Geeri

Miami Dolphins

Geeri
Lakhely
HMVhely
Utoljára láttuk
több mint 2 éve
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
2 962
Mindig jövőre!



Utolsó 10 fórum hozzászólás

több mint 2 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Lenne 1 eladó jegy a Miami - Jaguars meccsre, akit érdekel PM

Mindig jövőre!
több mint 2 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Sinnet time!

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Tök jó végre nem arról beszélünk, hogy a verseny rossz a fogyasztónak, ami egy nyílvánvaló baromság. <'O'>

Úgysem fog senki semmit belátni, mindenki a maga igazát védi és a maga igazát akarja előadni úgy, hogy az a jó és igaz.

A felhasználók majd eldöntik hogy mit akarnak és úgyis a népakarat fogja kialakítani azt, hogy hol lesz a legjobb fórumélet.

Én a magam részéről olyan fórumot akarok, amire tudok írni, ahonnan akarok és nem akarok itt utánajárkálni, hogy töröljem a cookie-kat, meg hogy milyen beállítások nem jók. Ha nem tudok írni, akkor az a fórum nem működik jól. Ettől függetlenül nekem az FK!-val nincsen bajom mivel sok új cikk van rajta, így azokat át szoktam futni. De a fórumot egyelőre nem tudom használni normálisan.
Úgyhogy várok, olvasgatok, néha írok ide vagy amoda (ha tudok majd) és megnézem majd az FD fórumát is alkalomadtán.
Bruce
Helmut Zimmer
Helmut,
elhiszem, hogy hiszel ebben a logikában... de szerintem ez hibás analógia, és ez nem egy ilyen sima módon legegyszerűsíthető piaci verseny. Fórumról, közösségi élményről beszélünk.

Ha valakinek az volt a fontos, hogy tudjon mondjuk n+k emberrel beszélni, és ebből nyerte a 'utilityt' - na most abból n ide megy, k oda (harmadik helyről nem is beszélve..), akkor igenis rosszabbul járt, mert több időt kell ezután rászánni hogy mindkettőt kövesse, vagy nem fog tudni bizonyos embereket követni.

Azok alapján hogy az elmúlt napok 3 vagy 4 toronymagasan legnépszerűbb (legtöbbet likeolt..) hozzászólása mind arról tanúskodik, hogy a legfontosabb a fórumozók számára az egység, és nem a piaci verseny - akkor szerintem innentől ugyanolyan hiba liberalizmusról, meg piaci versenyről papolni, és ezt a központi ideológiai helyre állítani meg a fórumozóknak ajánlgatni.. (közben pedig a 'bowl.hu szerkesztőség' szemére vetni, hogy ők aztán nem hallgatták meg a fórumozókat! Ez megint működik a 'piaci verseny' ideológia kontextusában, de nem az 'egység'-et preferálóban...)

Ez szerintem ultravicces 😊

szerk: vagy nyíltan ki kell mondani, hogy az új fórum mindenki örökébe szeretne lépni, és az akar az új bowl.hu lenni... ez megint csak azt mondom, hogy oké, tiszta sor..


Persze, ha valakinél ez úgy valósul meg, hogy az összes számára fontos, releváns ember egy helyre megy, akkor persze nincs ilyen probléma.
Igor
Akit nem az egységben méri az osszkomfortot az nem PC vagy nem ember? Vagy miért nem lehet elfogadni hogy valaki képes (ha akar) több társaságnak is a része lenni, és nem feltétlen versenynek látja a kialakult helyzetet hanem egy kellemetlen helyzetre adott válaszlehetőségként? A FD fórum 30-50 emberrel is elindult volna, örülünk ha több ember több szempont jobb diskurzushoz vezet, de alapvetően ha kevesen leszünk akkor is leszünk. Ez nem egy verseny, nekünk nem. Nincsenek győztesek. Sőt, az pedig teljesen abszurd hogy valaki attól vesztesnek érzi magát hogy más nem úgy akarja jól érezni magát ami őszerinte előnyös. (És ezt nem rád értem elsősorban.)

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Ha két helyre kell regisztrálnom, két helyre fogok.
dawyd728
En viszont nem. Es nem azert, mert alapvetoen egy lusta pocs vagyok. Hanem azert, mert nincs idom parhuzamosan kovetni tobb forumot, tobb olyan temaval, ami engem erdekel, de nem is akarok tobb forumot kovetni, egyszeruen ertelmet sem latom, mert baromi sokan elfelejtik, hogy ez NFL, nem sokszaz forumozo, aki imad egy adott csapatot es megvitatja a dolgokat. Megvannak a gerincei az egyes csapatok fanjainak ugymond, es a Pats meg az Eagles talan tele van, de egy Colts-topikban megvan az a 6-7-10 tozsforumozo, aki irogat. Es ne haragudj, de mit fog adni nekem az egyik forum, amikor a Colts-topikba benezek? Mert uj ember nem lesz sok, bemegyek barmelyik forumba, a tarsasag java ugyanaz lelesz. Azert jarjak ket forumra, hogy farkyval es ugyanazzal az 5-6 Colts-szurkoloval elbeszelgessek parhuzamosan? Kosz, ez nekem nem er ennyit.

Es az sem er ennyit, hogy igazabol parhuzamosan ket helyen beszelgessunk ugyanarrol, es a meccsek utan leirjam, szerintem mi volt jo, mi volt szar. Na most lehet ez furcsa, de amig aterek az egyik forumrol a masikra, nem fog megvaltozni a velemenyem. Szoval akkor rohanjak es bofogjem be a masik forumba is ugyanazt, amit egyebkent az elso helyen mar lattak a sracok? De tok jo lenne, mert ket kulon forumon talan ket kulonbozo valaszt kapok ugyanazoktol az emberektol.

Kurva sok ertelme van.

Egyebirant baromira sokan elfeledkeznek arrol is, hogy igen, valoban az egy helyett a ket forum plusz egy perc regisztracio, talan nem egy oriasi es idoigenyes szorakozas, csak eppenseggel ha mar azt nezed, hogy vissza is kell olvasgatni, hogy valahova irsz, hogy az ilyen offtopikok, mint a soccer, eleg jol mennek es rendszeresen idoigenyes a visszaolvasgatas, akkor rajossz, hogy igen, ezek a kis lepesek nehany percben kimerulnek, de osszeadogatva oket mar ott vagy, hogy igenis elmegy napi fel vagy egy ora, ha meg aktivabb vagy es irogatsz tobbet, akkor tobb is az egesszel. Es ez szamomra igenis nyug. Tudok ra idot keriteni, de kurvara nyug. Es most rogton felsorolok itt szaz usert legalabb, aki abszolut ugy van vele, hogy imad feljarni, forumozni, dede igenis megvan az elete, csalad, baratok, baratno, homokosoknak biztos pasi is, a lenyeg az, hogy rengetegen vannak ugy, hogy szamukra a forumozas annyiban merul ki, hogy a „minimumot teszik”, kovetik az erdekes topikokat, a torteneseket, de ennyi, nincsen idejuk kedvuk vagy netan energiajuk arra, hogy este ezen felul azon kelljen agyalni, hogy melyik forumon mi van. Ezek az emberek a kenyelemre vannak kiehezve. Es ugyanugy torzsforumozok es fontos tagok. Es a kenyelem baromira nem lesz mar letezo, amint parhuzamosan tobb helyre kell mennem nezelodni es lekovetni mindent. Mert raadasul mindezt ugy kell tennem, hogy szignifikans kulonbseg nem lesz a ket forum kozott kozosseg teren. A gerinc es a torzs szinte ugyanaz lesz.

Ezt figyelembe veve pedig szamomra igenis teher tobb parhuzamos forum. Ezzel az egesz viaskodassal (hajaj, most mindjart jon shawn es elmeseli, mennyire nincsen szethuzas, ellentetek es egyebek, amikor a hulye is latja, hogy de, van) egyebkent azt fogjatok elerni, hogy a mezei felhasznalok, akik a korabban sokszor emlegetett kenyelemre vagynak, egyszeruen megunjak a kotelhuzast, azt mondjak, kapjatok be, akkor szarok az egeszre, aztan nem mennek egyik forumra sem.

Es meg merem kockaztatni, hogy rengetegen fognak itt maradni, mert amig ti itt a tartalmakon hisztiztek, a fejlesztesek elmaradasan, addig a legtobb mezei felhasznalo baszik rakattintani a cikkeitekre, csak azert jon ide, mert forum, mert megszokta es mert ez az egyszeru. Az o igenyeiket pedig meg ez a fejlesztesmentes bowl.hu is kielegiti majd.
Stez
azt értsd meg, hogy a kutyát nem érdekli a te nyűgöd... (én is ezzel küzdök, és le merem fogadni sokan vagyunk ezzel még így)

itt csak egyéni érdekek vannak, amiből dafke nem enged senki mert bármennyire is próbálják hangoztatni az ellenkezőjét, mindenki a saját safe space-et tartja előrébb valónak

szóval, üdvözöllek a magyarországi amerikai focis társadalom politikai mocsarában, ahol közösségi igények (a nagyfiúkhoz hasonlóan) nem léteznek, a kínálat amint látod adott te meg szépen eldöntöd hova tagozódsz be
ZERO_L
Had ne minősítsem azt a felfogást ami életcéljának tűzi ki hogy hozzáadott érték nélkül kapja meg pont azt amit akar. A bowl megszűnt, reagáld le ahogy akarod de ne más legyen már az oka hogy egy olyan döntést kell hoznod ami rosszabb annál mint ami szerinted "jár."

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Ez a first-down oldal ez mi? ezen lesznek cikkek vagy bármi? vagy cseberbőlvederbe. És csak valentinx kijátszása történt meg, semmi más.
braxa88
Röviden, tömören:
- Baggio úgy gondolta, hogy tovább kell lépni a honlap, a fórum és a közösség érdekében, mivel ezen a felületen a fejlesztések nem tőlünk függnek, nem valósulnak meg.
- Ezt követően felvette a kapcsolatot a fk-vel, hogy az ő rendezett hátterükkel kéne létrehozni egy új fórumot az ő honlapjuk alatt, mivel ebben látta az előrelépés lehetőségét.
- Erről egyeztetett a szerkesztőkkel, továbbá több törzsfórumozóval is
- Ezt követően lett létrehozva az a fórum
- Aki úgy gondolták, hogy az nem megfelelő formátum, vagy nem megfelelő a partner, egy másik fórumot hoztak létre, az fd honlapjának égisze alatt.
- Így most van három fórum, itt tartunk most. A fk-n a bowl.hus szerkesztők terveznek tartalmat kreálni. Az fd-ről fingom sincs. A bowl.hu jőövője meg valentinx-en múlik, hogy mit akar vele kezdeni. Én ennyit tudok.
gabokocka
ezt értem. nekem is küldött anno baggio pm-t az ügyben

szerintem ez van:
-FK előrelépés, életbenmaradás, új arcok belépése, közösség bővítése, FK-n bowl.hu-s cikkek is.
-first-down vagy mi és bowl.hu lassú elsorvadás.


Amit nem értek, hogy a FKn szar a fórum, de nincs olyan ember aki megtudná csinálni szépre, használhatóra? katonadaniék keresik a hozzáértő embereket, erre az a megoldás hogy valakik máshol csinálnak egy "jobbat" (nem lett jobb). Akkor csak van hozzáértő ember...
Dühítő.
braxa88
En csak azt nem ertem ebben, hogy az FD-seknek mi ez a hatalmas ellentet, hogy nem az FK ala fejlesztik ezt az uj forumot, amikor a bowl.hu oda vitt at mindent, ott szeretne megprobalni folytatni mint kozponti hely veluk allapodtak meg? Jo lenne ha valaki az FD-sek kozul is leirna ezt, hogy ok miert valtak ki ebbol az egeszbo, es dolgoznak egy harmadik helyen? En ezt meg nem lattam itt rendesen megindokolva. Vagy scak annyi, hogy nekik nem tetszik az FK, az nem szint nekik, es ennyi?
zavi27
Ha leülsz egy kocsmában a haverjaiddal amfociról beszélgetni akkor ahhoz is engedélyt vársz a bowl.hu szerkesztőségétől hogy ezt lelkiismeret furdalás nélkül megtehesd? Ha meghallják miről van szó akik épp lelépnek a szomszéd asztaltól és odaülnének hozzátok, akkor ha azt mondod gyertek ezzel bomlasztod a hazai amerikaifocis szcénát? Elvégre azt a kocsmai diskurzust lehetne az FK fórumon is folytatni.

Lépjünk már ki ebből a csordaszellem vezérelte klikkesedésből. Ha nem tetszik hogy van más mint az FK akkor ignoráld. Ha nem tetszik az FK tájékozódj van-e ami jobban tetszik. Ha nem tetszik egyik alternatíva sem akkor hagyd a picsába a fórumozást, vagy maradj itt. De semmiképp ne az legyen már a diskurzus lényege, hogy keresgéljük a bűnbakot mert döntést kell hozni egy olyan helyzetben ami kényelmetlenebb annál mintha a bowl.hu menne tovább.

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Itt van mindkettő:

 forum.first-down.hu

 fuzovelkifele.com/forum/
Sobri Jóska
Te Sobri A First Downos nem véletlenül nem lett még megosztva. Van még vele munka egy pici, nem sok, de a maradék hibák nélkül gondoltuk megmutatni.
Shawn84
Gondoltam, google ne csak az én barátom legyen. 😉
De nem kell mentegetőzni, elég pöpecül néz ki már most is.
Még úgy is szép, letisztult, majdnem olyan pofás, mint a bowl.hu, hogy csak két hét alatt készült gyorsfejlesztve, nem éveken keresztül, apránként.

Egy kérdés: Maximálisan akceptálva, hogy az FK titeket nem érdekel, oda tuti nem mentek, ha úgy alakul, és nem sikerül valami normálisan kinéző és működő fórumot összeeszkábálniuk az FK-n, akkor eladjátok nekik ezt az FD-s motort? Persze üzleti alapon, nem barátilag?

Azt, hogy "bementek alájuk" csak úgy, én is nonszensznek érzem, hiszen eleve az a létezésetek alapja, hogy oda nem mentek, ez számomra evidens.
De mivel szerintem fasza kis fórum lesz nálatok, még ha csak egy kisebbségnek is alkottátok, arra nyitottak vagytok, hogy piaci alapon az FK fóruma is ilyen kinézetű legyen?
Vagy az "elitheztartozás" és a "nekünk van, nektek nincs, bebebe" érzése fontosabb, mi morlockok pedig szenvedjünk a késő 90-es éveket idéző fullgagyi fórummal?
(Persze nem ismerem az FD és a fórumotok pontos tulajdoni viszonyait, így lehet nem te vagy az illetékes, majd válaszol akinek kell. 😊 )
Sobri Jóska
Nem az üzleti alap a cél, hála istennek, anyagi szempontok nem játszanak közre a dologban. Ha azon múlna tárgyaltunk volna már a dologról, de szilárd anyagi helyzet van az FD háta mögött. Talán azt mondhatom, hogy FK szintű, vagy inkább magasabb.Persze ezt látatlanban nehéz megmondani.
Shawn84
Ezt értem, a kérdés arra vonatkozott, hogy mint fejlesztést eladnátok e, hogy az FK-nak is ilyen fasza fóruma legyen, ne ez a mostani fos, vagy a ti fórumfejlesztésetek az csak nektek szól, és egyfajta "nemadom, rohadj meg, buzi FK" attitűd miatt ha a bowl.hu kiürül, akkor több ezren, akik nem vagyunk az FD elitklub része nézhetjük, olvashatjuk, használhatjuk az FK őskori, Euklidész által fejlesztett fórumát, vagy van lehetősége az FK/bowl.hu szerkesztők kombónak is megvenni a tieteket?
(Vagyis kinézetre az FK és az FD fóruma ugyanolyan lenne.)
Sobri Jóska
Ebben az egészben ott jön a csavar, hogy ha az FK-n van pénz akkor abból nem hiszem hogy ne lehetne olyan minőségű fejlesztői gárdát összeharácsolni mint ami ad hoc kialakult. Én nem értek hozzá, de azt el nem tudom képzelni hogy egy működő, funkcióiban teljes fórum összehozásához megközelíthetetlen és megfizethetetlen szakembergárda szükséges.

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Mert ha ide is írok, akkor 22:20-kor 6 topicban is az én nevem van felül 😊
Helmut Zimmer
😀

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Amilyen nagyon aktívak vagyunk nem a mi tagsagunkon fog múlni senkinek a nyugodt éjszakája, de arra szeretnék kérni mindenkit tájékozódjon az alternatívákról mielőtt őrült tempóban itt hagyja ezt a topicot .

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Ha jól értem, Baggioék jópár embert megkerestek innen a fórumról az utóbbi időben, szóval nem volt ez annyira hirtelen eldöntött átmenetel, legalábbis remélem. Gondolom úgy voltak vele, hogy a fórumtagok majd követik őket az FK-ra.
Hogy ott a fórum dolgot hogyan, miként képzelték el, azt se tudom, annyit látok, hogy ők a mostaniban gondolkodnak, de érzik, hogy ez kevés és megy most a lehetőségek feltárása.
Kapcsolati tőkéjük van, közösségi finanszírozást én is felvetettem (FK-ra eddig regisztrált majd 1000 tag, azért az annyira nem rossz), szóval a fórummotor miatt nem aggódok, szezonkezdetre meg oldják sztem.
(Halkan megjegyzem, ha valentinx is áldását adná a fúzióra vagy átadná a motort (mégha pénzért is), akkor azzal ő csak nyerne.)

Az, hogy a harmadik csoport most hogy került képbe azt nem tudom, de ez tipikusan olyan magyaros.

Ha rajtam múlt volna, akkor másképp oldom meg a dolgot, de azzal kell főznünk ami van, szóval remélhetőleg az elkövetkezendő pár hétben megoldódik a dolog és szezonkezdetre minden fajin lesz.
Solymi
A dőltel nyílt megjegyzéshez: még most mindennek az elején hagyjuk ezt abba. Nem értem mi a rossz abban ( ha nem maga az alapgondolat...) ha valakik nem akarják követni őket (mármint a munkásságukat nagyon is!) az FK-ra pont azért mert fogalmunk nincs hogyan képzelték azt a fórumot. Ha valaki nekem iderak egy fórumot ami olyan jó vagy jobb mint ez, ott van rajta legalább 50 aktív ember az első naptól kezdve akivel értelmes diskurzust lehet folytatni akkor nem érdekel ott ahol ezt nem lehet megtenni hányan vannak. Szerencsére van erre remény, pont azért mert nem kell abból főzni ami van. Ha valakinek van ideje meg akarata akkor, ha maradunk a költői képnél, le tud menni a boltba és véletlenül se kénytelen háromnapos vajaskenyeret hajítani a vendég elé azt ígérve hogy két hónap múlva óriási rántott hús is lesz a terítéken. Ebbe a szituációba vagy nem hívom a vendéget, vagy nem csodálkozom ha egy hagyományos méretű rántott hús miatt ott hagy három nap múlva.

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
hanem a dolog emberi oldala
Sobri Jóska
Mi a f*sz bajod van neked? Te tudhatnád a legjobban, hogy ilyen nincs 😛
peach
Ha akarom van. 😊
Sobri Jóska
Elmész a picsába Jóska, hogy pont te legyél a fény az éjszakában! 😀 Sajnos túl későn gyúltál, a sötétben meg az entropia ismét megmutatta , hogy nem lehet vele packázni.

Egyébként részemről az nem tetszik hogy most katonadani meg baggio két vagyishát négy szép szeméért kellene otthagyni egy egyébként használható felületet egy rosszabbért cserébe. Ott még értem is a logikát hogy baggio körül itt elfogyott a levegő, még szimpatizálok is vele, szóval nem azzal van a baj hogy menni kell. Hanem azzal hogy miért nem lehetett igényes megoldást találni.
Nem akarok a FK-ba se beleállni, gondolom ott szerekeztesi elv az amerikai mainstream sportmédia megélhetési nagyottmondóit magyarra fordítani, azonban aki emiatt a hozzáadott érték miatt a magyar NFL szcéna megváltójaként rátekintve fejvesztve regisztrál befelé a fórumukba az gondolja át mégegyszer. Főleg a cost/benefit tengelyre vetítve az előkerülő érveket és elennérveket.
Nekem ezzel a metódussal az jött ki hogy a fúzió win win, csakhogy nem a fórumnak. Az FK nyeri az olvasókat, munkásságukat áttekintve ott ez a prioritás. Az itteni szerkesztő meg nyer egy hosszú távon életképesnek látszó felületet ahol megjelenítheti a cikkeit. A fórum az erre a kölcsönösen előnyös helyzetre szükségből felagatott koloncnak tűnik jobb esetben, egyébként meg a közös valutának. Az FK köszöni a követőt, az itteni brigád meg az okot amiért arcvesztés nélkül léphet ki egy szorult helyzetből.

A továbbiakban várom baggio és a többiek cikkeit (remélem lesz ncaa is!), ahhoz hogy eljussanak hozzám elég ha nézem az FK Facebook feedjét. Fórumozni meg majd ott fogok ahol megoldják hogy lehessen.

Mindig jövőre!

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 6 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Érnie kellett nálam ennek a draftnak, abban az értelemben hogy elsőre nem igazán tetszett a csapat stratégiája. Mint láttátok Harrisért sem vagyok oda, én jobban örültem volna ha élünk a lehetőséggel és elfogadjuk a trade ajánlatokat, hiszen az azért látszik, hogy egy extra 2. napos játékos elfért volna még, ahogyan alakultak a dolgok az alapján azt mondanám hogy a safety sorba. Aztán kicsit beleástam magam a részletekbe, nem csak a játékosokkal, hanem a csapattal kapcsolatban is, mert ezek a választások arról is szólnak, hogy mit várhatunk Burke védelmétől.

A mai penzum:


1 (22) Charles Harris, Edge, Missouri





Hihetetlenül gyorsan reagálja le a snapet, gyakorlatilag a játéka ebből él: A tackle az első pillanattól kezdve hátrányban van, Harris pedig tudja hogyan használja ezt ki. Jó hatékonysággal képes a tackle mozgására a legjobb mozdulatsorral reagálni, és siettetni a passzt. Kitűnő spin move birtokosa, de kívülről is képes megverni a falembert. Annak ellenére hogy a combine számai alapján átlagos sebességgel, robbanékonysággal rendelkezik a játékán egyetemi szinten ez nem hagy nyomot. Ennek az oka két dologban keresendő: Harris intelligenciája, és a tény hogy egy átlagosan atletikus EDGE játékos is jóval atletikusabb mint bármelyik OT.
Harris első lépése akkora előny amit nehéz a tacklenek jól kompenzálnia, Harris észreveszi a hibát, és ha a tackle kifelé kompenzál túl akkor befelé a spin moveal veri át ellenfelét, ha befelé akkor egyszerűen körbefutja. Ezért nincs más a pass rush repertoárjában, egyszerűen nem volt rá szüksége.

Erőtlensége a gyengesége. Nem igazán képes futás ellen leválni a blokkról, és megcsinálni a szerelést. Egyenes vonalban már sokszor a tackle van előnyben, ha meg tudja ragadni akkor NFL szinten a leggyengébb ellenfele is könnyen erősebb lehet mint ő. Egyetlen esélye ha a snap pillanatában berobban a backfieldre és ott csinálja meg a szerelést, vagy téríti el a játék irányát.

A Burke dosszié:



Harrist sokan féltik a 4-3-tól, mondván nem lesz helye, hiába gyors az első lépése ha azzal a tackle karjaiba szalad bele, ahonnan nem fog tudni leválni. Burke mestere Jim Schwartz. Jim Schwartz védelme pedig arról szól hogyan lehet a 4-3-as rendszerbe átvinni a 3-4 előnyeit. A rendszer szimbóluma és alappilére a Wide-9 felállás. Lényege, hogy a két DE szélesen, az OT külső vállához, ráadásul a QB-re irányuló szögben állnak fel. Tökéletes pozíció arra hogy kívülről megverjék a tacklet, illetve ha az ezt kompenzálná akkor van terület befelé indulni, hiszen a távolság elvágja annak a lehetőségét hogy a guard besegítsen. Azt hiszem látszik miért gondolom, hogy ebbe a rendszerbe draftoltuk Harrist.
A futás ellen nem feltétlenül fontos hogy övék legyen a szerelés, de az nagyon fontos hogy befelé szorítsák a játékot, vagy ha az mégis kifelé megy tovább akkor lassítsák azt.
Mindeközben a két DT is egyszerű feladatot kap, egy lyukért felelősek csupán. Nem kell gondolkozni (már Vance Joseph is ezt hangsúlyozta, és gyakorlatilag ebben definiálta védelmét az ezt megelőző, Coyle féle okoskodással szemben), csak játszani kell. Ha feléjük megy a futás akkor azt meg kell fogni, ha nem akkor pedig a backfielden megjelenve meg kell akadályozni, hogy az RB vissza tudjon vágni. Azt hiszem kiderült, hogy a játékot az LB sornak kell befejezni. A Phins pedig volt olyan kedves hogy McMillan kiválasztásával megadta a lehetőséget, hogy a következő posztban megnézzük részletesebben az ő szerepüket is.

Coming soon:

2 (54) Raekwon McMillan, LB, Ohio State
3 (97) Cordrea Tankersley, CB, Clemson
5 (164) (from Philadelphia via Tennessee) Isaac Asiata, G, Utah
5 (178) Davon Godchaux, DI, LSU
6 (194) (from Philadelphia) Vincent Taylor, DI, Oklahoma State
7 (237) (from Tampa Bay) Isaiah Ford, WR, Virginia Tech

Mindig jövőre!
több mint 9 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Ma is volt OTA ami a sajtónak is nyitott volt, szóval gondoltam a múltkori sikerre való tekintettel összefoglalok.

Ma esett az eső, szóval a csapat a fedett komplexumban, ha jobban tetszik akkor a Buborékban készült. Az edzés nagy részét team drillek tették ki. Ma már mindenki megjelent, szóval Thigpen betegsége is elmúlt.

Sérültek: Odrick, Aaitui, Lynch az oldalvonalnál dolgozott. Gibson me csak nézőnek jött ki. Hartline komoly terhelést kapott.

O-line: Thomas továbbra is az LG az első csapatnál, Turner a másodiknál. A backup LT Garner... na ez nem tetszik. Mindenhol stabil backup az öreg, de vakoldali tackle-nek nem éppen. Backup C Brenner, nekem ő ide a favoritom nem hiszem hogy az UDFA-k közül bárki kitúrja. RG poszton Shelley Smith-t Starks oktatta, Wake pedig Jamest terrorizálta. Brutális egy felkészítés Wake ellen beletanulni az NFL tempójába, látszik hogy kell még hozzá pár OTA. De ennél már talán csak könnyebb lesz! 😊

QB: Tannehill sokkal de sokkal jobb volt mint egy hete. Gyorsan döntött, jó helyre dobta a lasztit. Egyet adott el, azt Jimmy Wilson szedte össze egy dropp után. Wallace-al talán most volt meg leginkább az összhang, számos nagy játék kötötte őket össze.Megint volt pár read option, amiből futott is. Hatalmas volt a tempó ma is, Tanny vezér volt a hudleban, vagy akkor is amikor ennek hiányában kellett felállni. Moore a második, Devlin a harmadik. Devlin ma nagyon odatette magát, állítólag többek között adott egy hatalmas passzt Hazelnek, de az elkapó droppolta azt 😕 .

TE: Clay ott folytatta ahol múlthéten abbahagyta. Szedte középen a rakétákat, és bemutatott egy-két szép screen játékot is. Egnew ismét viszonylag sok snapet kapott, megint mindenhol. Lazor stratégiája megmentheti a helyét. Lynch blokkolásban biztató jeleket mutatott.

WR: Wallacenak óriási napja volt ma! Látszott rajta hogy élvezi az egészet. Megint fel-alá mozgott a snap előtt, és a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy végre olyan támadósorban játszhat ahol nem nyilvánvaló mit fog majd csinálni. Megverte Davist, megverte Grimest, első play egy double reverse hozott belőle 20 yardot, és a nap végén 3 TD a neve mellett.
Hartline még belerázódik a tempóba, de kapott el egy touchdown-t. Binns nem tűnt ki igazán, de rossz sem volt. Damian Williams-t próbálgatták mindenhol, slotban/oldalt de semmi extra, noha Grimes mellett bemutatott egy TD elkapást. Grimes állítólag dühös volt, Lazor rendesen kihasználja magasságbeli hiányosságait. Tetszik! Landry nem kapott ma akkora szerepet. Az UDFA Stephen Williamsnek a magassága hozott pár snapet az első csapattal, a srác magasabb mint Binns. Jó napot zártak a srácok, igazából ezért is volt nehéz igazán kitűnni. Wallacenak sikerült, megjegyzem tavaly nem volt egy edzésmenő...

RB: Miller a kezdő és küzd hogy ez így is maradjon. Moreno nem volt meggyőző sőt... indiszponált volt, droppolt. Fizikálisan is lenne hova fejlődnie, nem tudom mi lesz így ebből. Már csak Thomas volt képes őt alulmúlni... a futó Damian Williamsel nem tudom mi lehet, nyilván a második - harmadik csapatban küzd és így nem írnak róla. Róla mondták hogy ha elkerüli a balhét akkor nagy steal lehet, mert egyetlen hiányossága hogy tanulnia kell a játékot, rutint kell szereznie. Gilisle szintén el van veszve, noha azt tudni hogy volt egy elkapott rövid passza, majd ezután Don Jonest lefutva viharzott be a célterületre. Thigpen ma csak WR drilleket csinált.

Összkép: A támadók ismét ezerféleképpen álltak fel, irgalmatlan tempóval. Igyekeztek kihasználnia védelem gyengeségeit, mindeközben kreatív playhívás jellemezte az edzést. Igyekszik a rendszer kihasználni játékosai erősségét. Sherman után ez igazi felüdülés. A támadófalat reméljük csak az igen erős ellenfelek teszik néhol bizonytalanná.
Érdekes kérdés, hogy Philbin első évének viszonylag gyors, dinamikus támadójátéka miért lett a múlté, hogy aztán tavaly egy hihetetlenül elavult játékrendszer vegye át a helyét, amiből idén Lazorba menekültünk.


Védők holnap, mert most már beálmosodtam és nincs türelmem hozzá. Röviden elmondhat hogy Misi az MLB, Ellerbe az SLB, de Jenkins immár tőle, és nem csak Wheelertől lopott snapeket. Jordan tömeg-sebesség egyensúlya pedig megérdemel pár karaktert, Coyle is kiemelten foglalkozott vele a sajtótájékoztatón. Szóval holnap! 😉

Mindig jövőre!
több mint 10 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Sherman nem véletlenül csinálja a műsort, és amíg az ellenfelének a fejében ott van ezzel addig nem is hiába. Meg ilyen teljesítménnyel ezt lehet is. Pont abból látszik, hogy nem buta hogy a viselkedése sosem megy a játéka kárára, és nem fizikai agresszióban nyilvánul meg. Lehet nem szeretni, meg lehet parasztozni csak ez ebben a kérdésben teljesen irreleváns. Sherman nem függ senki véleményétől sem amíg így játszik. Megtervezte magát, és most ért a megvalósítás csúcsára. Mostantól figyelnek rá. Mindenki.

Mindig jövőre!
több mint 5 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
közben Schiffer UFA lett!
csebi
Most, hogy tönkre tette az lmp-t mehet a dolgára. Kevés ilyen pali van, aki face to face is olyan visszataszító, mint fotón...
Amadeus
Hoppá, jól tönkrebaszta a pártot, hát volt pofája azokhoz az elvekhez ragaszkodni amik mentén megalapították. Elképesztő, aki az SZDSZ-en szocializálódott mediumokból tájékozódik ezt nem bocsálthatja meg soha!

Mindig jövőre!
több mint 6 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Pedig ez gyönyörű volt.
Most már kurvaélet, hogy nem Soros nevet a végén.
Sobri Jóska
Nehogy a nyiltvizi uszast a menekultvalogatott nyerje!!

Mindig jövőre!
több mint 9 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Végre OTA volt tegnap! Nézzük a legfontosabbakat!

Sérültek: Hartline és Gibson edzett, igaz utóbbi nem vitte túlzásba. Az oldalvonalon túl végzett munkát valószínűleg kisebb sérülés miatt Odrick és a rookie TE Lynch. Thigpen nem jelent meg az edzésen, nem jó jel számára ha most sérült le.

O-line: A jelenlegi kezdők: LT: Albert LG: Dallas Thomas(!!) C: Pouncey RG: Smith RT: James. Az első csapattal gyakorolt még Brenner (belső posztokon) és Garner (mindenhol, de ő tűnik a csere LT-nek.). Pouncey bombaformában van, felszedett magára még egy kis izmot, a tudósítások szerint uralta a játékot. Thomas ahhoz képest hogy tavaly rendre tacklenek volt sorolva most megkapja a bizalmat eredeti posztján, belül. Nem lenne baj ha használható lenne elvégre csak egy tavalyi harmadik kör és az sem baj ha Billy Turner kap időt arra hogy megtanulja milyen is belül játszani.

QB #1 Tannehill: Túldobta egyszer Wallacet ment is az okoskodás. Könyörgöm, első edzés. Dobott INT-et is, de ne feledjük a felkészülés első felében mindig hátrányban vannak a támadók. Futott is a labdával, Lazor engedi.
#2 Moore: megszokott megbízható játékot mutatott meg egy 70 yardos passzt Binns-nek. #3 Devlin: a több posztra pályázónál stabilabb volt, pedig Jensennek szukolok.

Elkapók Binns visszatért, és nem is rosszul. Mathhews kezdett slotban az első csapatnál. Wallace élvezte az új playbookot. Landry jól mozgott slotban és a vonal mellett is. Egnew felállt a pálya minden részén, Lazor lehet ki tudja használni az erősségeit, kíváncsian várom. Hazel a második vonalban küzdött, volt egy szép elkapása az elmondások alapján. Clay még mindig a kedvenc célpontja Tannynek. Rantvius Wooten kiemelkedik az UDFA-k közül.

Futók Miller kezdett az első csapatnál, de aztán Moreno is beszállt. Az új taktika nyertese lehet a poszt, de ez Sherman után nem meglepetés.

Lazor mester: Hát ez nem semmi bemutatkozás volt! Az edzést irgalmatlan tempóban vezette, rengeteg formációt használt és a játékosokat is rendesen megforgatta benne. Voltak option playek, amiből Tanny futott mint a nyúl. Volt két futós (Miller&Moreno) két TE (Clay&Egnew) egy WR (Wallace) felállás, volt triple bunch a másik oldalon Clayel, szóval egyáltalán nem alapfelállások hanem kreatív megoldások. Imádom!!!

Aztán amit nyilatkozott!
Lazor will push Tannehill hard.

I asked Lazor where Tannehill needs to improve. Lazor's reponse: “I want to see the ball coming out on time, his footwork telling him when it’s time to throw it. I want to see that he trusted us that this is how it all fits together. The quarterback has got to play at game speed every day in practice.

“The receivers will catch up to him. That’s the first thing we’re trying to do with Ryan…. If you see them back there holding the ball or patting the ball, you’ll know I’m not happy.”

Lazor said with quarterbacks: “You’ve got to make it very clear what you expect, not only what to do but how to do it. And No. 2, you’ve got to be very demanding. If you’re demanding but didn’t go a good job explaining how you want it done, then you’re a jerk who just yells all the time.

“If you do a great job teaching it but you don’t hold them to a real high standard, then their play is only going to reach a certain level and it’s going to stop. But if you can do a great job teaching that 'this is what I want done and exactly how I want it done’ and hold them to it every single day. Every guy has traits that can be improved, but if a quarterback is accurate and he’s decisive, you get a feel that you can work with him. You can mold him. You can push him.”Lazor szavai Barry Jackson tolmácsolásával
Szóval röviden: a szart is ki akarom hajtani Ryanből, mert egy irányítónak mindig olyan tempóban kell edzenie mintha éles meccset játszana. Nincs olyan hogy az üres elkapó integet, már ott kell lennie a labdának. Ezt tudatta is vele, mert az a filozófiája hogy a játékosnak tudnia kell mit miért csinál és pontosan mit várnak el tőle ahhoz hogy tudjon fejlődni. Ha ezt nem tudod neki elmondani, és nem a maximumot várod el akkor balfék vagy.
IMÁDOM!!

Nézzük a védelmet!

DT Starks&Mitchell a kezdő, de ugye Odrick sérüléssel bajlódik.

DE Wake&Vernon a kezdő páros. Előbbi brutális erőbedobással edzett, James és Smith volt bajban párszor. Dion Jordan egy személyi edzőt kapott! Jason Taylor jelentkezett önkéntes edzőnek, a csapat bólintott ő pedig a legtöbbet szeretné kihozni Jordanből. Dionnak tetszik a dolog, oda meg vissza van hogy egy ilyen legenda segíti a védőfal munkáját. Nekem meg az tetszik, hogy Jordan kipattintotta magát rendesen, mint mondta kell az izom az NFL LT felhozatala ellen. Dícséretes!
Shelby és Fede a "kicsiknél" edzett.

LB Na hoppá! Misi középen! Oldalt meg Ellerbe. Wheeler egész jó volt. A második vonalból nem tűnt úgy hogy bárki veszélyeztetné a helyüket. Tripp középen dolgozott.

CB Gimes&Finnegan kezdett, mögöttük Taylor és Davis. Mindenki hozta amit kell. Nickelben Jimy Wilson maradt, örülök neki.

S Jones&Delmas. Szinte azonos skillset, szóval nem is igazán van a feladataikban sem különbség. Ideje elkezdeni fohászkodni egészségükért, mert mögöttük a depth Jordan Kovacs, Don Jones, meg a Bradyölő Thomas...

Special Team
Visszahordóként próbálkozott: Landry, Damien Williams (WR), Grimes és Hartline.

Mindig jövőre!
több mint 6 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Amikor a Green Day koncerten lekapod a színpadról kilövegelt pólót egykézzel, csak azért mert évek óta ezt látod a tv-ben a sisakos úriemberektől és a mozgásforma önkétlenül is az agyadba ég! 😊

Mindig jövőre!
több mint 9 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Na igen, ez van amikor valaki egyszerre ért az OTPhez, szalámihoz, meg a focihoz... Kinevezel valakit nagyfejűkém aztán egy meccs után leváltod, a sok okos a szakmai bizottságban meg bólogat hozzá.

Ha meg ugyanezzel a szar játékkal valahogy nyertünk volna akkor ezek az emberek védenék legjobban Pinyőt.
De legalább már a családok tolonganak a meccsre. A német, holland srácoknak meg már a szájára áll hogy MB1-es megoldás. MLSZ én így szeretlek, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen.

Csak azt sajnálom hogy ezen a hanyatló senyvedő nyugaton 3 perc alatt vettem jegyet a Nantes - Lyon meccsre. És még a szurkolói kártyámat sem kérték el. Azért mégnem vagyok benne biztos hogy elmegyek, mert így minden csúnya gonosz randa ember bejöhet és valamelyik még a végén szidni fogja a vendég csapatot.Állítólag néha görögtüzet is gyújtanak.Igazából kidobott pénz volt az a 15 Euro egy ilyen biszem-baszom mérkőzésre. Biztos amúgy a családok se nagyon akarnak menni mert már arra kellett vetemedni hogy ingyenesen lehet megközelíteni tömegközlekedéssel a stadiont. Örülök hogy nem kell attól tartanom hogy itthon valaha is ilyet fogok tapasztalni.

Mindig jövőre!
több mint 9 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

rakjátok át costaricahozWester
DIVAT!! 😀 😀

Mindig jövőre!
több mint 9 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Na akkor jöjjön a védelem! 😊

DT: Starks, Mitchell kezdőpáros. Előbbi iskolázott: Ő volt az egyetlen aki Pouncey-t meg tudta szorongatni, Smith szerintem nem szeret ellene játszani! 😀

DE: Wake brutálisan kemény volt ma is, mint mindig. Vernon gondolom semmi extrát nem csinált, mert nem volt róla szó. Shelby elküzd Fede-vel, de erről sincsenek hírek.
Ellenben viszont Jordanről vannak. Nem elég hogy kigyúrta magát egy kicsit, a mai edzésen az is tisztán látszott hogy ettől nem lett rosszabb atléta! Simán lekövette a screeneket, a futókkal is tudta tartani a lépést. Az edzés utáni sajtótájékoztatón Coyle elmondta, hogy tavaly az utolsó pillanatig hezitáltak, hogy mi lenne jobb: IR-re rakni, vagy rosteren hagyni. Jordan nagyon akart, ezért úgy döntöttek meg adják neki az esélyt, noha tudták hogy valószínűleg kikezdi majd a helyzetet a média hiszen mindenki többet várt a harmadik választottól. Azért az eredmény nem lett rossz, hiszen véleményem szerint komoly, ha nem is könnyen észrevehető hasznára volt a csapatnak. Nem lehetett tudni mikor megy az irányítóra, mikor fog egy célpontot levédeni. Tulajdonképpen ad valamit a 3-4 kiszámíthatatlanságából egy 4-3-ba ahol meg nem is számítasz erre. Mindeközben blitzeinek nagyobb százalékában siettette az irányítót mint Vernon. Nekem kifejezetten tetszik hogy egyszerre három komoly pass rusherünk van. Az mindig jó ha friss emberek rohanják az ellent, no meg Wake sem lesz fiatalabb.

LB
: Misi középen egész komfortosan mozgott, és irányította a védelmet. A "helyén" Ellerbe játszott, de Jenkins is feltűnt hogy őt vagy Wheelert váltsa. Az hogy mennyire megy a szerelés nem most fog kiderülni, szóval sokkal nem leszünk okosabbak, majd augusztusban.

CB: Grimes élete legrosszabb edzésén van túl, nagyon sok elkapást csináltak meg rajta. Nem is érezte jól magát a bőrében, látszott a játékán. Bal lábbal kelhetett. 😊 Finnegan-ről semmi extrát nem írnak, fogjuk fel úgy hogy nem szar. Will Davis neve sokszor feltűnik mint aki mellett elkapást csinálnak meg, de az persze kérdés hogy azokról a playekről írnak-e amikor nem tudtak mellette játékot csinálni. Aikensről semmi hír nem volt most. Taylor és Finnegan még edzés után is maradt gyakorolni, bravó!

S: Hoppá hoppá! Jimmy Wilson ma ellopta a showt! Ő szedte az egyetlen Interceptiont, valamint Delmas jó ideig kiszorult miatta a kezdősorból. Az edzés egyik sztárja volt a srác. Delmas amúgy elmondta, hogy élvezi az életet a csapatnál, tetszik neki hogy fiatal a csapat, tetszik hogy látni a fejlődést hétről hétre, és az hogy ez a csapat meg akarja mutatni a világnak, győzni akar mindenki. (Na persze hol nem? 😛 ) Ami fontos, hogy úgy érzi a térde talán még sose volt ilyen jó, reméljük így is marad.

ST: Sturgisnek sikerült fedett helyen 42-ről kihagyni... könyörgöm hozzanak neki majd valami vetélytársat! A puntok viszont úgy szálltak hogy csak na, Fields nem kíméli a lasztit.

Ez most nem lett olyan hosszú, de legalább van. Hetente egyszer azt hiszem be tudom vállalni, főleg hogy így nekem is jobban átjönnek a viszonyok csapaton belül. A másik dolog ami miatt várom a nyílt edzéseket az, hogy a Lazor-féle playbook eddig nagyon bejövős. Szerintem illik a csapathoz, a városhoz ez a rafinált, kicsit sem konzervatív játék. Meg nézd meg a múltat: Marino fake spikeja, vagy a Hook&Ladder . Meg van hozzá az alapanyag, és most úgy tűnik a edző is. Let's Go Phins! 😊

Mindig jövőre!