Night Football keretei közt, a csapat mindegyik egysége átlag alatti teljesítményt nyújtott.

- Hiányzók: Joique Bell (RB) bokasérülés miatt, Brandon Pettigrew (TE) pedig combizomhajlító-sérülés miatt nem játszik, de DeAndre Levy (LB) és Larry Warford (G) játéka is erősen kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Matthew Stafford. Írhatnánk ide az egész támadósort, mivel eddig csalódást keltően játszanak, főleg a támadófal, de Stafford gyors döntéshozatalán sok minden fog múlni. A földön eddig 135 yardot sikerült összehozni, ami a legkevesebb a ligában, és ha hamar hátrányba kerülnek, kénytelenek lesznek még többet passzolni, amit pedig könnyen kiismerhetnek Chancellorék.

 

 

Érdekességek:
- Ez lesz a 13. összecsapásuk, az eddigi 12-ből hetet a Seattle nyert meg. Ebből következik, hogy ötször a Detroit tudott diadalmaskodni.
- A Russell Wilson-érában a Seahawks hazai pályán főműsoridős meccsen 5-0-s mérleggel áll és átlagosan 21 ponttal nyernek.
- Russell Wilson négy hétfő esti rangadóján még nem dobott interceptiont.

Legutóbbi találkozásuk:
A 2012-es szezon 8. hetében mérkőztek meg utoljára, akkor a Ford Fielden egy fordulatos mérkőzésen, 20 másodperccel a vége előtt adott győztes TD passzt Matthew Stafford Titus Youngnak.

Mi történhet most?
A chicagói támadósort dominálta a Seattle, pontot sem engedve, a hasonló eredmény csak azért lenne meglepő, mert a detroitiaknál nem Jimmy Clausen, hanem Matt Stafford irányít. Theo Riddick és Ameer Abdullah is hozhat azért yardokat elkapásokban, ha a futás teljesen becsődölne a Lions-nál, Golden Tate pedig a volt csapata ellen játszik először. A Richard Sherman – Calvin Johnson párharc fantasztikusnak tűnik, a másik oldalon viszont Jimmy Grahamet kellene megállítani a gyengélkedő vendég LB-sornak vagy a söprögetőknek. Mindennek klikkelnie kellene, ha a Lions meg akarja szorítani a Seahawks-t, de a pillanatnyi forma nem azt mutatja, hogy itt körömrágós mérkőzés lesz, kivéve ha a sokat kritizált Hawks támadófal nem gondoskodik róla.


Hozzászólások

több mint 7 éve
MacPhisto Detroit Lions Michigan Wolverines 9 — Detroit vs. everybody
12-ből hetet a Seattle nyert meg. Ebből következik, hogy ötször a Detroit tudott diadalmaskodni
nem merem megkérdezni, hogy ebből ez hogy következik

Golden Tate pedig a volt csapata ellen játszik először
Idén már három meccset is játszott...

God forgives, Detroit doesn't. Since the Lions last won their division, every NFC team has won their division at least three times.
DET UM
több mint 7 éve
r.baggio Washington Commanders Utah Utes 241 — Tang Clan
Ez nem baseball, hogy akár négyszer is találkoznak egymás után felek, és ez az első Seattle-Detroit meccs, mióta Tate a Lions tagja.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
Levy el sem utazott a csapattal.

több mint 7 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
Golden Tate pedig a volt csapata ellen játszik először

Inkább: Golden Tate pedig először játszik volt csapata ellen.