NFL mérkőzés beharangozók - 15. hét - TNF

A Bengals és az Eagles összecsapása nyitja a 15. fordulót.

NFL mérkőzés beharangozók - 15. hét - TNF

Philadelphia Eagles - Cincinnati Bengals, Lincoln Financial Field, magyar idő szerint péntek 02:20 (TV: Sport 2)

Az Eagles és a Bengals is abban bízott a szezon előtt, hogy bizony ez a mérkőzés akár arról is dönthet, hogy melyik csapat harcolhat tovább a rájátszásért. A Cincinnati sincs könnyű helyzetben a fennmaradó egyetlen AFC Wild Card helyért, de az Eagles a szezon egyik, ha nem a legnagyobb csalódását produkálva, gyakorlatilag Andy Ried állásáért harcol, ha még harcolhat.

Az Eagles hosszú nyeretlenségi sorozatot szakított meg az elmúlt héten a Tampa Bay Buccaneers ellen, elsősorban az újonc irányító Nick Foles játékának köszönhetően. Az biztos, hogy ezúttal is a fiatal QB áll majd a center mögött, ugyanis Mike Vick továbbra is maródi, és bár limitáltan edzett a héten, valószínűtlen, hogy idén már pályára lép, így nézhetjük tovább Foles szárnybontogatását. Egy újonc játékmester legnagyobb segítsége a stabil futójáték lehet, ám a jelenlegi helyzet Phialdephiában sok mindennek nevezhető, csak stabilnak nem. LeSean McCoy továbbra is sérüléssel bajlódik, játszani nem fog a Bengals ellen, míg helyettese, Bryce Brown remekül szerepelt eleinte, de a Tampa kiváló futás elleni védekezésére nem volt válasza. A futás ellen a Bengals sem rossz éppen, a Steelers elleni fiaskó óta nem engedtek 100 yardos teljesítményt egy futónak sem, ha viszont Brownt megfogják, akkor újra Folesnak kell passzolni, ami nem lesz életbiztosítás a Cincinnati DL ellenében. Amire számíthatunk, hogy a sérülésekkel tizedelt OL mögül folyamatosan kiforgatják az irányítót, és futtából kell majd megjátszania a társakat. A Bengals DL-t az idén elképesztő teljesítményt nyújtó DT, Geno Atkins (10.5 sack) vezeti, aki a legnagyobb károkat okozhatja az Eagles támadófal belsejében. Ami gond vendégoldalon, hogy a sack listán második RDE Michael Johnson lábfejsérüléssel bajlódik, egész héten nem, vagy csak limitáltan edzett. Ennek ellenére valószínűleg játszani fog, az már más kérdés, hogy mire lesz képes ebben az állapotban. Akire még mindenképpen figyelni kell, az a bal oldali DE Carlos Dunlap, ugyan űrszámokat nem hoz idén, de nagyon veszélyes az ellen irányítójára, különösen, ha az nem kimondottan mobilis, mint Foles. Vick és McCoy mellett Brent Celek is biztosan kihagyja a találkozót, ami azért nagy érvágás, mert a Bengals védelem leggyengébb pontja a TE elleni védekezés, így a Cincinnati egyetem egykori sztárja nagy nap elé nézhetett volna a vendégek hátsó alakzata ellen.

A Bengals oldalán egy igen komplett támadósor néz szembe az Eagles védelmével. Egy nagyon hasonló szisztémában játszó egység, mint a hazai, a skill játékosok között nem nagyon találunk eltérést (AJ Greent leszámítva természetesen), ami a Bengals javára döntheti a mérleg nyelvét, az a támadófal, különösen a két szélén kiemelkedő formában játszó Andrew Whitworth - André Smith páros. A legnagyobb kérdés, hogy mit tud kezdeni a vendég OL a hazai pass rush-sal, hiszen Andy Dalton leggyengébb pontja a nyomás alatti játék, és ha rendszeresen sietnie kell, többet is hibázik, a szokásos mérkőzésenkénti egy interception fölött is. A vendégek védőfala természetesen Trent Cole-ra épül, az ő lassítása kiemelt feladat, hiszen mind passz, mind futás ellen képes maradandót alkotni a veterán DE. A sérülések a hazai védelmet sem kímélték, Mike Patterson kiesése érzékeny pont, mert amennyiben a Bengals tud alapozni a futásra, akkor hosszú mérkőzés elé néznek a hazaiak. Ha emellett meg tudják állítani Brownt a vendégek, ezzel harmadik és hosszú kísérletekre kényszerítve az Eaglest, akkor mindenképpen ők számítanak a mérkőzés esélyeseinek. Ha azonban a hosszú passzjátékokkal engedik kibontakozni az Eaglest, és a hazaiak képesek a célterületen kívül tartani Greent és a Cincinnati támadókat, akkor egy szoros végjátékban bármi lehet. Nem lesz egy látványos találkozó, elsősorban a védelmek nagy meccsére lehet számítani. Valamilyen formában mindkét csapatnak élet-halál kérdés a mérkőzés, vagy idénre, vagy az elkövetkező szezonra nézve.

A mérkőzést a Sport TV-n Herczeg Ádám (Höri) szakkommentálja.

Zandler Gábor (gabtsi)


Hozzászólások

több mint 11 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 24 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Legalább lesz lehetősége Hörinek élőszóban is elmondani a szerinte aktuális PR-et. 😊