NFL mérkőzés beharangozók - 15. hét

Számos, a rájátszás-helyek szempontjából sorsdöntő jelentőséggel bíró meccset rendeznek vasárnap.

NFL mérkőzés beharangozók - 15. hét

Vasárnapi program (kattints egy meccsre az adott előzetesre való ugráshoz):

 

19:00

Atlanta Falcons - Washington Redskins

Cleveland Browns - Chicago Bears

Indianapolis Colts - Houston Texans

Miami Dolphins - New England Patriots

Minnesota Vikings - Philadelphia Eagles

New York Giants - Seattle Seahawks

Tampa Bay Buccaneers - San Francisco 49ers

Jacksonville Jaguars - Buffalo Bills

 

22:05

Oakland Raiders - Kansas City Chiefs

Carolina Panthers - New York Jets

 

22:25

Dallas Cowboys - Green Bay Packers

Tennessee Titans - Arizona Cardinals

St. Louis Rams - New Orleans Saints

 

Hétfő, 02:30

Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals

 


 

Atlanta Falcons - Washington Redskins, Georgia Dome

Tavaly mindkét csapat bejutott a rájátszásba, sőt a Falcons tulajdonképpen egy játékra volt a Superbowl részvételtől, azonban idén messze vannak az előző szezon formájától, a két gárda együtt hat győzelmet számlál, ami alapján nehezen predesztinálható rangadónak az eheti összecsapás.
Ráadásul elég kusza a helyzet a fővárosban, Mike Shanahan gyakorlatilag fél szemmel már az álláshirdetéseket figyelheti, Robert Griffin III számára csak a kispadon jut hely, Kirk Cousins pedig azért küzd, hogy jó játéka esetén magas draftpicket kapjon érte a csapat egy esetleges cserügylet keretein belül. Nem egyszerű tehát a szituáció, könnyen elképzelhető, hogy egy mentálisan teljesen szétesett csapat fog pályára lépni a Georgia Dome-ban. Ahhoz, hogy ez ne így történjen, nem szabad olyan rettentő rosszul kezdeni az összecsapást, mint tette azt legutóbb a ’Skins a Kansas City ellen, amikor már az első negyed végére brutális hátrányba kerültek és gyakorlatilag elszállt minden esélyük még a tisztes helytállásra is. Persze a Falcons botladozó csapata ellen könnyebb dolguk lesz, mint volt a múlt héten, de azért azt nem mernénk állítani, hogy ők a találkozó esélyesei. A Matt Ryan vezette támadósor, ha nem is olyan hatékony, mint az elmúlt években, arra azért jó lehet, hogy az ezer sebből vérző Rézbőrű védelmet szétszedje. Roddy White, Tony Gonzalez és Harry Douglas levédekezése nem lesz egyszerű DeAngelo Halléknak, pláne ha azt is figyelembe vesszük, mennyire hullámzó teljesítményt nyújtanak a csapat safetyjei, akiknek esetleges hibáit könnyedén megbüntethetik a fent említett úriemberek.
Mint korábban említettük, Kirk Cousins három meccset kap a vezetőktől, hogy felsrófolja az árát és bebizonyítsa, hogy jövőre valamelyik csapat franchise irányítója lehet. Ettől függetlenül nem valószínű, hogy ész nélküli dobálózásba kezdene Shanahan csapata, sokkal inkább várható, hogy masszív futójátékkal igyekeznek majd megalapozni a passzjátékot, melyből ezúttal is hiányozni fog Jordan Reed agyrázkódása miatt. Így Cousins egyetlen érdemi célpontja Pierre Garcon lehet, ez pedig összességében nem túl acélos felhozatal még a Falcons újoncokkal teli secondaryjével szemben sem.
Nehéz jóslatokba bocsátkozni két ilyen csalódott csapat összecsapása előtt, hiszen nem látunk be az öltözőbe, nem tudni mennyire képesek ilyenkor egy apró győzelemért küzdeni a játékosok, vagy mennyire tesznek már magas ívben az elúszott idény utolsó meccseire. A Falcons mellett a hazai pálya és az árnyalatnyival jobbnak tűnő forma, míg a Redskins mellett Cousins motiváltsága szólhat, persze az sem mindegy, miként állnak a csapattársak a kezdőirányító padra ültetéséhez.

Kocsis Gábor (gabokocka)

 

Cleveland Browns - Chicago Bears, FirstEnergy Stadium

Jay Cutler visszatér. Egy lépés, amit meg kellett húzni, ugyanakkor visszafelé is elsűlhet. A Chicago irányítója nem először „épült fel“, előző megjelenése nem volt túl hosszúéletű. A Bears versenyben van a csoportja első helyéért, és szükséges lenne Cutlert visszaszoktatni a pályára még a playoff előtt. Ha bejutnak ugyebár. Mindenesetre Josh McCownt pont a legjobb meccs után teszik zárójelbe, ami komoly visszhangokat hozhat magával, ha ma nem nyernek Clevelandben. Vagy ha Cutler gyengélkedik. Nincs lehetőség a hibára, mert a Detroitnak kedvez az egymás elleni mérleg.
A Cleveland egy roppant kellemetlen ellenfél, mert bár sikerélményük nem sok van egy ideje, olyan védelmük van, amire irigykednek a Szeles Városban. Mivel a vendégek hajlamosak fejetlenül védekezni, előfordulhat, hogy a tartalékos Browns támadósor alapos versenyfutásra készteti őket. Cutlertől tehát jó meccs kell így elsőre, a szezonban bemutatott 88.4-es ratingjénél is jobb. Mivel McCown 109.8-as mutatóval dolgozott, látható, hogy a kiszolgáló személyzet elég jó formában van. Alshon Jeffery 2 hét alatt 333 yardot kapirgált össze, és Brandon Marshall is top10-ben van az elkapók között. Hála nekik a Chicago átlagolja a 2. legtöbb pontot a ligában.
Lance Briggs újra edz, de ma még nem játszik. Jövő héten lesz 2 hónapja, hogy kiesett. Nélküle a defense elég nehezen boldogul a futás ellen, és összességében is a liga hátsó 6 egysége közé tartoznak. Nagy szerencse, hogy a Browns-nak pont nincs klasszis running back a keretében. Sőt, a kezdőember, Willis McGahee is sérült, így Chris Ogbonnaya nagy napja lehet a mai.
A Cleveland szezonja már a levesben van, 6. negatív mérlegű szezonjukat futják egymás után, legutóbb a Patriots kapta el őket egy szívfájdító utolsó perces feltámadással, és egy véleményes szabálytalanságnak köszönhetően. Egyedül Josh Gordon számai miatt lehet izgulni és örömködni, hiszen 1400 yarddal vezeti az elkapott yardok listáját, annak ellenére, hogy eltiltással kezdte az évet. Jason Campbell volt csapata ellen tartja a karmesteri a pálcát, azt viszont nem tudni még, hogy Weeden le tud-e ülni a padra az agyrázkódása után.
Hó nem lesz. A clevelandi idő elég mostoha ilyenkor, de a hideg mellé csapadékot nem várnak. A Bears nem nyerni jár ide, legutóbbi 4 kirándulásuk zakóval végződött, igaz 4 éve simán nyertek otthon 30-6-ra a barnák ellen. Ma meglepő lenne egy ilyen különbség, de a hazai győzelem is.
A mérkőzés nagy kérdése, hogy zavartalan lesz-e a McCown-Cutler átmenet. Nem kérdés, hogy utóbbi a jobb játékos, és a Bears-nek momentán annyi veszélyes offenzív fegyvere van Bennettet és Fortét is beszámolva, amivel a Browns nem tud versenyezni. Ha Cutler 100%-os, akkor a Chicago nyer. Ha nem, akkor bármi előfordulhat, hiszen a Bears védelme igazi királycsinálóként tud funkcionálni, még ha most egy jobb előadáson is vannak túl a Cowboys ellen.

Herczeg Ádám (Höri)

 

Indianapolis Colts - Houston Texans, Lucas Oil Stadium

Újabban nem kell sokat gondolkodni a Texans meccsein ha az esélyest keressük: nem ők. A liga utolsó helyén tanyázó együttes a múlt csütörtöki, zsinórban 11. vereséget követően edzőváltást is végrehajtott, de meglepő volna ha Wade Phillips ideiglenes kinevezése drámai fordulatot hozna a csapat játékába. Az extra felkészülés persze nagyon jól jön, és a mai ellenfelet egyébként sem kell bemutatni nekik, így lefutottnak semmiképp sem lehet nevezni az indianapolisi vendégjátékot, főleg ha belegondolunk, hogy miként zajlott a párharc odavágója.
Bármilyen furcsa, az 1/1 várományos Houston minden yardszerzési kategóriában jobban muzsikál, mint a playoffba már múlt héten bejutott Colts. Leginkább a passzvédekezésben ütközik ez ki (liga 2. vs 16.), de futás ellen (19-26), futásban (16-20.) és passzolásban (11-18) is jobban áll a ligában a Texans. Tanulság: nem kéne a labdát odaadni az ellenfélnek.
Nem mellékes adat, hogy a Texans még soha nem tudott nyerni a Colts ellen idegenben, pedig minden évben megpróbálkoznak vele. Még a Manning-mentes évben is a csikók voltak jobbak, tehát ez ugyancsak egy 11 meccses nyeretlenség a Texans részéről.
Nem mintha a Colts világverő formában lenne. Múlt héten a Bengals kapta el őket 42-28 arányban, így eléggé valószínű, hogy a playoffot a 4. kiemelési helyről indítják majd Paganóék, ami majdnem biztos, hogy a Kansas City Chiefset sodorja útjukba. Ennyire ne szaladjunk előre, a főedző is megmondta, hogy nem szándékozik senkit sem pihentetni a szezon hátralévő részében. Ezt a mai meccsre vonatkozóan kétségtelenül elhisszük.
A Colts nagy baja, hogy rendre beragad a rajtnál, az előző 6 meccsen nem szereztek touchdownt az első negyedben, a pontkülönbség pedig 24-114 volt. Sokszor már itt jelentős hátrányt halmoznak fel, amit ellentétben a New Englanddel, igen ritkán sikerül behozni.
A védelem emiatt jelentősen visszaesett; a 6-2-es kezdés alatt 20 pont alatt átlagoltak ellenük a csapatok, az elmúlt 5 héten viszont 32.2 ez az adat. Még szerencse, hogy Robert Mathis továbbra is vezeti a ligát a sackek tekintetében, így a csendes múlt hét után megint él a remény, hogy növelni fogja a mutatóit.
Andrew Luck szezoncsúcsnak számító 326 yardot ért el a Bengals ellen, és 4 touchdownja is karriercsúcs-beállítás volt. Az egyértelmű, hogy a quarterbacktől elit teljesítmény kell minden meccsen, hogy a Colts versenyképes maradjon. A Texans ellen jól megy neki, 7 TD mellett még nem dobott interceptiont, legutóbb pedig elképesztő fordítást vezényelt a TY Hiltonnak kiosztott 3 második félidős touchdownnal. Ha a slot receiver hozza magát, és a vasárnap berobbanó Da´Rick Rogers is megközelíti 107 yardos, 2 TD-s performanszát, akkor nagyon jó esélyei vannak a hazai csapatnak.
Főleg ha a Texans megadja azt a segítséget, amit a Jaguarsnak is megadott a 14 sárga zászlóval, és a csapatrekord 177 yard büntetéssel. Elsősorban ezen kell változtatnia a texasiaknak, hogy végre nyerni tudjanak egy meccset. Case Keenum marad a gárda kezdő irányítója, annak ellenére, hogy a Jax ellen lecserélték. Keenum a fényes kezdés után az elmúlt 4 meccsen csak 2 TD passzt osztott ki, ugyanakkor pont a Colts ellen zárta élete legjobb meccsét (350 yard, 3 TD). Azon az estén Andre Johnson 229 yarddal jelentkezett, és a Coltsnak nem volt válasza a sztárelkapó jó formájára - az első félidőben. Érdekes lesz látni, hogy változott-e valami azóta, és, hogy melyik arcát mutatja a Colts kiszámíthatatlan secondary-je. Johnsonon azért is sok múlik, mert a 2-3. számú célpontok, Garrett Graham és DeAndre Hopkins egyaránt kisebb sérüléssel bajlódnak, és ki tudja hány százalékos formában kell, hogy beöltözzenek az összecsapásra. Ugyanez igaz a másik oldalon LaVon Brazillra, aki lábfej sérülése miatt nem is edzett a héten, pedig a Bengals ellen neki is jól ment a játék. Brazillon kívül Toler, Jean-Francois és Havili továbbra sem tud részt venni a meccsen, mindannyian hiányozni fognak.
A Colts számára ez egy kötelező győzelem tehát, és az ilyeneket be is szokta húzni a csikócsapat (csoporton belül 4-0 a mérleg). Ezzel együtt elég nagy meglepetés volna ha nagy távolság alakulna ki a felek között, a Colts-ra nem jellemző, hogy brillírozik még a győztes meccseken sem (az új időszámítás óta), szóval az izgalmak garantáltak, a tét minimális.

Herczeg Ádám (Höri)

 

Miami Dolphins - New England Patriots, Sun Life Stadium

Fordulópontjához érkezett a Miami szezonja. Ma bizonyíthatják, hogy érdemesek rá, hogy a playoffban is megmutassák magukat. A Ravens-hez hasonlóan 7-6-os mérleggel wild card helyre ácsingózó csapatnak nem fér bele a botlás, hiszen az egymás elleni mérleg a hollóknak kedvez. Ha itt ma nem nyernek, akkor csak a címvédő botlásaiban bízhatnak a továbbiakban. A Patriots eközben egy váratlanul érkező lehetőséget használhat ki, hiszen kikapott a Broncos, így pedig reális esély van az AFC 1. kiemelését megszerezni. Mondani se kell, hogy mekkora különbség lenne a fordított pályaválasztás ebben a párharcban. Kisebb lépésekben haladva annyit jelentene a mai győzelem a hazafiaknak, hogy megnyerik az AFC keletet, és tuti résztvevői az utószezonnak. A meccs után tehát sokat tisztul a kép, akármi is lesz a végeredmény.
A fő téma persze az lesz, hogy visszasüllyed-e a New England támadójátéka az év elején látotthoz, mikor még Rob Gronkowski épp regenerálódott. Az elit tight end ugyanis lehet, hogy egy egész évet ki fog hagyni, és momentán nincs a keretben olyan játékosa Belichicknek, aki át tudná vállani Gronk feladatkörét. Nem mintha az eredményességen meglátszana, hogy játszik a TE vagy sem, az idényt nélküle is 5-1-gyel indította a klub, és az elmúlt hetekben vele is szenvedtek - a meccsek elején. A Cleveland ellen legutóbb 61 másodperc alatt dolgozták le a 13 pontos hátrányukat a meccs végén, beiktatva egy onside kicket. Előtte a Houston ellen is késhegyre menő párharcot vívtak, márpedig ezek a gárdák gyengébbek mint a Miami. Lehet, hogy egy hasonló álmos kezdés, most nem fér bele. Persze az odavágó sem zajlott másként, 17-3 volt a félidei állás a Dolphins javára, a második félidőben viszont csak 24 bostoni pont került a táblára.
A Dolphins szintén egy éles meccsen van túl, a pittsburghi hóban diadalmaskodtak nem mindennapi körülmények között. A mai után még a Bills és a Jets vár rájuk, azokat pedig kötelező győzelemnek könyvelik el. Hiába nyernének majd ott, ha ma botlanak, akkor a Ravens már csak 1 meccset nyerhet. Mivel az elmúlt 11 évben csak egyszer jutottak playoffba a delfinek, így nagyon fogadkoznak, hogy a nyári átalakításnak meglesz az eredménye. Várjuk.
Az jó jel, hogy a legnehezebb környezetben szerezte legtöbb pontját a csapat múlt héten, és Ryan Tannehillnek ma talán annyira nem lesz nehéz dolga, mint szokott. Mégpedig azért, mert a Patriots a legutóbbi 3 meccsen összesen 4 sacket tudott begyűjteni, miközben Tannehill az NFL legtöbbet földrevitt irányítója. A liga 24. védelme ellen neki is lehet hasonlóan jó napja, mint speciel Jason Campbellnek legutóbb. Nagyon jól ment a játék Charles Clay-nek, a 2 TD-t is elkapó tight end 97 yardig jutott, élete legjobb profi számait összegyűjtve. Clay 114 yardra van tőle, hogy a franchise rekordere legyen az egy év alatt elkapott yardokat illetően a tight endek között.
Utoljára 2009. december 6-én verte meg a Miami a New Englandet, a szereplők nagy része már nincs is itt abból a párharcból, szóval a múlt egyértelműen Tom Brady-ék mellett szól, de az elmúlt hetek játéka alapján csak idő kérdése, hogy mikor szaladnak bele egy pofonba. Ha Gronkowski sérülése felrázza valamennyire a társaságot, az másik történet, ideális lenne, ha nem kéne kivételesen hátrányból focizniuk a meccs nagy részében.

Herczeg Ádám (Höri)

 

Minnesota Vikings - Philadelphia Eagles, Mall of America Field

Azért utazik a 15. játékhéten az Eagles csapata Minneapolisba, hogy megerősítse vezető pozícióját az NFC Keleti csoportjának élén. A Vikingsnek ilyen magasztos céljai már nincsenek, pusztás a tisztes helytállásban és a jó játékban bízhatnak a szurkolók, hiszen a Leslie Frazier alakulata már elveszítette esélyét a rájátszásba kerülésre.
Ráadásul előfordulhat, hogy a hazaiak legjobb játékosukat is kénytelenek lesznek nélkülözni, hiszen Adrian Peterson megsérült a Ravens elleni cudar körülmények között lejátszott mérkőzés során és erősen kérdéses a játéka a mostani összecsapás alkalmával. Tetézi a problémát, hogy első számú helyettese, Toby Gerhart sem egészséges, az ő játékára is maximum 50% esélyt adnak az orvosok, ez pedig nem túl jó előjel a futójátékra építő Vikingek számára. Ha pedig ez nem volna elég, a védelemben is szép számmal találunk sérülteket, a két kezdő CB is maródi, amiből bőven profitálhat Chip Kelly remek formába került együttese.
Az Eagles a múlt héten irreális körülmények között múlta felül a Detroit Lionst, aminek köszönhetően egy meccsnyi előnyre tett szert a Chicago ellen megbotló Dallas-szal szemben. Ahhoz, hogy - legrosszabb esetben is - megőrizzék ezt az előnyt, nyerni kell Minneapolisban, ami nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. Ehhez elsősorban LeSean McCoynak kell hozni a szokásos remek teljesítményét (több, mint 1700 total yardnál jár már idén kiváló futó), illetve Nick Folesnak a szokásos hiba nélküli produkcióval kell előállni. A védelem elképesztő formajavulást mutatott az elmúlt fordulókban, komoly részt vállalva a győzelmi széria kialakításából. Nem valószínű, hogy ezúttal rendkívül nehéz feladat elé lesznek állítva, azonban, ha Trent Cole-ék nem koncentrálnak eléggé, könnyen pórul járhatnak, ami végzetesnek bizonyulhat a playoffért folytatott párharcban. Sérülések sem nagyon hátráltatják a csapat felkészülését, így elvileg minden adva van ahhoz, hogy behúzzák az újabb kötelezőnek tűnő győzelmet és egy nagy lépést tegyenek a csoportgyőzelem felé, de az elcsépelt közhely szerint a kötelező győzelmet a legnehezebb megszerezni, így nem árt kellőképp óvatosnak lenni az Eagles háza táján, hiszen a Vikings korábban képes volt a Bears és a Packers orra alá is borsot törni.

Kocsis Gábor (gabokocka)

 

New York Giants - Seattle Seahawks, MetLife Stadium

Hazai oldalon már csak a becsületért játszhat a Giants, azonban a Seahawks számára ez a mérkőzés is rendkívül fontos, amennyiben szeretnék kihasználni a hazai pályájuk adta egyértelmű előnyüket a rájátszásban is akkor az utolsó két alapszakasz meccsük mellett (a Cardinalst és Ramset fogadják még) ezt a találkozót is illene megnyerniük, ezzel garantálva az NFC első helyű kiemelését.
Két hónapos veretlenségüket a múlt héten vesztették el Pete Carroll tanítványai, azonban már az előtte lévő két nagyaranyú győzelemnél is megfigyelhettünk némi visszaesést a futójáték terén, Marshawn Lynch klasszisa önmagában már nem mindig elég, a Seahawks támadósorának egyértelműen leggyengébb pontja az offenzív fal. Passzblokkolásnál szintén könnyen zavarba hozható az interior rész, azonban Russell Wilson másodéves létére is meglepően jól kezeli a nyomást, nem fél az ütközéstől és nehéz helyzetben is pontosan passzol, hiába nincs elkényeztetve célpontokkal. Percy Harvin ezúttal sem áll rendelkezésére, de Zach Millert (TE) és Doug Baldwint (WR) is apróbb sérülések hátráltatták a heti munka során. A Giants védelme ugyan mutatott biztató jeleket a szezon során azonban nem tudtak konzisztensen jó játékot nyújtani, a gyenge pass-rush és a secondaryt sújtó sérülések miatt akár egy-két legitim elkapó is elég lehet komoly károk okozásához. Jason Pierre-Paul (DE) és Corey Webster (CB) biztosan nem léphetnek pályára, de két másik fontos kezdőjátékos, Cullen Jenkins (DT) és Terrell Thomas (CB) sem 100%-os, így mind Wilsonnak, mind Lynchnek újra nagy napja lehet.
Ezen a héten is újabb taggal bővült az IR lista a Nagy Alma kékebbik felén, Brandon Jacobs folyamatos sérülései vettettek véget (valószínűleg örökre) idejekorán a szezonjának, Peyton Hillis azonban megfelelően pótolhatja a veterán futót. Szubjektív persze, hogy mit értünk a megfelelő alatt, hisz a támadófal neki sem fog tudni nagyobb lyukakat nyitni. Dominanciát a scrimmage vonalon passz esetén sem várhatunk Diehléktől, Eli Manning így újabb nehéz meccs elé néz, hiába egészséges minden célpontja. Walter Thurmond (CB) eltiltása még mindig érvényes, de KJ Wright (OLB) és Brandon Browner (CB) játékával sem számolhat az edzői stáb, szerencséjükre még így is a liga egyik legerősebb védelme az övék, melynek nem kéne, hogy gondot okozzon egy jelenleg minden szempontból gyengébb támadósor felőrlése.
Eli Manning a legtöbb interceptiont dobta az egész ligában, de a teljes csapatnak gondot okoz a labda megtartása, amellett, hogy a vörös zónában rendszerint megáll a tudomány, az offenzív-koordinátor Kevin Gilbride rosszabbnál rosszabb játékokat képes hívni, ha ehhez hozzávesszük, hogy elit védelmek ellen eddig sem ment (a Chiefs és a Panthers ellen összesen 7 pontot szerzett a Giants) sok jóra ezúttal sem számíthatnak a hazaiak szurkolói. A nagyarányú Seahawks győzelmet talán csak a nem megfelelő hozzáállás, a PO-ra való pihentetés vagy az irreális időjárási körülmények ronthatják el, de mivel februárban szeretnének ide visszatérni egy jóval fontosabb meccsre Wilsonék, ilyenekre ne nagyon építsünk.

Varga Kristóf (kristof)

 

Tampa Bay Buccaneers - San Francisco 49ers, Raymond James Stadium

Hatalmas sikerrel a tarsolyában léphet pályára a mai napon Tampában a 49ers csapata, hiszen a múlt héten hatalmas küzdelemben sikerült két vállra fektetni a liga legerősebbnek tűnő csapatát, azonban nem szabad leereszteniük, mert nyakukon az Arizona Cardinals és egy botlás nagyon sokba kerülhet majd az idény végi elszámolásnál.
Márpedig nem lesz egyszerű feladata Colin Kaepernickéknek, mert a Bucs az utóbbi fordulókban megemberelte magát, az elmúlt öt meccséből négyet megnyert, egyedül a Panthers otthonában szenvedett vereséget a remek sorozat során. Mike Glennon ahhoz képest remekül helytáll, hogy milyen körülmények között kellett átvennie az irányítást a Bucs támadósorában. Gyakorlatilag úgy tűnt, hogy Greg Schiano elvesztette az öltözőt, sérülések miatt több kulcsember is kiesett az egész idényre, azonban mégis erőt merítettek valahonnan a játékosok, hogy tisztességgel fejezzék be a szezont. Bobby Rainey és Tiquan Underwood például egészen szép dolgokat produkál a nagyobb nevű játékosok hiányában, persze ezúttal azzal a 49ers védelemmel kell farkasszemet nézzenek, amely a jóval potensebb Seahawks támadósort is kifejezetten jól megfogta. Aldon Smith ismét régi formájában tündököl, más hiányzóval sem nagyon kell számolni, úgyhogy nem valószínű, hogy Glennonék sziporkázni tudnának majd Patrick Willisékkel szemben.
A vendégek számára tehát a mérkőzés kulcsa az lehet, hogy mennyire lesznek képesek folyamatosan haladni és pontokat tenni a táblára a hazaiak védelme ellen. A Tampa futás ellen kifejezett jól működik, így a 49ers liga utolsó passzjátékára hárulhat majd a feladat, hogy megbontsa Schianóék védelmét. Nagy kérdés, hogy Revis Crabtreevel, vagy Boldinnal szemben fog felállni, illetve hogyan sikerül megoldani Vernon Davis semlegesítését. Persze a vendégek támadófalának is lehetnek kellemetlen pillanatai, hiszen Gerald McCoy egymaga képes komoly gondot okozni, feltehetően ma este is sok időt fog eltölteni a Frisco backfieldjén. Érdemes lesz még Lavonte Daivdet is szemmel tartania a vendégek támadófalának, hiszen a liga talán legjobban blitzelő 4-3-as linebackeréről beszélünk, aki minden meccsen komoly tényező lehet és képes bármelyik pillanatban mérkőzést eldöntő játékot produkálni.
Ennek ellenére nem hiszem, hogy a hazaiak meg fogják tudni állítani Harbaughékat, ha nagy nehézségek árán, de le fogják tudni gyűrni a Tampát, persze ehhez 100%-ot kell nyújtani az egész meccsen, nem szabad, hogy elbizakodottá tegye őket a legnagyobb riválisuk felett aratott múlt heti diadal.

Kocsis Gábor (gabokocka)

 

Jacksonville Jaguars - Buffalo Bills, EverBank Field

Folytatódik-e a Jaguars valószínűtlen sikerszériája? A mai ellenfél ideális hozzá, de a körülmények kevésbé. Legalapvetőbb emberei közül Maurice Jones-Drewra, Johnathan Cyprienre és talán Cecil Shorts-ra sem számíthat Gus Bradley, így pedig eléggé nyögvenyelős délutánnak néznek elébe. Mindkét gárda mérlege 4-9, tehát a végső draftsorrendet illetően sokat nyom a latba a mai összecsapás, mást már nem befolyásol.
A Jaguars 6 éve nem tudott 4 győzelmes sorozatot bemutatni, ha most sikerülne, az azt jelentené, hogy a Bills-nek összejön egymás után az 5. idény is kétszámjegyű vereséggel. A Jaguars feltámadásában természetesen a menetrend is közrejátszik, pozitív mérlegű csapattal főleg a 0-8-as szezonkezdet során találkoztak. Ami szembetűnő, az a pontok megjelenése a csapat játékában. A szezon első felében 10.8 volt az átlaguk, azóta pedig 23. Ennyi akár ma is elég lehet a győzelemhez. Főleg mivel végre hazai pályán sem nyeretlenek, a Houstont 7 zakó után tudták legyőzni az Everbank Fielden.
Akkor azonban MoJo is a keretben volt, most viszont Jordan Todmannel kell beérni mint fő futó opció, esetleg néhány playre Shoelace Robinsonnal megbolondítva a helyzetet. Jones-Drew 103 yardot tett meg a Texans ellen, és stabilan jól szerepelt, a hiánya nem csak a neve miatt lehet kritikus. Az ő és Shorts hiánya alapjaiban vetheti vissza a Jaguars támadójátékát, ezért is lenne meglepő, ha valahogy ne drótoznák össze az elkapót.
A Bills egy féloldalas csapat támadásban és védekezésben is. Jól futnak, de nem tudják megfelelő passzjátékkal megtámogatni. Jól védekeznek a passz ellen, de a futással megzavarhatók. Lehet, hogy a mai meccsen ebben a formában is felül fognak tudni kerekedni, bár a Jacksonville javuló formát mutat a futás levédekezésében.
A tampai meccs totális csőd volt a Bills számára. EJ Manuel 4 interceptiont dobott, de a 7 bekapott sack sem tett jót az önbizalmának. Az újonc quarterback ennek ellenére élvezi Doug Marrone bizalmát. A térdsérülés miatt 4 meccset kihagyó Manuel 9 TD és 8 INT mellett 57.8 százalékos pontossággal dolgozik első NFL idényében, így akár azt is mondhatjuk, hogy a QB poszton a Jacksonville-nél van az előny Chad Henne elmúlt 2 heti számait látva. Mindkét irányító megítélése szempontjából fontos lesz, hogy jobb napot zárjon kollégájánál. Manuel még nem nyert idegenben meccset, szóval épp itt az ideje, főleg, hogy a Florida State múltja miatt várhatóan sok ismerőse lesz kint a stadionban. Ehhez az is kell, hogy CJ Spiller és Fred Jackson a szebbik arcukat mutassák, a tampai betlivel ők is nehezen tudnak elszámolni.
A párosítás leginkább Paul Posluszny számára lehet pikáns, hiszen korábbi klubja ellen készül a sok sikerélményt eddig nem szerző középső linebacker. A másik oldalon Kiko Alonso váratlanul összeszedett egy sérülést a pénteki edzésen, így veszélybe került a játéka, pedig mostanság ő a Bills játékában a leginkább kedvelhető elem.
Gus Bradley a mostani szériával nagyjából bebiztosította a jövőjét a klubnál, ugyanez Doug Marrone és számtalan a pályára kifutó játékos esetében még a levegőben lóg, szóval bár a liga alakulására nincs nagy hatással ez a meccs, rengeteg motivált arcot fogunk látni a gyepen.

Herczeg Ádám (Höri)

 

Oakland Raiders - Kansas City Chiefs, O.co Coliseum

A Thursday Night Football után vasárnap is vár ránk egy AFC West csoportmeccs, a Kansas City Chiefs csapata látogat Oaklandbe ma.
A Raiders ligaszinten is elég komoly futójátékkal rendelkezik, azonban ezen a mérkőzésen nem áll rendelkezésre Darren McFadden és Jeremy Stewart, így Rashad Jennings tehermentesítése elsősorban a fullback Marcel Reece feladata lehet. Derrick Johnsonékra nehéz feladat vár így is, hiszen a hazaiak támadófala a legjobb összeállításában léphet pályára és idén elég jól megy nekik a futásblokkolás. A Chiefs védelem egyetlen hiányzója a könyöksérüléssel küzdő Justin Houston, aki nagy segítség a külső futásoknál is, plusz Matt McGloin komfortját is csökkentené valószínűleg a jelenléte. McGloin célpontjai közül Denarius Moore vállsérüléssel bajlódik, játéka kérdéses, így megint az eddig jól játszó Andre Holmes kerülhet előtérbe Rod Streater és Mychal Rivera mellett. McGloin siettetése elsősorban Tamba Hali feladata lesz, ugyanakkor a draftolatlan újonc egyik legjobb tulajdonsága a kiváló belső órája, pontosan tudja meddig tart a zseb, mikor kell elengednie a passzt.
Közös a két csapatban, hogy mindketten a futójátékra alapoznak a támadásaik során. Jamaal Charles a Chiefs offense alfája és omegája, a legtöbb futott yarddal és a legtöbb elkapással is ő rendelkezik a csapatból. A Raiders védelméből valószínűleg hiányozni fog Vance Walker DT (agyrázkódás) és Tyvon Branch S (boka), a helyükön játszó Daniel Muirtól és Brandian Rosstól is jó játékra lesz szükség, ha meg akarják fékezni Charlest. A vendégek támadósora sem 100%-os: Branden Albert LT és Anthony Fasano TE biztos, hogy kihagyja a mérkőzést, továbbá Dexter McCluster WR játéka is kérdéses. Várható, hogy az Oakland tömni fogja a boxot a Charles ellen, itt kellene előlépnie Alex Smithnek és a Dwayne Bowe - Donnie Avery elkapópárosnak. Smith idén is kevés labdát ad el, viszont a pontosságával akadnak gondok. A fosztogatók másodvédelme ugyanakkor hajlamos a hibára, feltéve ha a Nick Roach és Lamarr Houston vezette front7-nek nem sikerül nyomást gyakorolnia Alex Smithre, ami a jó erőkből álló Chiefs támadófal ellen nehéz feladat.
A mérlegek alapján a meccs esélyese a KC, az idei első meccsükön hazai pályán meglehetősen simán 24-7-re nyertek is. Ugyanakkor a Raiders egy eléggé kellemetlen matchup számukra, továbbá a Black Hole közönsége előtt nem egyszerű jól játszani. Végezetül emlékeztetnék mindenkit, hogy ez egy AFC West csoportrangadó (az örökmérleg 56-51-2 a Chiefsnek), azaz itt bármi megtörténhet.

Papp Gábor (empty taxi)

 

Carolina Panthers - New York Jets, Bank of America Stadium

Mindkét csapat számára kiemelten fontos összecsapás lesz ez. A Panthers 9-4-gyel áll az NFC 5. helyén, 1 meccs előnye van a jelenleg a rájátszásról éppen lemaradó Arizona Cardinals-szal szemben, viszont azonos mérleg esetén az Arizona lenne előrébb, köszönhetően az egymás elleni eredménynek. A Jets mérlege 6-7, elég halvány az esélyük a playoffra, hiszen a 7-6-os Ravens - Dolphins duótól egyaránt kikaptak, bár a Miami ellen az utolsó fordulóban még vár rájuk egy csörte. Ha ma nem nyernek, akkor valószínűleg idén nem láthatjuk New York zöldebbik csapatát a rájátszásban.
A Jets offense elsősorban a futójátékra épül, az NFC South-t elég jól ismerő Chris Ivory idén is bizonyítja, hogy jó futó ő, mikor éppen egészséges. A Carolina engedi a ligában a legkevesebb yardot a földön az ellenfeleknek és a cipelésenkénti átlagban is a 4. legjobbak, azaz Luke Kuechlyék ellen nem lesz könnyű dolga a futást alapvetően korrektül támogató Jets támadófalnak. A vendégek újonc irányítója Geno Smith nem fut valami csodálatos szezont, félő, hogyha a futást megfogják a párducok, akkor az ex-West Virginia QB nem lesz képes a hátára venni a csapatát, ráadásul egyik legjobb elkapója Stephen Hill elég komoly térdsérülést szenvedett, sérültlistára került. Persze egy épkézláb irányító boldogulna a Jeremy Kerley - David Nelson - Santonio Holmes hármassal, plusz mellette ott van Kellen Winslow Jr. tight end és a futó Bilal Powell is kiváló checkdown célpont. Smith mellett a gond inkább a támadófalban keresendő, idén már 43 sacket engedélyeztek, ami a 2. legtöbb a ligában, a Panthers pedig 41-et szerzett, ami a 4. legtöbb a ligában...
A túloldalt is a futójáték van az előtérben, még úgy is, hogy Jonathan Stewart térdsérülés miatt maródi, DeAngelo Williams korrektül teszi a dolgát és az irányító Cam Newton is rendkívül veszélyes lábon. A Jets védelem 3.1 yardos átlagot enged cipelésenként, ami a legjobb a ligában és engedett yardokban is másodikok, pont a Panthers mögött, azaz David Harrisék ellen is nagyon nehéz futni. Fontos szerepe lesz a Calvin Pace - Quinton Coples kettősnek, az ő dolguk lesz Newton zsebben tartása. Az elmúlt évektől eltérően a Jets secondary igen rossz, ráadásul a legjobb CB Antonio Cromartie játéka kérdéses. Fontos lenne a repülőtérieknek, hogy Pace vagy Muhammad Wilkerson odaérjen Newtonhoz, különben az egykori Auburn-irányító megtalálhatja a Steve Smith - Brandon LaFell - Ted Ginn Jr. elkapóhármast vagy Greg Olsen összekötőt.
Két hasonlóan felépített gárdáról beszélünk, azonban a Carolina kerete valamivel készebb és QB-poszton komoly minőségbeli különbség van a javukra, ráadásul a hazai pálya is nekik kedvez.

Papp Gábor (empty taxi)

 

Dallas Cowboys - Green Bay Packers, AT&T Stadium (TV: Sport 1, élő)

A 15. forduló talán legkiélezettebb összecsapására kerül majd sor vasárnap este Arlingtonban, hiszen mindkét csapat győzelmi kényszerrel lép pályára. A Cowboys a Bears elleni rendkívül kínos kudarc után egymeccses hátrányba került az Eagles-szel szemben, és ha azt szeretnék Romoék, hogy legyen tétje az utolsó fordulóban megrendezendő Dallas-Philadelphia mérkőzésnek, akkor nem engedhetnek meg újabb botlást maguknak. A másik oldalon a Packers igen nagy nehézségek árán tudott átlépni a Falcons csapatán, és hála a Detroit vereségének félmérkőzésnyi távolságra megközelítette az Oroszlánokat és Macikat.
Azonban nem lehet felhőtlen az öröm a Sajtfejűeknél, mert Aaron Rodgers még mindig nem áll Mike McCarthyék rendelkezésére, továbbra is Matt Flynn irányítja majd a csapatot. Mondjuk a Dallas védelmére nehéz volna ráfogni, hogy csúcsformában van, Sean Lee sérülése pedig tovább nehezíti a feladatukat. Érdekes lesz figyelni két formán kívül teljesítő, sérülésektől sújtott csapategység párharcát, sok olyan játékos kerülhet reflektorfénybe, aki amúgy csak epizódszereplő lehetne ideális esetben a csapatában. Az is nagy kérdés, hogy a múlt heti borzasztó teljesítmény után mennyire tudja összekapni magát a Dallas védelme, mennyire eszi be magát a fejekbe, hogy a Bears támdóit még punt sem sikerült kényszeríteni.
Mindenesetre biztos, hogy Tony Romoéknak komoly teljesítményt kell nyújtani, hiszen azzal nem számolhatnak, hogy a védelem összekapja magát – ha pedig megtörténne, legalább pozitívan csalódnak – így feltehetően nem ártana legalább 30 pontot szerezni. DeMarco Murray sérülései ellenére már az 1000 yard közelében jár, és Dez Bryant szezonjára sem lehet sok kifogás a hisztiket leszámítva. Azonban most kell előállniuk remek teljesítménnyel, amikor a szezon lényegi része következik, most kell a kulcsjátékokat megcsinálni. Ha ez nem sikerül, ismét elmondhatja magáról a Cowboys, hogy az idény nagy részében versenyben voltak, csak az utolsó pillanatokban maradnak le a rájátszásból. Megkockáztatom, hogy a csapat szurkolói erre vágynak a legkevésbé. A másik oldalon viszont mindent megadnának azért, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hozzák a riválist, Clay Matthews és Nick Perry mindent el fog követni azért, hogy Tony Romo életét megnehezítsék, az ő jó játékuk sokat jelenthetne a Packersnek, hiszen ha Romónak lesz ideje, nem valószínű, hogy ne találna magának célpontot.
A fentieket összegezve őrült izgalmakra van kilátás, ezúttal remek párharcot kapott a SportTV, azt hiszem, mindenki számára érdekes összecsapásra van kilátás, érdemes a vasárnap estét a TV előtt tölteni. Gyakorlatilag playoff meccset láthatunk, hiszen a vesztes gyakorlatilag búcsúzik, míg a győztes megőrzi az esélyét a rájátszásba jutásra.

Kocsis Gábor (gabokocka)

 

Tennessee Titans - Arizona Cardinals, LP Field

Kulcsfontosságú mérkőzés érkezett el a Cardinals szezonjában: le kell győzniük a gyengélkedő Titanst ahhoz, hogy életben tartsák reményeiket a rájátszásra. A Titánoknál a meccs tétje sokkal inkább az, hogy mennyi esélye marad Mike Munchaknek megtartani a vezetőedzői pozíciót.
Ahhoz, hogy az Arizona sikeres legyen - bármily meglepő - szükség van Carson Palmer jó játékára. Amikor a veterán irányító 100 fölötti passer ratinget produkál, a csapat 4-0-s mérleggel rendelkezik, ezek a Cards sima győzelmei. Nem lesz könnyű dolga ismét ilyen jó számokat hozni, hiszen a házigazdák támadósorában nincs igazán jó célpont Larry Fitzgerald és Michael Floyd mögött, nekik pedig kemény dolguk lesz, ha el szeretnének szakadni Alterraun Verner és Jason McCourty szorításából. Itt kerülhet képbe a sérüléséből felépülő Andre Ellington, aki rövid passzokból segíthet az Arizonának előrehaladni. Szintén sokat segíthet, ha a Cards támadófala tartja az elmúlt hónapban hozott szintet és kordában tartja a Jurrell Casey által vezetett védőfalat, valamint Rashard Mendenhallék számára kisebb-nagyobb lyukakat tudnak nyitni. Erre jó esély lehet, hiszen a vendégek futásvédelme finoman szólva sem brillírozik mostanság. Amit feltétlenül el kell kerülnie a hazaiaknak, az az, hogy Palmer pánikba essen és kétséges kimenetelű átadásokba is belemenjen, a Titans védősorában ugyanis több olyan játékos is van, aki le tudja ezeket húzni, ezzel jobbnál jobb esélyeket adva a Tennessee támadóinak.
Amennyiben szerzett labdák révén nem sikerül jó mezőnypozícióból indulni a Titánoknak, nem lesz könnyű pontokat szerezniük. A házigazdák védelme Karlos Dansby vezérletével kiválóan játszik, különösen az ellenfelek futójátékát tudják lenullázni. Pont ez az a részleg, ami néhány kivételtől eltekintve borzalmasan működik idén a Tennessee-nél, Chris Johnsonék a liga legkevésbé hatékony futójátékainak egyikét produkálják. Így marad a passzjáték, ami Ryan Fitzpatrickkel szintén nem nevezhető rózsásnak. A csereirányító karja egyáltalán nem nevezhető erősnek, kénytelen rövid passzokkal operálni, bizonyos helyzetekben azonban azt hiszi magáról, hogy ő Peyton Manning, ilyenkor pedig pontatlan passzok és eladott labdák jellemzik. Segíthet neki, hogy Delanie Walker visszatérésével újra van használható tight endje, ezzel kicsit több tér nyílhat az utóbbi időben két ember által fogott Kendall Wright előtt. Wright mellett az újonc Justin Hunter kiemelendő még az elkapórészlegből, aki a szezon második felében kezdi mutatni annak jeleit, hogy klasszis elkapó is válhat még belőle. Patrick Petersonéknak sikerült már elbánniuk ennél jobb elkapósorokkal is, ha ez most is sikerül, a Titanst egyszámjegyű pontszámon tarthatja az Arizona.
A találkozó esélyese egyértelműen a playoffért küzdő Cardinals. Kötelező győzelem ez számukra, amit elsősorban védelmük által érhetnek el. A hazai védelem különösen jó a harmadik kísérletek kivédekezésében, amennyiben ezt a hatékonyságot hozni tudják ezúttal is, a Titans védelme nem fog sokat pihenni, előremozdítva az Arizona ügyét. Ahhoz, hogy a vendégeknek esélye legyen, labdákat kell szerezniük és el kell kerülniük Fitzpatrick menetrendszerű hibáit, erre azonban kicsi az esély, most hogy szemernyi esély sem maradt a rájátszásba jutásra.

Rajnai Gergely (Rajna)

 

St. Louis Rams - New Orleans Saints, Edward Jones Dome

 Elképesztő mélységekbe és magasságokba került Sean Payton csapata egy hét leforgása alatt, hiszen előbb méretes zakóba szaladtak bele Drew Breesék Seattleben, majd hat nappal később legalább akkora verésben részesítették a Carolina Panthers csapatát. Utóbbi diadal következtében a hátralevő három mérkőzésből elég két meccset megnyerni a Szenteknek a csoport megnyeréséhez, amivel együtt járna az első körös byeweek a rájátszásban.
Most egy elég nehezen kiszámítható csapat lesz az ellenfél, hiszen a játékoskeretben rejlő potenciál alapján ez a Rams a rájátszásért is harcban lehetne, azonban az irányítóposzt problémái idén még megakadályozták őket ennek az elérésében. Sam Bradford sérülését követően Kellen Clemens vette át a stafétabotot több-kevesebb sikerrel. Ezúttal a hazai környezet ellenére nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Szentek védelme hatalmasat lépett előre Rob Ryan érkezését követően, Cameron Jordan és Junior Gallette remeklésének köszönhetően pedig a sackek tekintetében egészen a liga élvonalába tornázták magukat. Szükség is lesz a remek passrushra, mert azért ha nem sikerül odaérni az ellenfél irányítójához, lehet problémákat okozni a Jabari Greer kiesését követően kicsit foghíjassá vált secondaryben. Ennek ellenérec feltehetően inkább a futójátékra próbál majd alapozni a Rams, hiszen amikor jól ment a játék Zac Stacynek, jóval nagyobb százalékban sikerült megnyerni a mérkőzéseket. Mondjuk az nyilvánvaló, hogy Stacy egymagában nem lesz elegendő a meccs megnyeréséhez, úgyhogy Stacyn kívül a rendkívül hullámzó teljesítményre képes Tavon Austinnak, vagy Jared Cooknak sem ártana a jobbik arcát mutatni, ha szeretnének meglepetést okozni a Kosok a Szentek ellen vasárnap este.
Persze ehhez a vendégeknek is lesz egy-két szavuk, nehezen hihető, hogy a múlt héten megszerzett lépéselőnyt rögtön odadobnák Breesék egy gyengébb teljesítmény miatt. A támadósorban Marques Coltson a legjobbkor lendült csúcsformába, mellette Brees bátran számíthat kedvenc célpontjaira, így Jimmy Grahamra vagy Darren Sprolesra. Azonban hogy Brees meg tudja őket játszani, a támadófalnak komoly munkát kell végezni, Robert Quinn és Chris Long semlegesítése nem lesz egyszerű feladat Charles Brown és Zach Strief számára. Persze a jó passrusherek semlegesítése sokkal egyszerűbb, ha acélos futójátékot tudna összerakni a Saints, ez a legutóbbi két meccs alkalmával nem valósult meg, de a Rams ellen bőven benne van a pakliban, hogy Pierre Thomasék a földön el tudják dönteni az összecsapás végkimenetelét.
Bár egyértelműen a Szentek a mérkőzés esélyesei, azért elképzelhető olyan forgatókönyv, ami szerint akár bajba is kerülhetnek a vendégek St. Louisban. Azonban amikor ilyen közel kerültek a számukra oly fontos csoportgyőzelemhez és ezáltal a hazai playoff meccshez Drew Breesék, nem valószínű, hogy lehetőséged adnak az ellenfelek számára, hogy kiénekeljék a sajtot a szájukból.

Kocsis Gábor (Gabokocka)

 

Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals, Heinz Field

Igazán akkor lenne nagy tétje ennek a találkozónak, ha a Pittsburgh legalább az egyik mérkőzését megnyeri az elmúlt két fordulóból, mert a vereségekkel lényegében csak matematikai esélyei maradtak a hazaiaknak. Ennek ellenére bizonyosan egy kiélezett csatára számíthatunk, mert a Bengals még nem jutott be a rájátszásba, és a Steelers sem szeretne két verességgel zárni a szezon ellenük, depláne, hogy a vereség egyben a Tomlin-era első negatív szezonját eredményezné, ahogy Ben Roethlisberger sem élt meg hasonló csúfságot.
A Benglas viszont egy esetleges győzelem esetén nagy lépést tehet zsinórban harmadik (egyben történelmi) rájátszás szereplés irányába, de ehhez kell vagy a Dolphins vagy a Ravens bukása is - utóbbi egyben a csoportgyőzelmet is jelenti. A sérülések a szezon ezen szakaszában már természetesnek számítanak, de a körülményekhez képest jó állapotban találhatjuk mindkét együttest. A vendégeknél egyedül Terrence Newman (LCB) hagyja ki biztosan a vasárnap esti rangadót, mindenki másra a jelek szerint számíthat Marvin Lewis. A Steelersnél a DE Brett Kiesel már deklaráltan az inaktív listán kap csak helyet, míg a NT Steve McLandon játéka kérdéses, a csapat többi tagja egyébként játékra kész.
De hogy a sérüléseknek is van pozitív oldala, arra mi sem jobb bizonyíték, mint a Bengals támadófala. A kezdő LG Clint Boling elvesztése után a Pro Bowler LT Andrew Whitworth húzódott beljebb, míg a cserepadról a liga egyik legjobb Swing Tackle-je Anthony Collins lépett Whitworth helyére. Ez lényegében azt jelentette, hogy a LT pozícióban komolyabb visszaesés nem következett be, ellenben Whitworth félelmetes energiákat (és DT-ket) mozgat LG-ben, a húzásai, ha követik, ha nem, elképesztő lehetőségeket teremtenek a futójátékban. Elsősorban erre a futójátékra sikerült alapozni az elmúlt hetek támadójátékát, és nem lesz ez másként a front7ben komoly problémákkal küzdő Steelers ellen. Nem véletlen, hogy a Miami 7.2 yardos futásonkénti átlaggal összesen 181 yardot írt rájuk a földön. Ez minden Steelers karaktertől totális ellentétben áll, és jól jelzi, hogy milyen állapotban van az egykor messze földön híres Pittsburgh D. Ha nem sikerült a BenJarvus Green-Ellis és Giovani Bernard által fémjelzett futójáték ellen mit tenni, akkor nem is lesz szükség arra, hogy Dalton felesleges kockázatokat vállaljon. Ha azonban sikerül limitálni a futójátékot, akkor a Dalton kryptonitjának számító zone-blitz játékokkal kellemetlen perceket okozhatnak a vendégeknek.
A labda másik oldalán azt kell kihasználja a Steelers, hogy elég vékony a Bengals a hátsó alakzatban, elsősorban CB poszton szorulnak arra, hogy nyeretlen kétéveseket tegyenek a liga egyik legjobb WR-e, Antonio Brown nyomába. Dre Kirkpatrick első alkalommal lesz kezdő az NFL-ben, Newman sérülésével került be a csapatba, és rögtön egy komoly teszt vár a tavalyi első körös választottra. Összességében nem túlzás azt mondani, hogy minden tekintetben jobb erőkből áll a Bengals mint a hazaiak, egy fontos posztot, a QB-t kivéve. Ha Roethlisbergert valamennyire meg tudják védeni, és ki tudnak gazdálkodni egy valamirevaló passzjátékot, akkor nyerhet a Steelers. Ha Big Bennek gyenge meccse lesz, és futni is tud a Bengals, akkor nem látni, miként kerüli el a negatív szezont a kohászos együttes.
Az biztos, hogy érzelmektől sem mentes, igazi véres derbi lesz, ahol a Bengals főműsorídőben mutathatja meg, hogy nem volt véletlen az idei jó szereplés, és nem szerencsével verték el szinte az összes playoffba aspiráló együttest.

Zandler Gábor (Gabtsi)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Zseniális a fotó a Bears@Browns meccshez 😀
több mint 10 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Zseniális a fotó a Bears@Browns meccshez 😀dcsicsak
köszi, engem dícsér a találat