NFL beharangozók, 12. hét - Sport tv-s dupla

2017. november 26., 17:00

Szép lassan visszarendeződünk a régi kerékvágásba, ha az összes vasárnapi meccset egyelőre nem is, a magyar képernyőre kerülteket felvezetjük!

NFL beharangozók, 12. hét - Sport tv-s dupla

 

Kansas City - Buffalo
LA Rams - New Orleans

 

 

19:00 Kansas City Chiefs - Buffalo Bills (Arrowhead Stadium, Kansas City)

A rájátszás szempontjából rendkívül fontos találkozót rendeznek az Arrowhead Stadiumban vasárnap, a mérleg alapján mindkét csapatnak kiemelt mérkőzés ez, főleg hogy mindkettő gárda erős kezdés után nagy visszaesést produkált az elmúlt hetekben.

A hazaiak támadósora megállíthatatlannak tűnt a szezon elején, az utóbbi öt hétben viszont csak egyszer nyertek és egyszer sikerült 20 pontnál többet szerezniük. A mélypontot valószínűleg múlt héten érték el, amikor az 1-8-cal álló Giants otthonában 9 pontot tettek fel a táblára. Alex Smith két héttel ezelőttig nulla eladott labdával állt, a Cowboys és a Giants ellen azonban 3 interceptiönt is dobott. Kareem Hunt teljesítménye is visszaesett, az első öt héten 6.7 yardot szerzett futásonként, az utolsó ötön viszont 3,5 alá esett az átlaga. Szerencséjére a Bills védelme futás ellen nem a legacélosabb Marcell Dareus elcserélése óta, a három meccses vereségszériájuk alatt 212 (!) yardot engedtek a földön, átlagban. Leslie Fraizer koordinátornak nem lesz egyszerű dolga, ugyanis a Chiefsben Hunt mellett a passzjátékban is kiemelkedő célpontjai vannak Smithnek, Travis Kelce és Tyreek Hill személyében.

Buffaloban a kiváló kezdés után mindenki a rájátszásról beszélt, a cserepiac lezárása óta viszont nem sikerült meccset nyerniük, ráadásul a legutóbbi két vereségük elég kínosra sikerült. A Saints elleni fiaskó után Sean McDermott az ötödik körös újoncot, Nathan Petermant nevezte meg kezdő irányítónak, aki úgy is játszott a Chargers ellen, mint egy ötödik körös újonc. Öt interceptiönt dobott az első félidőben, a másodikban már ismét Tyrod Taylor volt a pályán és ezen a héten is ő fog kezdeni. A fiatal irányító kezdetése merész döntés volt, ami egyáltalán nem vált be, és valószínűleg az öltözőben sem sikerült ezzel javítani a hangulatot. A vendégek támadósora egész évben inkonzisztens, a támadófal nem érzi egyelőre Rick Dennison sémáját, Taylornak nincsenek minőségi elkapói, egyedül LeSean McCoy az, aki néha nagy villanásokkal meccsben tudja tartani a csapatot. Viszont az ellenfél védelmében itt is vannak kérdőjelek, a liga alsó harmadába tartozó passzvédekezést illene valamennyire kihasználnia Tayloréknak. A Chiefs emiatt leigazolta a veterán Darrelle Revis CB-t, Andy Reid szerint az sem elképzelhetetlen, hogy már most vasárnap a pályán lesz.

Sérülések terén talán a hazaiak vannak jobb helyzetben, Buffaloban Kelvin Benjamin valószínűleg nem lép pályára, Charles Clay (TE) és Jordan Matthews (WR) pedig limitáltan edzett a héten, de az ő játékukra nagyobb az esély. Cordy Glenn (LT) és John Miller (RG) sem tud pályára lépni, valamint a backup futó, Mike Tolbert sem. A hazaiaknál Dee Ford (LB) és Terrance Smith (LB) játékára nem számíthatunk, Allen Bailey (DL), Tamba Hali (LB) és Albert Wilson (WR) játéka pedig kérdéses.

A fogadóirodáknál 10 pontos favorit a Chiefs, feltehetően a hazai pálya előnye és a Bills gyengélkedése miatt ilyen nagy a spread. Sean McDermott első HC-ként töltött éve nem telik unalommentesen, sok megkérdőjelezhető döntést hozott eddig, amiből nem sok vált be eddig. Érdekesség, hogy McDermottnak Andy Reid adta az első NFL-es munkáját, mint scouting koordinátor, és több, mint egy évtizedig dolgoztak együtt Philadelphiában. Leslie Fraiser (DC), Juan Castillo (OL), és David Culley (QB edző) is dolgozott a Chiefs HC-val hosszabb-rövidebb ideig az Eagles-nél.

Ha az utóbbi hetek formáját hozza mindkét támadósor, nem sok pontot fogunk látni, de mivel a védelmek se dominálnak, egy szoros, sok pontos találkozón se lepődnénk meg. Az biztos, hogy a mérkőzés győztese egy lépéssel közelebb kerül a rájátszáshoz, míg a vesztes egy olyan szériába kerül, ahonnan nagyon nehéz lesz a visszaút.

 

 

22:25 Los Angeles Rams - New Orleans Saints (Memorial Coliseum, Los Angeles)

Egy playoff meccsnek ígérkező NFC derbire van kilátás ma este Los Angelesben, ahol a pályaválasztó Rams a remek szezont futó, múlt héten a győzelmi sorozatát thrillerbe illó módon nyolc mérkőzésesre nyújtó New Orleans Saints csapatát fogadja.

A szezon egyik, ha nem a legkellemesebb meglepetését szolgáltatja az NFL rajongóinak a Jared Goff vezette Rams offense. A Los Angeles támadói minden várakozást felülmúlnak, nem kis mértékben nekik köszönhető, hogy 7-3-as mutatóval az NFC West élén található jelenleg a hazai alakulat. Múlt héten beletört a csapat bicskája a Vikings remek védelmébe, és ezúttal sem lesz sokkal könnyebb dolguk, hiszen a Saints védelme is legalább akkorát fejlődött 2016-ról 2017-re, mint a Rams támadósora. Valamelyest megkönnyíti a feladatukat, hogy az év újonc védője címre is joggal pályázó Marshon Lattimore bokasérülés miatt nem játszhat, és ha ez önmagában nem volna elég balszerencse, a másik kezdő CB, Ken Crawley sem vehet részt a találkozón hasizom fájdalmai miatt. Alex Okafor, a Saints egyik kezdő DE-je pedig már az egész szezonban nem játszhat Achilles-ín szakadás okán, így az eddig erőn felül teljesítő védelemből három kulcsjátékos is hiányozni fog a ma esti rangadón. Persze a hazaiaknál sem fenékig tejfel az élet, az idén szintet lépő Robert Woods nem bevethető, így Jared Goffnak el kell kezdenie komolyabban keresni a másik ex-buffalói elkapót, a nagy reményekkel a nyugati partra érkező Sammy Watkins-t. Sokat tehet a hazai sikerért Todd Gurley is, aki újra újonc évében látott fényében tündököl, komoly fegyvere a másodéves irányítónak.

A Saints támadóinál sok év után először nem minden Drew Brees körül forog. Adrian Peterson elcserélését követően a Mark Ingram - Alvin Kamara duó megtalálta a ritmust, félelmetesen hatékonyak, mindent elmond a teljesítményükről, hogy Brees-t a meccsek nagy részében game manager QB szerepkörre degradálták. Persze, ha a veterán QB-nak elő kell lépnie, még mindig képes csodás játékra, megmutatta ezt a Redskins elleni mérkőzés utolsó perceiben, ahol elképesztő fordítást mutatott be a meccs utolsó négy percében (majd a hosszabbításban). Ki kell emelni a támadófal munkáját is, ami kellő időt biztosít Breesnek a passzjátékhoz, továbbá olyan lyukakat nyit a futópárosnak, hogy azon egy komolyabb teherautó is átférne. Ma nekik sem lesz egyszerű dolguk, hiszen Aaron Donald a liga talán legatletikusabb, legrobbanékonyabb belső védőfalembere, továbbá Robert Quinn is komoly veszélyt jelenthet az ellenfelek irányítóira, ha egyszer elkapja a fonalat - idén ez még nem annyira jött össze neki, de hátha a szezon végéhez közeledve előtör belőle a fenevad, ami benne rejtőzik.

Nagyon fontos mérkőzés vár mindkét csapatra, hiszen egészen komoly a versenyfutás az NFC-ben a playoff helyekért, így aki ezt az összecsapást megnyeri, nem csupán egy fontos győzelmet húzhat be, hanem az egyik riválissal szemben szerez előnyt az egymás elleni győzelem miatt. Nehéz megmondani, melyik csapat számít az esélyesnek, hiszen a Rams mellett szól a hazai pálya és valamivel egészségesebbnek is tűnnek, azonban a Brees-Payton páros már sokat tapasztalt, nem kis rutinjuk van, illetve idén nagyon egyben van a Szentek csapata.

 

Löfli, gabokocka


Hozzászólások

több mint 6 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 90 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Köszöne a beharangozókért.
több mint 6 éve
Kájzerszóze New Orleans Saints 16 — playoffs???
Köszi!