Baker Mayfield a Panthersnél!

NFL gyorsösszefoglalók - 10. hét, vasárnap

2015. november 16., 14:41

12 mérkőzést rendeztek a tizedik forduló vasárnapi játéknapján.

NFL gyorsösszefoglalók - 10. hét, vasárnap

Green Bay- Detroit
Tampa Bay - Dallas
Tennessee - Carolina
St. Louis - Chicago
Washington - New Orleans
Philadelphia - Miami
Pittsburgh - Cleveland
Baltimore - Jacksonville
Oakland - Minnesota
NY Giants - New England
Denver - Kansas City
Seattle - Arizona

 

 

Detroit Lions @ Green Bay Packers - 18:16
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000579788/Lions-vs-Packers-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Matthew Staffordnak 38 passzkísérletéből 24 volt sikeres, ehhez 242 yard 2 TD és 1 INT társult.

A mérkőzés jelenete: Golden Tate-et nehéz földre vinni

A mérkőzés statisztikája: A Lions szemszögéből a 2-es szám keretében zajlott ez a meccs. 2 ponttal nyertek, Matt Prater 2 mezőnygólt értékesített és mellette 2 XP-t hagyott ki, 2 touchdownt passzolt Matt Stafford, 2 first downt szerzett futva a Detroit, 2-szer jártak a red zone-ban, abból 2 TD-t szereztek és ez volt az idei 2. győzelmük. Persze a legfontosabb, hogy 1991 óta először vették be a Lambeau-t.

Hogyan tovább Lions? A rájátszásért kaparó Oakland Raiderst fogadják, hasonló nyomást kell helyezni Derek Carr-ra, mint Aaron Rodgersre és akkor nem lehetetlen küldetés a győzelem.

Hogyan tovább Packers? Csoportrangadóra utaznak Minnesotába, ha kikapnak, akkor könnyen elveszhet a csoportelsőség.

 


 

Dallas Cowboys @ Tampa Bay Buccaneers - 6:10
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000579775/Cowboys-vs-Buccaneers-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Jameis Winston nem játszott hibátlanul, kétszer is eladta a labdát, azonban a legfontosabb pillanatban tudott előlépni és győzelemre vezette csapat

A mérkőzés jelenete: Winston TD futása, amivel sikerült megfordítani az összecsapást.

A mérkőzés száma: 54 másodperccel a vége előtt vette át a vezetést a Buccaneers, addig végig, a Cowboys irányította a mérkőzést.

Hogyan tovább Buccaneers? Philadelphiába látogat a Tampa, ahol az életéért küzdő Eagles ellen több kell a támadóktól, különben nem lesz lehetőség a mérkőzés végi fordításra.

Hogyan tovább Cowboys? A Dolphins otthonában vendégeskedik majd a Cowboys, feltehetően immáron Tony Romóval a csapatban. Mivel a csoport többi csapata tovább szerencsétlenkedik, halvány remény még pislákol a 2-7-es mutató ellenére, azonban többet már nem szabad hibázni.

 


 

Carolina Panthers @ Tennessee Titans - 27:10
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000579709/Panthers-vs-Titans-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Cam Newton. 26 passzából 21 sikeres volt, 217 passzolt yardja mellé 1 TD-passz és 0 interceptiont társult, emellett 23 futott yard és 1 futott touchdown is felkerült a statisztikai lapjára.

A mérkőzés jelenete: Greg Olsen egykezese

A mérkőzés statisztikája: 11. Ennyi sikeres passzal indította a meccset Newton, és összesen ennyi first downt engedélyezett a Carolina defense.

Hogyan tovább Panthers? Otthon fogadják a Washingtont, ha a védelem hasonlóan jól fog működni, mint ma akkor a meccs a párducok kezében van.

Hogyan tovább Titans? Jacksonville-be látogatnak csütörtökön, ha komolyan gondolják a csoportgyőzelmet, akkor nyerniük kell. A Jaguars védelem közel sem ilyen erős, így nagyobb eséllyel lesz szoros az a mérkőzés, mint a tegnapi.

 


 

Chicago Bears @ St. Louis Rams - 37:13
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000580414/Bears-vs-Rams-highlights

A mérkőzés embere: Jeremy Langford továbbra is tudja feledtetni Matt Fortét. Ezúttal 182 scrimmage yardot és 2 touchdownt szállított.

A mérkőzés jelenete: Rodney McLeod tanítani való kiharcolt fumble-je, amivel Aaron Donald meg is iramodott

A mérkőzés statisztikája: Zach Miller 87 yardos elkapott touchdownja a leghosszabb tight endtől Heath Miller 2006-os ugyancsak 87 yardos TD-je óta, a Bears történetében pedig Willard Dewveall 91-yardos játéka volt utoljára ilyen hosszú elkapott touchdown összekötőtől még 1960-ban.

Hogyan tovább Bears? A Denver Broncos csapata látogat hozzájuk. Érzelemdús mérkőzésre kell számítani, hiszen John Fox, Adam Gase, Jay Cutler és Tracy Porter is régi csapata ellen készülhet. A Chicago egy igen jó védelmet tört fel tegnap, most talán egy még nagyobb kihívással fognak szembenézni.

Hogyan tovább Rams? Irány Baltimore, két meccs hátrányt kell behozni a wild card helyért, az idei Ravens ellen kötelező a győzelem, ha Fisherék komolyan gondolják a rájátszást.

 


 

New Orleans Saints @ Washington Redskins - 14:47
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000580344/Saints-vs-Redskins-highlights

A mérkőzés embere: Kirk Cousins. 25-ből 20 passza sikeres volt (80%-os pontosság), 324 yardot dobott 4 TD-passzal és 0 interceptionnel.

A mérkőzés jelenete: Ez a Mark Ingram futás elég látványosra sikerült.

A mérkőzés statisztikája: Kirk Cousins tegnapi performansza előtt az utolsó Redskins irányító, aki 300 yard fölött passzolt 150-nél magasabb QB ratinggel az a Hall of Famer Sammy Baugh volt még 1948-ban.

Hogyan tovább Redskins? A Carolina Panthers csapatához látogatnak, ahol egy sokkal erősebb védelem ellen mutathatják meg Cousinsék, hogy mire képesek.

Hogyan tovább Saints? Bye weekre megy a csapat, nem kizárt, hogy az utóbbi hetek teljesítménye változást hoz a defensive edzői stábban. A pihenőhét után Houstonba látogatnak, Hoyerék ellen talán több sikerélményt szerezhet a védelem.

 


 

Miami Dolphins @ Philadelphia Eagles - 20:19
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000579721/Dolphins-vs-Eagles-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Reshad Jones a vendégek védelmének vezére volt, bejátszotta az egész pályát, sacket jegyezhetett fel, interceptiont is szerzett, nélküle egészen biztosan nem jött volna össze a fordítás.

A mérkőzés jelenete: A Dolphins speciális egysége érdekessé tette a meccset, sikerült egy kickoffot az 1 yardos vonalig elvinni, a probléma csak annyi, hogy a sajátjukig. Később egy blokkolt punttal korrigáltak

A mérkőzés statisztikája: 1970 óta a Dolphins a második csapat, mely sorozatban három meccsen szenvedett el safety-t (a másik az 1980-as Seattle)

Hogyan tovább Eagles? A Buccaneers lesz a Philadelphia következő ellenfele hazai pályán, a kérdés csak az, ki kezd irányítóként, hiszen Sam Bradford agyrázkódást és vállsérülést szenvedett és egyelőre nem tudni, hogy pályára léphet-e vasárnap.

Hogyan tovább Dolphins? A 2-7-es mérleggel álló Dallas lesz a vendégük, azonban Tony Romo visszatér, így korántsem számíthatnak könnyű mérkőzésre Dan Campbell fiai, pláne, ha olyan hibákat követnek el, mint tették ez alkalommal többször az első félidőben

 


 

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers - 9:30
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000579799/Browns-vs-Steelers-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Ben Roethlisberger a padról beszállva, félig sérülten is kimagaslót nyújtott, simán győzelemre vezette csapatát.

A mérkőzés jelenete: Antonio Brown TD szaltózása

A mérkőzés statisztikája: 379 passzolt yardot hozott össze Big Ben, az NFL történetében a csereként beállva ennyi passzotl yardot még soha nem hozott össze irányító.

Hogyan tovább Steelers? Jön a jól megérdemelt pihenő, kevés csapat van a ligában, akinek nagyobb szüksége lenne rá, mint a jelenlegi Steelersnek, ahol gyakorlatilag még a szertáros is sérüléssel bajlódik.

Hogyan tovább Browns? A Barnák is bye weekre mennek, össze lehet rázni a gondolatokat, hogy mit is akarnak még ettől az évtől, de az 1/1-es draftcetli igen vonzó célpontnak tűnik.

 


 

Jacksonville Jaguars @ Baltimore Ravens - 22:20
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000579808/Jaguars-vs-Ravens-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Davon House úgy tűnik végre megszolgálja a pénzét, az ex-Packers játékos 2 átadását is lehalászta Flacconak.

A mérkőzés jelenete: Bryan Walters szépen halad egy screen passzból, majd megérkezik Will Hill

A mérkőzés statisztikája: 13. Ennyi meccset vesztett zsinórban idegenben a Jacksonville a tegnapi diadal előtt.

Hogyan tovább Jaguars? Csütörtöki Esti Rangadó következik otthon a Tennessee Titans ellen. A Titans front7 nem játék, de ez a győzelem lökhet annyit érzelmileg a csapaton, hogy vereséggel küldjék vissza Nashville-be a titánokat.

Hogyan tovább Ravens? St. Louisba látogatnak, fegyelmezettebb játékkal összejöhet a győzelem.

 


 

Minnesota Vikings @ Oakland Raiders - 30:14
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000580250/Vikings-vs-Raiders-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Adrian Peterson. 26 futásból 203 (!) yardot és 1 touchdownt ért el.

A mérkőzés jelenete: Cordarelle Patterson kissé nehezen szedte össze ezt a kezdőrúgást, de utána meg sem állt vele az end zone-ig.

A mérkőzés statisztikája: ez volt Adrian Peterson 6. 200+ futott yardos mérkőzése, ezzel beállította O.J. Simpson NFL-rekordját.

Hogyan tovább Vikings? A Green Bayt fogadják, ha nyernek, akkor komoly előnybe kerülnek a csoportgyőzelemért folytatott harcban. A védelem nagyon meggyőző játékot mutatott tegnap, hasonló színvonalú produktum kell tőlük a sikerhez a sajtfejűek ellen is.

Hogyan tovább Raiders? Detroitba látogatnak, komoly légi párbaj várható Stafford és Carr között, ha ezúttal az Oakland adja el kevesebbszer a labdát, akkor valószínűsíthetően győzni fognak.

 


 

New England Patriots @ New York Giants - 27:26
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000580275/Patriots-vs-Giants-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Rob Gronkowskit látva felmerül a kérdés, hogy ő tényleg ember-e (és ennek megfelelően jelölhető-e a mérkőzés embere címre). Ezúttal 5 elkapásból 117 yard és 1 TD került a neve mellé.

A mérkőzés jelenete: valószínűleg Duron Harmon fantasy ellenfelénél volt Danny Amendola ebben a fordulóban, más magyarázat nincs arra, hogy miért kellett felrúgni a csapattársát egy biztos punt return TD előtt.

A mérkőzés statisztikája: 54. Ennyi yardról rúgta be a meccsnyerő mezőnygólt Stephen Gostkowski.

Hogyan tovább Patriots? A Buffalo Bills csapatát fogadják Monday Night Football keretében, sürgősen fel kellene épülnie néhány Patriots támadófalembernek, ellenkező esetben a Rex Ryanék front7-je darabokra szedi Bradyt.

Hogyan tovább Giants? Bye week következik, ahol elmehetne az edzői gárda egy time management továbbképzésre, ugyanis rájuk fér az idei szezon alapján. A pihenőhét után a Redskinshez látogatnak, könnyen lehet, hogy annak a meccsnek a győztese megnyeri az egész csoportot.

 


 

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos - 29:13
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000580813/Chiefs-vs-Broncos-highlights

A mérkőzés embere: Justin Houston. A kiváló teljesítő védelem egyik legjobbja volt, a 3 szerelése mellett 2 sacket is szerzett.

A mérkőzés jelenete: ezzel az átadással vette át Peyton Manning a vezetést Brett Favre-tól a passzolt yardok örökranglistáján

A mérkőzés statisztikája: 4. Manning rekordja mellé ma ennyi interception társult (és nullás passer rating, a lecserélés szégyenével együtt)

Hogyan tovább Chiefs? San Diegoba látogatnak, ahol potensebb passzjátékkal kell szembenézniük, viszont gyengébb az ellenfél védelme. Ugyanolyan csoportrangadó lesz, mint a mai azzal a különbséggel, hogy most a Chargers érkezik bye weekről.

Hogyan tovább Broncos? Chicagóba mennek, különleges hangulatú meccs várható, hiszen a medvék vezetőedzője (John Fox) és offensive coordinatora (Adam Gase) hasonló minőségben tavaly még a Denver sikeréért küzdöttek. Hogy Manning ki tud-e lábalni borzasztó formájából épp volt edzői ellen, az nagy talány, a védelemnek pedig egy másik ex-Bronco Jay Cutler limitálása lesz az elsődleges feladat.

 


 

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks - 39:32
http://www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000580905/Cardinals-vs-Seahawks-broadcast-highlights

A mérkőzés embere: Larry Fitzgerald. 10 elkapás, 130 yard és rengeteg blokk Kam Chancelloron, ami nagyon sokat segített a futójátékon.

A mérkőzés jelenete(i): Carson Palmer első fumble-je, ami elég érdekesen pattant (és persze Drew Stanton örömtánca)

A mérkőzés statisztikája: 451 total yardot nyelt be a Seahawks, utoljára 2013 szeptemberében sikerült ennél többet.

Hogyan tovább Cardinals? Három meccs előnyük van a csoportban, jövő héten a Bengalst fogadják szintén SNF-en, de Mike Iupati sérülése hosszútávon még gondot okozhat.

Hogyan tovább Seahawks? Szerencséjükre a hátralévő sorsolásuk nem vészes, de innen már nem nagyon lehet hibázni, ha rájátszásba akarnak jutni. A következő fordulóban a 49erst fogadják.