NFL meccselőzetesek - 9. hét

2015. november 8., 11:52

Beharangozók a kilencedik fordulós vasárnapi mérkőzésekhez.

NFL meccselőzetesek - 9. hét

Carolina - Green Bay
New England - Washington
New Orleans - Tennessee
Buffalo - Miami
Minnesota - St. Louis
NY Jets - Jacksonville
Pittsburgh - Oakland
Tampa Bay - NY Giants
San Francisco - Atlanta
Indianapolis - Denver
Dallas - Philadelphia

 

Carolina Panthers - Green Bay Packers
2015. november 8., 19:00 (Bank of America Stadium, Charlotte)

Carolina Panthers

- Mi történt a múlt héten: Drámai mérkőzésen sikerült Ron Riveráéknak megőrizni veretlenségüket, noha 17 ponttal is vezettek a negyedik negyedben, végül a hosszabbításban, hátrányból fordítva lett meg a hetedik győzelem a szezon során.

- Hiányzók: Dwan Edwards és Andrew Norwell fog csak hiányozni, a többi kisebb-nagyobb problémával küszködő játékost összedrótozta az orvosi stáb, így ők pályára léphetnek.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Nem írunk újdonságot azzal, hogy Cam Newton a Panthers támadósorának alfája és omegája. Különösen igaz lesz ez most vasárnap, hiszen a Green Bay védelme nehezen szokott működni a mobilis irányítókkal szemben, így ne lepődjünk meg, ha az átlagosnál is több alkalommal vállalkozik majd futásra a hazai QB.

 

Green Bay Packers

- Mi történt a múlt héten: Váratlanul sima vereséget szenvedett Denverben a Packers, a labda mindkét oldalán kritikán aluli teljesítményt nyújtottak, így van honnan felállniuk ezen a hétvégén.

- Hiányzók: Sam Shields és Quinten Rollins játéka kérdéses, így könnyen lehet hogy foghíjas lesz a vendégek hátsó alakzata. Ty Montgomery felépülése sem halad tökéletesen, így ő sem biztos, hogy pályára léphet.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Randall Cobb lépett elő elsőszámú elkapónak Jordy Nelson kiesésével. Ennek a szerepnek eddig nem minden esetben tudott megfelelni, igazából két olyan meccs volt a szezonban, amikor domináns teljesítményt tudott letenni az asztalra. Ha vasárnap ez a szám nem ugrik háromra, nehezen fog tudni győzelmet aratni a vendgécsapat.

Érdekességek:
- Aaron Rodgers 2010 óta nem veszített el egymást követő mérkőzéseket. Azóta 14 alkalommal szenvedett vereséget a csapat, a rá kövezkező mérkőzéseken Aaron Rodgers 45 TD passz mellett csak 5 interceptiont dobott, imponáló mutató.
- Charles Tillman még Bears játékosként gyakori ellenfele volt a Packersnek, legutóbbi négy összecsapásán a Packers ellen minden alkalommal sikerült fumblet kierőszakolnia.
- Cam Newton pályafutása során 28 olyan mérkőzés volt, amikor passzolt és futott TD-t is szerzett (idén négy ilyen meccs volt), ezzel második az NFL örökranglistáján.


Legutóbbi találkozásuk:

Tavaly a Lambeau Fielden találkozott a két csapat, de akkor nem voltak egy súlycsoportban, Aaron Rodgersék a félidőre lerendezték a Párducokat, 38-17 lett a mérkőzés vége.


Mi történhet most?

Nyilvánvalóan kiemelt motivációval lép pályára a Packers, hiszen amellett, hogy egy NFC-beli rivális veretlenségét vehetik el, bizonyítaniuk kell a szurkolóiknak is a múlt heti fiaskót követően. A Panthers játékosainak elszántságával sem lesz probléma, hiszen még mindig kétkedve fogadják a szakértők a csapat eredményeit, ezért minden egyes győzelmet oda dörgölhetnek a „szakik” orra alá. Fentiekből egyenesen következik, hogy egy igen parázs meccsre van kilátás, ami nagyban befolyásolja majd az NFC rájátszásának menetrendjét. Nehéz is esélyesről beszélni, a Packers tradicionálisan az egész liga legjobb alakulatai közé sorolandó, de idén a Párducok is bizonyították, hogy a contenderek között kell emlegetni őket. Szoros meccsre van kilátás, amin a kevesebb turnover, valamint a vörös zónában mutatott hatékonyabb játék lehet a döntőt, illetve az, hogy a Packers meg tudja-e fogni a Carolina ligaelső futójátékát.

 


 

New England Patriots - Washington Redskins
2015. november 8., 19:00 (Gillette Stadium, Foxboro)

New England Patriots

- Mi történt a múlt héten: Megőrizte veretlenségét a Pats, hiába fogadkoztak a formába lendülő Miaminél, hogy majd ők megfogják Belichick együttesét, a címvédő simán lenyomta őket.

- Hiányzók: Ryan Wendell-t IR-ra tette a Patriots szombaton, a helyét a sérülésből visszatérő center Brian Stork foglalja el a rosteren. A Miami ellen megsérült Tre’ Jackson (OG) biztosan kihagyja a meccset, csatlakozva a hetek óta sérült Jabaal Sheard és Marcus Cannon duóhoz. Mindenki más nagy valószínűséggel bevethető lesz.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: A támadófalat érintő változások már mindennapossá váltak Bostonban, kombinálva fontos játékosok elvesztésével, előbb-utóbb a minőség rovására mehet. A passzjátékban ezt még kompenzálja Brady a háromlépéses passzokkal, de a futójáték valamelyest megszenvedi ezt. A Skins ellen viszont jól jöhetne Lewis vagy Blount jó teljesítménye, bár a Miami ellen is ez tűnt ideálisnak, aztán szétpasszolta őket Brady.

 

Washington Redskins

- Mi történt a múlt héten: A pihenőhétről jönnek a fővárosiak, ezt megelőzően 24 másodperccel vége előtt fordították meg Tampa elleni meccset, ami franchise történetének legnagyobb visszakapaszkodását jelentette, 24 pontos hátrányból fölállva.

- Hiányzók: Meglehetősen hosszú a Redskins sérültlistája, igaz teljesen biztosan csak a migrénnel küzdő Terrance Knighton-t lesz kénytelen nélkülözni Gruden mester. DeSean Jackson limitáltan vett részt az edzésmunkában a héten, a státusza valószínűleg csak közvetlenül a meccs előtt dől el. Ryan Kerrigan kéztörést szenvedett a Tampa ellen, limitáltan edzett, de nem biztos, hogy elég volt a kéthetes pihenő, hogy képes legyen magas szinten teljesíteni.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Kirk Cousins a legutóbbi meccsén 1 futott TD mellé, passzolt is hármat, köztük a meccset eldöntő átadást Jordan Reednek, egy 80 yardos támadósorozat végén. Nagyon felspannolt állapotba került a negyedik szezonját taposó irányító, akin látható, hogy nagyon szeretne bizonyítani. Kiváló alkalom lesz erre a Patriots elleni meccs, nehezebb megoldandó feladat nem igen létezik, ha sikerül, egy időre elhallgattathatja a kritikusait.

Érdekességek:
- A Pittsburgh elleni első heti meccs első negyede óta, minden negyedben szerzett pontokat a Patriots idén.
- 2008 óta a Redskins egy győzelem mellett hatszor kapott ki a pihenő hetet követő játéknapon.
- 2007 után lehet újra száz százalékos a Patriots féltávnál, akkor a nyolcadik fordulóban szintén a Skins látogatott Foxboroba, és egy méretes zakóba futott bele, egy emlékezetes 52-7 formájában.
- Az összesített mérleg 6-3 a Washington javára, de az utolsó két meccset a bostoniak nyerték.


Legutóbbi találkozásuk:
2011-ben a FedEx Fielden győzött a New England, 34-27 aránnyban, többek között Gronkowski két TD elkapásával.


Mi történhet most?
Természetesen a New England Patriots a mérkőzés fő esélyese, hatalmas meglepetés lenne, ha nem nyernék meg hazai pályán ezt a meccset. A vendégek számára a fő kérdés, hogy tudnak-e bármit kezdeni Brady gyors passzjátékával, mert ha nem, akkor nem sok keresnivalójuk lesz. Ha működik a futás, lenn tudják tartani a hazai támadókat az oldalvonal mellett és előnyt tudnak szerezni, akkor kizökkenthetik a bostoniakat a megszokott ritmusból. Ha sokpontos meccs lesz, nem valószínű, hogy osztanak kártyát a Redskins-nek.

 


 

New Orleans Saints - Tennessee Titans
2015. november 8., 19:00 (Mercedes-Benz Superdome, New Orleans)

New Orleans Saints

- Mi történt a múlt héten: Egy vadnyugati pisztolypárbajra emlékeztető meccsen Brees végül több TD-t dobott, mint Manning, így 52-49-re nyerni tudtak a Giants ellen.

- Hiányzók: A linebacker-sor jelentősen megtizedelődött: a kezdők közül Dannell Ellerbe és Hau’oli Kikaha sérült, de Ramon Humber sem tud beugrani. Rajtuk kívül a fiatal cornerback, Damian Swann és a csereirányító, Luke McCown sem hadrafogható.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Willie Snead meglepően jó idén, és a múlt heti pontesőből is kulcsszerepet vállalt. Brees biztosan sokszor fogja keresni őt, a fő kérdés az, hogy elbír-e a Titans meglepően hatékony cornerbackjeivel.

 

Tennessee Titans

- Mi történt a múlt héten: A Houston ellen a védők a találkozó nagy részén tartották a frontot, de Mariota nélkül teljesen elveszett a támadósor, így sima vereség lett a meccs vége. A lehangoló produktum eredményeképp kirúgták Ken Whisenhunt főedzőt, és most már Mike Mularkey áll a kormányrúdnál.

- Hiányzók: Blidi Wreh-Wilson hiányának csak örülnek a szurkolók, de Jason McCourty már komoly hiányzó a kiváló elkapók ellen, Kendall Wright személyében pedig az egyetlen stabil célpont esett ki a támadósorból.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Antonio Andrews idén a leghatékonyabb futó Nashville-ben, és Mularkey ezt egyik első nyilatkozatában meg is erősítette. Elvileg innentől kezdve komoly szerepet szánnak neki, Wright hiánya miatt pedig különösen érdekes lesz figyelni az ifjú running back teljesítményét.

Érdekességek:
- Az örökmérleg 7-5-1 a Tennessee javára, köszönhetően annak, hogy az előző öt találkozásukból négyet nyertek a Titánok.
- Drew Brees Giants elleni statisztikáinál (505 yard, 7 TD) csak az lenne elképesztőbb, ha most az ilyen teljesítmények utáni leeresztést el tudná kerülni. 500 yardos meccs után 350 yard felett eddig csak Tom Brady tudott passzolni a liga történetében, 7 TD után pedig 3 hatpontos átadás a rekord (Nick Foles és Y.A. Little tudta ezt megcsinálni).


Legutóbbi találkozásuk:
2011-ben igen szoros meccsen végül Brees szolidabb produktuma ellenére is nyerni tudott a New Orleans 22-17-re, köszönhetően Marques Colston 105 yardjának és két touchdownjának.


Mi történhet most?
Nehéz elképzelni, hogy a Saints-Giants forgatókönyve megismétlődik és pontzuhatagot láthatnak a nézők. Egyrészt a Tennessee passzvédelme szép csöndben igen hatékony idén, a New Orleans elkapói pedig egyáltalán nem kiegyensúlyozottak, ezért nehéz lesz Breesnek ismételni. Másrészt a Titans támadói jóval lassabb tempóban fogják vezetni a támadásaikat, így még akkor sem tudnak majd 40 pont környékéig eljutni, ha jól működik a gépezet. A gépezet dolgát ráadásul igencsak megnehezíti, hogy minőségi elkapó nélkül kéne kihasználni a Szentek gyenge passzvédelmének hibáit.

A vendégek mellett szól viszont, hogy Mariota visszatérése és az edzőváltás is új lelkesedést adhat a társaságnak. Ha a védelem tudja tartani az elmúlt két hétben mutatott szintet, akkor kordában tudja tartani Breeséket, esélyt adva Mariotáéknak. A házigazdáknak arra kell koncentrálniuk, hogy nyomást helyezzenek az újonc irányítóra, mert a Tennessee gyengepontja a támadófal, és védőkkel az arcában Mariota sem jobb, mint Mettenberger volt.

 


 

Buffalo Bills - Miami Dolphins
2015. november 8., 19:00 (Ralph Wilson Stadium, Buffalo)

Buffalo Bills

- Mi történt a múlt héten: Pihentek, előtte pedig a Jacksonville Jaguarstól kaptak ki drámai körülmények között Londonban.

- Hiányzók: Percy Harvin elkapó a mai nap folyamán IR-re került, így ő idén már nem léphet pályára, valamint a csere tackle Cyrus Kouandjio térdsérülés miatt maródi. Sammy Watkins állapota kérdéses, de nagy rá az esély, hogy játszhat.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Visszatér Tyrod Taylor, így talán a támadósor is gördülékenyebben fog menni, mint az elmúlt mérkőzéseken. EJ Manuel finoman szólva gyenge teljesítményt nyújtott Londonban, Taylor viszont a McCoy-Williams futópárossal kiegészülve papíron már elég veszélyesnek néz ki.

 

Miami Dolphins

- Mi történt a múlt héten: A csütörtök esti rangadón kaptak ki nagyon simán a címvédő Patriotstól, most egy újabb csoportmérkőzésen lehet életben tartani a Wild Card reményeket.

- Hiányzók: Jordan Cameron összekötő és Damien Williams futó játéka egyaránt kérdéses, az újonc elkapó, DeVante Parkeré viszont kétséges.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Jarvis Landry-re és a többi elkapóra, ugyanis a Buffalo a liga egyik legjobbja futás ellen, Lamar Miller valószínűleg kevés sikerrel fog futni, főleg, ha hamar hátrányba kerül a csapat, a zónázó Mario Williamséket inkább passzokkal lehet megverni.

Érdekességek:
- Legutóbb 2011 decemberében tudott a Dolphins a Bills pályáján nyerni.
- Az 1970-es években 20 Miami siker mellett 0 Buffalo győzelem született.


Legutóbbi találkozásuk:
Az idei szezonban már megmérkőztek egyszer, a 3. héten 41-14 arányú kiütéses győzelemmel ásta meg a Bills Joe Philbin edzősködésének végét.


Mi történhet most:

A Dan Campbell-éra első vereségét szenvedte el a Dolphins a Patriotstól, hiába kezdtek két hatalmas győzelemmel, jól látszott, hogy a New England még más szint. Ezért lesz különösen fontos a mai mérkőzés a Miaminak, hogy kiderüljön, tudnak-e lépést tartani a csoport többi tagjával. Tannehillnek több időt kell hagyni, mert a Patriots ellen folyamatosan nyomás alatt játszott, ötször sackelték is, a Schwartz-féle legendás védőfal azonban egy év alatt megkopott, leginkább a védelmi sémának köszönhetően. Tyrod Taylornak fontos lenne Sammy Watkins játéka, de nélküle is lenne célpontja, Charles Clay, Chris Hogan vagy LeSean McCoy is sokat tett hozzá az első találkozójukon. AFC East rangadó a Wild Card lehetőségéért, vétek lenne kihagyni.

 


 

Minnesota Vikings - St. Louis Rams
2015. november 8., 19:00 (TCF Bank Stadium, Minneapolis)

Minnesota Vikings

- Mi történt a múlt héten: Egy rendkívül szoros mérkőzésen, utolsó másodperces mezőnygóllal nyertek a Bears otthonában 23-20-ra.

- Hiányzók: A védelemből Shariff Floyd (DT) és Eric Kendricks (LB) maródi, Everson Griffen (DE) és Audie Cole (LB) pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Egyértelmű lenne, ha Adrian Petersont mondanánk, de sokkal fontosabb lesz az előtte lévő fal teljesítménye, az Aaron Donald vezette védőfalat ugyanis iszonyú nehéz lesz megtartani, és könnyedén elképzelhető olyan teljesítmény is, amit a 49ers ellen mutattak még az első héten.

 

St. Louis Rams

- Mi történt a múlt héten: Todd Gurley remeklésével könnyedén győzték le a csoportrivális San Fransisco 49ers 27-6-ra.

- Hiányzók: Robert Quinn (DE), TJ McDonald (S), és Tre Mason (RB) játéka kérdéses, Chris Long (DE) pedig még nem épült föl 5. heti térdsérüléséből.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Itt is túl egyértelmű választás lenne Todd Gurley, a támadófal szintén kiemelt szerepet fog kapni, de ők az előző hetekben nyitottak akkora helyeket az újoncnak, hogy utána egy az egy ellen ne lehessen megállítani. Foles screen-passzai szintén sok first downt eredményezhetnek majd.

Érdekességek:
- Harminchat találkozójukból húszat a Vikings, tizennégyet pedig a Rams nyert meg, két döntetlenjük is volt. Emellett a rájátszásban is találkoztak hétszer, abból ötöt nyert a Minnesota.
- Még nem volt olyan mérkőzésük, ahol ne szerzett volna mindkét csapat pontot.
- Az előző három összecsapásukat mind St. Louisban rendezték és mindhárom alkalommal 30-nál több pontot tett fel a táblára a vendég Minnesota.


Legutóbbi találkozásuk:
A tavalyi szezon első fordulójában, egy hatalmas irányítópárbajban (Matt Cassel vs. Austin Davis és Shaun Hill) 34-6-ra nyert a Vikings.


Mi történhet most?

Futás, futás, és futás. Persze Jeff Fisherből kinézni, hogy hív 60 passzjátékot, de a Rams támadójáték egyelőre egyenlő Todd Gurley-vel. A hosszú passzok száma elenyésző, Xavier Rhodeséknak a Tavon Austinra hívott screenjátékokra kell leginkább figyelni. A legfontosabb természetesen Gurley megállítása lenne, de amióta egészséges, ez senkinek sem sikerült. A másik oldalon is nyilván a futójáték fog dominálni, a Vikings támadófal azonban a sérülések miatt nem nyújtott eddig lehengerlő teljesítményt, most pedig a liga egyik legjobb védőfala ellen találják szembe magukat. Bridgewater is legtöbbször rövid passzokkal operál, az ő oldalukon Stefon Diggstől lehet a nagy játékokat várni. A liga 8. és 10. legjobb futó csapata mérkőzik meg, ráadásul a Vikings és a Rams is playoff helyekért harcol, a forduló egyik legjobb mérkőzésének ígérkezik.

 


 

New York Jets - Jacksonville Jaguars
2015. november 8., 19:00 (MetLife Stadium, East Rutherford)

New York Jets

- Mi történt a múlt héten: A védelem teljes csődöt mondott az Oakland ellen, a támadóknál pedig Ryan Fitzpatrick és Geno Smith is megsérült, így simán kikaptak a Raiderstől.

- Hiányzók: Calvin Pryor személyében továbbra is hiányzik egy kezdő safety a csapatból, és Bilal Powell sem tudja majd segíteni a futójátékot. Több kulcsember (Brandon Marshall, Willie Colon, Buster Skrine) játéka kérdéses.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Eric Decker Marshall mögött nagyon hasznos célpontja Fitzpatricknek, de most, hogy Marshall sérült, előrébb kell lépnie, nagy a teher a vállain.

 

Jacksonville Jaguars

- Mi történt a múlt héten: Előző héten szabadnaposak voltak, előtte Londonban nyertek egy színvonalas meccset a Buffalo ellen 34-31-re.

- Hiányzók: Marqise Lee továbbra is hiányzik az elkapósorból. James Sample cseresafety és Zane Beadles guard játéka kérdéses, de utóbbi rendesen edz, úgyhogy valószínűleg ott lesz a pályán.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Allen Hurns hihetetlen hatékonysággal játszik idén, és ha a Jaguars nyerni akar, akkor ez most is így kell legyen. Allen Robinsont talán leveszi a pályáról Darrelle Revis, és akkor Hurns válik elsőszámú célponttá, aki megnyerheti a meccset.

Érdekességek:
- Tízszer játszott egymással a két együttes eddig, ebből hatszor nyert a Jaguars.
- Darrelle Revis nem csak abban jó, hogy levegyen a pályáról sztárelkapókat, hanem labdszerzésekben is: a cornerback hat labdaszerzéssel (három interception, három fumble) vezeti a ligát.
- Allen Hurns sorozatban öt meccsen kapott el touchdownt, ez klubrekord.


Legutóbbi találkozásuk:
2012-ben a Jets masszív futójátékkal gyűrte le a Jaguárokat. 17-10 lett egy olyan meccsen, amelyen majdnem több yardot futottak a csapatok, mint passzoltak.


Mi történhet most?
A Jets nagyon jól felépítette erre a szezonra a stratégiáját: egy remekül összerakott védelem megfojtja az ellenfél támadásait, a támadók pedig rövid passzokkal és futásokkal elég pontot termelnek a sikerhez. Ez a stratéga a Raiders ellen dugába dőlt, és most derül ki, hogy ez csak pillanatnyi megingás volt, vagy szép lassan kiismerhetővé válik Todd Bowles csapata.
A Jacksonville elleni találkozó azért is jó teszt, mert a Jax elég hasonló csapat, mint az Oakland. Másodéves irányító által vezetett hatékony passzjáték két kiemelkedő elkapóval, időnként jól működő futójáték, gyengén muzsikáló védelem. Az mindenesetre valószínű, hogy Fitzpatrick játéka sokat fog lendíteni a hazaiak támadójátékát, így akkor is lehet sanszuk, ha a védelmet nem sikerül befoltozni. Izgalmas meccsre lehet számítani, amelyen sok minden kiderülhet az AFC-ben uralkodó állapotokról, hiszen mindkét csapat a playoffra pályázik (a Jets jelenleg pont beférne wild card helyen, a Jacksonville pedig egy győzelemre van az AFC South első helyétől).

 


 

Pittsburgh Steelers - Oakland Raiders
2015. november 8., 19:00 (Heinz Field, Pittsburgh)

Pittsburgh Steelers

- Mi történt a múlt héten: A Bengals az utolsó negyedben fordítva 16-10 arányban győzte le a Steelerst. Nem elég, hogy a mérkőzést elbukták Mike Tomlinék, de a térdsérülést szenvedő Le'Veon Bellt is kénytelenek mellőzni a továbbiakban.

- Hiányzók: Biztosan nem lesz bevethető Terence Garvin (térd) linebacker és Matt Spaeth (térd) tight end. Az összes többi sérüléssel bajlódó játékos (Will Allen (boka), Martavis Bryant (betegség), Mike Mitchell (agyrázkódás), Stephon Tuitt (térd), Michael Vick (combhajlító), Markus Wheaton (boka)) valószínű besorolást kapott.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: A szezonban sokadszor a Carolinából érkező futó DeAngelo Williams veszi át Le'Veon Bell szerepét. A rutinos játékos eddig kitűnően helyettesítette Bellt, 63 futásból 310 yardot és 3 TD-t szerzett.

 

Oakland Raiders
- Mi történt a múlt héten: A Raiders már az első félidőben elintézte a Jetset, ugyanis 21-6-os állásnál mehettek szünetre a felek. Derek Carr 333 yardig és 4 touchdownig jutott, Charles Woodson pedig újabb interceptiont halászott.

- Hiányzók: Az újonc linebacker, Neiron Ball kihagyni kényszerül a találkozót térdsérülés miatt. Denico Autry (agyrázkódás), T.J. Carrie (váll), Justin Ellis (boka), Keith McGill (lábfej) és Charles Woodson minden bizonnyal bevethető lesz.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Latavius Murray a jobb futók közé tartozik jelenleg az NFL-ben, hiszen 115 labdacipelésből 534 yardig jutott, ami 4.6-os átlagot jelent. A jókötésű running back nem elég, hogy erős, de meglepően fürge is, amit bátran kamatoztathat.

Érdekességek:
- A két csapat előző öt találkozásából meglepetésre négyet a Raiders nyert.
- A Steelers mérlege összességében 3-0 a Raiders ellen novemberben, hazai pályán pedig 1-0.
- Ha győzne a Steelers, Mike Tomlin lenne a harmadik Steelers vezetőedző, aki eléri az 50 győzelmet hazai pályán.
- A Steelers mérlege 1-5, amikor Bell nem tud játszani.
- Amari Cooper 38 elkapása és 565 yardja is a legtöbb az újoncok között idén.


Legutóbbi találkozásuk:

Egy emlékezetes, 93 yardos Terrelle Pryor futás nyitotta a meccset, amikor a Raiders 21-18-ra legyőzte a Steelerst két évvel ezelőtt. Big Bent szokatlan módon megszorongatta a Raiders front seven, Shaun Suisham pedig kihagyott két rövid mezőnygólkísérletet.


Mi történhet most?
Kevés irányító van jelenleg, aki jobb formában lenne, mint Derek Carr, aki 15 touchdownnál és mindössze 3 eladott labdánál tart. A jól működő futójáték sikeresen támogatja a másodéves QB-t, és a támadófal továbbra is példás teljesítményt nyújt. A Steelers védelme fejlődést mutat, eddig 18 sacket értek el. A védőkoordinátor Keith Butler különböző csomagokkat fogja próbálni összezavarni és nyomás alá helyezni Carrt. A pass rushnak össze kell állnia, hiszen a Pittsburgh passz elleni védelme mindössze 26. a ligában. Ennek eredményeképp Amari Cooper és Michael Crabtree is nehéz perceket okozhat a steelers secondarynek. Amelyik csapat győz, jelentős lépést tesz a wild card helyeket tekintve, hiszen lépéselőnybe kerül a másikkal szemben.

 


 

Tampa Bay Buccaneers - New York Giants
2015. november 8., 22:05 (Raymond James Stadium, Tampa)

Tampa Bay Buccaneers

- Mi történt a múlt héten: Bár a második félidőben sikerült leadni jelentős előnyüket az Atlanta Falcons otthonában, hosszabbításban csak megszerezték a győzelmet, ezzel második idegenbeli sikerüket aratva.

- Hiányzók: Jacquies Smith, Vincent Jackson és Major Wright kénytelen lesz kihagyni az összecsapást, D.J. Swearinger, Williams Gholston, Tony McDaniel és Austin Seferian-Jenkins játéka pedig kérdéses.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: A sérülések miatt teljesen legatyásodott a Bucs elkapósora, Mike Evanson kívül gyakorlatilag csak az utcáról beeső játékosok lesznek a csapatban. Így egyértelmű, hogy Winston kit fog keresni a leggyakrabban, a múlt héten rommá alázott secondarynek Mike Evanst kell megállítani, ha nem akarnak újra nevetség céltáblái lenni.

 

New York Giants

- Mi történt a múlt héten: 49 szerzett ponttal nem egyszerű kikapni, Tom Coughlin csapatának ezt sikerült megvalósítania New Orleansban.

- Hiányzók: Prince Amukamara, Victor Cruz, Jon Beason, Larry Donnell és J.T. Thomas nem játszhat, ellenben Jason Pierre-Paul szereplésének már nincs akadálya, ő idén először pályára léphet.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Odell Beckham Junior próbálja feledtetni Victor Cruz hiányát, és ezt igen jól teszi, múlt héten is három TD lett az eredménye erőfeszítéseinek. Sok új nincs a nap alatt, ezen a héten is ő lesz az Óriások támadósorának kulcsembere.

Érdekességek:
- Jameis Winstonnak a szezon elején komoly problémái voltak a turnoverekkel, azonban az utolsó három meccsén már nem dobott interceptiont, ezek közül pedig két alkalommal győzni is tudott a csapata.
- Eli Manning eddig még nem veszített meccset a Tampa Bay ellen, négyszer játszott pályafutása során eddig a Buccaneers ellen és minden egyes alkalommal győztesen hagyta el a pályát.
- Gerald McCoynak a legutóbb négy hazai meccsén sikerült sacket szereznie, nem rossz sorozat a kiváló DT-től. Egyébként is remekül megy neki otthon, hiszen az elmúlt 19 hazai meccsen 16.5 sacket jegyez.


Legutóbbi találkozásuk:

Legutóbb 2012-ben játszott egymással a két csapat, akkor New Yorkban egy pontokban gazdag összecsapáson 41-34-es hazai győzelem született. Eli Manningnek jól ment a játék, 510 passzolt yard és 3 TD átadás került fel a neve mellé.


Mi történhet most?

Annak ellenére, hogy idegenben lép pályára Tom Coughlin alakulata, mégis esélyesebbnek tűnik valamelyest a hazai csapatnál, azonban a Buccaneers már okozott néhány meglepetést ebben a szezonban, így nem lehet egyértelműen kijelenteni, ha a Giants bizotsan behúzza a győzelmet. Pláne, ha a védelme hasonlóan kilátástalan játékkal rukkol ki, mint múlt vasárnap a Szentek ellen, mert akkor nagyon izgalmas összecsapásra van kilátás, ahol akár hazai győzelem is születhet.

 


 

San Francisco 49ers - Atlanta Falcons
2015. november 8., 22:05 (Levi's Stadium, Santa Clara)

San Francisco 49ers

- Mi történt a múlt héten: A Rams otthonában nem sikerült szoros meccset játszani, annyira kilátástalan volt a támadójáték, hogy ezen a héten már Blaine Gabbert fog irányítani.

- Hiányzók: Carlos Hyde és Mike Davis hiánya miatt a futókban nem fog bővelkedni Tomsula csapata, Anquan Boldin játékára sincs túl sok esély, így Gabbertnek sem lesz túl sok opciója. A secondaryben is lehetnek gondok, három CB is questionable jelzéssel a neve mellett várja a meccset, Tramaine Brock, Kenneth Acker és Keith Reaser pályára lépésére is 50 esély van.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Blaine Gabbert hosszú időn után újra kezdő lesz NFL meccsen, ezt mindenképp érdemes megnézni.

 

Atlanta Falcons

- Mi történt a múlt héten: Sikerült annyira tragikusan játszani, hogy a Tampa győzelemmel távozzon a Georgia Domeból, hosszabbításban maradtak alul Matt Ryanék Lovie Smith csapatával szemben.

- Hiányzók: Leonard Hankerson, Justin Durant, William Moore és Robert Alford lesz kénytelen kihagyni a mérkőzést, Vic Beasley játéka is kérdéses lábfejsérülése miatt.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: A TD gyáros Devonta Freeman csak nem akar visszább venni parádés teljesítményéből, minden elképzelést felülmúló játékával hátán viszi a Falcons egyébként visszaesőfélben levő támadójátékát. Meglepő lenne, ha pont most vasárnap romlana le a játéka.

Érdekességek:
- Legutóbbi öt találkozásukból négy Falcons győzelemmel zárult, nagy meglepetés lenne, ha ez a mutató nem hatból ötre változna néhány órán belül.
- Két újonc edző találkozik, akik közül egyértelműen Dan Quinn-nek sikerült jobban elkezdenie karrierjét, más kérdés, hogy jóval egyszerűbb helyzetben kellett munkához látnia
- Bármennyire is borzasztóan szerepel a 49ers, van amiben felülmúlják idén a Falcons csapatát, a turnover mutatójuk +1, miközben a vendég gárdának -2. Ebben bízhatnak a nyugati parton, ha sikerül néhány alkalommal labdát szerezni, talán legyőzhető az esélyesebb atlantai alakulat.

 
Legutóbbi találkozásuk:
2013 decemberében futottak össze legutóbb, akkor még egy jóval veretesebb 49ers 34-24-es győzelmet aratott hazai pályán. Navorro Bowman 89 yardos interception return TD-je volt a meccs talán legemlékezetesebb jelenete.

 
Mi történhet most?
Blaine Gabbert time! A viccet félretéve nehéz elképzelni, hogy a 49ers megszorítsa a Falconst, még akkor is, ha a vendégek igen komoly gödörbe kerültek az elmúlt néhány fordulóban. Nagyon úgy tűnik, hogy a Frisco komolyan gondolja a tankolás intézményét, igen komoly meglepetést okozna, ha az idény hátralevő részében 1-2 győzelemnél többet aratnának. Az Atlanta számára tehát adott a remek lehetőség, hogy ismét megindítsák csapat szekerét, szükség lesz rá, mert egyre növekszik azon alakulatok száma az NFC-ben, akik bejelentkeztek a rájátszásba jutásért folyó versenybe. Szerencséjükre a 49ers nem tartozik közéjük.

 


 

Indianapolis Colts - Denver Broncos
2015. november 8., 22:25 (Lucas Oil Stadium, Indianapolis)

Indianapolis Colts

- Mi történt a múlt héten: Hétfő esti rangadót játszottak a Carolina Panthers-szel, végül azonban hosszabbítás után 29-26-ra kikaptak.

- Hiányzók: Az 1. körös újonc Phillip Dorsett (WR, boka) és az ex-Bronco Nate Irving (LB, térd) kihagyja a mai meccset, mellettük T.Y. Hilton (WR, lábfej) játéka is kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Andrew Luck pontosságban eléggé visszaesett, ami a gyengélkedő támadófalnak is köszönhető, utóbbi nem valószínű, hogy a ligaelit denveri front7 ellen állna össze. Luck labdáival Hilton esetleges hiányában elsősorban Donte Moncrieft, Andre Johnsont és az összekötő Coby Fleenert keresheti. A Colts futójátéka elsősorban Frank Gore erőfutásaira épül.

 

Denver Broncos

- Mi történt a múlt héten: Vasárnap esti rangadón fogadták a Green Bay Packerst, a védelem zsenialitása mellett ezúttal a támadósor sem vallott szégyent, meglepően simán 29-10-re győztek.

- Hiányzók: Shane Ray (OLB, térd) és Jordan Norwood (WR, térdhajlító) kihagyja a mai meccset, Ronnie Hillman (RB, comb) kapott még kérdéses besorolást, de ha minden igaz játszani és kezdeni fog.

- Kire kell, figyelni, mikor náluk van a labda: A Manning-éra korábbi éveivel ellentétben idén nem az ellenállhatatlan támadójátékról szól a Broncos, de a legendás 18-as éppen a múlt héten játszott idén a legjobban, Demaryius Thomas és Emmanuel Sanders személyében klasszis elkapópárosa van, ráadásul Vernon Davis személyében újabb fegyvert kapott a héten. A futójáték működtetése az említett Hillmanen kívül C.J. Anderson feladata.

Érdekességek:
- Ez lesz a Colts új támadókoordinátorának Rob Chudzinskinek a bemutatkozó mérkőzése.
- Először játszanak egymás ellen a Davis-testvérek Vernon és Vontae, ami meglepő, tekintve, hogy a 4.5 évvel fiatalabb Vontae is már 7. éve van a ligában. A 2012-es szezon előtt úgy tűnt, hogy akkor lesz az első csata, hiszen Vernon akkori csapata, a San Francisco 49ers abban az évben játszott volna a Miami Dolphins-szal, ám a Phins az alapszakasz kezdete előtt Indianapolisba cserélte Vontae-t. Az idei alapszakasz kezdete előtt pedig nem úgy tűnt, hogy lesz testvérharc, ám ezúttal Vernonra talált cserepartnert a Niners a Denver személyében, így életükben először léphetnek pályára egymás ellen a Davis-testvérek.
- Ha ma nyer a Broncos és Manning passzol legalább 284 yardot, akkor Manning átveszi az NFL irányítóinak örökanglistáján az első helyét passzolt yardok számában és győzelmek számában is.
- 1970 óta az idei Denver a 9. csapat amelyik az alapszakasz első hét fordulójában nem engedélyezett pontot az első negyedben.
- A Colts talán két legjobb védőjének nagyon megy a Broncos ellen: Robert Mathis a legutóbbi két csörtén 3 sacket és 1 kiharcolt fumble-t jegyez, Vontae Davis pedig a három legutóbbi Manning elleni meccsén összesen 9 elkapást engedélyezett, pedig 24-szer dobott felé a legendás Peyton.
- A két csapat örökmérlege összességében teljesen kiegyenlített, 12-12, ellenben mindhárom rájátszásbeli csatájukat a Colts nyerte.


Legutóbbi találkozásuk:
A két csapat történetének legfontosabb egymás elleni összecsapása volt a legutóbbi, a tavalyi rájátszás divisional körében 24-13-ra győzött a Colts, ez vezetett John Fox és stábjának kirúgásához.


Mi történhet most?
Manning ugye eredendően a Colts legendája, így ezek a mérkőzések mindig érzelemdúsak, különösen ha Indianapolisban játsszák. Nagy segítsége lehet Peytonnak a liga legjobb védeleme, ami a gyenge Colts támadófal ellen villoghat tovább. Meg kell ugyanakkor említeni, hogy Luck az átlag NFL-irányítónál jobban ismeri Wade Phillips védelmét, hiszen Phillips 2012-13 között a csoportrivális Houston Texansnál dolgozott. A Colts esélye az, hogy a védelme visszaveti Manning szezonközi fejlődését és kihasználják, hogy a vadlovak támadófala sem hibátlan akár futáshoz akár passzhoz blokkol. A mérkőzés esélyese idegenben is a Broncos, de Andrew Luck kezében bármikor bárki ellen benne van a győzelem

 


 

Dallas Cowboys - Philadelphia Eagles
2015. november 9., 02:30 (AT&T Stadium, Arlington)

Dallas Cowboys

- Mi történt a múlt héten: A Cowboys sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, bár a védelem becsülettel küzdött, ezúttal a Seahawks túl nagy falatnak bizonyult Matt Casseléknek. Ugyan Dez Bryant visszatérhetett, továbbra is Tony Romo nélkül kellett helytállni a texasi csapatnak, akik nem tudtak megbirkózni a feladattal. Ennek eredménye egy szoros 13-12-es vereség lett a 2013-as szezon bajnokától.

- Hiányzók: Az elkapó Brice Butler (combhajlító) és a söprögető Barry Church (boka) játéka kérdéses. Valószínűleg láthatjuk majd a pályán Dez Bryantet (lábfej), Matt Casselt (térd), James Hannat (boka), és DeMarcus Lawrence-t (hát).

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Dez Bryantre az előző heti visszafogott teljesítménye után most fontos szerep fog hárulni. A kiváló elkapó könnyen összezavarhatja az Eagles cornerbackjeit, amivel komoly yardokat szerezhet a Cowboysnak.

 

Philadelphia Eagles

- Mi történt a múlt héten: A Sasok szabadnaposak voltak, azelőtt pedig a Panthers otthonában szenvedtek kilencpontos vereséget. Az Eagles az ellenfél labdavesztéseit képtelen volt kellőképpen kihasználni, hiszen csak hat pontot értek el ezekből.

- Hiányzók: Kérdéses a játéka az idei elsőkörös válaszott elkapó Nelson Agholornak (boka), a futó Ryan Mathewsnak (ágyék) és a megbízható linebacker DeMeco Ryansnek (combhajlító). Valószínű, hogy tudja vállalni a játékot Kiko Alonso (térd), Brandon Bair (ágyék), Bryan Braman (váll). Jason Peters hátsérülése nem jött rendbe, így ő biztosan nem léphet pályára.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Jordan Matthewstól igen komoly másodéves visszaesést láthatunk. A tehetséges wide receiver első szezonja után azt várta a stáb, hogy idén ő lesz a Philly támadógépezetének motorja, de egyelőre jócskán alulteljesít. Fontos lenne redukálnia az elejtett labdák számát, hiszen Sam Bradfordnak szüksége van egy megbízható go-to-guy elkapóra.

Érdekességek:
-Matt Cassel 4-6-os mérleggel áll karrierje során a főműsoridős meccseket tekintve. Vasárnap esti összecsapásokon 1-2-vel.
-Cassel legutóbb 2014. szeptember 7-én teljesített 100-as irányítómutató felett.
-Ez a harmadik év Sam Bradford karrierjében, amikor a kilencedik hétig minden meccsen pályán volt az adott szezonban.
-Bradford mérlege NFC East ellenfelek ellen idegenben: 0-3.
-Ebben a szezonban a legtöbb labdát az Eagles szerezte (19), a második legkevesebbet pedig a Cowboys (4).
-1990 óta mindössze 4-szer fordult elő (144 alkalomból), hogy egy csapat 2-5-ös mérleg után a rájátszásba jutott, 3-4 esetén ez az arány 29/153.
-Ez a hatodik év 2009 óta, hogy az Eagles a második helyen áll a divíziójában a nyolcadik hét után.
-2004 óta folyamatosan minden szezonban megtörténik, hogy a Dallas és a Philadelphia meccsét főműsoridőben rendezik meg. Ez a leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben ebben a tekintetben.


Legutóbbi találkozásuk:
Szeptember 20-án, 20-10-re győzött a Boys. Mióta Chip Kelly a Philly vezetőedzője, a csapata ezen a meccsen játszott a legkiábrándítóbban. Sem a futások, sem a passzok nem működtek, a támadófal teljesítménye pedig parádésan gyenge volt. A Cowboys minden tekintetben felülmúlta az Eaglest, még azután is, hogy Tony Romora Jordan Hicks esett rá olyan szerencsétlenül, ami az irányító sérüléséhez vezetett. Az ex-Baylor elkapó, Terrance Williams 42 yardos touchdownjával járult hozzá a Cowboys győzelméhez.

 
Mi történhet most?
DeMarco Murray 13 futása 2 yardért az előző Cowboys elleni meccsen nem sok bizakodásra ad okot Eagles szempontból, ráadásul Bradford továbbra sem tűnik úgy, hogy összeszokott volna a támadófallal és Murrayvel. Az irányító statisztikáit jócskán lerontja az elkapók által elejtett számtalan labda, de a döntéshozatalbeli hibáin ez nem változtat. Új dimenziókat nyitna a Sasok támadójátékában, ha a támadófal jobb napot fogna ki, mint a második fordulóban, ezáltal a futókat nem a backfielden szerelnék le és Bradfordot is jobban meg tudnák védeni. Chip Kelly nagy bánatára legjobb támadófalembere Jason Peters kihagyni kényszerül a meccset. Az ő helyét a támadófal túloldaláról Lane Johnson veszi át, a jobb oldali tackle pedig minden bizonnyal Dennis Kelly lesz. A Cowboys továbbra is a franchise egyik legértékesebb játékosa, Tony Romo nélkül kénytelen készülni, az ő helyére ezúttal is Matt Cassel áll majd be. A harmadik downokon az előző hetekben szenvedett a Cowboys, így fontos láncszem lehet Dan Bailey rúgó, aki a tőle megszokott magabiztossággal rugdosta a mezőnygólokat az előző héten is. Bár Dez Bryant egyelőre nem tűnt százszázalékosnak, állapota tovább javult, így érdemes lesz a minél többször keresni labdával. Kulcsfontosságú ez az összecsapás mindkét csapat számára, mert a Cowboysnak ez talán az utolsó dobása, hogy visszakapaszkodjon a csoportban, de az Eaglesnek sem szabad ismét buknia, ha harcban akar maradni a Giantsszel és a Redskinsszel.

 


 

Pihenőhét: Arizona, Baltimore, Detroit, Houston, Kansas City, Seattle


Hozzászólások

több mint 8 éve
Indianapolis Colts - Denver Broncos X azt jelenti, hogy döntetlen lesz ? 😀

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 8 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — Don’t whine, don’t complain, don’t make excuses
feltöltve az is!


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
"2008 óta a Redskins egy vereség mellett hatszor kapott ki a pihenő hetet követő játéknapon. " Azt meg hogy csinálták? 😀