NFL mérkőzés beharangozók - 2. hét - TNF

Írta: Habi — 2013. szeptember 12., 13:55

Az eddigiekhez képest korábban, már a második fordulóban láthatjuk az idény első TNF-jét, méghozzá 2 nagy rivális, a Patriots és a Jets főszereplésével

NFL mérkőzés beharangozók - 2. hét - TNF

New England Patriots – New York Jets, magyar idő szerint péntek 02:25, Gillette Stadium (TV: Sport1)

Mindkét csapat győzelemmel kezdte az alapszakaszt, egyaránt eléggé akadozó játékkal. A Patriots jól nyitott Buffalóban, ám korán megszerzett előnyét nem tudta megtartani és csak a mérkőzés végén tudta megfordítani, s ezzel megnyerni nyitó fordulóbeli párharcát. A Jets szintén a végére hagyta a tőrdöfést, ám jelentős segítséget kaptak a mérkőzésen végig jól játszó Lavonte Davidtől, akinek teljesen feleslegesen, félpályánál elkövetett szabálytalansága miatt tudott a Jets egyáltalán mezőnygól távolságba kerülni 7 másodperccel a meccs vége előtt. Az adódó lehetőséget pedig Nick Folk használta ki, ezzel eldöntve a mérkőzést.

Szintén közös pont a két csapat jelenlegi helyzetében, hogy valószínűleg több kulcsemberükre sem számíthatnak. Hazai oldalon az első mérkőzésén 14 átadással keresett, ebből 10 elkapást produkáló Danny Amendola lehet a legnagyobb hiányzó, csatlakozva Rob Gronkowskihoz, míg az első mérkőzésen remek teljesítményt nyújtó Shane Vereen minimum a 11. fordulóig kidőlt, mert egy csont eltört a csuklójában. A vendégeknél a tavalyi szezonban berobbanó elkapó Jeremy Kerly, a másodéves védő Quinton Coples és a csereirányító Mark Sanchez sem fog játszani. Sanchez sérülésével pedig már a média is lehiggadhat New Yorkban, és az újonc irányítónak Geno Smith-nek sem kell a pálya szélét figyelnie egy-egy rossz passz után.

Smith a Tampa Bay ellen nem mutatkozott be rosszul a Jets kezdőirányítójaként. 2 labdát eladott ugyan, ám ezekből csak az interception róható fel az újonc számára, jelentős javulást mutatva az előszezonbeli teljesítményéhez. A meccs végén ellene szabálytalankodott David, ezzel lehetővé téve a győztes mezőnygólt. Az idény előtt sokak által megkérdőjelezett támadófal jobb oldala egészen jó teljesítményt hozott, ellenben a stabilabbnak hitt baloldal, elsősorban a posztján elitnek számító D’Brickashaw Ferguson szenvedett meg a Bucs védőivel. További javulásuk elengedhetetlen a későbbiekben. A védelemben az újonc Sheldon Richardson nagyon jól mutatkozott be, stabilitása a futás ellen igazán megsüvegelendő volt és az irányítóra is végig veszélyt jelentett.

A Patriots egy igazán átlagos találkozóval kezdte a szezont, a passzjáték ténylegesen megérezte a sok új játékost és Gronkowski hiányát. A fal munkája sem volt a korábbi években tapasztalt szinten, míg Ridley továbbra is labdatartási problémákkal küzd. Hibája után Shane Vereen szállt be futni, aki meghálálta a bizalmat, ám sérülése miatt sokáig nem számíthatnak rá. Ridley tiszta lappal indul, mögötte azonban a mélység nem megfelelő, hiszen Brandon Bolden is sérüléssel küzd, így LeGarrette Blount terhelése nőhet. A védelemben láthatóak fejlődés nyomai, ám E.J. Manuelre, a Bills irányítójára nem tudtak nyomást gyakorolni úgy, ahogyan azt az edzői stáb szerette volna.

Kulcskérdés lesz, hogy a Jets jó erőkből álló védőfala milyen napot fog ki a Patriots támadófala ellen. Láthattuk, hogy Brady zavarható volt az első fordulóban, s tekintve, hogy valószínűleg Amendola és Gronkowski nem játszanak, teret kaphat Rex Ryan és a blitzek hívása a mérkőzés folyamán, hiszen jól megszokott célpontja Julian Edelmanen kívül nincs Bradynek, veszélyhelyzetben valószínűleg hozzá fog fordulni az irányító. Geno Smith-re is várhatóan hatalmas nyomást fog gyakorolni Bill Belichick, ezzel megnehezítve az újonc irányító első idegenbeli mérkőzését.

Egy forduló után azt mondanánk, hogy kisebb a két csapat között a különbség, mint azt a szezon előtt vártuk, és ugyan a Patriots az esélyesebb, a találkozón könnyen felborulhat a papírforma, tekintve a hazaiak sok sérültjét támadóoldalon.


Hozzászólások

több mint 10 éve
polamalu Pittsburgh Steelers 20 — 毎日何かを学ぶ
Sírjunk mindenképpen
BREAKING: Mark Sanchez has labral tear in right shoulder that likely will require season-ending surgery.
Idén már nem láthatunk nagy seggbe belerohanós labda elvesztős playt
több mint 10 éve
Én, mint Pats szurkoló kérem a Magasságost, hogy segítsen győzni! De gondolatom szerint a Jets-esek is ezt kérik! Így nem marad más,mint a pályán eldönteni, emberek egymás között! Hajrá New England!

I'm Dennis, the BIG!
több mint 10 éve
Sérülések ellenére Pats győzelmet várok -> futást erőltetve talán okozunk meglepetést a Jetsnek 😊
több mint 10 éve
SeaSzilaHawk Seattle Seahawks Oregon Ducks 12 — 12th man
Ha a jets megnyeri ezt a meccset, akkor egyéb sem fog folyni a csapból minden médiumon, hogy a jets mennyire jó csapat és Geno az új sztár... bármennyire is utálnám ezt nézni mégis nyerjenek ők, mert a Pecc-et gyűlölöm a legjobban 😀

“The white tight end, baby! He’s always there when you need him.”

“The white tight end. He’s American Express. He’s everywhere you want him to be. Don’t leave home without him.”
több mint 10 éve
Ejjnye már! Colts fanként, nekem sem kedvencem a Patriots (és csak akkor kívánom valaki vereségét ha ellenünk játszik, vagy Peyton ellen 😛) persze ha kiütik Bradyéket tisztességes valamilyen játékkal minden tiszteletem az övék, ellenben hatalmasat kellene bukniuk a bostoniaknak ma.

Nekünk nem tetszik a szemed, nekünk nem tetszik a szád, nekünk nem tetszik a hangod, nekünk nem tetszik, hogy várni kell rád.
több mint 10 éve
PZonda New England Patriots 2 — Free Safety
A sok sérülés és embervesztés miatt szorosabb lett a meccs a vártnál, szerencsére egy nem annyira erős ellenfelet kaptunk a Jets személyében. Nehezen kezdődik a szezon, de remélhetőleg sikerül visszaállni a rendes kerékvágásba és nyerni mindenki ellen 😊