peterk2005 udvari bolond

Indianapolis Colts Stanford Cardinal

peterk2005 udvari bolond
Lakhely
Magyarország
Utoljára láttuk
1 órája
Regisztrált
több mint 15 éve
Fórum hozzászólások
22 172

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)Utolsó 10 fórum hozzászólás

18 perce
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Igen, van az a piaci ár ami már nem éri meg. A szurkolónak. Ha viszont need van egy poszton és megteheted akkor hozol embert. Megtehettük.

Nem maradtunk ki semmiből idén. Leírtam, hogy ez egy tudatos döntés volt, hogy 2 offseasont tolunk egy év alatt. Nem volt eredménykényszer, megtehettük. Nem kell megérteni, lehet a sztenderd dolgokba ragadni, de ennyi történt. Ezt könyvelés technikával megoldottuk, az eredmény meg nem lett kielégítő.

Szerintem is felesleges évente kiugrálni a dealekből, főleg ha a piac krémjét hozod el. Én se fizettem volna ennyit, nekem is voltak fenntartásaim, amiket most károghatnék, hogy naaaa megmondtam..de az az én világom, nem a valóság. Én azt szeretem megérteni ami valóban megtörténik, nem ami a fejemben van alternatívaként.
topin
És mit értettél meg abból, ami megtörténik? Tavaly elköltött a csapat annyit, amennyit még soha egyetlen másik NFL csapat sem költött el egy offseasonban (kivéve azt hiszem egy alkalommal a Jets-et). Azaz egy nagyon nem megszokott, nem általános, hanem igencsak különleges lépésre szánta el magát. Mit értettél meg akkor és azóta mindebből?

A szabadügynök piac nem draft, nem több éves építkezési folyamatról, nem játékos nevelésről, nem csapatba illesztésről szól, hanem azonnali erősítésről. A helyzethez illő megfogalmazással, nem egy rakéta tudomány. 😊 Nem kell hozzá új generációs elemzők podcastjait végighallgatni, nem kell hosszú távú stratégiákat felfedezni és elemezni tudni. A free agency rém egyszerű történet: ha teljesít a játékos (azonnal), akkor megérte leigazolni. Ha nem, akkor nem érte meg. Ennyi. Ha egy free agent ezt nem tudja, akkor nincs értelme leigazolni, mert nevelgetéshez, csapatba illesztéshez sokkal egyszerűbb draftolni a játékost. Olcsóbb és fiatalabb is. A szabadügynök piac csak és kizárólag arról szól, hogy az adott poszton azonnali megoldást hozzon. Emiatt Judon leigazolása sikeres lépés volt, Mills leigazolása oké. Andrews újraszerződtetése megérte. Henry a tavalyi éve alapján so-so, az idei évével együtt már bukta. Jonnu Smith totális fejreállás. Bourne szintén so-so, Agholor nem érte meg. Nincs másik nézőpont, nincs "próbáljuk megérteni", mert nincs mit.

Az FA (vegyük ide a trade-et is) sikerességi aránya se jobb NFL szerte, mint a drafté (pénz / teljesítményt nézve). Relative kevés "bombasztikusan bejött" igazolás van, több az "oké", és még több a "so-so, elmegy". És van egy naaagy rakat "ennyiért nem érte meg". Minden Hill féle trade-re vagy igazolásra jut jópár Allen Robinson, vagy Russell Gage (vagy Kenny Golladay) ami ezért vagy azért nem jön be. A Pats 2021-es idénye - minden igazolt játékost beleértve - kb. átlagos lett. Volt aki bevált, volt aki nem, az arány se nem lett jobb, se nem lett rosszabb az NFL átlagnál. Ez függetlenül attól, hogy "stratégiailag mi volt a kitűzött cél", így is meg úgy is igaz. Akkor is így van, ha BB azért igazolt egy év alatt ennyit, mert Bradynek akart bizonygatni és türelmetlen volt, meg akkor is igaz, ha nem akart semmit bizonygatni, egyszerűen csak jó csapatot akart és ennyi volt a hiányposzt és ennyi volt az elkölthető pénz. És egyébként akkor is igaz lenne, ha (megtehette volna ezt is) nem 2021-ben költ el ennyit, hanem tavaly mondjuk a felét, idén márciusban meg a másik felét ..... és ugyanez az eredmény. Mindegy, mert a végeredmény számít, semmi más. A végeredményt meg látjuk.

(A szabadügynök igazolásokkal kapcsolatban igazából egy dolgot érdemes _szerintem_ kiemelni. Azt, hogy - akármennyi is a szabad pénz - ha le kell tarolni a piacot ahhoz, hogy a rosterben be lehessen tömni a lyukakat, akkor az nem jó jel. A 2021-es Pats alapvető problémája is ez volt. Ez egy kompetitív liga, mindenki - na jó, majdnem mindenki - elkölti a rendelkezésre álló forrásokat. Attitűd, időzítés változhat, de alapvetően mindenki elkölti. A Pats / BB se csinált mást. Elköltötte a rendelkezésre állót. BB úgy döntött, hogy ilyen időzítéssel., azaz azonnal, egy offseason alatt. A probléma gyökere nem ez, hanem az, hogy egyáltalán előállt ez a helyzet. Hogy az optimálisnál jóval több szabad pénz keletkezett. Ennyi pénz ugyanis akkor keletkezik, ha a roster nincs rendben, túl sok a lyuk, takarítani kell, nincs újraigazolható saját játékos, stb. Optimálisan - ha megvan a kellő utánpótlás - akkor nem szabadul fel ennyi, mert a saját nevelések közül újra tud / akar igazolni a csapat játékosokat. És akkor ennyi lyuk sincs, ugyanezért. A Pats esetében tavaly úgy alakult, hogy kibillent a roster az optimálisból, túl sok pénz lett, túl sok lyukkal. Futni kellett a pénz után, az meg így sikerült. Nagyjából átlagosan.)


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
15 órája
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mennyivel állnánk, ha tudnánk 18 pontot hozni minden meccsen? 10-2? Végülis az csak kicsit szarabb, mint a 3-9...
StormST
Én örülök ennek a 3-9-nek bizonyos szinten, mert a 10-2 az összes hibát "eltakarná" és nem 2-3 évig, hanem 6-8 évig lennénk a fütyi rossz oldalán.. 😀
Így legalább, TALÁN, a szezon végén elindul valami gyökeres változás... TALÁN...
jobbágy#JC6
Ez - eredménytől és a hangulatodtól függetlenül - muris egy mondat lett. 😊 Mintha azt mondanám, hogy de jó, hogy nem vagyok gazdag ember, mert ha gazdag lennék, akkor megvenném az új autót, ami eltakarná, hogy nem tudom megvenni. 😀 (Ha 10-2-vel állnánk, akkor 13 pontos offense átlag ide vagy oda, nem lenne mit eltakarni. Mert akkor jó lenne a csapat .... és az edzők is. 😊 Az tök mindegy, hogy valaki hogyan jó.)

(Szándékosan nem írok a meccsről. Nem tudok értelmeset írni. 😕 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
A képen hol van elrejtve a tulipán?
Kampman
A szoknya alatt. Ő a Tulipános Fanfan Fun-Fun.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
2 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Oroszország közvetlen katonai költségei a háború 9 hónapja alatt mintegy 82 milliárd dollárra rúgnak. Ez a becslés tartalmazza a katonai műveletek támogatásához szükséges közvetlen költségeket, de nem tartalmazza az egyéb védelmi kiadásokat és a gazdasági veszteségeket.
...
Zsellértelkes Vrij
Szépen összeszedted a számokat, ugye ez a kiadási oldal, vagy ha úgy nézik, akkor a befektetés.
Arról vannak számaid, hogyha elérik a céljukat, és az övek lesznek azon területek, amiért mennek, akkor mi a matek a bevételi, vagy profit oldalon?
Vagyis a "mennyit kockáztatnak" az ismert, de az tudható, hogy mekkora a "mennyit nyerhetnek" oldal összege?
Őszentsége Sobri Jóska
Gazdasági értelemben csak bukhatnak. Ha meg is szereznék a kiszemelt három régiót (mind a négyet nem fogják tudni, a három se valószínű, inkább kettő lehet az ... feltéve, hogy ők nyernek), az a két régió egy gazdasági csőd, különösebb természeti erőforrás nélkül. Van ugyan ez meg az ami bányászható, de összevetve kutya füle ahhoz képest, amit csak a szarrá bombázott régiók rehabilitációjára költeni kell(ene). Orosz pénz és technika biztosan nem lesz rá, most már a nyugati sem fog jönni, úgyhogy marad az, hogy majd Kína. Pincsikutyaként befekszenek, és kötnek pár olyan üzletet Csingékkel, mint Montenegro vagy mi a vasúttal, és Kína helyre fogja nekik állítani ... úgy, hogy gazdaságilag az oroszok számára az egész egy ordas nagy bukó lesz / lenne / lehetne. Ez a "győztes" scenario.

Itt csak politikai / geopolitikai értelemben lehet orosz győzelemről beszélni, ha sikerülne nekik nyerni. De akármennyi elemzést is olvasok, a presztízsen kívül itt se látom, hogy mi mást nyerhetnének. A fekete tenger ellenőrzése lehetne egy geopolitikai győzelem, de ahhoz elég lehet(ne) Krím is, nem kell pl. Donbasz (amire még a legtöbb esélyük lehet). De ahhoz is, hogy ezt elérjék, újra kéne faragni az ottani orosz flottát, mert jelenlegi állapotában akkor se tudná ellenőrizni a régiót, ha csak úgy odaadnák neki. Ami szintén egy rakat pénz, és fejlett technológia ... ami honnan jöhet? Jelenleg Kínábul vagy sehonnan.

Putyin (az orosz ultra vezetés) ezt az egész ukrán sztorit rohadtul benézte. Ez a Kijev alóli kivonulás idején látszott már. Azóta nem az a kérdés, hogy mit nyerhetnek vele, hanem az, hogy mekkora veszteségekkel fognak tudni belőle kiszállni. És az, hogy ez a mellényúlás belpolitikai szempontból milyen következményekkel járhat rövid és hosszabb távon. (Értsd mi lesz Putyinnal, illetve képes lesz-e Oroszország egyben maradni hosszabb távon, vagy esik szét tovább.)

Szóval a dolognak ez a része eldőlt, a legtöbb elemző is erre jut manapság. Sajnos az ukránokon ez nem segít, ők veszítik ezzel a legtöbbet. Ők is abban a helyzetben vannak, hogy ha katonailag nyernek is, gazdaságilag óriásit veszítenek. Akkor is, ha a lefoglalt orosz 300 milliárdot megkapják. A legnagyobb probléma nem is az lesz, hogy a teljes infrastruktúrát újra kell építeni, hanem az, hogy eltűnt / elment / elköltözött a lakosság kb. negyede.

Én a jelenlegi helyzetet kb. így látom.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
3 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én is az ára miatt vettem az S-t, ahhoz képest amit egy casual játékosnak nyújt, és összevetve a PC árakkal tényleg nagyon baráti. Egy gamepass előfizetéssel - ha online is játszik az ember, vagy szereti a gamepasson ingyen elérhető platform játékokat, stb. - különösen. Ha nincs semmi amin játszani tudnál, és találsz annyit a platformon ami leköt, nagyon jó vétel. Én se dobom ki, megvan, meg is marad. De így, hogy én a laptopon is tudtam eddig játszani - úgy, ahogy persze, nincsenek nagy igényeim, még a Cyberpunkot is élvezettel végigtoltam a mostani laptopon is, pedig annál már szinte mindent minimumra kellett venni - nincs igazán meg a szerepe. De ki tudja, lehet, hogy kijön a közeljövőben valami ami csak azon lesz elérhető, és leköt.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
3 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
ugye en voltam 'utolso diplomata' szoval biased a velemenyem. egyreszt van igazsag abban, amit mondasz. de nem errol az oldalrol. nyilvan vannak az ejtoernyosok (es mivel tul nagy szamuk lett, mert a 70-30 arany megfordult 30-70/20-80, ha erted, ha nem akkor kovetkezo hszben elmagyarazom), akik nem vegzik el ezt a munkat.
de nagyon sokszor elvegzik ezt a munkat a regiek, csak aztan a jelentesben, ez nem megy haza. mert, aki ezt ellenjegyzi, az kigyomlalja, 'hogy ezt nem irhatjuk le, nem ezt akarjak otthon olvasni' (igen, en is kaptam ilyen jellegu mondatot). nyilvan nekem egyszerubb volt abbol a szempontbol, hogy a tenyleges kikuldo szervezetemnek, leirhattam, es ha olyan jellegu volt, akkor legalabb az az info odakerult minimum egy allamtitkarhoz, meg ha nem is a KKMben.

DE azzal az utolso diplomata sem tud mit kezdeni, hogy ha tenyleg atmegy meg ezen a szuron, akkor eljut BakondimindenhezisertekGyorgymigraciosszakertohoz, aki aztan kepes a masfeloldalas jelentesbol egy mondatot felolvasni a tvben, hogy a mondat kozepen leugrik a szeme a kovetkezo sorra (igaz tortenet, mert az en jelentesem volt). majd ugy tesz mintha minden rendben lenne, pedig elkepeszto baromsagot mondott. de a legerdekesebb az egeszben, hogy senki sem vette eszre ezt pedig meg az egy percekbe is bevagtak ezt a mondatot, es Gyuri meg kulon koszonolevelet is irt nekunk. summa summarum: en el tudom kepzelni, hogy at-atmennek jelentesek, csak nem foglalkoznak veluk vagy kap a missziovezeto dorgalast.
csebi
Ez is - az autoriter rendszerekre kiemelten jellemző - visszacsatolások kiírtásának / elsorvadásának következménye. Nem csak a külügy, hanem a közélet és államigazgatás minden területén megjelenik. Manapság már sajnos nap, mint nap tapasztaljuk is.

Minden hatalom elsődleges célja saját hatalmának megőrzése. Az autoriter rendszereknek ehhez több eszközük van, mint a demoktratikusabbaknak. Ezért több eszközt is használnak. A visszacsatolás a természeténél fogva riválist és kellemetlenkedést (is) jelent, nem csak információt. A több eszköz miatt az autoriter rendszereknek - amíg stabilak - olcsóbb kiírtani a visszacsatolásokat / kritikus csatornákat), mint elviselni a kellemetlenséget ami velük jár. A demokratikusabbaknak drágább, így ők elviselik. Cserébe viszont élvezik a hasznát is: hatékonyabbak. Látjuk, tapasztaljuk, hogy sajnos a NER is már abban a fázisban van, hoigy visszacsatolás alig maradt, így önkorrekcióra se, vagy csak nagyon ritkán képes. Akkor egyébként amikor éri - döntően már csak akkor, amikor a hatalom elvesztésétől fosik valamiért -, akkor a NER is azonnal próbál önkorrigálni. Csak ez egyre ritkábban fordul elő. Még azzal együtt is, hogy az ilyen autoriter rendszerek folyamatosan (és idővel egyre erősödően) fosnak az esetleges bukástól. (Érdekes, hogy miközben a fosás is egyre nagyobb, aközben a gőg is folyamatosan nő. Tud mindkettő erősödni egyszerre.) Lényeg a lényeg, hogy egyáltalán nem lep meg, hogy a külügyben is ez van. (Mármint szakmai nihil.)


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
azért mert a kormány már megmutatta hogy amit ígér nem tartja be

Negritis, a vajda
2 809 238 ember ennek ellenére továbbra is bizalmat szavaz nekik.

- a rezsi csökkentés nem változik, de változott
- 3 hónap lesz az árstop, azóta is tart
Negritis, a vajda
Persze, de nem engem kell meggyőzni, én voltam kint a Kossuth téren is októberben.

Csak próbálok a dolgok mögé nézni, mit-miért tesz a kormányzat, kinek próbál kedvezni, és próbálom elképzelni, hogy amikor pl megszondáztatnak egy szélesebb (reprezentatív) tömeget, akkor mit mérnek, milyen irányvonalat látnak a válaszokból. Szerintem abban egyetérthetünk itt, hogy mindent szondáznak, mérnek, elemeznek, gyakran a kimondott szavak szintjéig, pont egy ilyen témát ne monitoroznának mint ez?

"Ilyen tanárokkal mit kezdjünk? Aki a tananyag terhére politizál és a diákokat hergeli? A diákok meg nem szegülhetnek ellen, mert jön a megtorlás"
"Aki politizálni megy az iskolákba tanítás helyett az mehet a francba úgyis több kárt csinál mint hasznot."
"A diákoknak mi a faszból ( by Lilike ) van elegük? A tanulásból?
Vagy azt gondolják, ha mindegyik tanár Ferrarit kap attól ők okosabbak lesznek?"
"Pályakezdő volt... Hát így járt aki szart kavar... Váltson pályát inkább..."

bobi0092
Csak megjegyzem, hogy 1989-ben, amikor a Nagy Imre újratemetésen voltam kint, akkor aznap szigorlatoztam kísérleti fizikából az ELTE-n. Akkor az ELTE tanárok 95%-a úgy állt hozzá az újratemetéshez, ahogy most a tanárokhoz sokan. "Akadékoskoó fiatalok, mit képzelnek? Tüntikéznek ahelyett, hogy tanulnának és teljesítenek a vizsgákon." A vizsgákon meg a szó szoros értelmében szopatták azokat, akikről tudták, hogy tüntetni járnak. (Nem csak a Nagy Imre volt akkoriban. Nagymaros, október 23 és még egy sor akció volt. Plusz az alakuló Fidesz. Azt se szerették, ha abban aktív valaki.)

Egy évre rá a választásokon 90%-os többséggel váltották le a rezsimet. Szóval ennyit a monitorozásról. Addig fog ez tartani, amíg ostorral / szíjjal / zsebbe apanázzsal össze lehet tartani. Aztán szétesik, és pár hónapja kirúgott, "szart keverő pályakezdő tanárt" megtörténhet, hogy beválasztják parlamenti képviselőnek. Aki aztán ha szerencsénk lesz, nem növeszt gumi gerincet és nem transzformálódik át a negyvenes éveire olyanná, mint amilyenné a Fidesz generáció fiatal pályakezdői. (Vagy, ha esetleg a civil társadalom addig érik valamennyit, és nem engedi nekik. Valamennyire engedni fogja - jobb helyeken is engedi -, de talán ezen a balkáni szinten nem.)


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Én, mint teljesen hozzá nem értő kérdezem, ha tényleg túlterhelt a rendszer a megugró lakossági napelem beruházások miatt, akkor a szolgáltatók miért nem fogják vissza a termelést és a haztartasokbol nyert energiát forgatják vissza a hálózatba? Hülye kérdés?
Nemes samu09
Kapitalizmus, azért.

De nem a lakossági termelés terhelte túl meg ez nem pontosan így működik. De mivel nem értek hozzá (@Lecsó?), nem tudom jól elmagyarázni.
Gyurma Pappa
Nem hülye kérdés, csak nem így működik a hálózat. Először is nagvonalakban az a fontos, hogy minden pillanatban annyit kell termelni, mint amennyi fogyasztás van. Sajnos nálunk nincs akkora szerencse, hogy hatékonyan tároljunk nagyban, mint pl Ausztria nyugati részén víztározókban.
A napelem akkor termel, amikor mindenki másnak is termel, de még egész európában is kb ugyanakkor. Sajnos a fogyasztás eleve akkor van völgyben. Delegalább eladni se lehet sehova, mert máshol is ugyanez van a környéken. (pl Tirolban baromira megszedték magukat amikor a Németek fizettek érte, hogy tároljanak má nekik felesleges energiát). Ilyenkor fizikailag az történik, hogy ha a te környékeden nem tudod hova tenni, akkor a betáplált plusz teljesítmény a frekvenciára és a feszülség effektív értékére lesz rossz hatással, majd a minőségi követelmények határánál az inverter lekapcsol. Lentebb írták, hogy a nagyobb napelem erőművek visszwatt védelmesek igen.
Szóval ezzel a szaldóval lehet most szidalmazni meg mittudomén, de gondolom senki nem szívesen dobna össze egy jól és gyorsan szabályozható gázmotoros kiserőműre az utcában pár százezer euróért ugye?

Röviden azért nem forgatják vissza, mert tárolás nem megoldott, amikor van, akkor meg kurvára nem kell, és eleve olcsó akkor az energia. Amikor drága az energia, akkor meg elvárod, hogy na de hát nappal én benyomtam, meg nyáron, faszér nem kapom értem cserébe este meg télen ugyanannyit? Hát azért.
Eazzy
Ez a hosszú távú probléma, az EU ezért is vezeti ki azt a fajta szaldó rendszert ami nálunk is működött. Eddig teljesen oké a dolog. Nem ezzel van a gond, ezt tudtuk, be van (be volt) tervezve. A gond az egyik napról a másikra való döntéssel van (ismét), és az indoklásával, ami abban a formában ahogy indokolták, nem igaz.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Grat peterk, ha így nyomtad volna egész évben akkor most a PO-ért harcolnál 😊 sok sikert a bent maradáshoz, így még maradt esély.
Szesze
Ehh, köszi, de kifutott hét volt. Magam sem tudom hogyan, de ezen a héten szinte probléma nélkül ki tudtam állítani egy korrekt kezdő csapatot ... így most éppen volt aki pontot szerezzen. 😊 Ez idén teljesen szokatlan, általában 3-4 poszton is "üres" a csapat.

Rossz pillanatot fogtál ki, mert a jövő héten simán ismét vissza fogok menni húgylangyosba. Éppen múlt héten néztem meg, az első 8 pickemből 3-an vannak IR-n - már jó ideje -, további kettő több meccset kihagyott, plusz Aaron Rodgers 😊 A nyolc top pickből ketten hozták eddig magukat. Ennek csak kiesés lehet a vége.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 napja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
 24.hu/fn/gazdasag/2022/11/29/napelem-szaldo-elszamolas-havi-kormany-mindenki-rosszabbul-jar/
YoungZeeZee
Nagyon jó lesz. Majd gondolkodom, hogy ebből így mit lehet kihozni.
zinedine5
Nekünk is most lett megigényelve a többi panel juhé!
Toca
Lett volna ra alkalom h legyen nyaron napelem, de nem erte meg es sejteni lehett h lesz vele vmi
MO-n kb 6honap napsutes 6 honap semmi.a tarolo aksik meg szarok.sziget mode lehetetlen es a z aramszamla boven az atlag alatti
YoungZeeZee
ezt amugy el tudna magyarazni nekem, hogy ennek mi a celja? tul sok a napelem? miert nem cel ezt tovabb promotalni?
csebi
Mert a rezsicsökkentés miatt elmaradt a hálózatfejlesztés, senkit nem érdekelt, és egyszerűen nem bírja a hálózat. Másrészt meg elég kiserőművet építettek a NAV-os vállalkozók, nem kell több.

Egyébként a legújabb napelemek már félhomályban is termelnek. Nálunk most is 2-3-on termel a 10-es napelem, a ház (iroda) meg 3-nál többet 23 fokos fűtés mellett sem fogyaszt.
Gyurma Pappa
Ez annak a kevés kormánypárti médiamókusnak a magyarázata, aki még úgy tesz, mintha kormány kritikus is tudna lenni. 😊 Nem amiatt írom, mert azt kritizálnám amit írtál, hanem csak azért, mert tényleg ezt mondják. 😊

Eközben - bár teljesen igaz, hogy a hálózatfejlesztést elfelejtették (értsd: elbaszarintották az erre egyébként lehívható EU-s pénzeket olyan baromságokra amin a NER csöcsön lógók jobban megszedhették magukat) -, a szolgáltatók jelenleg a beadott igények 98%-át elfogadták. Azaz nem igaz, hogy nem bírja a hálózat, mert a változtatás előtt is csak akkor kaphatott napelem engedélyt, ha a helyi hálózat (trafók, stb.) bírják. Szóval ez egy újabb olyan döntés volt, aminek semmi értelme nem volt. Haszna semmi - azt ahol nem bírná a hálózat a szolgáltató jogszabály nélkül se engedélyezte volna -, de Jól megszopatott néhány ezer embert.

Igazából már kár számon tartani. Kezdek belefásulni. Azt veszem észre magamon, hogy már az se szórakoztat, hogy bejövök ebbe a topicba elolvasni a napi történéseket. Olyan szinten vagyunk a közfeladatok kapcsán az államigazgatás minden területén agyhalott módban, amin már bosszankodni se tudok, csak sajnálkozni. Az meg nem szórakoztató. Ezzel együtt, ez a napelem sztori a bögyömben van, ez felhúzott, mert engem is megsz*patott.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha lenne ilyen már ő lenne hatalmon. Sokat nevettem azokon akik anno a Jobbikban olyan erőt láttak ami kormányzást érhet... Pár éve még úgy gondoltam hogy a Fideszt csak jobboldalról lehetne megverni de a mostani helyzetben ha lenne egy olyan arc ellene aki eléggé bizalom gerjesztő sokan átszavaznának rá (a mostani) jobbról is.

Csak a Momentumot ne, könyörgöm... jó lenne ha elindulna egy újabb polgári kezdeményezés, ami nem korcsosul el úgy mint a fidesz de ez elég utopisztikus gondolat.
davemayer
Amíg a Fidesz lesz hatalmon, addig nem lesz olyan politikai erő, amelyik potensebbnek látszik nála. Ez egyszerűen a helyzetből fakad, ez az ilyen féldemokráciáknak az alfája és omegája. Mégis, szerinted hogyan indulhatna el egy új polgári kezdeményezés olyan körülmények között, hogy a) az anyagi finanszírozása teljesen lehetetlen. Állami támogatást nem kap, külföldi támogatást nem kaphat mert egyből sososista lesz, a hazai privát finanszírozás elé meg olyan akadályokat gördítettek, hogy lehetőleg ne merje senki finanszírozni őket (nincs anonim támogatási lehetőség, stb.). Manapság nagyságrendekkel könnyebb egy választási fake pártot összedobni és következmények nélkül lenyúlni vele párszáz millió választási pénzt, mint egy valódi, működő szervezetet létrehozni. Ha egy ilyen szervezetet akarsz csinálni, akkor abba csak úgy vághatsz bele, hogy a) ingyen csinálod, sőt beletolod a saját pénzedet is, b) közben bármit csinálsz ami nemtecc, az állásodnak jó eséllyel annyi, közben pedig a kormánymédia megfuttat, mint sorosista bérenc, hogy az utcán is köpjödjenek a bevásárolni mész. Ilyen ma politikusnak állni, ha nem a hatalom mellett teszed.

Csak akkor vágj bele, ha anyagilag kurvára független vagy, nem tudsz veszíteni rajta, hobbivól, szórakozásból csinálod. És ha be is jön, ha nyersz pár partit, az egyetlen esélyed az életbenmaradást (párt finanszírozásra) az, hogy vagy már szétloptad magad és vannak szabad milliárdjaid játszani (a'la Gyurcsány), vagy pedig rá vagy utalva, hogy ha valahol sikerül választást nyerned (mondjuk önkormányzat), akkor onnan kényszerből is haza kelljen tolnod a pénzt Mert máshonnan nincs pénz, ilyen a pártfinanszírozás rendszere. Ez a rendszer arra van kitalálva, hogy ne legyen olyan ember akinek tétre megy és megérje politizálni, érdeket képviselni. És ha mégis akad aki belevég, akkor az kénytelen legyen első lépésként közpénzt lopni, hogy fennmaradhasson. Ha akarja, ha nem, mert máshogy egyszerűen nem megy. Másnap bezárhat, ha nem ezt teszi.

Hát látszódj így alkalmasnak a többség számára, sok sikert hozzá.

Szóval ez a "jöhetne már egy újabb polgári kezdeményezés" kb. már nyolc éve a megszokott sóhaj. Ugyanez volt 2014-ben, 2016-ban, 2018-ban, meg most is. Sült galamb... A Fidesz éppen ezt akarja. Hiszen mára nem maradt más, csak ez.. Nincs más ép ésszel elfogadható érv arra, hogy maradjanak, mint az, hogy "de hát nincs jobb, ők a legkisebb rossz". Hát persze... Boris Johnson mennyivel jobb, mint az elődje volt? Macron mennyivel jobb az elődjénél? Trump mennyivel jobb, mint Obama volt? Biden mennyivel lesz jobb ha leveri majd Trumpot? És főleg, mennyire _látszik_ most, előre jobbnak? Semmivel.

Felhívnám a figyelmét mindenkinek egy érdekes tényre: mi az oka annak, hogy ahol valamennyire konszolidált helyzet van, és voksolással dől el a hatalom, ott szinte kivétel nélkül nagyjából 50-50% a választást nyerő és választást elvesztő erők aránya? Ha _nagyon_ eltolódnak az egynsúlyok, akkor 55-45%. A 60-40 már földindulás-szerű változást jelent? Ez a nagyjából 50-50%, pár százalék give or take, igaz miinden amerikai választásra, igaz minden nyugat-európai országra, és igaz ránk is. Az első, rendszerváltó választást kivéve igaz volt ez a kilencvenes évek MDF-SZDSZ osztatú időszakára, aztán a 2000-es évek ballib-jobbkonz kétosztatú időkre, és igaz azóta is. A hatalom pár százalékon dől el. Még 2010-ben is, ami földindulás-szerű egyszeri eltolódás volt, akkor se volt nagyobb az eltolódás, mint 60-40%.

Miért van az, hogy USA-tól Bulgáriáig, az északi Norvégiától a déli féltekei Ausztráliáig így 50-50% környékén oszlanak meg a szavazatok? Függetlenül attól, hogy egy Nobel díjas orvosprofesszor-e az elnökjelölt, vagy egy Trump / Johnson / Gyurcsány féle, már a látványa és dumája is tenyérbemászó típusú figura? Mert a politika egy valóságshow, és az emberek kiszavazósdit játszanak. Két bites játék, mint a big brotherben. "Béci vagy Heni, Heni vagy Béci, szavazzanak kedves nézőink". És az emberek szépen 50-50% környékén megoszlanak Heni és Béci között. Véresen komolyan veszik, pedig csak nézőpont kérdése, hogy Béci-e a geci mert megkúrta Juliskát, és fütyül Henire, vagy Heni egy kurva, mert kelleti magát Bécinek csak azért, hogy játékban maradjon. Mindkettő igaz általában, meg egyik sem igaz, de ez lényegtelen.

Az emberek olyanok, hogy alapvetően a csordaszellem alapján döntenek, mennek a többséggel. Az egyensúlyát vesztett választási rendszerekben már csak ezért is szinte lehetetlen elitet cserélni. De amíg sok bika bőg, többféle irányból, addig nincs domináns hang, és a pógárnak dönteni kell. És mivel igazán nincs mi alapján, így a döntés random. Rámutatnak egyre hogy az tetszik, és meg is magyarázzák, hogy miért. Mint a Samsung TV vs Sony TV. Tízből nyolc ember valódi háttérismeretek nélkül választ a kettő közül, és utána elégedett, mert meg van győződve róla, hogy az övé a jobbik modell. Ami vagy igaz, vagy nem, de biztos, hogy nem azért jobb vagy rosszabb, mert azt választották. A maradék kettőből egy ember képviseli a csakazértisamásikat típusú embereket, akik nótóriusan a "másikat" szeretik választani, csak azért, hogy ne azt válasszák amit a többség. Ők is teljesen kiszámíthatóak, csak náluk fordítva működik a vonzalom valamiért. Mint a heterók vs melegek. 😊 Nincs meglepi, mindkettőnél tudjuk, hogy ki kire veri ki. 😊 És van a tízből egy, aki valamilyen okból valódi döntést hoz. Vagy azért mert érdekli a politika, érti is azt, és érdemben fel tudja mérni a kisebb vs nagyobbik rosszat. Vagy éppen haszonélvezője lett a helyzetnek, és meg akarja tartani azt. Vagy fordítva, jól megszopta és csalódott, mégpedig annyira, hogy már nem érdekli, hogy Heninek szépek a csöcsei, ellene szavaz akkor is. Ezek az emberek döntik el a választásokat, általában. Az ő döntésük valódi döntés, a többieké kiszámítható, bestrigulázható, nem valódi döntés.

Nagyon sajnálom, de az a helyzet, hogy ebben a rendszerben, amíg a választásos demokrácia így működik (márpedig egy ideig még így fog, mert az emberek ezt képesek felfogni, nem lehet őket megszavaztatni arról, hogy legyen-e környezetvédelmi adó, vagy Paks bővítés), szóval amíg így működik a dolog, addig Heni vs Béci lesz. Ez is volt, ez volt 1994-ben, ez volt 1998-ban, 2002-ben. Meg 2018-ban is. A formája változik egy kicsit, tévé show-ból twitter show lesz, de alapvetően show marad. És a pógár ebben a valóságshow-ban egyetlen ordas nagy hibát tud elkövetni: ha konstansan Bécit szavazza be, ha nem váltogat. Mert akkor Béci elterpeszkedik, megveszi a szavazatszámlálót, és onnantól seggel rátelepszik a nézők arcára, oszt sehovatovább. Onnantól Heni kurva lesz, akármilesz. És odáig kell fajulnia a dolgoknak, hogy a néző annyira megutálja Bécit, hogy már a kurvát is inkább beszavazza, csak ne lássa Béci ocsmány képét.

Nem véletlenül találták ki jobb helyeken, hogy egy ember nem indulhat kettőnél többször. Mert volt annyi eszük, hogy lássák, hogy különben bele van kódolva a rendszerbe, hogy Bécit véletlenül kettőnél többször is beszavazzák, és akkor beleszarik a ventillátorba. Emiatt lefeljebb két szavazás után Bécit ki kell cserélni, különben Heni örökre kurvának fog látszani. Nem véletlen, hogy az első lépések között van ott, ahol ez megtehető, hogy ha volt is rá szabály, azt meghágják, kikerülik, eltörlik (Putyin). Meg alkotmányt írnak át, meg bármit, csak Béci maradhasson.

Szóval nem, nem új polgári kezdeményezésre van itt szükség, hanem egyszerűen el kéne zavarni Bécit a p*csába. Hogy megint tétre lehessen a kiszavazósót játszani. Aminek ugyan semmi értelme, mert Béci is hülye meg Heni is az, de beindul a körforgás, és ez a lényeg. Az a lényeg, hogy Béci keze lekerül az utolsó kis szaros faluról, ahová mára döbrögiként beült a billió hájas seggű talpnyaló. Hogy megszűnjenek a Bástya elvtársak, akiknek a legnagyobb erényük persze a szerénység. Hogy ne Pelikán elvtárs legyél, ahogy ma éppen az orvosok azok, akiknek most kuss van, mert a nemzetközi helyzet fokozódik. Ami amúgy mindig fokozódik. Ma nekik, tegnap az ügyvédeknek, azelőtt a tanároknak, holnap mittudoménkinek.

Ez a polgári demokráciának hívott rendszer akkor működik, ha működik a kiszavazóshow-ja. Tétre. Mindegy, hogy éppen ki a jelölt, mert nem ezen múlik. Svédország egy kurva jó hely, gazdaságilag, társadalmilag, szociálisan, minden szempontból egy emberöltőnyi előnye van hozzánk képest. És milyen a politikai elitje? Ugyanolyan hülye, mint bármelyik másik. Most éppen nyájimmunitást játszik a lakosai életére. De mivel könnyedén kibaszható a következő kiszavazósóban, a kezit lábát összetöri, hogy kedvében járjon a szavazóinak, és eszébe se jut, hogy befenyegesse őket. És nincsenek ott az elkényelmesedett magukat úrnak képzelő csinovnyikjai ott az utolsó faluban is, hogy még legalsó szinten is szívják a vért. A polgári demokráciákban ilyen politikai elitre van szükség. Az érdekeket majd képviselik az erős, működő, _valódi_ civil szerveződések, a szakmai szervezetek, az önkormányzatok, satöbbi. Mert egy jól működő országot ezek tartanak helyes pályán, nem a politikai pártok.

Ezért működik Trump is - úgy, ahogy -, mert ott elég erős ez a háttér, időben farba billentik, ha már túlságosan nagyonhülye. Ha Trumpon múlott volna, ma 20+ millió fertőzött lenne odaát. De szerencsére elsősorban nem rajta múlt, amikor már nagy volt a baj, jött valaki, aki értett is hozzá, és megvolt a lobby ereje is, hogy farba billentse. Ő meg odébbugrott, mert semmi mást nem akar, mint továbbra is Béci lenni. Ha úgy érzi, hogy a "make america great again"-el lesz Béci, akkor azt nyomja, akkor nehéz vele kezdeni. De ha elkúrja, akkor körülnéz, hogy hova lehetne odébb szökkenni. És gondolkodás nélkül arrébb is szökken átmenetileg. Bármire hajlandó, hogy Béci maradjon. Ezért billenthető farba könnyedén .... egy ideig (amíg rá nem telepszik a rendszerre). Ahol kevésbé működik a politikai elit alatti _igazi_ rendszer, ott nehezebb ez a farba billentés, és nagyobb szívás megtűzoltani a hibákat. Ahol jobban, ott könnyebben megy. Nekünk most az lenne a dolgunk, hogy egy könnyebben farba billenthető elitre cseréljük a jelenlegit. Aztán szavazhatunk újra kedvünkre Bécire vagy Henire, kinek hogy tetszik.

/ Rant off / 😊

(Záró megjegyzés: nehogy valaki úgy értse, hogy úgy gondolnám, hogy el van ez a világ b*szva, ha már a polgári demokrácia is ilyen. Igen ilyen, de ettől még a legélhetőbb. Csak be kell tartani azt a néhány nagyon fontos trükkjét, amivel a szarságai nem zúdulnak a nyakunkba hordószámra. Az egyik ilyen legfontosabb trükk a politikai váltógazdaság. Le KELL cserélni a politikai elitet maximum 6-8-10 évente. Ha nem, integethetünk a polgárinak is meg a demokráciának is. Ha viszont ismerjük ezt a trükkjét, akkor tök élhetővé is tehető. Annak ellenére is, hogy Bécik meg Henik viszik - látszólag - a sót.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 1 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
...
csebi
Újra elmondom, amit már korábban is: ilyen a politika. Amit most látunk, az semmi extra szerintem, csak borzasztóan elszokott tőle mindenki.

Tudom, hogy alapvetően egy racionálisan gondolkodó ember vagy, de kérj meg valakit, hogy nézze végig a hsz-eidet, szerintem fel fog tűnni, amit mondom 😊
Gyurma Pappa
nyilván egyszerűbb ezeket mondani, hogy lépjek hátra meg stb. de azért úgy teszünk mintha ez az egy nyilatkozata lenne, ami problémás. sajnos nem ez a helyzet, már lassan minden hétre jut vmi tőle.
csebi
És miért fontos, hogy mit mond? Ismerjük a mondást, ne arra figyelj, hogy mit mondok, hanem arra, hogy mit csinálok.

Nekem sem "emberem" MZP, nem áll hozzám sem szemléletben, sem életfelfogásban közel, de egyszerűen nem értem a hisztériát a személye körül. Főleg ezeket a "kiolvasom a szeméből meg a gesztusaiból" féléket. A fazon három éve polgármester. Mégpedig olyan mikroszkóp alatt, mint kevés polgármester az országban, mert a Fidesznek kifejezetten fájt, hogy kit, hol és hogyan vert meg. Figyelnek rá rendesen. Tudnak is rá figyelni, mert egy kígyófészekben lett polgármester, ott még a portás macskája is már családi, születési alapon Fidesz aktivista volt. 😀 Nem létezik, hogy ott ne tudnának kitúrni akár egy tilosban parkolást is. És három év alatt az összes amit a fejére tudtak eddig olvasni az volt, hogy valami rokona épített vagy újított fel pár millióért egy útszakaszt a városban. Úgy, hogy a pályázat amúgy nyilvános volt, az elbírálás is nyilvános volt, nem dobtak vissza pályázatokat, és bizonyíthatóan a rokoné volt a legolcsóbb ajánlat. Úgy, hogy a versenytársak ajánlatait minden pályázó megismerhette, és ha akart (volna), alá mehetett (volna) árban. Emellett nem rúgott ki senkit a hivatalából amikor átvette azt, nem takarított sem az önkormányzatban, sem a hozzá tartozó közhasznú vállalkozásokban. Nem rúgott fel egyoldalúan korábbi szerződéseket, nem hozott asztalra csapós új szabályokat a városban, stb. Szóval látok egy embert 3 éves, nagyító alatt eltöltött előélettel, amiben semmi nem utal arra, hogy egy elefánt a porcelánboltban stílusú, tankként maga előtt dózeroló ember lenne. De ne ez alapján alakítsak ki véleményt, hanem a szemét nézzem meg a gesztusait? Meg azt, hogy egy kampányban mit mond esetleg? Tényleg?

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
9 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Jön a nyár, van gáz, de ezt beszéljük újra üres - kiürülő gáztárolóknàl vagy horribilis rezsinél a mínusz 10ben.

Azért a német közvélemény is addig toleráns és együttérző amíg reggel a fűtött garázsból kiáll a fűtött Mercedesszel és beér a fűtött munkahelyére. Mondhatjuk hogy tele hassal könnyen érez az átlagember együtt bárkivel, de amikor neki is korog akkor pont nem fogja érdekelni hogy Dnyetropetrovszkban mi a helyzet. Alábecsülitek a nyugati tömegek kényelem és konformhoz szokottságát. A politikusok nem ennyire naivak, nekik a hatalmuk múlik ezen 😆
MC12
Putyin előbb nyomja meg a piros gombot, mint, hogy leállítsa a gázszállításokat az EU-ba.

A teljes orosz exportnak (kb. 200 milliárd köbméter) a nyolcvan százaléka (kb. 160 milliárd köbméter) Európába jön. Kína felé jelenleg évi 10 milliárd megy, eltörpül az európai mennyiséghez képest. Ezen kívül cseppfolyósítva tudnak még kb. 40 milliárd köbmétert eladni a világba. Ahhoz, hogy gázt tudjanak eladni, új vezetékek vagy új cseppfolyósítók, és tankhajók tömegei kellenének. Új vezeték jelenleg egy van tervasztalon, Kína felé, ami ha megépül (minimum 4-5 év, de inkább több), akkor 50 milliárd kapacitást tudnak rajta szállítani. Még az is eltörpül az európai jelenlegi mennyiségekhez képest. Cseppfolyósítókat és tankhajókat építeni sem lehet 1-2 év alatt (a világ teljes cseppfolyósított tankhajó kapacitása nem lenne elég az orosz exportra, szóval ordas mennyiségű új hajó kellene, ha LNG-re akarnak átállni részben).

Szóval az oroszok vagy Európába adnak el gázt, vagy ötödére esik az exportjuk. És ha el akarnák zárni, az se könnyű, mert a gázkutakat nem arra tervezték, hogy nyitogasság/zárogassák őket. Ha egyet beindítottak, akkor az általában kiürülésig folyamatosan termel, mert a lezárása is bonyolult, drága. És ha lezárták, nem biztos, hogy újra lehet nyitni. Ezért szinte példa nélküli is, hogy lezárjanak kutat. Inkább azt csinálják, hogy folytatják a termelést, és töltik a tározókat, ha éppen nincs vevő. De a tározók kapacitása véges, ha megtelnek, akkor nincs hova engedni a gázt. És dollár tízmilliárdokat lesznek kénytelenek elkölteni a lezárásokra. Értelemszerű, hogy ezt nagyon nem akarják.

És akkor még arról nem is esett szó, hogy az oroszok leginkább csak a nyersanyaggal és a kitermelési joggal rendelkeznek, a technológia már nem nagyon van meg. A legtöbb mezőt már jó ideje nyugati partnerekkel (Shell, BP, stb.) táratják fel, indíttatják be, mert nekik van hozzá technológiájuk. És egyre inkább ez lesz, mert egyre kevesebb a szárazföldi lelőhely, tolódik a kitermelés a tenger felé, ami még technológia igényesebb (az egyetlen működő orosz tengeri fúrótorony 30 éves tervezés után sem képes a tervezett kapacitásán üzemelni).

Namost Európa meg úgy áll, hogy a teljes fogyasztása (kb. 450 milliárd) harmada jön az oroszoktól. A teljes 450 milliárdnak kb. a negyede a lakossági fogyasztás, egy másik negyede ipari fogyasztás, a harmadik negyede erőművi, és a negyedik negyede minden más (szolgáltatások, közösségi felhasználás, autók, gépek, ésatöbbi). Tegyük fel, hogy kiesik az örösz teljes egyharmad. Akkor az részben pótolható LNG-vel, részben vissza lehet indítani / max kapacitásra visszaállítani a csökkentett kapacitáson működő jelenlegi atom ill szénerőműveket, kiváltva az egy negyednyi erőműben elégetett gáz egy (akár jelentős) részét. Továbbá az ipari termelésből is ki lehet vonni gázt, ha nagyon kell (acélipar, műtrágya gyártás), és importtal helyettesíteni a termékeket. Szóval sok lehetséges lépés van azelőtt, hogy a lakossági fogyasztáshoz kellene nyúlni. Nemrégiben olvastam egy elemzést (most hirtelen nem találom, valami Briegel vagy Bruegel vagy hasonló nevű cég csinálta), ami szerint Európának kb. 85 milliárd köbméternyi keresletcsökkentési potenciálja van, amit (a fentebb is írt) különböző manőverekkel elérhet. Ez éppen elég arra, hogy a már betárolt mennyiséggel a teljes 2022-23-as évet megoldja. És akkor egy köbméter LNG gázt nem is vett még.

Persze Európának is fájni fog a dolog, nem véletlenül fáj az összes EU ország politikusainak feje is miatta. De sokkal-sokkal nagyobb a mozgástere, és a türelme is nagyobb lehet, mint az oroszoknak, akik belátható időn belül máshová nem tudnak megközelítőleg sem olyan mennyiséget exportálni, mint Európába, leállítani sem tudják csak úgy a kútjaikat, és a bevételüknek olyan nagy aránya származik az energia exportból, hogy ha az kiesik, akkor lényegében visszamennek a szovjetorosz életszínvonalra, vagy annál is lejjebb.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Fuh...

Kijelölték a következő nagykövetet az usákok.

Bayer:

Bayer Zsolt a kinevezésre reagálva azt írta: „mielőtt idejönne onnan, és elkezdené nekünk elmagyarázni, mi a demokrácia meg a szabadság, van egy javaslatom: menjen haza a nagykövet »úr«, és a kutyab*szó atomenergetikai államtitkár »úrral« konzultálja meg a demokrácia és a szabadság nagy kérdéseit”.

Kár a fáradságért. Mielőtt idejönne, már előtte takarodjon haza

– írta Bayer Zsolt, aki azt is felrótta, hogy szerinte a woke- és „cancel culture-hívő neomarxisták” akarnak irányt mutatni Magyarországnak, és szerinte David Pressmann is közéjük tartozik.

Huhh...
jobbágy#JC6
amúgy ki a faszom az a bayer zsolt?
Amadeus
A tesóm barátnőjének van egy nem mindennapi pincsi kutyája. A pontos fajtáját nem tudom, sose kérdeztem. Pici, fehér, szőrös pamacs, kigúvadó szemekkel. 😊 Amikor látogatni megyünk hozzájuk és kinyitom a kerítés kaput, akkor a pincsi ezerrel bemenekül az egyik előkerti tuja bokor alá, és onnan olyan vehemenciával ugat ránk, hogy az egész teste beleremeg, Egyik alkalommal léptem felé egyet és tapsoltam egy erőset. A kutya erre nyüszítve berohant az előkert végi bokor alá a sarokba. Mikor pár másodperc után rájött, hogy nincs baj, akkor ugyanazzal a lendülettel ahogy érkezett, megindult vissza a kedvenc bokra alá, de az utolsó irányváltást elmérte és a bokor tövét telibe fejelve érkezett meg. Na, az egy másodpercre elhallgattatta, de csak egy másodpercre. Egy pillanatnyi szünet után a már újra a torka szakadt ki az ugatástól, miközben fröcsögött a szájából a véres nyál. Szerencsétlen ráharapott a nyelvére amikor másodszor beparkolt a bokor alá.

Amikor a Bayert látom / olvasom, ez a pincsi jut eszembe róla.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
9 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Véleménye lehet, legyen is, csak számomra fura hogy él azokkal a jó dolgokkal amit az a rendszer állít elő amit folyamatosan és csak(!) negatív kritikával illet. Ha pl azt mondaná hogy politikailag nem ért egyet vele és a pénzosztás időzítése is megkérdőjelezhető (bár ugye mikor kapd vissza az előző naptári év szja-ját ha nem a kövi év elején) de segítség. 101szerre is leírom, ugyanaz a bajom azzal is ami itt folyik ami alapvetően a balos médiával is, hogy mind1 mi a történés, mind1 hogy az mit jelent azt kell kihangsúlyozni, arról kell beszélni, azt kell kiragadni (és csak azt) MINDENNEL kapcsolatban ami negatívum illetve negatív képet fest a kormányról, Orbánról, stb. davemayer
Nem élsz itthon. A történet úgy kezdődik, hogy először is MINDENNEL kapcsolatban nyomják a pofádba, pofátlanul, a TE BEFIZETETT pénzedből a párt propagandát. Hogy egy példát mondjak, nézd meg a koronainfo oldalt. Nincs rajta más, mint napi egy rövid bejegyzés, hogy aznap X új fertőzött, Y kórházi kezelt, Z halott. És hetente egyszer egy másik rövid hír, hogy emelkedik vagy csökken a szennyvízben a koncentráció. Ennyi ADAT van a HIVATALOS magyar korona infó oldalon. Minden más, nettó, egy bites kormány propaganda. Linkeljem az angol megfelelő oldalt? Vagy a németet? Vagy a franciát? Vagy az amerikait? Vagy az osztrákot? Vagy a szlovákot? Vagy a románt? Máshol a koronavírus hivatalos oldal hivatalos statisztikákkal van tele. Területileg lebontott adatokkal, elemzésekkel, cikkekkel. Nálunk már kérdezni sem lehet a "törzstől". Eközben élünk egy olyan covid valóságban, hogy 300 milliárdot nyúltak le lélegezdetőgépnek nevezett endéká turmixgépekkel, sok tízmilliárdot kaszáltak kínai vakcinán, aminek semmi haszna nem volt, kevésbé hatékony, mint a közös EU beszerzésű vakcinák bárbelyike, de háromszor annyiba került. És a kétharmada ránk rohadt. Emellett ha bármi érdekel covid témában, az ardodba köpnek. Miközöd hozzá? A közpénzünkből, a saját adómból csinálják, abból ment lélegeztető gépekre, abból ment vakcinára is. És abból kezelik a betegeket a kórházban is. Már, ha kezelik, lásd az utolsó bekezdésemet lejjebb. De bemenni nem lehet megnézni, hogy hogyan, és nem lehet kérdezni sem, hogy miért? Ha fél év küzdelem árán a bíróság kimondja, hogy ez jogtalan, akkor másnap rendelettel újra megtiltják. Éééés akkor a következő mondjuk az, hogy online regisztráltam oltásra, ahol meg kell adni a telefonszámomat és az email címemet. Azóta (közel 1 éve) heti, kétheti rendszerességel kapom a pofámba a vakcina infónak titulált kormány propagandát emailben, amiben SEMMI covid infó nincs, csak nettó kormány propaganda. És lemondani sem tudom. Értsd, úgy el van bonyolítva, hogy gyakorlatilag lehetetlen lemondani. Én még nem tudtam elvergődni addig, hogy lemondjam. Ráadásul három példányban is kapom ezt a sz*rt, mert az idős szüleim nem interneteznek, így egy saját email címmel regisztráltam őket is be. Muszáj volt valós email címmel, mert az oltási értesítő is erre jön, azt meg muszáj megkapnom. És azt mondod, fogjam be a pofám - lényegében ezzel paralell az amit mondasz -, és örüljek, legyek hálás, hogy megkaphattam az oltást? C'mon....

Örülj neki, hogy nem ebben a nihilben élsz, és maradjunk ebben. Mert az már baromira kezd fárasztani, hogy jól ki sem káromkodhatom magam úgy, hogy nem jelensz meg és kezdesz el nyafogni, hogy már megint csak politizálni tudnak egyesek. Hát bazd meg, nem én kezdtem. Ha nem tolnák folyamatosan, kéretlenül a pofámba magukat, eszembe nem jutna velük foglalkozni a poltopicon kívül, heti néhány alkalmon túl. De tolják. Már egy ki****szot NAV-os céges ügyet sem lehet úgy elintézni, hogy ne jöjjön utána a HIVATALOS céges email címünkre hasonló, szintén gyakorlatilag lamondhatatlan propaganda. Szóval röviden: kapd be. 😊 Nem akarlak bántani, mert értem, hogy neked szimpatikus a Fidesz, és zavar a konstans kritika. De ha téged ENNYI is zavar, akkor hogy az istenben nem tudod megérteni, hogy mennyire zavaró tud lenni az, ha nem tudsz úgy lépni se balra, se jobra egyet sem, hogy ne tolnák valahol a pofádba magukat?

Beszélgettünk róla még a nyáron, hogy ronda egy kampány időszak jön. Fel is voltam készülve ocsmányságokra, karakter gyilkosságokra, idióta ügyek tematizálására. De őszintén szólva arra az özönre nem, ami manapság hullik. Nem a minőséggel van elsősorban bajom, hanem a mennyiséggel, és az elkerülhetetlenséggel. Sok. A tököm tele van vele. (Egyébként nem először becsülöm alul a NER-t. Már a sokadik sztori, amiről azt gondoltam, hogy áh, eddig azért nem mennek el. És kiderült, hogy dehogynem. Tovább is.)

A kedvencem most a hétvégi heti napló volt, ahol azt tették fel kérdésként hogy "vajon Orbán moszkvai útja segít-e megoldani az ukrán-orosz problémákat?" Hát b+... (a riport is "érdekesre" sikeretett mit ne mondjak). Az meg hogy azt akarták kihozni máshol hogy kvázi azért ülteti Orbánt a hosszú asztalhoz meg azért van távol a 2 pulpitus a sajttájon mert már megmaradni sem tud mellette - aztán utána furcsa mód Macronnal is ugyanez történt, arról már nem járta be a képsorozat a sajtót.
davemayer
És ennek mégis mi köze van ahhoz, amiről beszélünk? A heti napló egy miniatűr csatornán futó műsor, amit ha nem akarsz, nem kapcsolsz be és kész. Ha hülye, akkor hülye. Megjegyzem, az egyetlen, ahol ellenzéki hülyeséget hallhatsz. Több már nincs, szóval egész könnyű elkerülni, ha zavar. Engem nem zavar sem az origo, sem az m1, sem a hírtv, sem a hadd ne soroljam a többit, szakajtónyi van már manapság. Nem zavar, mert nem kapcsolok oda és kész. Az zavar, hogy az apám email címére - ami mint mondtam, az enyém - ma például azt tolták a pofámba, hogy apám legyen lelkes, mert jön a 13. havi nyugdíj. És mellé a propaganda, hogy minden fasza, kormányunk gondoskodik rólunk, dolgos népünk győzni fog. Nekem meg sajnos ilyenkor eszembe jut, hogy ha nem törlik el a svájci indexálást néhány évvel ezelőtt, akkor apám nyugdíja 12. hónapnyi nyugdíjjal is jóval több lehetne, mint így az "ajándék" 13, havival együtt. És sajnos az is eszembe jut, hogy anyámat meg tavaly a combnyaktörése után 5 nappal hazab*szták a kórházból, mert ágykiürítési program volt. És otthon kellett neki kvázi kórházi körülményeket berendeznnem, saját zsebből. Fizetve a nővért, a fizikoterapeutát, és a privát orvost is, hogy beadja a véralvadás gátlót, átkötözze a sebét, leszívja a sebből a gennyet, és időnként egy hozzáértőbb - orvos - szem is lássa, hogy javul az állapota vagy sem, mert én nem tudok vizitet tartani. És eszembe jut, hogy erre simán kicsengettem anyám 13. havi nyugdíjának a sokszorosát. Hát nagyon hálásak vagyunk, köszönjük.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha eddig nem basztátok ki, akkor miért akkor basznátok ki, amikor legjobban teljesít vele az O? Mert a szezon második felében és tegnap is azért elég jól ment a dolog.
gabokocka
Mi volt a különbség támadó oldalon az októberi playhívás és a tegnapi között? A csapatnak volt két hete felkészülni erre a meccsre. A Jags nem Patriots, hogy időnként nem lehet kitalálni, hogy mivel fognak előjönni. Náluk betűre pontosan lehetett tudni, hogy mivel fognak próbálkozni. És azt is, hogy mivel lehet ellenük eredményesnek lenni. A Bills is megmutatta múlt héten. Náluk offense oldalon nem volt elég tehetség a meccs megnyeréséhez, de így is idegenben mindössze egy gutsy 4. downos mindent vagy semmit play-el kaptak ki.

Szóval kijött a pályára Jags, tudni lehetett, hogy hogyan fognak támadni. Első scripted drive, futnak, és a futással eladott play action-ból passzolgatnak screen-eket, illetve 1-2 megtervezett mélyebb játékot. Szépen átmentek a pályán. Van ilyen, az az offense ebben a legjobb, még NFL szinten is egész jó helyen zártak, ez az erősségük. TD lett. A Patriots is kapott egy ilyent a meccsük elején. Nincs semmi gond. Jön az offense. A Jaguars defense úgy verhető meg, ha földön széthúzzák a front4-et, felrántják a LB-eket, safety-t a boxba. És egy jó fallal, jó futóval MÉG ÍGY is lehet futni ellenük. Pittsburghben van jó fal, és a liga legjobb futója játszik. Hogy indított a Steelers? Három passzjátékkal. 3&out. Következő Jags drive fogva, majd most már fut a Steelers, jön Bell, de harmadikra passzt kell hívni. Saját 8 yardról rosszul megfutott out, Big Ben rossz döntést hoz, nem szabadott volna megdobni. INT. Jön a Jags és a legelső play, mi? Fournette futás. Csupa meglepetés. Az eredmény 1 play, futás, 18 yard, TD. Két TD hátrány. Újabb Steelers drive. Vééégre futás jön, működik. Közte két szép Big Ben passz. Újabb futások, és 40 yardnál 4 és pár inch. Senkiföldje, neki kell menni. És jön egy olyan playhívás amit kb. csak az edzők értettek, senki más a világon. A Jags visszaszerzi a labdát downokkal. Újabb Jags drive. Mit játszanak? Futnak. Fournette 6 yardos átlag fölött. Plusz 1 Bortles futás. Eljutnak a red zone-ba - elég könnyedén - és ott mit hívnak? Futnak. CSAK futnak. És 18 yardot 4 playből simán megcsinálnak, laza TD. Csak futással.

Most már futni kell a pénz után. Rossz kirúgás, jó return után 40-ről lehet indulni. 1 futás (20 yard), és mellé csak Big Ben passz. De már ezt kell hívni, de bejön. Három szép passz, végül egy agyeldobós 50-50-es Bown elkapás, TD.

A következő Jags drive-ot sikerül megállítani, Bortlesnek már jó ideje sikeres passza sincs. Négy perc van hátra, jön a félidő vége. Van bőven idő, fel lehet jönni 1 labdabirtoklás távolságba, és a 2. félidőt a Steelers kezdi. Lekerült a nyomás, kinyílt a playbook, lehet nyugodtan játszani. Egy hosszabb drive-al lehetne kicsit a Jags defense-t is fárasztani, de ami fontosabb, megtalálni újra a futás-passz ritmust. Mi történik? 4 egymás utáni közép és mély passz hívás egymás után. Az utolsónál Big Ben túl sokáig pátyolgatja a labdát, odaérnek, fumble, visszaviszik. Olyan jól sikerült az órát kontrollálni, hogy a percesnek induló drive után bekapott fumble return TD után is maradt még 2 és fél perc. Már három TD a hátrány, de az időkeret adott, itt már sokat nem lehet variálni. Egy két minute drillt kell futtatni, amit agyon gyakoroltunk. Időkérések is megvannak, az idő is bőven elég ahhoz, hogy bármilyen variációban megjátsszuk. Akár futni is lehet. Jön hét darab egymás utáni passzhívás. Nem sikerül vele végigjutni, Big Ben-t sackelik. De a 4. és 11-re dobott hail mary bejön, újabb agyatlanul extra TD. Sikerült visszajönni.

Nem folytatom. Ez a félidő nem az edzőkről, playhívásról, game planről szólt. A tudván tudott első scriptelt Bortles drive-ot lelassítani se nagyon sikerült, utána csak passzokkal 3&out, majd eladott labda, benyalt TD, már muszáj passzokkal egy bravúr TD, majd kinyílt playbookkal ismét csak passzok és a vége fumble ret TD. Aztán muszáj passzokkal egy hail maryvel sikerül még egy TD-t szerezni.

A második félidőben sem láttam változást. Nálam a szakmai munka arról szól, mint pl. amit Payton csinált tegnap. Nem jött be, Snead túldobta, de ott muszáj helyzetben látszott, hogy készültek ezekre a helyzetekre és olyant hívtak ami ha jól megcsinálják a jó tervezés miatt működött volna. A Steelers meccsen ilyent nem láttam. Ment a daráló, ami azt jelentette, hogy Big Ben passzol. Ha szorult a hurok, ha nem, ha saját térfél ha nem, ha 1 yardot kellett menni, ha tízet. Az, hogy sikerül-e vagy sem, nem a play sokszínűségén, vagy az ellenfél gyenge pontjának megtalálásán múlott. Azon múlott, hogy Brown ill. Bell agyatlan elkapásokat produkáltak a liga két legjobb cornere ellen.

Közben pedig a védelem kimúlt. A második félidő közepe táján járt az óra, mikor már a harmadik Bortles mély passzt próbálták meg. Nem láttam a TV-n, hogy miért, de nem tudtam nem észrevenni. Valamit látott a Jags OC, mert egész idényben nem dobott ennyi mélyet Bortles. És mit tesz isten, nem telik el 1-2 perc, újabb mély passz és ötven yardos játék. Én voltam az éles szemű? Haha, persze. Ha én egy ilyent észreveszek, akkor az már leesik a képernyőről. Csak az oldalvonalon nem esett le. És akkor ugye ott volt még az a play amivel múlt héten meccset nyertek, és itt is úgy eladták mint a lókupec a vak lovat.

Ennyire mis-managelt mérkőzést régen láttam. És én ezt az offense oldalra is értem. Semmit változást nem láttam az októberhez képest, csak annyi változott, hogy Big Ben kevesebb labdát szúrt el, Brown és Bell pedig produkált egy olyan extra elkapás sorozatot, amiből 1 is szép egy meccsen, nem 4-5.

Elnézést a szófosásért. Nem a Steelersnek szurkoltam tegnap, de felbosszant amikor azt látom, hogy egy ennyire tehetséges társaság magára van hagyva a pályán. Már 1-2 éve mindig elmondtam, hogy a Steelers lehet akármilyen jó, a Pats ellen nincs esély az edzői különbség miatt. Most is így gondoltam, nálam nulla esély lett volna jövő héten Bostonban. De a tegnapi minden eddiginél bosszantóbban gyenge produktum volt. (Az oldalvonalnál.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
6 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ráadásul ami nagy különbség, hogy nem velem vitázol, hanem a stábbal. Olyan emberekkel, akik dolgoztak ezzel a sráccal. Te meg csak nem is láttad, de kijelented, hogy Bequette 2.0. Na most akkor ez beképzeltség, gőg, vagy szereptévesztés?topin
Wow. Ezt tényleg így gondolod? Ha igen, akkor javaslom, hogy gondold újra. Mert az a helyzet, hogy veled vitázik, nem a stábbal.

Ezekben a vitákban amit folytattok, semmit nem számít, hogy a "stábnak" mekkora a szakmai tudása vagy mi a véleménye. Semmit. Mert nem játékost neveltek. Nem szakmai kérdésekről vitáztok. Nem arról vitáztok, hogy Perkinsnek milyenek a reflexei, milyen az első lépéses technikája, jó helyre teszi-e a kezét, megfelelő technikával lép be outside leverage védő pozícióba, és nem is arról, hogy megfelelően motivált-e az edzőteremben, bírja-e mentálisan a monotóniát, tud-e csapatban dolgozni ésatöbbi. A szakmai tudás ezekhez kell. Ahhoz kell, hogy egy forma1-es autóból kihozd a maximumot. Ahhoz nem kell, hogy eldöntsd, hogy A vagy B versenyautó megy-e éppen gyorsabban a pályán. Ti utóbbiról vitatkoztok. Illetve arról, hogy az előzményeket, körülményeket, tendenciákat figyelembe véve vajon a következő versenyen melyik lesz a gyorsabb. Ehhez sem kell semennyi szakmai tudás. Ehhez is elég a körülmények, előzmények ismerete, és némi statisztika. Bill O'Brien is többet tud az amerikai fociról, mint amennyit mi együttesen valaha is fogunk. Szakmai kérdésekben vele sem tudnánk vitába szállni egy percig sem. Azt viszont fotelből is tökéletesen meg tudtuk ítélni, hogy szakadékba vezet egy franchise-t. Menet közben is.

Szóval állj bele és védd meg a véleményedet. Védd meg, hogy miért gondolod, hogy Perkins be fog válni. Ne a stábra mutogatva. Vagy ha nem akarod, ha neked annyi elég, hogy a "stáb úgy gondolja", akkor legyen tiszta, hogy éppenséggel Te vagy az, aki nem akar utána menni, nem akar tendenciákkal, körülményekkel, előzményekkel, összehasonlításokkal, esélyekkel "vacakolni", hanem csak simán beleül a "bízunk a stábban"-ba. És akkor legalább ne hisztigépezd le a másikat. Plusz ne kérd a másikon számon, hogy nézzen utána a háttérnek, miérteknek. Mert pont te nem teszed meg ezt.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 1 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
Népszerűtlen leszek, de a mai postok 90%-át szerintem át lehetne simán rakni a gyűlölködjünk topicba., mert léleknyugtató anyázásnak valók. 😊

Ott kell ülni a gyerekkel távoktatásnál reggel? Otthon? Hátbazmeg, a világ végetér. El kell menni bevásárolni két hétre előre, hogy tudjunk majd dolgozni? Hát bazmeg a világ végetér. Otthon lesz a hét éves is a 15 éves mellett aki már hónapok óta otthon van? Hát bazmeg a világ végetér.

Persze, értem én, szar dolgok ezek. De szar dolgok minden nap történnek. Elbassza a munkát a kollégám, és hétvégézek éjszaka is, hogy hétfőre meglegyen a projekt. Hazamenet belém tolat egy ökör a piros lámpánál. A gyerek leesik a hintáról, rohanhatok sürgősségire. Jön egy vihar, kicsavarja az udvaron a fát és rádől az autóra. És a komolyabb bajokat nem is említem, egy súlyos betegség ésatöbbi, nem is mondom tovább...

Krízis van. Társadalmi. Éppen összerogyóban az egészségügyünk. Mégis ki mire számított, nyaralásra koktéllal? Igen, szívunk. Van aki jobban, van aki kevésbé. A legjobban az, aki éppen az utolsó levegőket veszi valamelyik lélegeztető gépen a hatszázötvenből. Hozzá képest minden bajunk csip csup apróság.

Szidom én is Orbánt, persze. Sok mindent csinálhatnának jobban, csinálhattak volna jobban, néha egyenesen fölháborító amit művelnek. De tényleg az van, ha két hete zárnak az a baj, ha most zárnak az a baj, ha nem zárnak, az a baj.

Ússzuk ezt meg valahogy, más nem fontos. VIssza kell ezt a szart szorítani, mert ha nem, ez nem fogja elszégyelni magát, hogy eddig is sokat ártottam, ennyi elég volt. Ha nem fogjuk meg, akkor rövidesen olyan mutációk jönnek, hogy beledöglik a fiatal is. Az lenne ám a szép, ha nem a hetven pluszosokat raknák tízből kilenc gépre, hanem a pici gyerekeket. Mert van olyan betegség (actually, rengeteg), ami a picik között aratott, és aratna ma is, ha nem lenne ellene oltás, gyógyír, stb. Szóval ne játszadozzunk a természettel, mert ő az erősebb.

(Ezért is agymenés még a húszévesektől is, hogy nem vészes ez baszod, az öregek maradjanak otthon, rajtunk meg hadd menjen át. Jaja. Hadd menjen át, hadd szaporodjon annyit, hogy szarrá mutálja magát, és visszajöjjön valami ebola képességekkel. Hadd menjen át...)

Sorry, senkinek nem szántam személyesen, csak kétszáz szentségelő posttól egy adagban az ember befárad. Megyek én is a dühöngő topicba. 😀


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
😊

 twitter.com/AndrewBrandt/status/1254188823698984961


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 172 — The only discipline that lasts, is self discipline
A sok egybites haterből, hogy kihozta rögtön az állatot... már csak ezért megérte még ha 1 yardot se kap el egész szezonban 😀😀😀DDDDDDDDDDDDDDDDD
ZERO_L
Bezzeg a sokbites Pats fan. Tegnap még még szidja az NFL-t, hogy miért nem tiltja el a *csába Brownt amiatt amit csinál. Ma meg tapsol. Magadra ismersz, vagy magadra ismersz? 😀 😀


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)