NFL meccselőzetesek - 2. hét

2015. szeptember 20., 15:34

Jöhet a második vasárnap!

NFL meccselőzetesek - 2. hét

Carolina - Houston
Pittsburgh – San Francisco
New Orleans – Tampa Bay
Minnesota - Detroit
Chicago – Arizona
Buffalo – New England
Cincinnati – San Diego
Cleveland – Tennessee
NY Giants – Atlanta
Washington – St. Louis
Jacksonville – Miami
Oakland – Baltimore
Philadelphia – Dallas
Green Bay – Seattle

 

Carolina Panthers – Houston Texans
2015. szeptember 20., 19:00 (Bank of America Stadium, Charlotte)

Carolina Panthers
- Mi történt a múlt héten: Egy közönségcsalogatónak nehezen nevezhető mérkőzésen sikerült felülmúlni a Jacksonville Jaguars csapatát.
- Hiányzók: A legfontosabb sérült minden kétséget kizáróan Luke Kuechly, a Panthers klasszis linebackere, aki agyrázkódás miatt egészen biztosan nem léphet pályára. Rajta kívül hazai oldalon még Star Lotulelei (lábfej), Wes Horton (váll) és Richie Brockel (váll) játéka kérdéses.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: A múlt héten csak egy elkapást jegyezhettünk Greg Olsen neve mellé, ha azt szeretnék a Párducok, hogy zökkenőmentesen működjön a támadósor akkor bizony tömni kell labdákkal a kiváló TE-et.

Houston Texans
- Mi történt a múlt héten: Kiábrándító játék a támadóktól, ami után nem is lehetett más vége a Kansas City elleni mérkőzésnek, mint vereség.
- Hiányzók: Hiába a pozitív hírek Arian Fosterrel kapcsolatban, egyelőre még nem léphet pályára a műtét után lábadozó futó. Érzékeny veszteség lehet még a kezdő LT Duane Brown esetleges hiánya, Brown kézsérüléssel bajlódik, játéka kérdéses. Rajtuk kívül három cserejátékost kell még megemlíteni, akik biztosan nem léphetnek pályára: Mike Mohamed (vádli), Xavier Su’a-Filo (vádli), Lonnie Ballentine (térd).
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: DeAndre Hopkins a csapat legjobb támadója, így egyértelmű, hogy az ő játéka a kulcs. Talán még egy kis pluszt is jelent számára, hogy Ryan Mallett lesz a kezdőirányító, hiszen az ő karereje hozzásegítheti nagy játékokhoz a kitűnő elkapót.

Érdekességek:
- Az első héten már 4 jutalomrúgás maradt ki, ez a fele a tavaly összesen kihagyott extra pontnak. Randy Bullock is hibázott egyszer, no nem mintha ezen múlt volna a Texans sikertelensége az első fordulóban.
- Ismét az NFL legfiatalabb csapatai találkoznak. A Panthers a Jacksonville ellen kezdte meg a szezont, mindkét alakulat 20 éve került a ligába. Náluk csak a houstoni franchise fiatalabb, úgyhogy az első két fordulóban a Carolina letudja azon ellenfeleit, amelyek nem régebbiek nála.
- A 2011-es szezon 15. játékhetén futottak össze legutóbb a felek, akkor Cam Newton első NFL szezonjában némi meglepetésre a Panthers tudott nyerni a Texans otthonában 28-13-ra.

Mi történhet most?
Hasonló mérkőzés várható, mint amilyet a múlt héten játszott a Panthers a Jaguars-szal. A védelmek dominanciájára számíthatunk, ahol az dönthet, hogy melyik alakulat tud nagy játékot bemutatni, vagy melyik speciális egység tud hozzátenni valamit a meccs menetéhez.

 


 

Pittsburgh Steelers – San Francisco 49ers
2015. szeptember 20., 19:00 (Heinz Field, Pittsburgh)

Pittsburgh Steelers
- Mi történt a múlt héten: A bajnokkal találkoztak a nyitómeccsen, ahol a védelem nem tudta megtartani a Brady-Gronkowski párost, 28-21-re veszítettek.
- Hiányzók: Le’Veon Bell és Martavis Bryant még mindig az eltiltását tölti, de rajtuk kívül csak Cortez Allen játéka kérdéses, a többiek egészségesek.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Ben Roethlisberger vezetésével az egyik legjobb passzjáték van a vasasoknál, ennek a limitálása lesz a legfőbb feladata a 49ers védelmének. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a liga egyik legjobb elkapója áll Big Ben rendelkezésére Antonio Brown személyében és Marcus Wheaton sem becsülhető le. A futásoknál Bell hiányában várhatóan ismét DeAngelo Williams fogja kapni a labdákat, aki a Patriots ellen összehozott egy 127 yardot, így a Steelers futójátéka még Bell hiányában sem becsülhető le.

San Francisco 49ers
- Mi történt a múlt héten: Elpáholták a sokak által sötét lónak tartott Vikings-t és megmutatták a kétkedőknek, hogy nincsenek ők annyira szétesve és igenis számolni kell velük.
- Hiányzók: Reggie Bush nem játszik majd és Bruce Ellington játéka kérdéses, de a többiek játékra készek.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Carlos Hyde egy 168 yardos, 2 TD-s meccsel mutatta meg, hogy Frank Gore után is van élet Frisco-ban és vállára vette a csapatot. A Steelers futás elleni védelme a New England ellen nem nagyon volt tesztelve, Hyde ellen most megmutathatják mit tudnak. Ezen a meccsen azonban inkább Colin Kaepernick van a nagyobb lehetőség, hiszen a Steelers hátvédsora nagyon sebezhető, amit bőven kihasználhat majd. Vernon Davisnek nagy napja lehet majd, hiszen TE elleni védekezés nem nagyon ment a Steelers-nek a múlt héten.

Érdekességek:
- A 49ers mindkét kezdő WR-e a Baltimore Ravens-től érkezett a mostani állomáshelyére, így jól ismerik az ellenfelet.
- Egy Niners győzelemmel Tomsula a második edző lenne a franchise történetében, aki 3-0-lal kezdi a főedzői karrierjét (az első győzelme még a 2010-es szezonzárón volt).
- Tomsula-nak egyfajta hazatérés lesz ez a meccs, hiszen a Heinz Field-től 8 mérföldnyire lévő Homesteadben nőtt fel.
- Antonio Brownnak egy elkapás kell a 400-hoz, ezzel a 3. leggyorsabban érné el ezt a mérföldkövet.
- 2011 decemberében találkoztak utoljára, ahol Roethlisberger 3 INT-et dobott és egy fumble-t is vétett, ennek is köszönhetően a Niners simán nyert 20-3-ra.

Mi történhet most?
Mindkét oldalon nagy csatára számíthatunk, a mérkőzés kulcsa a Steelers támadósor visszafogása lesz, mivel nem hihető, hogy egy pontháborúban a 49ers jönne ki győztesen. Ha DeAngelo Williams-t hasonlóan limitálni tudják majd, mint tették azt Petersonnal, akkor zavarba hozhatják Big Benéket, hiszen fontos eleme az O-nak a futás és az erre épülő play-action passzok. A másik oldalon a Steelers hátsó alakzatának össze kell kapnia magát, hisz most sem lesz könnyebb dolguk, mikor az Anquan Boldin-Torrey Smith-Vernon Davis triót kell levédekezniük. A futás megfogása itt is kulcsfontosságú lehet majd. Összességében szoros meccs várható, ahol egy kicsit a Steelers lehet majd fölényben, de a Niners-nek megvannak az eszközei arra, hogy megnyerjék a mérkőzést.

 


 

New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers
2015. szeptember 20., 19:00 (Mercedes-Benz Superdome, New Orleans)

New Orleans Saints
- Mi történt a múlt héten: Szorosnak mondható meccsen vereség a Cardinals otthonában, amiért leginkább a redzone offense volt okolható.
- Hiányzók: Jairus Byrd térdsérülés, Keenan Lewis csípőproblémák, Dannell Ellerbe pedig ujjsérülés miatt nem szerepelhet, CJ Spiller térde viszont már javulófélben van, az ő játéka kérdéses.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Brandin Cooks megszenvedett Patrick Petersonnal az első játékhéten, azon máris itt a lehetőség a javításra, meglepő volna, ha Brees nem őt keresné legtöbbször az elkapói közül.

Tampa Bay Buccaneers
- Mi történt a múlt héten: Gyalázatos teljesítmény az előzetesen nem túl sokra taksált Tennesse ellen, gyakorlatilag egy negyed után véget ért a meccs.
- Hiányzók: Major Wright (hasfal) és TJ Fatinikun (váll) egészen biztosan nem lép pályára ebben a fordulóban, Bruce Carter (borda), Danny Lansanah (boka), Mike Evans (comb) és Mike Jenkins (comb) szerepléséről pedig csak a meccs előtt dönt majd a szakmai/orvosi stáb. Nyilvánvalóan Evans sorsát kíséri a legnagyobb figyelem, nagyot lendíthetne Winston játékán a kitűnő elkapó jelenléte.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Doug Martin játéka lehet a győzelem kulcsa, ha ő stabilan tudja hozni a yardokat, akkor életképes lehet a Bucs offense, ellenkező esetben könnyen egymagára maradhat Winston, aminek újra csak turnoverek sora lenne az eredménye.

Érdekességek:
- Drew Breesnek három TD passzra van szüksége ahhoz, hogy elérje karrierje 400. TD átadását. 15 szezon alatt erre csak Peyton Manning, Brett Favre és Dan Marino volt képes.
- A Saints a drafton és a holtidényben igyekezett megerősíteni a futójátékát, feltételezhetően már a Brees éra utáni időkre is készülve, ehhez képest kellemetlenül érintheti őket, hogy az első játékhéten ők futották a legkevesebb yardot, szám szerint 52-t.
- Jameis Winston első NFL passza TD lett, pechjére azonban nem saját csapata, hanem a Tennessee örülhetett pontszerzésnek. Azonban még kár volna temetni az idei draft 1/1-es játékosát, hiszen Brett Favre is hasonló módon kezdte karrierjét, mégis „egészen jó” irányító lett belőle
- Csoportellenfelek révén nem kell sokáig visszamennünk az időben, hogy a legutóbbi meccsüket felelevenítsük. Az elmúlt szezon utolsó játékhetén akadtak össze a csapatok, és a Tampa az akkori 23-20-as vereségével biztosította be az 1/1-es draftcetlit.

Mi történhet most?
Ha a Saints bármit is szeretne az idei szezontól, mindenképp nyernie kell a Tampa ellen. Ehhez jóval hatékonyabb játék kell, mint a múlt héten, persze az ellenfél sem hasonlít a múlt hetire. A Tampának sokkal jobban fel kell készülnie az ellenfélből, mint tette azt legutóbb, mikor is Whisenhunt bohócot csinált Lovie Smithből. Ha nem is lesz olyan sima meccs, mint amire a többség számít, de azért valahogy behúzza majd a Saints ezt a számukra oly fontos csoportmeccset.

 


 

Minnesota Vikings – Detroit Lions
2015. szeptember 20., 19:00 (TCF Bank Stadium, Minneapolis-St. Paul)

Minnesota Vikings
- Mi történt a múlt héten: Elég simán bukták a 49ers elleni hétfő esti rangadót, mindössze három pontot tudtak a táblára tenni.
- Hiányzók: Az IR-en lévő falembereken és a PUP-on lévő Josh Robinsonon kívül mindenki egészséges.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Adrian Petersonék 71 yardot futottak egy közepes 49ers ellen, a detroiti védelem gyengült, a támadófalnak viszont most már illene blokkolni a liga egyik legjobb futójának, különben Bridgewater játéka sem fog javulni.

Detroit Lions
- Mi történt a múlt héten: 18 pontos előnyt adtak le a Chargers ellen, a második félidőben kilátástalanul játszott az offense és a d# is.
- Hiányzók: Brandon Pettigrew combhajlító-izom sérülése miatt biztos nem játszik, csakúgy, mint DeAndre Levy LB csípősérülése miatt.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Ameer Abdullah remekül mutatkozott be első NFL mérkőzésén, első futása TD lett, 50 yardot hozott még mellé a földön, és elkapásokban is jeleskedett. A Vikings Carlos Hyde ellen szenvedett (168 yard!), így lesz esélye bizonyítani, hacsak nem kerülnek hátrányba. Calvin Johnson az első héten alig kapott labdát, az ő párharca is érdekes lesz a Minnesota másodvonalával.

Érdekességek:
- Mivel csoportellenfelek, sokszor játszottak már egymással, az első mérkőzésüket még 1961 novemberében játszották. Az örökmérlegben a Vikings áll jobban, 69 győzelem mellé 36 Lions W párosul, kétszer remiztek. Az utolsó 4 meccsből azonban 3-at a Detroit nyert.
- A sok mérkőzésük miatt a Vikings a Detroit ellen szerezte a legtöbb pontot történelmük során, 2312-t.
- Adrian Peterson eddig 12-szer játszott a Lions ellen, hétszer volt 100+ yardos mérkőzése (átlagban 104,8 yardot fut ellenük).
- Legutóbbi találkozásuk 2014. december 14-én volt, az akkor 9-4-gyel álló Lions Matt Prater 33 yardos mezőnygóljával győzte le 16-14-re a 6-7-es Vikings-t. A Minnesota PO-reményei ezzel tulajdonképp elszálltak, a Detroit viszont fontos sikert aratott a rájátszásért való küzdelemben.

Mi történhet most?
A tavalyi mérkőzéseken Joique Bell 200 yardot szerzett elkapásokból és futásokból, most valószínűleg kevesebb szerepet kap Abdullah érkezése miatt, de bőven lesz lehetőségük futni, látva a Minnesota múlt heti produkcióját. Mindkét támadósor rengeteg hibát követett el az előző fordulóban, de nem most fogják ezt kijavítani, az előző három meccsük sem a támadókról szóltak. Bridgewatert nem árt megvédeni majd, aki nyomás alatt borzalmas volt a Levi’s-ban. Staffordnak pedig többször kéne megtalálnia Calvin Johnsont az ellenfelek helyett. Remek NFC North rangadóra számíthatnak a nézők, és könnyen lehet, hogy ez a mérkőzés dönt majd a 2. Wild Card helyről az év végén.

 


 

Chicago Bears – Arizona Cardinals
2015. szeptember 20., 19:00 (Soldier Field, Chicago)

Chicago Bears
- Mi történt a múlt héten: Meglepően jól tartották magukat a Packers ellen, félidőben döntetlen volt az állás. A végén azonban az ősi rivális győzedelmeskedett.
- Hiányzók: Biztosan nem lép pályára Jon Bostic (LB) és Tracy Porter (CB), míg kérdéses a játéka az Ego Ferguson (DT), Pernell McPhee (OLB), Alshon Jeffrey (WR) hármasnak, bár utóbbi a múlt héten is hasonló státuszban várta a mérkőzést és végül játszott.
- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Matt Forte 141 futott yarddal kínálta meg a Packers védelmét az első játékhéten. Most is sok lehetőséget fog kapni, de a Cards front7 nagyon jó a futások ellen, így nehéz dolga lesz. Viszont az egyik legjobb elkapó futó a ligában és láthattuk múlt héten a pintyek védelme nem nagyon figyelt a RB passzokra, így azokkal lehet keresnivalójuk. Remek párharcnak ígérkezik az Alshon Jeffrey – Patric Peterson párharc, bár a hazaiak elkapója nem teljesen egészséges.

Arizona Cardinals
- Mi történt a múlt héten: Hazai pályán nyertek a Saints ellen, de sokkal szorosabb volt a mérkőzés, mit azt a végeredményből (31-19) sejtenénk.
- Hiányzók: Andre Ellington (RB) térde a Saints elleni meccsen sérült meg és lehet hetekre kiesett. Mike Iupati (LG) ezen a héten biztosan nem lép pályára. Két safety, Deonte Bucannon és Tony Jefferson is kisebb sérülést szedett össze a szerdai edzésen és játékuk kérdéses.
- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Andre Ellington hiányában Chris Johnson és David Johnson osztozik majd a futásokon, kérdés mennyire lesznek hatékonyak. Michael Floyd nagyobb szerepet kaphat, mint a múlt héten (hét snap, egy elkapás, 18 yard), de ez attól függ milyen állapotban van a keze, de Palmernek nélküle is sok fegyvere van, akikkel nehezen fognak boldogulni a Bears védői.

Érdekességek:
- Ez lesz a két csapat 92. összecsapása (bár a Cards és a Bears sajtókiadványa más-más adatot közölt) és a Bears nagy fölényben van a győzelmek tekintetében.
- Az NFL-t 1920-ban megalapító 11 csapatból már csak ez a kettő létezik, de akkor még Decatur Staleys és Chicago Cardinals néven tevékenykedtek.
- Három évente szoktak összefutni a felek, ez utoljára 2012-ben történt, mikor a Chicago 28-13-mal távozhatott Arizonából. A Cards számára ennél csúnyább is lett volna a vége, ha Justin Bethel nem szépít egy blokkolt mezőnygólból bevitt TD-vel.

Mi történhet most?
A Bears sok futást fog hívni a mérkőzés elején, hogy teszteljék a Cards futás elleni védelmét plusz ne kerüljön akkora nyomás Cutlerre. Alshon Jeffrey állapotától függ mennyi passz megy majd felé, de nehéz dolga lesz Patrick Peterson mellett. A vendégek passz siettetőinek oda kell érniük Cutlerhez, hogy megzavarhassák. A Bears védelmének nem szabad feladni a futás elleni védelmet Ellington hiányában sem, mert Arians bízik a cserékben (Chris és David Johnsonban). A hazaiak védelmének gondot okozhatnak a Cards elkapói ezért Palmernek jó napja lehet, ha hiba nélkül lehozza a mérkőzést. Egy hajszálnyival a vendégek a mérkőzés esélyesei.

 


 

Buffalo Bills – New England Patriots
2015. szeptember 20., 19:00 (Ralph Wilson Stadium, Buffalo) – tv: sport 2

Buffalo Bills
- Mi történt a múlt héten: Rögtön egy erős ellenféllel kezdett a Bills, de magabiztosan verték a sokak által Super Bowl esélyesnek titulált Indianapolis Colts-ot.
- Hiányzók: Marquise Goodwin és Tony Stewart nem játszik majd, de egyikük kiesése sem nagy érvágás. LeSean McCoy kérdésesnek van jelölve, de nagy valószínűséggel játszani fog
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Tyrod Taylor kiváló játékkal mutatkozott be és pontosan azt játszotta, ami a Buffalo-nak most kell. Tökéletesen hozta a game manager QB szerepét, de emellett azt is megmutatta, hogy benne van a nagy játék lehetősége.. A Pats secondary nem volt múlt héten a helyzet magaslatán, kérdés hogy Taylor mennyire tudja majd kihasználni ezen egység gyengeségét.

New England Patriots
- Mi történt a múlt héten: A szezonnyitón a Steelers-szel találkoztak, ahol Brady parádésan játszott és TE-k által elkapott 4 TD segítségével legyőzték a Roethlisberger-éket 28-21-re.
- Hiányzók: Ryan Wendell biztosan nem játszik, az ő játéka azért hiányozhat majd a Bills DL ellen, rajt kívül még Dominique Easley játéka nem valószínű.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Rob Gronkowski megállítása kulcsfontosságú lesz, hiszen meccseket képes nyerni egymaga, ahogy a Steelers elleni 3 TD-je is mutatja. Brady-t a legjobban a belső nyomással lehet zavarba hozni, így a támadófal legfőbb feladata, hogy a Marcell Dareus és Kyle Williams által alkotott DT-duót megállítsák. Visszatér az eltiltott LeGarette Blount, de ne számítsunk tőle nagy meccsre, hiszen a Buffalo-iak futás elleni védelme kiváló.

Érdekességek:
- Brady eddig 23-szor győzött a Bills ellen, ez több mint bármelyik másik csapat ellen szerzett győzelmeinek a száma
- A Patriots második számú TE-je Scott Chandler 4 szezont húzott le Buffalo-ban, mielőtt az idei holtszezonban a New England-be igazolt.
- Gronkowski a legutóbbi 4 alapszakasz meccsének mindegyikén kapott el TD-t, ez a szám 7-re nő, ha beleszámoljuk a PO-t is.

Mi történhet most?
A Bills szokásához híven a futásaival próbálja majd pergetni az órát és minél hosszabb drive-okat vezetni, hogy Brady-t lent tartsák a pályáról. Kérdés, hogy McCoy mennyire lesz hatékony a sérülésével, és ha nem megy neki a játék, akkor mennyire tudja majd őt az újonc Karlos Williams helyettesíteni. Taylornak hoznia kell ugyanazt a labdabiztos játékot, hiszen nem egyszer láttuk már, hogy a Rex Ryan vezette Jets, az irányítójának a hibái miatt veszti el a meccset. A másik oldalon megvan a recept Brady megállítására, a brutális buffalo-i védőfal hatékonysága lesz a kulcsa mindennek. A forduló egyik legnagyobb rangadója lesz, amit minden NFL rajongónak csak ajánlani tudok.

 


 

Cincinnati Bengals – San Diego Chargers
2015. szeptember 20., 19:00 (Paul Brown Stadium, Cincinnati)

Cincinnati Bengals
- Mi történt a múlt héten: Magabiztos, 33-13-as győzelmet arattak az Oakland Raiders fölött, a Cincinnatinek gyakorlatilag az összes playmakere megcsillantotta a tudását ezen a napon.
- Hiányzók: Az újonc DT Marcus Hardison térdsérülés miatt biztos nem játszik, a másik 4. körös újonc Josh Shaw (ágyék) játéka kérdéses, akárcsak a SS George Ilokáé.
- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Andy Daltont leszámítva kiváló játékosaik vannak skill posztokon és a támadófal is híresen jó szokott lenni a tigriseknél. Passzjátéknál AJ Green Mohamed Sanu, Marvin Jones, valamint az összekötő Tyler Eifert megjátszása a legvalószínűbb. Futásoknál pedig Jeremy Hill fárasztja a védelmet és ezután érkezhet a villámléptű Giovani Bernard.

San Diego Chargers
- Mi történt a múlt héten: Nem kezdett jól a Chargers a Detroit Lions ellen a múlt héten, 21-3-as hátrányban is volt, innen sikerült fordítani 33-28-ra Philip Rivers vezérletével.
- Hiányzók: Tourek Williams és Johnnie Troutman biztosan kihagyja a mérkőzést, mellettük három játékos is a bokájával bajlódik és nem valószínű, hogy játékra képes állapotban lesznek ma: Jahleel Addae, D.J. Fluker és Jacoby Jones. Bajban van a Chargers OLB poszton, hiszen Williamsen túl Kyle Emanuel (váll) játéka is kérdéses, ha ő sem tudna játszani maradna a Melvin Ingram – Jerry Attaochu – Cordarro Law trió erre a posztra. A támadófalban szintén zűrök leszek, hiszen Troutman és Fluker személyében az első két opció kiesett a jobboldali guard posztról, lehetséges, hogy éppen az ex-Bengal Trevor Robinson kerül így a kezdőbe centerként és Chris Watt lesz az RG. Addae kiesésével a Dolphinstól igazolt Jimmy Wilson kaphat nagyobb szerepet, Jones kiesésével pedig a visszahordásokat a Branden Oliver – Danny Woodhead – Keenan Allen trió között kell elosztani.
- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Philip Rivers és elkapói (Keenan Allen, Stevie Johnson, Malcom Floyd) a legjobb védelmeket is képesek feltörni és Antonio Gates hiányában Ladarius Green is megkapja azt a mennyiségű labdát, amit a tehetsége alapján érdemelne. Futásoknál az újonc Melvin Gordon fogja a labdák többségét kapni, utána Danny Woodhead következik a sorban.

Érdekességek:
- Az örökmérlegben 20-14-re vezet a Chargers, idegenben is pozitív 10-7-es mérlegük van a Bengals ellen. Utoljára a 2013-as Wild Card körben futottak össze, akkor 27-10-es győzelemmel távozott a Bolts a Paul Brown Stadiumból.
- Philip Rivers két fontos mérföldkövet is elérhet a mai meccsen: ha ad egy TD-passzt, akkor beéri a Hall of Famer Sunny Jurgensent az NFL örökranglistájának 14. helyén. Másrészt pedig ha Rivers első négy passza jó lesz a Bengals ellen, akkor beállíthatja Donovan McNabb NFL-rekordját zsinórban 24 sikeres átadással.
- Keenan Allen és Marvin Jones azon kívül, hogy meghatározó elkapók a saját csapatukban tudni kell róluk, hogy ők a California egyetemen csapattársak voltak és a mai napig közeli barátok.

Mi történhet most?
A meccs ott dőlhet el, hogy melyik védelem lesz képes többször megállítani az egyébként elég jónak tűnő támadósorokat. Calvin Johnsont a múlt héten remekül semlegesítette a San Diego-i védelem, AJ Green személyében a Cincynek is van egy hasonló kaliberű elkapója. Aggodalomra adhat okot, hogy az NFL-ben eddig nem sokat mutató Eric Ebron is többször tisztára játszotta magát a múlt héten, ez Tyler Eifert ellen végzetes lehet. A túloldalt sok fog múlni azon, hogy a felforgatott Chargers OL mire megy a Bengals frontja ellen, kulcspárharc lehet a meccsen a két klasszis, Geno Atkins és Orlando Franklin ütközete. A forduló egyik legizgalmasabb meccsének ígérkezik a Chargers-Bengals, könnyen lehet, hogy ezen fog múlni a végelszámolásnál a csapatok rájátszásba jutása.

 


 

Cleveland Browns – Tennessee Titans
2015. szeptember 20., 19:00 (FirstEnergy Stadium, Cleveland)

Cleveland Browns
- Mi történt a múlt héten: Josh McCown megsérült a meccs elején, Johnny Manziel egy félidőn keresztül tartotta a lépést a Jets ellen, de aztán hibázni kezdett, és sima vereség lett a vége.
- Hiányzók: McCown nem épült fel, és Robert Turbin sem tud még beszállni a futásoknál. A kulcsemberek közül Dwayne Bowe, Karlos Dansby és Desmond Bryant játéka is kérdéses, de várhatóan mind hadra foghatók lesznek.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Johnny Manzielen nagyon sok múlik majd, ahogy az az első fordulóban is látszott. Hatalmas játékokat hozhat, de ugyanekkora hibákat is elkövethet, döntő fontosságú lesz, hogy melyikből lesz több ezúttal.

Tennessee Titans
- Mi történt a múlt héten: A hét legsimább meccsén kiütötték a Tampát Mariota tökéletes játékának köszönhetően.
- Hiányzók: Jason McCourty és Sammie Hill továbbra is hiányzik a védelemből, és Mariota legmegbízhatóbb célpontja, Delanie Walker sem biztos, hogy kiheverte múlt heti sérülését.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Ha Kendall Wright el tud szakadni (ez nem lesz könnyű, mert feltehetően Joe Haden védekezik ellene), akkor sokat tehet hozzá a passzjátékhoz, amire láthatóan épít a Tennessee, nélküle viszont esélye sincs Mariotának megismételni a múlt heti produktumot.

Érdekességek:
- Mariota nagy dologra készül, hiszen 1970 óta csak négy újonc irányító nyerte meg az első két meccsét, ráadásul ha két TD-passzt összehoz ezen a meccsen, övé lesz az újoncrekord az első két meccsen dobott hatpontos átadások terén
- Annak ellenére, hogy a Titans 42, a Browns pedig csak 10 pontot szerzett az első héten, a clevelandi támadósor termelt több yardot
- Az örökmérleg 34-28 a Cleveland javára, ráadásul a Barnák az elmúlt hat találkozásból négyet behúztak
- Tavaly drámai körülmények között nyert a Browns, ugyanis a Tennessee sima vezetést adott le a negyedik negyedben, köszönhetően Brian Hoyer és Travis Benjamin hibátlan összjátékának.
- Soha korábban nem volt még olyan az NFL-ben, hogy az első két fordulóban egyaránt Heisman-díjas irányítók találkozzanak egymással kezdőként, a Mariota-Winston párharcot most megfejeli Manziel kezdőbe kerülése

Mi történhet most?
Nehéz elhelyezni a két csapatot az NFL erősorrendjében. A Browns védelme alulteljesített a Jets ellen, de talán a Titánok kevésbé összerakott futása ellen már működhet. Kulcsfontosságú lesz, hogy Haden és Tramon Williams hatékonyabbak lesznek-e a Tennessee elkapói ellen, mint voltak Brandon Marshallékkal szemben. A neveket áttekintve a Titans nem szerezhetne sok pontot, de a múlt hét alapján viszont igen.
A labda túloldalán is sok a nehezen kiszámítható elem, élükön Johnny Footballal. A vendégek nyilván nagy nyomást fognak rá helyezni, és szeretnék csírájában elfojtani a múlt héten borzalmasan teljesítő futást is. Ha Manziel képes lesz ezt kihasználni, és a front seven mögött kialakuló hatalmas térben megtalálja az elkapóit, akkor jó lesz a Cleveland, ha pánikol, akkor viszont nem várható tőlük sok pont. Egyértelmű esélyes nincs, várhatóan jó meccs viszont van.

 


 

New York Giants – Atlanta Falcons
2015. szeptember 20., 19:00 (MetLife Stadium, East Rutherford)

New York Giants
- Mi történt a múlt héten: A "hogyan verjük meg magunkat" 2015-ös díjára bátran pályázhat Coughlin alakulata a múlt heti lúzerkedésükkel, ami drámai vereséghez vezetett a Cowboys ellenében.
- Hiányzók: Victor Cruz vádli sérülése még mindig nem jött rendbe, Jon Beason térde is rakoncátlankodik, így ő rájuk nem számíthat Coughlin, csakúgy mint a lábsérüléssel bajlódó Fellsre és Odighizuwára, valamint a térdét fájlaló Kuhnra sem.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Cruz hiányában Odell Beckham Junior egyelőre szingli életmódot folytat, egyedül kellene vigye a támadósort. Legutóbb nem alkotott maradandót, ne fogadjunk rá, hogy ezúttal sem fog.

Atlanta Falcons
- Mi történt a múlt héten: Parádés rajt az Eagles ellen, azonban a karcsú második félidő miatt izgulós lett a meccs vége, de valahogy csak sikerült behúzni a győzelmet
- Hiányzók: Brooks Reed a legfontosabb hiányzó, neki az offseason során összeszedett ágyéksérülése a probléma, rajta kívül Devin Hester (ujj) és Malliciah Goodman (könyök) játékát kell nélkülöznie Dan Quinn-nek
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Julio Jones hétfőn móresre tanította Byron Maxwellt, nehezen hihető, hogy a Giants otthonában visszavenne a tempóból. A kérdés csupán az, hány játékot bír az egészsége, mert az Eagles ellen is látható volt, hogy egy két játék pihenőre volt szüksége néhány nagyobb ütközés után.

Érdekességek:
- Továbbra sem lehet tisztán látni Jason Pierre-Paul ügyében. Ugye az közismert, hogy a Függetlenség napján tartott háztáji tűzijátékozás során sérült meg a kézfeje, elvesztett mutatóujját, mint később kiderült a hüvelykujjából is hiányzik egy darab, de még mindig nem tudni, pontosan milyen állapotban van a keze, így egyelőre biztosan nem fog játszani. Könnyen lehet, hogy az egész szezonja rámegy erre a történetre, valamint az ezt követő huzavonára.
- Julio Jones lett az első játékhéten az NFC legjobb támadójátékosa, mindezt 9 elkapásból szerzett 141 yardjával és két TD-jével sikerült elérnie.
- Tavaly szintén a szezon elején találkozott a két csapat, akkor az ötödik fordulóban játszottak egymással a felek New Yorkban, csakúgy mint most. 30-20-as hazai sikerrel ért véget az az összecsapás, most sem lenne hatalmas meglepetés egy hasonló pontmennyiséget hozó találkozó.

Mi történhet most?
Mindkét csapat játéka felülmúlta a várakozásokat a múlt héten, azonban míg a Falcons győzelemre tudta váltani a jó játékot, addig a Giants-nek csupán a szimpatikus vesztes szerepe jutott. Hogy ezúttal ne így legyen, hatékonyabb játék kell Eli Manningtől, nem engedhető meg, hogy a meccs végén buta hibákat kövessenek el. A Falcons egy újabb győzelemmel komolyan bejelentkezne a csoportgyőzelemért, így meggyőződésem, hogy öldöklő küzdelem lesz, melyben az a csapat nyerhet, amelyik a hajrában higgadtabb tud maradni.

 


 

Washington Redskins – St. Louis Rams
2015. szeptember 20., 19:00 (FedEx Field, Landover)

Washington Redskins
- Mi történt a múlt héten: Meglepően jól kezdték a mérkőzést, 10-0-ra is vezettek, utána viszont már nem tudták megállítani a Dolphins- t, de még így is a vártnál szorosabb vereséget szenvedtek. DeSean Jackson megsérült, Cousins kétszer is eladta a labdát, de a futójáték végig stabil volt és a védelem is mutatott bíztató dolgokat.
- Hiányzók: DJax-en kívül Justin Rogers (CB) és Martell Spaight (LB) kiegészítő emberek is biztosan kihagyják ezt a mérkőzést, Duke Ihenacho (SS) pedig egész évre kidőlt, ő már IR-ről figyeli a szezont. Terrance Knighton (NT) és Jordan Reed (TE) csak limitáltan készült a kezdők közül, az ő státuszuk még kérdéses, a többi nagyobb nevű maródi valószínűleg pályára léphet.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: A támadófal összeszedett játékot hozott, pedig azért Suh vagy Wake sem kispályás, az igazi teszt azonban csak most jön. A futásblokkolással talán nem lesz gond, így Morristól ismét 100+ yardos meccset várhatunk, de ha nem sikerül megvédeni Cousins-t nehezen elképzelhető, hogy miként nyerhetnek. Az ellenfél térfelén jobban ki kell használni a helyzeteket, ebben talán segíthet, hogy Kai Forbath helyett már Dustin Hopkins lesz a rúgó.

St. Louis Rams
- Mi történt a múlt héten: A forduló egyik legnagyobb upsetje fűződik a nevükhöz, a jóval esélyesebbnek tartott Seattle Seahawksot múlták felül egy remek, hosszabbításos mérkőzésen. A védőfal híréhez méltó produkciót nyújtott és Foles is hatékonyabbnak tűnt, mint elődjei, így volt minek örülnie annak a nem túl sok kilátogató nézőnek.
- Hiányzók: Eugene Sims térde még a Seahawks ellen sérült meg, ő biztosan nem játszik ma. Tre Mason combja, Todd Gurley pedig térde miatt volt kérdőjeles, de egész héten teljes értékű edzésmunkát végeztek, így végre Foles segítségére lehet a nagyreményű RB-duó. Trumaine Johnson agyrázkódása sem volt súlyos, így hiába hívtak cornereket próbajátékra, szerencsére Johnson is szabad utat kapott, ő is visszatérhet a kezdőbe.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Ha minden jól alakul eljöhet Todd Gurley bemutatkozása, a legutóbbi drafton elsőként kiválasztott futóval szemben nagyok az elvárások, de mivel a nyár legfontosabb szakaszát ki kellett hagynia, nem valószínű, hogy azonnal a hátán fogja cipelni a csapatot. Tre Mason személyében lesz egy jó váltótársa, ezzel Foles válláról is nagy terhet vehetnek le, sokkal több és hatékony futás várható tőlük, mint az előző héten. Az Eaglestől idecserélt irányító jól kezdett új állomáshelyén is, de ennyi turnover nem mindig fog beleférni.

Érdekességek:
- 2012-ben ez a két csapat kötötte meg az elmúlt évek egyik legnagyobb cseréjét melynek keretében RGIII a fővárosban köthetett ki, ugyan első évében még rájátszásba jutott vele a csapat, azóta inkább a Rams tűnik úgy, hogy jobban jött ki ebből az üzletből.
- Legutóbb tavaly decemberben találkoztak, akkor a Rams egy, a múlt hetihez nagyon hasonló teljesítménnyel tudott győzni, 7 sacket és 4 labdát szereztek, valamint Tavon Austinnak is volt egy punt utáni visszahordott TD-je.
- Nick Foles még Eagles mezben 2-2-es mérleggel rendelkezik a Redskins ellen, de ebből az utóbbi kettő a nyertes, ráadásul remek irányítómutatóval (3TD, 0 INT, 110.5 QBR). Jeff Fisher 5-2-es örökmérleget mutathat fel, szintén a Washington ellen.
- 2009-ben napra pontosan ugyanekkora 9-7-re(!) győztek a hazaiak, de az elmúlt 10 évben inkább a Rams volt sikeresebb ebben a párharcban (5-3).

Mi történhet most?
A szezon előtt mindkét gárdát alaposan leírták, ehhez képest már az első héten rácáfoltak a kétkedőkre, idén sem lesz egyszerű ellenük. A Rams talán komplexebb csapatnak tűnik a labda mindkét oldalán, de a meccs egyértelműen a támadófalaknál dőlhet el, hisz egyik egység sem klasszis, ha nem tudják megvédeni fiatal irányítóikat, minimálisra csökkenek a győzelmi esélyeik. A Seahawks és a Legion of Boom ellen nem igazán ment a Rams elkapóinak, most viszont egy igen gyenge secondary ellen játszhatnak, ha ezt ki tudja használni a vendégcsapat, könnyen eldönthetik a meccset. Valószínűleg nem ez lesz a legnépszerűbb választás az első idősáv meccseiből, de aki idekapcsol, az egy kiélezett találkozóra számíthat.

 


 

Jacksonville Jaguars – Miami Dolphins
2015. szeptember 20., 22:05 (EverBank Field, Jacksonville)

Jacksonville Jaguars
- Mi történt a múlt héten: A támadók minden lehetőséget elpuskáztak, így hiába állították meg a Panthers támadóit, viszonylag simán kikaptak.
- Hiányzók: Sen’Derrick Marks és Andre Branch sérülése komolyan gyengítik a védőfalat, Johnathan Cyprien személyében az egyik legjobb védőjük is hiányzik, Julius Thomas személyében a legjobb célpont sem léphet pályára, Toby Gerhart hiányával nem lesz cserefutó, és lehet, hogy Luke Joeckel sem játszhat, pedig ő a támadófal egyik legjobbja.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Kisebb meglepetésre az újonc Rashad Greene volt Bortles kedvenc célpontja a nyitómeccsen, és a robbanékony elkapó most is sok galibát okozhat az ellenfél védelmének.

Miami Dolphins
- Mi történt a múlt héten: Nehezen, de megfordították a gyenge Washington elleni meccset, de olyan nagyon senkit sem lehetett dicsérni a csapatból.
- Hiányzók: Dion Sims sérülése nem érinti érzékenyen a csapatot, viszont lehet, hogy a védelemből két kulcsember is hiányozni fog Cameron Wake és Reshad Jones személyében.
- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Szinte biztos, hogy az első körben kevés szerephez jutó Lamar Miller sok labdát fog kapni, és nem mindegy, milyen hatékonysággal él majd a lehetőségekkel.

Érdekességek:
- A floridai rangadó örökmérlege 4-2 a Miaminak, ráadásul az elmúlt három összecsapásukat a Delfinek nyerték
- Tannehill egyik kedvenc ellenfele a Jacksonville: mindkét alkalommal győzött a Jaguárok ellen, próbálkozásainak kétharmada pontos ellenük és csak egyszer adta el a labdát
- Chris Clemons már csak három sackre van attól, hogy az ötödik draftolatlan játékos legyen, akinek hetven sack összejön egy karrier alatt
- Legutóbbi találkozásuk során 2014-ben probléma nélkül tudott nyerni Jacksonville-ban a Miami. Különösen a védelem villogott a 27-13-as győzelem során, hiszen két TD-t is a védők értek el, és alig kaptak pontot.

Mi történhet most?
A Dolphins játékosállománya legalább egy klasszissal jobb, szinte minden poszton erősebbek, mint a házigazdák. Más kérdés, hogy a múlt héten szinte semmit nem láttunk abból, amit tudnak, a Jacksonville pedig egy fejlődő franchise. A Washington ellen alig-alig hívott futást a Miami, most a Jaguárok védelme pedig erősebb, és muszáj lesz valahogy feltörni őket. Tannehillnek bírnia kell a nyomást, aminek előteremtésében Gus Bradley nagyon jó, úgyhogy ha nem készülnek fel eléggé a Delfinek, akkor nem fognak sok pontot szerezni.
A Dolphins szempontjából a keret erősségén kívül biztató jel lehet, hogy a Redskins ellen hiába engedtek sok yardot az ellenfélnek, alig kaptak pontot; fontos pillanatokban labdát tudtak szerezni vagy megállították az ellenfelet. A Jaguars támadósora még alakulóban van, Bortles nagyon a tanulási folyamat elején van, a futó és az első számú célpont újonc, a falban is fiatalok vannak főleg, és ha Joeckel hiányzik, sokat gyengülnek is. Egy ilyen egységnek nehéz dolga lesz a jó erőkből álló vendégvédelem ellen, úgyhogy sok pontot most sem lehet várni. A Miami a találkozó favoritja, de ha Tannehillt zavarba tudják hozni, akkor egy kevés pontos meccsen akár nyerhetnek is a Jaguárok.

 


 

Oakland Raiders – Baltimore Ravens
2015. szeptember 20., 22:05 (O.co Coliseum, Oakland)

Oakland Raiders
- Mi történt a múlt héten: Sima vereség a Cincinnati Bengals ellen, pontot is csak garbage time-ban sikerült szerezni.
- Hiányzók: Benson Mayowa a térde, Justin Ellis és Jamize Olawale pedig a bokája miatt hagyja ki a mai meccset. A Hazaiak mindkét söprögetője megsérült a múlt héten Nate Allen már IR-en is van, Charles Woodson (váll) játéka kérdéses, esetleges hiányában Larry Asante párja a draftolatlan újonc Keenan Lambert lehet.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Fontos lenne, hogy Latavius Murray vezérletével stabil futójátékot tudjon kialakítani a Raiders, ez megkönnyítené Derek Carr dolgát és így lehetséges lenne Amari Cooper és Michael Crabtree megjátszása.

Baltimore Ravens
- Mi történt a múlt héten: Szoros meccsen végül vereséget szenvedtek a Peyton Manning vezette Denver Broncostól. Az offense elég impotensnek tűnt, de a védelem meggyőző volt.
- Hiányzók: A vakoldali tackle Eugene Monroe hiánya sokba kerülhet, pláne úgy, hogy Khalil Mack lesz a beugró James Hurst ellenfele. Az újonc elkapó Breshad Perriman továbbra is hiányzik, a másik újonc Darren Waller játéka meg kérdéses, így Steve Smith Sr. mögött Marlon Brown, Kamar Aiken és Michael Campanaro maradt. Walleren kívül a dimeback Rashaan Melvin játéka kérdéses combsérülés miatt. Meg kell jegyezni, hogy a kiváló pass rusher Terrell Suggs Achilles-szakadás miatt idén már nem lép pályára.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Joe Flacco elkapóiról már az előző pontban szó esett, így itt csak a két összekötőre Crockett Gilmore-ra és Maxx Williamsre hívnám fel a figyelmet. Fontos lenne, hogy működjön a futójáték (ehhez elvileg még Monroe nélkül is adott a támadófal), de a múlt héten Justin Forsett és Javorius Allen is küszködött az egyébként kiváló Broncos front7 ellen.

Érdekességek:
- Az örökmérleg 7-1 a Ravensnek, 4 meccses győzelmi sorozatban vannak. Legutóbb 2012-ben játszottak egymással, Joe Flacco kiváló játékának hála 55-20 nyertek a hollók hazai pályán.
- Az edzői karokban sok a kapcsolat a két csapat között. Jack Del Rio Raiders HC 1999-2001 között a Ravens LB-edzője is volt, ennek megfelelően aranygyűrűje is van a csapattal. Ugyanebben az időintervallumban volt a Ravens free safetyje Rod Woodson, aki most asszisztens DB-edző a fosztogatóknál. A túloldalt a támadókoordinátor Marc Trestman 2001-03 három évet töltött a Raidersnél, 1-et mint QB-edző, 2-t mint OC, a 2002-es idény végén az ő általa koordinált offense vezérletével jutott története utolsó Super Bowljába az Oakland, de ott kikaptak a Tampa Bay Buccaneerstől. Az ILB-edző Don Martindale pedig 2004-08 között a Raiders LB-edzője volt.
- A Baltimore-játékosok közül Matt Schaubnak (őt szorította ki tavaly Carr a kezdőből) és Christo Bilukidinek (2012-ben draftolta az Oakland, 18 meccset játszott a fosztogatók színeiben) van Raiderses múltja, a túloldalt Austin Howard (2011-ben) és Lorenzo Alexander (2006-ban) korábban a Ravens gyakorlócsapatának volt a tagja.

Mi történhet most?
Készebb csapatnak tűnik a Baltimore, de ne feledjük, hogy az O.co Coliseum fanatikus közönsége (és az igencsak rossz állapotban lévő, baseballra is használt pálya) összezavarhatja a vendégeket. Ettől függetlenül meglepetés lenne, ha kikapnának a hollók.

 


 

Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys
2015. szeptember 20., 22:25 (Lincoln Financial Field, Philadelphia) – tv: sport 2

Philadelphia Eagles
- Mi történt a múlt héten: Álmoskásan kezdtek hétfőn az Atlanta ellen, de a második félidőre feltámadtak és a győzelem is a kezükben volt, Cody Parkey azonban elhibázta a döntő rúgást. Sam Bradford 7 labdabirtoklásból csak 3 pontot tett a táblára a szünet előtt, utána viszont 21/25-re javult a pontossága, Jordan Matthews-nak pedig karriercsúcsot jelentő 10 labdát osztott ki.
- Hiányzók: Mindössze Seyi Ajirotutunak kellett agyrázkódás-tesztre menni, a többiek mind játékra készek az aktív keretből.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Demarco Murray-re, aki volt csapata ellen debütál a hazai közönsége előtt. A tavaly 1845 yardot futó tailbacket az első fordulóban nem használták agyon. A Cowboys futás elleni védelme a jobbak között van, de a Murray-Sproles-Mathews tengely nagyobb kihívás lesz, mint a korábbiak. A Giants 99 yardot ment előre ellenük a földön.

Dallas Cowboys
- Mi történt a múlt héten: 10 pontos hátrányt dolgoztak le az utolsó 8 percben. A győztes drive úgy ment végig, hogy Dez Bryant nem volt a pályán, így Jason Witten lett a go-to-guy.
- Hiányzók: Dez Bryant a lábával, Randy Gregory a bokájával bajlódik a múlt heti ütközet nyomán. Ronald Leary a támadófalból hiányzik, és James Hanna blokkoló tight end jelenléte sem vehető biztosra. Két hosszú távú eltiltottjuk van a védelemben, Greg Hardy és Rolando McClain ismert ügyek miatt.
- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Ki pótolja Bryant yardjait? Ide cserélték hét közben Oaklandből Brice Butlert, de egyelőre inkább Beasley és Williams előlépése az elvárás. Az Eagles secondary nem volt képben Julio és Roddy ellen az MNF-en, 225 yardot engedve nekik, szóval ha Byron Maxwell ismét rossz napot fog ki, azt muszáj kihasználni. A futást ugyanakkor 3.0-s átlagon tartott az Eagles D# és mivel Garrett még keresi az ideális leosztást a futók között, lehet, hogy megint túlsúlyba kerül a passzjáték, Bryant ide vagy oda.

Érdekességek:
- Ha nyerne a Dallas, az lenne zsinórban a 10. idegenbeli győzelmük alapszakasz meccsen, ez pedig franchise rekord beállítás lenne. Utoljára a Colts tudott a ligában még 2008-09-ben hasonló szériát összerakni.
- Vegas-ban 2.5 pontos favorit az Eagles.
- Tony Romo 15 meccsen kezdett eddig az Eagles ellen, ebből 9 dallas-i győzelemmel zárult.

Mi történhet most?
NFC East meccsről lévén szó, tippelni nem érdemes. Az egészségi állapotban nagy különbség van a Philadelphia javára, ez simán döntő lehet. Azon múlik leginkább, hogy melyik arcát veszi elő Chip Kelly alakulata; láttuk már őket lehengerlően és kilátástalanul is játszani. A szokásosnál is parázsabb hangulatra lehet számítani, mivel a Cowboys újabban nyerni jár Philly-be, a hazaiak pedig a legnagyobb kihívók most csoporton belül. Murray-re biztosan nagy médiafigyelem hárul majd, de Kelly-t ismerve, simán lehet, hogy most is 12-15 labdaérintésre limitálja.

 


 

Green Bay Packers – Seattle Seahawks
2015. szeptember 21., 02:30 (Lambeau Field, Green Bay)

Green Bay Packers
- Mi történt a múlt héten: Nehezebben, mint azt sokan várták, de győztesként hagytál el Chicagót. Aaron Rodgers új kedvenc célpontja, Nelson hiányában és Cobb sérülése miatt, James Jones volt, aki két TD-t is elkapott.
- Hiányzók: Sam Barrington (LB) múlt héten rásérült az egyébként sem egészséges bokájára és 2015-ben már nem játszhat. Bryan Bulaga (LT) is kihagyni kényszerül ezt a találkozót. Morgan Burnett (S) a hét elején még kérdéses státuszban volt, de valószínűleg játszani fog.
- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: Randall Cobb továbbra is sérülten játszik majd, de szerencsére James Jones visszatért és felvette a ritmust egy év távollét után. Ha Nick Foles jól tudott teljesíteni a LoB ellen, akkor Rodgers-nek sem kellene gondot okoznia, ha a Seahawks pass rush nem ér oda hozzá.

Seattle Seahawks
- Mi történt a múlt héten: Egy rendkívül izgalmas mérkőzésen, hosszabbításban kaptak ki a Rams otthonában.
- Hiányzók: Az egyetlen játékos, aki biztosan nem játszik a csere linebacker Michael Morgan. A kérdéses csoportba már többen vannak, mint például Garry Gilliam (RT), Bruce Irvin (LB), Tharold Simon (CB) és Will Tukuafu (FB). Kam Chancellor (holdout) továbbra sincs.
- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda: A támadófal pocsék teljesítményt nyújtott a Rams ellen. Hat alkalommal vitték földre Wilsont és a futás sem ment. Jó hír Marshawn Lynch számára, hogy a Packers védelem majdnem 150 futott yardot engedett Matt Fortenak, így nagy esély van kiemelkedő teljesítményére ezen a találkozón. Jimmy Graham első TD elkapása is megtörtént múlt héten igen meglepődnék ha ezen a találkozón nem gyarapodna a hatpontos elkapási száma. Nem offense-hez tartozik, de Tyler Lockett visszahordásait érdemes lesz figyelni, az újonc elkapóban mindig benne van egy TD a speciális csapatrész pályára kerülése során.

Érdekességek:
- Aaron Rodgers utoljára a 2012-es szezon 13. játékhetében dobott interceptiont hazai pályán ez 418 sikeres passzt foglal magában.
- Ez lesz a két csapat 16. összecsapása az alapszakaszban. Összességében a Packers vezet 8-7-re.
- Legutóbb az alapszakaszban a tavalyi szezonnyitón találkoztak amikor is a Seahawks hazai pályán 36-16-ra nyert. A rájátszást is beleértve legutóbb a januári NFC konferenciadöntőben találkoztak egymással és az is Seattle-i sikerrel ért véget.

Mi történhet most?
A Seahawks múlt héten nem mutatta azt a teljesítményt amit elvártuk tőlük. Ezúttal jó adag Lynchre lehet számítani, hogy megalapozza Wilsonnak a passzjátékot. Ehhez azonban a támadófalnak is segítenie kell, mert Clay Matthews és társai igyekeznek Wilsont „bezsákolni”. A Packers támadóknak Chancellor hiányában lehet keresnivalójuk a futásokkal és a TE passzoknak, mivel Dion Bailey még elég bizonytalan kezdőként. Kétségkívül a hétvége egyik legjobb mérkőzése és a két csapat jó, színvonalas mérkőzést szokott játszani egymással. A hazai pálya és a múlt heti teljesítmény miatt esélyesebb a Packers.


Hozzászólások

több mint 8 éve
ZoliZoltán Minnesota Vikings 26 — E/1
Peterson nem futott 71 yardot.....
több mint 8 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
nem is ezt írtuk


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
ZoliZoltán Minnesota Vikings 26 — E/1
hopp.bocs,félreolvastam..