Offseason csapatértékelők - 26. Tampa Bay Buccaneers

Írta: Höri — 2014. február 12., 08:59

Vajon sikerült elkergetni minden rossznak a forrását?

Offseason csapatértékelők - 26. Tampa Bay Buccaneers

26. Tampa Bay Buccaneers
Mérleg: 4-12

Ez történt 2013-ban:

Nem maradtak el a nagynevű erősítések az elmúlt tavasszal sem. Sikerült megszerezni a piac legértékesebb safety-jét, Dashon Goldsont, és az 1. körös pickjüket beáldozva, Darrelle Revis-t is elhozták New Yorkból, így a korábban több sebből vérző secondary immár Rondé Barber nélkül is nagyon biztatóan nézett ki. Nem is rajtuk ment el a csapat szezonja, hanem azon, hogy a kétes megítélésű főedző, Greg Schiano, és a csapat irányítója, Josh Freeman nagyon nem szívlelte egymást, és a QB motiválatlan szereplése előbb leváltáshoz, majd cutoláshoz vezetett. Freemannek ez volt az utolsó éve újoncként kötött szerződéséből, és jelentős pénzt fizettek neki a szezon második felére azért, hogy ne legyen a csapatnál és ne hangolja az öltözőt a mester ellen. Háborgásának az is okot adott, hogy a tavalyi draft 3. körében egy quarterbacket választott a Buccaneers, Mike Glennon pedig be is mutatkozott az NFL-ben Freeman kiutálását követően. Hullámzó teljesítménye miatt egyelőre nem állíthatjuk, hogy megvetette a lábát a kezdőcsapatban, de annyit mindenképp elért, hogy potenciális jelöltként tekintsenek rá.
A csapat szereplését ugyancsak nehezítette az MRSA baktérium fertőzése, ami Carl Nickset és Lawrence Tynes-t teljes évre kivette a forgalomból, és első választottjuk, Johnthan Banks is kénytelen volt kihagyni 6 meccset.
Adott körülmények között a 0-8-as kezdés nem volt szenzáció. Az 5. heti bye week előtt egyszer sem tudtak 20 pont fölé menni, és utána is végig döcögött a támadójáték. Doug Martin kidőlése után előbb Mike James, majd Bobby Rainey vitt némi életet a támadósorba, de elkapásokkal Vincent Jacksonon kívül mindössze az undrafted tight end, Tim Wright tudott veszélyt jelenteni. A védelemből a pass rush végig hiányzott, így a 4 győzelem is erőn felüli teljesítménynek mondható.
A legemlékezetesebb heteket a szezon közepén tudta magáénak a Tampa, előbb kis hijján legyőzték a veretlen Seattle-t idegenben (24-27OT), majd az Incognito-botrány által megtépázott Miami ellen behúzták első győzelmüket. Ezt a Falcons elleni kiütés követte (41-28), majd az akkor playoff helyen álló Detroit otthonából távoztak diadalmasan. Az esztendő 3 vereséggel ért véget, de ott már mindenki tudta, hogy új éra kezdődik, és, hogy itt komoly nagytakarítás indul majd meg.

Január elsején jelentették be Lovie Smith kinevezését a főedzői posztra. A Bears élén Super Bowlt is elérő szakember 1996 és 2000 között linebacker edzőként már dolgozott itt, sőt tevékeny részese volt a Tampa2-védelem tökélyre fejlesztésének.Személyzeti váltások:
Mark Dominik GM helyett Jason Licht (Arizonából).
Greg Schiano főedző helyett Lovie Smith (2013-ban nem dolgozott, előtte Bears főedző).
Mike Sullivan OC helyett Jeff Tedford (2013-ban nem dolgozott, előtte California főedző 10 évig)
Bill Sheridan DC helyett Leslie Frazier (Vikings főedző).
És az egész stáb...

Draftjogok: 1/7, 2/6, 3/5, 4/4, 5/3, 7/6. - A 6. körüket a Chicagónak adták a héten elbocsátott Gabe Carimiért cserébe.

Mozgástér (cap space): ~13.7 millió dollár.

Lejáró szerződésű játékosok (UFA): Dan Orlovsky (QB), Brian Leonard (RB), Tiquan Underwood (WR), Erik Lorig (FB), Spencer Larsen (FB), Nate Byham (TE), Jamon Meredith (T), Ted Larsen (C), Gary Gibson (DT), Daniel Te´o-Nesheim (DE), Jonathan Casillas (LB), Adam Hayward (LB), Jacob Cutrera (LB), Dekoda Watson (LB), Michael Adams (CB), Danny Gorrer (CB), Andrew Economos (LS), Lawrence Tynes (K), Rian Lindell (K)

Korlátozott jogú szabadügynök: Bobby Rainey (RB), Kyle Adams (TE)

Hiányposztok: fontossági sorrendben WR, DE, LB, TE, QB, OG

Várható tervek a holtszezonra:

Már meg is kezdték a takarítást. Hétfőn kitették a keretből Derek Landrit (DT) és Gabe Carimit (OL) többek között, így eldőlt, hogy utóbbi nem fog ismét együtt dolgozni volt edzőjével. További cutokra már nem nagyon lesz szükség, bár Mike Williams bírósági tárgyalását érdemes megvárni. Talán DaQuan Bowers 1.2 milliós csekkje az, amire nem szolgált rá, de ez se egy nagy összeg.

A Buccaneers nagyon kényelmes helyzetben van, mert akkor is nyugodtan folyik az élet tovább, ha nem igazolnak újra senkit a 21 lejáró szerződésű játékosuk közül. Ugyanez a tételmondat jelentős kritika is az előző menedzsment munkavégzését illetően, nem csoda, hogy Dominiknak repülnie kellett az edzővel együtt. Az egyetlen, akit mindenképp érdemes megtartani, az Bobby Rainey, hiszen RFA-ként nem sokat kell fizetni, hogy maradjon, és mivel Doug Martin és Mike James is komoly sérülés után épülget, sose lehet kellően biztosra menni a running back poszton.

A futók mellett a secondery is rendben van, és ha Nick felgyógyul, akkor a támadófalra se kell sok energiát szentelni. Ehhez viszont jó lenne minél előbb kideríteni, hogy mi a helyzet a keret 4. legjobban fizetett játékosával.
Nagy újdonságot nem jelent az, hogy a fő kérdés, hogy Mike Glennonba mekkora bizalmat fektet Lovie Smith. A 7. választási pozícióban könnyen lehet, hogy mindhárom elitnek tartott quarterback kimegy, onnantól kezdve pedig értelmetlen egy hasonló képességű újfiút elhozni. Mivel a szabadügynök-piac pang ezen a poszton, a legvalószínűbb, hogy Glennon megtarthatja állását. A sikerességhez azonban játszótársak kellenek. Még Tiquan Underwood újraszerződtetése is érthető húzás lenne, de vele és Williams-szel együtt is szükség további erősítésre WR és TE poszton, az se elvetendő gondolat, hogy rögtön az 1/7-es cédulával.

A front7-ben David és Foster helye biztos, a harmadik linebacker személye pedig a gyakori nickel felállások miatt nem prioritás. Nem mintha lenne 3 megbízható CB a keretben, de az megint könnyen orvosolható probléma.
A védőfal közepén McCoy mellett úgy néz ki beválik Akeem Spence, de pass rushban mindenképp vérfrissítésre lesz szükség, mert nem valószínű, hogy William Gholston berobbanására érdemes várni.Előretekintés:
Általános az egyetértés futballberkekben, hogy Schianonak nem volt helye az NFL-ben, és a helyére hozott komptenes mesterrel mindenképpen profitált a Tampa. Lovie Smith medvéi középcsapatnál alább sohasem süllyedtek, és számos playoff-részvételt is magukénak tudtak. Mindezt szupersztár irányító nélkül. Nincs okunk feltételezni, hogy itt majd másik úton indulna el a rutinos vezetőedző, a kérdés, hogy a klasszis játékosokból álló védelemből lesz-e klasszis védelem, és, hogy Glennonnak hol vannak a határai. Ezt első évében nem lehetett felmérni, és meglepő lenne ha 2014-re ugrásszerűen rájátszás-kaliberré válna a Buccaneers, de megfelelő erősítéssel, okos szerződésekkel egy 50% körüli szezon már jogos elvárás lehet a drukkerektől.

 


Hozzászólások

több mint 10 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
Ha sikerül 1-2 jó draft (pl. Atlantában), akkor "jövőre" ez lehet a legerősebb csoport a ligában, ami elég durva

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 10 éve
az elkapó hiány ennyire erős lenne náluk? Mármint van első és második számú elkapójuk (bár Mike Williams idei szezonját nem követtem, de előtte ő is elég jó volt), VJ meg top5 elkapó, én ezt elég erősnek érzem, még ha mögöttük nem igazán van minőségi depth.

Burrow > Luck valaha is
több mint 10 éve
hát szerintem az erős, hogy a legerősebb csoport, még ha jó lesz a draft, akkor sem. A 2 westes csoport most egy darabig esélyes, hogy viszi a prímet.
Seattle, Denver, 49ers, Chiefs, Cards, Chargers. Ebből a 6osból 5 PO résztvevő volt, és a Cards se gyengébb szerintem
több mint 10 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 185 — bútor
az elkapó hiány ennyire erős lenne náluk? Mármint van első és második számú elkapójuk (bár Mike Williams idei szezonját nem követtem, de előtte ő is elég jó volt), VJ meg top5 elkapó, én ezt elég erősnek érzem, még ha mögöttük nem igazán van minőségi depth. MarioAna
az év nagy részében sérült volt és egyébként is balhés fiú Williams, nem lepne meg ha kiraknák.

több mint 10 éve
á, amikor nem volt sérült Williams, akkor teljesen jó volt, és mióta profi, ez a mostani az első balhéja.
slot receiver viszont nincs, az kell, de az meg ráér.
DE kell ide nagyon, plusz el kell lassan döntenünk, megéri-e agyonfizetni a 2 kezdő guardunkat.
több mint 10 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 91 — Jedi Master
Lovie Smith a képen: "Mindenki nyugodjon le a picsába..."😀

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀