NFL visszaszámlálás - 25-26. helyezett

Írta: empty taxi — 2014. augusztus 19., 13:42

Most már NFC-s vizekre evezünk.

NFL visszaszámlálás - 25-26. helyezett

26. Minnesota Vikings

3 ok a bizakodásra:
- Adrian Peterson. Talán már lefelé szálló ágba került a pályafutása, de ennek ellenére továbbra is elvárható tőle egy 1500+ yardos és 10+ touchdownos szezon, mellette Toby Gerhartot Jerick McKinnon váltja a kiegészítő szerepkörben, McKinnon ha beletanul egy NFL-csapat sémájába sokoldalúbb játékos lehet, mint Gerhart.

- Teddy Bridgewater személyében végre van a csapatnál egy potenciális franchise irányító, akivel állítólag igencsak elégedett az új offensive coordinator Norv Turner, bár ennek némiképpen ellentmond, hogy folyamatosan Matt Cassel kezd az első csapattal az előszezon-meccseken. Bridgewatert segítheti, hogy Greg Jennings, Cordarelle Patterson, Jerome Simpson és Kyle Rudolph személyében potens célpontok vannak a keretben.

- Mike Zimmer személyében egy kitűnő motivátor került a főedzői székbe, a védelemben található kisebb-nagyobb lyukak befoltozására is elég lehet az ő szaktudása. A támadókoordinátornak kinevezett Norv Turner szintén elismert szakember, az általa imádott mélységi play action játékhoz pedig kiváló alap a Peterson-féle futás.

3 ok a búslakodásra:
- Jared Allen távozásával kérdéses, hogy mekkora nyomás érkezik a védőfal széléről. Látni lehet ugyanakkor, hogy a vezetőség törekedett a megoldásra: az Allen árnyékában megélő Brian Robison - Everson Griffen kettős mellé/mögé Corey Wootton érkezett Chicagoból és Scott Crichton a draftról és mellettük valószínűleg az 1. körös újonc SLB Anthony Barr is sokat fog blitzelni.

- A CB-sorban is vannak kérdőjelek, Xavier Rhodes újoncszezonja alapján alkalmas lehet elsőszámú cornerbacknek, Captain Munnerlyn szintén jó játékos (elsősorban slot cornerként), de utánuk már Derek Cox és Josh Robinson a nickelback-jelölt, ami azért az NFC Északi csoportjában nem jó előjel.

- A Linval Joseph - Sharrif Floyd kettős kifejezetten jól néz ki a védelem közepén, de mögöttük már Fred Evans és Tom Johnson jön, azaz egy sérülés itt komoly következményekkel járhat, ráadásul ez Zimmernek is újdonság lehet a Bengals-féle mély DT-rotáció után.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
26. 22. 22. 23. 24. 25.

 

25. Washington Redskins

3 ok a bizakodásra:
- Robert Griffin III minden valószínűség szerint kiheverte a korábbi térdsérülését. A 2012-es Év Támadóújonca ha visszatalál az akkori játékához, akkor védelem legyen a talpán, amelyik meg tudja állítani a fővárosiakat. A holtidény is arról szólt, hogy minél inkább megerősítsék Griffin kiszolgáló személyzetét, a szabadügynökpiacról az elkapósorba érkezett DeSean Jackson és Andre Roberts, a támadófalba Shawn Lauvao és Mike McGlynn, a drafton is érkezett mindkét egységbe erősítés Ryan Grant, illetve Morgan Moses és Spencer Long személyében.

- Jay Gruden személyében egy komoly pedigrével rendelkező támadószakember került a Redskins főedzői székébe, ha az ifjabbik Gruden képes lesz egy Griffin erősségeire építő playbookot összeállítani, akkor feltétlen megtette az első lépést ahhoz, hogy a bátyjáéhoz hasonlóan sikeres vezetőedzői karrierje legyen.

- A front7 immár London Fletcher nélkül is elég szépen fest, Perry Riley képes lehet átvenni a vezérszerepet, a Brian Orakpo - Ryan Kerrigan kettős (ez a duó kiegészült az újonc Trent Murphyvel) számos irányító rémálmában szerepel, a Barry Cofield vezette védőfalba pedig érkezett a csoportrivális Dallastól a karrierje legjobb évén túllévő Jason Hatcher.

3 ok a búslakodásra:
- A tavaly egészen rettenetes secondarybe a pályája csúcsán túljutott Ryan Clark és a vegyes megítélésű Tracy Porter érkezett szabadügynökként, a drafton pedig csupán Bashaud Breelandre költöttek picket, nehezen látni, hogy mitől következne be itt minőségi javulás.

- Mike Shanahan támadófala a zónablokkolásra alapult, könnyebb és fürgébb támadófalemberekkel operált, ezzel szemben a Jay Gruden koordinálta Bengals offense évről évre a liga egyik legnehezebb falával állt ki és power blocking sémát futtatott, komoly kérdés, hogy mennyire lesz zökkenőmentes ez a váltás, illetve, hogy a váltás mennyiben csökkenti majd Alfred Morris hatékonyságát.

- Muszáj lesz kicst átszabni RG3 játékát, hiszen aki követte az egykori Baylor QB NFL-karrierjét az láthatta, hogy sokszor ment bele szükségtelen és önveszélyes ütközésekbe. Ha tényleg rá akarják alapozni a franchise-t a rézbőrűek, akkor elengedhetetlen némi játékstílus-változás Griffinnél, a kérdés az, hogy ezt mennyire sínyli meg a hatékonysága.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
25. 20. 11. 29. 30. 27.

Hozzászólások

több mint 9 éve
Hűű a 'skinsnél van már differencia rendesen 😊
több mint 9 éve
Mindkét csapatnál úgy érzem, a támadósor jó lesz bár én Minnesotában Casseltől egy kicsit tartok, de szerintem ő sem lesz olyan rossz. Viszont mindkét oldalon a védelmeket gyengébbnek érzem, mint a másik egységet.
több mint 9 éve
Bg33 Miami Dolphins 4
Hűű a 'skinsnél van már differencia rendesen 😊zsoltvanya
Hát ott eléggé mert ha megnézed az offense tele van minőségi célpontokkal mint: D-Jax,Garcon,Roberts,Reed van mellé egy jó irányítójuk akit ha engednek futni is a sérülése után akkor bármire képes és egy Alfred Morrisuk aki a falon is átfut, igazából az O-line a kérdéses, hogy az új rendszer hogy fog feküdni nekik illetve az hogy Leichtsteigernek hogy megy majd a center pozicíó rajtuk kívűl mondjuk a Luavo,McGlynn/Chester triótól nem várok sokat talán ha Moses átveszi Polombus helyét RT pozicioba az javíthat még a falon. A védelemben a front seven elég jónak néz ki a D-line rotációja elég mély és minőségi és melléjük csatlakozik még az Orakpo,Kerrigan páros amely talán a legjobb 3-4-es pass rusher páros a ligába. A baj inkább a secondarybe van mert az valami katasztrófa DeAngelo Hall még egész jó és több használható Corner nem igen van a keretbe a Safety-k között vannak tehetséges játékosok mint Phillip Thomas vagy Baccari Rambo de igazából a secondary összeségébe elég szar 😀
több mint 9 éve
véleményem szerint is jó lesz a Redskins, talán még a csoportot is megnyerhetik (bár kétlem, az Eagles-től egy igen jó szezont várok), de 11. helyre azért nem tenném őket 😊
a Höri 20-asa inkább realitás számomra velük kapcsolatban.
Ami a Vikings-t illeti, hát nem tudom. A csoportban valóban gondok lehetnek azzal a secondaryvel, mert van egy Rodgers, egy tavaly életjeleket is mutató Cutler, és egy Stafford, ami valljuk be, talán a legerősebb csoport QB-kat tekintve.
több mint 9 éve
Toca Minnesota Vikings 12 — Vikings fan
Ha végre lesz passz játék, akkor a védelem is jelentősen jobb lesz, mert nem fogják a seggükön venni a levegőt már a 2.félidő elején. Ráadásul Rhodes - Captain duó nem lesz rossz, a 2.számú CB-ben illetve HS melletti Safetyvel lehetnek gondok. Zimmernél tuti nem lesz annyi mistackle sem mert kiherélni az embereit 😀