Senior Bowl 2015

Írta: Höri — 2015. január 24., 19:22

Nem a Pro Bowl az egyetlen all-star gála a hétvégén, itt jobban izzadnak majd a fiúk.

Senior Bowl 2015

Nem kapott idén túl nagy hírverést az esemény, de a meccset mindenképp meg kell nézni, ha már hatalmas léptekkel haladunk a futball mentes időszak felé. Az NCAA legjobb végzős játékosaiból álló csapatok 22:00-s kezdéssel mérik össze tudásukat Alabamában.

Az északi csapatot a Tennessee Titans, a délieket tavalyhoz jasonlóan a Jacksonville Jaguars edzői stábja irányítja. Gus Bradley-ék egy éve nyerni tudtak 20-10-re.

Természetesen nincs ott az összes sztár még a végzősök közül sem a keretekben, akár sérülés, akár magán okok miatt lemondva a szereplést, de minden évben van 7-8 játékos, akit majd a draft első körében stoppolnak le. Ennél is fontosabb, hogy temérdek 2. napos prospect, akik azonnal főszerephez jutnak majd, és a legkevesebbre tartott fiúk is ott lesznek majd valamelyik NFL edzőtáborban, szóval itt mindenkinek van neve. Nehéz emiatt kitalálni, hogy milyen beharangozót írjon az ember, hiszen szinte mindenkiről jönni fog a szokásos prospect ismertető a fenti menüpontba (várhatóan a Super Bowl után), szóval ez a mai egy kissé felületes képbehozás akar lenni.

 

Északi csapat:

Első kör közeli tehetségek:

TJ Clemmings, OT (Pittsburgh)

Danny Shelton, DT (Washington)

Hau´oi Kikaha, DE (Washington)

Nate Orchard, DE (Utah)

Quinten Rollins, CB, Miami (OH)

 

További érdekes történetek:

Azt tudni kell, hogy az irányító-rangsor elég képlékeny Mariota és Winston után, és az itt szereplő 6 quarterback leginkább Brett Hundley-nek tett szivességet, aki azzal javított státuszán, hogy otthon maradt. Ahogy várható volt, Bryce Petty a legtöbbre hivatott, de nem valószínű, hogy a héten látták meg benne a franchise irányítót.

A David Cobb - Ameer Abdullah duó ígéretes futó párost alkothat, előbbi sokat segített magán Mobile-ban, és ezen a poszton nem fog számítani, hogy hanyadik helyen kel el valaki. Előttük a Yale-től érkező fullback, Tyler Vargának a neve kötelez.

Ahhoz képest, hogy a védőfalban több a tehetség, gyakan a támadófal zárt jobb napot edzéseken. A Havenstein - Garcia - Tomlinson interior OL egész pofás lehet meccs szituációban is.

A védőfal nagyon mély, Shelton tuti 1. körösnek tűnik, de a többiek is egész jók egyénileg. Carl Davis felépítésben kiemelkedő, Henry Andersonról pedig hárman három félét írnak, így rá kiváncsi leszek, hogy mi az igazság. Az Orchard-Kikaha páros pass rusherként egymással is versenghet, kár, hogy linebackerként kevés lehetőséget kapnak majd a szabályok miatt.

Quinten Rollins 1 év foci után lehet első körös prospect a MAC-ből. Igaz, hogy annyit nem ér mint az előző években Eric Fisher vagy Khalil Mack, de a konferenciának még egy top25-ös pick is remek reklám lenne. Nincs olyan CB a mezőnyben, akin a rutin segített volna annyit, hogy Rollins-nál jobban teljesítsen.

Aki látta a múlt heti Shrine Game-t, összehasonlíthatja, hogy az ottani legjobbak - ZaDarius Smith DE és Josh Shaw CB itt mire mennek. Lehet a két hét intenzív edzés látszik majd rajtuk.

 

Déli csapat:

Első kör közeli tehetségek:

Sammie Coates, WR, Auburn

La´El Collins, OT, LSU

Ty Sambrailo, OT, Colorado State

Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA

Preston Smith, DE, Mississippi State

 

További érdekes történetek:

A Jaguars edzésein sokkal nagyobb volt az élet, színesebb és pörgősebb gyakorlások mentek egybehangzó vélemények szerint.

Ha északon nehézkes volt a QB-helyzet, akkor itt szörnyű. Nick Marshallt 1 nap után ávették, hogy menjen át CB-nek, a helyére pedig a korábbi Oregon QB, Bryan Bennett érkezett, rá sokan kiváncsiak. Garrett Grayson volt a félszemű a tömegben, de meccs körülmények között nem hiszem, hogy ez kijön majd.

A futóknál jobban áll észak, viszont itt majdnem minden WR magában hordozza a nagy játék lehetőségét. Josh Harper, Lockett, Dorsett vagy Dez Lewis is felhívhatja magára a figyelmet Coates mellett és Clive Walford tight endként használhatja ki, hogy az elmúlt évek legkeskenyebb felhozatalát kínálja a posztja.

Az OL jó nevekből áll, még a beugróként érkező Blaine Clausell is magas szintet képvisel, középen pedig elit futásblokkolók vannak Shaq Masonnel az élen.

Pass rush az lesz, a fenti duón kívül Golden (Mizzou), Flowers (Arkansas), linebackerként Mauldin (Louisville), középről pedig Jarrett (Clemson) is rendre átér a backfieldre, nagyobb kérdés, hogy a futást is le tudják-e taposni. A tackle-gép Perryman ILB-ként lesérült és visszatért, ki tudja milyen erőben van. Inkább Stephone Anthony-t figyeljük, akivel a fél NFL csinált interjút már.

 

A draft sava-borsát az underclassmen játékosok adják, viszont ha képben akarunk lenni májusban a prospectekkel, akkor ezt a hetet nem lehetett kihagyni. A mai meccsel itt a lehetőség a felzárkózáshoz.


Hozzászólások

több mint 7 éve
Egon bá New England Patriots 13 — Saints GM
Köszönjük! 😉

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 7 éve
Aton Indianapolis Colts Indiana Hoosiers 2
Hol lehet ezt majd nézni? Közvetítik?
több mint 7 éve
főajtónálló r.baggio Buffalo Bills Utah Utes 241 — no es importante
Hol lehet ezt majd nézni? Közvetítik?Aton
NFL Network
 cricfree.sx/nfl-network-live-stream


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal