Monday Night Football előzetes - 4. hét

2015. október 5., 15:28

Egyetlen nyeretlen csapat maradt az NFL-ben, a hétfő este Seattle-be látogató Lions.

Seattle Seahawks – Detroit Lions
2015. október 6., 02:30 (CenturyLink Field, Seattle) - tv: sport2


Seattle Seahawks

- Mi történt a múlt héten: Lenullázták a Chicago-t az első hazai pályás mérkőzésükön, leginkább az UDFA Thomas Rawlsnak és a speciális egységnek köszönhetően.

- Hiányzók: Marshawn Lynch combhajlító-izma nem jött helyre, biztosan nem játszhat, csakúgy, mint az elkapó Paul Richardson. Luke Willson összekötő játékára viszont nagy a valószínűség.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Thomas Rawls. Lynch kiesése miatt beugróként már múlt héten is remekül pótolta BeastMode-ot a draftolatlan újonc, és a vendégek futásvédelme sem a liga első felében található. Harmadik kísérleteknél Fred Jackson számíthat labdákra, és persze Russell Wilson is tud futni.

 

Detroit Lions
- Mi történt a múlt héten: Viszonylag simán kaptak ki a Denver ellen hazai pályán a Sunday Night Football keretei közt, a csapat mindegyik egysége átlag alatti teljesítményt nyújtott.

- Hiányzók: Joique Bell (RB) bokasérülés miatt, Brandon Pettigrew (TE) pedig combizomhajlító-sérülés miatt nem játszik, de DeAndre Levy (LB) és Larry Warford (G) játéka is erősen kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Matthew Stafford. Írhatnánk ide az egész támadósort, mivel eddig csalódást keltően játszanak, főleg a támadófal, de Stafford gyors döntéshozatalán sok minden fog múlni. A földön eddig 135 yardot sikerült összehozni, ami a legkevesebb a ligában, és ha hamar hátrányba kerülnek, kénytelenek lesznek még többet passzolni, amit pedig könnyen kiismerhetnek Chancellorék.

 

 

Érdekességek:
- Ez lesz a 13. összecsapásuk, az eddigi 12-ből hetet a Seattle nyert meg. Ebből következik, hogy ötször a Detroit tudott diadalmaskodni.
- A Russell Wilson-érában a Seahawks hazai pályán főműsoridős meccsen 5-0-s mérleggel áll és átlagosan 21 ponttal nyernek.
- Russell Wilson négy hétfő esti rangadóján még nem dobott interceptiont.

Legutóbbi találkozásuk:
A 2012-es szezon 8. hetében mérkőztek meg utoljára, akkor a Ford Fielden egy fordulatos mérkőzésen, 20 másodperccel a vége előtt adott győztes TD passzt Matthew Stafford Titus Youngnak.

Mi történhet most?
A chicagói támadósort dominálta a Seattle, pontot sem engedve, a hasonló eredmény csak azért lenne meglepő, mert a detroitiaknál nem Jimmy Clausen, hanem Matt Stafford irányít. Theo Riddick és Ameer Abdullah is hozhat azért yardokat elkapásokban, ha a futás teljesen becsődölne a Lions-nál, Golden Tate pedig a volt csapata ellen játszik először. A Richard Sherman – Calvin Johnson párharc fantasztikusnak tűnik, a másik oldalon viszont Jimmy Grahamet kellene megállítani a gyengélkedő vendég LB-sornak vagy a söprögetőknek. Mindennek klikkelnie kellene, ha a Lions meg akarja szorítani a Seahawks-t, de a pillanatnyi forma nem azt mutatja, hogy itt körömrágós mérkőzés lesz, kivéve ha a sokat kritizált Hawks támadófal nem gondoskodik róla.


Hozzászólások

több mint 8 éve
MacPhisto Detroit Lions Michigan Wolverines 9 — Detroit vs. everybody
12-ből hetet a Seattle nyert meg. Ebből következik, hogy ötször a Detroit tudott diadalmaskodni
nem merem megkérdezni, hogy ebből ez hogy következik

Golden Tate pedig a volt csapata ellen játszik először
Idén már három meccset is játszott...

Only team in NFC not to play in the Super Bowl.
DET UM
több mint 8 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
Ez nem baseball, hogy akár négyszer is találkoznak egymás után felek, és ez az első Seattle-Detroit meccs, mióta Tate a Lions tagja.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
Levy el sem utazott a csapattal.

több mint 8 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
Golden Tate pedig a volt csapata ellen játszik először

Inkább: Golden Tate pedig először játszik volt csapata ellen.