NFL visszaszámlálás - 29-30. helyezett

Írta: Höri — 2014. augusztus 16., 18:26
NFL visszaszámlálás - 29-30. helyezett

30. Jacksonville Jaguars

3 ok a bizakodásra:
- A 2013-as év második felében felébredt a csapat és elkezdett meccseket nyerni. A szabadhétvégét követően a saját súlycsoportjukban lévő ellenfeleket már le tudták győzni Gus Bradley-ék, ami hatalmas előrelépés volt az év elején látott kilátástalansághoz képest. Hatalmas eredménynek számított ez a főedző részéről, és most úgy tűnik, hogy egy megerősített kerettel és a legjobbjaik megtartásával egész szezonon keresztül képviselhetik azt a szintet, amit legutóbb csak 8 meccsen sikerült.

- Végleg kipaterolták Blaine Gabbertöt és egy másik első körös irányítóhoz, Blake Bortles-hez fordultak az 1/3-as választásukkal májusban. A floridai kötődésű quarterback nagyon úgy tűnik, hogy már karrierje ezen pontján is legalább annyit tudna segíteni a csapatnak mint Chad Henne, és amint pályára kerül, biztos, hogy új szintű izgatottság lepi el Jacksonville-t.

- Hosszú idő után kezd kikristályosodni a csapat építkezési elve, minden téren. Bortles mellett is olyan újoncok érkeztek, akik első évükben meghatározók lehetnek, rutinos veteránokat hoztak, akik az öltözőben is hasznára tudnak lenni a csapatnak és Shad Khan a pályán kívül is igyekszik ellátni a szurkolói bázist legjobb tudása szerint. Az állandó újrakezdés után most lehet, hogy tényleges építkezés zajlik.

3 ok a búslakodásra:
- A támadófallal lesznek gondok bőven. Luke Joeckel első éve nagyobbik részét sérülten töltötte, így valamennyire ő is kérdőjel, de a fal jobb oldala teljes rejtély miként fog kinézni. Austin Pásztor a kezét törte és év elején nem lesz bevethető, középen a 3. körös Brandon Lindert RG és C posztra is be kéne tenni, de egy hely így is kiadó. Ráadásul a jelentkezők közül nem a legmeggyőzőbb, hanem inkább a legkevésbé rossz fog pályára kerülni.

- Visszatérő probléma volt a pass rush hiánya, és sokan azt is várták, hogy a 3. helyen ide draftol valakit a Jaguars. Ehhez képest az 5. körig vártak a DE húzással, és úgy tűnik, hogy a lassan 33 éves Chris Clemons-ba vetik a bizalmukat. A bőséges DL-rotáció a fal közepéről is generálhat nyomást, de ahhoz képest, hogy milyen erőteljesen kommunikálták, hogy többször kell odaérni a quarterbackhez, nem tettek nagy lépéseket.

- Ritkán látható sérüléshullám sepert végig az elkapó állományon. Hozzátéve, hogy Ace Sanders és Justin Blackmon eltiltását tölti, ez elég kedvezőtlen előjel. Cecil Shorts első számú elkapóként sokat kihagyott, Allen Robinson 2. körös választottként szintén, így hiába vannak meg papíron rendesen, az 1. csapattal legtöbbet gyakorló elkapók között a nem draftolt Allen Hurns-re lehetett leginkább számítani.

A szerkesztők tippjei:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
28. 29. 31. 26. 29. 28.

 

29. Buffalo Bills


3 ok a bizakodásra:
- Az idei drafton 4. helyen elkelt Sammy Watkins már a mostani szezonban nagyot robbanthat, igaz ez nem sok újonc elkapónak sikerült (’98 óta csak hat 1000+ yardos rookie WR volt). Ráadásul mögötte sincs tehetségben hiány: egy hatodik körös draftcetliért megszerezték Mike Williamst, aki nem volt rossz Tampában, csak nem tudták megnevelni; ott van a két tavaly draftolt fiatal, Woods és Goodwin, valamint a két évvel ezelőtti Hard Knocks-sztár Chris Hogan. 

- A liga egyik legjobb védőfalával büszkélkedhet a Buffalo, a Williams – Williams – Dareus – Branch kvartett tavaly 41-szer sackelte az ellenfél irányítóit, plusz Jerry Hughes is remek szituációs pass rusher. Ha Dareus-nak meg jön az esze (kétszer is letartóztatták a holtszezonban), továbbra is dominálni fogják az ellenfél támadóit.

- A futójáték tavaly Spiller sérülésével az év első felében eléggé akadozott, utána viszont Jacksonnal a liga egyik legjobb futótandemjét alkották. Idén 3. számú tailbacknek érkezett Bryce Brown, akiben szintén megvan a potenciál a nagy játékokra. Csak Spiller maradjon egészséges… 

3 ok a búslakodásra:
- Tavaly az inkonzisztens passzjáték eléggé megölte a támadókat, Manuelnek hat meccset ki kellett hagynia, viszont a tízen, amin játszott, nem volt meggyőző a teljesítménye. Persze az sem segített, hogy 28-szor sackelték, de a 77.7-es passer rating is csak a liga leghátsó részére volt elég, nagyot kell javulnia idén, hogy ne követeljék a fejét hamarosan.

- A front seven dominálásában nagy szerepet játszott tavaly Kiko Alonso, akinek viszont július elején elszakadt az ACL-je, ezért az egész szezont ki kell hagynia. Első évében PFWA legjobb újonc védőjátékosa volt és bekerült az NFL „Legjobb 25 év alatti játékosok” csapatába. Nagy kérdés, hogy a Nigel Bradham – Brandon Spikes – Keith Rivers hármas (plusz az újonc Preston Brown) hogyan tudja feledtetni Alonso hiányát.

- Nem szabad elmenni Doug Marrone (HC) és Doug Whaley (GM) kettőse mellett sem, akik tavaly óta egyengetik a csapat útjait. Marrone playhívásai minden kreativitást mellőznek, a múlt évben az egyik legrosszabb redzone offense mutatói voltak a csapatnak, és ez már az idei előszezonban is előjött. Whaley pedig a holtszezonban (Chris Williams drága igazolása) és a drafton mutatott ténykedései miatt (Watkins miatti drága feltrade) tűnik megkérdőjelezhetőnek.

A szerkesztők tippje:

Empty Taxi Höri MarioAna Vassadi Habi Shawnka
29. 27. 30. 30. 25. 29.

 

Herczeg Ádám (Höri) & Szabó Attila Zsolt (Dexxter Tailor)


Hozzászólások

több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 32 — The only discipline that lasts, is self discipline
Furcsa tőled egy mondatban olvasni a "Jerry Hughes" nevet és a "remek pass rusher" jelzőt. 😀 De ez van, Buffalo-ban magára talált a srác.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
Furcsa tőled egy mondatban olvasni a "Jerry Hughes" nevet és a "remek pass rusher" jelzőt. 😀 De ez van, Buffalo-ban magára talált a srác.peterk2005
Én csak a jaxet írtam 😛 de amúgy igen, az a Sheppard-Hughes csere inkább nekik volt jó.

több mint 9 éve
wmitty Indianapolis Colts 12 — Colts fan
Nekem is rögtön ez jutott eszembe! 😉

Otthonom MisColts