NFL meccselőzetesek - 13. hét

2015. december 6., 15:00

Beharangozók a tizenharmadik fordulós vasárnapi mérkőzésekhez.

NFL meccselőzetesek - 13. hét

Buffalo - Houston
Chicago - San Francisco
Cleveland - Cincinnati
Miami - Baltimore
Minnesota - Seattle
NY Giants - NY Jets
St. Louis - Arizona
Tampa Bay - Atlanta
Tennessee - Jacksonville
Oakland - Kansas City
San Diego - Denver
New Orleans - Carolina
New England - Philadelphia
Pittsburgh - Indianapolis

 

Buffalo Bills - Houston Texans
2015. december 6., 19:00 (Ralph Wilson Stadium, Buffalo)

Buffalo Bills

- Mi történt múlt héten: Jó kezdés után visszaestek a magára találó Chiefs otthonában, és relatíve sima vereség lett a vége, mert a negyedik negyedben nem tudtak megújulni és pontokat felvinni a táblára.

- Hiányzók: Kyle Williams szezonja a héten hivatalosan is véget ért térdsérülése miatt, míg Karlos Williams, Nigel Bradham és John Miller ezt a mérkőzést lesz kénytelen kihagyni. Seantrel Henderson játéka is valószínűtlen, ugyanakkor jó hír, hogy Mario Williams minden jel szerint visszatérhet.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Elsősorban Tyrod Tylor és rajta keresztül Sammy Watkins teljesítménye fogja meghatározni azt, hogy harcolhat-e tovább a Bills a Wild Card helyek egyikéért. A múlt heti közvetlen vetélytárs elleni vereség után egy újabb már nem igen fér bele a magára találó Houston ellen, különösen úgy, hogy a Jets továbbra is képben van. Nagy játék kell otthon, és ehhez egy jó Taylorra van szükség

 

Houston Texans

- Mi történt múlt héten: Demoralizáló vereséget mértek a New Orleans Saints együttesére, a JJ Watt vezette pass rush az egész meccsen megnyomorította Drew Brees életét, amely fontos győzelmet ért. A csoportban beérték a Colts-t, előttük a lehetőség a csoport megnyerésére, és a rájátszásra.

- Hiányzók: JJ Watt ágyéksérülése miatt hagyott ki edzést a héten, a mérkőzést minden bizonnyal nem fogja, ahogy más sem, mert rajta kívül csak Alfred Blue volt limitálva a munkában, de vele együtt is mindenkire számíthat Bill O’Brian vezetőedző.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Nuke Hopkins szép csendben a liga egyik, ha nem a legjobb elkapójává nőtte ki magát az idei szezonra, és teszi ezt minden különösebb segítség nélkül. A mérkőzés talán legnagyobb párharca lesz (Watt megállítása mellett persze) a Bills cornerével, Stephon Gilmore-ral vívott egy az egy elleni küzdelme.

 Érdekességek:
- 41 pontot engedett a Miami elleni mérkőzés első félidőben a Texans, az azóta eltelt négy mérkőzésen 38-at, amely 8.8 pont mérkőzéseként, ez természetesen a legjobb a ligában
- Tyrod Tylor nem céloz ugyan tűpontosan, de az elmúlt 5 mérkőzésen nem adta el a labdát
- Az örökmérleg 4-3 a Texans javára, és a legutóbbi hármat is ők nyerték


Legutóbbi találkozásuk:
2014. szeptember 28-án 23-17-re nyert a Texans hazai pályán, többek között egy JJ Watt által visszahordott 80 yardos TD-vel.


Mi történhet most?
A nagy kérdés a hazaiak számára, hogy JJ Watt megállítására van-e valami konkrét elképzelés, vagy rábízzák Taylorra, hogy mozogjon ki és oldja meg, hogy legyen passzjáték. Ha a Bills képes lesz pontokat tenni a táblára, és minőségi futójátékot a pályára tenni, akkor nagy esélye van, hogy életben tudja tartani a rájátszás reményeit. Ha szenvednek, akkor baj lehet, mert a Texans támadójátéka nem teljesen életképtelen, Hoyer ellenére sem. Hopkins megállítása lesz a kulcs, ha ez sikerül, akkor nem fog tudni annyi pontot szerezni a Texans, hogy elhozza a győzelmet. Persze ha a védelem megint extrát nyújt, és pontokat is szerez, nehéz lesz megállítani a vendégeket.

 


 

Chicago Bears - San Francisco 49ers
2015. december 6., 19:00 (Soldier Field, Chicago)

Chicago Bears

- Mi történt a múlt héten: A Hálaadás napi program utolsó mérkőzésén tudtak nyerni a Packers ellen.

- Hiányzók: Marquess Wilson (WR, láb) biztosan hiányzó, míg a Bruce Gaston (DT, betegség), Zach Miller (TE, borda), Antrel Rolle (S, térd), Eddie Royal (WR, térd) négyes játéka kérdéses.

- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Jay Cutler a legutóbbi három mérkőzésén csupán egy interceptiont dobott. Továbbá jó hír számára, hogy Martellus Bennett visszatért, így második kedvenc célpontja is rendelkezésére áll a 49ers ellen. Igaz Zach Miller a legutóbbi négy találkozón szerzett TD-t. A futójátékban azt ígérte Adam Gase támadó koordinátor, hogy nagyjából egyenlően fog osztozni a labdákon Matt Forte és Jeremy Langford.

 

San Francisco 49ers

- Mi történt a múlt héten: Hazai pályán fogadták a Cardinalst, de egy utolsó másodperces mezőnygóllal kaptak ki egy bírói hibáktól sem mentes mérkőzésen.

- Hiányzók: A biztosan nem játszók névsora ezúttal is Carlos Hyde-al (RB, láb) kezdődik, de ezúttal Garrett Celek (TE, boka) csatlakozott hozzá.

- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Blaine Gabbert legutóbbi két mérkőzésén 90-es irányító mutatóval végzett, ami kellemes meglepetés. A jó hír számára, hogy a csapat aktiválta a PUP listáról Daniel Kilgore-t, aki így játszhat is ezen a találkozón és biztos javít majd a támadófal teljesítményén, ami azt is jelentheti, hogy kevesebb lesz a nyomás az irányítón.

Érdekességek:
- Anquan Boldinnak 36 elkapott yard kell, hogy 18.-ik játékosként az NFL történetében elérje a 13000 elkapott yardos határt.
- Vic Fangio a jelenlegi Bears védő koordinátor 2011 és 2014 között a 49ers csapatánál töltötte be ugyanezt a pozíciót.
- Azok közül a játékosok közül, akik legalább 20 elkapással rendelkeznek, Torrey Smith rendelkezik a legjobb átlaggal (21,6 yard/elkapás).
- Ez lesz a két csapat 61-ik összecsapása az alapszakaszban, amelyben a Bears vezet 30-29-1-re.


Legutóbbi találkozásuk:
A tavalyi szezon második mérkőzésén amikor is a Bears 13 pontos hátrányt dolgozott le az utolsó negyedben és nyertek 28-20-ra a Levi's Stadiumban.


Mi történhet most?
Blaine Gabbert játéka nem is olyan rossz, mint azt sokan várták (a Cardinals ellen 300 yard fölé jutott), de most az ellen a Bears ellen kell játszania, akik a hatodik játékhét óta nem engedtek 300 yard fölé irányítót. Igaz a jó passzjáték elleni védekezés mellé a rossz futás elleni párosul náluk, mivel csupán 29-ikek ebben a kategóriában és tudjuk, hogy a vendégek inkább a földön próbálnak haladni. Még akkor is ha továbbra is Shaun Draughn a kezdő futójuk.
A hazaiaknál Matt Forte és Jeremy Langford megosztva cipelik majd a labdát. A passzjáték jól működik mostanában, látszik Adam Gase munkája Jay Cutleren is. Jó napot foghat ki a Bears támadósor mivel az idei szezonban 49ers még nem nyert mérkőzést idegenben és a védelmük 35 pontot enged átlagban és az ellenfelek támadói több mint 400 yardot szereznek ellenük. A fogadóirodáknál hét ponttal jobbnak tartják a hazai csapatot.

 


 

Cleveland Browns - Cincinnati Bengals
2015. december 6., 19:00 (FirstEnergy Stadium, Cleveland)

Cleveland Browns

- Mi történt múlt héten: Nehezen emészthető vereséget szenvedtek a gyűlölt Ravens ellen hazai pályán: egy utolsó másodperces mezőnygól-kísérlet laposra sikerült, a lepattanó labdát a vendégek gyűjtöttek össze, majd a visszahordott TD-vel meg is nyerték a mérkőzést az utolsó utáni pillanatban. Szavakkal kifejezhetetlen hangulat uralkodott a lelátón.

- Hiányzók: A lassan végleges sérült listára kerülő Joe Haden, Andrew Hawkins, Taylor Gabriel, Justin Gilbert (agyrázkódásban szenvedő) kvartetten kívül, említésre méltó hiányzó várhatóan nem lesz. Josh McCown idén már biztosan nem játszik a múlt heti kulcscsont-törése után, már nem is tagja az aktív keretnek.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Miután Manziel fegyelmezése tovább tart, a kezdő QB Austin Davis lesz. Davis szeptember elején igazolt Clevelandbe, és most azt a feladatot kapja, hogy a csoportelső ellen vezesse lehetőleg győzelemre a Browns-t. A Rams-nél tavaly volt már egy beugró meccse, amikor az akkori címvédő Seattle ellenében sikerült egy nagyon hatékony teljesítményt nyújtva, győzelemre vezetni a jóval esélytelenebb csapatot. Most is valami hasonlót várnak tőle, komplikáltba nem kell belemenni, de az egyszerű legyen meg hiba nélkül.

 

Cincinnati Bengals

- Mi történt múlt héten: Egy meglehetősen unalmas délutánon, a mérkőzés harmadik negyedére eldöntve a lényegi kérdéseket nyertek a Rams ellen, a végén még az is belefért, hogy Aaron McCarron irányítson. A labda mind a két oldalán meggyőző teljesítményt nyújtottak.

- Hiányzók: Tyler Eifert egy nyaki ideg sérülés miatt kényszerpihenőre szorul, a sokadik számú corner Chris Lewis-Harris játéka pedig annyira bizonytalan volt, hogy ki is tették az aktív keretből, helyére a gyakoroló-csapatból érkezett az újonc Troy Hill.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Tyler Eifert hiányában vélhetően a futójátékon lesz a hangsúly, na persze nem feltételen azért, mert AJ Green vagy Marvin Jones ne lenne megfelelő célpont, de a ligát 12 elkapott TD-vel vezető Eifert helyettese, Ryan Hewitt elsősorban a futásblokkolásban jeleskedik. A Cleveland védelmének futás elleni szekciója sem villog úgy idén, ahogy az várható volt, ezért főként Jeremy Hill nagyobb szerepvállalására építenek majd a vendégek.

Érdekességek:
- Austin Davis lesz a 15. QB aki kezdőként vonul ki Marvin Lewis regnálása óta a Bengals ellen, mindösszesen 13 év és 26 mérkőzés alatt.
- A Cincinnati Bengals engedte a legkevesebb pontot az ellenfeleinek az idei szezonban, 17.5 pont mérkőzésenként.
- Az örökmérleg 45-39 a Bengals javára, Clevelendben 24-17 a Brownsnak.


Legutóbbi találkozásuk:
Négy fordulóval ezelőtt simán nyert a Bengals hazai pályán 31-10-re, míg legutóbb Clevelandben tavaly 30-0-ra nyertek a vendégek.


Mi történhet most?
A Bengals elsősorban a futójáték előretörésével tervez a mérkőzésre, tavaly Jeremy Hill 158 yard mellett két TD-t is futott ugyanitt, és a múlt héten mutatott életjelek után nem lenne meglepő, ha ezúttal is hasonló hatékonysággal tenné a dolgát, főleg, hogy Eifert sérülésével a Hill játékához oly fontos Ryan Hewitt is a többet lehet a pályán. A hazaiak oldalán nagy kérdés, hogy Davis mire lesz képes, mennyire érzi a ritmust az első csapattal, mert az ő elfogadható teljesítménye nélkül nem lesz esélye a Barnáknak meccsben maradni. A Bengals hátsó védővonala sérülésekkel bajlódik, amit érdemes lenne kihasználni, de ehhez nem szabad korán nagy hátrányba kerülni. Ellenkező esetben jöhet Johnny.

 


 

Miami Dolphins - Baltimore Ravens
2015. december 6., 19:00 (Sun Life Stadium, Miami)

Miami Dolphins

- Mi történt a múlt héten: A csoportrivális Jets volt az ellenfelük, 38-20-ra kikaptak.

- Hiányzók: Ja’Wuan James (T), Rishard Matthews (WR) és Earl Mitchell (DT) biztosan nem lép pályára és Kenny Stills (WR), Mike Pouncey (C) duó pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Jarvis Landry egy személyben tudja előrevinni a csapatot, jelenleg ő az egyetlen fénypontja ennek a támadósornak, az előző meccsen is 165 yardot kapott el. Rishard Matthews kiesésével talán nagyobb szerep juthat az újonc DeVante Parker és végre láthatjuk mire képes az idei 13. választott.

 

Baltimore Ravens

- Mi történt a múlt héten: A Hétfő Esti Rangadón elképesztő végjátékban egy blokkolt FG után visszahordott TD-vel nyertek 33-27-re a Browns ellen.

- Hiányzók: Maxx Williams (TE) nem játszik, de Eugene Monroe (T) és Marlon Brown (WR) játéka is valószínűtlen.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: A Miami futásvédelme a legrosszabb a ligában, ha az engedett yardokat tekintjük, így nagy napja lehet ma Javorius Allennek. A Ravens fő elkapója jelenleg Kamar Aiken, az ő párharcát érdemes lesz figyelni Brent Grimes-szal, mert jó referencia lehet a jövőre nézve.

Érdekességek:
- A Ravens sorozatban 5 meccsen blokkolt puntot vagy field goalt, ami 1983 óta nem sikerült senkinek.
- A legutóbbi 5 összecsapásukat a hollók nyerték, ebből 4-et Miamiban.
- A Miami safety Reshad Jones az egyetlen olyan játékos jelenleg, aki az idényben 90+ tackle-t és 3+ INT-et szerzett.


Legutóbbi találkozásuk:

2014. december 7-én mérkőztek meg egymással utoljára, ahol Joe Flacco két passzolt és egy futott TD-jának köszönhetően 28-13-ra győztek a hollók.


Mi történhet most?

Érdekes párharcnak lehetünk szemtanúi, hisz egyik csapat sem nyújtja legjobb formáját, viszont mindkettőben több lehet, mint amennyit az idei szezonban mutatnak. A két legnagyobb párharc a Jarvis Landry – Jimmy Smith és a Kamar Aiken-Brent Grimes összecsapások lesznek, amelyek akár el is dönthetik a mérkőzés végkimenetelét. A Miami futójátékának mindenképp be kell indulnia, ha akarnak is valamit és Bill Lazor kirúgásával, talán nem csak 9-szer próbálkoznak majd.

 


 

Minnesota Vikings - Seattle Seahawks
2015. december 6., 19:00 (TCF Bank Stadium, Minneapolis)

Minnesota Vikings

- Mi történt a múlt héten: Adrian Peterson 158 yarddal és két touchdownnal járult hozzá a Vikings 20-10-es győzelméhez a Falcons ellen.

- Hiányzók: A nose tackle, Linval Joseph lábfej, a safety Andrew Sendejo térdsérülés miatt nem játszhat. Kérdéses Harrison Smith és Anthony Barr pályára lépése. Trae Waynes és Robert Blanton kisebb sérüléseik ellenére végigedzették a hetet, így minden bizonnyal játékra készek.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Peterson harmincévesen újra élete formájában, ráadásul vezeti a ligát 1164 futott yardjával.

 

Seattle Seahawks

- Mi történt a múlt héten: Russell Wilson karrierrekordot jelentő öt touchdown-passzt osztott ki, amivel 39-30-ra legyőzték a Steelers-t.

- Hiányzók: Paul Richardson már a sérültlistán csücsül combhajlító-sérülése miatt, Marshawn Lynch pedig hassérülése miatt nem játszhat. Demarcus Dobbs agyrázkódással, Jordan Hill lábujjsérüléssel bajlódik, így ők is kihagyják a meccset. Kérdéses Will Tukuafu és Marcus Burley játéka, kisebb sérüléssel bajlódik, de valószínűleg bevetésre kész Patrick Lewis, Earl Thomas, Jeremy Lane valamint Michael Bennett.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Russell Wilson karrierje legeredményesebb meccsén van túl, az utolsó két fordulóban 8 TD és 0 INT a mérlege.

Érdekességek:
- Russell Wilson a második játékos a liga történetében, aki a születésnapján legalább 5 touchdownpasszt osztott ki, az első Warren Moon volt 1990-ben.
- Adrian Peterson az előző héten karrierje során a 18. mérkőzését zárta legalább 150 yarddal, ami Eric Dickersonnal és Emmitt Smith-szel holtversenyben a negyedik legtöbb a liga történetében.


Legutóbbi találkozásuk:
2013. november 17-én 41-20-ra győzött a Seahawks Seattleben, Marshawn Lynch két touchdownnal járult hozzá a győzelemhez.


Mi történhet most?
Adrian Peterson játéka kulcsfontosságú lesz, hiszen annak ellenére, hogy előző forduló előtt az ellenfél a legkevesebb futott yardot engedte, Peterson 158 yarddal és két touchdownnal zárt. Jelenleg a Seahawksé az ötödik legjobb védelem futás ellen, de ez mit sem ér, ha AP jó napot fog ki. Teddy Bridgewater továbbra is game manager üzemmódban játszik, ennek ellenére Stefon Diggsnek és Kyle Rudolphnak is juthat néhány labda. A másik oldalon Thomas Rawls sikeresen átvette Marshawn Lynch igásló szerepét, és a passzjáték is összeállni látszott az előző fordulóban, ráadásul Harrison Smithéknek meggyűlhet a baja Russell Wilsonnal, még úgy is, hogy Jimmy Graham idén már nem játszhat. Ennek következtében több szerep hárul majd Tyler Lockettre, Doug Baldwinra, Jermaine Kearsere és Luke Willsonra. Két nagyon jó védelem találkozik, így kinéz egy klasszikus slugfest, de a kemény foci nagyjából borítékolható egy kevés pontos, szoros találkozón, ahol egy-egy momentum fog dönteni egyik, vagy másik oldalra.

 


 

New York Giants - New York Jets
2015. december 6., 19:00 (MetLife Stadium, East Rutherford) - tv: sport2

New York Giants

- Mi történt a múlt héten: 20-14-re kikaptak a Redskinstől, ami fájó lehet még a későbbi végszámolásnál.

- Hiányzók: Larry Donnell (TE), Devon Kennard (LB) és Brandon Meriweather (S) az oldalvonalról nézheti majd csak a mérkőzést. Rajtuk kívül Marshall Newhouse (T) és Weston Richburg (C) játéka kérdésesek.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Revis sérülésével Odell Beckham Jr ficánkolhat majd a pályán, hiszen Cromartie nem valószínű, hogy tartani tudja vele a lépést. Valószínűleg végig kettőzni fogják, de láttuk, hogy így is mire képes az elkapó, véleményem szerint egymaga eldöntheti a meccset.

 

New York Jets

- Mi történt a múlt héten: Véget vettettek a vereségi szériájuknak és 38-20-ra megverték a csoportrivális Dolphins-t.

- Hiányzók: Darrelle Revis (CB) biztosan kihagyja a találkozót és Dion Bailey (S) és Marcus Williams (CB) játéka is valószínűtlen. Kérdéses még Calvin Pace (LB)

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: A Giants passzvédelme a legrosszabb engedett yardok tekintetében, így nagy nap várhat Fitzpatrickra és elkapóira Brandon Marshallra és Eric Deckerre. Érdemes figyelni, hogy az újonc Devin Smith mit tud majd alkotni, mennyi nyomást vett róla, hogy végre elkapta első NFL TD-ját.

Érdekességek:
- Az Empire State Building két-két oldala most a két csapat színeiben világít, majd a meccs után 1 óráig a győztes színeiben pompázik majd.
- Eli Manning mindkét eddigi összecsapását megnyerte a Jets ellen.
- Brandon Marshall 69 yardra van attól, hogy 1000 yardot kapjon el a szezonban, az elmúlt 9 idényében ez nyolcadszorra sikerülne. Összevetésképpen a Jets-nek 2007 óta ő lesz az első 1000 yardos elkapója.


Legutóbbi találkozásuk:
2011. december 24-én mérkőztek meg egymással utoljára, ahol Victor Cruz 99 yardos TD-jével és 164 elkapott yardjával 29-14-re a Giants győzött.


Mi történhet most?
Két nagy rivális találkozik és egyikük sem engedheti meg magának a vereséget, mivel mind az AFC wild card helyért, mind az NFC East csoportgyőzelemért folytatott verseny nagyon szoros és nem kerülhet lépéshátrányba egyikük sem. A Jets futójátéka nem az igazi a szezon második felében, Chris Ivory-nak be kell indulnia újra, hiszen Fitzpatrick az esetek többségében nem lesz képes egyedül meccseket nyerni. A másik oldalon a passzjáték lesz a kulcs, mivel a Jets secondary-ből fontos emberek hiányoznak és nem mellesleg a földön pedig elég jó az a védelem. Odell Beckham kulcsszerepet játszhat majd, az ő megfogásának sikeressége döntheti el a meccset.

 


 

St. Louis Rams - Arizona Cardinals
2015. december 6., 19:00 (Edward Jones Dome, Saint Louis)

St. Louis Rams

- Mi történt a múlt héten: Tűrhető kezdés után Nick Foles három eladott labdájának is köszönhetően kaptak ki végül simán a Bengals otthonában.

- Hiányzók: Andrew Donnal (OT, térd), Trumaine Johnson (CB, comb), Robert Quinn (DE, hát) és Greg Zuerlein (K, csípő) biztosan nem játszanak ezen a mérkőzésen, míg Chase Keenum (QB, agyrázkódás) kérdéses státuszban van.

- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Ezen a héten is Nick Foles lesz a kezdő irányító, mivel Chase Keenum az agyrázkódásból épül fel. Az idei első Cardinals elleni meccsen három TD-t is dobott Foles és ez volt idén a legjobb mérkőzése. Todd Gurley idei legrosszabb teljesítményén van túl, de Cards elleni első meccsen 146 yardot futott.

 

Arizona Cardinals

- Mi történt a múlt héten: Nagyon nehéz 19-13-as győzelmet arattak a 49ers otthonában.

- Hiányzók: Andre Ellington (RB, lábujj), Jerraud Powers (CB, vádli) és Froste Rucker (DE, boka) biztosan nem játszanak, míg Cory Redding (DE, boka) játékára minimális az esély. Az egyetlen kérdéses Michael Floyd (WR, combhajlító), de az elmúlt héten is játszott, így valószínűleg ismét ott lesz a pályán.

- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Chris Johnson sípcsont törést szenvedett a 49ers elleni mérkőzésen és csak a Super Bowlon játszhat, ha egyáltalán eljut odáig a Cards. Mivel Andre Ellington sem bevethető, így David Johnson kapja majd a futások legnagyobb részét. Az újonc futó idén összesen 139 yardot futott, de már van hét (négy futott, három elkapott) TD-ja, igaz már háromszor elveszítette a labdát, ami kisebb aggodalomra adhat okot. Carson Palmer az idei szezonban először nem dobott TD-t a San Francisco elleni mérkőzésen, azonban volt neki egy futott touchdownja.

Érdekességek:
- Larry Fitzgeraldnak nyolc elkapásra van szüksége, hogy elérje az 1000 elkapást és nyolc elkapott yardra, hogy az idei szezonban meglegyen az 1000 elkapott yard, ami a 2011-es szezon óta nem sikerült neki.
- Carson Palmer három TD átadásra van, hogy beállítsa Kurt Warner 2008-ban elért egy szezonon belüli legtöbb TD passz franchise rekordját.


Legutóbbi találkozásuk:
Október negyedikén már összecsaptak idén és akkor 24-22-es Rams győzelem született köszönhetően az akkor első mérkőzésén kezdőként játszó Todd Gurley 146 futott yardjának.


Mi történhet most?
A Cardinals visszavágásra készül, miután október elején hazai pályán vereséget szenvedtek. A Rams elég rossz sorozatban van, mivel négy mérkőzést veszítettek sorozatban. A vendégek Chris Johnson hiányában, újonc futóval igyekeznek újra előhozni a szezon elején látott hatékony futójátékot. Ha ez sikerül és a mérkőzés elején előnyhöz jutnak Palmerék már csak a védelmen múlik milyen eredmény születik. Az előző meccsből kiindulva van min javítaniuk főleg Todd Gurley és Tavon Austin megállításán lesz a hangsúly. Gurley hatékonyabb teljesítményére van remény, mivel visszatér a támadófal jobb szélére a remek futásblokkoló Rob Havenstein. Mondhatnánk, hogy meglepetés lenne egy hazai győzelem, de a Rams idén még nem kapott ki NFC West ellenféltől. Igazi kemény összecsapásra számítunk.

 


 

Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons
2015. december 6., 19:00 (Raymond James Stadium, Tampa)

Tampa Bay Buccaneers

- Mi történt a múlt héten: Bár jó formában látogatott a Colts otthonába Lovie Smith csapata, nem tudott mit kezdeni a Matt Hassellbeck által vezetett hazai gárdával, 25-12 arányú győzelmet aratott a Colts.

- Hiányzók: Gerald McCoy, Jacquies Smith és George Johnson hiányozni fog a védőfalból, nyilvánvalóan McCoy hiánya a legnagyobb érvágás. A védelemből rajtuk kívül Bruce Cartert lesz még kénytelen kihagyni a találkozót agyrázkódása miatt. A támadók közül Austin Seferian-Jenkins, Luke Stocker és Gosder Cherilus játék kérdéses, de a pletykák szerint Seferian-Jenkins hosszú idő után végre valahára visszatérhet.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Doug Martint félelmetes szezont fut, senki sem számított tőle olyan teljesítményre, mint amivel előrukkolt idén, most pedig egy újabb remek lehetőség nyílik előtte, hogy feltornázza az értékét, hiszen a szezon végén lejár a szerződése, így minden egyes kiemelkedő produkció komoly pénzkötegeket is jelenthetnek a számára. Nem mellesleg a múlt héten Adrian Peterson bebizonyította, hogy lehet haladni a Falcons ellen a földön is, úgyhogy érdemes külön figyelmet szentelni Martinnak a mérkőzés során.

 

Atlanta Falcons

- Mi történt a múlt héten: Tovább tartott a vesszőfutás, a Minnesota Vikings végig uralta a Georgia Dome-ban rendezett mérkőzést, amelyen sima, 20-10 arányú vendéggyőzelem született.

- Hiányzók: A napokban sérült listára helyezett Leonard Hankerson mellett a rúgó Matt Bryant, valamint a rendkívül sérülékeny TE, Tony Moeaki nincs bevethető állapotban, mindenki másra számíthat Dan Quinn.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Matt Ryan a kritikák kereszttüzében van a rengeteg turnover miatt, amelyeknek jelentős részét a vörös zónában követi el. Most még van lehetőség a javításra, azonban ha ezúttal sem sikerül győzelmet szerezni, már nagyon nehéz lesz megállítani a csapatot a lejtmenetben. A Bucs védelméből lesz néhány hiányzó, így adott a lehetőség, hogy Ryan egy jó teljesítménnyel visszaállítson valamit a renoméjából.  

Érdekességek:
- Két szenzációs formát mutató RB összecsapásának lehetünk majd szemtanúi, hiszen Doug Martin már most átlépte az ezer yardos határt és a második legtöbb futott yarddal bír a ligában, míg Devonta Freeman 9 futott TD-jénél senki sem tud többet felmutatni az idei szezonban. Könnyen lehet, hogy amelyikük megnyeri ezt a minipárharcot, annak a csapata örülhet majd a mérkőzés végén.
- Továbbra sem megy a sackek gyártása a Falconsnak, már a 12. meccsére készül idén a csapat, azonban nincs olyan játékosuk, aki kettőnél többször tudta volna földre vinni az ellenfél irányítóját.
- 45. összecsapására készül egymás ellen a két csapat és amelyik megnyeri ezt a mérkőzést, az vezetést szerezhet az örökmérleg tekintetében, hiszen eddig mindkét gárda 22 alkalommal tudta legyőzni a másikat.


Legutóbbi találkozásuk:
A szezon során egyszer már találkoztak, akkor a Falcons pályaválasztása mellett hosszabbításos mérkőzésen 23-20-as Buccaneers győzelem született.


Mi történhet most?
Gyakorlatilag az utolsó esély a Falcons előtt, hogy megálljanak a szakadék felé tartó lejtőn. A Buccaneers védőfalának legjobb játékosai sérültek, ha ennek ellenére nem sikerül életképes támadójátékkal előrukkolnia Matt Ryanéknek, akkor nehezen elképzelhető, hogy reális esélyük maradjon a rájátszásba kerülésre. Devonta Freeman visszatérhet agyrázkódása után, így elvileg nem lesz akkora teher Ryanen és Julio Jones, a védelmet pedig eddig sem érhette kritika, a támadók impotenciája okozta a legtöbb esetben a csapat vesztét. A Tampa összességében jobb állapotban lévő csapatnak tűnik, hazai pályán játszhatnak, azonban valami mégis azt súgja, hogy a Falcons összekapja magát és az utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzésre kényszerítik Jameis Winstonékat.

 


 

Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars
2015. december 6., 19:00 (Nissan Stadium, Nashville)

Tennessee Titans

- Mi történt múlt héten: Egy küzdelmes meccsen, az utolsó két percben kapott TD-vel veszítettek az Oakland Raiders ellenében. Mariota inkább jól játszott, mint nem 3 TD mellett kétszer adta el a labdát, jóllehet az utolsó már kényszer szülte kísérlet volt.

- Hiányzók: Mike Martin és Dexter McCluster ki kell, hogy hagyja a csoportrangadót, de rajtuk kívül várhatóan mindenki bevethető lesz, még ha apróbb sérülésekkel is küzd Derrick Morgan a vállával.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Mariota teljesítménye ezúttal is nagyban határozza meg a játék képét. Bortles-szel a Jacksonville képes sok yardot feltenni a pályára, és ha ezúttal képesek lesznek ezt pontokra is váltani, akkor erre képes kell legyen válaszolni a Tennessee támadójátéka, ehhez persze kell Mariotan kívül, hogy az elkapói is jobban segítsék a munkáját, különben a hazai nyeretlenség tovább folytatódik.

 

Jacksonville Jaguars

- Mi történt múlt héten: 31-25-ös vereség a Chargers ellen, ami könnyen lehetett volna fordítva is, főként ha képes lenne a Jaguars a támadásai végét nagyobb hatékonysággal pontokra, főként hat pontokra váltani. Sajnos a futójáték a múlt héten se tudta hozzátenni, amit kellett volna, ezért felesleges csak Bortles nyakába varrni a történteket.

- Hiányzók: A legfontosabb hiányzó továbbra is a halmozott problémákkal küzdő Allen Hurns, mellette Dan Skuta és Toby Gerhart biztosan kihagyja a csoportderbit, mindenki más bevethető lesz.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Elsősorban a futójátéknak kellene szintet lépni ahhoz, hogy jó esélye legyen a vendégeknek megnyerni a mérkőzést, mert az nem egészséges, hogy majdnem ötvenszer passzol egy irányító. Persze a védelem is kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a játékhívás, és alighanem ehhez jó partner lesz a Titans.

Érdekességek:
- A Titans tavaly október óta nem nyert hazai pályán, a sorozat 11 mérkőzést számlál, amely a holtversenyben harmadik leghosszabb valaha. 14 a liga rekord, amelyet megosztva tart a Dallas (88-89) és a Rams (08-10).
- Legutóbb éppen a Jacksonville-t verték október 12-én a tavalyi szezonban
- Az örökmérleg 23-19 a Titans javára, hazai pályán 11-9-cel jobbak.


Legutóbbi találkozásuk:

Alig három hete nyert a Jags hazai pályán 19-13 arányban.


Mi történhet most?

Elsősorban a támadók nagy csatájára lehet számítani, a 3 héttel ezelőtti inkább pontszegény mérkőzéshez képest. Hurns kiesése természetesen valamelyest visszaveti a vendégeket, de ez nem fogja megakadályozni Bradley-éket, hogy ugyanazt a sok és mélységi passzjátékra épülő játékot helyezzék előtérbe, amit eddig. A Titans oldalán ennek lelassítása lesz a fő feladat, és a futójáték teljes kikapcsolása. Ha ez sikerül, és Mariota kevesebb hibával és nagyobb pontossággal játszik, maguk mögött tudhatják ezt a rossz sorozatot hazai pályán

 


 

Oakland Raiders - Kansas City Chiefs
2015. december 6., 22:05 (O.co Coliseum, Oakland)

Oakland Raiders

- Mi történt a múlt héten: Idegenben verték a Tennessee Titanst 24-21-re.

- Hiányzók: Keith McGill (CB, boka) és Neiron Ball (LB, térd) kihagyja a mai találkozót, továbbá Rodney Hudson (C, boka) és Taiwan Jones (RB, térd) játéka is valószínűtlennek tűnik, ezen kívül kérdéses státuszt kapott Neiko Thorpe (CB, térd) is.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Derek Carr Pro Bowl-szintű idényt fut, az Amari Cooper - Michael Crabtree - Seth Roberts trióval jól megérti magát. A Raiders futójátékát Latavius Murray működteti.

 

Kansas City Chiefs

- Mi történt a múlt héten: Sikeresen legyőzték a Buffalo Bills csapatát, így nagy lépést tettek a rájátszás felé.

- Hiányzók: Justin Houston (LB, térd), Mitch Morse (C, agyrázkódás), De'Anthony Thomas (WR, agyrázkódás) és Husain Abdullah (S, nyak) egyaránt kihagyja a mai találkozót, továbbá kérdéses Jeff Allen (OL boka) és Allen Bailey (DE, vádli) játéka is.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Spencer Ware-rel kifejezetten jónak tűnt a Chiefs futójátéka, ráadásul Charcandrick West is visszatér. Passzokkal Alex Smith elsősorban Jeremy Maclint és az összekötő Travis Kelcet szereti játékba hozni.

Érdekességek:
- Jelenleg Alex Smith 283 passzkísérletnél tart interception nélkül, ez már így is franchise rekord. Az utolsó pickjét a 3.(!) játékhéten dobta a Packers ellen.
- Ezzel valahol összefüggésben van az a franchise rekord is, hogy a Chiefs zsinórban 5 meccset hozott le eladott labda nélkül. Az utolsó csapat, amelyik erre képes volt az a szintén Smith vezette 2011-es San Francisco 49ers volt.
- Ha Amari Cooper elkap ma 49 yardot, akkor az 1970-es AFL-NFL egyesülés óta ő lehet a harmadik újonc WR, aki 900 yardot kapott el 12 meccs alatt, a másik kettő Anquan Boldin (2003) és Randy Moss (1998). 149 elkapott yarddal pedig a 4. elkapó lehet a liga történetében, aki maximum 21 évesen teljesít 1000-yardos szezont. Az utolsó 1000-yardos Raiders-elkapó pedig pont Randy Moss volt 2005-ben.
- A Chiefs vezet ebben a nagy múltú párharcban 56-51-2-re és a rájátszásban is ők vezetnek 2-1-re.
- Az elmúlt 5 meccsen +99-es ponkülönbséget tud felmutatni a Chiefs, ez a legjobb a ligában.
- A KC védelme a legjobb rövid yardos szituációkban, ellenük a 3. & 1 és 4. & 1 kísérleteknek csupán a 40%-a lesz first down.
- Charles Woodson élete 250. alapszakasz-meccse lesz a mai.
- Ha Derek Carr ma 105 yardot passzol, akkor Andy Dalton, Andrew Luck, Peyton Manning és Russell Wilson után az 5. irányító lehet a liga történetében, aki első két szezonjában egyaránt legalább 3000 yardot és 20 touchdownt passzolt.


Legutóbbi találkozásuk:

2014. december 12-én mérkőztek meg egymással utoljára, ezen a meccsen a 3. negyedben 4:42 alatt 3 touchdownt szerzetek a főnökök, így biztosítva a 31-13-as győzelmüket.


Mi történhet most?

Óriási a két csapat közötti rivalizálás, kulcsmeccsnek számít ez a rájátszásért folytatott harcban, A Raiders támadófala a liga egyik legjobbja, de hiányozni fog az ex-Chief Rodney Hudson, a Chiefs pass rush a liga egyik legjobbja, de hiányozni fog Justin Houston. A két első körös újonc Amari Cooper és Marcus Peters valószínűsíthetően egymás ellen fognak küzdeni, párharcuk igazi csemege lesz, mindketten esélyesek Az Év Újonca címre a maguk kategóriájában. A KC van jobb formában, viszont az Oaklandet segíti a hazai pálya, semlegeseknek is bátran ajánlott ez a találkozó.

 


 

San Diego Chargers - Denver Broncos
2015. december 6., 22:05 (Qualcomm Stadium, San Diego)

San Diego Chargers

- Mi történt a múlt héten: kihasználták a Jacksonville Jaguars totális impotenciáját a red zone-ban, így 31-25-ös győzelmet arattak.

- Hiányzók: D.J. Fluker (OG, agyrázkódás) és King Dunlap (T, boka) kihagyja a mai találkozót, továbbá Corey Liuget (DE, lábfej), Jerry Attaochu (OLB, mellkas) és Sean Lissemore (NT, váll) játéka kérdéses.

- Kire kell, figyelni, mikor náluk van a labda: Philip Rivers passzjátéka továbbra is a liga élvonalába tartozik, Steve Johnson, Malcom Floyd, Antonio Gates, Ladarius Green és Danny Woodhead személyében megfelelő célpontokkal is rendelkezik a san diegoi 17-es. A Melvin Gordon vezette futójáték nem az igazi, a támadófal nem nyúlt sok segítséget ehhez.

 

Denver Broncos

- Mi történt a múlt héten: némi bírói hátszéllel ugyan, de elvették a New England Patriots veretlenségét, hazai pályán 30-24-re győztek hosszabbítás után.

- Hiányzók: Peyton Manning (QB, lábfej), T.J. Ward (S, boka), Sylvester Williams (NT, boka) és DeMarcus Ware (OLB, hát) kihagyja a mai találkozót, mellettük Bennie Fowler (WR, boka) és Louis Vasquez (G, ágyék) pályára lépése kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Ronnie Hillman és C.J. Anderson vezérletével újra működik a vadlovak futójátéka és a Manning helyére beugró Brock Osweiler is jó teljesítményt nyújt, Demaryius Thomas, Emmanuel Sanders és Owen Daniels személyében megfelelő célpontokkal is rendelkezik.

 Érdekességek:
- Nagy múltra visszatekintő párharcról beszélünk, összességében a Broncos áll jobban 61-49-1 arányban.
- Riversnek eddig 23 passzolt TD-je van ebben a szezonban, ha ma passzol 2-t, akkor ez lesz zsinórban a 8. 25 passzolt TD-s szezonja, erre rajta kívül csak Peyton Manning és Drew Brees volt képes.
- A legtöbb 300+ passzolt yardos mérkőzés franchise rekordját Dan Fouts tartja 8-cal 1980-ból, a legtöbb 400+ passzolt yardosét pedig Rivers 3-mal 2013-ból, ma mindkettőt beállíthatja Philip Rivers.
- Számos Chargers-edző dolgozott korábban Denverben: a vezetőedző Mike McCoy 2009-12 között a Broncos offensive coordinatora volt, McCoy egyébként játékosként is megfordult Denverben, draftolatlan szabadügynök irányítóként 1995-ben egy szezont húzott le Coloradoban. A DB-edző Ron Milus ugyanebben a minőségben dolgozott a Broncosnál 2001-02 és 2011-12 között, az LB-edző Mike Nolan 1987-92 között Denverben is LB-edző volt, 2009-ben pedig ő volt a Broncos védőkoordinátora. A Denver védőkoordinátora Wade Phillips 2004-06 között a Chargersnél dolgozott hasonló minőségben, az OL-edző Clancy Barone pedig 2007-08 között a Bolts TE-edzője volt.
- Mindkét oldalt játszik egy klasszis guard Orlando Franklin ill. Louis Vasquez személyében, közös bennük, hogy a másik csapat draftolta őket és 4 san diegoi/denveri év után igazoltak a riválishoz. Rajtuk kívül még a Chargers linebackerének, Joe Maysnek van denveri múltja, 2010-ben egy csere útján került Philadelphiából a vadlovakhoz, három szezont töltött egy mérföld magasan, 2011-ben 74 szerelést mutatott be, ez mai napig a karriercsúcsa. A Broncos elkapójának, Andre Caldwellnek pedig a testvére Reche volt a Chargers WR-e 2002-05 között.

Legutóbbi találkozásuk:
2014. december 14-én Connor Barth mind az 5 mezőnygól kíséretét értékesítette, így győzött a Broncos 22-10-re idegenben.

Mi történhet most?
A denveri pass rushnak elvileg nem okozhat gondot a sérülésekkel tűzdelt Chargers támadófal feltörése, így van rá esély, hogy semlegesítik a San Diego legnagyobb erősségének számító passzjátékot. Mindazonáltal ez egy AFC West csoportmeccs, ahol aránylag gyakran borul a papírforma, ráadásul a Chargers játszik hazai pályán, plusz decemberben azért bátor dolog Philip Rivers ellen fogadni.

 


 

New Orleans Saints - Carolina Panthers
2015. december 6., 22:25 (Mercedes-Benz Superdome, New Orleans) - tv: sport2

New Orleans Saints

- Mi történt a múlt héten: A remek formába lendülő Texans könnyedén verte Breeséket, 24-6-os Houston győzelem került a jegyzőkönybe.

- Hiányzók: John Jenkins és Willie Snead sérülés miatt nem fog szerepet kapni ezen a hétvégén, de a támadófal két alapemberének, Terron Armsteadnek és Jahri Evansnak is kérdéses a játéka.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Mark Ingram lehet a siker záloga a Panthers ellen. Ha sikerülne futásokkal fárasztani a Párducok védelmét, akkor előfordulhat, hogy hibákra lehetne őket kényszeríteni. Bár az utóbbi hetekben kimagaslóan védekezik futás ellen a Carolina, azonban Ingram rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyeknek köszönhetően zavarba tudja hozni a legjobb védelmeket is.

 

Carolina Panthers

- Mi történt a múlt héten: A Panthers védelme csütörtök este hálát adott Tony Romónak az eladott labdákért és magabiztos győzelemhez juttatta a Carolinát, 33-14-ra nyertek Ron Riveráék a Cowboys otthonában.

- Hiányzók: Charles Tillman és Mario Addison nem lesz bevethető állapotban, rajtuk kívül viszont mindenkire számíthat Ron Rivera.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Greg Olsen egész évben remekül játszik, ráadásul a Saints elleni első meccsen kitűnően szerepelt, vélhetően most is komoly szerepet szán neki az edzői stáb.

Érdekességek:
- 18. meccsére készül a Párducok ellen Sean Payton a New Orleans Saints edzőjeként, és egy győzelemmel egálra tudná hozni a mérlegét, hiszen eddig nyolc győzelem mellett kilenc alkalommal neki kellett gratulálnia az ellenfél vezetőedzőjének.
- Majdnem napra pontosan egy éve a Superdomeban indult a Panthers 15 mérkőzést számláló győzelmi szériája, akkor zsinórban hat vereséget követően sikerült némileg váratlanul egy hatalmas győzelmet aratni, 41-10 lett a tavalyi derbi végeredménye.
- Jairus Byrd pályafutása során egyetlen egy alkalommal lépett csak pályára a Carolina ellen, viszont az a meccs nagyon emlékezetesre sikerült. 2013-ban még a Buffalo színeiben két interceptiont is szerzett a 2009-ben lejátszott mérkőzésen.
- A Panthers zsinórban harmadszor nyerheti meg a csoportját, amennyiben legyőzi ma este a Saints csapatát. Ez azért is nagy szó, mert korábban még a duplázás sem sikerült senkinek, 2014-ben Ron Rivera csapat volt az első, amelyik meg tudta védeni az NFC South bajnoki címét.


Legutóbbi találkozásuk:
A harmadik fordulóban 27-22-es győzelmet aratott a Panthers a Luke McCownnal felálló Szentek ellen.


Mi történhet most?
A formákat tekintve egyoldalúnak ígérkezik ez az összecsapás, azonban meglepő lenne, ha nem kapná magát össze a Saints és nem próbálna meg borsot törni a rivális orra alá. Az első találkozójuk alkalmával is csak egy utolsó perces Norman interceptionnek köszönhetően tudott nyerni a Panthers a Breest nélkülöző Szentek ellen, úgyhogy ezúttal is jó esély van rá, hogy egy végletekig kiélezett, igazi csoportrangadót láthatnak a nézők. Persze ehhez kell, hogy Sean Payton fiai összeszedetten játszanak, a védelemben ne legyenek rövidzárlatok, a támadók pedig kihasználják a kínálkozó lehetőségeket. A másik oldalon valószínűleg nem fogja cifrázni a Panthers, a bitang kemény védelem és az erős futójáték lesz, amire építik majd a taktikát, ha ezt sikerül megfelelően működtetni, nehéz lesz megállítani Newtonékat.

 


 

New England Patriots - Philadelphia Eagles
2015. december 6., 22:25 (Gillette Stadium, Foxboro)

New England Patriots

- Mi történt a múlt héten: Első vereségüket szenvedték a szezonban, a hosszabbításban maradtak alul a Denver Broncosszal szemben 30-24-re.

- Hiányzók: Biztosan nem játszhat Rob Gronkowski térd-, és Julian Edelman lábfejsérülés miatt. Kérdéses Danny Amendola, Patrick Chung, Justin Coleman, Jamie Collins, Dominique Easley, Dont'a Hightower és Michael Williams pályára lépése. Valószínű besorolást kapott Alan Branch, Marcus Cannon és Chandler Jones.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Gronkowski és Edelman hiányában még több szerep hárul majd Brandon LaFellre, akivel meggyűlhet a baja Byron Maxwelléknek.

 

Philadelphia Eagles

- Mi történt a múlt héten: Újra sikerült 45 pontot kapni, ezúttal a Detroit Lionstól. Matt Stafford öt touchdownpasszt adott, amiből hármat Calvin Johnson húzott le.

- Hiányzók: Ryan Mathews agyrázkódás miatt nem játszhat. A vakoldali tackle, Jason Peters, és a defensive end Cedric Thornton játéka kérdéses. Kisebb sérülései ellenére valószínűleg bevethető lesz Nelson Agholor, Seyi Ajirotutu, Sam Bradford, Zach Ertz, Josh Huff, Lane Johnson, Jason Kelce, Dennis Kelly és Walter Thurmond.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Sam Bradford visszatér a csapatba, és extra jó teljesítményre lesz szükség tőle, ha győzni szeretne az Eagles.

Érdekességek:
- 2003 óta a Patriots 38-4-es mérleget tud felmutatni azokon a meccseken, amelyek előtt kikapott.
- Tom Brady vezeti a ligát jelenleg passzolt yardokban (3600), passzolt touchdownokban (28) és irányítómutatóban (106.7).
- Belichick edzősége alatt a Patriots 41-1-es mérleggel áll, amikor százyardos futó van a csapatban.


Legutóbbi találkozásuk:

2011-ben találkoztak legutóbb, amikor Vince Young 440 yardja ellenére sem tudott nyerni az Eagles. Brady 3 touchdown-passzal, BenJarvus Green-Ellis két hatpontost érő futással vette ki a részét a 38-20-as győzelemből.


Mi történhet most?

Sam Bradford visszatér a Sasokhoz, jó teljesítményt kell nyújtania az eddig kiválóan teljesítő Patriots secondaryvel szemben. Minden adott egy szoros mérkőzéshez, hiszen a Patriots nélkülözni kényszerül két playmaker játékosát, Gronkowskit és Edelmant. Az Eagles az utóbbi két fordulóban összesen 90 pontot kapott, a szezon elején jól teljesítő védelem gyakorlatilag az újonc Jordan Hicks kiesése óta árnyéka önmagának. Mychal Kendricks, Kiko Alonso és DeMeco Ryans is rengeteg szerelést vét el, ebben javulnia kell az Eagles belső linebackereinek. Először léphet pályára kezdőként az újonc Eric Rowe, akinek Nolan Carroll szerepét kell átvenni cornerback poszton. Ezt kihasználhatja Tom Brady, aki - bár nélkülözni kényszerül két legjobb célpontját - képes bárkiből sztárt csinálni, ezúttal Scott Chandler és Brandon LaFell, valamint a Pats futójáték a korábbiakhoz képest több szerepet kaphat. Nagy napja lehet LeGarrette Blountnak, hiszen az Eagles defense az utóbbi két meccsen átlagosan 195.5 yardot engedett futásokból.

 


 

Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts
2015. december 7., 02:30 (Heinz Field, Pittsburgh) - tv: sport2

Pittsburgh Steelers

- Mi történt múlt héten: Egy a végletekig kiélezett meccsen, nagy küzdelemben veszítettek a Seattle otthonában. A támadók fantasztikus nagy játékok mellett, komoly hibákat követtek el, míg a védelem egyszerűen képtelen volt megállítani a Seahawks passzjátékát, ami végül a mérkőzésbe került.

- Hiányzók: Sean Spence-en kívül mindenki képes volt valamilyen formában részt venni a heti edzésmunkában, így jó eséllyel rajta kívül mindenkire számíthat is Mike Tomlin vezetőedző.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Továbbra is Ben Roethlisberger teljesítményén múlik minden, jóllehet a Colts védelme nem éppen ugyanaz a színvonal, mint a Seahawksé volt a múlt héten. Martavis Bryant és Antonio Brown csendesebb napján Marcus Wheaton volt a fő célpont és meg is oldotta a feladatát, várhatóan ezen a héten már helyre billen a rend és kedvenceit vonja főként játékba Big Ben.

 

Indianapolis Colts

- Mi történt múlt héten: Hallatlan gyenge első félidő után 20 megválaszolatlan pontot tettek a táblára a Buccaneers otthonában, így végül egész simán sikerült megnyerni egy újabb mérkőzést Matt Hasselback irányítása alatt.

- Hiányzók: Nagy meglepetés nincs, Andy Luck továbbra sem játszik, ahogy Castonzo, Philip Dorsett, Jerrell Freeman és Hugh Thorton sem. Rajtuk kívül csak Khaled Holmes nem edzett a héten egyáltalán, mindenki más bevetésre készen várja a vasárnapot.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Remélhetőleg erősen jegyzeteltek a vendégek a Steelers védelem elmúlt heti teljesítményét értékelve, és pontos képük van arról, hogy miként lehet hasonló eredményességgel kijátszani a Steelers komplikált zóna-védekezését. Muszáj, hogy gyakorta és sok pontot tegyen a táblára a Colts, mert az nem nagyon látszik, hogy a pontháborút miként tudják elkerülni a labda másik oldalán, ahogyan az tavaly sem sikerült.

Érdekességek:
- Warren Moon és Brett Favre után Matt Hasselback a harmadik QB aki 40 éves kora felett zsinórban három győztes mérkőzésen tudott pályára lépni.
- Ez lesz idén Matt Hasselback első mérkőzése szabad ég alatt, két hazai fellépés mellett Houstonban és Atlantában sikerült nyernie.
- Az örökmérleg 21-6 a Steelers javára, hazai csak kétszer kaptak ki a Coltstól, 14 győzelem mellett.


Legutóbbi találkozásuk:
Tavaly 51-34-re nyert a Steelers hazai pályán, Big Ben 522 yard mellét passzolt 6 TD-t is.


Mi történhet most?
Nagyon más nem várható, mint tavaly, az egyetlen kérdés, hogy képes lesz-e a Colts egy kicsit is lassítani a Roethlisberger vezette hazai passzjátékon, hogy a 40 éves irányítójuk valamennyire képes legyen meccsben tartani az együttest. Ha nem, akkor a tavalyihoz, meg a múlt hetihez hasonló sokpontos, látványos légi küzdelemre van kilátás, és szinte esélytelen, hogy a vendégek megnyerjék a mérkőzést. Az jelenleg nem látszik, hogy mivel tennék ezt Paganoék, ezért hatalmas meglepetés lenne, ha nem sima haza győzelem születne.