NFL mérkőzés beharangozók - 2013/10. hét - MNF

Írta: shawnka — 2013. november 11., 15:15

Floridai rangadóval zárul az NFL 10., talán fordulatokban eddig leggazdagabb játékhete.

NFL mérkőzés beharangozók - 2013/10. hét - MNF

Miami Dolphins – Tampa Bay Buccaneers, Raymond James Stadium, magyar idő szerint kedd hajnali 2:25 (tv: Sport2)

A Miami és a Tampa találkozójának legnagyobb kérdése az, hogy a Buccaneers mennyire komolyan akar tankolni Teddy Bridgewaterért, vagyis egyszerre megbuktatni Greg Schianót és haladni a nyeretlen szezon felé. Abból a szempontból érdekes ez a párosítás, hogy egyik csapat sem a pályán mutatott teljesítményükért szerepelt a sajtóban az elmúlt hetekben, hanem különböző öltözői, bulvár sztorik miatt. Nyilván Miamiban ez a már sokat emlegetett Martin-Incognito incidens, ami olyan dolgokra mutatott rá a Dolphins öltözői dinamikájával kapcsolatban, amire nem sokan lennének büszkék. A másik oldalon Greg Schiano edzői képességeivel van a fő probléma, hiszen míg Miamiban a játékosok egymással dulakodnak, addig nagyon lekerekítve Tampában a keret tagjai az edzőt akarják kiütni. Schiano módszereit már csak nagyon kevesen tolerálják a Buccaneersnél, egyre jobban szélmalomharcnak tűnik csak az egykori Rutgers edzőnek a profi liga. Természetesen aligha van jobb módja levezetni a feszültséget két ennyire problémás csapatnak, mint egy igazi futballmeccs. Hétfő este, főműsoridőben.

A Martin-Incognito csörtének egyértelműen Ryan Tannehill a legnagyobb vesztese. Ugyan az nagyjából teljesen mindegy, hogy Martin vagy Tyson Clabo védi Tannehill vakoldalát, sok különbséget nem véltünk felfedezni kettejük idei teljesítménye közt. Incognito kiválása viszont borzasztó hatással lehet majd erre a falra, hiszen nem csak a saját egységén belül, de ligaszinten is ő számított idén az egyik legjobban blokkoló falembernek. Tannehill így is mondjuk 35-ször lett sackelve, de gondoljatok bele mit fog így kapni ezek után. Az előző héten Gerald McCoy gyakorlatilag egymaga kapta szét a Seattle-t és Russell Wilsont három negyeden keresztül, míg a Tampa kiváló szakemberei végre hagyták Darrelle Revist embert fogni, így legitim nyomással és passzvédekezéssel rendesen meg is lepték a seattle-i csapatot. Tannehill egy gyengébb fal mögött fog állni, Revis pedig minden bizonnyal top célpontján, Mike Wallace-on lesz piócaként az egész mérkőzés alatt. Brandon Gibson nincs többé, így máris kifejezetten limitált a Miami támadóalakulata. A futójáték ugyan éledezik az elmúlt hetekben, de Daniel Thomas és Lamar Miller is pont akkor képes betlizni, amikor nem kéne. A Cincinnati ellen mindenesetre nagyon szépen kiegészítették egymást és Tannehill játékát, nem várunk most sem mást a 21. futásvédelem ellen.

Ha már futójáték, akkor nem tudunk elmenni szó nélkül a tampai mellett. Sokan várták, hogy Doug Martin kiválásával (azóta IR-re is került) ez a játékelem eltűnik a martalóc playbookból, de Mike James szerencsére rácáfolt ezekre a véleményekre. A Seahawks ellen 158 yarddal köszönt be, kiosztott egy TD passzt és teljesen megállíthatatlannak tűnt. Mindezt úgy, hogy ő még az egyetemen is csak limitált backup szerepkörben tetszelgett. A Miami védelme 147 yardot engedett a földön átlagban az elmúlt két meccsen, ami mindenképpen James malmára hajthatja a vizet, ráadásul előtte egy meglehetősen összeszedett fal dolgozik. Hasonlóan James-hez, Mike Glennon is élete meccsét játszotta Seattle-ben. Alig volt rossz passza, azok is inkább okos kidobások miatt jöttek, rendre megtalálta fő célpontjait és úgy nézett ki, mint egy NFL irányító. És ilyen Tampában 2013-ban még nem igen fordult elő. A kérdés az lesz, hogy Demar Dotson mennyire lesz képes megállítani Cameron Wake próbálkozásait, lesz-e elég ideje a zsebben az újoncnak megtalálnia a pályán Vincent Jacksonékat úgy, hogy a Miami az NFL egyik legjobban összerakott másodvonalával rendelkezik. 

Nehéz jóslatokba bocsátkozni két ennyire rosszul kinéző csapattal kapcsolatban. Ugyan a Dolphins legutóbb megverte a Cincinnatit, viszont azóta sok minden történt a franchise háza táján, míg Tampában már nagyon éhesek egy győzelemre, de a Seattle-ben elszenvedett leolvadás után szimplán csak az az érzése az embernek, hogy nagyon nehéz lesz csillapítani ezt az étvágyat.

Parrag Zsombor (shawnka)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Geeri Miami Dolphins 8 — geeri93@citromail.hu
Martin kezdett valóban a szezon elején vakoldalon, de McKinnie érkezésével átkerült Clabo helyére, jobbra. Martin kilépésével Clabo visszakerült RT posztra, de ő sosem játszott bal oldalon.

Mindig jövőre!