Arthur Smith a Falcons új főedzője!

NFL összefoglaló - 7. hét

Íme a vasárnapi mérkőzések rövid summázása.

NFL összefoglaló - 7. hét

Washington Redskins - Chicago Bears 45-41


Fordulatos, élvezetes meccsen húzta be második győzelmét a Redskins, amely a sérülésekkel sújtott vendégvédelem ellen kivál futójátékot rakott össze. A munka nehezét Alfred Morris végezte, aki a kritikus játékokban mindig megoldotta a rábízott feladatot, aztán a sorozatok befejezésénél Roy Helu jeleskedett három touchdownnal. A Bears azonban végig tartani tudta a lépést, annak ellenére, hogy Jay Cutler előbb dobott egy interceptiont, amit Brian Orakpo TD-ra váltott, majd megsérült és Josh McCown kellett beszálljon a helyére. McCown biztos kézzel osztogatta a labdákat, Matt Forte pedig Morrishoz hasonlóan remekelt a földön (és az elkapások terén is). Az adok-kapokból két és fél perccel a vége előtt úgy tűnt, Martellus Bennett TD-jével a Chicago erül ki győztesen, RGIII és társai azonban könnyedén masíroztak végig a pályán, Helu utolsó pontszerzésével pedig megfordították a találkozót. Ki kell emelni a Redskins egyszemélyes passzjátékát, az újonc tight end Jordan Reedet, aki megállíthatatlan volt, Robert Griffin nem is igazán nézett más irányába, ha a levegőben próbálkozott a hazai csapat. Győzelmével a Washington kapaszkodik a gyengécske NFC Eastben, a Bears helyzete pedig a sérülések miatt a 4-3-as mérleg ellenére nem túl rózsás, hiszen a Green Bay és a Detroit is fénysebességgel száguld a csoportjukban.

 

Jacksonville Jaguars - San Diego Chargers 6-24

Továbbra is nyeretlen a Jacksonville. A floridaiak védelme nem volt képes megálljt parancsolni a Chargersnek: Philip Rivers összesen 4 passzt hibázva (22/26) dobott 285 yardot és 1 touchdownt, Ryan Mathews pedig 21 futásból 110 yardot és 1 TD-t szorgoskodott össze. A San Diegon nem igazán látszott, hogy rövid héten vannak túl (bár a Jax ellen idén melyik NFL-csapat nem néz ki jól?), és így már pozitív mérleggel (4-3) mehetnek bye weekre. A Jaguars (0-7) idén minden meccsét 2 számjegyű különbséggel vesztette el, ilyenre utoljára az 1984-es Houston Oilers volt képes, nekik 10 meccsig tartott ez a sorozat. A Chargers egyébként a szokásos óraölő drive-jait vezette, Riversnek az első 14 passza egyaránt complete volt, és meg kell említeni,hogy Ryan Mathews zsinórban másodszor lépte át a 100 futott yardos álomhatárt.

 

Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccaneers 31-23

Nem sikerült a Tampa Bay Buccaneersnek megszereznie első győzelmét, miután 8 pontos vereséget szenvedtek az Atlanta Falcons otthonában. Mike Glennon 2 TD passzt adott interception nélkül, de volt egy csúnya labdavesztése egy sacket követően, ami után a fumblet összeszedve TD-t is szerzett a Falcons védelme. Elsősorban Vincent Jacksont kereste a labdákkal Glennon, passzkísérletei 50 százalékában felé dobta a labdát, így nem meglepő Jackson 138 yardos 2 TD-s produkciója. A hazaiaktól Harry Douglas vette át a sérüléssel bajlódó Julio Jones és Roddy White szerepét, 7 elkapásból 149 yardot és 1 TD-t tudott szerezni. A futójáték egyik oldalon sem működött igazán, pláne miután Doug Martin vállsérülése miatt kidőlt a Tampából, nem maradt olyan RB a meccsben, aki legalább 4 yard felett átlagolt volna futásonként. Érdemes megemlíteni még, hogy hiába a Falcons felforgatott támadófala, a Bucs védelme nem tudta sackelni Matt Ryant, így pedig nem lehettek sikeresek Greg Schiano fiai.

Carolina Panthers - St. Louis Rams: 30 - 15

Indulatoktól sem mentes találkozón sikerült idei harmadik győzelmét megszereznie a Panthersnek. A találkozó első támadó play-ében Captain Munnerlyn szerzett labdát Sam Bradford passza után és vitte vissza TD-ig. Nem sokkal később szép védekezés után safetyt ért el a Rams, Mike Tolbertet sikerült megállítani az endzoneban. Az első félidőben kis híján nem született pont egyik támadó alakulat jóvoltából sem, ez a félidő vége előtt egy perccel szakadt meg Mike Tolbert 1 yardos hat pontot érő futását követően. Az újonc Zac Stacy is megszerezte pályafutása első TD-ját egy 4 yardos passzból. A Panthers kihasználta a Rams hibáit és fegyelmezetlenségeit, a találkozón a két csapat összesen 15 büntetést kapott, több alkalommal is lökdösődtek a játékosok, az egyik dulakodás után a harmadik negyedben Chris Longot kiállították. A találkozó végén Sam Bradford is megsérült és a hírek szerint keresztszalag szakadást szenvedett, ami ha igaz véget vet az idényének.

 

New York Jets - New England Patriots 30-27 hosszabbítás után

6., Patriots elleni vereség után tudott nyerni a Jets csoportriválisa ellen, egy hosszabbítással tarkított mérkőzésen.
A találkozó elején egyik védelem sem tudta megállítani az ellenfél támadóalakulatát, mely következtében gyorsan 7-7 lett az összecsapás. A Jets tovább folytatta a menetelést, ám a red zone közvetlen közelében Geno Smith passzát Logan Ryan szedte le és vitte vissza azt 6 pontért. A második negyedben a Patriots könnyen elléphetett volna a vendéglátóktól, ám több hibát vétve csak + 4 ponttal tudták zárni a negyedet. A harmadik negyedben egy megújult Jets jött ki a pályára, előbb Antonio Allen vitte vissza Tom Brady passzát, majd egy szép támadás után az újonc irányító Geno Smith szerzett egy 8 yardos futott TD-t. A negyedik negyedben a Patriots előbb felzárkózott, majd 16 másodperccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlített Gostkowski 44 yardos mezőnygóljával. Következhetett a hosszabítás, ahol a Patriots első támadása gyorsan megakadt, míg a Jets egy csak futásokra alapozó támadássorozat után távoli mezőnygól kísérletre állt fel, ám a rugó Nick Folk mellérúgta azt. Igen ám de egy idei szabálynak köszönhetően (Chris Jones, a New England-i DT saját játékosát tolta előre a mezőnygól kísérlet során, ami szabálytalan volt, s ezért egy 15 yardos büntetéssel és automatikus Jets első kísérlettel bűnhődött).új esélyt kaptak. A hazaiak még haladtak előre egy kicsit és Nick Folk 42 yardos mezőnygóljával megnyerték a mérkőzést. Egy biztos: a szabálytalanságról még rengeteg szó fog esni a héten.

 

Miami Dolphins - Buffalo Bills 21-23

Hamisíthatatlan csoportrangadó után, győzedelmesen távozott a Buffalo a Sun Life Stadiumból. 
A találkozót villámrajttal kezdte a vendég csapat, előbb az újonc CB Nickell Robey váltotta 6 pontra Ryan Tannehill eladott labdáját, majd Fred Jackson iratkozott fel az eredményjelzőre egy 3 yardos TD futással. A 2. negyedben azonban az addig több hibát vétő Tannehill előbb Claynek adott egy TD passzt, később pedig Brandon Gibson szerzett egy nem mindennapi TD-t a másodéves irányító passzából. A fiatal elkapó a 3. negyedben egy újabb TD passzt kapott Tannehilltől, ezzel szerezve 4 pontos előnyt a hazaiaknak. A Buffalo nagy hajárba kezdett, azonban a TD elmaradt, ám Carpenter mezőnygóljával 1 pontra jöttek fel. A Buffalo-i védelem ezután óriási nyomás alá helyezte Tannehillt, és ki is tudtak harcolni egy labdaszerzést, amiből szintén egy mezőnygólt tudtak szerezni, ezzel átvéve a vezetést. A Miami még egy utolsó nagy visszahordásnak köszönhetően próbálkozhatott egy kisebb fajta csodával, ám Tannehill end zone-ba dobott passzát a vendég védők le tudták ütni, ezzel megnyerve a csoportrangadót.

 

 

Detroit Lions - Cincinnati Bengals 24-27

Utolsó másodperces mezőnygóllal tudott idegenben nyerni a Cincinnati, ezzel megszilárdítva csoportjában a vezető helyet. 
Gyorsan belekezdett a vendég csapat a mérkőzésbe, hiszen A.J. Green egy védelmi hibát kihasználva 82 yardos TD-t szerzett. A válasz nem késett sokat, a Lions egy majdnem 8 perces támadósorozatot produkált, ennek végén a hazaiak irányítója Matthew Stafford találta meg egy 3 yardos TD passzal Brandon Pettigrew-t. A hazaik a második negyedben egy mezőnygóllal szerezték meg a vezetést, s ezt próbálták növelni amikor egy újabb mezőnygól kísérlethez álltak fel kicsit több mint 2 perccel az első félidő végén, ám Carlos Dunlap a vendégek remek DE-je nem így gondolta, s a mezőnygólt blokkolni tudta. Ennek következtében remek helyzetben találta magát a Bengals, és Andy Dalton egy 12 yardos TD passzt osztott ki Marvin Jonesnak. A fiatal irányító a harmadik negyedet is jól kezdte, ugyanis egy remek 6 pontos átadással találta meg újonc összekötőjét (TE) Tyler Eifertet. Ezek után már a hazaiak remek elkapójának Calvin Johnsonnak is hozzá kellett szólnia a találkozóhoz, előbb egy 27 yardos Stafford lézer passzt váltott 6 pontra, majd egy félpályáról az end zone-ba bedobott labdát húzott le félelmetesen, 3 védő között. Úgy tűnt, hogy a mérkőzés hosszabbítással dől el, ám az utolsó percben a hazaiak puntere Sam Martin csak egy 28 yardos puntot tudott rúgni, ezzel megadva az esélyt a vendégeknek. A Cincinnati élt is a lehetőséggel, az újonc Giovani Bernard 8 yardos elkapásával mezőnygól távolságba juttatta a vendégeket és Mike Nugent 54 yardról nem hibázott, ezzel megnyerve a mérkőzést a Bengalsnak.

 

Green Bay Packers - Cleveland Browns 31-13

18 pontos győzelemmel és Jermichael Finley elvesztésével tudta le a Browns elleni hazai mérkőzését a Packers.

Remekül kezdte a mérkőzést a Green Bay, Aaron Rodgers 10 yardos TD átadással találta meg Jermichael Finleyt az első negyedben, nem sokkal később pedig Eddie Lacy 1 yardról növelte a hazaiak előnyét. Az első félidőben a Browns csak 1 mezőnygólt tudott elérni, és Crosby mezőnygólja után 11 pontos hátránnyal vonulhattak öltözőbe a csapatok. A harmadik negyedre sem állt össze a vendégek támadójátéka, s csak egy újabb mezőnygólra futotta erejükből. A negyedik negyedben Rodgers Jordy Nelsonnak adott TD passzával növelte a Packers előnyét. A Browns még szépíteni tudott Jordan Cameron TD elkapásával, ám a hazaiak bebiztosították győzelmüket, a remek napot produkáló Jarrett Boykin 20 yardos TD elkapásával. A mérkőzés 4. negyedében a Packers összekötője Jermichael Finley súlyos nyaksérülést szenvedett, a pályáról hordággyal vitték el, kezeit szerencsére már mozgatni tudta. A Packers tehát ki tudta használni a Lions és a Bears vereségét, ám újabb kezdő játékosát vesztette el, vélhetően hosszú időre. A Browns pedig újabb vereségének köszönhetően, már negatív mérleggel rendelkezik.

 

Tennessee Titans - San Francisco 49ers: 17 - 31

Védelmi háborúnak indult, de végül sima vendég siker született. Jake Locker visszatérésével nem sikerült megszerezni a győzelmet, ugyanis a Titans támadóit nulla ponton tartotta a 49ers védelme három negyeden keresztül. Locker statisztikáinak nagy része az utolsó negyedben születtek, amikor már majdnem mindegy volt. A hazaiak nem adták fel a negyedik negyedben Chris Johnson egy rövid elkapást követően szerzett hosszú TD-t és felcsillant a remény. Nem tartott sokáig a remény ugyanis Darius Reynaud visszahordásnál vétett fumbleját a 49ers TD-ra vitte vissza. Hosszú hetek után Colin Kaepernick jól játszott, a passzjátéka sokkal magabiztosabb volt és most a földön is szépen hozta a yardokat. Fontos győzelem a San Francisco részéről a londoni túra előtt, míg a Titans vereségével újabb lépés hátrányba került a csoport elsőségért folytatott küzdelemben.

 

 

Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 19-16

Ahogy arra számítani lehetett, kőkemény, végletekig kiélezett mérkőzést hozott a Steelers és a Ravens rangadója. Az első játékrészben megszerzett előnyüket egészen a negyedik negyed végéig őrizni tudták az acélvárosiak, mindenekelőtt annak köszönhetően, hogy futójátékuk - a szezon folyamán először - kellően hatékonynak bizonyult (29 carry, 141 yard), és kisebb megingások ellenére a védelem is kordában tudta tartani John Harbaugh együttesének támadóegységét. A baltimore-iak a záró játékrészben onside kickkel is próbálkoztak, sikertelenül, végül azonban egy 17 játékból álló drive révén, Dallas Clark touchdownjával egyenlíteni tudtak a hollók. 16-16-os állásnál két perce maradt a Steelersnek a győzelmet érő pontszerzésre, ami úgy tűnt, akár már a kickoff returnnel is meglehet: Emmanuel Sanders egészen a Ravens end zone-jáig rohant a visszahordás során, a játékvezetők azonban - jogosan - visszafújták a játékot, mivel Sanders még a Steelers 37 yardos vonalánál kilépett az oldalvonalon túlra. Innen indíthatták támadássorozatukat Roethlisbergerék, akik eljutottak a marylandiek 24 yardos vonaláig, miközben az órát is lepörgették, így Shaun Suisham negyedik mezőnygóljával bebiztosította a kohászok sikerét. Ezzel a vereséggel a bajnoki címvédő Ravens mérlege 3-4-re romlott, míg a Steelers 2-4-es mutatóval áll, és ha a következő fordulóban nyerni tud, utolérheti pihenőhétre készülő riválisát.

 

Kansas City Chiefs - Houston Texans 17-16

Továbbra sem talál legyőzőre a Kansas City Chiefs köszönhetően a csapat félelmetes védelmének. A Houston Texans igen komoly ellenállást fejtett ki annak ellenére, hogy Arian Foster és Brian Cushing is kidőlt sérülés miatt a mérkőzés folyamán - sőt, Foster helyettese, Benn Tate is sérüléssel küszködött, de ő legalább vissza tudott térni - azonban hiába Case Keenum igen bíztató játéka, a végén egy ponttal csak alulmaradt a vendég gárda. A hazai győzelemben a legnagyobb szerepet Jamaal Charles és a védelem játszotta, Alex Smith továbbra sem tud többet mutatni, mint egy átlagos game manager, ráadásul ezúttal egy nagyon csúnya interceptionnel tartotta meccsben a negyedik negyedben a Texanst. A hazai védelemből Tamba Hali emelkedett ki, utolsó sackje és kiharcolt fumbleje végleg eldöntötte az összecsapást, 7-0-ás mérleghez juttatva csapatát. A Texans a sérülések és a 2-5-ös mérleg miatt eléggé borúlátóan várhatja a folytatást, mégha Keenum produkciója miatt a távoli jövő akár fényesnek is tűnhet.

 

Indianapolis Colts - Denver Broncos 39-33

Az Indianapolis Colts elvette Peyton Manningék veretlenségét, így már csak a Kansas City Chiefs hibátlan az NFL-ben. Remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, hiszen a legendás tizennyolcast percekig felállva tapsolta az indianapolisi közönség, felemelő pillanat lehetett Manning számára. Mindezek után a vendégek magukhoz is ragadták a kezdeményezést, három sikertelen támadássorozat után Eric Decker TD elkapásával meg szerezték a vezetést. Azonban ezután elvesztették a fonalat, a mérkőzés a Colts szája íze szerint alakult, a védelem két alkalommal is labdát szerzett Manningtől (1 sack és fumble, amiből safety lett, illetve egy interception), sőt Hillman is vétett egy fumlbet a Colts 2 yardos vonalán. A speciláis egység sem akart a védőktől lemaradni, ők Havili révén szerezték meg a játékszert Holliday hibája után. A harmadik negyed vége felé úgy tűnt sima hazai siker születik, ekkora azonban összekapta magát a Broncos, sikerült hat pontra feljönniük, azonban az egyenlítés már nem sikerült az ihletett formában játszó Andrew Luckékkal szemben. Elszenvedte tehát első vereségét John Fox alakulata, amely így lépéshátrányba került a Kansas City Chiefsszel szemben, a Colts viszont hatalmas lépést tett csoportja megnyerése felé. A mérkőzés során két veterán sztár is sérülést szenvedett, Champ Bailey rásérült a problémás lábfejére, míg Reggie Wayne térdszalaghúzódást szenvedett, mindkettejükre hosszabb, hetekig tartó kihagyás várhat.

 

 


Hozzászólások

több mint 7 éve
G0007 Denver Broncos 25
ügyes volt a Cotls mert 07 óta nem zsákolták be ennyiszer Manninget egy meccs alatt mint most ők. védelmet össze kell rántaniuk sokkal jobban pláne a sec-et és az OL-nek vak oldalról jobban védeni PM-et mert kb ezen ment el ma a meccsük. RG3 ellen remélem még kitartanak valahogy mert ahogy én látom az év eleji lehengerlő lendület amivel az elmúlt évek SB csapatait is letérdeltették fogytán van szóval jöv hét utáni a bye week pont a legjobbkor érkezik és utána jöhetnek a valóban komoly meccsek a Pats na meg pláne a Chiefs ellen oda vissza.
több mint 7 éve
A Philly-Dallas összefoglaló olyan rövid lett, hogy nem is lett? Vagy a sasok megbugázták, hogy ne is legyen? 😛

1/4...már csak 1/5...1/7...1/9...1/8...1/9...1/10...1/11...
http://www.tankathon.com/nfl
több mint 7 éve
Hiányzik a Dallas - Eagles
több mint 7 éve
A Philly-Dallas, Foles-ról szól ... pont ennyit nyujtott 😊