RG3 pályára léphet a szezonnyitón

Írta: MarioAna — 2013. augusztus 30., 18:29

A vezetőedző és a csapat orvosa is rábólintott a visszatérésre.

A Washington Redskins első körös irányítója tavaly sérült meg a Seahawks elleni wild-card meccsen, az elülső keresztszalagja és külső oldalszalagja (ACL, LCL) is elszakadt. Akkor 6-8 hónap rehabilitációs időszakot jósoltak neki, ez pontos diagnózisnak bizonyult.

 

Griffin engedélyt kapott Mike Shanahan vezetőedzőtől és Dr. James Andrews orvostól is az játékhoz, és a The Washington Post szerint ha jól sikerülnek a jövő heti edzések, akkor a csoportrivális Philadelphia Eagles elleni szezonnyitón már pályára léphet.
Azt nem erősítette meg a HC, hogy RGIII kezdeni is fog-e. Mindenesetre érdemes lesz figyelni, hogy mennyire "bíznak" a felépültségében, mennyire fogják vele erőltetni a QB futásokat. 


Amennyiben Griffin mégsem lesz 100%-os állapotban és nem tudná vállalni a játékot, talán akkor sincs nagy probléma, hiszen a csere QB Kirk Cousins sokat szerint már most a liga egyik legjobb csereirányítója. Jon Gruden (a Tampa Bay Buccaneers volt vezetőedzője)például azt nyilatkozta, hogy egy első körös draftcetlit is rááldozna Cousins-ra, ha tehetné.