NFL visszaszámlálás - 20-19.

2015. augusztus 22., 12:37

Párhuzamos történetek: a rájátszás küszöbén vagy reménytelenül áhítozva rá?

NFL visszaszámlálás - 20-19.

20. NEW ORLEANS SAINTS

Várható kezdőcsapat

QB: Drew Brees – Senkinek nem kell bemutatni, a 15. szezonját kezdő Brees még mindig az NFL egyik legjobb QB-ja, valószínűleg nem rajta múlik majd, ha esetlegesen megint rosszabb szezont zár a csapat.
RB: Mark Ingram – Az egykori első körös futó a kezdeti csalódást keltő szezonjai után végre tavaly már a tőle várt teljesítményt hozta, kiérdemelve ezzel a kezdő pozíciót. Őt egészíti ki majd C.J. Spiller, aki Ingramhoz hasonló utat járt be a Bills-nél. Ketten egy stabil futójátékot hozhatnak a Saints-nek.
WR: Marques Colston, Brandin Cooks, Brandon Coleman – Colston évek óta szállítja már a yardokat, és bár már a karrierjének leszálló ágán van, még mindig a csapat legjobb elkapója. A tavaly draftolt Brandin Cooks tavaly jó szezonnal nyitott, idén Jimmy Graham hiányában egyértelműen neki kell majd a legfőképp előlépnie. Brandon Coleman meglepetésemberként szerezte meg a 3. elkapó pozícióját, az egykori draftolatlan szabadügynököt Payton egyenesen az edzőtábor MVP-jének nevezte.
TE: Benjanim Watson – A veterán Watson Jimmy Grahamet természetesen nem tudja majd pótolni, viszont blokkolási képességei több opciót nyitnak majd Payton számára és azért elkapás terén sem annyira elveszett.
LT: Terron Armstead – A korábbi combine felfedezett elég jó szezont hozott tavaly, ha ezt tartja, akkor az elkövetkező évekre megoldottnak látszik az LT poszt. Azonban Armsteadben még bőven van fejlődési potenciál, így bizakodóak lehetnek vele kapcsolatban a New Orleans-iak.
LG: Tim Lelito – Grubbs pótlását házon belül oldották meg, az eddig 4 meccsen kezdő Lelito vette át a bal guard pozíciót. Ha rosszul muzsikál még mindig megvan az az opció, hogy Strief jön be guardba és az újonc Andrus Peat kezd szélen (aki mondjuk elég messze van egyelőre ahhoz, hogy nyugodt szívvel hadba lehessen vetni NFL meccsen is).
C: Max Unger – Graham-üzlet keretében érkezett, tapasztalt center, biztos pont lesz a fal közepén
RG: Jahri Evans – Évek óta a támadófal legbiztosabb pontja, és bár tavaly magához képest egy kissé alulteljesített, Unger érkezése számára is nagy segítség lehet.
RT: Zach Strief – Jó szezont hozott tavaly és annak ellenére, hogy hosszútávon Peatben gondolkoznak a csapat vezetői, Strief idén még biztos kezdő.

DT: John Jenkins, Kevin Williams – Brodrick Bunkley távozása után a tavalyi szezont IR-en végző Jenkinsnek kell majd átvennie az NT szerepét, mellette a veterán Kevin Williams lesz a kezdő. Jenkins mozgákonysága alkatához képest kimagasló, Williams pedig a rutint hívatott képviselni az egységben. Passing downokon Akiem Hicks fog beljebb húzódni ha minden igaz.
DE: Akiem Hicks, Cameron Jordan – Itt nincs probléma, hisz Jordan átlagon felüli, Hicks korrekt kezdő. 3rd downokon Anthony Spencer és Parys Haralson is pályán lehet.
OLB: Hau’oli Kikaha, Dannell Ellerbe – Az újonc Kikahára nagy feladat vár majd, főleg úgy, hogy igazából ő 3-4-be illik, Ellerbe egy sokat megélt veterán, aki a sérülése után próbálja hozni a tőle korábban megszokott színvonalat.
MLB: David Hawthorne – A szélről húzódik be, ahol igazi tackle-gyáros volt, ezt középen is jól kamatoztathatja majd. Ott tolakszik Hawthorne mögött a kiváló mért idővel bíró újonc, Stephone Anthony.
CB: Keenan Lewis, Brandon Browner, Stanley Jean-Baptiste – Lewis és Browner korrekt párost alkotnak, Jean-Baptiste újoncidényében nem sokat látott pályát.
S: Kenny Vaccaro, Jairus Byrd – Vaccaro csalódást keltő szezonon van túl, Byrd pedig sérülésből tér vissza, így itt lehet és kell is mit bizonyítani.
K: Dustin Hopkins, Thomas Morstead – Morstead régi motoros, a Zach Hocker- Dustin Hopkins csatában most utóbbi látszik győztesnek.


Az edzői stáb

Főedző: Sean Payton. Kilencedik szezonját kezdi meg a Saints élén a támadóguru. A korábbi Super Bowl és Év edzője győztes Paytonnak bizonyára csak a rájátszás elfogadható eredmény ebben a gyenge csoportban, az NFC South-ban.
Támadókoordinátor: Pete Carmichael. 2009 óta dolgozik Payton alatt, ezalatt négyszer volt az első a Saints támadóegysége a ligában.
Védőkoordinátor: Rob Ryan. A sok csapatot megjárt Ryan 2013 óta dolgozik a szenteknél, és bár debütálása jól sikerült, a tavalyi szezonban az utolsók között volt megtalálható a védelme. Az idei szezonban érdekes lesz, hogy muzsikál majd az alapvetően 4-3-as védelme, hiszen a keret inkább 3-4-re tűnik alkalmasnak.


Legfontosabb érkező: Max Unger. A center érkezésével a támadófal biztos pontnak látszik, ami kulcsfontosságú lehet a Saints szereplésében.
Legfontosabb távozó: Jimmy Graham. Brees egyik kedvenc célpontja volt, az ő yardjait és legfőképp TD-it nehéz lesz majd pótolni.
Az újonc, akitől a legtöbbet várják: Hau’oli Kikaha. Egyből a mély vízbe kell ugrania, hiszen az egyik OLB posztot rögtön rábízták, nagy nyomás kerül így rá.
Sötét ló: Brandon Coleman. Nagyon jó felépítése van és ha Brees-szel megtalálják az összhangot, akkor akár a legjobb elkapó is lehet majd a csapatban.

Menetrend erőssége: 28. legnehezebb. A saját csoportjuk is elég gyenge, ráadásul megkapták az AFC South-ot, ami szintén nem egy eget rengető erősségű csoport.
Várható mérleg: 10-6. A könnyű menetrend miatt adott a pozitív mérleg, kérdés, hogy a rájátszásban ez mire lesz elég, ha egyáltalán elég lesz-e a rájátszásra az amúgy mély NFC-ben.

 


  

19. MIAMI DOLPHINS

Várható kezdőcsapat

QB: Ryan Tannehill – A negyedik évét kezdő irányító eddig minden évében folyamatosan fejlődött és most már tényleg eljött az ideje, hogy szintet lépjen, hiszen az ő teljesítménye lehet az, ami majd átbillenti majd őket a rájátszást jelző vonalon.
RB: Lamar Miller – Miller a tavalyi teljesítményével kisajátította a kezdő futó posztot, 5,1-es futásonkénti yardátlagával pedig a liga legjobbjai között volt.
WR: Greg Jennings, Kenny Stills, Jarvis Landry – Jennings a veterán erőt adja az amúgy fiatal elkapósorban, és mellesleg ő Cassel/Ponder-féle Vikingsban is összeszorgoskodott 804 yardot, Tannehill pedig azért jobb az említett irányítóknál. Landry tavaly ’Hill kedvenc elkapójává nőtte ki magát, és ezt a hírek szerint megmaradt az idei szezonra is, ő a slotból fogja majd az ellenfél védőit terrorizálni. Stills a Saintsnél már megmutatta, hogy kitűnő mélységi célpont tud lenni, de neki komoly riválisai akadnak, hiszen az újonc DeVante Parker (ha felépül) és Rishard Matthews is pályázik a helyére.
TE: Jordan Cameron – Cameron tökéletesen tudja majd helyettesíteni a távozó Clayt, azonban nála nagy kérdés, hogy egészséges tud-e maradni, a sorozatos agyrázkódásai elég aggasztóak.
LT: Branden Albert – A legjobb vakoldali tackle-k egyike, nem véletlen kapott nagy szerződést tavaly. Jelenleg térdsérülésből lábadozik, az első hétre valószínűleg játékra kész lesz, ellenkező esetben nagy bajban lennének a delfinek.
LG: Dallas Thomas – Az egyik nagy hiányposztja a Dolphins-nak a LG, hiszen Thomas átlagon aluli kezdő.
C: Mike Pouncey – Posztjának egyik elit játékosa, aki a tavalyi guard poszton tett kitérő után tér vissza a fal közepére.
RG: Billy Turner – Turner eddig összesen 17 snapet játszott, azt is jobb tackle poszton, így az ő játéka nagy kérdőjel lesz idén.
RT: Ja’Wuan James – A tavaly sokak által "reach"-nek tartott játékos beváltotta a Dolphins által hozzáfűzött reményeket és bár mikor át kellett mennie baloldalra már nem volt olyan jó, jobboldalon elég szépen muzsikált.

DT: Ndamukong Suh, Earl Mitchell – Suh jelenleg a liga legjobb DT-je, az ő jelenléte az eddig is kiváló Miami védőfalat újabb szintre emelheti, ami Brady és a Patriots ellen hatásos fegyver lehet. Mitchell egy korrekt kezdő, aki Suh mellett nagyon élhet majd, ráadásul mögöttük az újonc Jordan Phillips is egy tehetséges játékos.
DE: Cameron Wake, Olivier Vernon – Itt se lesz gond, Wake az egyik legjobb passzsiettetők egyike, és Vernon is átlagon felüli kezdő. Mögöttük Terrence Fede kaphat majd helyet a rotációban.
OLB: Jelani Jenkins, Chris McCain – Jenkins a múlt évben bizonyította, hogy hosszútávú megoldás lehet majd, mind passz ellen, mind futás ellen jól tud játszani. McCain főleg a passz elleni védekezésben és a nyomásgyakorlásban jeleskedik.
MLB: Koa Misi – A második évét húzza majd le középen a korábban szélen játszó játékos, aki Dolphins megbízhatóbb játékosai közé tartozott az elmúlt években.
CB: Brent Grimes, Jamar Taylor, Brice McCain – Grimes évek óta az NFL egyik legalulértékeltebb játékosainak egyike, pedig elit játékot hoz egy ideje. Taylor gyenge láncszem lehet majd a védelemben, McCain meg főleg a pálya közepén hatékony, átlagos kezdő, aki a 2013-as borzalmas szezonja után hozott egy jobbat tavaly.
S: Reshad Jones, Michael Thomas – Jones biztos kezdő, azonban a Louis Delmas ACL-szakadása miatt előlépő Thomas közel sem megoldás, így ide várható még igazolás.
K: Caleb Sturgis, Brandon Fields – Sturgis nem a legbiztosabb lábú rúgó, szoktak lenni néha fejfogós kihagyásai, míg Fields az elit punterek egyike.


Az edzői stáb

Főedző: Joe Philbin. A korábbi Packers támadókoordinátor már a negyedik szezonját kezdi meg a Dolphins élén. Ha nem jut rájátszásba a csapat, akkor könnyen lehet az utolsót is, hiszen az idei év is már az utolsó utáni esély a számára.
Támadókoordinátor: Bill Lazor. Az Eagles-től érkezett a tavalyi szezonban és Tannehill játékán meg is látszódott a korábbi irányítóedző munkája. Idén a támadóegység továbbfejlesztése az elvárás, ami muszáj a célok elérése érdekében.
Védőkoordinátor: Kevin Coyle. Igazi meglepetés az ő maradása, mivel a tavalyi védelemben sokkal több potenciál volt, mint amit végül kiaknázott az alakulatból. Ha idén is alulteljesítenek, az nemcsak az ő, hanem Philbin munkájába is kerülhet.


Legfontosabb érkező: Ndamukong Suh. Korszakos zseni, aki bármelyik védőfalat a legjobbak közé emeli, ezt a brutális szerződése is mutatja.
Legfontosabb távozó: Charles Clay. A TE a Suh-szerződés után távozott, hiszen nem tudta a Dolphins meccselni a Bills ajánlatát. A legfontosabb erénye a megbízhatóság volt és hogy mind blokkolásban, mind elkapásban kiemelkedő játékot tudott hozni.
Az újonc, akitől a legtöbbet várják: DeVante Parker. Nincs idén nagyon nagy elvárás az újoncok felé, Parker legfőbb feladata is legfőképp a beilleszkedés lesz a támadósorba.
Sötét ló: Olivier Vernon. Mindenki Wake-et emlegeti, ha a Dolphins pass rushról van szó, pedig Vernon szép kis számokat hoz csendben, idén a kiugró szezon is benne lehet, főleg úgy, hogy szerződésének utolsó évében jár.

Menetrend erőssége: 17. legnehezebb. A könnyebb AFC South és a kissé erősebb NFC East jutott idén nekik, nem leküzdhetetlen feladat ez.
Várható mérleg: 9-7. Pozitív mérleggel zár majd a Dolphins, de ez nem lesz elég a rájátszáshoz.

 

Demján Adalbert (Wester)

 


Hozzászólások

több mint 8 éve
Grimes az egyik kedvencem, tényleg az egyik legjobb corner.
Én idén sokat várok a Dolphinstól, szerintem meglesz a playoff!