Hivatalos: 11 meccsre tiltották el végül Deshaun Watsont

NFL mérkőzés beharangozók - 6. hét - MNF

AFC West rangadóval zárul az NFL 6. fordulója.

NFL mérkőzés beharangozók - 6. hét - MNF

San Diego Chargers - Denver Broncos, magyar idő szerint kedd 02:30, Qualcomm Stadium (TV: Sport 2)

A 6. heti hétfő esti rangadó nagyban befolyásolhatja azt, hogy ki nyeri az AFC Nyugati csoportját. A Chargers ha nyer 3-0-ás divíziómérleggel áll és 2 meccses előnybe kerül a csoportmásodik Broncos-zal szemben. Ha a Denver nyer, akkor mindkét csapat 3-3-as mérleggel áll és helycsere következne be a csoport élén. A mérkőzés rangját jelzi, hogy a San Diego idén először fog a jellegzetes „powder blue” színű mezében pályára lépni.

A Chargers támadójátékát sérülések hátráltathatják: Jared Gaither valószínűleg kihagyja a mérkőzést, így újra a draftolatlan újonc Mike Harris lehet a vakoldali tackle, vele szemben Elvis Dumervil fog állni. Az elkapósorból kérdéses Malcom Floyd és az ex-Bronco Eddie Royal játéka is, esetleges hiányukban Robert Meachemnek kell előlépnie első számú WR-ré, de a TE-ek (Antonio Gates, Randy McMichael, és az ex-Bronco Dante Rosario) és az RB-k (Ronnie Brown, Ryan Mathews) bevonása is jellemző a Chargers passzjátékra, a Broncos védelem egyik leggyengébb pontja ráadásul éppen a tight end elleni védekezés. Norv Turner valószínűleg sokat fogja Mathews kezébe adni a labdát, aki a múlt héten idénybeli legjobb meccsét produkálta a Saints ellen, ráadásul a hosszú drive-okkal Peyton Manninget is lent lehet tartani a pályáról. A Broncos passzvédelem elsősorban a Dumervil és Von Miller vezette pass rushra épül, de azért még mindig igaz a mondás, miszerint nem célszerű Champ Bailey irányába dobni. 215 passzolt yardot kapnak meccsenként, ami nem sok, viszont az ellenfél irányítói eddig 94.7-es ratinget hoztak össze ellenük. John Fox – aki egyébként 2 évig secondary coach volt a Chargersnél – alakulata ellen eddig 3,8-as átlaggal sikerült futni, ha ezt a szintet tartják ezen a meccsen is, akkor nehéz dolga lesz a San Diegonak.

A Broncos támadójátéka Peyton Manningre épül, a legendás irányító újra a régi: passzainak 2/3-a sikeres, 11 TD mellett csupán 3 INT található az adatlapján. Kedvenc célpontjai a Demaryius Thomas, Eric Decker, Brandon Stokley WR-hármas és Jacob Tamme TE. A futójátékért a veterán Willis McGahee felel, nem futnak sokat a Broncosnál, viszont azt megfelelő hatékonysággal teszik, viszont az ellenfélé az NFL 3. legjobb futás elleni védelme. Az idei Chargers-védelem alapja az agresszivitás a Shaun Phillips vezette front7-nek nyomás alá kell helyeznie Manninget, ugyanis a másodvédővonal önmagában nem képes levédekezni Manning célpontjait, ugyanakkor labdaszerzésben nem rossz az egység: Antoine Cason és Eric Weddle is 2-2 interceptionnél jár már idén.

Véleményem szerint a mérkőzést a jobban védekező csapat fogja megnyerni, támadásban mindkét gépezet alapvetően hatékony, a kérdés az melyiket sikerül jobban limitálni. Szoros mérkőzéseken mindig fontos a jó special team munka, itt kell megjegyezni, hogy Nate Kaeding ágyéksérülés miatt még mindig maródi, továbbra is Nick Novak a mezőnygól-felelős San Diegoban. A párharc állása összesítésben 55-48-1 a Denver javára, viszont a legutóbbi öt mérkőzésükből négyet Philip Riversék nyertek.

Papp Gábor (empty taxi)


Hozzászólások

több mint 9 éve
Wyatt New England Patriots 24
Ennyi Papp Gábort egy helyen 😊