Burkus

New England Patriots

Burkus
Lakhely
Budapest
Utoljára láttuk
2 napja
Regisztrált
több mint 7 éve
Fórum hozzászólások
4 162


Utolsó 10 fórum hozzászólás

10 napja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
BB eleve megmondta regen a tutit. Az edzok nem rugnak ki senkit. A jatekosok rugatjak ki magukat. Neki ez az elve. 😊
ulpianus
Ahogy mondod. Erről nekem is ez jutott eszembe:

"Az irányítóhelyzet mellett azt is érdekes lesz figyelni, hogy hogyan kezeli Belichick és a csapat a szezont kiülő játékosok (Marcus Cannon, Patrick Chung, Dont’a Hightower) elvesztését. A főedző elmondta, hogy tiszteli és 100 százalékosan támogatja mindegyikük döntését."

Én ezt úgy fordítom le magamnak, hogy egyiket sem fogjuk már Pats mezben látni...

A Patriots a világ 7. legértékesebb sportorganizációja mindent egybevetve a Forbes szerint. Kraft jó üzletet csinált.
22 napja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Igen, és sikerült kiemelni 9 éves karrierje egyetlen negatív pontját. Meg is kapta a büntetést érte, és még akkor is ronda a tette, ha őt aztán tényleg folyamatosan, sokszor alattomosan verték szét és állandóan bele is sérült.

Viszont nem akarok ebbe az irányba elmenni, úgyhogy én inkább csak ezeket rakom be

 www.youtube.com/watch?v=f27hF-FjDZc

 www.youtube.com/watch?v=LNf48GU4axk

 www.youtube.com/watch?v=HCaVUCg2W_A

És a meccs, ami után még a csapatot ki nem állhatók is azt írták, hogy GOAT
 www.youtube.com/watch?v=_B8sLoBXZk8
Wyatt
Én azt imádtam, amikor felment benne a pumpa és Sergio Brownt beledolgozta a műfűbe. Ott a visszajátszásban ltszott, hogy úgy fekszik ott Brown, mint aki leszámolt az életével. 😊 Azt is bírtam, hogy Belichicknek arca sem rezzent a történtekre.
28 napja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
A hab a tortán, hogy van egy petíció, hogy a hivatalos statisztikákban is csak Washington szerepeljen és a Redskinst vegyék ki onnan...kb töröljék ki, mint Lance Armstrongot a Tourok listájából.

Washington Nonames
Fast Willie
Aki meg rágondol vessék tömlöcbe és rohadjék ott élete végéig. Mondom én, hogy ez már a ló meg az átesés esete...
Matthew99
Amikor a Fifth Avenuen a polgármester segítségével festik fel a sárga BLM betűket az úttestre és ahol egy másik városban viszont egy házaspár ellen vádat emeltek gyűlőletbűncselekmény miatt, mert a sárga BLM betűket átfestették feketére, ott már teljes a morális csőd. Mondjuk azt régóta tudja mindenki, hogy a szólásszabadság csak egy lózung az USA-ban hosszú-hosszú ideje.
1 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
hát elvileg a redskins olyan név volt, mintha mondjuk niggas lenne. De ehhez jobban kéne ismerni az amerikai kultúrát, szerintem hagyjuk rájuk, hogy elbohóckodjanak vele, nekünk elég lesz a 100 tagú cigány zenekarnak új nevet találni.
Black_Adder
Amerikai kultúrát... Mire gondolsz? Mark Twain? Hemingway a hímsoviniszta? Mind megy a lecsóba hamarosan... 😊

Noch dazu bármibe be lehet magyarázni ezt a hülyeséget. Holnap jön a Blackhawks, aztán a Florida Seminoles. Aztán az Atlanta Braves. Aztán kitalálják, hogy a Steelers meg a Packers név a prolik lenézése, ezért meg kell változtatni. Aztán el lehet mondani, hogy a Patriots név hímsoviniszta, azt közli, hogy az USA csak férfiaknak köszönheti a megszületését, a Saints pedig kirekeszti a nem keresztény vallási kisebbségeket, különösen a muszlim négereket. És a sort a végtelenségig lehet folytatni.

Sosem tartottam társadalomként nagyra az Egyesült Államokat - pontosabban elismertem gazdasági és katonai erejét, de semmilyen vonatkozásban nem néztem fel rájuk - de ez, ahogy az a soványka kis történelmüket saját maguk tiporják a sárba, egyszerűen hihetetlen. A jog,erkölcs, hagyományok római hármasságából az organikus fejlődés hiányában meg nem jelenő két utóbbi társadalomvezérlő elv hiánya ehhez vezet.
1 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Állítólag max 20%-os kapacitásban engednek majd be nézőket a szezon során a stadionokba. Bejelentés a jövő héten.
 twitter.com/NFLDraftBites/status/1278871979727171586
Szóval minden meccs úgy néz majd ki(HLSZ), mint a floridai NFL csapatok hazai meccsei decemberben...
iktriad
Hangulatos lesz a kongó stadion. Majd a DJ-k nyomják mint a német meg a spanyol bajnokikon.
1 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Legalább valamilyen indián kötődésű nevet találjanak ki, ha már a rézbőrű kifejezés sértő, ne legyen totálisan más az asszociáció.
ZERO_L
De az indián (indián?????? őslakos, te rasszista állat!!!!!) kötődésű névvel az lesz a baj, hogy még mindig fajilag szenzitív, megsértődhet rajta akármelyik őslakos, illetve az ő nevükben kéretlenül fellépő aktivista.

De akkor már menjünk végig a neveken, mert majdnem mindenkivel lesz probléma:

Bills, Dolphins, Ravens, Bengals, Jags, Colts, Broncos, Eagles, Lions, Bears, Falcons, Panthers, Cardinals, Seahawks, Rams: Visszaélés az állatok méltóságával, esetleg a Panthers maradhat, ha sikerül az identitást a Fekete Párducokat dicsőítő módon átalakítani

Patriots: politikai állásfoglalás, üldözendő

Jets: A 9/11 trauma szempontjából problémás

Browns, Redskins, Chiefs: Rasszista képzettársításokra adhat lehetőséget. Persze erre lehetne mondani, hogy rossz az, aki rosszra gondol, de mindegy.

Texans: Egykori rabszolgatartó állam, elfogadhatatlan

Cowboys: Vadnyugati nosztalgia a faji megkülönböztetés idejéből

Titans, Giants, Vikings: ókori-középkori európai mítoszokra visszautaló nevek, egyértelműen kolonialista

Buccaneers, Raiders: Erőszakot dicsőítő nevek

49ers
: Visszautal 1849-re, amikor még volt rabszolgatartás az USÁ-ban (Kaliforniában mondjuk pont nem, de mindegy).

Saints: Keresztény szimbolika, fúj

Végeredményben, tehát csak a Packers-Steelers-Chargers hármas van biztonságban, az ő nevük nekem legalábbis PC-biztosnak tűnik, a többi csapat drukkerei kezdhetnek brainstormingolni az új neveken, illetve megbarátkozni az új nevek gondolatával.
Kampman
A Sajtfejűek? Megőrültél? Az szimpla gúny a sárgák irányába...
1 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Washington Senators, a kétszeresen elköltözött MLB-csapatuk emlékére
Kampman
Washington MeToos vagy Washington PCs. Nevetséges. Amúgy kíváncsi vagyok, mikor kezdik ki a Patriots elnevezést is. Hiszen azok kizárólag fehér emberek voltak, lévén hogy a négerek akkor rabszolgák voltak, az indiánokat meg ők (is) irtották...
1 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Az a fehér mez nem is rossz, bár nem olyan, mint a patses fehér mezem, az tény 😊
Wyatt
Én csak egy pirosat meg egy barnát láttam. De a fehéret amúgy nehéz elcseszni. Bár az idei Pats mezt sikerült, gyorsan vettem is egy leárazott tavalyit.
Burkus

He's here and he's perfect 🤩

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.Wyatt
Mint egy teli...rt zokni.
Kollega
Az idei Pats-meznél kategóriákkal jobb 😀
Wyatt
Ezzel nem tetted magasra a lécet...
1 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Az a fehér mez nem is rossz, bár nem olyan, mint a patses fehér mezem, az tény 😊
Wyatt
Én csak egy pirosat meg egy barnát láttam. De a fehéret amúgy nehéz elcseszni. Bár az idei Pats mezt sikerült, gyorsan vettem is egy leárazott tavalyit.
1 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Megjelentek az első hivatalos fotók Bradyről Tampa mezben. Aki akarja keressen rá!
Szerintem borzasztó látvány.
Kollega
Szerintem is. Kicsit buzis. Oda is írtam kommentben, hogy a kék jobban áll neki.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 6 éve
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Nem gondoltam volna, hogy ekkora követ vetek az állóvízbe. Bár asszem inkább Sobri kolléga közkedveltsége valamint a szerény kis hozzászólásomhoz fűzött agresszív kommentjei váltották ki a hatást. Ha azonban megjegyzéseim okán Sobri kolléga identitásában érezte sértve magát, akkor ezért megkövetem, senkit nem szeretnék ilyenért bántani.

Homofób... ízelgetem ezt a szót. Wyatt kolléga észjárása hasonló az enyémhez, szerintem a tolerancia ott kezdődik, hogy aki toleráns, az tolerálja a más nézeteit is, esetleg azt, hogy az illető valamit nem kedvel. Másként kifejezve: a valódi toleráns tolerálja az intoleranciát is. A "homofób" kifejezés klasszikus gyűlöletbeszéd. A "fóbia" szó jelentése beteges félelem, iszony, irtózás. Másként kifejezve: aki nem szereti a homoszexuálisokat, az beteg. Aki nem szereti a homoszexualitást, az érezze magát kevesebbnek a többi embernél, érezze magát betegnek, olyannak, aki gyógyulásra, gyógyításra szorul. Ez egy agresszív kisebbség kifejezése. Sobri kolléga ezt a kifejezést használta, így azt gondolom, ezek a megállapítások az ő vonatkozásában is helytállóak és kérem, hogy az én vonatkozásomban mellőzze a gyűlöletbeszédet.

Mivel pedig a fenti becsmérlő megjegyzéssel megszólíttattam az ő részéről, annyit akarok még hozzátenni a témához, hogy a homoszexualitás számomra közömbös, nem szeretek senkit azért mert homoszexuális és nem is haragszom rá ezért. Nem hiszem, hogy bárkit ezért többletjogok illetnének meg, azt sem hiszem, hogy a házasság intézményét helyénvaló ilyen relációkban akárcsak emlegetni is, de egyetértek azzal, hogy ezért nem lehet büntetlenül bárkit diszkriminálni. Azokat azonban, akik tüntetnek ezzel, akik ezt zajosan az én tudomásomra akarják hozni, meg akarnak botránkoztatni és elvárják, hogy ehhez jó pofát vágjak, utálom. Nem szeretem az Andrássy úti felvonulásokat és nem szeretem ezt a virslis kis osztrák lényt sem, aki egyébként az egész euróvíziós fesztiválon belül is alacsony színvonalú produkciójával csak azért nyert, mert egyesek úgy gondolják az Eurovízió részéről, hogy most Európának leckét adunk kötelező másságtiszteletből. Undorítónak tartom a szakállas nő látványát,különösen azért, mert már láttam anno ilyet, de ott általában olyan beteg nőkről volt szó, akiknek súlyos hormonális problémái voltak, Virsli az ilyen szerencsétlen betegeket is kifigurázta... Azt gondolom, hogy a szakáll, a nagyestélyi és a cicik mint megjelenés a női nem egészét alázta le, űzött gúnyt a nőkből. De igazán az volt a gusztustalan, ahogy az eredményhirdetés alatt alakított, a pihegések, a mimika, a gesztusok stb. Gusztustalan alak, nem véletlen, hogy a saját családja sem ünnepli mindazért amit tett. Azt gondoltam, hogy az Eurovízió alatt és utána néhány napig el kellett viselni a cirkuszt, de utána vége van. Ezért sokkolt, hogy ezen a fórumon ezzel kellett szembesülnöm, egy olyan közegben, ahol mindenre számítottam ,csak erre nem.

Megjegyzem, hogy véleményem szerint az NFL nem az a közeg, ahol ilyen tolerancia a lózungok ellenére valóban létezne. (Ahogy a soccerben sincs ilyen, bármit is mondanak.) Szerintem Sam sem fog sok sót megenni, mint ahogy Kerry Rhodes sem kap szerződést,bármilyen jó safety is (volt). Gondolom, ennek oka az NFL "macho" image-én túl az is, hogy full kontaktról, folyamatos szoros testi érintkezésről is szó van, ahol nehéz elfogadni a más indíttatású testi érintés lehetőségét is.

Sorry, hogy ilyen hosszú voltam. Térjünk vissza ahhoz, hogy Amstead végre legalább limitáltan edzésmunkát végzett, még lehet, hogy játszani is fog nálunk.
több mint 1 éve
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
-A témában járatosként mondom, sztem Flores fog kapni egy zsírosabb szerződést és marad.
-Gronk nekem kezd egészségesnek tűnni, szándékosan nem facsartuk ki sztem.
Kókusz8
azért ha ezt Kraft újra meghúzza, az már lehet ki fogja verni a kelleténél több tulajnál a biztosítékot, egyébként ehhez az edző is kell, szerintem Florest most jobban izgatja a bizonyítási lehetőség, a hatalmas kihívás (+nem ismeretlen környezetbe megy), mint tavaly JMD-t, aki talán kicsit alul is becsülte a Coltsot (nem alaptanul)


Gronk tényleg jól nézett ki az elkapásánál és blokkolásban is kiváló volt egész meccsen (ezzel is akadtak minimális problémák az utóbbi hónapokban), de addig én nem tudom magabiztosan kijelenteni, hogy "egészséges" meg "eddig csak vigyáztunk rá", amíg szoros helyzetben nem vesszük elő és nem mennek felé a labdák
illetve nehéz eltekinteni attól a ténytől, hogy volt egy pihenő hét, KC ellen vélhetően őt is jobban be kell majd vonni, ott már talán reálisabb képet kaphatunk a helyzetéről
ZERO_L
Itt Flores, tudtommal, messze nem jutott arra a szintre, mint tavaly JMD. Sztem azt mondta, hogy nagyon megtisztelő, érdekli, szezon után konkretizáljanak.
Hétfő hajnal választ kapunk Gronk állapotára, bár sztem szét tudjuk futni őket.
Kókusz8
azért mert nincs kimondva, hogy DC attól még ő a playcaller, szóval pozícióban szerintem JMD szintjén van, csak utóbbinál van millió és egy minőségi szezon, amire lehet alapozni, hivatkozni míg Floresnél csak egy szezon van, ahol bár nem hozott űrszámokat az egysége látszott az keze munkája a védelmen

egyébként meg ilyen felkérésre nem igen szoktak nemet mondani, akit először hívnak az általában gondolkodás nélkül elfogadja
nem tudom volt-e ellenkezőre példa, de olyan biztos nem volt, hogy félhivatalos státuszból valaki visszalépjen az első HC megkereséstől


nagyon szeretném ha maradna, mert lenne mit fejleszteni ezen a védelmen és kicsit jobban is tetszik ez a megközelítés mint Patricia idején (pedig az jobb statokat hozott), de egy csodával érne fel ha meg tudnánk tartani
ZERO_L
Aztán megég. A Miami már most bevallottan leírja a következő szezont, a 2020-as draftra fókuszál, gondolom azért, mert az idei draft class nem ígér igazi irányítót, Kyler Murray sem fogja megváltani a világot. (Pickje amúgy sincs, hogy akár a közelébe jusson, egy feltrade-t meg nem nagyon ér meg.) Ha pedig 2020-ban magasan akarnak húzni, hogy igazán jó QB-t találjanak, akkor a 2019-es szezonban nem nagyon szabad győzni... Nem hiszem, hogy ehhez a tervhez, egy jó 0-16-os vagy 1-15-ös szezonhoz valaki ígéretes fiatal szakemberként szívesen adja a nevét és stigmatizálja a karrierjét. (A Suck for Luck az NFL történetének egyik leggusztustalanabb húzása volt, noch dazu, nem is jött be, bár ebben nyilván sok más ok, rossz draftok,rossz roster management, stb. játszik közre.)

Én nem emlékszem arra, hogy Patricia alatt a PFF alapján nálunk lett volna a No.1 CB, hogy második helyre rangsorolták volna a secondaryt vagy hogy top3 lett volna a passrush, éppen ellenkezőleg: a passrush állandó hiánya volt a fő bajunk és a "blend but don't break" jegyében minden backup QB karriercsúcsot passzolt ellenünk. Meg még emlékszem, a D tavalyi égésére a SB-ban De lehet, hogy az én emlékezetem rövid vagy megcsal és a Patricia-féle védelem jobb volt mint a mostani. Szóval én is nagyon szurkolok, hogy Flores maradjon.
Burkus
No offense és nem akarok vitát generálni főleg nem ebben a topicban de téged csapkodtak mostanában egy kék #12es Colts mezzel álmodban?

Szíved joga egy kalap szarnak tartani Luckot és ennek állandóan hangot is adni de szerinted ha nem jött be Luck és azon a drafton mondjuk nem őt húzzuk hanem Tannehillt mondjuk vagy RGIIIt vagy mondjuk Kuechly-t és FAról hozunk QBt akkor is zsinórban 3x csinálunk 11-5ös szezont utána ? Ha megkérdezel 100 NFLt néző embert szerintem 99 őt húzta volna és abból a mai napig ~90 azt mondja hogy az volt a helyes döntés és most is 1/1 kaliber...
bobi0092
Szerintem Burkus arra gondol, hogy (még) nem nyert Super Bowlt es nem is játszott ott. Ettől még nem hiszem hogy szarnak gondolná és az vitathatatlan, hogy abból a draft classból nem tudtatok volna jobb QB-t választani.
ervinator
Ervinator jól látja, hogy félreértetted a felvetést. Én Luckot jó játékosnak tartom, mondhatni kiemelkedőnek, ugyanakkor olyannak, akit kevésbé látnék szívesen a Patsnél, mint Bradyt vagy Rodgerst. Luckot sokáig olyan "gunslingernek" tartottam mint Favre-t: belement a rizikóba akkor is, amikor nem kellett volna, és jöttek agyba-főbe az eladott labdák, a felesleges srcamble-k, a mindenáron elkerülni akart sackek után a sérülések. Ugyanakkor őszintén sajnáltam is, amikor mindenki ütötte-verte éveken át a semmire sem jó O-fal mögött. Hozzáteszem, hogy idén azt láttam, hogy ebben pozítív változás következett be, kiegyensúlyozottabb, átgondoltabb lett a játéka, aminek az oka nyilván az is, hogy végre egy jó falat építettek elé.

A véleményem másik része azonban az, hogy ugyanúgy nem nyerő típus mint P. Manning sem volt, nem tudja megragadni a lehetőségeket, ráadásul a franchise supportot sem adott neki a sikeres szerepléshez, nem úgy mint Manningnek, akinek klasszis centere, elkapói voltak. (Nem akarok meccset elemezni, de a 0:6-os mérleg ellenünk magáért beszél és én nem emlékszem egyetlen olyan meccsre sem, ahol reális esélye volt egyáltalán Luck vezetésével a Coltsnak a győzelemre.) Ezért van kételyem, hogy valaha is nyerni fog gyűrűt, pedig a képességei adottak hozzá - és egy olyan organizációban mint a mienk, biztos összejönne. De ettől én még nem tartom "egy kalap szarnak" és a draftját iss okos döntésnek tartottam, - évtized legjobb QB draftja volt a mostani Új Generáció feltűnéséig - a csapatépítést köré és a Colts játékospolitikáját tartom annak, de ez egy másik történet.

Én a Coltsról vagyok rossz véleménnyel, aminek sok különféle oka van: emlékszem arra,hogy hogyan fűtötték be a csarnokot irreálisan magas hőmérsékletre a Pats elleni meccsre, ami ugyolyan csalás volt, mint amiket a Pats szemére vetettek. A Deflategate-t szánalmasnak és kicsinyesnek tartottam és tartom, különösen a végeredmény ismeretében, nem is tudok napirendre térni felette, pedig fél évtized eltelt... Emellett amikor tizenévvel ezelőtt elkezdtem NFL fórumozni, főleg Colts szurkolóknál szembesültem azzal, hogy "Pats-hater" meg "AntiPats-fan" meg hasonló megjelölésekkel szerepeltek az oldalakon és ennek megfelelő hangnemben folyt is az eszmecsere. ( A mostani eredménykövetők ismeretében ez már csak ovisok csevegése lenne valőszínűleg, mára a gyűlöletbeszéd sokaknál olymposi magasságokba kezd emelkedni.) Az ember eleinte értetlenül áll ezelőtt, aztán sajnos belelendül és teret enged a saját negatív érzelmeinek is. (Akkor még nem tudtam, hogy le lehet némítani valakit, ha hamarabb tudom, a Cypress nicket viselől Steelerses trollt évekkel korábban tüntettem volna el. 😊 Én most is valakinek vagy valamelyik csapatnak szurkolok, a rivális kudarcáért legfeljebb azért, hogy az én csapatom előnyben legyen, de l'art pour l'art nem tudok valaki ellen szurkolni. Nem szurkoltam szombaton a Kansasnek csak azért, hogy kapjon ki a Colts, éppen ellenkezőleg: a Colts sikeréért szorítottam, mert jobb matchup lett volna nekünk, mint most Kansasbe menni. A Pats meccsen meg mindenki úgy ült a képernyő elé a Pats szurkolók kivételével, hogy hajrá Chargers... (Mondjuk sokáig ez nem tartott.) A tavalyi SB-t már nem is emlegetem.

A konkrét megjegyzés pedig egyáltalán nem Luckra vonatkozott, hanem arra, hogy a Miami stratégiája a magas pick érdekében franchise QB nélkül nem lehet más, minthogy 2019-ben elveszítsen minél több meccset és ezt én nagyon antipatikus statégiának tartom. Nem szeretném, hogy Flores ilyen stratégiával kezdje a HC pályafutását, annál is inkább, mert ebbe bele fog bukni szerintem ,különösen akkor, ha az eredmény nem egy olyan NFL-ready QB pick, mint Luck volt anno. Nagyon ellenszenvesnek tartottam a Colts ilyen eljárását 2011-ben, tiszteletlenségnek a ligával, a többi csapattal és a szurkolókkal szemben is. (Megjegyzem, Manning kiebrudalása sem volt szimpatikus, bármennyire is az volt a realitás.) Ezt a 2011-es "menetelést" emlegette a sajtó és a nép Suck for Luck néven, ami azóta az angol értelmező szótárakba is bekerült kifejezés. én ezt a kifejezést használtam, értelmezendő a Floresre váró helyzetet Szerintem keverted a Suck of Luck kifejezéssel, amit angolszász oldalakon az előző kifejezésből "gyártva" akkor szoktak emlegetni, amikor a nevezett gyenge teljesítményt nyújt. 😊

Mindenkitől elnézést a személyes hangú posztért, gondolkodtam is, hogy átteszem privátba, delátom a lájkokat bobi0092 posztja alatt, ebből úgy tűnik számomra, hogy én voltam félreérthető, ezt akartam helyretenni.
10 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Sziasztok!!! Antonio Brown ma jatszik? Benne van a fantasy csapatomba!
Stez
Igen. És Luck passzol neki.
több mint 1 éve
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Édes istenem, mi lesz itt akkor (jövőre és utána) amikor a Pats _valóban_ bajban lesz? 😊
peterk2005
1. Nem lesz bajban. Belichick megoldja.
2. Ha valaki azt mondja, hogy idén a csapat teljesítménye generálisan nem esett szignifikánsan az elmúlt évekhez képest, az nem mond igazat. A védelem a szezon elejéhez képest nagyot javult, Gilmore, Van Noy, DMC, Chung, J.C. Jackson, Flowers átlag feletti teljesítményt tud nyújtani, de az offense, a playcalling, az adaptációs képesség egyértelműen rosszabb lett.
3. Ha valaki azt mondja, hogy Brady, Gronk,Edelman ugyanazon a színvonalon játszik, ahogy 2-3 évvel ezelőtt, az sem mond igazat.
3. Az, hogy ennek a színvonalcsökkenésnek itt sokan nem örülnek - én sem - az egyrészt természetes, másrészt nem jelent károgást. Hadd' legyen már joga egy Pats fannek nem kritikátlanul örülni a Miami, a Steelers vagy Titans elleni teljesítménynek.
4. Ennek az alacsonyabb színvonalú teljesítménynek a tükrében mérlegeljük, hogy mire mehet a Pats a PO-ban,nem sírás vagy károgás az sem, ha valaki úgy gondolja, hogy ez a teljesítmény nem lesz elég a SB-ba jutáshoz. Nyilván nagy előny, hogy két meccs kell csak hozzá, de idén 5x mutatta meg a csapat, hogy képes bármikor megmagyarázhatatatlan okbólés módon összeszottyadni.
5. Akkor az lesz, hogy izgulunk, hogy lesz-e újra nagy csapatunk, bejutunk-e a PO-ba. Stb. Amit Ti csináltok évről-évre. Szerintem nem lesz itt semmi különös. (Majd jön egy csomó kárörvendő, de azt meg megszoktuk.)
több mint 3 éve
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
a meccs előtt feltekerték a fűtést az RCA Domeban, mert tudták, hogy a csapatunk fele influenzás. Abból nem lett semmilyen gate, meg semmilyen kivizsgálás se.
Kollega
Miért is lett volna? Az nincs szabályban, hogy hány foknak kell lennie egy csarnokban. A labda nyomása viszont meg van határozva.
Soldados
Engem ez sem zavar, meg az sem, hogy repülőgéphangokat játszottak be (a mesterséges zajfokozásért a Falconst pl jól megbüntették), aztán azt is letojták. A labdaleeresztés sem érdekel, megnyertük a bajnoki címet, azóta is kétszer jutottunk konfdöntőbe, az élet ment tovább. Mondjuk a Ravens és a Colts azóta nem jutott be cserébe a rájátszásba, előbbi pedig nem is zavar túlzottan 😀 | (ellenük annyira nem szokott a PO-ban feküdni a játék) |
Wyatt
Így van, ennyi a történet. Szabálytalan volt a labda. Ez tény. A büntetésen lehet vitázni, mi volt jogos, mi nem, de a szabálytalanság ténye fennállt. Ti pedig így is ugyanolyan topcsapat maradtatok.
Soldados
csak azt nem sikerült bebizonyítani, hogy szándékosan eresztették-e le, a határérték alá... ha már tényekről beszélünk
mert arról is szó volt, hogy az előző szezonban nagyon oda fognak erre figyelni és meg fogják vizsgálni, pl a körülmények mennyire befolyásolják a labdákban lévő nyomást, mégse harsogták tele a médiát, hogy cáfolják a "hideg okozta nyomás csökkenés" elméletet

a szabálytalanság(=nem határértékre fújt labdák) ténye meg fennállt más csapatnál is, ők mégis csak egy kis ejnye-bejnyét kaptak
(ha már ügye megint a tények...)


"Ti pedig így is ugyanolyan topcsapat maradtatok"

és ennek mégis mi köze van az egészhez???

ez a legnagyobb bullshit az egész üggyel kapcsolatban, amit állandóan szajkóznak más csapat szurkolói és személy szerint már kezd k*rvára elegem lenni belőle
attól mert sikeres a csapat súlyosabb büntetést érdemel vagy emiatt el kéne fogadni a totálisan inkorrekt ítéletet?

sajnos a draft rendszer és a hard cap nem tudja ellensúlyozni BB zsenijét (meg az NFL 1/3-ának a balfaszságát), így miért nem vesszük el minden évben az első kört a patstől és ültetjük ki a kezdő irányítóját az első négy meccsre, valahogy majd megoldják alapon, ha meg nem akkor végre mindenkire érvényes lesz az egekig magasztalt NFL-es fluktuáció

sőőt ne álljunk meg itt, azon csapatok akik zsinórban négyszer megnyerik egymás után a csoportjukat 30M deadmoney-val kezdik az évet, aki zsinórban nyolcszor az meg 60M-val, mert azért gondolni kell a jövőre is, nehogy kialakuljon még egy BB+Pats-hez hasonló házasság, mert az egy személyként rontja el milliók szórakozását
ZERO_L
Nem tudom mi ez a hőbörgés. Ezt írtam: a büntetésen lehet vitatkozni. azon a tényálláson, hogy szabálytalan volt a labda és a szabálytalanságért büntetés jár, azon nem. Egy szóval nem írtam, hogy a mértéke jogos volt.

És a többi szurkolónak pedig abból van elege, hogy a Pats (és szurkolói) áldozati bárány szerepében tetszeleg, miközben a szabálytalanság ténye vitathatatlan.
Soldados
Felesleges ezt a vitát újrakezdeni. Senki sem tetszeleg az áldozati bárány szerepében, annál is inkább mert megnyerte a csapat a SB-t, úgyhogy nincs áldozat. Az idei teljesítmény alapján pedig Bradynek és a csapatnak - korára tekintettel - be kellene vezetni ezt a négymeccses pihenőt, hogy ne használódjon el túl korán, friss és fitt legyen mindig a SB-ra 😊

Miért is lenne a szabálytalanság ténye vitathatatlan? A deflagate állításainak képtelenségét pedig az mutatja, hogy az állítólag nekünk kedvező labdával szenvedve elért 17 pontos első félidő után szárnyalva 28 pontot csináltunk a keményre fújt labdával. Szerintem az egész csalási történet nevetséges, Belichick az eligible playerek megjelölésével és hasonló olyan trükkökkel operál, amiket egy Harbó felfogni sem képes, nemhogy követni. (Az a hisztije valami egészen szánalmas volt.)

Ami sokaknak nem tetszik - nekem sem - hogy a meghozott döntés minden tekintetben alaptalan (végigolvastam kíváncsiságból) és az amerikai jogrendszer egészének visszássága mellett tettenérhető benne egy Patriots- és Brady ellenes koncepció. Eleve nonszensz, hogy a liga a saját döntését illetően kérhet bírósági felülvizsgálatot és ezzel limitálja a jogaiban érintett, szankcionált fél keresetindítási jogát, illetve eleve eldönti az eljárás helyét. Ez olyan mintha valakit kirúgnának a munkahelyéről vagy megbünteti a rendőr és még a munkáltató vagy a rendőr kérné az eljárása jogosságának bírósági megállapítását. A Brady terhére rótt magatartás is nonszensz, mint ahogy nonszensz az is, hogy valaki terhére róják, hogy nem szolgáltat maga ellen bizonyítékot adott esetben, hozzátéve, hogy az is csak egy feltételezés, hogy a telefonja bármire bizonyíték lett volna. Mondvacsinált okokkal tartották életben az eltiltását is.

Az pedig, hogy Gooddell és az adminisztráció nem örül a Pats&Belichick túlsúlynak (finoman fogalmazva), asszem elég egyértelmű, ha másból nem, hogy a "kis vörös buzi" - Gyulus ezen megfogalmazásán percekig röhögtem - megint Atlantába meg meccset nézni, miközben az AFC két legjobb és legsikeresebb csapata - 16 SB részvétellel és 10 gyűrűvel - csap össze, ahol az elmúlt 15 évből kilencben a két irányító egyike játszott a SB-on. Én nem érzem a csapatot áldozati báránynak, nem hiszem azt sem (de legalábbis remélem), hogy a bírók beleszólnának a meccsbe, de azt, hogy a dominanciát Goodell és megbízói készek akár kétes eszközökkel is megtörni, látom, ahogy azt is, hogy büntetések aránytalanok a hasonló esetekben a többi csapatra mért szankciókhoz képest.

De mindez tökmindegy lesz vasárnap este/hétfő hajnalban. Én nagyon bízom Bill bá'-ban, hogy kitalál valami hasonló aljasságot, mint az eligible player. 😊
8 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
vicces olvasni a fórumot, egy 10-2-es csapatnál full temetés hangulat, vége a szezonnak stb 😀
ez a gond a Pats-el, hogy annyira magasan van a mérce, hogyha nem játszanak Superbowl formában akkor már rossz a csapat, közben meg sima playoff résztvevők minden évben és az utóbbi időkben bent is voltak a superbowlban.
én januárig várok azért a temetéssel, mert Brady és BB sokkal jobb januárban, de lehet idén nem lesz SB és akkor mi van? azért ennyi ideig egy ilyen ligában ilyen szintet képviselni szerintem így is csoda és legendás
Sifur
Én nem temetem a szezont, csak úgy látom, mint afféle NFL-Kávéházi Konrád, hogy az Offense összteljesítménye a 8. hét óta olyan gyenge, amilyenre nem emlékszem, amióta Pats drukker vagyok, pedig sok víz folyt le azóta a Dunán, amióta elkezdődött ez a "szerelem". És nem arról van szó, mint pld. 2014-ben a Kansas-meccs esetében, hogy egy meccsre megzuhantunk, aztán jött a feltámadás, hanem az Offense konzisztensen gyenge és minden szegletében - futásban, elkapásban, blokkolásban egyaránt. Brady 18 TD-nél jár a szezon háromnegyedénél - magáért beszél.

Az idei NFC East minden idők második leggyengébb konferenciája, mégis vért izzadva vertük meg a Phillyt és a Cowboyst, az előbbinek most 37 pontot hintett a Schlußverkaufot tartó Miami, a másikat ellentmondást nem tűrően verte meg otthon a Bills.

Nem lesz SB és akkor mi van? Én a Butler-féle interception óta jutalomjátéknak tartom magam számára a Brady-éra minden egyes meccsét. (Azon nagyon izgultam, hogy ne 3-3-al fejezze be, három korai SB győzelemmel és három ezt követő vereséggel.) Az Atlanta elleni feltámadás másfél negyedét pedig rendszeresen megnézem, újra, ha jobb kedvre akarok derülni. Ez a csapat mindent megtett, amit egy szurkoló elvárhat, 6x SB győztes, 13 konf. döntővel, Belichick és Brady nagyobb legendák lesznek mint bárki. Én meg olyan mázlista voltam, hogy élőben nézhettem. Ezt a hosszú lére eresztett bevezetést csak annak megerősítésére írtam le, hogy egyetértek Veled: akkor semmi baj sincs. De a szurkoló már csak olyan, hogy szeretné győzni látni a csapatát és én azt gondolom, hogy ebben a Pats O-ben egy WC kör ha benne van, de talán még ez sem.

Brady és Belichick jó lehet januárban, mellettük szól az óriási PO rutin is, de én azt gondolom, hogy az idei O építés sajnos nem lett sikeres. Ha Brownt nem zavarják el, ha a Gordon projekt bejön és ha Develin nem sérül meg, akkor van egyrészt egy olyan mélységi elkapósor, akik miatt a pálya közepe is kinyílik, másrészt a futás hatékonyabb lenne. De ezek a "ha"-k nem jöttek be és Harry pedig félek, hogy a nem tudja hozni, amit várnak tőle. Ettől kezdve marad a duplázott-triplázott 33 éves Edelman és Dorsett, akinek a mostani szerep túl nagy. A RB screeneket már az egész liga előre olvassa, White pedig szintén nagyon visszaesett idén.

Ettől én ugyanúgy szorítok a csapatért mint Topin és reménykedem a Nagy Fordulatban, ami már annyiszor bekövetkezett - egy szezonban, egy meccsen, egy Super Bowlon. A mienk a liga történetének legjobb HC-a, stratégája. (Ma is 3:21-ig folyamatosan reménykedtem, hogy a srácok megrázzák magukat és két drive-al visszazárkózunk.) De ezt az érzelmek mondatják nekem, a racionalitás mást sugall.
több mint 3 éve
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
A Patriots fehérben játszik majd a Super Bowlban, ami csak azért érdekes, mert a legutóbbi 12 döntőből 11-et a fehérben játszó csapat nyerte.

Az a mágikus 12. győzelem épp egy 12-s számmal játszó vezérletével. Nem lehet véletlen 😊
ervinator
Idegenben meg 8–0-val állunk a szezonban 😀
Amúgy is a fehér jobb, nekem is olyan van 😊
Wyatt
Én kékben tudom nézni, de két éve is szerencsét hozott.
Burkus
Mert fehérben játszottunk 😀
Wyatt
Sőt, amikor a BB-Brady érában állatos csapatok ellen játszottunk a döntőben 4-0 a mérleg, nem állatos csapatok ellen: 0-2 😀
cspeti98
Szerintem ezt küldd be SMS-ben a SB alatt, tuti, hogy beolvassák. (Pláne, ha elmondod, hogy az asszony a másiknak szurkol, egyébként vizsgaidőszak van és a most született ikerpár Flyin' Elvis pelenkát hord.)
7 hónapja
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Bill es "bandaja" sorozatban outcoaching a 2.felidoben..

De csak legyunk arrogansak es hozzunk hulye dontest..

Megerdemeltuk hogy kiessunk..az a csapat amelyik nem tud pontot szerezni a 2.felidoben annak nincs mit keresni a playoffban..es ahol ilyen nyomorult donteseket hoznak az oldalvonal mellett annak sincs.

Jules hibaja megpecsetelte a sorsunkat..welker szintu megmozdulas volt sajnos..
topin
Oké, hegyezzük ki megint egyetlen egy playre az egész szenvedést.
Hagytunk bent legalább 3TD-t meg megúsztunk kb. 1-et.

Hiába nézett ki a meccs elején az OFF, nem sikerült pontokra váltani.
Harry nem tudott kulcsszereplő lenni és a többiek se nagyon.

Ennyi, nem elég jó az OFF, ezt tudtuk eddig is.

Innentől koncentráljunk az offseasonre és reménykedjünk, hogy vagy a Saints vagy a 49ers nyeri az SB-t.
Solymi
Én sem értem a hisztit, őszinte legyek, mert látszott kb. az Eagles, Cowboys meccsnél, hogy teljesen kifújt az offense. Akkor megírtam itt, hogy ez a csapat a PO-ban one@done. Mit vártunk, hogy hirtelen megtáltosodnak? Miután a rebuild alatt álló Miami is megverte őket?

A D nem engedett pontot a liga ebből a szempontból legjobban teljesítő és éppen most formában lévő csapata ellen a második félidőben, ez óriási teljesítmény. A D összekapta magát legalább a múlt hét után. A végén még Henry futásait is megfogták, pedig nagyon fáradtak lehettek.

A Titánok csináltak 14 pontot egész meccs alatt, ha csak a három RZ tripet TD-re váltjuk, 21-14 a vége ide. A szezon az offense-n múlt és azon ment el. Egyszerűen most az egyszer nem sikerült a csapatépítés, nem lehet örökké 38 éves TE-ekkel, 33 éves elkapókkal és 42 éves QB-kel megverni a fiatalokat, ha nincsenek komplenter figurák.

Nem is volt szerencsénk, ilyen öreg QB és gyenge WR sor mellett a futás kellett volna, hogy egyensúlyt teremtsen az offense-ben, De Andrews és Develin elvesztésével - és Mason gyenge szezonjával - ez az opció sem volt lehetséges. (Thuney pedig állítólag első helyen van a Miami wishlisten, úgyhogy neki búcsút inthetünk feltehetően.)

Van Noy nagy pénzt akar, a MC ikrek valószínűleg visszavonulnak, a védelemmel is lesz mit tenni, pedig azt jó lenne egyben tartani, mert ha emellett a D mellett egy közepes O is sikert hozna. Félek, ha szétesik a védelem, akkor komoly visszaesés jön az idei szinthez képest is. Egyszerűen ennyi lyukat nem lehet egyszerre betömni.

Szerintem az idei szezonba ez a befejezés kódolva volt. (Sajátos módon azért is sajnálom a Miami elleni vereséget, mert a Gillette-ben a Kansas ellen több esélyt adtam volna magunknak, mint a Titans ellen. De ez marad spekuláció.)

Most megyek és megnézem a Falcons elleni SB utolsó 20 percét, hogy jobb kedvem legyen. És örülök, hogy a Cypress kódnevű trollnak jó napot szereztünk, biztos túl van már az autofellation 😊
több mint 5 éve
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Hát srácok, ezt mindent visz... 10 év után újra és ez maga a sporttörténelem. Őrület! Örülök, hogy együtt szurkoltunk a szezonban, köszi!
több mint 1 éve
Burkus New England Patriots 4 162 — És jöjjön a hetedik!
Halkan írom, hogy a tegnapi játék szerintem az itteniek 90%-át meglepte😊
NB2
Szerintem a tegnapi játék, az első félidő még minket, Pats-szurkolókat is meglepett. Mikor volt olyan utoljára, hogy az első 4 drive-ból 4 TD lett? (Ha jól emléxem.) Persze mindig reménykedünk benne, hogy most aztán majd tényleg, de ebben az idényben ilyen meggyőző, ténbyleg erőteljes játék még nem volt. Most meg attól kell félni, hogy ez Kansasig nem fog kitartani...
ötös műhold
2007-ben kb. ezt vártuk a SB-ban, aztán tessék... Amúgy nem igaz, már az utolsó alapszakasz meccs a Giants ellen is nyögvenyelős volt, aztán a Jags ellen már Maroney - életében egyszer - sikeres futójátékával sikerült nyerni a passzjáték mellett, a Chargers ellen már a pontzuhatag is elmaradt. De megszépülnek az emlékek.

A tegnapi O gameplan kísértetiesen hasonlított a Bills ellenire az utolsó előtti fordulóban, pedig ott nem is hiányoztak Bills LB-ek, illetve nem tudok arról, hogy a legjobb slant CB-jüket ki lehetett volna iktatni a játékból azzal, hogy Develin a pályán volt. (Erről olvastam egy elemzést a napokban, hogy ez lesz a meccs kulcsa és lőn.) Nem hiszem, hogy a Kansas ellen ezt megint el lehet adni, különösen azért mert Houston&Co azért nyomást fognak generálni Bradyre. De a futás mehet megint és a Kansas D feltehetően zónázni fog, az meg fekszik ennek a játékstílusnak, Brady évtizedes távlatban ejt ámulatba azzal, hogy hogyan passzol a zónahatárra folyamatosan.

Méretes underdogok vagyunk szerintem is, talán még otthon is azok lennénk, Mahomes semmi jelét nem mutatja, hogy ne bírná a PO jelentette nyomást. De A Chargers esetében is legalábbis kiegyenlített esélyeket feltételeztem és nem jött be szerencsére. Remélem, most is csalódom a várakozásomat illetően.

Többen, Wyatt is megjegyezték, hogy sajnálják Riverst az elvesztegetett lehetőség miatt. Én erről azt gondolom, hogy ahogy tegnap viselkedett, az minden volt, csak nem a szimpatikus vesztes szerepköre és a cirkusz okán nem tudom sajnálni. (Amúgy pedig nincs benne meg a nyerő mentalitás sem, ahogy az kiderült az elmúlt mintegy 15 évben.)
Burkus
Ritkán szoktam egyetérteni Colin Cowherddel de amit itt boncolgat abban sok igazság van:  youtu.be/sVB_WkGoF20
empty taxi
Érdekes, amit mond, amellett, hogy én azt gondolom, hogy élet meghatározó faktora a szerencse. Ha Bledsoe nem sérül le és Bradynek nem jön ki úgy a lépés 2001-ben, lehet, hogy marad egy backup QB egész karrierje alatt. Azt pedig ő maga is vallja, hogy nem a személy, hanem az organizáció, a szisztéma, a "Patriots Way" meghatározó, legutóbb akkor mondta ezt, amikor azt fejtegette, hogy Rodgers a Patriots színeiben sorban szállítaná az 5000 yardos MVP szezonokat. (Ami egy 5x SB győztes, 8x SB résztvevőtől szép elismerés Rodgers kivételes, ezek szerint általa az övénél jobbnak tartott adottságainak.) Brady sikereihez kell egyrészt Belichick zsenije, Kraft üzleti és emberi bölcsessége, ahogy hagyja érvényesülni a Mestert és kell Brady megszállottsága, munkamorálja is, a három faktor pedig nem biztos,hogy egy másik irányító eltérő személyiségével egy irányba mutatott volna. (Nem hiszem,hogy New Englandben a primadonna hisztiket sokáig tolerálták volna pld.)

Az én megjegyzésem csak arra vonatkozott egyrészt, hogy Rivers tegnap nem tudott szimpatikus vesztes lenni, ezért nem tudtam sajnálni a vereség miatt és általában nem tud szimpatikusan viselkedni, ha veszít vagy vesztésre áll. (Nem sok Chargers meccset láttam, de ilyen hisztikről több emlékem is van.) Brady is odavágja a sisakját vagy rákiabál a falemberekre néha-néha, de a tegnapi folyamatos hiszti más volt. (Ráadásul még az elsőben sem volt igaza, a védő amennyire lehetett, kerülte a kontaktot. A Flowers-féle szerelésnél bedobott zászló már egyértelműen a hiszti eredménye volt.) Másrészt arra gondoltam, hogy nem nyerő típus, képtelen volt pályafutása során megragadni a - ritkán - kínálkozó alkalmakat..Ebben a vonatkozásban a kedvenc pédám a végzetünk, Eli Manning, aki nem tud maga mögött olyan fényes pályafutást és statokat mint a bátyja, mégis pont úgy kétszeres SB győztes mint ő, azzal a különbséggel, hogy ő mindkét győzelemben tevékenyen részt vett, a Tyree vagy Manningham elkapástól ma is felriadok, ha arról álmodok. 😊 Ő nyerő típus, nem sok esélye volt a végső sikerre, de amikor igen, akkor megragadta az esélyt, a bátyja, pedig valahogy mindig elszúrta, emlékezz a Porternek dobott sorsdöntő picksixre pld. (DE ha nem Grossman a Bears irányítója, szvsz. a Colts 2006-ban sem nyert volna.)

Emberileg Riverst egyébként nagyon becsülöm a felesége melletti hűsége, kitartása és a kilenc gyerek miatt. Ezt általában tiszteletreméltónak és elismerendőnek tartom, hát még egy olyan közegben mint az NFL. (Ahogy azt is, ahogy Brady él és hogy házassága egy topmodellel nem olyan lett mint a szokásos celebházasságok, tele botránnyal és gyors válással.)

Az egy érdekes gondolatkísérlete Cowherdnek, hogy mi van, ha 2001-ben a Colts marad az AFC Eastben. Pezsgő évek lettek volna 😊))) De Manning nagyobbat nyert a Southba való kerüléssel mint a Pats azzal, hogy nem maradt ott, mert az elmúlt másfél évtizedben kb. 2015-ig az AFC East csapatokban több volt a kraft, mint a Titans-Jags-Texans hármasban. A Coltsnak Manning alatt mégúgy bérelt helye volt a PO-ban mint nekünk, a Jets meg a Miami legalább időnként mutatott valami érdemi ellenállást.

Szerkesztette: Burkus